Ring gemaakt van draad

Wire Wrap Art: maak prachtige ringen van draad met je eigen handen

Hoe maak je een originele afbeelding en vermijd je tegelijkertijd onnodige kosten? Maak zelf modieuze sieraden! Leuke gadgets maken van de meest voorkomende draad - een populair soort handwerk genaamd Wire Wrap Art.

Zelfs in de Middeleeuwen hebben meesters uit fijne sieradendraad ongelooflijk stijlvolle en elegante sieraden gedraaid: hoe dunner en fijner het eindproduct eruitzag, hoe bekwamer de meester was. Vandaag vertellen we je hoe je een mooie en tegelijkertijd een uiterst eenvoudige ring gemaakt van koper of aluminium draad kunt maken met je eigen handen. Na het meest primitieve weven onder de knie te hebben, kun je na verloop van tijd "je hand vullen" en doorgaan met het maken van complexe elementen. Laat je verbeelding de vrije loop!

Eerst moet u beslissen welk materiaal u in uw werk wilt gebruiken: de eerste ervaring met weven is aan te raden om te worden gekocht met aluminium of staal. Zo'n metaal is goedkoop, dus het wordt beschouwd als een betaalbaar verbruiksmateriaal dat veilig kan worden gebruikt voor allerlei experimenten.

Het eenvoudigste 'mand'-type weven, dat is gewijd aan deze masterclass, maakt het gebruik van twee verschillende materialen mogelijk.

Dus, voor de vervaardiging van een dikke en massieve basis, kan aluminium worden gebruikt (vergeet tijdens het werk niet dat het een bros metaal is), en voor een elegante vlecht, een dunne koperdraad zonder coating (dit is belangrijk!).

In de toekomst kun je naarmate je de vereiste vaardigheden opdoet, ringen van koperdraad maken - zacht, volgzaam en tegelijkertijd stevig. Hoe complexer het product, hoe meer kleine details erin - hoe dunner en elastischer het bronmateriaal zou moeten zijn. Daarom gaan na verloop van tijd meesters op de een of andere manier over op koper.

Dus, om een ​​mooie ring van draad met je eigen handen te maken, heb je nodig:

 • 2 rollen draad met verschillende diktes (0,03 voor het oprollen, 0,1 voor het maken van skeletten);
 • kralen of halfedelstenen voor decoratie;
 • De haspel voor het oprollen van de basis (u kunt een gewone markering gebruiken of een dikke markering zonder vlakken);
 • kniptangen en ronde tangen.

Dus laten we onze masterclass beginnen en proberen de basis van het product te maken:

 1. snij een stuk van de gewenste lengte van de aluminium of koperen streng door een kniptang (afhankelijk van het aantal windingen waarmee de ring de vinger moet bedekken en de dikte van de vinger zelf);
 2. maak dan voorzichtig een kleine ronde lus aan elk uiteinde van het segment. Het is noodzakelijk dat de randen van de ring die door uzelf zijn gemaakt de huid niet beschadigen.
 3. verder maken we verschillende afslagen op de maat van een vinger, met behulp van een viltstift of bout. Meestal is het genoeg twee beurten: als je de basis van de ring te dik maakt, ziet hij er nors uit en zelfs drie of vier lijnen van de basis draaien is veel gecompliceerder dan twee.
 4. Om een ​​geweven draadkrans (aluminium, koper of staal) er symmetrisch uit te laten zien, moeten de lussen zich op dezelfde lijn bevinden - tegenover elkaar. De afstand tussen de beurten mag niet te groot zijn, maar het is niet nodig om ze nauw aan te passen, omdat dit het opwikkelen zal bemoeilijken (de volgende fase van het omzetten van stukjes metaal in een modieuze truc). Een paar millimeter is de optimale afstand, waardoor je vrij kunt werken met een dunne draad om te wikkelen en het product niet in een grove brede "moer" te veranderen.

Stap 2. We maken het oprollen van de ring van dunne draad

Om een ​​kronkel te maken, neem het uiteinde van een dun koperdraad en maak 5-7 strakke bochten aan de basis van de lussen (je kunt de tang niet gebruiken, het is gemakkelijker om de benodigde hoeveelheid materiaal van de hele streng af te winden).

Vervolgens spannen we de eerste spoelen van de vlecht zoveel mogelijk aan en beginnen de twee parallelle lijnen van de basis te draaien. Het is noodzakelijk om het einde van de dunne draad afwisselend onder elk van de twee hoofdwindingen te laten duiken, zodat een elegant en dicht weefsel kan worden verkregen.

En dat de tekening vlak en netjes lag, zonder gaten, altijd een dunne draad onder spanning houden.

Dit is de eenvoudigste type vlecht, als je het onder de knie zonder problemen, en opties "voor beginners" je lijkt te simpel, is het noodzakelijk om een ​​master class bij te wonen op het leren van meer complexe vormen van weven - bijvoorbeeld, imitatie breiwerk, krullend obvivke, de platte elementen, etc. Met de hulp van geïmproviseerde betekent dat u uw eigen handen echte meesterwerken, vooral als u de originele materialen te gebruiken - ongesneden stenen, schelpen, kunstmatige of natuurlijke parels. "Frame" een ongewone en indrukwekkende uitstraling houten inserts, delicaat gevlochten draad.

Stap 3. Hoe maak je een ring voor draaddecor?

Nu weet je hoe een ring van het eenvoudigste type uit een draad is geweven. Maar de masterclass is nog niet voltooid: het is tijd om je eigen versiering te versieren met halfedelstenen of glaskralen om het echt origineel te maken.

Om dit te doen, kiezen we een kleine (in de breedte van de ring) kraal of geboord op het midden van de steen, en dan gaan we door het gat een dunne draad. Kies voor kralen met brede en gelijke gaten om deze manipulatie gemakkelijker te maken.

Vervolgens introduceren we de uiteinden van het draadsegment met de hiel tussen de spoelen van de vlecht, we binden ze aan de bovenste en onderste dwarsbalken van de basis, fixeren de kraal en snijden voorzichtig het overschot af. Eigenlijk is dit het einde van het grootste deel van de masterclass "Ring from the Wire with Your Own Hands".

Tricks maakten vroeger een ring met je eigen handen

Als aanvulling op de inleidende masterclass, is het de moeite waard om de kleine tricks te vermelden die zullen helpen maken

het proces van het zelf maken van draadjuwelen is minder lastig en tijdrovend.

Als bij het herhaald buigen en vastzetten dunne koperdraden minder elastisch worden, kunt u ze lichtjes over een gasbrander verwarmen - ze zullen onmiddellijk dezelfde flexibiliteit krijgen.

En dat het eindproduct scheen, polijst het lichtjes met behulp van vloeibare ammoniak: juwelen krijgen onmiddellijk een nobel uiterlijk.

Zoals je kunt zien, kun je zo'n kunst voor iedereen onder de knie krijgen, dus durf en laat je vingers de ringen van je eigen productie versieren!

Hoe maak je een ring van draad?

Elk geschenk is een beproefde manier om een ​​aardig persoon dicht bij je te maken, waarmee je je dankbaarheid uitdrukt en je goede houding toont. En het beste geschenk is het geschenk dat door eigen toedoen wordt gemaakt. Het geschenk kan klein en eenvoudig genoeg zijn om bijvoorbeeld zelfgemaakte sieraden te maken - een ketting of een ring. Zelfs in de Middeleeuwen, verwrongen de handwerkslieden zeer stijlvolle en elegante accessoires uit de sieradendraad en hoe dunner en verfijnder de decoratie eruitzag, hoe bekwamer de meester was. Vandaag hebben we besloten om je te vertellen hoe je een ring van draad kunt maken door een vlecht toe te passen in de techniek van Wire Wrap Art. Nadat je een primitieve weving onder de knie hebt, kun je te zijner tijd overgaan tot het maken van complexe elementen. Laat je verbeelding de vrije loop!

Hoe maak je een ring van draad met je eigen handen?

Vandaag zullen we je leren sieraden te maken met een nogal ongebruikelijke techniek. Onder de meesters wordt het eenvoudig "Vairovork" genoemd, en het betekent het creëren van allerlei dingen door de draad te draaien.

Belangrijk! Opgemerkt moet worden dat de vairovork lang genoeg leeft tussen mensen, en dat veel sieraden worden gemaakt met deze techniek.

Opgemerkt moet worden dat de twisttechniek van draad helemaal niet eenvoudig is, omdat de meester de sterkte van de handen, de helderheid van bewegingen en de scherpte van het oog vereist. Soms heeft een beginner ongeveer zes maanden nodig om alle noodzakelijke bewegingen uit het hoofd te leren om een ​​klein beetje zelfs dingen te verdraaien.

Om te kunnen werken, hebt u speciaal gereedschap nodig, inclusief sieraden. Hier zijn er slechts een paar:

 • Clippers.
 • Schaar die metaal snijdt.
 • Platte neustang.
 • Rondbektang.
 • Platypus is een speciale soort rondbektang met uiteinden die 180 graden afgeschuind zijn.
 • Dwarsdragers.
 • Sieradenhamers.
 • Rollers.
 • Andere.

De belangrijkste materialen die worden gebruikt in de weeftechniek zijn:

 • Koper.
 • Draad gemaakt van speciale zilverlegeringen.
 • Steel.
 • Aluminium.
 • Semi-ijzeren draad gemaakt van koperen kern, bedekt met een laag zilver.

Om de beste optie voor jezelf te kiezen, luister je naar deze tips:

 • Aanvankelijk raden experts aan om te beginnen met het werken met aluminium of staal gimp, omdat de kosten ervan klein zijn. Daarom zal het geen medelijden zijn om het voor het eerste begin uit te geven.
 • Voor meer professionele projecten zijn dergelijke materialen helaas niet geschikt, omdat aluminiumdraad te zacht is en het product ervan niet bestand is tegen zijn eigen gewicht, en staal te stijf is en de handen van de meester snel moe kunnen worden als ermee wordt gewerkt.

De meest optimale optie is een koperdraad, omdat het veel voordelen biedt:

 • De prijs is veel goedkoper dan een speciale sieraden.
 • Gehoorzaam en zacht in de handen, maar sterk en sterk in producten.
 • Beschikbaarheid. Gebruik gimp kan worden gemaakt van elektrische draden, en je kunt het kopen in winkels voor handwerken.
 • De stijfheid van de draad komt grofweg overeen met de gemiddelde stijfheid van de normen voor sieradenmateriaal
 • Decoratie van koper kan verouderd (gepatineerd) zijn.

Belangrijk! Parallel aan de studie van torsietechnologie, raden we aan om kennis te maken met het patineren van het product en de daaropvolgende lakken.

Ring van draad met eigen handen

Van gewone draad kunt u een origineel en mooi accessoire maken. En het is helemaal niet moeilijk als je de stapsgewijze instructies volgt.

Stap 1. Materiaal selecteren en voorbereiden

Bepaal eerst welk materiaal u gaat gebruiken. De eenvoudigste "mand" -soort van weven, die we hieronder beschouwen, maakt het gebruik van twee verschillende materialen mogelijk. Bijvoorbeeld:

 • voor de productie van een massieve ondergrond kan aluminium worden gebruikt;
 • voor een elegante vlecht - een dunne draad van koper zonder coating.

In de toekomst kun je, terwijl je vaardigheden opdoet, ringen van koperdraad maken met je eigen handen. Dit materiaal is zacht, volgzaam en tegelijkertijd stevig.

Belangrijk! Hoe complexer het product, hoe dunner en elastischer het ruwe materiaal voor de productie van kleine onderdelen zou moeten zijn.

Dus om een ​​ring met eigen handen te maken, hebt u de volgende materialen en hulpmiddelen nodig:

 • 2 rollen draad van verschillende dikte: 0,1 voor het karkas, 0,03 voor de wikkeling.
 • Rondbektang en tang.
 • Rigel voor het oprollen van de basis (u kunt een dikke viltstift gebruiken zonder gezichten of een conventionele marker).
 • Kraal of halfedelsteen (ter decoratie).

Stap 2. De basis van de ring maken

Wanneer u de basis van de decoratie maakt, gaat u als volgt te werk:

 • Snijd de draadmessen (aluminium of koper) met een draadknipper door een stuk van de gewenste lengte (de lengte van het werkstuk is afhankelijk van de dikte van de vinger en het aantal slagen).
 • Ronde neus, zorg voorzichtig voor een kleine lus aan elk uiteinde van het segment. Om dit te doen, pakt u het uiteinde van de draad tussen de kaken van het gereedschap en draait u het gereedschap van u af, vormt u een lus aan het uiteinde. Vorm ook een lus aan het andere uiteinde van het segment. De oogjes zijn nodig zodat de uiteinden van de ring geen krassen maken op de vingers.
 • Neem de grendel (viltstift), druk met een twister op de vinger, maak een aantal slagen rond de maat van de vinger, eromheen. Meestal zijn twee beurten voldoende.

Belangrijk! Als je de basis te dik maakt, ziet de ring er ruw uit en zelfs interlace 3-4 lijnen van de basis is veel gecompliceerder dan twee.

 • Let op het feit dat de lussen zich precies tegenover elkaar bevinden (op dezelfde lijn). Anders ziet de ring er asymmetrisch uit.
 • Verwijder het werkstuk van de nachtslot.

Belangrijk! De afstand tussen de windingen mag niet te groot zijn, maar het is niet nodig om de windingen van dichtbij aan te passen, omdat dit het wikkelproces kan bemoeilijken. Optimale afstand, zodat u vrij kunt werken met draad om op te wikkelen, 2-3 mm.

Ga als volgt te werk om een ​​bocht te maken:

 1. Neem het uiteinde van een dun koperdraadje.
 2. Maak 5-7 strakke lussen aan de basis van de lussen. Tangen kunnen niet worden gebruikt, maar spoel geleidelijk de juiste hoeveelheid materiaal van de streng af.
 3. Draai de eerste spoelen van de vlecht zoveel mogelijk vast.
 4. Neem het einde van de leading gimp en "duik" onder de bovenste kettingdraad.
 5. Draai de lus vast.
 6. Leid de draad om de bovenste "dwarsbalk" van de basis.
 7. Duik in de tegenovergestelde richting van de onderste "dwarsbalk".
 8. Draai de lus vast.
 9. Trek dus twee parallelle lijnen van de basis. De kronkeling moet onder spanning komen te staan, alleen dan zal het patroon plat liggen.
 1. Kies voor het versieren van de ring geen grote (op de breedte van het product) kraal of geboord in het midden van de steen.
 2. Leid een dunne draad door de opening van het decorelement.
 3. Voer de uiteinden van de draad in met een kraal tussen de spoelen van de vlecht.
 4. Bevestig de uiteinden van het decor aan de bovenste en onderste dwarsbalken van de basis.
 5. Maak de kraal vast en trim het overtollige deel voorzichtig.

 • Als bij het herhaald buigen en vastzetten de koperen dunne draad minder elastisch wordt, verwarmt u deze lichtjes over de gasbrander en krijgt deze meteen de eerdere flexibiliteit.
 • Om de ring te versieren en het decoratieve element (steen) te bevestigen, kunt u een extra draad met druppels aan de uiteinden gebruiken. Je kunt druppels maken met een gasbrander. Wikkel de draad met druppels rond de steen (kralen) en wikkel de uiteinden van de ring met beide uiteinden en leid de uiteinden naar buiten. Prachtig gebogen om de productverfijning te geven.
 • Om het eindproduct te laten glanzen, moet het met ammoniak worden gepolijst.

We hebben gekeken hoe we met onze eigen handen een ring van koper konden maken met behulp van de Wire Wrap Art-vlecht. Maar met gewone draad kunt u een eenvoudiger, maar niet minder elegant en uniek accessoire maken. Vervolgens vertellen we je hoe je een ring van kralen en draad maakt.

Hoe een ring van draad met uw eigen handen te weven?

Voor de eenvoudigste, maar elegante en mooie ringlet heb je nodig:

 • Draad (koper, artistiek, messing).
 • Kralen of kralen gemaakt van natuursteen.
 • Tangen - gebruikelijk en met gebogen uiteinden.
 1. Snij 15-20 cm rompslomp af.
 2. Leg de kralen op het stuk materiaal.
 3. Verplaats het decorelement naar het midden van de metalen draad.
 4. Bereid een monster voor met een vingerdiameter. U kunt een speciale diameter voor sieraden en thuis gebruiken - een kaars in was of een buis ter grootte van uw vinger.
 5. Wikkel de draad zo rond de buis dat beide uiteinden in tegenovergestelde richting wijzen.
 6. Wikkel de draad één keer met spanning om de kraal.
 7. Blijf de spankracht controleren en maak 4-5 slagen rond de hiel, zodat elke volgende laag onder de vorige valt.
 8. Laat 1-1,5 cm van elk uiteinde van de draad, knip het teveel af.
 9. Beide uiteinden van de gimp wrap aan beide zijden van de kraal door een draadring. Maak 3-4 beurten.
 10. Knip overtollig materiaal af op de bovenkant van de ring om te voorkomen dat de huid van de vinger verwondt wanneer deze wordt gedragen. Gebruik voor deze operatie platte punttang met gebogen uiteinden op een dergelijke manier: maak de uiteinden van de draad plat en druk ze vervolgens tegen de rand van de ring. Dezelfde bewerking kan met conventionele tang worden uitgevoerd, maar het is veel moeilijker.

Van dezelfde materialen kun je nog eenvoudiger een ringetje maken:

 1. Maak voor de vereiste diameter 1 draad rond de marker of kaars.
 2. Plaats vervolgens een kraal aan het ene uiteinde van het stuk.
 3. Beide uiteinden van het draadkruis omcirkelen het ene uiteinde rond de draadsnor met een kraal. Dit deel van de draad met de hiel moet van boven naar beneden worden gewikkeld.
 4. Na het bevestigen van de kraal met 3 lussen, maakt u nog een paar slagen om de plaats van verbinding van het decorelement met de draad te maken.
 5. Handel dan naar je verbeelding en smaak.

Geef geschenken die je zelf hebt gemaakt zo vaak mogelijk en geliefden zullen het waarderen. Wees niet bang om te experimenteren en te fantaseren. Gebruik de draadtorsietechniek om verschillende gadgets te maken, het belangrijkste - doe het met plezier.

Hoe maak je een ring van draad?

Zonder speciaal gereedschap te gebruiken, kunnen de draadringen op twee manieren worden voorbereid, afhankelijk van de dikte van de draad:

Als de draad dik is, kan deze worden afgevlakt en een product van de noodzakelijke vorm zoals deze

(Natuurlijk bleek het product van de meester niet erg goed te zijn, maar dit komt waarschijnlijk alleen omdat hij zich niet bijzonder druk maakte om zijn gedachten over zijn schoonheid.

Voor dunne draad is de tweede methode om ringen te maken geschikt, dit weven

Er zijn veel soorten weven en vlechten, dus hier zijn de mogelijkheden voor creativiteit bijna onbegrensd, vooral met het gebruik van extra materialen

Het is genoeg om te weten hoe je met draad moet omgaan om je eigen originele sieraden te maken.

Om een ​​ring te maken met je eigen handen, heb je draad nodig, ornamenten voor een ringetje (kralen, kralen, steentjes), tangen om overtollige draad af te snijden.

De eenvoudigste ringen die iedereen als kind probeerde uit te voeren met zijn eigen handen. Je kunt dergelijke sieraden maken met je eigen handen gemaakt van draad.

Voor producten kunt u kant-en-klare masterclasses en -schema's gebruiken.

Draad voor de ring kan een verscheidenheid aan gebruiken: aluminium, koper.

We kijken hoe je een ring kunt maken met behulp van foto-instructies.

Eerst moet je drie slagen draad rond het object maken met een afgerond gedeelte. Verder geven we een draadkralen (kralen) door.

De volgende stap is om de ene draad om de andere te wikkelen om deze te repareren.

Het is best aardig en origineel!

Bij dit type kun je een ander ornament maken van draad met kralen:

Ring met parels en een masterclass:

Van de sterkere draad die de mal vasthoudt, kun je deze ring maken:

Een ring met kiezel kan gemaakt worden met behulp van de volgende instructies:

De Valentijnsdag nadert 🙂 Dus deze masterclass zal worden ingewijd "hart 9quot; vakantie. Laten we deze prachtige ring maken:

Onze prachtige ring in de vorm van een hart gemaakt van draad en kralen is klaar :), je kunt geven;)

Als je droomt, kun je een heleboel opties bedenken en maken voor de ring, kun je kiezen uit meerkleurige draden en verschillende soorten weven.

En om de ring te krijgen, die lager is, kun je alle stappen hier zien, voeg gewoon kralen toe.

Maar deze elegante ring kan worden gemaakt met behulp van de stappen die op deze site worden gegeven.

Dit is een heel complex en noodzakelijk iets voor iedereen, we deden dit als een kind met een gekleurde draad "zodat anderen jaloers zijn" DAN: 3 kleuren verschillende draden om aan elkaar te naaien, een vinger op te leggen, zodat de maat precies van jou is en de rest van de twee uiteinden "wind lam", op type "rozochka9quot ;. Hoe meer rosochka, het werd beschouwd als waardevollere ring. Met plezier dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

7 + 3 =