Ketting uit de masterclass faymirana

Foamiran ketting: hoe maak je thuis een elegante en unieke decoratie met je eigen handen

Decoratieve accessoires en sieraden zijn geliefd bij bijna elk meisje en elke vrouw. Vertegenwoordigers van de mooie helft kunnen dergelijke decorelementen kopen, zoals in een gespecialiseerde winkel, en ze zelf maken. Handgemaakte producten zijn altijd gewaardeerd en hebben een enorme niche in toegepaste kunst in beslag genomen. Wij bieden lezers gedetailleerde informatie over de technieken om kettingen van fameirana met hun eigen handen te maken.

Het materiaal is heel eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. Een andere naam voor dit originele materiaal is plastic suède. Foamiran is zeer soepel, terwijl het perfect de vorm van het product behoudt. Van kunststof suede is het mogelijk om verschillende accessoires en ornamenten te maken: armbanden, kettingen, oorbellen, broches en andere.

Originele ketting van Foamiran door eigen handen: gedetailleerde beschrijving voor beginnende vrouwen

We bieden onze lezers een gedetailleerde en stapsgewijze masterclass over het thuis maken van kettingen van fameiran door hun eigen handen. Bereid al het materiaal en gereedschap voor dat nodig is om het accessoire te maken:

 • Foamiranblaadjes in drie kleuren;
 • Lijm PVA;
 • Iron;
 • Scherpe schaar;
 • Houten tandenstoker of naald;
 • Wattenstaafjes;
 • Vellen met een hoog vilt;
 • Briefpapier mes;
 • Vellen van dik papier;
 • Reps lint.

Eerst moet je een patroon van je toekomstige ketting maken van plastic suède. Op basis hiervan maak je alle decoratieve elementen van je ontwerp. Om een ​​stapel halskettingen te maken, moet je een patroon van een ketting uit een vel dik papier uitsnijden en dit overbrengen op een vel vilt. De basis van vilt zorgt ervoor dat je ketting zijn vorm en stabiliteit behoudt.

Naast de basis van vilt is het noodzakelijk om het rep-lint te repareren. In plaats van tape kunt u een ketting, satijnen linten of linten leermateriaal gebruiken. Kies het materiaal op basis van uw smaakvoorkeuren en wensen.

Nu kunt u beginnen met het maken van bloemknoppen voor uw ketting van plastic suède. In deze masterclass gebruiken we bloemblaadjes en blaadjes van bloemen uit de fameirana.

Van de foyaminebladen van melkachtige en koffietinten, is het noodzakelijk om verscheidene spaties te vormen met een grootte van twee tot anderhalve centimeter. Van de foyamiran van een chocoladekleur, vormen verschillende rechthoeken met zijden vier bij twee centimeter. Van deze suède blanks, moet je bloemblaadjes vormen.

Maak van de rechthoekige preforms van de foraminas bloemige blaadjes. De randen van deze vellen moeten worden gemaakt met draadsnijwerk.

Na de bovenstaande manipulaties moet worden gestreken met een heet strijkijzer. Vervolgens moet het suède bloemblaadje na het hete strijkijzer worden gebogen en gedraaid, waardoor het de vorm krijgt van een natuurlijke natuurlijke plant. Met deze methode moet je alle bloembloemblaadjes van je compositie ordenen.

Na het buigen van het materiaal, moet je aderen in de bloembladen maken met behulp van een scherpe tandenstoker. Dit maakt de ketting natuurlijk en natuurlijk.

De laatste en zeer belangrijke fase in het maken van een ketting is de samenstelling van de hoofdcompositie. Gebruik een wattenstaafje om bloemen van de fameirana te vormen. Draai het centrale bloemblad en bevestig met PVA-lijm. Alle bloembladen moeten in een verspringende volgorde worden gestikt.

Het is dus noodzakelijk om zoveel bloemen te vormen als u aan uw ketting wilt bevestigen. De grootte van de bloemen kan net zo divers zijn. Je kunt de hele masterclass herhalen of je kunt je eigen exclusieve ontwerp bedenken.

Nadat de suède bloem klaar is, is het noodzakelijk om het overschot te knippen met een wattenstaafje en een scherp klinkend mes.

Compositie vorm al van alle versierde bloemen en bladeren, het is voorlopig om eenvoudig knoppen op hun toekomstige plaatsen te zetten. Haast je niet om ze direct op de lijm te plakken, want dan is het moeilijk om eventuele fouten te corrigeren.

Hiaten in de totale compositie kunnen worden gedecoreerd met absoluut alle materialen (kralen, meeldraden, steentjes, pailletten, enz.). Met behulp van steentjes op het oppervlak van alle kleuren, kunt u druppeltjes dauw vormen. Daarna is je ketting van fameiran voorbij.

We raden u aan een kleine selectie van een thematische video voor het artikel te bekijken. In het voorgestelde materiaal vindt u een visuele demonstratie van het proces van het maken van originele ornamenten uit de fameirana, met name kettingen of kettingen met uw eigen handen. Aangenaam kijken en studeren.

Ketting van foyamiran met bloemen uit eigen handen: masterclass

Om uw afbeelding te diversifiëren, kunt u een originele decoratie maken met uw eigen handen van oude kralen. Je moet een pareldraad nemen en deze versieren met bloemen van de fameirana. Dit soort ketting ziet er behoorlijk fris en heel schattig uit, vooral in combinatie met een shirt (zie de foto hieronder voor een voorbeeld). Ook een ketting gemaakt van foiurane ziet er geweldig uit met een jurk of top. Het is vrij eenvoudig om een ​​ongewone ketting van kralen te maken. Hoe de ketting te versieren, ik zal je stap voor stap foto's laten zien. Bloemen kunnen worden opgepakt in de kleur van een shirt of een jurk.

Stijlvolle ketting van fameirana met bloemen

Ornamenten in de stijl van handgemaakt staal zijn erg populair vanwege hun originaliteit en uniekheid. Het alledaagse beeld kan worden veredeld met behulp van een originele broche, vlinders van bloemen of een ketting met bloemen. Hoe deze pracht eruitziet, wordt op de foto gedemonstreerd.

Een voorbeeld van een mooie foyamir ketting met een shirt.

Stapsgewijze masterclass over het vervaardigen van kettingen van famiramane eigen handen

Om een ​​ketting met bloemen van foamiran te maken, hebt u nodig:

 • wit, roze Iraanse foamiran;
 • kralen;
 • olie pastel lila;
 • meeldraden;
 • folie;
 • heet pistool;
 • lijm tweede.

Bloemen van foyamiran voor decoratie van kralen worden op een patroon en met een stoot gebruikt.

Voor dit patroon maken we spaties voor kleine rozen en knippen ze uit een witte fonir. Knip voor een bloem 3-4 patronen.

Voor dit patroon maken we spaties voor grote en middelgrote rozen. We snijden de kroonbladen uit de roze foyamiran.

Van de witte foyamiran snijden we de vierkanten 3 * 3 cm en 4 * 4 cm, dan knippen we de rozenblaadjes weg in de vorm van druppels uit de vierkanten.

Bloemblaadjes voor grote rozen, verwerken we op een strijkijzer op wol-zijdetemperatuur. We verwerken elk bloemblaadje afzonderlijk, verwarmen de harmonie van de bloemblaadjesplooi en wrijven tussen de vingers, strekken en maken een kuiltje in het midden van het bloemblad.

Bloemblaadjes verhit op het strijkijzer op een temperatuur van zijdewol, vouw de accordeon en vermaal tussen de vingers en maak een groef op elk blaadje. Verwarm vervolgens de rand van het bloemblad en draai de bloembladen 4 * 4 cm langs de hele rand van het bloemblad. Bloemblaadjes van 3 * 3 cm zijn van twee kanten verdraaid.

Bloemblaadjes van kleine rozen worden ook verwarmd op een strijkijzer met een wolwoltemperatuur, we vouwen de bloembladcirkel in een bloemblad en wrijven het tussen de vingers. We rechtzetten een bloemblad cirkel en maken een verdieping. De rest van de bloembladen verwarmen de randen nog steeds en spannen ze aan.

Van het witte en lichtroze ponsgat sneden we bloemen.

We snijden de snijbloemen op het strijkijzer op een wolwoltemperatuur.

Het bloemblad uit de bloembladcirkel is gedraaid en gelijmd, aan het verdraaide bloemblad lijmen we de enigszins gedraaide rest.

Hier is zo'n knop uitgekomen.

Aan de basis van de roos in een schaakbordpatroon, lijmen we de andere kroonblaadjes en draaien de uiteinden van de bloembladen.

Hier zijn zulke grote rozen uitgekomen.

Ook verzamelen we kleine rozen.

Dus verzamelden ze kleine rozen.

Neem een ​​stuk foiuramine van 5 * 5 cm en vorm een ​​druppel ervan voor de basis van de roos. En we lijm het met drie bloembladen, zodat er geen folie te zien is.

Vervolgens, op hetzelfde niveau, lijmen we de volgende bloembladen.

De laatste rij is verspringend ten opzichte van de vorige rij. Het laatste bloemblad is vastgelijmd aan het eerste bloemblad.

Knip de bloemblaadjes uit en lijm de meeldraden in de bloem. En we verzamelen ze in een klein boeket.

Van de roze foyamiran knippen we bladeren van verschillende groottes.

Met een lila pastelkleur geven we een tint aan de randen van de bladeren. Vervolgens worden de bladeren diagonaal gevouwen en tussen de vingers gewreven. Elk blad wordt rechtgetrokken en uitgerekt en er wordt een stok op de aderen aangebracht.

Omdat ik korte kralen heb, knip ik ze en plaats ik de decoratie tussen de kralen. Als je lange kralen op de decoratie hebt, plak deze dan direct op de kralen.

Knip uit de foyamiran en stop 2 stukjes in elkaar en lijm ze aan elkaar.

We verbinden de kralen met een insert van de fameiran.

In het midden van de insert plaatsen en lijmen we de bladeren.

Steek dan een grote roos.

We gaan door met het versieren, invoegen en plakken van meer blaadjes voor de volgende bloem.

Lijm de volgende bloem.

We blijven de kralen versieren, we lijmen een klein bosje kleine bloemen, een witte roos. En zo blijven we de bladeren en bloemen lijmen die de kralen versieren.

We steken kleine rozen en andere bloemen.

Zo hebben we de eenvoudige en niet erg aantrekkelijke kralen versierd en een prachtige ketting van beroemdheden gemaakt.

Foyamir ketting met blauwe bloemen

Een ketting met bloemen van de fameiran siert elke outfit. Kettingen kunnen op weekdagen en op feestdagen worden gedragen. Vandaag, tijdens de masterclass, versieren we de reeds voorbereide basis van de ketting met bloemen van de fameiran.

Zo decoreren we de basis van de ketting met fantasiebloemen van de fameirana.

Om een ​​ketting met bloemen van foamiran te maken, hebt u nodig:

 • blauw, blauwgrijs Iraans schuimiran;
 • universele schimmel;
 • oliepastel, lila en spons;
 • broche;
 • basis van de ketting;
 • heet pistool;
 • lijm tweede.

Bloemen voor de ketting komen op het patroon

Dit zijn de bloembladen voor de bloem uit de fameirana.

Van blauwe foyamiran maken we bloemblaadjes voor bloemen, voor een bloem knippen we 10 bloemblaadjes. De afmeting van de bloembladen is 3,6 * 4 cm.

Bloemblaadjes worden verwarmd op een strijkijzer op een wolwoltemperatuur en goed in de vorm geperst.

We nemen 5 bloembladen en verzamelen een bloembladcirkel, lijm deze met een tweede lijm.

De tweede 5 bloembladen zijn versprongen gestapeld ten opzichte van de bloembladen van de eerste rij.

We versieren het midden van de bloem met kralen of zoals ik ben met broches.

Knip de blaadjes uit, knip de deukjes op de bladeren en plak de strepen.

We nemen een violette oliepastel en zijn van toepassing op de rand van bladeren en de centrale ader en een beetje schaduw.

Van de grijsblauwe foyamiran snijden we ook bladeren van verschillende groottes.

We knippen de denticles uit op de bladeren en passen de rand van de bladeren toe met de violette oliepastel.

Hier is de basis van de ketting, die we zullen versieren.

We beginnen de basis van de ketting te versieren. In het midden van de ketting beginnen we de bladeren te lijmen met een tweede lijm.

Op de bladeren de verzamelde bloemen plakken.

Hier hebben we zo'n ketting.

Meer masterclasses:

Recente invoer

Zie ook:

Masterclass van Foamiran © 2011 - 2016 Alle rechten op materialen die op deze site worden gepubliceerd, behoren toe aan de auteur van de blog. Het gebruik van materialen is toegestaan ​​met een verplichte, direct geïndexeerde hyperlink naar de pagina waaruit het materiaal is genomen.

Luxe accessoire: ketting van fameirana

Ketting gemaakt van fameirana, gemaakt door eigen handen, wordt een heldere en unieke decoratie van uw afbeelding. In het leven van bijna elke vrouw wordt een belangrijke plaats ingenomen door sieraden - mooie dure accessoires of elegante sieraden. In de afgelopen jaren is er een duidelijke trend geweest naar de popularisering van zelfgemaakte sieraden. Als de handwerklieden voordien handgemaakt waren, werd het tegenwoordig steeds populairder sieraden te maken - oorbellen, armbanden, kralen en kettingen. En een van de voorkeursmaterialen is bekendheid.

Elegante ketting van fameirana met je eigen handen

Foamiran of plastic suede - een goed materiaal voor handwerken. Het ziet er heel natuurlijk, buigzaam, goed ontvankelijk voor warmtebehandeling. Van de elementen die gemaakt zijn van plastic suede, kun je een prachtige ketting verzamelen - het hoogtepunt van de afbeelding.

Voor werk heb je nodig:

Van fojmirana is het gemakkelijk genoeg om een ​​ketting te maken van elke vorm en kleur

Begin met werken vanuit de basis. Eerst moet je een patroon van papier maken, waarna het in de nek probeert, gecorrigeerd. In de mode, kettingen, die meer op een gestileerde kraag lijken. Maar u kunt het zelf in hoogte variëren. Je kiest ook de kleuren van de fameiran naar jouw smaak, met het oog op waar je garderobe uit bestaat.

Decoratie van Foamiran: stap voor stap een ketting maken

Nadat het patroon klaar is, kun je het overzetten op vilt. Ik voelde tegelijkertijd dat je een voldoende dichtheid moest nemen, zodat de ketting niet verbuigt, en het was niet vormloos. En omdat het vilt een wollige basis heeft, zal de decoratie niet bungelen tijdens het bewegen. Meteen is het mogelijk om het plakband met lijm te bevestigen. Het is beter om het te nemen, maar niet dat satijn rep sterker is. Dus je zult de basis van de ketting maken, maar voor een tijdje moet hij opzij worden gelegd. Doe daarna de bloemen zelf. Ga direct aan de slag met foyamin.

 • Snijd zuivel en koffie (je opties) foamiran in vierkantjes van 2 cm / 1,5 cm;
 • Chocolade foiaran gesneden in rechthoeken 4/2 cm, dit is nodig voor de bladeren;
 • Kleine vierkantjes uit vierkanten gesneden;
 • Uit de rechthoeken zijn uitgesneden bladeren, aan de randen waarvan inkepingen zijn gemaakt;
 • Wanneer alle details klaar zijn, kunt u de warmtebehandeling starten - leg het onderdeel een paar seconden op het strijkijzer (verwarmd);
 • Terwijl het blaadje niet is afgekoeld, moet de bovenrand van zichzelf worden gedraaid, waarbij in het midden een holte is gemaakt, een beetje een blaadje in de partijen;
 • Je doet hetzelfde met de andere bloemblaadjes;
 • Er moeten ook blaadjes op het strijkijzer worden aangebracht, een beetje met de vingers van de punt en daarop met een tandenstoker trekkerven;
 • Nadat je klaar bent voor alle details, selecteer je de compositie.

Het maken van kettingen van foamiran is een behoorlijk moeizame bezigheid, maar het resultaat is het waard

Bepaal hoeveel bloemen er in je ketting zitten. Bepaal de locatie van hun locatie. U kunt dit doen: vijf hoofdrozen en verschillende kleine rozen die de compositie aanvullen. Je kunt klassieke symmetrie kiezen, maar het is niet nodig, er zijn veel succesvolle opties.

Gebruik een gewoon wattenstaafje om de bloem te verzamelen. Dus het zal voor u prettiger werken, het is gemakkelijker om een ​​bloem in uw handen te houden. En vingers worden niet bedreigd met lijmen.

Roses bestaat uit twee kleuren: een intern koffiedeel met melkranden. De punt van de wattenstaaf is omwikkeld met een bloemblaadje, bevestigd met lijm. En zo begint het bloemblad achter het bloemblad, in een dambordpatroon, de bloem te verzamelen.

Elke nieuwe laag moet op één niveau worden gelijmd, zodat de bloemblaadjes niet langs de stok naar beneden vallen. Anders zal de bloem niet prachtig zijn, maar eerder, als een knop, langwerpig.

Dus, stap voor stap maak je alle bloemen. Daarna kun je met het gebruikelijke kleremes alle stokjes afsnijden. Tegelijkertijd neem je de onderste rand van de bloem. Onduidelijke gaten kunnen worden opgevuld met kralen, meeldraden, bessen. Het belangrijkste is om de compositie goed te vormen en alles voorzichtig op te plakken. Honderd keer proberen, kijk of de bloemen harmonieus op het vilt passen - en pas daarna voorzichtig schenken. Kortom, een nauwgezet werk dat veel aandacht vereist.

Masterclass: ketting van foyamir, ideeën

Heel vaak worden de fame-ornamenten gekozen door de bruid. En ze zien er tegelijkertijd geweldig uit - natuurlijk, voorzichtig, rechtstreeks. Een voorbeeld van zo'n bruiloftstoebehoren kan een ketting zijn van zachte witte rozen. Zijn asymmetrische compositie is gebaseerd op een grote bloeiende bloem aan de rechterkant, en veel kleine onvolwassen knoppen aan de linkerkant van de compositie. Alles is ingelijst met groene bladeren.

De stijlvolle ketting van Fyamiran is een uitstekende aanvulling op de bruiloft

Je kunt de veter aan de sluiting nemen, als basis van de ketting. Tegenwoordig kunnen dergelijke voorbereidingen worden gekocht in winkels voor handwerken, of online worden besteld. En dan van de fameiran worden de bloemen om de beurt gemaakt. Plak ze, zoals in het vorige geval, je kunt op een viltbasis.

Een onderscheidend kenmerk van dergelijke bloemen is dat de foiuran niet hoeft te worden afgezwakt. Maar in de meeste gevallen, voor realisme, heb je een tint nodig - het wordt gedaan met acryl of pastels. Toch zijn de meeste bloemen in de natuur niet eentonig en moet hun specifieke kleur worden overgebracht.

Hoe maak je een ketting van fameirana (video)

Ketting gemaakt van plastic suède is een alternatief voor metalen en stenen producten. Het is natuurlijk, zoet, fris en altijd uniek. En het belangrijkste is dat er reden is om op te scheppen over hun eigen vaardigheden en talenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

8 + 2 =