Komarovsky luchtbevochtiger

Luchtbevochtiger: beoordelingen, voordelen en nadelen (Komarovsky)

De populariteit van apparaten voor het bevochtigen van lucht in het gebouw neemt geleidelijk toe, hoewel aanvankelijk de bevochtigers de vraag niet gebruikten. Interesse in hen begon te ontstaan ​​nadat veel artsen deze apparaten letterlijk begonnen te 'promoten', reclame te maken voor hun eigen programma's en ze bij consultaties aan te bevelen aan patiënten. Zelfs Dr. Komarovsky benadrukt vandaag constant dat moisturizers de perfecte oplossing zijn in het geval dat een kind hoest of snot heeft. Maar waarom zijn moisturizers zo effectief en veelzijdig?

Artsen zeggen op het moment dat moisturizers niet alleen een middel zijn om de lucht te verbeteren en, in het algemeen, het microklimaat in het pand. Ze hebben ook een uitstekend effect op de gezondheid. Zeker, in de eerste plaats praten ze over de gezondheid van kinderen, niet over volwassenen. Het lijkt misschien dat de eer voor dergelijke apparaten eerder reclame is. Niettemin kan niet worden ontkend dat door de exploitatie van deze moderne technische middelen, het mogelijk is om enkele positieve veranderingen in de staat van gezondheid en welzijn tot stand te brengen.

Vertegenwoordig de voordelen die worden waargenomen bij het gebruik van luchtbevochtigers, kan als volgt zijn:

 • beschermen tegen de gevolgen van droge lucht en het stof daarin, wat het slijmvlies kan irriteren en kan leiden tot de ontwikkeling van een "blaffende" hoest;
 • verbetering van de warmteoverdracht, wat vooral belangrijk is voor kinderen die dit proces voornamelijk via de huid hebben;
 • maakt de ademhaling gemakkelijker en voller, en dit is in de eerste plaats vereist voor ziekten van de luchtwegen;
 • zorgen voor een uitstroom van slijm in de kou, terwijl het proces van herstel wordt versneld;
 • beschermen tegen het gevaar van het ontwikkelen van allergieën, vaak waargenomen op stof bij astmapatiënten en zelfs gezonde mensen;
 • behoud van een normale waterbalans, waarvan onder andere de huidconditie afhankelijk is.

Tegelijkertijd zijn de luchtbevochtigers niet verstoken van bepaalde nadelen. Ze zijn verbonden met het hele proces van verdamping van lucht, waardoor bevochtiging optreedt. De belangrijkste schade van deze apparaten wordt beperkt tot het binnendringen van verschillende verontreinigingen die oorspronkelijk in water aanwezig waren. Een ander nadeel wordt niet alleen waargenomen voor de gezondheid van mensen, maar ook voor het aanwezige meubilair in de kamer, omdat dezelfde onzuiverheden die in de lucht vallen, zich er op vestigen. Hoewel, natuurlijk, een gevaarlijkere optie - het krijgen van onzuiverheden in de longen.

Niet alle consumenten vertrouwen op de informatie die wordt aangeboden door de fabrikanten van luchtbevochtigers. Daarom is de juiste beslissing om beroep te doen op professionele artsen. Een van de meest invloedrijke en beroemdste is Dr. Komarovsky. Zijn mening over dit onderwerp ligt voor de hand: de luchtbevochtiger is een bijna onmisbaar hulpmiddel voor gezinnen met kinderen. Door de luchtvochtigheid op ongeveer 60% te houden, is het gemakkelijk om de conditie van kinderen met verkoudheid of verkoudheid te verlichten.

Hoewel Komarovsky ook zegt dat zelfs zonder een vochtinbrengende crème het gewenste effect kan worden bereikt, bijvoorbeeld met behulp van een bak water, in de winter bij de batterij geplaatst. Alleen dan zal het volgen van de vochtigheidsgraad vrij moeilijk zijn. Maar zelfs na het ontdekken van de kwaliteit van het apparaat, raadt Komarovsky nog steeds aan om recensies over hem te lezen. Ze zullen helpen om een ​​vollediger beeld te krijgen.

"Uitstekende assistent in kinderopvang"

Op aanbeveling van een arts werd een vochtinbrengende crème gekocht om het kind te beschermen tegen oververhitting en allergieën. Het kostte het apparaat is vrij goedkoop. Het model was trouwens Ballu UHB-200. Het bleek dat het heel gemakkelijk was om ermee om te gaan. Eén tankbeurt volstaat om de luchtbevochtiger ongeveer 6 uur te laten werken. Er is echter wat lawaai, maar hij bemoeit zich niet met het slapen van een kind. Een kind pijn doen, is natuurlijk niet opgehouden. Maar sputum en snot gaan veel gemakkelijker. Over het algemeen zijn we tevreden.

We besloten ongeveer twee jaar geleden een luchtbevochtiger te kopen. Aanvankelijk niet vaak gebruikt. Alleen 'voor profylaxe', toen ze heel heet in huis waren. En, zoals, alles was niet slecht. Maar op de een of andere manier begonnen ze op te merken dat na elke lancering op een gegeven moment alle leden van de familie koortsachtige staat leken te hebben. Rommelde in de recensies en vond angstaanjagende informatie: het blijkt dat bacteriën zich kunnen ophopen in het filter van de luchtbevochtiger! Nu zetten we het niet aan.

Afgelopen winter was het appartement erg heet. Vanwege de droge lucht, die niet kan worden ingeademd, hebben we besloten om een ​​luchtbevochtiger te kopen. De keuze viel op het ultrasone model van Polaris. In principe is alles met dit apparaat goed. Het werd gemakkelijker om te ademen, de bloemen verdwenen niet meer. Het is alleen voor de nacht om te vertrekken. Het lukt niet - het laat je klinken zodat je niet kunt slapen. In de rest - een goede zaak.

Opmerkingen 1

"De belangrijkste schade van deze apparaten wordt beperkt tot het binnendringen van verschillende verontreinigingen die oorspronkelijk in water aanwezig waren."

Dit is een aanzienlijk minpuntje van moisturizers, dus ik heb een lange tijd geaarzeld, het is de moeite waard om ze te kopen of niet.

Toen leerde ik dat er een vochtinbrengende crème is waarin water een speciale behandeling ondergaat met ultraviolette straling, alle microben en bacteriën worden gedood.

Dit is Dyson AM10. Naast dit verschil heeft hij nog steeds veel goede eigenschappen: hij hydrateert snel en gelijkmatig, hij kan automatisch de juiste vochtinbrengende eigenschappen selecteren, veilig, gemakkelijk te regelen, werken als een ventilator, enz.

Dr. Komarovsky over hoe een luchtbevochtiger te kiezen

De juiste luchtvochtigheid in de kamer waar het kind woont, maakt het niet alleen mogelijk om hem te beschermen tegen virussen en allergieën, maar ook om sneller te herstellen als de aandoening zich voordoet. Dit werd de ouders herhaaldelijk verteld door de gewaardeerde kinderarts en auteur van vele boeken en artikelen over de gezondheid van kinderen Eugene Komarovsky.

Veel moeders en vaders, luisteren naar het advies van de dokter, in een poging om de lucht te bevochtigen in de kinderkamer met de hulp van een bak water, aquarium, stoom, natte handdoeken opknoping op de radiator. Vroeg of laat komt het inzicht dat het gemakkelijker en winstgevender is om een ​​speciaal apparaat te kopen - een luchtbevochtiger. Eugene Komarovsky vertelt hoe het te kiezen en hoe het correct te gebruiken.

De slijmvliezen van de neus en nasopharynx vervullen belangrijke beschermende functies. Ze produceren slijm, dat in staat is om virussen te binden en hun verspreiding te vertragen.

Als het slijm opdroogt vanwege het feit dat het kind droge lucht inademt of tijdens de rhinitis door de mond ademt, wordt de biologische vloeistof die de consistentie heeft veranderd gevaarlijk voor de baby. In droog neusslijm beginnen de pathogene bacteriën zich goed te voelen.

Veel ouders hebben gemerkt dat het huidige snot ooit dik en groen wordt. Dit is het gevolg van de verkeerde luchtvochtigheid.

Een kind dat constant droge lucht ademt, lijdt vaak aan acute respiratoire virale infecties.

Tijdens ziekte hebben ze een significant hoger risico op complicaties. Het feit is dat als je hoest in de bronchiën, die ook actief een beschermend geheim ontwikkelen tegen virussen, het bronchiale slijm opdroogt, dan zal dit, met een grote waarschijnlijkheid, leiden tot bronchitis. Als het gedroogde mucus interfereert met het pulmonaire metabolisme, begint longontsteking.

Vochtige lucht tijdens de griep of ziekte SARS in het algemeen is een van de belangrijkste "drugs": virale infecties wijken sneller en immuniteit is getraind om virussen te herkennen en hen te confronteren wanneer de patiënt ademt de vochtige lucht, drink veel vocht. In dit geval hoeven andere medicijnen van de apotheek meestal niet te worden gekocht.

Kinderen die onvoldoende bevochtigde lucht inademen, hebben vaak last van verschillende allergische reacties. Ze zijn moeilijker te verdragen tegen de hitte die gepaard gaat met verschillende ziektes, ze worden langer ziek, hun immuniteit is veel zwakker dan die van leeftijdsgenoten die lucht ademen met een relatieve vochtigheid variërend van 50 tot 70%. Het is dit niveau van vochtigheid dat Komarovsky aanbeveelt om te ondersteunen voor de kinderkamer.

Om erachter te komen hoeveel lucht in de kamer verzadigd is met vocht, moet u het apparaat nemen - een hygrometer. Als de indicator niet "uithoudt" tot 50%, moet u nadenken over de aanschaf van een luchtbevochtiger. Hij zal helpen zonder onnodige drukte, rondrennen met wastafels, blikjes met water en natte handdoeken, het juiste microklimaat creëren, waarin het kind gezond zal worden.

Schade van de luchtbevochtiger is alleen mogelijk als de ouders de regels voor de werking ervan schromelijk overtreden. Als de kamer van het kind meer dan 75-80% luchtvochtigheid heeft, heeft dit een negatief effect op zijn gezondheid en gezondheid.

Soorten luchtbevochtigers - de voor- en nadelen

Tegenwoordig zijn er drie soorten luchtbevochtigers:

Stoom luchtbevochtigers op het principe van actie lijken op theepotten: dat het water begon te verdampen, in het apparaat, het wordt verwarmd aan de kook met twee elektroden. Dit is de goedkoopste en betaalbare optie voor huishoudelijke apparaten.

Wanneer u een stoomluchtbevochtiger kiest, moet u ervoor zorgen dat deze is uitgerust met een speciale vochtigheidssensor die aangeeft dat het apparaat moet worden uitgeschakeld onmiddellijk nadat de vereiste vochtigheid in de kamer is bereikt. Als er geen dergelijke in de luchtbevochtiger zit, dan moet je apart kopen, wat niet zo handig en kostbaar is.

Onder de tekortkomingen van het stoomapparaat, kunt u een hoog energieverbruik aangeven. Maar anders is dit type luchtbevochtiger zeer geschikt voor kinderkamers - het is het productiefst, het creëert het noodzakelijke microklimaat sneller, het is niet nodig om verbruiksartikelen te kopen. Het product werkt eenvoudig: er wordt water ingegoten en de container wordt in het stopcontact gestoken.

Er moet aan worden herinnerd dat bevochtiging plaatsvindt door hete stoom, en daarom is het noodzakelijk om de bevochtiger zo te plaatsen dat het kind deze in geen geval kan bereiken.

Ultrasone luchtbevochtigers zijn duurder dan stoom, maar ze hebben meer voordelen. Dus, met een lager energieverbruik, vertonen deze apparaten redelijk hoge prestaties.

Het principe van de werking van een dergelijke inrichting is ingewikkelder: ultrasone straling wordt toegepast op een piëzo-elektrisch kristal, elektrische oscillaties worden mechanisch. Het voordeel van deze techniek is in kleine afmetingen, de mobiliteit van de verstuiver, waarmee vanaf beide zijden stoom kan worden gericht.

Met alle voordelen zijn ultrasone luchtbevochtigers nogal grillig: als ze vaak te hard worden gegoten, faalt het filter snel. Dit kan ertoe leiden dat het meubilair en het behang een witte neerslag achterlaten. Bovendien zijn vervangende filters voor apparaten niet goedkoop.

"Koude" moisturizers zijn het duurst. Deze naam ontvingen ze voor het werkingsprincipe, volgens welke de droge lucht die momenteel in de kamer aanwezig is en het apparaat binnenkomt, wordt gereinigd. Binnen is er een natte cartridge, waardoor de lucht afkoelt en verzadigd raakt met vocht.

De productiviteit van deze techniek hangt rechtstreeks af van de initiële vochtigheid. Hoe hoger het is, hoe langzamer het apparaat werkt, omdat het niet zinvol is om intensief te bevochtigen. Daarom zal een dergelijke "intelligente" luchtbevochtiger altijd het optimale vochtigheidsniveau zelf behouden, zonder tussenkomst van leden van het huishouden.

Een dergelijk apparaat stelt hoge eisen aan de kwaliteit van het water, waardoor het filter nat wordt. Te hard water zal het filter uitschakelen. Daarom is het beter om gedestilleerd water te gebruiken of voor extra geld speciale cartridges te kopen die "weten hoe" hard water te verzachten en te demineraliseren.

Deze luchtbevochtiger geeft geen stoomstralen af, zoals de vorige twee soorten, en daarom zal het kind niet geïnteresseerd zijn. Nog een voordeel: de bevochtiger verzadigt niet alleen de lucht met water, maar reinigt hem ook, omdat hij met kleinere deeltjes werkt.

Elektriciteit koude luchtbevochtigers verbruiken evenveel als ultrasoon. Hun productiviteit is echter lager dan die van ultrasone, maar ze zijn op zelfregulering.

Het nadeel van het apparaat is dat het de relatieve luchtvochtigheid van 60% niet kan verhogen. Bovendien, de levensduur van het filter - niet meer dan 3 maanden, dus minimaal 4 keer per jaar, moeten verbruiksartikelen worden gekocht en vervangen.

Begin met de keuze van het apparaat voor de kinderkamer volgt op de meting van de kamer.

In de winkel moet je komen met een stuk papier, waarop staat:

 • het gedeelte van de kamer;
 • hoogte van de plafonds;
 • een korte beschrijving van het type kamer (hoeveel ramen, waar zijn de muren van gemaakt, of er veel meubels in de kamer zijn, planten).

Het is ook raadzaam om de verkoper te vertellen hoe vaak u het water in het apparaat kunt veranderen. Als u thuis zit, kan de tank klein zijn, maar als de ouders de hele dag op het werk zijn en het kind op de kleuterschool is, is het beter om een ​​apparaat met een grote capaciteit mee te nemen om het water minder vaak bij te vullen.

Eugene Komarovsky betoogt dat het moeilijkste bij het kiezen van een winkel is om de ruiseffecten te evalueren die de luchtbevochtiger afgeeft. In de ruimte van een groot winkelcentrum lijkt geen enkel type instrument luidruchtig te zijn. Maar het zal in de slaapkamer worden gebruikt, zelfs 's nachts werken. Het is belangrijk dat het apparaat zo stil mogelijk werkt.

Als je voor de eerste keer een luchtbevochtiger wilt kiezen, neem dan niet meteen een duur en technologisch complex model, zegt Komarovsky. Geen behoefte aan nieuwkomers een instantie met een bedieningspaneel, een "boordcomputer", een massa extra functies. Om te beginnen moet u alleen begrijpen hoe het apparaat wordt gebruikt en wat het voor dat specifieke gezin nodig heeft.

De beoordelingen van andere ouders spelen een belangrijke rol. Deze zijn te vinden op internet op de ouderforums. En het allerbelangrijkste is dat we mama en papa moeten herinneren, die dachten over het kiezen van een dergelijk apparaat: je kunt niet ziek worden van de moisturizer, je kunt ziek worden door zijn afwezigheid. Dit geldt met name voor gezinnen die in een gematigd continentaal klimaat leven, waar de winter erg streng is en de zomers warm zijn.

Waar kachels een half jaar werken, en vervolgens airconditioners worden ingeschakeld, is de lucht altijd aanzienlijk droger, wat betekent dat deze moet worden bevochtigd. Om het gemakkelijker te maken, dan om een ​​slijmerige neus water te geven als het kind ziek is.

Dr. Komarovsky adviseert niet constant om de huisbevochtiger aan te houden: hij zou alleen moeten werken als de vochtigheid daalt en minder dan 50% wordt.

Van alle soorten instrumenten beveelt Evgeny Komarovsky stoom en ultrasoon aan. En voor een kind is er niet veel verschil wat een van deze apparaten ouders zal kopen. Peuters die al lopen en uitreiken naar het hele hebben behoefte aan een veiliger apparaat, bijvoorbeeld echografie.

Hieronder zie je de video van Dr. Komarovsky, waarin hij vertelt waar hij op moet letten bij het kopen van een luchtbevochtiger.

medisch recensent, moeder van 4 kinderen

Deel met vrienden

Alle rechten voorbehouden, 14+

Het kopiëren van sitemateriaal is alleen mogelijk als u een actieve link naar onze site installeert.

Kan de luchtbevochtiger hoesten veroorzaken?

Wanneer een persoon hoest, worden onplezierige symptomen opgewekt. Dit proces is bijzonder moeilijk voor kinderen: ze worden humeurig, verliezen hun eetlust, slapen slecht. Veel artsen beweren dat hoestaanvallen verschijnen vanwege de zeer droge lucht in de kamer en adviseren dat het wordt gehydrateerd. Soms veroorzaakt een hoge luchtvochtigheid echter een toename van de aanvallen. Dit artikel gaat in op de vraag of een luchtbevochtiger een hoest kan veroorzaken en waarom?

In de winter worden veel mensen geconfronteerd met het feit dat hun appartementen of huizen te droge lucht hebben. Hierdoor beginnen irritaties in de nasopharynx, hoest kan verschijnen in combinatie met verkoudheid of infectieziekten.

Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de lucht niet te droog is, omdat in dit geval de hoest voor een lange tijd droog zal zijn, kan het slijm niet weggaan en krijgt de persoon complicaties in de vorm van bronchitis of longontsteking.

Om deze indicator te bedienen, wordt aanbevolen om speciale hygrometers te gebruiken. Als de luchtvochtigheid lager is dan het toegestane niveau, moeten speciale maatregelen worden getroffen. Om dit te doen, is het noodzakelijk om de kamer te ventileren, een natte reiniging uit te voeren. Tegenwoordig zijn erg populair speciale apparaten die droge lucht hydrateren.

Kinderartsen zijn van mening dat een luchtbevochtiger bij het hoesten van een kind alleen positieve effecten heeft. Dit is echter niet altijd het geval, dergelijke apparaten hebben hun nadelen:

 • bij gebruik van ultrasone bevochtiging van een persoon, ontwikkelt zich een sterke hoest, stijgt de lichaamstemperatuur, ontwikkelen zich ernstige complicaties;
 • heel vaak op het meubilair zie je witte sporen van plaque;
 • water moet elke dag worden ververst;
 • als het apparaat niet wordt gebruikt, moet het binnen volledig droog zijn;
 • moet worden behandeld met speciale antimicrobiële middelen.

Heel vaak wordt een persoon geconfronteerd met het feit dat hij een scherpe hoest heeft van de moisturizer, de lichaamstemperatuur stijgt. Deze problemen komen spontaan tot uiting, net zoals ze zijn na het beëindigen van het gebruik van het apparaat. Met wat het kan worden verbonden, en welke maatregelen moeten worden toegepast?

Advies en advies van Dr. Komarovsky over hoest uit de luchtbevochtiger bij kinderen

Zoals hierboven vermeld, adviseren kinderartsen over het gebruik van moisturizers bij de behandeling van hoest bij jonge kinderen. Ze hebben onmiskenbare positieve momenten, helpen de hoest snel om te zetten van droog naar nat en helpen het kind snel te herstellen. Waar denkt Dr. Komarovsky over na?

Evgeny Olegovich beweert dat in ARVI bij een kind de luchtvochtigheid moet minimaal 50-70% zijn, anders neemt het risico op complicaties toe. Om deze indicator te behouden, raadt hij aan een speciale ultrasone luchtbevochtiger te gebruiken. Tegenwoordig zijn er veel merken en fabrikanten van deze apparaten en iedereen kan de juiste voor hem vinden.

Tegelijkertijd is het erg belangrijk om alle instructies in de instructies voor de apparaten te volgen: vervang regelmatig de vervangende cartridges, water en was het apparaat. Dit zal het risico op het ontwikkelen van ziekteverwekkende micro-organismen in de vochtinbrengende crème helpen verminderen.

In principe veroorzaakt de ultrasone luchtbevochtiger, indien correct gebruikt, geen complicaties. Het optreden of de intensivering van aanvallen van hoesten is alleen mogelijk als het apparaat niet goed wordt gebruikt. In dit geval wordt aanbevolen om water over te dragen naar het sanitair-epidemiologisch laboratorium voor bacteriologische analyse.

In het geval van detectie van pathogene microflora, is het noodzakelijk om de luchtbevochtiger en de ruimte waarin deze wordt gebruikt te desinfecteren. Daarom, de vraag waarom de luchtbevochtiger van de lucht hoest, kunt u een ondubbelzinnig antwoord geven: als gevolg van onjuiste bediening van het apparaat.

Bij het kiezen van een apparaat is het niet de moeite waard om te besparen, het is beter om de voorkeur te geven aan goede fabrikanten. Dit feit is vooral belangrijk bij de behandeling van kleine patiënten, omdat het risico op complicaties in dit geval erg hoog is.

Behalve luchtbevochtigers, kan de luchtvochtigheid in de ruimte worden verhoogd door regelmatig te luchten, door nat reinigen. Je kunt ook een natte handdoek aan de batterijen hangen, die tijdens het drogen de lucht in de kamer bevochtigt. De eenvoudigste manier is sproeien met water uit een conventioneel spuitpistool. Dit kan samen met het kind worden gedaan in de vorm van een spel.

De vochtigheidsgraad in de kamer neemt een zeer belangrijke plaats in bij de behandeling van verkoudheid en infectieziekten. Om deze indicator te bedienen, wordt aanbevolen om een ​​speciale hygrometer in de kamer op te hangen. Specialisten bevelen het gebruik van speciale ultrasone luchtbevochtigers aan, die helpen om het vereiste niveau van 50-70% te bereiken.

Tegelijkertijd is het noodzakelijk om aan alle vereisten voor hun werking te voldoen, het water regelmatig te verversen en te behandelen met desinfecterende oplossingen. Alleen in dit geval leveren deze apparaten positieve resultaten en verminderen ze het risico op complicaties.

Directory van de belangrijkste KNO-ziekten en hun behandeling

Alle informatie op de site is een populaire-fact-finding en doet niet alsof vanuit medisch oogpunt absolute nauwkeurigheid. De behandeling moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde arts. Zelfmedicatie doen kun je jezelf pijn doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

51 − = 43