Houtversnipperaar voor mechanisch hout

Hoe maak je een hakmes met je eigen handen? Typen brandhoutsplitsers: blauwdrukken, instructies

Voor de eigenaar van een land of privé-huis is het hakmes een onmisbaar apparaat. Het kan mechanisch of handmatig zijn. Je kunt een soortgelijk apparaat kopen in de winkel, maar mechanische apparaten zijn duur, dus niet iedereen kan het betalen, hoewel ze het proces van het oogsten van brandhout aanzienlijk kunnen vergemakkelijken.

Voordat u zo'n dure aankoop doet, moet u nadenken over het feit dat dergelijke ontwerpen niet in complexiteit verschillen, dus u kunt ze zelf maken. Maar om te beginnen, beslis of het hakmes mechanisch is, of het is beter om het aan te vullen met de motor. In het laatste geval moet je ergens naar onderdelen zoeken en ook de diensten van een turner gebruiken. Nou, als je dergelijke vaardigheden zelf hebt.

Typen apparaten voor het hakken van brandhout: een bijl met een verplaatst midden

Te koop vandaag, kunt u een bijlschijf vinden met een verplaatst centrum. Voor model Vipukirves Leveraxe is het noodzakelijk om 16000 roebel te betalen. Met behulp van de tool in korte tijd is het mogelijk om een ​​grote hoeveelheid brandhout te hakken. Dit is mogelijk dankzij de gebogen voet aan de bovenkant van het blad. Het klampt zich vast aan de resterende elementen van het log en vormt een hefboom. Als gevolg hiervan glijdt het gereedschap niet weg na de botsing en blijven de benen veilig. Het ontwerp gaat uit van een vrije grip van de bijl.

De top is gemaakt van Finse berk, die in staat is om een ​​schokimpuls te absorberen. In de winter bevriest het handvat niet, het glijdt niet in de handen, zelfs niet bij regenachtig weer. Omdat het ontwerp van deze bijl uniek is, blijft het blad niet in het hout hangen, omdat het verplaatste zwaartepunt de as onmiddellijk naar één kant leidt, dus met één slag breekt het houtblok af. De dikte van het blad is 8 cm en het gewicht is 3 kg. Staal wordt gebruikt als materiaal en in gevouwen vorm zijn de afmetingen van het gereedschap 91 x 23 x 9 cm.

Waarop u moet letten voordat u gaat produceren

Vóór de executie van het hakmes is het belangrijk om te denken dat ze niet een paar keer hoeven te zwaaien, maar vaak. Daarom is de conclusie dat het gewicht van het instrument de overeenkomstige fysieke vorm van de persoon moet zijn. In de verkoop is het bijvoorbeeld mogelijk om koluny te vinden, waarvan het gewicht varieert van 2 tot 5 kg. Met een licht hulpmiddel is het echter mogelijk om alleen kleine blokken hout te splitsen, dus u moet rekening houden met de grootte van brandhout.

Het handvat van het instrument, dat de bijlhandvat wordt genoemd, zou gemaakt moeten zijn van houtsoorten zoals iepen of esdoorns, in extreme gevallen kan het berk zijn. Immers, onnauwkeurige en krachtige slagen leiden ertoe dat de tool onbruikbaar wordt. Het is belangrijk om ook de lengte van de handvat van de bijl te overwegen - deze moet niet te kort zijn. Als u besluit om het hakmes met uw eigen handen uit te voeren, is het handiger om twee instrumenten te hebben. Een van hen zou een krachtige bijl met een lange steel moeten zijn, terwijl de andere een wigvormig klassiek hakmes is. De laatste is geschikt voor vers gehakt hout, dat een hoge luchtvochtigheid heeft, terwijl de andere droge houtblokken aankan. Verschillende houtsoorten zullen zich anders gedragen. En als u twee hakmessen bij de hand heeft, kunt u een benadering voor hen vinden.

Voordat u het hakmes met uw eigen handen uitvoert, moet u een geschikt ontwerp kiezen. Zelfgebouwde gereedschappen zijn hydraulisch of schroef, de laatste worden ook conisch genoemd. De meest voorkomende zijn zelfgemaakte schroef- of fabrieksvarianten. Het grootste deel is een kegel met een grote draad, die wordt aangedreven door een elektromotor. De master hoeft alleen het deck naar de kegel te verplaatsen, omdat de laatste erin gaat schroeven.

De kegelvormige splitter heeft een overeenkomstige vorm, waaruit het hout in twee delen splitst. Als we het hebben over hydraulische hakmessen, dan zullen ze verschillen in hogere productiviteit in vergelijking met het bovenstaande, maar het is moeilijker om ze te vervaardigen. Het werkingsprincipe blijft hetzelfde als dat van de hydraulische pers. Hout zal door een speciale vorm worden gedrukt, waardoor het element in blokken van de juiste grootte wordt verdeeld. Machinemechanismen zijn een hydraulische aandrijving die werkt vanuit een benzine- of elektrische motor. Een conussplitser zal handiger zijn bij het oogsten van brandhout in vergelijking met een conventionele bijl. Het is gemakkelijk om dergelijke tools te maken, maar op de markt kunt u kant-en-klare kits vinden voor het samenstellen van dergelijke apparaten.

Als je denkt over het maken van een hakmes, dan moet je voor het begin de volgende materialen en details voorbereiden:

 • de elektromotor;
 • katrollen;
 • drijfriem;
 • plaatwerk:
 • een plaat voor het bevestigen van de motor;
 • schacht met lagers;
 • werkende kegel;
 • profielleidingen;
 • metalen hoeken.

Bij het kiezen van een elektromotor moet je letten op degene met een vermogen van 2 kW. Het plaatstaal moet een dikte van 3 mm hebben.

Een zelfgemaakte hakmes voor brandhout kan veel gemakkelijker worden gemaakt als het mogelijk is om een ​​langzame, krachtige elektromotor te vinden die in staat is om 500 omwentelingen per minuut te produceren. Bij deze riem is aandrijving niet vereist en kan de kegel op zijn as worden geplaatst.

Het motortoerental kan in principe alles zijn, maar de riemschijven moeten zodanig worden berekend dat de snelheid 500 tpm is. Op de markt kunt u een kant-en-klare schacht kopen met lagers voor een elektrisch hakmes, maar katrollen en een conus met schroefdraad kunnen worden gemaakt door contact op te nemen met de keerder.

Als u besluit om een ​​hakmes met uw eigen handen te maken, dan zal koolstofstaal als een materiaal voor de kegel fungeren, is het beter om het merk St45 te gebruiken. Bij het voorbereiden van de draad moet er rekening mee worden gehouden dat deze uit twee benaderingen moet bestaan. De toonhoogte is 7 mm, terwijl de hoogte van de windingen 2 mm is.

Van gewone staalsoort St3 is het mogelijk om de poelies te laten draaien, en de afmetingen van de groeven zullen afhangen van de geselecteerde riem. Deskundigen in plaats van een kettingaandrijving gebruiken. Dit is betrouwbaarder, maar moeilijker in het productieproces. Het is belangrijk om sterretjes in grootte te kiezen, wat niet erg handig is. Om het hakmes met uw eigen handen te verzamelen, is het noodzakelijk om het frame te lassen, een plaat te installeren om de motor onder het tafelblad te bevestigen. Het moet een as met lagers hebben. Een katrol en een kegel zijn eraan bevestigd. Vervolgens zal de meester de riem dragen en trekken. De motor is in het volgende stadium met het netwerk verbonden, waarna u kunt doorgaan met de tests.

Vervaardiging van hydraulische hakmes

Hydraulische splitters hebben een ontwerp dat verschilt van het vorige. Als een kenmerk fungeert als een station en werkgedeelte, dat wordt gebruikt voor het splitsen van het materiaal. De basis heeft een andere vorm, hoewel hij is gelast van hoeken, pijpen en plaatwerk. Het indrukken van het hakmes werkt door de hydraulische cilinder, de druk erin wordt geleverd door de oliepomp. Het is noodzakelijk om dit element op een enkele as te installeren met een elektromotor, terwijl de unit los van het bed kan worden geplaatst, maar moet worden aangesloten op de cilinder met behulp van slangen.

Als u besluit een hydraulisch hakmes te maken, moet u eerst alle details vinden en zorgen voor het maken van de mal. Het is gemaakt van metaal en de kruisvormige vorm zal als basis dienen. De afmetingen kunnen individueel worden geselecteerd, omdat er geen duidelijke limieten zijn. De belangrijkste voorwaarde hierbij is dat de cilinderkracht voldoende is om het brandhout te splitsen als de afmetingen te groot zijn.

De vorm moet op het frame worden bevestigd, de dwarsas moet samenvallen met de as van de hydraulische cilinder. Het wordt langs het frame geïnstalleerd en op de pomp aangesloten, met behulp van spuitmonden. Een dergelijk mechanisch hakmes kan mobiel zijn, hiervoor moeten de wielen aan het frame worden bevestigd.

Hoe een houtlogger te maken

Het oogsten van brandhout vereist aanzienlijke inspanningen: ze moeten worden gezaagd, vastgemaakt en in een droogkast worden gevouwen om te drogen. De meeste van alle krachten gaan naar het hout om te hakken. De houthakker kan het proces verlichten en versnellen. Ze worden gepresenteerd in voldoende hoeveelheden, maar ze zijn veel geld waard. Tegelijkertijd kunt u zelf een eenvoudige houtsplijter maken van schroot - pijpen, hoeken, enz. Alles zal letterlijk enkele duizenden kosten - als er geen metaal is, zal het moeten worden gekocht.

Als het logvolume klein is, kunnen ze gemakkelijk worden verwerkt door een mechanische houtsplijter. Ze verschillen in de eenvoud van ontwerp, het minimale aantal complexe knooppunten, en ook het feit dat de kosten minimaal zijn, zelfs als de boerderij geen geschikte stukken ijzer heeft.

De eenvoudigste en veiligste optie. Het is alleen jammer dat de prestaties laag zijn. Maar het is veilig

Een eenvoudige houtsplijter met mijn eigen handen: mechanica

De eenvoudigste mechanische splitter is als een put van een put. Het ontwerp is één op één, alleen in plaats van een emmer zijn het mes en de hendels gefixeerd. De verbinding van de kolom (men) en de dwarsbalk kan het eenvoudigst worden gemaakt - scharnierend. Het heeft alleen een goed smeermiddel nodig.

Het principe van werk, waarschijnlijk allemaal te begrijpen. Churbak zet op de standaard, trekt de hendel scherp naar beneden, vanwege de traagheid krijgt de snijder een aanzienlijke kracht en splijt de stam. Het proces wordt herhaald totdat de stammen met de vereiste dikte zijn verkregen.

De eenvoudigste houtsplijter kan met een paar pijpen worden geassembleerd

Zo'n mechanische splitter is gemakkelijk te monteren met je eigen handen, en letterlijk, uit het feit dat er pijpen zijn, een hoek van elke afmeting, kan zelfs een bijl worden gebruikt als een snijder. Bovendien kan een dergelijk ontwerp vouwen worden gemaakt - om het te kunnen dragen.

Er zijn veel minpuntjes. Hout hakken kost veel inspanning. En er wordt meer moeite gedaan om het hakmes te stoppen nadat het logboek is samengevouwen. Het tweede negatieve punt - een soortgelijke houtsplitter bezet een solide gebied, omdat hoe langer de hefboom, hoe minder moeite het kost om aan te brengen. Niettemin vermindert zelfs een dergelijke primitieve mechanische inrichting de bewerkelijkheid van het proces aanzienlijk.

Een van de opties - het hakmes is gelast aan een vierkante buis, gevuld met beton

In dit ontwerp moet het hakmes zwaar zijn. Daarom is het blad zelf vastgelast aan een volledig metalen klodder. Beter betaalbare optie - las op de buis (rond of vierkant) en giet het met beton. Mee eens, je kunt zo'n houtsplijter met je eigen handen maken door iedereen die weet hoe je met een lasmachine moet omgaan.

Er is een aangepast ontwerp van een handmatige mechanische houthakker, die, met kleinere afmetingen, het hout beter hecht, minder inspanning vereist. In dit model is de hoofdwerkeenheid een veer die aan het frame is bevestigd, en het bovenste deel daarvan rust tegen een vaste dwarsbalk waarop het hakmes is bevestigd.

Bouw van een veerbelaste houtsplijter

In dit ontwerp neemt de belangrijkste inspanning - om het hakmes na het splitsen van het hok te splitsen - het voorjaar over. Daarom is het belangrijkste om een ​​veer en een nadruk te kiezen, zodat er minimale inspanningen worden gedaan, maar deze waren voldoende om zelfs complexe, knoestige logs te splitsen. De stuwkracht onder de veer kan verplaatsbaar worden gemaakt. Vervolgens kunt u de parameters aanpassen aan specifieke omstandigheden. Echt, "re-tuning" is vereist voor een specifieke persoon. Als je met het geweer werkt, zal er één persoon zijn, dan kun je alles permanent doen, de hoogte door ervaring oprapen.

Het is even belangrijk om een ​​beweegbare geleding te maken van het frame en de hendel waarop het hakmes is bevestigd. De beste optie - lagers. Ze moeten kwalitatief zijn, bij voorkeur zelfnivellerend.

Afgewerkte zelfgemaakte veerbelaste houtsplijter

De minimale hoogte van de zelfgemaakte houtsplijter is ongeveer 800 mm. Maar dan moet er ofwel voorovergebogen worden, of moet de machine op de tafel / het frame worden geplaatst. Een comfortabelere optie, die minimale inspanningen vergt - gemaakt onder zijn eigen groei. Bepaal op welke hoogte het handig is om een ​​stam te laten staan, voeg aan deze figuur de hoogte van de stam zelf toe en verkrijg de hoogte van het bed. In dit geval zal het ook moeten buigen, maar alleen wanneer u het blok op de standaard installeert, en niet telkens als het hakmes naar beneden gaat.

Om mobiliteitsontwerpen toe te voegen, is het frame aan één kant gelast waaraan de wielen zijn bevestigd, op het tweede zijn de aanslagen gelast. Om zo'n houtsplijter met je eigen handen te maken is iets ingewikkelder, maar als er een veer en lagers is, is het zo'n moeilijke taak.

Verticale traagheid van splitsers

Een andere eenvoudige optie voor zelfproductie. Om zo'n splitter te maken, hebben ze twee pijpen met grotere en kleinere diameter nodig. Nog steeds een zware plaat nodig - de basis en, in feite, het prikgedeelte - de snijder / hakmes.

Het ontwerp is een van de eenvoudigste, de vereiste inspanning is klein. Op een massief platform is een dikwandige buis bevestigd, of beter een pen. Hoogte - ongeveer een meter. Dit is de leidende pijp. Daarop beweegt vrijelijk het hakmes, dat is gelast aan de ringen van een pijp met een iets grotere diameter dan de leidende buis. Werp het brandhout als volgt: pak het hakmes en laat het los. Je kunt een beetje versnellen. Vanwege de zwaartekracht splitst het hout.

Maar deze mechanische splitser splitst niet meteen alle logs. Om de effectiviteit te vergroten, kunt u een weegmiddel op het hakmes maken. Het kan zo nodig worden "toegevoegd". De tweede optie is om de kolom een ​​paar keer met een hamer te raken. Deze methode is goed als de snijder vastzit in het hout. Het alternatief is om de knobbel naar boven te heffen en deze scherp te laten zakken. Maar het is gemakkelijker om met een hamer te zwaaien.

Handmatige houthakker vergemakkelijkt natuurlijk de voorbereiding van brandhout, maar vereist nog steeds veel fysieke inspanning. Niet zozeer als ze besteden aan het zwaaien met een gewoon hakmes, maar toch ... Doe nog meer moeite om de elektromotor te helpen. Aan de basis daarvan zijn houthakkers van verschillende ontwerpen gemaakt. Maar het is moeilijker om zo'n houtsplijter te maken. Hier is het apparaat gecompliceerder en is minimaal een minimale kennis van de elektriciens vereist.Het is wenselijk om de motor via de starter en met de "start" - en "start" -knoppen te verbinden.

Een van de meest voorkomende modellen is een houtsplijter met een kegel of schroef. Het verschil tussen beide is alleen in de afwezigheid / aanwezigheid van een draad op het prikelement, dat in dit model is gemaakt in de vorm van een kegel.

Cone wood splitter versnelt de productie van brandhout

Churbak splitst als gevolg van het feit dat de door de motor geroteerde kegel in het hout snijdt en geleidelijk uit elkaar scheurt. Bij grote boomstammen worden eerst de randen gebroken en vervolgens wordt het midden gebroken.

Eerst werd het snijdeel gedraaid in de vorm van een gladde kegel. Als je een zachte kegel gebruikt, moet je tijdens het werken zwaar tegen de stam leunen, zodat de cilinder in het hout "bijt". Veel gemakkelijker is het proces, als op zijn oppervlak de draad wordt doorgesneden. In dit geval wordt het log op de een of andere manier op de schroef geschroefd en splitst het.

Tekening met afmetingen van een kegel met een schroefdraad voor een houtsplijter van het schroeftype

Het belangrijkste is om een ​​kegel correct te maken met een draad. Als er een draaibank en werkervaring is, kun je proberen jezelf te maken. Zo niet, dan moet je bestellen. De draad is anders gemaakt, maar de volgende parameters worden als optimaal herkend: stap 7 mm, diepte 3 mm (minimaal - 2 mm). Een ander belangrijk punt - de diepte van de stoel op de motorreductor - niet minder dan 70 mm.

Schroef voor houtsplijter

Als er een kegel met gehakte draden is, is het niet moeilijk om deze houtsplijter met uw eigen handen te maken.

U hebt een elektromotor nodig die krachtig genoeg is (2 kW en hoger of 5-9 l / s), maar met een kleine rotatiesnelheid: 250-600 tpm. Bij 250 bochten en lager, is de tuniek erg traag en als de snelheid meer dan 500 is, is het gevaarlijk om te werken, zo kan het een blok uit zijn handen trekken.

Een houthakker met een schroef, direct op de krukas

Als u de motor met dergelijke parameters kunt vinden, kunt u de gemaakte piek (schroef) direct op de krukas plaatsen (in de bovenstaande foto). Als er meer omwentelingen zijn, moet een reductietandwiel worden geplaatst of moet een ketting- of riemtransmissie worden gemaakt om de rotatiesnelheid te verminderen.

De verhouding wordt berekend op basis van het motortoerental. Er is bijvoorbeeld een motor voor 900 omwentelingen. Nadat we 1: 2 een verkleiner hebben gemaakt, ontvangen we 450 beurten / mijnen. Gewoon de beste optie.

Reductie van versnelling voor een houtspeider van het schroeftype

De transmissies kunnen een riem of ketting zijn. Ketting werkt meerdere malen luider, vereist constante penseelstreken en zelfs de sterren scherpen met de juiste parameters is meestal duurder. De riemtransmissie is wenselijk dubbel (zoals op de foto hierboven). In dit geval zal er minder slippen zijn.

Als het ontwerp voor de transmissie zorgt, moet de motor eronder worden geplaatst en moet de schroef zelf op het werkoppervlak worden bevestigd. De hoogte van het werkoppervlak dat u kiest om te groeien, zodat u niet op de helling hoeft te werken.

Een veiliger model. Om zo'n houtsplijter met je eigen handen te maken - om het leven veel gemakkelijker voor jezelf te maken

Er is een andere parameter, zoals de hoogte van de schroef boven het werkoppervlak. De afstand van de tafel tot de cilinder moet in de buurt van 8-20 cm zijn. Het is niet nodig om het boven te plaatsen - het kan kleine boomstammen draaien. De optimale afstand is 8 - 12 cm, zelfs kleine stammen roteren niet.

Hydraulische splitter - de krachtigste, maar ook de meest complexe en duurste in de productie. Naast het frame, de motor en de snijmessen is een hydraulische cilinder met voldoende vermogen nodig. Ze kosten niet goedkoop. Daarnaast hebben we een olietank en een pomp nodig.

Hydraulische hakselaar

Hydraulische splitters voor brandhout ontwikkelen een stevige inspanning, omdat wanneer het wordt gemaakt, een metaal van aanzienlijke dikte wordt gebruikt - 6-10 mm, afhankelijk van het aandrijfvermogen. Ontwikkelde inspanning is genoeg om in één keer het blok in 6-8 logs te breken. Daarom zijn de messen gemaakt in de vorm van een sterretje.

Kolun met een hydraulische aandrijving uitgerust met een complexe snijder, die het houtblok in meerdere boomstammen tegelijk breekt

Bij het maken van messen worden ze over meerdere centimeters verspreid. Zodat er op het werk er maar één was. Bijvoorbeeld eerst - horizontaal, dan - verticaal, dan - rechts en aan het einde - links. Tegelijkertijd wordt elk van de bladen versterkt door achterste wapeningsplaten te lassen. Staal is wenselijk om hard te gebruiken, voorlopig wordt het op hetzelfde principe aangescherpt als op de hakmessen.

Benzine houtsplijter werkt vrij snel, hoewel hennep berken bomen. Ik moest met een iep doorboren - dit is echt een puinhoop, het hakmes steekt in het hout. Te oordelen naar de video moet de benzinesplitter de iep afhandelen.

Hoe een mechanisch haksel voor brandhout te kiezen

Nog niet zo lang geleden ging de procedure voor het handmatig oogsten van brandhout gepaard met dergelijke onaangename gevolgen als algemene vermoeidheid en verrotte palmen. Gelukkig staat de vooruitgang niet stil. Tegenwoordig komt er een gemotoriseerd hakmes voor brandhout om de eigenaars te helpen. Een mechanische machine stelt u in staat om tijd en moeite te besparen, en snel dergelijke volumes hout aan te schaffen, waarvan u vroeger alleen maar van kon dromen. Laten we eens kijken wat dergelijke eenheden vertegenwoordigen.

Haksel voor brandhout is een effectieve assistent in het huishouden. Het kan niet alleen worden gebruikt voor het oogsten van hout voor het verwarmen van het huis, het geven of baden, maar ook voor commercieel gebruik (dienstverlening aan de bevolking, organisatie van de zagerij). Veel hangt hier af van de prestaties van het apparaat. Zelfs de kleinste hakselaar voor brandhout kan de inspanningen van verschillende ervaren houthakkers vervangen.

Structureel, apparaten van deze categorie bestaan ​​uit een goot voor het leggen van logs, een mechanisme voor het voederen van hout, een abutment en een snijgedeelte. De vereiste kracht kan hydraulisch of schroefvormig worden gemaakt.

Gebruik een mechanisch hakmes voor brandhout is vrij eenvoudig. Eén persoon kan de taak aan om een ​​indrukwekkende hoeveelheid hout te oogsten. Het volstaat om op tijd het logboek op het platform te laden, te repareren en op de hendel te drukken. Om de meest geschikte oplossing voor bestaande behoeften te kiezen, moet u de belangrijkste soorten houtsplijters en hun verschillen begrijpen.

Het eenvoudigste type apparaten voor dit doel. Structureel bestaat een conventionele houtspeider van het schroeftype uit een metalen lichaam, een kegelmechanisme en een snijrand. Het voordeel van dergelijke machines is een eenvoudige bediening, kleine afmetingen en betaalbare kosten. Een spiraalvormig hakmes past bij de behoeften van brandhout in een landhuis of een klein ketelhuis.

Een van de tekortkomingen van deze oplossing is de relatief lage productiviteit, evenals de handmatige toevoer van logboeken. Daarom, als het nodig is om grote volumes houtblokken te maken, is een dergelijk haksel voor brandhout inefficiënt.

Voor de verwerking van grote hoeveelheden houtblokken wordt aanbevolen om een ​​hydraulische machine te gebruiken. Het belangrijkste krachtelement hier is een cilinder. Onder invloed van inspanning, die wordt gecreëerd door de druk van het fluïdum, komt de snijstaaf in beweging. De motor en pomp zijn ook aanwezig in het ontwerp. Indien gewenst kunt u dergelijke hakmessen voor brandhout met uw eigen handen verzamelen.

Als wordt besloten om het fabrieksmodel te prefereren, is het noodzakelijk om aandacht te schenken aan de volgende punten:

 • De kracht van de splitsing hangt af van de grootte van de cilinder, de prestaties van de motor en zijn vermogen.
 • Afmetingen van het apparaat voor het invoeren van logboeken.
 • De manier van schikken van spaties is horizontaal of verticaal.

Hydraulische splitters voor brandhout kunnen een goede hulp zijn bij het oogsten van hout, omdat de eenheden van deze categorie een hoge productiviteit hebben. Dergelijke machines worden met succes gebruikt in huishoudelijke omstandigheden en in commerciële zagerijen.

Modellen in deze categorie bevatten een versnelling die verantwoordelijk is voor het verplaatsen van de snijkant. Het standaardontwerp omvat een motor, een hakmes, een riemverkleiner.

Logs worden gelegd tussen het snijblad en de beschermkap. Wanneer het mechanisme wordt geactiveerd, grijpt het rondsel in, waarna het hakmes begint te bewegen in de richting van het houtblok en het doormidden splitst. Elementen van het mechanisme keren terug naar hun oorspronkelijke positie na het verwijderen van de logs en het indrukken van de bijbehorende hendel.

Om een ​​effectieve rekeenheid voor de voorbereiding van brandhout te kiezen, is het de moeite waard om u op een aantal belangrijke punten te concentreren:

 • De kracht van splijten.
 • Maximale lengte van spaties.
 • De vorm van het hakmes (sommige modellen bevatten snijkanten die de boomstammen in verschillende parochies in verschillende delen kunnen splitsen).

Tot op heden is de huishoudelijke consument beschikbaar een verscheidenheid aan individuele wijzigingen van rack-boeven voor hout, die verschillen afhankelijk van technische mogelijkheden en functionaliteit. Daarom, om te beslissen over een waardige optie, is het noodzakelijk om zich te concentreren op de omvang en complexiteit van het werk dat moet worden uitgevoerd.

Op dit moment is de meest betrouwbare oplossing voor de voorbereiding van houten blokken om fabrieks-mechanische houtsplitters van professionele merken te worden. In tegenstelling tot de producten van handgemaakte of handwerkproductie, hebben ze een meer indrukwekkende productiviteitsmarge. De prijs van dergelijke eenheden is echter behoorlijk hoog. Daarom kan het kopen van een professionele machine voor huishoudelijke taken een verspilling van geld zijn.

Als het hakmes moet worden gebruikt voor brandhout in het huishouden, is het raadzaam om de voorkeur te geven aan producten van minder bekende producenten. Tegelijkertijd is het de moeite waard om aandacht te besteden aan de bouwkwaliteit en beschikbaarheid van de garantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 64 = 66