Combinatie van achtergronden

Contents

Stijlvolle combinatie van achtergronden: 9 ideeën voor succes

Door achtergronden en niet-standaardoplossingen te combineren, kunt u originele visuele effecten bereiken.Het combineren van achtergronden is niet alleen een gewaagde, maar ook een praktische oplossing. Repareren is zelden ideaal, en door de textuur van het behang kun je zelfs de niet helemaal vlakke voegen van het plafond en de muur mooi verslaan. Hoe verschillende achtergronden combineren in een kamer, zodat het er goed uitziet?

Combinatie van behang van twee kleuren

In het interieur gelden dezelfde regels voor compositie, als in elke andere artistieke ruimte, bijvoorbeeld op canvas.

Door behang te combineren om de horizon te benadrukken, komt u harmonieus in elke ontwerpstijl

Welke resultaten kunnen worden bereikt als correct uitgekozen combi-achtergrond:

 • Verdeel de kamerruimte in zones;
 • Plaats op competente wijze accenten in het interieur;
 • Selecteer een nis of een aparte muur;
 • Hersteldisecties verbergen;
 • Benadruk de stilistische oriëntatie van de kamer;
 • Maak de kamer persoonlijk, speciaal, met de afdruk van de smaak en het karakter van de eigenaar.

Alle interieurdetails moeten een achtergrond creëren of de aandacht trekken. Voor de gast, die de kamer binnenkomt, kreeg meteen de juiste indruk, je moet duidelijk accenten op de muren plaatsen. Door het behang te combineren, wordt één muur of een deel ervan geselecteerd en dit vlak wordt het belangrijkste baken van aandacht. De andere muren spelen een ondergeschikte rol.

Voorbeelden van een dergelijke samengestelde oplossing:

 • Eén muur - helder behang, 3 andere muren - licht, neutraal, zonder behang;
 • Een deel van de muur is gemarkeerd met lichtere achtergronden dan de randen.

Manieren om achtergronden te combineren kunnen verschillende opties bevatten, maar het is noodzakelijk om een ​​gemeenschappelijk ontwerpconcept te volgen

Als u een horizontale splitsing op de achtergrond van twee kleuren gebruikt, moet de onderkant donkerder zijn dan de bovenkant. Bij verticale scheiding moet er rekening mee worden gehouden dat licht behang de ruimte visueel vergroot en de donkere - smal en zwaar. Daarom, als het interieur is gebouwd op contrasten, moet de verticale scheiding van de muur met behang van twee kleuren worden gecompenseerd door de compositie.

Voorbeelden van het combineren van verticaal behang:

 • De nis is bedekt met donkerder behang dan de muren;
 • Het midden van de muur is lichter dan de randen;
 • Aan de rand van de deur of raamopening - meer lichtbehang dan in de rest van de kamer.

Alvorens het behang te lijmen, moeten ze goed gekozen zijn. Om dit te doen, moeten we ons eerst voorstellen hoe de accenten in het interieur worden geplaatst. Om dit duidelijk te maken, moet je een papier en een potlood nemen, de kamer schetsen en ongeveer schatten waar en hoe de achtergrond zal worden geplakt. Om de beste optie voor de compositie te vinden, moet je een paar verschillende combinaties proberen.

Wallpaper metgezellen in het interieur (video)

Hoe wallpaper te combineren met elkaar: de principes van compatibiliteit

Achtergronden hebben kleur en textuur. Om de combinatie van de twee kleuren er goed uit te laten zien, moet het behang dezelfde dikte hebben. Vinylbehang moet worden gecombineerd met vinyl en papier met papier. Wasbaar behang wordt gebruikt om de kamer van onderen te lijmen, bijvoorbeeld in de kinderkamer. Afhankelijk van de dikte van het canvas, moeten ze samenvallen met de belangrijkste, anders wordt een lelijk uitsteeksel op de docking-site gezien. Naast kleur kan de achtergrond een patroon hebben.

Welke regels moeten worden gevolgd om de combinatie er goed uit te laten zien, niet alleen op papier, maar ook in het interieur:

 • Gebruik niet meer dan 1 helder patroon;
 • Bedek de achtergrondmuren met neutraal behang;
 • Als u 2 of meer patronen gebruikt, moeten deze in stijl en kleur overeenkomen.

Verticale patronen verlengen de muren visueel en verhogen het plafond

Horizontale patronen vergroten het vlak van de muur visueel, vergroten de hoeveelheid ruimte. Het is niet aan te raden om verticale en horizontale patronen te combineren, met name heldere en contrasterende kleuren. Als een gast de kamer binnenkomt met epilepsie, kan hij een aanval krijgen.

Om ervoor te zorgen dat alle gasten zich op hun gemak voelen, is het het beste om geen felle, alleen verticale of alleen horizontale patronen te gebruiken.

Een goede combinatie van behang in het interieur

Sommige mensen worden moe van de verzadigde kleur van de muren. Ontwerp in het interieur is gebouwd op harmonie en accenten, zodat de kamer altijd gezellig is, het is de moeite waard om je te concentreren op niet meer dan 1 muur.

Hoe de achtergrond en achtergrond te kiezen:

 • Behang van twee kleuren moet warme of koude tinten zijn, bijvoorbeeld lichtblauw en groen, zachtroze en perzik;
 • Behang van twee kleuren moet hetzelfde zijn in helderheid, glanzend of mat.

Wallpaper metgezellen moeten een enkele kleurrichting hebben, anders zal het ontwerp dissonant zijn

Het is noodzakelijk om het behang van twee kleuren in glans te combineren, op dit principe zijn alle ontwerpseries van behang gebaseerd. In het interieur ziet u beter mat gecombineerd behang van een eenvoudige textuur.

Hoe verschillende achtergronden in één ruimte de ruimte wijzigen

Een kamer met een ongewone opstelling van behang moet in harmonie zijn met alle andere reparaties in het appartement.

Waar het geschikt is om een ​​combinatie van twee kleuren behang te gebruiken:

 • In een kleine ruimte om de ruimte visueel uit te breiden;
 • In de gang, ter bescherming tegen de vervuiling van het onderste deel van de muren;
 • Gebruik in de kinderkamer wasbaar behang op de onderkant van de muur.

In een smalle gang of een appartement met een kamer met een klein oppervlak is het een zeer geschikte combinatie van twee kleuren behang

Het blijkt dus dat dit niet alleen een interessante, maar ook een praktische optie is voor het decoreren van wanden.

Opties voor het combineren van achtergronden: harmonie en contrast

De kleur en textuur van het behang is een bepaalde informatie over de smaak van de eigenaar, dus je moet het ontwerp in het interieur selecteren in overeenstemming met hun eigen voorkeuren. Dan zal het leuk zijn om in de kamer te zijn.

Het opvallende contrast tussen rijke en vervaagde tinten van dezelfde kleur is een van de feitelijke principes van het combineren van behang in het interieur

De combinatie van twee kleuren in één ruimte moet worden gebouwd volgens een van de volgende principes:

 • Contrast tussen verzadigde en onverzadigde kleur;
 • Sluit in het palet de rangschikking van bloemen, tinten van dezelfde kleur;
 • Variaties op een warme of koude schaal;
 • Sluiten of identiek in kleurenbehang met een ander patroon.

Te koop vindt u niet alleen vlakke, maar ook reliëfbehang. Het reliëf bezielt de wanden echter, zodat de compositie er goed uitziet, in een kamer moeten er maximaal 1 of 2 reliëfs zijn. Als twee reliëfs worden gebruikt, moet het behang hetzelfde van kleur zijn.

Wallpaper-combinaties aan de muur (video)

Kant-en-klare oplossing: muurbehang voor muren

Veel collecties bieden onmiddellijk een reeks opties voor een combinatie van achtergronden.

Wat zijn de voordelen van gepaarde behang van één fabrikant:

 • Twijfel niet aan uw eigen smaak, u kunt de reeds geselecteerde combinatie van twee kleuren gebruiken;
 • Je hoeft niet na te denken over de compositie, de ontwerper heeft alles al van tevoren berekend;
 • U kunt de gasten met trots laten zien dat reparatie mogelijk is en ervoor zorgen dat iedereen het zal waarderen.

Door behang te combineren met kant-en-klaar canvas, kunt u tijd besparen en een gegarandeerd goed resultaat behalen

Vaak worden op de juiste manier behangparen op de juiste manier gesneden en wordt de vergoeding gespecificeerd, zodat de naad gelijkmatig is. De instructies laten zien hoe je het behang op de juiste manier lijmt, hoe de doeken ten opzichte van elkaar op de muur worden geplaatst. Het enige nadeel van deze optie is het ontbreken van een creatieve component.

Praktische decoratie van muren met behang in verschillende kleuren

Wasbaar behang is lange tijd houdbaar en behaagt de eenvoud van zorg. Daarom, als er een vraag is hoe het onderste deel van de muur moet worden versierd, is de beste oplossing om behang te combineren met een wasbare textuur. In de gang, de keuken en de kinderkamer zal een horizontale scheiding met een wasbare onderstof veel sterkte, zenuwen en geld besparen.

Om de reparatie om de 2-3 jaar niet bij te werken, kunt u uw leven gemakkelijker maken en niet alleen over het ontwerp, maar ook over het huishoudelijke gedeelte van de vraag nadenken.

Mooi, wasbaar behang kan de ruimte op een hoogte van 1 - 1,5 m van de plint van de vloer afsluiten. Het is dit deel van de muur dat het vaakst wordt vervuild, bekrast en blootgesteld aan slijtage. Om combinaties van achtergronden te bedenken is altijd beter van tevoren op papier, en alleen dan om in het interieur te belichamen.

Een gecombineerd achtergrond lijmen: de subtiliteiten van vaardigheden

Rechte verbindingen tussen de doeken - dit is een voorwaarde voor een nette en aantrekkelijke uitstraling van de muren. Het maakt niet uit hoe de combinatie van achtergrond, verticaal of horizontaal, als twee of meer doeken zijn gepland voor gebruik op één muur, u een opmaak moet maken. Gebruik een meetlint, een niveau en een potlood om zones te onderscheiden.

Het is ongewenst om de behangoverlapping te lijmen, de naden kunnen geleidelijk wegtrekken, opzwellen en een aantrekkelijk uiterlijk verliezen.

Zelfs het aanmeren op de markeringen op de muur gebeurt in vier handen, met een assistent. Voorheen moest je het canvas zelf duidelijk markeren, op de gewenste lengte knippen. De moeilijkste optie is de horizontale lay-out, omdat je niet alleen de achtergrond vanuit de hoek of vanuit het plafond hoeft te plakken, en precies vanuit het centrale deel van de muur.

Sommige behangen uitrekken wanneer geïmpregneerd met lijm. Als de reparatie erg duur is en de ervaring bij het lijmen klein is, moet je eerst uitvinden hoe het canvas is uitgerekt en hoeveel het vervolgens krimpt

 • Met een horizontale opstelling van twee kleuren - eerste bovenkant, vervolgens onderkant;
 • Met de verticaal - eerste linker weefsel, dan rechts;
 • Een nis plakken is eerst een nis, dan muren;
 • Diagonaal plakken - eerst boven en vervolgens onderaan.

Tussen horizontale voegen is de speling slecht, zelfs bij 0,1 mm, dus een nauwkeurige berekening is de basis voor kwaliteitsreparatie. Lees voor het lijmen de instructies op het behang zorgvuldig door, gebruik een geschikte lijm, probeer rekening te houden met de vergoeding. Als er in een dergelijk geval geen ervaring is en reparaties kwaliteit vereisen, is het beter om de complexe opstapeling van de ruimte toe te vertrouwen aan professionele bouwers.

Combineer behang en schilder de muren: comfortabel en origineel

Schilderen met tinting wordt actief gebruikt op vlakke wanden. Maar wat als de reparatie niet perfect is?

Door een combinatie van verf en behang te gebruiken, kunt u alle defecten verbergen en de kamer een stijlvolle en aantrekkelijke uitstraling geven

Combinatie van verf en behang van twee kleuren, ideeën:

 • Contrast, lichte verf, helderder behang of verzadigde kleuren, achtergrond achtergrond;
 • Harmonie in kleur, een vergelijkbare kleuring van behang en verf;
 • Plakken van een muur met behang, schilderen van andere wanden;
 • Extractie van de muur door te schilderen, plakken van andere wanden;
 • Verticale of horizontale scheiding van de muur in een geschilderd en gelijmd deel.

De ruimte kan er anders uitzien in kunstmatige en natuurlijke verlichting, dus het is beter om te proberen op een slecht zichtbare muur, het resultaat te evalueren en vervolgens in het hele appartement toe te passen.

Om de verf en de achtergrond met succes te combineren, moet u een glanzende of matte glanzende textuur gebruiken

Combineer de verf en behang voorzichtig alleen als er een opening van 1,5 - 2 cm op de naad zit. Verf moet onder de achtergrond gaan, zodat het canvas vloeiend en zonder gebreken de overgang kan verbergen. Het is handig om op deze manier bogen, nissen en hellingen van de raamopening te ontwerpen.

Achtergronden combineren: ontwerptips (video)

De combinatie van behang en verf geeft ruimte aan creativiteit, omdat je een originele en frisse look kunt creëren, zelfs in de standaard lay-out van het appartement. Het ontwerp van twee soorten behang of behang en verf is zelfs geschikt voor wanden met een niet-ideaal oppervlak.

Combinatie van behang in het interieur - de originele manieren en technieken

Door het behang in de kamer te combineren, bereikt u originaliteit en dynamiek. Hier is het nodig om te zeggen dat als vóór de combinatie van behang in het interieur een wonder was, nu niemand verrast is. En de meeste ontwerpers proberen een combinatie van behang te gebruiken bij het creëren van een uniek interieur.

Deze trend is niet onopgemerkt gebleven door behangfabrikanten en daarom proberen ze ook achtergronden te maken met verschillende patronen op het doek.

Wat het ook was, maar mensen blijven geïnteresseerd in de combinatie van verschillende achtergronden voor interieurontwerp. Daarom wordt voorgesteld om die combinatiemethoden die op dit moment bestaan ​​te overwegen.

Regels en combinatietaken

Als een persoon begint na te denken over het lijmen van dezelfde achtergrond in de kamer, of om achtergronden met verschillende kleuren en patronen te combineren, hebben de meeste moderne ontwerpers de neiging om de tweede optie te gebruiken. Het is een feit dat als je zo'n manier van decoreren gebruikt om een ​​kamer te decoreren, je niet alleen verschillende decoratieve effecten in de kamer kunt creëren, maar ook in het visuele plan om de grootte en de oppervlakte van deze kamer te veranderen. En probeer het ook te bestemmen. Vaak is het zelfs mogelijk om de tekortkomingen van het pand te verbergen en de verdiensten ervan te benadrukken.

Hoe de voordelen te markeren en tekortkomingen te verwijderen?

Als u selecteert met behulp van een patroon of de kleur van de achtergrond die verschilt van het patroon (kleur) van het hoofdbehang, een bepaalde plaats in de kamer, dan is het mogelijk om het de 'hoofd'-plaats te maken waarop het uitzicht blijft hangen. Bovendien - op deze manier, wanneer de ogen van mensen op één plek worden vertraagd, is het mogelijk om hun aandacht af te leiden van mogelijke tekortkomingen van het pand. Bijvoorbeeld van de afgebroken pleister op de muren of het plafond. En de regel hier is dat hoe helderder het patroon van "afleidend" behang is, hoe kleiner de kans dat mensen de tekortkomingen van de ruimte zullen opmerken.

Markeer en focus op het uitsteeksel van de muur.

Soms is het nodig om zones in een kamer te maken die verschillende functies uitvoeren. Er zijn verschillende manieren om dergelijke zones te organiseren, maar in de meeste gevallen kunt u behang gebruiken met allerlei patronen of kleurtinten. Tegelijkertijd moet je niet bang zijn om te experimenteren om ongewoon genoeg combinaties te krijgen. En in dit opzicht hangt alles af van hoe u een bepaalde zone moet toewijzen. En ook of de partitie in de ruimte wordt gebruikt of dat het de bedoeling is om alleen visuele zonering te gebruiken.

Een kind kan bijvoorbeeld visueel worden verdeeld in twee delen, als het wordt geplakt, 50x50 met blauwe en roze bloemen en een partitie plaatsen. Of in het midden van de keukentafel, neem gewoon en combineer het behang met een soort van kleurtoon en behang met een patroon op de muur.

De kamer is verdeeld in twee delen met behang.

Deze muur kan een van de eenvoudigste technieken worden genoemd bij het combineren van achtergronden. Gewoonlijk heeft de kamer slechts één dergelijke wand, hoewel soms kan blijken dat het noodzakelijk is om twee aangrenzende of tegenoverliggende wanden te accentueren. En het is niet nodig om te verbazen dat zo'n muur een belangrijk verschil met andere muren zal hebben. Het kan als optie verschillen in kleurverzadiging, patronen, enz. Maar in elk geval kan het overlappende element met deze methode als een algemene schaduw worden beschouwd.

Een aparte muur gemarkeerd met achtergronden. Foto - beinteriordecorator.com

Het punt van scherpstellen vanaf de accentmuur is anders dan dat het zich niet in de hele muur bevindt, maar zich in een willekeurig deel van de muur bevindt. ie met behang met een andere tint kunt u elk gebied selecteren waar een open haard is, een oud buffet, hangschilderingen, een bed, enz.

Een deel van de muur, met een behang op het bed.

Bij het selecteren van behangcombinaties moet men onthouden over een soortgelijk element, dat dezelfde stijl van tekening of ornament kan zijn, vergelijkbare geometrie van de afbeelding, tinten van dezelfde kleur, enz.

Stevige achtergrond in dezelfde kleur, met verschillende tinten

Deze methode is geschikt voor diegenen die houden van eentonigheid in het interieur. Deze benadering zorgt voor het plakken van een of meer wanden met behang met een rijke tint. Heel vaak is er een combinatie van blauwe, beige, grijze kleuren en hun tinten.

Solide behang in verschillende tinten gecombineerd met elkaar en met patroonbehang.

We combineren patroonbehang met monofoon

Als dat het geval is, "kriebelt je handen" om de muren te bedekken met een groot paneel, zal het veel beter zijn als andere muren in de kamer zijn geplakt met monofonisch behang. Precies dezelfde methode wordt gebruikt wanneer er een afbeelding is met grote bloemen of patronen op het behang, geometrische figuren.

Gedessineerd behang gecombineerd met een monofoon.

Combinatie van behang met verschillende patronen

Een lange traditie is het gebruik van een combinatie van behang met verticale strepen en behang met bloempatronen. Toegegeven, ze moeten allemaal goed worden gecombineerd met behang op vergelijkbare kleurtinten. Zo'n bloemenornament kan perfect worden gecombineerd met patronen van 'houtachtige' thema's. Kubussen, stroken en verschillende geometrische figuren worden goed gecombineerd met tekeningen-abstracties. Het is waar dat deze methode als gevaarlijk wordt beschouwd, dus gebruik deze met uiterste zorg en probeer zorgvuldig patronen te selecteren.

Een combinatie van behang met verschillende patronen en verschillende kleuren.

De combinatie van behang met verschillende kleuren

Hier moeten we niet vergeten dat neutrale kleuren moeten worden gecombineerd met actievere kleuren. Hoewel je, als je een helder en jeugdig interieur creëert, kunt experimenteren met het volledige contrast van kleuren. Het gebruik van deze methode is zeer geschikt om de ruimte in zones te verdelen.

Een combinatie van wit behang met tekeningen met behang in strepen.

Verticale strepen

In dit geval moet u behang met dezelfde textuur en breedte kopen. Maar hun kleur zou anders moeten zijn. Strips van dergelijk behang moeten door 1 of 2 worden geplakt. In dit plan wordt meestal een methode gebruikt voor het toepassen van achtergrondkleuren (monochroom) of behang met verschillende kleuren (contrasterende).

De eerste optie zorgt ervoor dat horizontaal aangebrachte stroken een zeer interessant spel van licht en schaduwen op de muur creëren. De tweede optie houdt in dat de muren niet alleen een achtergrond voor de kamer creëren, maar ook het hoofdaccent, wat een algemene sfeer in de kamer zal creëren.

U kunt proberen en plakken en behang, met een ander patroon. Pas bijvoorbeeld de afwisseling van behang in een bloem en streepjes toe. Deze oplossing is echter niet geschikt voor alle interieurs, maar alleen voor degenen die zijn ingericht in een retro-stijl.

De achtergrondpagina's kunnen op verschillende manieren met elkaar worden verbonden. Je kunt de traditionele methode gebruiken om te overlappen of proberen te dokken met een zigzag of golf. Hoewel, om eerlijk te zijn, 'golf-achtig' docken alleen voor ervaren is en beginners het niet aankunnen.

Achtergronden van verschillende kleuren die verticale lijnen vormen.

Het horizontaal afdichten van de muren met behang wordt modieus. En deze methode wordt gebruikt bij het ontwerp van bijna alle kamers, ongeacht hun stijl. Vaak is er een combinatie van panelen gemaakt van kurk of hout met behang en daaropvolgende schilderingen. Toegegeven, onlangs is de verdeling van wanden in horizontale richting toegepast, en alleen met behulp van behang. En hier kunt u een combinatie van beide contrasterende achtergronden gebruiken en in tinten net zo op elkaar lijken. Het is ook goed om een ​​andere textuur van het behang te gebruiken. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer het onderste deel van de wanden bedekt is met vinylbehang onder het pleisterwerk en het bovenste deel - met textiel.

Met deze methode van zonering of scheiding, moeten we niet vergeten dat gewrichten noodzakelijkerwijs moeten worden benadrukt door speciale trottoirbanden. Als zodanig een stoeprand is heel geschikt als een papieren rand, en latten van hout of PVC, plinten voor plafonds, enz. In elk geval hangt alles af van de dikte van het behang. Als het hetzelfde is, dan zal een rand van papier doen. Als het anders is, moet je andere typen proberen. Want de stoeprand van papier zal in dit opzicht de gewrichten slecht verbergen.

Maar zijn er vragen over de juiste scheiding van muren horizontaal, evenals de hoogte van het verbinden van behang? De antwoorden zijn afhankelijk van vele factoren, waaronder de hoogte van het plafond. Gemiddeld zou de onderste helft horizontaal een hoogte moeten hebben van niet meer dan 1 m. Dit is echter alleen waar als de kamer lage plafonds heeft. Bij hoge plafonds moet deze scheiding tussen het behang hoger worden. Het maximum is 1,5-2 meter vanaf de vloer.

Het is heel belangrijk om te onthouden dat de afstand waarop het behang wordt samengevoegd gemeten moet worden vanaf de vloer, maar niet vanaf het plafond. Anders kunnen de oneffenheden in de stootvoegen ten opzichte van de vloer erg opvallen. En dit is lelijk.

Het behang wordt gecombineerd in horizontale richtingen.

Je kunt in eerste instantie de muren beschilderen met verf, of er behang op plakken, en na het afwerken van deze primaire afwerking de inserts lijmen, knip je uit dat behang met een grote dikte. Indien gewenst of voor schoonheid, worden deze inserts aangeraden om te worden versierd met lijsten. Het op deze manier versieren van de muren zal geschikt zijn voor die gebouwen, waarvan het interieur is ingericht in een klassieke stijl, in de stijl van rococo en barok. Het is wenselijk dat dergelijke inzetstukken worden voorgesteld. Ze kunnen worden verkregen door eenvoudig die achtergronden met een groot ornament uit te knippen.

Je kunt ook proberen om de muren van de kamer te bedekken met verschillende achtergronden, zodat je de ruimtes in de kamer scherp kunt markeren. De muur achter de tv wordt bijvoorbeeld aanbevolen om te worden bedekt met behang dat het behang op andere muren scherp zal contrasteren. Hoewel, je kunt zelfs niet de hele muur toewijzen, maar een bepaald deel ervan.

Met deze combinatie van achtergronden van verschillende kleuren, patronen en tinten, kunt u elke kamer zonifyen. Tegelijkertijd zal elk van de leden van de familie hun zone "betreden", waarin het gezellig zal zijn. U moet echter wel in staat zijn om het meubilair op de juiste manier in te delen.

Inserts van behang omlijst door lijstwerk en gelegen op een geschilderde muur.

Combinatie met flappen

Om een ​​dergelijke combinatie uit te voeren, moet u dergelijk behang kiezen, dat goed met elkaar gecombineerd zal worden. Vervolgens moet het behang worden gesneden in stukken van de benodigde lengte en worden geplakt of overlapt, chaotisch of geordend - zoals iedereen wil. Deze stukken kunnen zelfs op een muur worden geplakt, zoals een schaakbord, of zoals anders, zoals fantasie dicteert.

Combinatie met lappen behang.

Als de kamer nissen of uitstekende delen heeft, lijkt het op het eerste gezicht misschien een nadeel, hoewel dat in feite niet zo is. En je kunt niet eens proberen deze plaatsen te verbergen of te verbergen - het zal nog steeds niet werken. Maar u kunt ze uit de algemene ruimte van de kamer selecteren. Maar hiervoor moeten ze worden behangen met behang met contrasterende kleuren.

Een richel geselecteerd door het behang.

1. Bij het kiezen van behang voor combineren, is het wenselijk om met een crash het stuk behang te dragen waarop u een paar moet kiezen. Hoewel het het beste is om gewalste rollen met geschikte kleuren te vergelijken. Alleen op deze manier kunt u begrijpen of deze achtergronden met elkaar worden gecombineerd of niet.

2. Bij een verticale combinatie moeten we alleen behang van dezelfde dikte gebruiken, t. de verschillende dikte van het behang zal zichtbaar zijn in de zichtbare naden.

3. Vergeet niet te proberen "twee vogels tegelijk met één steen te doden". ie combineer het behang en verbeter tegelijkertijd de tekortkomingen van de ruimte visueel. De ruimte lijkt hoger als u behang in de vorm van verschillende strepen plakt of combineert. In te hoge ruimtes kunt u horizontale splitsing toepassen en daardoor de hoogte visueel enigszins verkleinen.

Hoe behang met elkaar te combineren - 45 foto's van interieurs

Home »Interieurontwerp» Hoe het behang onderling te combineren - 45 foto's van het interieur

Wallpaper - een van de meest populaire soorten wandbekleding tot nu toe: ze zijn relatief goedkoop en bieden u de mogelijkheid om elk ontwerpidee te implementeren. Onlangs is een combinatie van behang in het interieur dus erg in de mode. Verschillende manieren om behang te combineren kunnen de ruimte een originele uitstraling geven, ruimte laten zien, visueel de verhoudingen aanpassen en zelfs de kosten van reparaties verlagen: de overblijfselen van behang worden meestal tegen gereduceerde prijzen verkocht. In dit artikel leert u hoe u behang combineert in het ontwerp van één ruimte. Bekijk 45 foto's met voorbeelden van succesvolle combinaties en neem de beste naar uw notitie!

Combinatie van achtergronden in één ruimte: basisprincipes

De combinatie van behang in het interieur - geen nieuw idee. Maar omdat er in de moderne markt zoveel behangmodellen zijn met ongewone texturen en effecten die elkaar opmerkelijk benadrukken, ervaart deze ontwerpbeweging een nieuwe piek in zijn populariteit.

Om te bepalen hoe u behang in een bepaalde kamer het beste kunt combineren, moet u voordat u met reparaties begint, de kenmerken ervan evalueren, zoals de vorm, de hoogte van de plafonds, de locatie van ramen en deuren.

In grote en ruime kamers met hoge plafonds kunt u elke combinatie van achtergronden veilig toepassen die u later in dit artikel krijgt. Het grootste probleem van een ruim interieur is het creëren van comfort. De combinatie van behang met twee verschillende patronen zal u helpen dit probleem op te lossen zonder overtollige meubels en decor te gebruiken.

Voor kleine ruimtes is een uitstekend idee de combinatie van een behang in één kleur zonder een afbeelding met een heldere afwerking op sommige wanden. Vergeet niet dat kleine patronen visueel de grootte van de muur verkleinen, en groot, integendeel, toenemen. Op dezelfde manier zal een helder en donker behang helpen "de 9-serie verkorten; lange muur en licht - korter worden. De volgende foto van het interieur laat zien hoe deze eenvoudige regel in de praktijk werkt.

Bovendien zorgt het combineren van behang voor een speelse sfeer in het interieurontwerp, waarbij het niet wordt aanbevolen om heldere en indrukwekkende dingen te gebruiken. Allereerst verwijst dit naar de slaapkamers en kinderkamers. De decoratie van de muur achter het hoofdeinde met mooi behang met een expressief patroon en / of kleur zal uw psyche niet kunnen prikkelen voordat u naar bed gaat, maar het zal u overdag met zijn originaliteit behagen.

Wanneer u behang kiest voor een combinatie in het interieur, onthoud dan dat ze niet compleet anders hoeven te zijn. De ruimte ziet er holistisch en harmonieus uit, als er op zijn minst iets is om te verenigen: kleur, patroon of textuur. Bovendien moeten gecombineerde wandbekledingen bij voorkeur een totale dikte van het materiaal hebben, anders zullen de naden er niet mooi en esthetisch uitzien.

Hoe behang op kleur te combineren in het interieur

Om gemakkelijk te begrijpen hoe u behang op kleur combineert, hebt u een kleurenwielschema nodig, dat wordt weergegeven in de volgende afbeelding.

Heb je het gezien? En dan is alles nog eenvoudiger:

 1. Om het interieur er kalm en elegant uit te laten zien, kiest u een combinatie van behangkleuren uit twee aangrenzende sectoren van het kleurenwiel.
 2. Voor een actief en licht interieurontwerp kiest u behang met tegenovergestelde tinten.

Plakken van muren met verschillende achtergronden: het combineren van behang op de foto's van kamers

Er zijn verschillende manieren om een ​​kamer met verschillende achtergronden te plakken. Laten we een lijst maken met de meest populaire en 33 fototoepassingen bekijken in het interieur:

 1. Verticale strepen van verschillende achtergronden op één muur.
 2. Horizontale verdeling van de muur met behang en randen.
 3. Toewijzing van niches en andere architecturale kenmerken.
 4. Plakken van muren met ander behang in één ruimte.
 5. Decoratieve inserts van behang op de muren.

Over alles in volgorde:

1. Hoe twee soorten behang verticaal te combineren

Een van de eenvoudigste, maar ook de meest indrukwekkende ontwerptechnieken voor vandaag! U kunt op de wanden afwisselend verticale strepen van behang van dezelfde breedte en textuur aanbrengen, of een van de wanden decoreren met een brede strook die het zal verdelen.

De eerste manier om behang te combineren past in elk interieur, waar het een nobele en verfijnde sfeer zal creëren. De tweede is beter te gebruiken in de woonkamer (aan de muur achter de wonderlijke of voor de tv), de gang of een andere plaats waar u een apart meubelstuk en meubilair moet toewijzen.

2. Horizontaal gecombineerd behang

Deze versie van de combinatie van behang die je waarschijnlijk uit de eerste hand kent. Voordat het werd gebruikt, toen het nodig was om geld te besparen op de decoratie van de muren. In de meeste kamers slijt het onderste deel van de muurbekleding sneller dan de bovenste. Updaten van alleen het getroffen gebied van de achtergrond laat toe de reparatiekosten aanzienlijk te verminderen.

Tegenwoordig is deze beweging ook populair in badkamers, gangen en kinderdagverblijven. In het onderste gedeelte gebruik je een sterk wasbaar behang met een donkere kleur en daarboven - elke gewenste patroon. De muur is verdeeld in 3 delen, de bovenste twee zijn bedekt met behang van een ontwerp en de onderste is de andere. Er zijn verschillende klassieke ideeën voor deze combinatie:

 1. Bodem - behang in strepen, bovenkant - behang eenvoudig of met een klein patroon;
 2. Bodem - monofoon behang, boven - behang met een helder patroon;
 3. Onderkant - een prachtig bloemmotief, de bovenkant - het gebruikelijke behang.

De horizontale naad die wordt gevormd met deze combinatie van behang kan dienen als een extra decoratief element in het interieur. Je kunt er traditionele stoepranden voor behang en stucwerk uit gips of polyurethaan voor gebruiken.

3. Verschillende achtergronden in één ruimte voor het markeren van nissen en richels

Veel nissen en uitstekende elementen (zoals een schoorsteen van een open haard) spelen een belangrijke rol in de architectuur van de ruimte en mogen daarom niet worden verborgen of op de een of andere manier worden verborgen. Integendeel, ze zijn het waard om te benadrukken en te markeren tegen de achtergrond van een gemeenschappelijke ruimte, met geplakte muren met behang met contrasterende kleuren of patronen. Meer informatie over het combineren van achtergronden in het interieur en de nis, wordt u gevraagd door de volgende foto's.

Lees ook: Modieus behang in de loftstijl - een selectie van de beste foto's in het interieur

4. Hoe behang op verschillende muren te combineren

Onlangs schreven we dat het behang weer in de mode is. In de regel lijken ze het meest effectief wanneer ze een hele muur bezetten. Om ze te benadrukken gebruiken ontwerpers combinaties met eenvoudig monochroom behang op de rest van de muren.

Maar hoe combineer je het behang op verschillende muren tussen elkaar? Wanneer hele muren in het interieur zijn versierd met verschillende wandbekledingen (met uitzondering van fotomuren die de illusie van extra ruimte creëren), kan dit de afmetingen visueel verminderen. Daarom wordt deze combinatie meestal in grote ruimtes gebruikt, die in zones moeten worden verdeeld. In de kinderkamer, bijvoorbeeld met helder behang, kun je een spelzone onderscheiden, in de woonkamer - de muur achter de tv, op kantoor - achter de stoel van het hoofd.

Maar toch, deze methode van het combineren van behang wordt vrij zelden gebruikt, behalve wanneer het nodig is om de overgang van de ene kamer naar de andere te benadrukken. Vandaag de dag weigeren steeds meer mensen van onnodige deuren en afscheidingen in hun woning, om de ene kamer visueel van de andere te scheiden, zijn ze bedekt met verschillende soorten behang. Het effect van deze ontvangst zal echter worden verwoest als de muren erg van elkaar verschillen. Kies daarom een ​​combinatie van achtergronden die qua kleur of patroon in de buurt liggen, zoals in de volgende foto's.

5. Decoratieve inzetstukken van behang op de muren

Hoe kun je het behang anders met elkaar combineren? Een van de interessante trends in de afgelopen jaren zijn decoratieve inserts van achtergronden die niet alleen het interieur een stijlvol tintje geven, maar ook helpen om gebreken aan oude muurbedekkingen te verbergen. Meestal gebeurt dit met de achtergrondcontrasterende tint of met expressieve patronen. We bekijken de foto:

Door deze tips in de praktijk toe te passen, kunt u een werkelijk uniek interieur creëren. Maar onthoud dat u in complexe ruimtes, bijvoorbeeld in de keuken of in de badkamer behang kunt combineren met tegels, panelen en andere afwerkingsmaterialen. Aan de ene kant kan het gebruik van behang u geld besparen voor reparaties en aan de andere kant - de afwerking van complexe ruimtes met tegels zal de geldigheid met meerdere jaren verlengen. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 8 = 1