Zinkringen voor riolering

Versterkte betonnen ringen

Voor veel soorten constructies vereisen moderne technologieën het gebruik van versterkte betonnen ringen. Van deze zijn putten vaak gebouwd voor verschillende doeleinden, en daarom zijn dergelijke bouwelementen erg belangrijk voor de installatie en installatie van alle constructies.

Meestal kunnen dergelijke voorzieningen rioolputten, septic tanks of opslagtanks zijn. Om te begrijpen welke ringen geschikt zijn en waarvoor ze geschikt zijn voor werk, moet u hun parameters en specificaties zorgvuldig bestuderen.

Versterkte betonnen ringen zijn het bouwmateriaal van een afgewerkte soort, die is vervaardigd volgens GOST 8020-90. bij de productie van verschillende mengsels van verschillende soorten beton, puin van verschillende fracties, zand en metalen armatuur worden gebruikt. Dat is de reden waarom dergelijke structuren gewapend beton worden genoemd.

De aanwezigheid van metaal in het vulbeton zorgt voor een hoge sterkte en betrouwbaarheid van de ringen. Metalen hulpstukken oefenen weerstand uit tegen de uitrekking van de gehele constructie, en beton beschermt het tegen de effecten van metaalcorrosie en is een zeer stabiel materiaal voor compressie.

Alle eindproducten hebben dus extreem sterke eigenschappen in vergelijking met betonnen ringen, zonder wapeningsversterking.

Foto: versterkte betonnen ringen

Afgewerkte ringen van gewapend beton kunnen worden gebruikt in verschillende soorten constructies.

Het kunnen dergelijke soorten installatiewerken zijn:

 • installatie van inspectieputten voor externe leidingen voor water of riolering. Vooral op de draaiende of verbindende delen van hen;
 • gebruik onder opslagtanks, zowel voor drinkputten als voor rioolwater;
 • installatie van opslag- of drainageputten voor het drainagesysteem van regenwater of andere riolering, waarbij het hoofddoel van een dergelijke put het niveau van accumulatie van grondwater is;
 • installatie en installatie van gaspijpleidingen.

Bouwen van gewapende betonnen ringen collectoren met een horizontale opstelling onder de grond is niet aan te raden, omdat de hoogte van dergelijke ringen niet toelaat om een ​​tunnel met een hoge dichtheid te bouwen. Dergelijke tunnels zullen voortdurend lekken en zijn niet geseald.

Voor de constructie van collectoren worden speciale buizen met meer dan 1000 diameters gebruikt of worden complete assen gebouwd.

Gebruik voor riolering en vormen

In aanbouw van een septic tank van gewapende betonnen ringen of een drainageput, moeten bouwmaterialen van hoge kwaliteit zijn en daarom moeten gewapende betonnen ringen van de hoogste kwaliteit zijn.

Daarnaast volgen ook de ringen om dezelfde hoge kwaliteit en bodems, vloeren en rioolluiken op te halen met deksels.

De bouw van een autonoom rioleringssysteem van betonnen ringen is kosteneffectief omdat de prijs en kwaliteit elkaar volledig rechtvaardigen en de beschikbaarheid voor een dergelijke koper van dergelijk bouwmateriaal hoog is.

Om het riool uit te rusten, worden drie soorten ringen gebruikt:

 • met een borgringaansluiting. Op elke ring worden in het bovenste gedeelte speciale uitsteeksels gemaakt en in het onderste deel uitsparingen. Wanneer ze zijn geïnstalleerd, worden de ringen als het ware op elkaar geduwd, terwijl ze het slot omsluiten. In bedrijf kan een dergelijke enkele constructie niet worden bewogen of verplaatst en daarom zullen de ringen altijd in dezelfde positie zijn als waarin ze oorspronkelijk waren geïnstalleerd;

Foto: met een sluitringverbinding

 • rechte ringen zonder slot. Dergelijke ringen worden bij de verbindingen geassembleerd en afgedicht door middel van metalen beugels of cementmortel;

Foto: rechte ringen zonder slot

 • filterringen. Dit plan heeft een ring, gelijkmatig verdeeld op gelijke afstand van elkaar, gaten. Door deze gaten sijpelt er water in de grond en daarom zijn dergelijke ringen ideaal voor de installatie van filtratieputten.

Foto: filtratieringen

Naast de grote en hoge ringen die worden gebruikt bij de installatie van de riolering en het hoofdmateriaal, zijn er ook extra soorten gewapende betonnen ringen waarvan de afmetingen en parameters aanzienlijk verschillen van de belangrijkste.

Allereerst zijn dit het aanpassen van versterkte ringen, die erg laag in hoogte zijn, dik in breedte van de wanden en enigszins versmald in diameter.

Met behulp van deze ringen is het erg handig om niet alleen het niveau, strikt horizontaal, oppervlak van de gehele structuur van de put aan te passen, maar het is ook mogelijk om het volume van het ontwerp aan te passen, waarbij de binnenruimte wordt verkleind tot de vereiste.

Foto: ringen aanpassen

Ook uitzondering van de instellingsgegevens zijn commercieel verkrijgbaar voor eindassemblage van de ring, waarmede het zeer handig om de hoogte mangat passen vooral als gewone ring te groot, en het aardoppervlak zijn er zeer weinig ruimte, plus meer wordt gesuperponeerd bovenop de overlap.

Daarom besparen dergelijke smalle, om precies te zijn, lage, extra ringen in dergelijke situaties de situatie eenvoudigweg en voltooien het ontwerp in overeenstemming met alle normen en regels van SNiP.

Foto: extra ringen

Naast uitzicht betonringen het volledige ontwerp te voltooien in een dergelijk geval, als watergoot in een woonhuis, ook toegepast en gewapend betonnen of bodem voor de installatie van de ringen overlappen met of zonder hals hen dat de gerede riool constructie van precipitatie en mangaten beschermen.

Foto: opstelling van putten

Voordelen in de werking van ringen gemaakt van gewapend beton - is de hoge gebruiksperiode.

Gemiddeld, met vorstbestendigheid en weerstand tegen mechanische of chemische invloeden, kunnen dergelijke ringen ten minste 25 jaar dienst doen.

Gewapend beton perfect overgebracht alkalisch en zuur milieu zelf vertoont uitstekende bij blootstelling aan actief slib fermentatie van afvalwater, en dus een septische tank, het afvoergat of filterset goed, betonnen ringen zijn ideaal.

Video: riolering van betonnen ringen

Een uitstekende optie voor het installeren van versterkte betonnen ringen voor een drinkput zijn ringen met een slot. Zij zijn degenen die, dicht op elkaar gericht, geen lekken veroorzaken op de kruispunten.

Te koop in de markten kunt u vaak de ring met een gevormde bodem, dat is niet helemaal geschikt voor de bouw van drinkwater putten, omdat de onderkant toegang tot de stroming van het bronwater in de opslag put zal beperken.

Belangrijk! Hier is het noodzakelijk om een ​​ontwerp zonder bodem te maken, maar op een steun zodat de ringen niet naar de bodem van de put zinken en daarom op een filterkussen worden geplaatst.

Ringen met een slot zijn geweldig omdat je bovenop de laatste ring een houten frame kunt installeren, een huis voor handmatige watervoorziening.

Een klein advies bij het kopen van gewapende betonnen ringen vragen welke fabrikant het gieten van vet gietmallen gebruikt om de ringen te gieten.

Het is bij een dergelijke fabrikant en het is de moeite waard om ringen onder de drinkbron te kopen, omdat dergelijke ringen het meest geschikt zijn voor de installatie van een bron met drinkwater.

Vanwege de dunne waslaag die niet alleen aan het oppervlak van het drinkwater wordt aangebracht op het oppervlak, en gedeeltelijk geabsorbeerd in de beton vormen geen olievlekken of meer van vuil of overtollige dispersie, die niet moet worden in drinkwater.

Afmetingen ↑

De meest voorkomende parameters van gewapende betonnen ringen voor installatie onder de septic tank, drainage put, opslag of filtratie container gebruik ringen van twee standaardmaten:

Foto: afmetingen van gewapende betonnen ringen voor riolering

Het zijn deze soorten groottes die het meest optimaal zijn in het totale ontwerp van een bepaald type riolering, goed voor een privé-woning, cottage of cottage.

De hoogte of, meer precies, de diepte van dergelijke putten wordt gemakkelijk geregeld door eenvoudigweg de betonnen ringen op te bouwen en ze op elkaar te plaatsen.

Foto: afmetingen

Voor de installatie van rioolringen van gewapend beton is de maat echter niet de enige optie die door de fabrikant op de markt van bouwmaterialen voor afvalwaterfaciliteiten wordt geboden.

De meeste bedrijven - fabrikanten vinden het rendabel voor zichzelf om gewapende betonnen ringen met afwijkende maten te produceren. Vooral als dergelijke exclusieve bestellingen afkomstig zijn van verschillende bedrijven, hotelcomplexen, recreatiecentra en andere grootschalige faciliteiten die moeten worden onderhouden door een autonoom rioleringssysteem.

Als u het interne volume van een betonnen ring zelfstandig moet berekenen, kunt u de standaardformule gebruiken, die altijd in dienst staat van professionele meesters:

V - intern volume van ringen van gewapend beton, π - een constante waarde van 3,14, - de binnenradius van de versterkte ring, H - hoogte van gewapende betonnen ringen. De dikte van de wanden van de ring (in de afbeelding aangeduid met - B) wordt niet in aanmerking genomen, omdat het volume van de interne ruimte van de gewapende betonnen ring wordt berekend.

Foto: gegevens voor volumebepaling

Bijna alle ringen hebben een standaard hoogte en binnenradius, dus het is niet moeilijk om het interne volume van het product te berekenen.

Dus voor de meest gangbare standaardontwerpen zijn er al algemeen aanvaarde berekende volumes ringen van een bepaald merk:

 • COP 10,9 (100 cm) - volume van 0,71 m³;
 • COP 15,9 (150 cm) - volume van 1,59 m³;
 • COP 20,9 (200 cm) - het volume van 2,83 m³.

Al deze indicatoren worden gebruikt om te berekenen tijdens het ontwerp van een put van gewapende betonnen ringen en daarom moeten ze altijd speciale aandacht besteden.

Als we de parameters van alle soorten ringen, inclusief de aanpassing, dobornyh en filtratie te overwegen, dan kunt u een compleet beeld, die ons het gewicht van elk van de standaard ontwerp van gewapend beton ringen laat zien.

Foto: gewicht van versterkte betonnen ringen

Voor het leggen van waterleidingen zijn de meest populaire ringen met een gewicht van 630-640 kg, en voor rioleringsnetwerken zwaardere ringstructuren.

Ringen gemaakt van gewapend beton kunnen niet lichter worden gemaakt, omdat er anders holle ruimtes in de wanden zijn die de sterkte van de hele constructie aanzienlijk verminderen.

Vanwege het zware gewicht wordt de volledige constructie van elke betonnen put monolithisch en praktisch onbeweeglijk, waardoor de operationele kenmerken toenemen.

Alle productie van gewapende betonnen ringen voor alle structuren en communicaties is altijd gebaseerd op de officiële documentatie van GOST 8020-90 van 01.07.1990 van de introductie.

Standaard ringen van gewapend beton, die meestal worden gebruikt voor de constructie van putten, hebben dergelijke parameters en kenmerken:

Foto: parameters en karakteristieken volgens GOST

In het algemeen worden voor de constructie van putten ringen met verschillende markeringen gebruikt:

Als de fabrikant volgens GOST aan alle vereisten, aanbevelingen en normen voldoet, zullen zijn producten boven alle andere fabrikanten worden gewaardeerd, omdat deze zichzelf zullen tonen met de beste operationele aspecten.

Maar als de productie de normen en standaarden van wetgevingsdocumenten en -normen van de staat schendt, zullen de gewapende betonnen ringen van dergelijke fabrikanten de slechtste zijn in de indicaties van hun gebruik en werking.

Zo kunnen bijvoorbeeld bij onjuist gebruik cement (overtredingen doseringen of kneden van een betonnen slechte cementoplossing merk) beton ring binnen enkele maanden na installatie catastrofaal hun integriteit verkruimelen wordt geschonden en de gehele structuur uiteindelijk onbruikbaar .

Hoe u de waterdruk in de watervoorziening kunt verhogen, lees hier.

Versterkte betonconstructies, bestaande uit een ring met een blinde bodem, worden vaak gebruikt voor de installatie van rioolputten of septic tanks voor de opstelling van sedimentatiekamers.

Het is in zo'n kamer dat de riolering moet worden gehandhaafd en behandeld met bacteriën die rioolwater omzetten in slib en water. In dergelijke putten moet het slib zich stapsgewijs ophopen en vervolgens uit de put worden verwijderd.

Daarom is een dergelijke gesloten constructie als een ring met een bodem een ​​ideale optie voor het uitrusten van een dergelijke autonome riolering, een septic tank gemaakt van betonnen ringen met een klaar afgedichte en waterdichte bodem.

Belangrijk! Als u dergelijke constructiedelen niet gebruikt, moet u afzonderlijk een betonnen pad produceren waarop de ringen worden gelegd en de naden zorgvuldig worden afgedicht, wat een onvolledige en strakke verbinding oplevert.

In de aanwezigheid van grondwater, zullen dergelijke verbindingen snel stromen, septic tank te vullen met overtollig grondwater, en op het einde, kan het echt mis gaat, dus het is het beste voor het vangnet onder de beerput-kolonist gebruik van gewapend beton ringen met de bodem.

Foto: versterkte betonnen ringen met een bodem

De meest voorkomende technische indicatoren en kenmerken van dergelijke ringen met een bodem zijn als volgt:

 • de ring met een inwendige diameter van 100 cm heeft een hoogte van 90 cm en een gewicht van 830 kg;
 • een ring met een inwendige diameter van 150 cm heeft een hoogte van 90 cm en een gewicht van 1400 kg;
 • een ring met een inwendige diameter van 200 cm heeft een hoogte van 90 cm en een gewicht van 2300 kg.

Dankzij deze indicatoren en de bovenstaande formule kan het totale volume van de septic tank worden berekend door het interne volume van de gewapende betonnen ring met de bodem afzonderlijk te tellen, plus het volume van de ringen en, indien nodig, de volumes van de verstel- of extra ringen.

Het productieproces van het vervaardigen van gewapende betonringen bestaat uit verschillende zeer belangrijke fasen:

 • De eerste fase is de voorbereiding van een betonmix. Voor de vervaardiging van gewapende betonnen ringen wordt meestal cement gebruikt voor M400- en 500-soorten omdat een dergelijk cement hoge adhesie- en sterktekarakteristieken heeft;

Dit is echter niet voldoende voor een betrouwbare constructie van gewapende betonnen ringen. Voor ductiliteit, verschillende weekmakers die de structuur te beschermen tijdens het drogen, niet alleen cement doorhangen, maar ook over de eigenschappen van water-impermeabele, die een wezenlijk kenmerk bij het installeren waterberging of vloeiveld.

Gebroken steen wordt niet groter dan breuken van 20 mm gebruikt. Daarnaast worden ook zand en water aan de oplossing toegevoegd. Alle ingrediënten worden gemengd in een betonmixer van het productietype "SB", "SPB" -serie.

Het zijn deze beton-menginstallaties die in staat zijn om een ​​oplossing van 0,35 tot 0,45 Cu per batch te geven.

 • De tweede fase is gieten. Het resulterende mengsel wordt in een mal gegoten waarin de wapening al is geplaatst. Dit kan handmatig worden gedaan of door middel van een speciale doseerinvoer;

De onderkant van de mal is uitgerust met een metalen pallet, die speciale bevestigingen heeft en desgewenst de pallet kan worden losgekoppeld. De externe matrijsbekisting bevindt zich in de installatie en wordt op de kern van de triltafel geplaatst.

Aan het einde van het gieten van een betonmengsel met mallen met wapening worden gestikte lege vormers in de mal geplaatst om speciale gaten te creëren.

 • De derde fase is het verdichten of verdichten van de betonmassa. Dit gebeurt met de opname en bediening van de vibrator. Zeer effectieve aanpassing, omdat zijn werk niet erg duur is in termen van tijdverlies. Het rammen duurt ongeveer 60 tot 200 seconden;
 • de vierde fase - het stampen van de bovenkant van de ring. Gebruik hiervoor een zwenkkraag;
 • de vijfde fase is de installatie van externe bekisting. De externe bekisting wordt geïnstalleerd met een pallet op een vlak horizontaal oppervlak. Ze lieten haar een tijdje staan ​​en gaven het eindproduct vervolgens vrij uit het formulier. Gewoonlijk is de periode van stollen en drogen van het eindproduct in de zomerperiode strikt 7 dagen.

De hele procedure voor het vervaardigen van gewapende betonnen ringen wordt uitgevoerd in overeenstemming met de normen en standaarden van GOST-documentatie.

Elke afwijking van deze vereisten leidt tot producten van slechte kwaliteit, en vervolgens tot de schending van de integriteit en drukloosheid van hele structuren en structuren van dergelijke ringen.

Vervaardiging van gewapende betonnen ringen met hun eigen handen mag niet afwijken van GOST 8020-90. Anders zullen uw producten afbrokkelen en barsten.

Om te beginnen kun je de mal zelf of een mal maken om zelf gewapende betonnen ringen te gieten. Bekisting is gemaakt van twee inklapbare ijzeren ringen en ook demonteerbare bodems.

Sommigen geven de voorkeur aan bekisting van houten ringen en bodems. In ieder geval moeten ze zich goed in elkaar nestelen.

Sommige meesters doen het als een bekisting om gewone metalen vaten met verschillende diameters, pijpen of luchtuitlaten met grote diameters te gebruiken. Het belangrijkste is dat deze vormen cilindrisch moeten zijn.

Voor het maken van bekistingen met uw eigen handen, moet u dergelijke materialen en gereedschappen voorbereiden:

 • metalen cilinders (oude vaten);
 • deurzonwering (kan worden gebruikt en vensterd);
 • Bevestigingsmateriaal voor het bevestigen van luifels aan metalen cilinders;
 • een object dat metaal traceert;
 • een Bulgaarse en een schijfsnijder voor het snijden van metaal.

Aan de zijde van de buitenwanden van de cilinder met een grotere diameter zijn twee longitudinale lijnen langs de verticaal gemarkeerd, die de structuur in twee gelijke helften markeren.

Langs deze lijnen moet je een paar gewone deurluifels zo bevestigen. zodat de luifeldeuren zich aan beide zijden van de kraslijnen zelf bevinden, moeten de gordijnen in dezelfde lijn worden gebogen.

Aan de binnenkant van deze cilinder wordt dezelfde markering aangebracht, waarop de Bulgaar dan moet snijden.

Aldus wordt de cilinder in twee delen gesneden en wordt een drop-down vorm verkregen, die dan weer kan worden gesloten, gebruikmakend van luifels en spillen als bevestigingsmiddelen of vasthouders.

Belangrijk! Nu is het noodzakelijk om een ​​cilinder met kleinere diameter te maken en te verwerken die in de grote cilinder past. Ook worden vanaf de binnenkant van de kleinere cilinder twee parallelle markeringen aangebracht.

De afstand tussen de lengtelijnen wordt 1/3 van de hele omtrek genomen. Aan de binnenkant zijn dezelfde deurluifels bevestigd en volgens hetzelfde schema als bij het voorbereiden van een cilinder met een grotere diameter.

Verder hoeft de cilinder slechts door één enkele lijn te worden gesneden. Hierna worden de scharnierdelen gedemonteerd en vervolgens opnieuw samengesteld, zodat het afgewerkte ontwerp van de binnencilinder 5 cm of 10 cm hoger is dan de buitenste.

Controleer of de buitencilinder gemakkelijk naar buiten kan worden geopend en of de binnencilinder naar binnen toe open staat. Als het makkelijk is, dan heb je het goed gedaan.

Foto: productie van versterkte betonnen ringen door eigen handen

Nu is het belangrijk om een ​​betonmortel correct te maken en de juiste wapening voor te bereiden.

De wapening kan onafhankelijk worden door verstrengeling metaaldraden van aluminium of een gaas, of kunnen worden gekocht kant en klare flexibel maar duurzaam wapening en de verwijzing cilinderring instellen voor het storten van beton.

Voor de vervaardiging van cement of beton worden dergelijke bindmiddelen, gereedschappen en apparaten gebruikt:

 • zand;
 • grind;
 • gemalen steen van fijne fractie;
 • cementkwaliteit M400 of M500;
 • shuffle shovel;
 • troggen, oude baden of andere grote containers;
 • tuin of kruiwagen bouwen.

Bij het mengen van beton moet de verhouding van alle stoffen en materialen als volgt zijn: voor 2400 kg betonmengsel moet worden gebruikt:

De water-cement-verhouding mag niet groter zijn dan 0,7 (in de bovenstaande verhouding wordt de verhouding 0,5 gebruikt) omdat anders de sterkte en viscositeit van het beton aanzienlijk zal worden verminderd.

Eerst worden cement en zand gemengd, dan wordt water toegevoegd en dan grind of steenslag. Alles is gemengd met een shuffle-schop. Alle verdere werkzaamheden gaan over de standaardfasen, die niet afwijken van de normen van GOST:

Foto: de procedure voor het maken van ringen

Met iemands handen is er geen manier om dit alles te doen, dus zorg ervoor dat er nog een of twee mensen zijn die fysiek kunnen werken.

Al het werk aan het storten van beton in de bekisting is vrij zwaar, dus hier heb je veel fysieke kracht en constante mechanische inspanning nodig.

Video: vibroform voor het maken van putringen ↑

Als u nodig hebt om te bouwen op hun huizen grenzend aan de site is een stand-alone faciliteit als een beerput van betonnen ringen of de installatie van gewapend beton ringen voor drinken of mangat, dan moet je ook het hele proces van de installatie en de installatie van zware constructies te begrijpen.

Ten eerste, net als bij gieten, is hier arbeid nodig en daarom wordt de installatie van gewapende betonnen ringen uitgevoerd met behulp van verschillende werknemers en hefapparatuur en transportmiddelen.

Foto: installatie van gewapende betonnen ringen

Allereerst is het noodzakelijk om een ​​put uit te graven voor de installatie van een rioolput van een grotere maat 20-30 cm boven de diameter van de ring. Als uw grond dicht bij het grondwater ligt, is het beter om een ​​kolonist uit gewapende betonnen ringen te maken.

En dit geschiedt eerst airbag onderin de uitgraving zand en grind, ligt op een kussen met een bodem gewapend beton ring, bovenop een ring muur en verder het gewenste volume wordt hoogte of diepte van de put-settler Batterij drain.

Je kunt niet alleen hoge ringen krijgen, maar ook lage ringen, die extra worden genoemd. Ze zijn hiervoor speciaal ontworpen.

Als uw ringen geen slot hebben, gebruik dan metalen clips om hun verbindingen aan te sluiten, die met een perforator in de wanden kunnen worden bevestigd. En dan moet je alles bedekken met cementmortel.

Belangrijk! Als u gewapende betonnen ringen gebruikt voor installatie in een drinkput, is het zinvol om de ringen uitsluitend te installeren met grendelnokken, zodat ze tijdens de installatie goed passen.

De bodem van de put van de drinkput wordt door een afvoerpomp weggepompt, zodat het water het werk niet hindert.

Nadat het water is geaccumuleerd, dient u een laag 20-30 cm steenslag naar de bodem van de put en op een gewapend betonnen stelring, die zowel een platform voor wand ringen dienen en, tegelijkertijd, een dergelijke ring heeft geen bodem gieten, maar omdat het water door de Het gat zal zich vrij ophopen in de drinkput. Op de stelring van boven zijn gemonteerde muurringen met impregnering van wasachtige vloeistof, die een put vormen.

Belangrijk! Alle gewapende betonringen moeten worden besprenkeld met een droog mengsel van zand en cement voor de sterkte en sterkte van de structuur in de grond.

In sommige gevallen is het dringend nodig de betonnen ringen waterdicht te maken. Dergelijke gevallen gebeurt als het grondwater van tijd tot tijd wassen putstructuur van beton ringen, maar omdat het noodzakelijk is de vochtwerende behandeling vooraf ook tijdens de eerste installatie.

Als dit niet gebeurt, worden de structuren van gewapend beton blootgesteld aan verschillende soorten corrosie:

 • schrapen en uitlogen van beton uit de structuur;
 • vernietiging van beton onder invloed van magnesiumoxide of sulfaatzouten;
 • vernietiging van het oppervlak onder invloed van koolstofdioxide;
 • scheuren en afbrokkelen van stukken beton als gevolg van plotselinge veranderingen in temperatuur en vochtigheid;
 • verbrijzeld oppervlak door de werking van schimmel- en schimmel-micro-organismen;
 • schending van de integriteit van de coating als gevolg van onjuiste installatie, voorbereiding van beton en zorg ervoor;
 • oxidatie van metalen wapening, als gevolg van een gebrek aan waterdichtheid en als gevolg van de volledige vernietiging van de structuur van gewapend beton.

Al deze en vele andere problemen kunnen worden vermeden als op tijd een ononderbroken en lokale (lokale) waterdichting van het oppervlak van gewapend beton wordt bereikt.

De continue waterdichtheid wordt uitgevoerd met behulp van dergelijke mastieken, mengsels en suspensies als:

 • doordringende diepe waterdichting;
 • injectie waterdichting;
 • polymeercement en andere smerende waterdichting;
 • polymere waterdichting;
 • waterdichting met speciale rolmaterialen.

Foto: waterdichting

Aan de lokale waterdichtheid kan worden toegeschreven naadverbindingen en naden naaien met een sanitair siliconen- of afdichtmiddel, die uitstekend zijn in hun taak om geen water toe te laten.

Belangrijk! Wanneer dergelijke materialen worden toegepast, moeten ze op de juiste manier worden bedekt, zodat er nergens gaten ontstaan.

Niet alleen polymeer-polymeer of polymeer waterdichting wordt zeer goed en op grote schaal gebruikt, maar ook die welke zijn gemaakt op basis van bitumen. In ieder geval is het uitvoeren van deze werken niet minder belangrijk dan de installatie zelf.

Immers, al uw installatiewerkzaamheden zullen fout gaan als u de structuur van gewapend beton niet beschermt tegen het binnendringen van vocht en waterstromen.

De installatie van een douchewand wordt hier in detail beschreven.

Hoe u een kleine wasmachine onder de gootsteen kiest, lees op de pagina.

Prijzen voor ringen van verschillende fabrikanten en zelfs markten zijn niet significant, maar toch een verschil.

Daarom hebben we een aantal varianten van de prijs aanloop vertegenwoordigen, om het gemakkelijker te vergelijken niet alleen, maar ook om de toekomst van de put ontwerp van diverse betonnen ringen tellen te maken.

Foto: prijstabel 1

Voor ringen met een bodem, hun prijscategorieën:

Foto: prijstabel 2

De slotringen verschillen ook in prijs van eenvoudige ringen met een vlak oppervlak:

Foto: prijstabel 3

Wat de verkoop van versterkte betonnen ringen nabij St. Petersburg en de stad zelf betreft, zijn de kosten niet veel, maar deze verschilt ook:

Foto: prijzentabel 4

Hoe dan ook, welke ringen van ferrobeton u ook kiest, u moet duidelijk de regels kennen voor de installatie, het onderhoud van hun oppervlakken en de bescherming tegen vocht.

Belangrijk! En het is ook erg belangrijk om het volume van de toekomstige bron van gewapende betonnen ringen correct te berekenen. Al deze procedures voor installatie en berekeningen moeten volledig in overeenstemming zijn met de GOST-standaarddocumentatie.

Dan kunt u onafhankelijk niet alleen dergelijke ringen maken, maar ze ook betrouwbaar en langdurig installeren.

De bouw van een landhuis is tegenwoordig ondenkbaar zonder een riolering die zorgt voor de afvoer van huishoudelijk rioolwater via het interne en externe netwerk [...]

Tot op heden zijn de installatie van watertoevoer- en verwarmingsleidingen vaak gebruikte producten die zijn verbonden met permanente hulpstukken. Het wordt echter vaak gebruikt [...]

De kwaliteit van de bouwwerkzaamheden in het gebouw vereist het gebruik van alleen high-tech materialen in alle stadia. Het gebruik van nieuwe technologieën in de productie [...]

Vertel het je vrienden! Vertel over dit artikel aan uw vrienden in uw favoriete sociale netwerk met behulp van de knoppen in het paneel aan de linkerkant. Bedankt!

Voeg een reactie toe Antwoord annuleren

Het kopiëren van materiaal op de site is verboden!

Neem voor samenwerking contact op per e-mail

Versterkte betonnen ringen voor riolering: selectie en gebruik van geprefabriceerde onderdelen

Rioleringsputten met gewapend beton zijn praktische en vrij acceptabele prestatiekenmerken. Ze zijn eenvoudig samengesteld uit typische elementen en dankzij deze eenvoud zijn deze structuren zo populair geworden.

In dit artikel zullen we u vertellen hoe de ringen zijn gemaakt en gemarkeerd voor de opstelling van deze putten, en we zullen ook in detail de methode van hun installatie met onze eigen handen beschrijven.

Van deze elementen, en verzamel waterafvoersystemen

Kenmerken en kenmerken van productie

JBI-ringen voor riolering zijn stukproducten, waaruit inspectie- en revisieputten worden gemaakt, die toegang verschaffen tot ondergrondse pijpleidingen. Ook vanuit de ring soms leden septic kamers, waterputten, en andere ontwerpen te verzamelen (zie ook het artikel "Plastic mangaten: types en omvang").

De productiemethode van deze onderdelen wijkt praktisch niet af van de technologie van het gieten van andere betonblokken:

 • Volgens de eisen van GOST is de belangrijkste grondstof beton van klasse B25. Vorstbestendigheid van het product moet 100 cycli of meer zijn en de vochtdoorlatendheid wordt genomen op het niveau van klasse W4.
 • Om het beton een stijfheid te geven, wordt stalen wapening geïntroduceerd. In de wapening is het gebruik van warmgewalste staalsoorten van А-І tot А-ІІІ, evenals speciale kwaliteiten АТ-IIIС of АТ-IVС toegestaan.

Regeling van de versterkende kooi

Het productieproces is als volgt:

 • Het verstevigingsframe wordt geïnstalleerd in de vormbekisting.
 • De bekisting is gevuld met beton.
 • Het materiaal wordt blootgesteld aan trillingsverdichting, wat bijdraagt ​​aan de mechanische sterkte en waterdichtheid van het onderdeel.
 • Vervolgens vindt het primaire drogen van het product plaats, waarna het strippen wordt uitgevoerd.
 • In de toekomst kunnen ringen worden onderworpen aan een autoclaafbehandeling met hete stoom, wat een versnelling in de krachtcollectie oplevert.

Let op! Net als bij andere producten van gewapend beton is de prijs van autoclaveeringen hoger, maar ze hebben een lange levensduur en een veiligheidsmarge.

Details van de geassembleerde bron

Naast de ringen worden andere delen van de rioleringsbakken vervaardigd met behulp van deze technologie: bodems, sloten, deksels, extra elementen, enz.

Markering en basisformaten

Als u een rioolput van geprefabriceerd gewapend beton nodig heeft, moet u eerst en vooral geschikte ringen voor de maat kiezen. Om deze taak te vergemakkelijken, is het noodzakelijk om de markering van dergelijke onderdelen te begrijpen.

Volgens onze normen (GOST 23009 en gerelateerde documenten), is elke ring gemarkeerd met code uit verschillende groepen letters en cijfers:

 • Eerst wordt een alfabetische index gebruikt om het type product aan te geven en de waarde van de binnendiameter in decimeters is ook aangegeven. KS10 is bijvoorbeeld "een muurring met een diameter van 1 meter".
 • Daarna volgt de numerieke index die de hoogte aangeeft (ook in decimeters).
 • De derde groep symbolen wordt gebruikt voor speciale tekens. De aanduiding "P" geeft bijvoorbeeld aan dat het beton dat bij de productie werd gebruikt een verminderde permeabiliteit was.

Bovendien mogen markeringen dergelijke markeringen van de putcomponenten gebruiken:

 • Muurring - COP.
 • Steunring - KO.
 • Extra ring - CD.
 • De bodem of de bodemplaat is een PN.
 • Steunplaat - software, enz.

Algemene afmetingen van ringen

Hieronder presenteren we een tabel waarin de afmetingen en de massa van de meest "lopende" delen worden aangegeven, waarvan ZH rioolputten worden samengesteld:

Let op! De volledige nomenclatuur is zeer uitgebreid en biedt u de mogelijkheid om de elementen te selecteren voor vrijwel elke grootte en configuratie van de well.

Zelfassemblageproces

Als u besluit om betonnen onderdelen (nieuw of gebruikt - ze kunnen ook gebruikt worden) te maken, een septic tank, beerput of mangat, is het noodzakelijk om de methode van de installatie te onderzoeken. Op het eerste gezicht zijn er geen speciale trucs, maar een beginner moet aandacht besteden aan een aantal niet-voor de hand liggende momenten.

De put graven voor het eerste element

Dus de instructie voor het bouwen van de rioleringsstructuur op basis van geprefabriceerde ringen zal zijn:

 • Om te beginnen berekenen we het benodigde volume capaciteit, waarna we het aantal en de grootte van geschikte onderdelen bepalen. In de regel worden producten van dit type volledig gebruikt, zonder te snoeien (te lastig), omdat voor een nauwkeurige hit "in grootte" extra ringen van kleine hoogte worden gekocht.
 • Dan moet u beslissen of we de uitgraving manueel zullen graven met een greppel of een graafmachine willen huren. In het tweede geval zullen de kosten met een orde van grootte toenemen, maar het werk zal veel sneller worden uitgevoerd.
 • Als we besloten hebben dat we met schoppen omgaan, dan graven we voor het begin de put op tot de diepte van één ring. We plaatsen het onderdeel in de put en beginnen het vervolgens geleidelijk te verdiepen, waardoor de randen verkleinen als gevolg van de verwijderde grond.

De wanden van de put uitlijnen

Tip! Verplaats de ringen beter met behulp van een vrachtwagenkraan, want zelfs twee-van-drie om met zo'n massa om te gaan, zullen moeilijk zijn. En als u probeert te rollen - bestaat het risico dat het artikel wordt gesplitst.

 • Werk verder door muren te bouwen door nieuwe ringen te installeren. Nadat u de vereiste diepte hebt bereikt, brengt u de bodem voorzichtig waterpas, waarna deze wordt bedekt met een laag grind en verzegeld met klei of beton.
 • We plaatsen alle benodigde leidingen in de put en maken gaten in de wanden met een perforator of een boor met een diamantmondstuk.

De volgende zeer belangrijke stap is om de waterdichtheid van de hele constructie te verzekeren.

 • Bedek de opening tussen de wanden van de put en de betonnen ringen bedekt met een klei-zand mengsel. Als de afmetingen van de opening dit toelaten, is het ook mogelijk om de wanden te behandelen met mastiek op basis van bitumen.

Afdichting van verbindingen

 • Binnenin verzegelen de naden zorgvuldig tussen de delen van de kit. Dit beveiligingscircuit moet van tijd tot tijd worden bijgewerkt.
 • Bedek vervolgens onze bron met een plaat met een gat voor het installeren van het riool. We monteren de ventilatiepijp, als dit ontwerp biedt.

ZHB-ringen voor afvalwater zijn erg handig in gebruik. Ondanks de aanzienlijke massa, laten ze je toe om snel de lichamen van putten en septic tanks te verzamelen, terwijl de kosten van constructie redelijk acceptabel zijn.

Als u geïnteresseerd bent in deze items, raden we u aan deze in meer detail te bestuderen door de video in dit artikel te bekijken.

Heb je nog steeds vragen? Vraag ze in onze groep vkontakte

Wat is de badkamer in je huis?

Afmetingen van betonnen ringen voor riolering

Riolering in een landhuis maakt deel uit van de toestand van een comfortabel leven, en het moet continu en ononderbroken werken. Hiervoor, als er geen opties zijn om de afvoer naar het centrale rioleringssysteem aan te sluiten, organiseer dan een autonome industriële of zelfgemaakte septic tank. Het reservoir van een sceptic tank kan elk zijn - beton, plastic, baksteen of metaal, maar de handigste en snelst geconstrueerde structuur is een container van gewapende betonnen ringen. Welke maten van betonnen ringen voor riolering nodig zijn en hoe een dergelijke septic tank te maken, zullen we in meer detail bespreken.

De meest voorkomende maten van betonnen ringen

Kenmerken van gewapende betonnen ringen

Betonnen ringen zijn gemaakt van hoogwaardig Portlandcement M 400-M 500. Van de positieve kanten van de producten merken we het volgende op:

 1. Hoge sterkte en duurzaamheid van constructie- en constructiematerialen;
 2. Snelle installatie ter plaatse, gemakkelijke installatie dankzij speciale sloten en coaxiale afmetingen van producten;
 3. Lage kosten van producten van welke functionele en met welke kenmerken dan ook;
 4. Monolithisch lichaam verhoogt de ringsterkte, de producten hoeven niet ter plaatse te worden bevestigd aan de grond;
 5. Gegarandeerde levensduur ≥50 jaar.

 1. Bij het installeren van een afvalwaterbron van de ringen, kunt u niet zonder de vrachtwagenkraan en extra werkende handen, tijdens het transport - zonder speciale bevestigingen van het product;
 2. De geringste afwijking van de productietechnologie, inclusief de samenstelling van het mengsel en de methoden voor het waterdicht maken van de externe en interne oppervlakken, zal leiden tot een versnelde vernietiging van de ring, vooral in de grond;

Waterdichting van betonnen ring

Meestal in individuele constructie, ringen van verschillende groottes gemaakt van beton worden gebruikt om een ​​autonome particuliere riolering te creëren of drinkputten uit te rusten. Het is het best geschikt voor montage met een speciale borgring aan de einden - de verbindingslippen op een ring in de uitsparing in een andere maakt de structuur stabieler, stevig en vast, maakt het mogelijk om de gewenste dichtheid van het reservoir onder alle omstandigheden behouden. Dergelijke ringen worden "rebated" genoemd en ringen zonder vergrendelingen zijn massief. Voor stompe ringen bovendien kan worden uitgevoerd Bedek de bodem en luiken - precies wanneer het goed gedaan of het drinken riolering van betonnen ringen met hun handen.

Vouw ringen en gevormde producten

Bij de vervaardiging van ringen met een vergrendelingsmechanisme wordt fijnkorrelig beton versterkt met wapening gebruikt, wat de levensduur van het product verlengt en de stijfheid van de structuur verhoogt. Bovendien worden de volgende problemen opgelost door versterking:

 1. Als de laatste betonnen put van de septic tank van betonnen ringen wordt gefilterd, dan zijn extra filtratievelden in het systeem van particuliere autonome riolering niet nodig, en dit bespaart het bruikbare gebied van het perceel;
 2. In de betonnen ringen van de filterput zijn speciale openingen aangebracht waardoor de gereinigde afvalwaterafvoer snel in de grond terechtkomt;
 3. Filtratie met versterkingsringen kan worden gebruikt om te regelen en drains van betonnen ringen, afvoer of reservoir - slechts één onderste ring met een metalen filter, de overblijvende bovenste betonnen ringen kunnen conventionele vast zijn;
 4. Als er een mogelijkheid is van een ongecontroleerde overstroming van de septic tank met afvalwater, is de bovenste ring ook gemonteerd met een metalen filtergaas. Wanneer het reservoir overloopt in de bodem, zullen al ruwweg gezuiverde effluenten uitstromen;
 5. Bouw van inspectieputten.

Betonringen voor rioolputten zijn gemarkeerd met de symbolen "KS" - de muurring - en cijfers die de binnendiameter van de betonnen ring en de hoogte van de ring aangeven. Deze waarden worden uitgedrukt in centimeters. Nullen na hele nummers staan ​​niet op de markering. Bijvoorbeeld: KS10-9H - muurring, binnendiameter 100 cm, ringhoogte - 90 cm, symbool "H" staat voor permeabiliteitscoëfficiënt (H - normale permeabiliteit).

Markering van betonnen ringen

Afmetingen van betonringen voor zelfgemaakte autonome septic tank, geselecteerd op basis van projectgegevens rioleringssysteem - de grootte van vloeiveld, het type put (filtratie, afvalwater, drinkwater, riolering, wassen, Perepadnaya of controle) en andere indicatoren. Het markeren van ringen omvat ook de aanduiding van het volume, gewicht van de ring en de graad van beton. Om de markering te ontcijferen, zijn er speciale tabellen (referentie-informatie), en hieronder een fragment van een:

Markering en variëteiten van betonnen ringen

Je kan niet alleen komen van de informatie over het ontwerp, en het tegenovergestelde te doen: beschikbaar zijn w / w van de ring van een bepaald merk, te plannen hoe om het water afvoer te maken op een bepaald patroon, zoals u onmiddellijk kunnen oplossen, zoals het gebruik van het type machine, transport, tank septic tank, beschikbaarheid van toekomstige drainage velden, etc. De afmetingen van de ringen van beton zijn ingesteld in GOST 8020-90. Kennis van de afmetingen is nuttig als de installatie van hele ringen niet de gehele hoogte van de put beslaat. In dit geval wordt de put aangevuld met extra ringen, kleiner in hoogte.

Extra versterkte betonnen ringen

Bovendien zijn er extra ringen gemaakt met een stevige bodem. Dergelijke producten zullen lang dienen als septic tanks met tankreiniging behulp afzuigpomp afvalwater, evenals mangat, schachten of bij de bouw van een septic tank met een camera-settler. Breng in dergelijke ringen beton van lagere kwaliteit aan - M 200-250. Voordelen mangat basen zijn duidelijk: geen behoefte om de voegen af ​​te dichten, hoeft geen extra waterdicht passen, verminderde het transportvolume en installatie. Om de genoemde voordelen is het mogelijk om de mogelijkheid toe te voegen om de diameter van de ringen te bestellen volgens individuele metingen.

Standaard diameters van betonnen ringen met een stevige bodem:

 1. ext= 100 cm, hoogte 90 cm, gewicht 0,83 ton;
 2. ext- 150 cm, hoogte 90 cm, gewicht 1,4 ton;
 3. ext- 200 cm, hoogte 90 cm, gewicht 2,3 ton.

De assemblage van de ringen wordt voorafgegaan door het ontwerp, de berekening, het aantal en het merk van de ringen, de bepaling van het type riolering. De standaardversie van riolering met een septic tank voor een dacha of een klein landhuis is een put van drie ringen, met de onderste ring met een stevige bodem, de bovenste met een luik. Het autonome rioleringssysteem van betonnen ringen, waarvan het schema hieronder wordt gegeven, zal op elk moment van het jaar betrouwbaar en efficiënt werken:

Het schema van een septic tank bestaande uit drie tanks gemaakt van betonnen ringen

Het volume van de septic tank wordt berekend door het aantal levende mensen - in het huis voor een gezin van 3 personen zal septic tank capaciteit van 2 m3 nodig hebben, als de dagelijkse gemiddelde waterverbruik per bewoner is ongeveer 150-200 liter. Ook hangt het aantal permanente bewoners af van het aantal septic tanks, dat is het aantal betonnen ringen. Voor een grote familie is dus ten minste tweekamerige septische apparatuur vereist, wat betekent dat ringen van verschillende grootte en volume nodig kunnen zijn.

Het systeem van autonome particuliere riolering, gebouwd met behulp van betonnen ringen, wordt gerealiseerd in verschillende schema's en met een andere reeks producten. De keuze van het schema is afhankelijk van vele factoren en omstandigheden. Hier en het reliëf van de site, en het aantal bewoners in het huis, en de eigenschappen van de bodem, en andere berekenings- en referentieparameters.

Als we riolering installeren, die constant en de klok rond werkt voor een gezin van 3 personen, dan is een septic tank met ringen met twee kamers de beste oplossing voor het probleem van het gebruik van het volledige volume afvalwater. Bijvoorbeeld een dergelijk schema, waarbij twee tanks worden gebruikt, die elk zijn gemaakt van drie betonnen ringen, waarbij de onderste ring met de bodem, de bovenste - met het luik:

Schematische oplossing van een septic tank uit gewapende betonnen ringen

De schets laat zien dat het schema het eenvoudigst is, maar toch werkt en betrouwbaar is. Een groot probleem hierbij is de aansluiting van input en output, opstelling van ventilatie, organisatie van hydro- en thermische isolatie, naleving van de helling van rioolbuizen en nog veel meer.

De belangrijkste componenten en componenten van de put van buizen van gewapend beton:

 1. Versterkte betonnen ringen met een diameter van meer dan 1 m in de juiste hoeveelheid;
 2. Beton geïsoleerd deksel;
 3. Ringen voor uitmondingsopening of ringen met mangaten voor het wegpompen van afvoeren;
 4. Als betonnen ringen met een nek en zonder luik worden gebruikt, is het nodig om een ​​hoes van metaal, hout of kunststof te maken;
 5. Ventilatie pijp;
 6. Betonnen overlapping voor een septische put;
 7. Versterkte betonnen ring met een bodem;
 8. Het kussen is rubbly-sandy;
 9. Waterdichting voor inwendige wanden van een rioolput;
 10. Inlaat voor afvalwater rioolbuis;
 11. Afvoer voor afvoeren.

Diagram van een septic tank met twee kamers gemaakt van betonnen ringen

Om te maximaliseren schoon afvalwater, een werk van bacteriën en het verontreinigde water te verdedigen is niet genoeg - je nodig hebt om de velden filtratie uit te rusten, en het begin van een behandeling ligt ook in de bouw van de filtratie putten, waaruit water wordt opgevangen in het gebied van filtratie. Dergelijk water kan niet eenvoudig in waterlichamen worden geloosd zonder het risico van besmetting, maar ook voor het besproeien van een tuin of moestuin of voor technische behoeften.

Tweekamer septic tank of afvalwater poel van twee betonnen putten niet de voltooiing van filtratie velden of boorputten nodig - septic tank te gaan met het werkvolume zelf, omdat het de tweede put ontworpen voor het zuiveren van afvalwater.

Gecombineerde septic tank

Regeling twee compartimenten septische afvalwater uit beton ringen, ingewikkelder en duurdere constructie van een septic tank of opslagdieptegebied voor enkelkamerapparaten Schakeling volgens deze uitvoeringsvorm wordt gebruikt en ringen met hoofd en nek ringen en openingen voor invoer / uitvoer riool. Om de kosten van het project en de bouw te verminderen wordt aanbevolen om ringslot gebruiken - het zal zich te ontdoen van extra waterdicht maken, de ontwikkeling van zand kussen en het afdichten van voegen.

De eerste concrete goed in de twee-kamer septic tank is opgebouwd 2-3 ringen met sloten - het afhankelijk van de diepte van de put, die op zijn beurt afhangt van de bodemeigenschappen. De eerste kamer vuil afvalwater bezinken terwijl -Large vaste residuen vallen op de bodem, en de geklaarde effluent flow na accumulatie op de grenslijn bevindt in de secundaire kamer, waar zij volledig worden gereinigd en afgevoerd buiten het gebied of gepompt naar de behoeften van de industrie vallen.

Secundaire tank wordt opgericht door hetzelfde samenstel van betonnen ringen op elkaar met de inachtneming van het samenvallen van sloten. In de tweede tank kunnen micro-organismen worden toegevoegd, die de afbraak en verwerking van effluenten versnellen. In dit geval bezinkt het slib naar de bodem en wordt het geklaarde water in de grond of naar buiten afgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 2 = 1