Kolun zijn eigen handen

Hoe maak je een hakmes met je eigen handen? Typen brandhoutsplitsers: blauwdrukken, instructies

Voor de eigenaar van een land of privé-huis is het hakmes een onmisbaar apparaat. Het kan mechanisch of handmatig zijn. Je kunt een soortgelijk apparaat kopen in de winkel, maar mechanische apparaten zijn duur, dus niet iedereen kan het betalen, hoewel ze het proces van het oogsten van brandhout aanzienlijk kunnen vergemakkelijken.

Voordat u zo'n dure aankoop doet, moet u nadenken over het feit dat dergelijke ontwerpen niet in complexiteit verschillen, dus u kunt ze zelf maken. Maar om te beginnen, beslis of het hakmes mechanisch is, of het is beter om het aan te vullen met de motor. In het laatste geval moet je ergens naar onderdelen zoeken en ook de diensten van een turner gebruiken. Nou, als je dergelijke vaardigheden zelf hebt.

Typen apparaten voor het hakken van brandhout: een bijl met een verplaatst midden

Te koop vandaag, kunt u een bijlschijf vinden met een verplaatst centrum. Voor model Vipukirves Leveraxe is het noodzakelijk om 16000 roebel te betalen. Met behulp van de tool in korte tijd is het mogelijk een grote hoeveelheid brandhout te hakken. Dit is mogelijk dankzij de gebogen voet aan de bovenkant van het blad. Het klampt zich vast aan de resterende elementen van het log en vormt een hefboom. Als gevolg hiervan glijdt het gereedschap niet weg na de botsing en blijven de benen veilig. Het ontwerp gaat uit van een vrije grip van de bijl.

De top is gemaakt van Finse berk, die in staat is om een ​​schokimpuls te absorberen. In de winter bevriest het handvat niet, het glijdt niet in de handen, zelfs niet bij regenachtig weer. Omdat het ontwerp van deze bijl uniek is, blijft het blad niet in het hout hangen, omdat het verplaatste zwaartepunt de as onmiddellijk naar één kant leidt, dus met één slag breekt het houtblok af. De dikte van het blad is 8 cm en het gewicht is 3 kg. Staal wordt gebruikt als materiaal en in gevouwen vorm zijn de afmetingen van het gereedschap 91 x 23 x 9 cm.

Waarop u moet letten voordat u gaat produceren

Vóór de executie van het hakmes is het belangrijk om te denken dat ze er niet een paar hoeven te zwaaien, maar vaak. Daarom is de conclusie dat het gewicht van het instrument de overeenkomstige fysieke vorm van de persoon moet zijn. In de verkoop is het bijvoorbeeld mogelijk om koluny te vinden, waarvan het gewicht varieert van 2 tot 5 kg. Met een licht hulpmiddel is het echter mogelijk om alleen kleine blokken hout te splitsen, dus u moet rekening houden met de grootte van brandhout.

Het handvat van het instrument, dat de bijlhandvat wordt genoemd, zou gemaakt moeten zijn van houtsoorten zoals iepen of esdoorns, in extreme gevallen kan het berk zijn. Immers, onnauwkeurige en krachtige slagen leiden ertoe dat de tool onbruikbaar wordt. Het is belangrijk om ook de lengte van de handvat van de bijl te overwegen - deze moet niet te kort zijn. Als u besluit om het hakmes met uw eigen handen uit te voeren, is het handiger om twee instrumenten te hebben. Een van hen zou een krachtige bijl met een lange steel moeten zijn, terwijl de andere een wigvormig klassiek hakmes is. De laatste is geschikt voor vers gehakt hout, dat een hoge luchtvochtigheid heeft, terwijl de andere droge houtblokken aankan. Verschillende houtsoorten zullen zich anders gedragen. En als u twee hakmessen bij de hand heeft, kunt u een benadering voor hen vinden.

Voordat u het hakmes met uw eigen handen uitvoert, moet u een geschikt ontwerp kiezen. Zelfgemaakt gereedschap is hydraulisch of schroef, de laatste worden ook conisch genoemd. De meest voorkomende zijn zelfgemaakte schroef- of fabrieksvarianten. Het grootste deel is een kegel met een grote draad, die wordt aangedreven door een elektromotor. De master hoeft alleen het deck naar de kegel te verplaatsen, omdat de laatste erin gaat schroeven.

De kegelvormige splitter heeft een overeenkomstige vorm, waaruit het hout in twee delen splitst. Als we het hebben over hydraulische hakmessen, dan zullen ze verschillen in hogere productiviteit in vergelijking met het bovenstaande, maar het is moeilijker om ze te vervaardigen. Het werkingsprincipe blijft hetzelfde als dat van de hydraulische pers. Hout zal door een speciale vorm worden gedrukt, waardoor het element in blokken van de juiste grootte wordt verdeeld. Machinemechanismen zijn een hydraulische aandrijving die werkt vanuit een benzine- of elektrische motor. Een conussplitser zal handiger zijn bij het oogsten van brandhout in vergelijking met een conventionele bijl. Het is gemakkelijk om dergelijke tools te maken, maar op de markt kunt u kant-en-klare kits vinden voor het samenstellen van dergelijke apparaten.

Als je denkt over het maken van een hakmes, dan moet je voor het begin de volgende materialen en details voorbereiden:

 • de elektromotor;
 • katrollen;
 • drijfriem;
 • plaatwerk:
 • een plaat voor het bevestigen van de motor;
 • schacht met lagers;
 • werkende kegel;
 • profielleidingen;
 • metalen hoeken.

Bij het kiezen van een elektromotor moet je letten op degene met een vermogen van 2 kW. Het plaatstaal moet een dikte van 3 mm hebben.

Een zelfgemaakte hakmes voor brandhout kan veel gemakkelijker worden gemaakt als het mogelijk is om een ​​langzame, krachtige elektromotor te vinden die in staat is om 500 omwentelingen per minuut te produceren. Bij deze riem is aandrijving niet vereist en kan de kegel op zijn as worden geplaatst.

Het motortoerental kan in principe alles zijn, maar de riemschijven moeten zodanig worden berekend dat de snelheid 500 tpm is. Op de markt kunt u een kant-en-klare schacht kopen met lagers voor een elektrisch hakmes, maar katrollen en een kegel met schroefdraad kunnen worden gemaakt door contact op te nemen met een draaiapparaat.

Als u besluit om een ​​hakmes met uw eigen handen te maken, dan zal koolstofstaal als een materiaal voor de kegel fungeren, is het beter om het merk St45 te gebruiken. Bij het voorbereiden van de draad moet er rekening mee worden gehouden dat deze uit twee benaderingen moet bestaan. De toonhoogte is 7 mm, terwijl de hoogte van de windingen 2 mm is.

Van gewone staalsoort St3 is het mogelijk de riemschijven te laten draaien, en de afmetingen van de groeven zijn afhankelijk van de geselecteerde riem. Deskundigen in plaats van een kettingaandrijving gebruiken. Dit is betrouwbaarder, maar moeilijker in het productieproces. Het is belangrijk om sterretjes in grootte te kiezen, wat niet erg handig is. Om het hakmes met uw eigen handen te verzamelen, is het noodzakelijk om het frame te lassen, een plaat te installeren om de motor onder het tafelblad te bevestigen. Het moet een as met lagers hebben. Een katrol en een kegel zijn eraan bevestigd. Vervolgens zal de meester de riem dragen en trekken. De motor is in het volgende stadium met het netwerk verbonden, waarna u kunt doorgaan met de tests.

Vervaardiging van hydraulische hakmes

Hydraulische splitters hebben een ontwerp dat verschilt van het vorige. Als een kenmerk fungeert als een station en werkgedeelte, dat wordt gebruikt voor het splitsen van het materiaal. De basis heeft een andere vorm, hoewel hij is gelast van hoeken, pijpen en plaatwerk. Het indrukken van het hakmes werkt door de hydraulische cilinder, de druk erin wordt geleverd door de oliepomp. Het is noodzakelijk om dit element op een enkele as te installeren met een elektromotor, terwijl de unit los van het bed kan worden geplaatst, maar moet worden aangesloten op de cilinder met behulp van slangen.

Als u besluit een hydraulisch hakmes te maken, moet u eerst alle details vinden en zorgen voor het maken van de mal. Het is gemaakt van metaal en de kruisvormige vorm zal als basis dienen. De afmetingen kunnen individueel worden geselecteerd, omdat er geen duidelijke limieten zijn. De belangrijkste voorwaarde hierbij is dat de cilinderkracht voldoende is om het brandhout te splitsen als de afmetingen te groot zijn.

De vorm moet op het frame worden bevestigd, de dwarsas moet samenvallen met de as van de hydraulische cilinder. Het wordt langs het frame geïnstalleerd en op de pomp aangesloten, met behulp van spuitmonden. Een dergelijk mechanisch hakmes kan mobiel zijn, hiervoor moeten de wielen aan het frame worden bevestigd.

Hoe een houtlogger te maken

Het oogsten van brandhout vereist aanzienlijke inspanningen: ze moeten worden gezaagd, vastgemaakt en in een droogkast worden gevouwen om te drogen. De meeste van alle krachten gaan naar het hout om te hakken. De houthakker kan het proces verlichten en versnellen. Ze worden gepresenteerd in voldoende hoeveelheden, maar ze zijn veel geld waard. Tegelijkertijd kunt u zelf een eenvoudige houtsplijter maken van schroot - pijpen, hoeken, enz. Alles zal letterlijk enkele duizenden kosten - als er geen metaal is, zal het moeten worden gekocht.

Als het logvolume klein is, kunnen ze gemakkelijk worden verwerkt door een mechanische houtsplijter. Ze verschillen in de eenvoud van ontwerp, het minimale aantal complexe knooppunten, en ook het feit dat de kosten minimaal zijn, zelfs als de boerderij geen geschikte stukken ijzer heeft.

De eenvoudigste en veiligste optie. Het is alleen jammer dat de prestaties laag zijn. Maar het is veilig

Een eenvoudige houtsplijter met mijn eigen handen: mechanica

De eenvoudigste mechanische splitter is als een put van een put. Het ontwerp is één op één, alleen in plaats van een emmer zijn de snijder en handvatten gefixeerd. De verbinding van de kolom (men) en de dwarsbalk kan het eenvoudigst worden gemaakt - scharnierend. Het heeft alleen een goed smeermiddel nodig.

Het principe van werk, waarschijnlijk allemaal te begrijpen. Churbak zet op de standaard, trekt de hendel scherp naar beneden, vanwege de traagheid krijgt de snijder een aanzienlijke kracht en splijt de stam. Het proces wordt herhaald totdat de stammen met de vereiste dikte zijn verkregen.

De eenvoudigste houtsplijter kan met een paar pijpen worden geassembleerd

Zo'n mechanische splitter is gemakkelijk te monteren met je eigen handen, en letterlijk, uit het feit dat er pijpen zijn, een hoek van elke afmeting, kan zelfs een bijl worden gebruikt als een snijder. Bovendien kan een dergelijk ontwerp vouwen worden gemaakt - om het te kunnen dragen.

Er zijn veel minpuntjes. Hout hakken kost veel inspanning. En er wordt meer moeite gedaan om het hakmes te stoppen nadat het logboek is samengevouwen. Het tweede negatieve punt - een soortgelijke houtsplitter bezet een solide gebied, omdat hoe langer de hefboom, hoe minder moeite het kost om aan te brengen. Niettemin vermindert zelfs een dergelijke primitieve mechanische inrichting de bewerkelijkheid van het proces aanzienlijk.

Een van de opties - het hakmes is gelast aan een vierkante buis, gevuld met beton

In dit ontwerp moet het hakmes zwaar zijn. Daarom is het blad zelf vastgelast aan een volledig metalen klodder. Beter betaalbare optie - las op de buis (rond of vierkant) en giet het met beton. Mee eens, je kunt zo'n houtsplijter met je eigen handen maken door iedereen die weet hoe je met een lasmachine moet omgaan.

Er is een aangepast ontwerp van een handmatige mechanische houthakker, die, met kleinere afmetingen, het hout beter hecht, minder inspanning vereist. In dit model is de hoofdwerkeenheid een veer die aan het frame is bevestigd, en het bovenste deel daarvan rust tegen een vaste dwarsbalk waarop het hakmes is bevestigd.

Bouw van een veerbelaste houtsplijter

In dit ontwerp neemt de belangrijkste inspanning - om het hakmes na het splitsen van het hok te splitsen - het voorjaar over. Daarom is het belangrijkste om een ​​veer en een nadruk te kiezen, zodat er minimale inspanningen worden gedaan, maar deze waren voldoende om zelfs complexe, knoestige logs te splitsen. De stuwkracht onder de veer kan verplaatsbaar worden gemaakt. Vervolgens kunt u de parameters aanpassen aan specifieke omstandigheden. Echt, "re-tuning" is vereist voor een specifieke persoon. Als je met het geweer werkt, zal er één persoon zijn, dan kun je alles permanent doen, de hoogte door ervaring opdoen.

Het is even belangrijk om een ​​beweegbare geleding te maken van het frame en de hendel waarop het hakmes is bevestigd. De beste optie - lagers. Ze moeten kwalitatief zijn, bij voorkeur zelfnivellerend.

Afgewerkte zelfgemaakte veerbelaste houtsplijter

De minimale hoogte van de zelfgemaakte houtsplijter is ongeveer 800 mm. Maar dan moet er ofwel voorovergebogen worden, of moet de machine op de tafel / het frame worden geplaatst. Een comfortabelere optie, die minimale inspanningen vergt - gemaakt onder zijn eigen groei. Bepaal op welke hoogte het handig is om een ​​stam te laten staan, voeg aan deze figuur de hoogte van de stam zelf toe en verkrijg de hoogte van het bed. In dit geval zal het ook moeten buigen, maar alleen wanneer u het blok op de standaard installeert, en niet telkens als het hakmes naar beneden gaat.

Om mobiliteitsontwerpen toe te voegen, is het frame aan één kant gelast waaraan de wielen zijn bevestigd, op het tweede zijn de aanslagen gelast. Een dergelijke houtsplijter met je eigen handen maken is iets ingewikkelder, maar als er een veer en lagers is, is het zo'n moeilijke taak.

Verticale traagheid van splitsers

Een andere eenvoudige optie voor zelfproductie. Om zo'n splitter te maken, hebben ze twee pijpen met grotere en kleinere diameter nodig. Nog steeds een zware plaat nodig - de basis en, in feite, het prikgedeelte - de snijder / hakmes.

Het ontwerp is een van de eenvoudigste, de vereiste inspanning is klein. Op een massief platform is een dikwandige buis bevestigd, of beter een pen. Hoogte - ongeveer een meter. Dit is de leidende pijp. Daarop beweegt vrijelijk het hakmes, dat is gelast aan de ringen van een pijp met een iets grotere diameter dan de leidende pijp. Werp het brandhout als volgt: pak het hakmes en laat het los. Je kunt een beetje versnellen. Vanwege de zwaartekracht splitst het hout.

Maar deze mechanische splitser splitst niet meteen alle logs. Om de effectiviteit te vergroten, kunt u een weegmiddel op het hakmes maken. Het kan zo nodig worden "toegevoegd". De tweede optie is om de kolom een ​​paar keer met een hamer te raken. Deze methode is goed als de snijder vastzit in het hout. Het alternatief is om de knobbel naar boven te heffen en deze scherp te laten zakken. Maar het is gemakkelijker om met een hamer te zwaaien.

Handmatige houthakker vergemakkelijkt natuurlijk de voorbereiding van brandhout, maar vereist nog steeds veel fysieke inspanning. Niet zozeer als ze besteden aan het zwaaien met een gewoon hakmes, maar toch ... Doe nog meer moeite om de elektromotor te helpen. Aan de basis daarvan zijn houthakkers van verschillende ontwerpen gemaakt. Maar het is moeilijker om zo'n houtsplijter te maken. Hier is het apparaat gecompliceerder en is minimaal een minimale kennis van de elektriciens vereist.Het is wenselijk om de motor via de starter en met de "start" - en "start" -knoppen te verbinden.

Een van de meest voorkomende modellen is een houtsplijter met een kegel of schroef. Het verschil tussen beide is alleen in de afwezigheid / aanwezigheid van een draad op het prikelement, dat in dit model is gemaakt in de vorm van een kegel.

Cone wood splitter versnelt de productie van brandhout

Churbak splitst als gevolg van het feit dat de door de motor geroteerde kegel in het hout snijdt en geleidelijk uit elkaar scheurt. Bij grote boomstammen worden eerst de randen gebroken en vervolgens wordt het midden gebroken.

Eerst werd het snijdeel gedraaid in de vorm van een gladde kegel. Als je een zachte kegel gebruikt, moet je tijdens het werken zwaar tegen de stam leunen, zodat de cilinder in het hout "bijt". Veel gemakkelijker is het proces, als op zijn oppervlak de draad wordt doorgesneden. In dit geval wordt het log op de een of andere manier op de schroef geschroefd en splitst het.

Tekening met afmetingen van een kegel met een schroefdraad voor een houtsplijter van het schroeftype

Het belangrijkste is om een ​​kegel correct te maken met een draad. Als er een draaibank en werkervaring is, kun je proberen jezelf te maken. Zo niet, dan moet je bestellen. De draad is anders gemaakt, maar de volgende parameters worden als optimaal herkend: stap 7 mm, diepte 3 mm (minimaal - 2 mm). Een ander belangrijk punt - de diepte van de stoel op de motorreductor - niet minder dan 70 mm.

Schroef voor houtsplijter

Als er een kegel met gehakte draden is, is het niet moeilijk om deze houtsplijter met uw eigen handen te maken.

U hebt een elektromotor nodig die krachtig genoeg is (2 kW en hoger of 5-9 l / s), maar met een kleine rotatiesnelheid: 250-600 tpm. Bij 250 bochten en lager, is de tuniek erg traag en als de snelheid meer dan 500 is, is het gevaarlijk om te werken, zo kan het een blok uit zijn handen trekken.

Een houthakker met een schroef, direct op de krukas

Als u de motor met dergelijke parameters kunt vinden, kunt u de gemaakte piek (schroef) direct op de krukas plaatsen (in de bovenstaande foto). Als er meer omwentelingen zijn, moet een reductietandwiel worden geplaatst of moet een ketting- of riemtransmissie worden gemaakt om de rotatiesnelheid te verminderen.

De verhouding wordt berekend op basis van het motortoerental. Er is bijvoorbeeld een motor voor 900 omwentelingen. Nadat we 1: 2 een verkleiner hebben gemaakt, ontvangen we 450 beurten / mijnen. Gewoon de beste optie.

Reductie van versnelling voor een houtspeider van het schroeftype

De transmissies kunnen een riem of ketting zijn. Ketting werkt meerdere malen luider, vereist constante penseelstreken en zelfs de sterren scherpen met de juiste parameters is meestal duurder. De riemtransmissie is wenselijk dubbel (zoals op de foto hierboven). In dit geval zal er minder slippen zijn.

Als het ontwerp voor de transmissie zorgt, moet de motor eronder worden geplaatst en moet de schroef zelf op het werkoppervlak worden bevestigd. De hoogte van het werkoppervlak dat u kiest om te groeien, zodat u niet op de helling hoeft te werken.

Een veiliger model. Om zo'n houtsplijter met je eigen handen te maken - om het leven veel gemakkelijker voor jezelf te maken

Er is een andere parameter, zoals de hoogte van de schroef boven het werkoppervlak. De afstand van de tafel tot de cilinder moet in de buurt van 8-20 cm zijn. Het is niet nodig om het boven te plaatsen - het kan kleine boomstammen draaien. De optimale afstand is 8 - 12 cm, zelfs kleine stammen roteren niet.

Hydraulische splitter - de krachtigste, maar ook de meest complexe en duurste in de productie. Naast het frame, de motor en de snijmessen is een hydraulische cilinder met voldoende vermogen nodig. Ze kosten niet goedkoop. Daarnaast hebben we een olietank en een pomp nodig.

Hydraulische hakselaar

Hydraulische splitters voor brandhout ontwikkelen een stevige inspanning, omdat wanneer het wordt gemaakt, een metaal van aanzienlijke dikte wordt gebruikt - 6-10 mm, afhankelijk van het aandrijfvermogen. Ontwikkelde inspanning is genoeg om in één keer het blok in 6-8 logs te breken. Daarom zijn de messen gemaakt in de vorm van een sterretje.

Kolun met een hydraulische aandrijving uitgerust met een complexe snijder, die de boomstam in meerdere boomstammen tegelijk breekt

Bij het maken van messen worden ze over meerdere centimeters verspreid. Zodat er op het werk er maar één was. Bijvoorbeeld eerst - horizontaal, dan - verticaal, dan - rechts en aan het einde - links. Tegelijkertijd wordt elk van de bladen versterkt door achterste wapeningsplaten te lassen. Staal is wenselijk om hard te gebruiken, voorlopig wordt het op hetzelfde principe aangescherpt als op de hakmessen.

Benzine houtsplijter werkt vrij snel, hoewel hennep berken bomen. Ik moest met een iep doorboren - dit is echt een puinhoop, het hakmes steekt in het hout. Te oordelen naar de video moet de benzinesplitter de iep afhandelen.

Soorten hakmessen voor brandhout en hun productie

Schroef Elektromechanische Splitter Log-splitter

Moderne technologieën voor het verwerken van hout zijn ver in ontwikkeling, als gevolg hiervan waren er verschillende "assistenten" voor houthakkers:

 • Een mechanisch hakmes wordt gebruikt voor industriële doeleinden, waarbij een hoge verwerkingssnelheid van hout vereist is. Het mechanisme wordt aangedreven door een speciale machine en een extra weging (van 100 kg tot 1 ton, afhankelijk van het model). Vaak wordt een mechanisch apparaat in het huishouden aangetroffen. En sommigen van hen zijn gemaakt door lokale ambachtslieden. Het mechanisme wordt aangedreven door een veer, die aan de werkhandgreep is bevestigd. Na de laatste beweging zorgt de veer voor een weerstand, waardoor het contragewicht terugkeert naar zijn oorspronkelijke positie. Het apparaat voor het hakken van brandhout wordt aangedreven door de mechanische inspanning van de hand.
 • Mechanisch hakmes met een aandrijving. In het gewone volk is dit soort haksel meer bekend dan het elektrische. Door het principe van actie is niet anders dan het bovenstaande. Het enige dat naar hun verschil wijst, is de elektromotor die alle apparatuur aandrijft. Mechanische apparaten voor het splijten van brandhout worden vaak met de hand gemaakt op het platteland of in huisjes.
 • Hydraulische splitter. Dit soort mechanisme gebruikt de energie van een samengeperste vloeistof. De basis van het mechanisme is het principe van de hydraulische pers. De meeste modellen zijn uitgerust met extra messen, waardoor het werkstuk tegelijkertijd in meerdere delen splitst.
 • De houtsplijter is schroefgedreven. Dit type apparaat werkt op een spiraalvormig tandwiel, dat wil zeggen, de werking ervan is gebaseerd op de transformatie van de rotatiebeweging van het kloofwiel met de buitenste schroef in de translatiebeweging van de moer. Een dergelijk haksel voor brandhout gaat goed met zijn taak om. Dit model wordt gekenmerkt door hoge prestaties en nauwkeurige bediening. Met hun eigen handen is het maken van dergelijke apparatuur bijna onmogelijk en zelfs gevaarlijk.

Beste bezoekers. Houd een link naar deze site op sociaal gebied. netwerken. Er komt een tijd dat het huis koud zal zijn en we zullen je helpen 🙂 Deel!

Houtmes voor eigen handen

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een ​​duur model te kopen, dus de meeste Dacha en plattelandsmensen geven de voorkeur aan een zelfgemaakte brandhoutautomaat. De praktijk heeft aangetoond dat je veel dingen met je eigen handen kunt doen. Laten we beginnen.

Om het te maken, hebt u nodig: gereedschapstekeningen, dikke staalplaten (ongeveer 10 mm), lassen, hamer en tangen. Een dik stuk staal wordt aan beide kanten scherp scherpgesteld op de slijpmachine. Uiteindelijk moet het mes een tweezijdige puntenslijper zijn. Opgemerkt moet worden dat het te vaak duurt om met een slijpmachine te werken, dus u kunt de Bulgaar gebruiken om het werk te versnellen - knip de ongewenste stukken staal schuin. Het schroot wordt op de slijpmachine gemalen tot de vereiste parameters.

De zijplaten, die ook op de stalen plaat zijn gelast, zijn gemaakt van een plaat van roestvrij staal, 5 mm dik. Beide randen zijn geslepen in een hoek van 45 graden. Dit wordt gedaan zodat er op het moment van impact geen sterke weerstand is van het zelfgemaakte apparaat. Voor het lassen van metalen platen heeft u een assistent nodig die het werkstuk tijdens het lassen met de hand vasthoudt.

Zelfgemaakte scavenger voor brandhout

Om extra stevigheid aan het ontwerp te geven, kunnen de platen worden bevestigd met een M8-stijl. Platen gemaakt door eigen handen worden bovenop het canvas gelegd in een hoek van 45 graden, dit is de belangrijkste vereiste. Op de geplaatste pin moet u een stijve veer plaatsen, die zal werken als een schokdemper bij een botsing. De veer is bevestigd met moeren van dezelfde grootte als de stijl.

Het haksel voor het brandhout is bijna klaar, het blijft om het oog te lassen, waarin de bijl zal worden gestoken. Als knuppel voor het oog kan een waterpijp met een diameter van 40 mm en een lengte van 80-100 mm worden gebruikt. Om zo'n dikke buis af te snijden, heb je de hulp van een partner nodig - de manier waarop hij zijn handen op de pijp houdt terwijl je snijdt.

De ronde buis moet met een hamer worden afgevlakt. Kloppen op een metalen pijp is nodig totdat het een ovale vorm begint aan te nemen. Na een kleine pomuchavshis en het krijgen van een opening voor een bijl in de ovale vorm, lassen we hem aan het werkstuk.

Wat het handvat betreft, u kunt het ook zelf doen. Er zijn geen speciale vereisten voor het handvat van de bijl, het belangrijkste is dat je er comfortabel mee moet werken. Lange steel vermindert de nauwkeurigheid, maar verhoogt de slagsterkte.

Het bedieningsprincipe van een dergelijk hakmes is vrij eenvoudig: wanneer het eindgedeelte op een houten doek wordt geslagen, wordt de verscherping met het punt naar binnen bevestigd. Het is alleen noodzakelijk om dieper dan 20 mm te gaan, naast de houtgeslepen zijplaten. Hoe dieper het hakmes in het hout komt, hoe meer de zijplaten uitzetten en het hout in twee stukken scheurt. Dit model is goed omdat het niet van de eigenaar een lange aanpassing aan het apparaat vereist. Na een paar keer strikken, leer je hoe je een boomstam in één klap snijdt.

De vervaardiging van een hakmes wordt dus niet gecompliceerd door de complexiteit van de processen en vereist niet dat een persoon speciale kennis of vaardigheden heeft in het gebruik van hulpmiddelen. Het enige dat nodig is, is dat u zich duidelijk houdt aan de tekening en de instructies zorgvuldig opnieuw leest voordat u iets doet.

Video: Mechanische bijl - veermes

 • Open haarden
 • schoorsteen
 • brandhout
 • schoonmaak
 • Waar te kopen open haard
 • Vloerverwarming
  • Warme vloeren
  • Elektrische warme vloeren

Gegevens op deze site zijn bedoeld voor populair gebruik. Ze claimen geen referentie en wetenschappelijke nauwkeurigheid en zijn geen handleiding voor actie. Bij het bouwen van open haarden, neem contact op met de professionals.

Het kopiëren van materialen zonder toestemming van de administratie van de site of de auteur is verboden.

Na het invullen van het formulier zal de manager contact met u opnemen en alle vragen beantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

72 − = 71