Houtsplijter

Hoe hout goed te hakken: wat en waar

Hout hakken is niet zo'n eenvoudige taak. Iedereen die het ooit zelf heeft geprobeerd, zal het hiermee eens zijn. Zoals, nou, wat is daar mis mee? Hij nam een ​​bijl en een robijn. Vooral omdat velen zich herinneren hoe Celentano hout hakte in "The Taming of the Shrew" (zie video aan het eind van het artikel). En toch, om brandhout zonder problemen te hakken, hebt u vaardigheden, kennis en vaardigheden nodig. En als vaardigheden en vaardigheden een zaak zijn die alleen met ervaring komt, dan is over kennis alles veel gemakkelijker. En geïnformeerd - het betekent gewapend. Dus we zijn gewapend.

Als we praten over de traditionele pint zonder automatisering, dan heb je een hakmes nodig. De bijl wordt zelden gebruikt voor het hakken van hout - het kan worden bewerkt (op de grond), maar het blijkt allemaal veel langzamer. Het zal nodig zijn, maar om de knopen te verminderen of de stralen aan te passen.

Houtsplijters: traditioneel op een houten handvat en gemaakt met de nieuwste technologie met een plastic handvat

Het beste mes voor brandhout is gesmeed, maar de cast is ook goed. Om een ​​hakmes voor een lange tijd te serveren, moet het goed gekruid zijn. Controleer de kwaliteit van de ontlaten door het geluid: klik erop en luister. Als het geluid doof is, past dit niet bij ons, maar als het hard is, is het een goed hulpmiddel.

Houtsplijters: pak het handvat op om u comfortabel te maken

Hoe een hakmes kiezen? Ten eerste moet het handvat van hout en berk zijn. Voor de beginner is dit de beste keuze: het is moeilijker om te werken met een hakmes met een plastic en metalen handvat dan met een houten handvat, en een dergelijk handvat kan barsten met een verkeerd gerichte impact, en dit gebeurt. Kies dus het hakmes met een houten handvat. Ten tweede worden de lengte van de hendel en het gewicht van het hakmes afzonderlijk gekozen. Je zou comfortabel moeten zijn. Dit is van toepassing op de vorm van het handvat, en op de lengte ervan, en op het gewicht van het hakmes als geheel. Je hoeft dit wapen niet tien of twintig keer te zwaaien, dus je moet het met vertrouwen vasthouden: het moet, zoals ze zeggen, "naar bed gaan".

Om te werken was het handig, vind het grootste en breedste deck van degenen die je hebt, zet het op een niveau platform. Dit zal je "werkende" plek zijn voor het hakken van brandhout of zoals ze zeggen "block" of "deck". Stel het spel daarom zo in dat u niets aanraakt wanneer u met uw hakmes zwaait. Het is ook wenselijk dat mensen op deze plek niet vaak naar buiten gaan: boomstammen en chips vliegen in verschillende richtingen en kunnen ernstig letsel veroorzaken.

Een plaats en een hulpmiddel voor werk zijn voorbereid. Nu een beetje over het hout. Het is het beste om droog of bevroren hout te hakken. Vers geloodst "go" moeilijk. Laat de logs indien mogelijk uitdrogen of bevriezen. Dit maakt uw werk een stuk eenvoudiger.

Afmetingen van brandhout worden gekozen op basis van de afmetingen van de oven: hun lengte moet ongeveer ¾ van de lengte van de oven zijn, en de breedte - ongeveer 6-10 cm. Met dergelijke afmetingen zal de brandstof lang branden en zal het roet zich in minimale hoeveelheden vormen.

Hoe hout goed te hakken: het juiste rek

Nu het proces zelf. Een log staat op het dek. Als er een scheur in zit, open dan de scheuren voor jezelf en probeer het met een hakmes te raken. Als er geen scheur is, maar er zijn knopen - probeer tussen hen te komen of langs een van hen. Als je geluk hebt, zal de klojo zich splitsen. Zo niet, dan komt het hakmes vast te zitten. Dan moet je met een voorhamer op de slee tikken, of een hakmes met een boomstam oprapen, uitvouwen en met de kolf om het dek slaan. Maar de tweede optie is niet voor iedereen beschikbaar: het is niet eenvoudig om een ​​hakmes te zwaaien, maar als het ook op een stapel hangt ...

Hoe hout goed te hakken: het hakmes zit vast in het blok, ontvouw en druk op het volume langs het dek

Het rek aan de pint van brandhout is heel belangrijk: de benen zijn schouderbreedte uit elkaar, de knieën zijn lichtjes zacht. Ze kunnen worden geactiveerd, waardoor de kracht van de impact toeneemt. Kolun staat recht voor je op en gaat scherp omlaag. Een goede techniek om brandhout te hakken wordt in deze video gedemonstreerd.

Als het log een zeer grote diameter heeft, is het handiger om niet te proberen het in tweeën te splitsen, maar van de randen, de logs van de gewenste grootte te hakken, in een cirkel te hebben "afgerond", de rest kan al in tweeën worden gedeeld.

Hoe hout goed te hakken. Het is gemakkelijker om stukjes uit het grote blok af te hakken

Het zwaaien met een hakmes is in eerste instantie alleen maar goed. Dan hebben mijn handen en rugpijn. En ik wil al een aantal aanpassingen om het leven te vergemakkelijken. En ze kwamen met veel. Van eenvoudige "hun mensen" tot zeer technologische. Maar er zijn maar heel weinig mensen die high-performance installaties op een privéboerderij zullen gebruiken, dus laten we de ideeën geschikt vinden voor implementatie in het dagelijks leven.

Het eerste waar ze op letten, is het pistool. Soms levert het ontwerpidee wonderlijke oplossingen op. Hier is bijvoorbeeld een hakmes met wielen. Hij zal waarschijnlijk niet vast komen te zitten in het spel. Maar dat is hoe lang het zal duren - de vraag.

Verbeterd mes voor brandhout: extra wielen om vastlopen in het houtblok te voorkomen

Er is ook een aanpassing zodat de logboeken niet verspreiden tijdens het vellen. Hier bijvoorbeeld, bijvoorbeeld.

Het apparaat van mensen om brandhout te hakken

Of een meer technologische optie - een metalen ketting, op een boomstam gezet. Hoe om te gaan - bekijk de video. Hier werkt de meester.

Er zijn nog steeds verschillende apparaten voor het hakken van brandhout: mechanisch, hydraulisch, elektrisch of met motoren op benzine / diesel. Mechanisch kerven van brandhout is een machine waarin een choke is gefixeerd. Vervolgens wordt het hakmes met behulp van het hendelsysteem geactiveerd. Dergelijke apparaten kunnen verschillende vormen hebben, sommige kunnen een log onmiddellijk in verschillende delen prikken, maar het principe is hetzelfde.

Hydraulische splitters voor brandhout zijn gebouwd op hetzelfde principe, maar de kracht hier creëert een hydraulische krik. Het kan worden geactiveerd door handen of voeten of door een motor te gebruiken. Er kunnen verschillende vermogens en configuraties zijn. De keuze in de markt is vrij groot, maar de prijzen zijn vrij groot. Op de video ziet u een van de varianten van de hydraulische domarkat.

Zeer interessante optie met het gebruik van een kegel. Bovendien is een vergelijkbaar huisgemaakt hakmes voor brandhout gemakkelijk te maken. Het voelt alsof hout hakken zonder een bijl is eenvoudig (video demonstreert dit heel goed).

Dit elektrische brandhout voor het hout wordt steeds populairder - waardoor het gemakkelijk wordt en de productiviteit uitstekend. Maar als u eraan werkt, mag u de veiligheidsmaatregelen niet vergeten: een verkeerde beweging en letsel is gegarandeerd.

En nu de beloofde video - Adriano Celentano houthakken. Zoals je weet, deed hij het om een ​​goede reden

Het hout direct in de houtstapel plaatsen is niet nodig. Laat ze drogen in de vorm van een stapel. Als het weer slechter wordt, bedek ze dan met zeildoek, zeildoek. En pas na een paar maanden wordt het opgedroogde gehakte brandhout onder een luifel in de houtstapel gestapeld. Waar ze jarenlang kunnen worden opgeslagen. "Verouderde" brandhout brandt helderder, zonder roet en roet, geeft een gelijkmatige warmte en brandt zonder residu.

Hakmessen voor brandhout: het principe van werking, soorten en productiemethoden

Een paar tips voor het correct kiezen van het hakmes

Let bij het kiezen van een splitter op het werk op het volgende Belangrijke punten:

 1. Kies een handgereedschap op basis van uw fysieke vorm. Het gewicht van de schop moet overeenkomen met uw fysieke gegevens, zoals bij het splijten van hout wordt het niet 20 mахов uitgevoerd, en alle 100 en meer. Meestal wordt het apparaat voor het hakken van brandhout verkocht in een massa van 2-5 kg.
 2. De verhouding van de grootte van een hakmes en brandhout. Een licht instrument zal alleen kleine churochki breken, een groot dek dat ze niet kunnen doorsnijden. Vandaar de conclusie: de keuze van de houtsplijter is afhankelijk van de parameters van het brandhout, die moeten worden gesplitst. Een groot zwaar hakmes - voor een enorm dek, respectievelijk licht - voor kleine chokok.
 3. Materiaal voor het handvat van het hakmes. De beste optie voor een bijl top zal zijn viskeuze boomsoorten, bijvoorbeeld, esdoorn, iep. Bij afwezigheid hiervan is berk ook geschikt. Van het houttype hangt af van de levensduur van het handvat van het hakmes, de weerstand tegen belastingen. Sterke, frequente, onnauwkeurige slagen maken de bijlhandgreep van zacht materiaal snel onbruikbaar.
 4. Lengte van de handvat van de bijl, goed geselecteerd, draagt ​​bij tot beter werk. Een te lange of korte hendel is ongeschikt voor het splitsen van brandhout.
 5. Het is wenselijk dat je dat hebt gedaan verschillende tools om te splitsen, minstens twee. In dit geval moet een van hen een klassiek wigvormig mes voor brandhout zijn, het tweede een krachtige bijl op een lange steel. Het wigmes is geschikt voor het werken met vers gesneden of onbewerkt hout. Droog hout wordt eenvoudig gesneden met een tweede krachtig gereedschap.

Heel vaak gedraagt ​​het hout van verschillende soorten zich tijdens het snijden anders. Een toegewijde gastheer die twee huishoudelijke apparaten heeft voor het hakken van brandhout, er is altijd een kans om elk blok te splijten, ongeacht het ras.

Momenteel is de gereedschapsmarkt overspoeld met tools voor het splitsen van brandhout, buitenlandse fabrikanten. Ze lijken een beetje op een gewone bijl, maar hebben een lange plastic of stalen handgreep. Deze pseudocolumns staan ​​behoorlijk goed, maar de voordelen ervan zijn twijfelachtig. Velen die zo'n importgereedschap voor het zagen van hout kochten, waren teleurgesteld: bij het versnijden van een onbewerkt stuk, met een diameter van meer dan 20 cm, verdrinkt het simpelweg, steekt het in de boom.

Cleaver handleiding. Het is anders dan de bijl

Vaak wordt een hakselaar voor hout verward met de bijl van een timmerman, en vindt geen verschil tussen hen. In feite verschilt het werk van het hakmes in veel opzichten van de actie van een bijl in zijn features:

 1. De bijl van de timmerman wordt gebruikt voor het verwerken van houtspaties in een ruwe versie, om de algemene vorm van het product te verkrijgen. De schep wordt beschouwd als een werktuig voor de houthakker en wordt uitsluitend in de houtbewerkingsindustrie gebruikt om korte stukken hout af te scheiden en longitudinale delen voor verdere verwerking te verkrijgen. Een voorbeeld is de bereiding van emmers - stompen van hout, waaruit later houten lepels worden gemaakt.
 2. De lengte van het handvat van de bijl moet klein zijn. Dit is te wijten aan het feit dat de bijl wordt uitgevoerd door nauwkeurig werk met juwelen, verwerking van kleine onderdelen.

Tijdens het werken als een hakmes is het bij het slaan noodzakelijk om een ​​aanzienlijke fysieke kracht toe te passen zodat het maximaal blijkt te zijn. Dit geldt in het bijzonder voor het zagen van hardhout, stammen met een grote diameter. Hiervoor is de gereedschapsbijl, het hakmes, verlengd.

 • Het belangrijkste verschil tussen het haksel voor brandhout en de bijl is de convergentiehoek van de werkvlakken, verscherping. Een handmatige houtsplitser wordt gemaakt door de handen botter te maken, waardoor een houtblok kan worden gescheurd en niet doorboord.

  Bij het hakselwerk voor hout overschrijdt de slijphoek de bijbehorende ax-waarde. Dit verschil wordt bepaald door de basiswerkmomenten van de tools. Dus, met een bijl neigt het hout als een vlak, terwijl de lagen geleidelijk worden verwijderd uit het deel in de vorm van dunne krullen. Het slijpen van de bijl moet zodanig gebeuren dat de meester het werk grondig kan uitvoeren.

 • Het werk van de houtsplijter is gebouwd op de verspreiding van houtvezels, de vernietiging van verbindingen tussen hen, wat de reden is waarom de convergentiehoek van gezichten groter is.

  Er zijn ook ambachtslieden die proberen hout te hakken met een bijl. Bij hen blijkt het ook, maar alleen met kleine logs, churochkami. Dikke, massieve dekken, blokken kunnen niet worden verbroken met een bijl, het blad is eenvoudig verzonken in een boom en er is veel inspanning nodig om het los te laten.

  Veel productieprocessen in verschillende industrieën zijn gemechaniseerd en dit soort werk, zoals snijden, splijten van brandhout, heeft het niet doorstaan. Zijn verschenen mechanische houthakkers met manuele aandrijving.

  Het werk van een dergelijke aanpassing veronderstelt het gebruik van een krachtig, massief hakmes als het belangrijkste werkorgaan. Dit maakt het gemakkelijker om hout te zagen. En om het gewicht van het houtkaphout (houthakker) te verminderen, is het hakmes uitgerust met een veermechanisme. Dit mechanisme compenseert, neemt een deel van de schokactie over, het gewicht van het instrument zelf en vergemakkelijkt het beheer ervan.

  In Rusland leerden ambachtslieden met hun eigen handen een mechanisch hakmes te maken, niet minderwaardig in prestaties dan die van de fabriek.

  Een van de profs Een dergelijk mechanisme is de mogelijkheid om aanpassingen door te stellen door de veer, zijn positie aan te passen, de afstand tussen de veer en de wig te veranderen. Hiermee kunt u logs van verschillende lengtes met groot gemak splitsen.

  De essentie van het werkproces van een mechanische splitter is als volgt: op een stevige, stabiele basis wordt een blok geplaatst, een blok. De werker zwaait en duwt met een lichte inspanning het hakmes naar het blok. De wig splijt het in delen, waarna de veer inwerkt en het mechanisme terugkeert naar zijn oorspronkelijke positie. In een dergelijk instrument wordt het belangrijkste werk uitgevoerd door de zwaartekracht van het hakmes zelf en de sterkte van de elasticiteit van het staal.

  De mechanische spatten voor brandhout verminderen de belasting van de werknemer, waardoor de productiviteit van zijn arbeid wordt verhoogd zonder extra vermoeidheid.

  Mechanische splitters met elektrische aandrijving

  Een andere versie van het mechanische apparaat voor het splijten van brandhout is apparaat op basis van de elektromotor. In dit geval is de hoofdbeweging de rotatie van het werkelement. In dit geval is het werkelement gemaakt in de vorm van een kegel, met een gegeven hoekwaarde en met diepe schroefdraadinvoer. Tijdens de rotatie komt de schroef gemakkelijk het hout binnen, waar de vezels breken door de glijdende werking van het geometrische lichaam.

  De elektrocolumn bestaat uit de volgende onderdelen: een elektromotor, een bedieningsas, aan de uiteinden zijn er spiebanen voor de installatie van een riemschijf en een snijpunt.

  De as is bevestigd aan het frame met twee bevestigingsmiddelen, gebaseerd op lagers. Het is ook mogelijk om eenvoudig een werkende conus op de motoras te installeren.

  Als er geen elektriciteit is, kan een andere rotatiebron, zoals een verbrandingsmotor, worden gebruikt voor een mechanisch apparaat op elke versnelling.

  Wanneer u met uw eigen handen een mechanisch hakmes bouwt, moet u de tekening van de conische punt gebruiken en deze op de machine snijden. Het kan door elke willekeurige verkoper worden gedaan.

  Dit type houtsplitter gaat ervan uit gebruik van gecomprimeerde vloeistof, haar energie. Tijdens het werk wordt het hoofdkenmerk van een hydraulische pers toegepast. Waar bestaat het uit? Druk wordt gepompt, die door de vloeistof naar de zuiger stroomt, en de laatste beïnvloedt op zijn beurt het blok.

  Een integraal onderdeel van de hydraulische splitter zal zijn bed. Neem voor de productie een kanaal van staal met dikke muren. Het is op het bed dat de zuiger beweegt, met het snijelement erop gemonteerd. Tegelijkertijd wordt het snijgedeelte op meerdere niveaus gemaakt, wat ervoor zorgt dat stukken in één keer in stukken worden gehakt.

  De enige moeilijkheid bij het gebruik van een dergelijke inrichting is dat deze de rechtlijnige beweging van de blokken langs het bed vereist. Dit wordt opgelost door de hulplijnen te installeren - extra elementen.

  Dit soort mechanische houtsplitser voor het zagen van hout is gebaseerd op principe van schroeftransmissie of een "schroef-moer" -transmissie. De essentie is als volgt: de rotatiebeweging van het onderdeel met de externe schroefdraad, de schroef, wordt omgezet in de translatiebeweging van een ander deel, met een interne draad van dezelfde diameter - moeren.

  Deze beweging onderscheidt zich door een soepele bediening, de mogelijkheid om de moer in beide richtingen te bewegen bij het veranderen van de draairichting.

  Zelfs een kleine houtversnipperaar van het schroeftype, uitgerust met een elektromotor, kan voldoende impact creëren om de blokken in stukken te hakken. De installatie van het apparaat op een klein voetstuk zal het werk vergemakkelijken.

  • ← Vorige De bouw van een verwarmingsoven Kuznetsova eigen handen
  • De calorische waarde van verschillende brandstoffen: brandhout, kolen, pellets, briketten Volgende →

  Voeg een reactie toe Antwoord annuleren

  Zelf een tandoor maken

  Correctie, wijziging en reparatie van ovens

  Vuurvaste verf voor metaalproducten tot 1000 graden

  Wij maken de meest effectieve burzhuyk eigen handen

  4 varianten van draagbare mangala productie van geïmproviseerde middelen

  De site wordt geadviseerd door een fornuis met 20 jaar ervaring.

  Informatie wordt alleen ter referentie verstrekt.

  Vraag advies en werk voor een professional. Alleen op deze manier kunt u zeker zijn van de betrouwbaarheid en veiligheid van de constructie.

  Hakmes voor brandhout - soorten hulpstukken, hun montage door hun eigen handen

  Het oogsten van brandhout sinds de oudheid is een van de belangrijkste menselijke activiteiten geweest. Het belangrijkste hulpmiddel hiervoor is een speciaal soort bijl - een hakmes.

  Handmes - wat is het verschil met een bijl?

  In principe verschilt het werk van het hakmes voor brandhout aanzienlijk van het werk van de bijl van de traditionele timmerman. Ze verschillen in een aantal parameters. Ten eerste is het gereedschap van de timmerman ontworpen voor een ruwe voorlopige verwerking van verschillende houten onderdelen, waardoor ze een gemeenschappelijke ruwe contour krijgen. Het hakmes is een uitzonderlijk hulpmiddel voor de houthakker. Bij houtverwerking kan het alleen worden gebruikt om korte snoeien van boomstammen in longitudinale delen voor daaropvolgende verwerking, bijvoorbeeld, wanneer aas wordt geslagen - knuppels voor het maken van houten lepels.

  Ten tweede is de bijl ontworpen voor nauwkeurig, vaak juwelierswerk, dat een vrij korte lengte van de bijlgreep bepaalde.

  Bij het slaan met een hakmes bij het werken met harde rotsen, moeten blokken van grote diameter de maximale kracht hebben, wat wordt bereikt met een aanzienlijke verlenging van de hendel van het gereedschap ten opzichte van de bijl. Deze parameter is behoorlijk belangrijk, er moet speciale aandacht aan worden besteed.

  En ten derde, een van de belangrijkste onderscheidende kenmerken van het hakmes vóór de bijl is de convergentiehoek van de werkvlakken (verscherping) van deze gereedschappen. Het hakmes is dommer - wanneer het slaat, steekt het niet in de vlammen, maar scheurt het uit elkaar.

  Het verschil wordt bepaald door hun werkingsprincipe. De bijl verteert het hout op een manier die vergelijkbaar is met het schaafmes, waarbij het laag voor laag wordt verwijderd in de vorm van fijne krullen van het werkstuk. Zijn verscherping moet de meester toelaten het werkstuk te verwerken. Het principe van het hakmes is om de vezels van het hout te verspreiden tot de vernietiging van hun onderlinge verbinding. Daarom overschrijdt de hoek van de verscherping de scherpstelling van de bijl aanzienlijk.

  Sommige stedelingen proberen het brandhout met een bijl te hakken, omdat ze het verschil tussen de twee instrumenten niet zien. Als dit voor hout met een kleine diameter kan worden toegepast, leidt het werken met dikke werkstukken tot de binding van het bijlblad en de noodzaak voor aanzienlijke inspanningen om te worden vrijgegeven.

  Hakmes voor mechanische brandhout - prestaties en gebruiksgemak

  Tegenwoordig verschijnen er een groot aantal mechanische assistenten van een man in verschillende productietakken, ook wanneer hij brandhout pakt. Het is een kwestie van mechanische kolunakh met een handmatige rit.

  Het werkingsprincipe van dergelijke apparaten is gebaseerd op het gebruik van een werkend lid (koluna) met een voldoende grote massa, wat het proces van het splitsen van de houtblokken enorm vergemakkelijkt.

  Het verminderen van de belasting van de werknemer is te danken aan het gebruik van een veermechanisme dat de ernst van het impactmechanisme compenseert en het beheer ervan vergemakkelijkt. In de huishoudens van Russen kun je zowel fabrieksaanpassingen als huisgemaakte analogen vinden.

  Aanpassing van het apparaat wordt uitgevoerd door de positie van de veer aan te passen, de afstand tot het werkelement. Hierdoor is het mogelijk om houtblokken van verschillende lengtes met maximaal gemak te zagen.

  Voor het werk is het noodzakelijk om een ​​solide basis te hebben, waarop de passages van te leggen stammen worden geplaatst. De arbeider steekt met één hand het hakmes omhoog en legt het met een beetje inspanning op het blok.

  Wedge voert zijn werk uit, splitst het werkstuk in afzonderlijke delen en de veer brengt het mechanisme terug in zijn oorspronkelijke positie. Het belangrijkste werk in dit apparaat is gemaakt door de zwaartekracht en de sterkte van de elasticiteit van staal. Vanwege een aanzienlijke vermindering van de belasting van de werknemer, neemt de productiviteit ervan toe zonder vermoeidheid, bijvoorbeeld in verband met het gebruik van een klassiek met de hand te bedienen hakmes.

  Mechanisch hakmes met elektrische aandrijving - productie door eigen handen

  Een andere versie van het mechanische apparaat voor het splijten van houten blokken op de onderdelen maakt gebruik van een elektrische motor voor hun werk. De belangrijkste beweging die in het werk wordt gebruikt, is de rotatie van het werkelement. Het is zijn apparaat en is het belangrijkste geheim van de efficiëntie van dergelijke hakmessen.

  Het werklichaam is een kegel met de vereiste hoek, uitgerust met een schroefdraad van voldoende diepte. Met de rotatie van een dergelijke schroef wordt deze gemakkelijk in het hout gebracht en leidt tot scheuren van de vezels als gevolg van de glijdende werking van het geometrische lichaam.

  Naast de elektromotor heeft de elektrische as een werkschacht, die spiebanen aan de uiteinden heeft voor de installatie van een riemschijf en een snijpunt.

  De as is bevestigd aan het frame door middel van twee bevestigingsmiddelen die zijn uitgerust met lagers. Directe installatie van de werkconus op de motoras is ook mogelijk.

  Bij afwezigheid van elektriciteit is het mogelijk om een ​​mechanische splitter uit te rusten met een interne verbrandingsmotor, niet een elektrische rotatiebron, door een transmissie aan te passen, bijvoorbeeld een kettingversneller.

  In het geval dat lezers een wens willen hebben om zelfstandig een conische punt op een mechanisch hakmes te maken, bieden wij u een tekening van het werkelement aan, volgens welke elke kassier het kan snijden.

  We vestigen uw aandacht op een belangrijke functie in het werk van dergelijke apparaten. Het wordt ten strengste aangeraden om de houtblokken niet naar de elektrocooler te voeren, door ze op het zijoppervlak te leggen. Dit kan het apparaat beschadigen.

  Op de roterende conus met schroefdraad worden de gesneden houtblokken alleen verticaal ingevoerd.

  Een ander type mechanisch apparaat voor het hakken van brandhout gebruikt de energie van gecomprimeerde vloeistoffen. Ze zijn gebaseerd op het principe van hydraulische persen, wanneer de geïnjecteerde druk door de vloeistof wordt overgebracht naar de werkende zuiger, die druk uitoefent op de stam.

  Bij de constructie van de inrichting is het noodzakelijk om een ​​frame te verschaffen dat is vervaardigd uit een dikwandig stalen kanaal, waarlangs de zuiger zal bewegen en waarop het snijelement zal worden gemonteerd. Het snijgereedschap heeft zijn eigen ontwerpkenmerken en wordt meestal uitgevoerd met een multi-blad.

  Hiermee kunt u een log in verschillende stappen in meerdere delen knippen.

  De moeilijkheid bij het gebruik van dit soort houtsplijters houdt verband met de noodzaak om een ​​rechte beweging van het blok langs het bed te waarborgen, waarvoor extra structuurelementen - geleidingen worden gebruikt.

  Het laatste soort mechanisch hakmes voor brandhout, waarop ik uw aandacht zou willen vestigen, maakt gebruik van een schroefdraad die bij velen bekend is, of de overbrenging van een schroefmoer. Het principe is gebaseerd op de transformatie van de rotatiebeweging van een onderdeel met een externe schroefdraad (schroef) in de translatiebeweging van een onderdeel met een binnenschroefdraad van dezelfde diameter (moeren). Voordeel van dit type beweging is de gladheid en het vermogen om de moer in beide richtingen te bewegen bij het omkeren van de rotatie.

  Kleine houtsplijters met een elektromotor zorgen ervoor dat u genoeg moeite kunt doen om de boomstammen in stukken te hakken. Voor het gemak kan het apparaat op een klein voetstuk worden geïnstalleerd.

  Beste lezers, als je vragen hebt, stel ze dan via het onderstaande formulier. We zullen graag met u communiceren;)

  We bevelen andere artikelen over het onderwerp aan

  Stoomgenerator met hun eigen handen - het principe van de werking, de gebruikte materialen, de stadia van assemblage

  Trillende tafel met eigen handen - verschillende productie-opties

  Decoratie van paaseieren met natuurlijke kleurstoffen

  Kinderhuis met hun eigen handen: tekeningen, constructie, foto

  Om nu brandhout te hakken op veel verschillende apparaten en het is niet alleen een grote hamer met een metalen hakmes aan het einde, misschien is een apparaat eenvoudiger. We hebben een eenvoudig hakmes met een rubberen handvat in ons huis, zodat onze handen niet uitglijden en we hebben het bijna een paar keer per jaar nodig, wanneer we brandhout voor de winter aan het voorbereiden zijn, het heeft geen zin om een ​​complex apparaat te kopen, geloof ik.

  Opmerkingen en vragen van lezers

  Verhaal - rekenmachines

  Abonneer u op nieuwe artikelen

  Copyright © 2015 stroi-specialist.ru

  Het materiaal van de site is auteursrechtelijk beschermd. Kopiëren is verboden!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  16 + = 26