Combinatie van behang voor de slaapkamerfoto

Contents

Combinatie van 2 soorten behang in de slaapkamer (+40 foto's)

Het interieur van de slaapkamer wordt geassocieerd met veel mensen met een rustig, misschien zelfs saai ontwerp. In de meeste gevallen hebt u tijdens reparaties te maken met een kleine kamer. waar je alleen de meest noodzakelijke elementen van meubels moet plaatsen. Het interieur van de slaapkamer met twee soorten behang geeft de vertrouwde muren een nieuw gevoel van comfort.

Verplichte staat - een muur van onopvallende tonen, ze irriteren niet en zorgen voor een optimale atmosfeer voor recreatie.

Daarom is het interieur van de slaapkamers zelden interessant en origineel. Maar wat als u de ruimte wilt diversifiëren waar u veel tijd aan moet besteden? Hoe maak je het ontwerp origineel en tegelijkertijd acceptabel voor een rustig tijdverdrijf?

De varianten met gecombineerd behang helpen. Dit is een handige oplossing waarmee u geld en materialen kunt besparen bij het creëren van een origineel en fris interieur. Deze optie is relevant voor andere ruimtes, zoals een woonkamer, keuken en hal. Dus waarom zou je het niet toepassen tijdens een renovatie in de slaapkamer? Vervolgens worden er tips gegeven die het mogelijk maken om de droom van een stijlvol en stijlvol slaapkamerontwerp te realiseren met het combineren van twee behangvarianten.

De markt van bouwmaterialen biedt een enorme verscheidenheid aan opties. Ogen zijn verspreid bij het bekijken van producten en catalogi. Vooral - als u opties met behang van twee typen moet kiezen. Het is noodzakelijk om niet alleen rekening te houden met de combinatie van kleuren, maar ook met het soort materiaal.

Er moet rekening worden gehouden met dergelijke factoren:

 • prestatie-eigenschappen;
 • milieuvriendelijkheid.

De slaapkamer - een ruimte waarin praktisch geen invloed is van nadelige factoren zoals hoge luchtvochtigheid, temperatuurval, mechanische impact op het muuroppervlak en onaangename geuren. Het behang zal niet vies worden. Omdat de muren kunnen worden getrimd met bijna elk materiaal. Houd rekening met de behoefte aan hoe vaak je reparaties gaat doen in de slaapkamer.

Milieuvriendelijke materialen moeten speciale aandacht krijgen. In de slaapkamer slapen we, wat betekent dat het een afgesloten ruimte is waarin een aanzienlijke hoeveelheid tijd wordt doorgebracht. Toxische materialen die schadelijke stoffen in de lucht afgeven, zijn hier eenvoudigweg onaanvaardbaar.

In de slaapkamer kun je veilig niet-geweven, papier en stoffen behang toepassen. Met vloeibaar en vinyl moeten vloeibaar behang en slecloboi voorzichtiger zijn. Niet-geweven materialen zijn ideaal als u de versheid van reparatie voor een lange tijd wilt behouden, dat kan zo zijn, ze zullen niet met de tijd vervagen. Indien gewenst kunnen ze periodiek opnieuw worden geverfd, wat de kosten van de volgende reparatie zal verminderen. Ze zijn perfect voor een kinderkamer, omdat het vrij duurzaam is. Ze kunnen worden geplakt als er dieren in het huis zijn.

Voor papier en stoffen behang zal een zekere zorg nodig hebben. Maar ze zijn het meest milieuvriendelijk. Bovendien kunnen in de huidige markt zelfs papieren versies van behang er aantrekkelijk uitzien. En ze hebben een acceptabele prijs.

Kan ik twee verschillende soorten achtergronden combineren?

Het is mogelijk en noodzakelijk. Verschillende textuur en uiterlijk van de muur zijn alleen welkom. Dergelijke beslissingen openen brede facetten voor verbeeldingskracht en creativiteit. Maar de combinatie van behang in de slaapkamer moet volledig doordacht zijn.

Om geen fouten in de keuze te maken, is het beter om de samplers voor wall paper te gebruiken en deze op elkaar toe te passen om te bepalen hoe goed ze worden gecombineerd. Om met succes de opties voor twee verschillende soorten behang te kiezen, moet u rekening houden met de dikte van het materiaal en de verschillende parameters van de rollen. Je moet nadenken over hoe je de gewrichten gaat maskeren.

Als je bang bent om op deze manier te experimenteren, kun je met een combinatie van achtergronden uit één verzameling niet de verkeerde keuze maken.

Textiel behang ziet er het meest esthetisch, ingenieus en nobel uit. Maar als je ze gaat combineren met behang van andere soorten, is het niet zo eenvoudig om te doen. Ten eerste zijn ze erg dun, wat niet altijd mogelijk is om je te verstoppen op de kruispunten. Ten tweede zal het noodzakelijk zijn om andere materialen voor tinten en stilistiek voor een lange tijd te selecteren.

Voordat u twee soorten behang combineert, waardoor een uniek ontwerp van de slaapkamer ontstaat, is het vervelend om het basiskleurenschema in de slaapkamer op te pikken.

Hier zijn enkele tips om je te helpen de kleuren van de slaapkamermuren te bepalen:

 • Wil je een beetje passie toevoegen aan het interieur van de echtelijke slaapkamer? Interferentie dan niet met oranje, roze en rode elementen. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven. Maak deze kleuren niet de basis voor het versieren van de muren.
 • Wat zijn de functies van de slaapkamer. De kamer is ontworpen voor een rustige, serene tijdverdrijf - kies voor rustige, warme kleuren. Bijvoorbeeld - beige, ivoor, wit, lichtbruin.
 • De slaapkamer heeft een werkruimte (studeerkamer, bureau)? Het is blauw, blauw, grijs en groen.
 • Hou je van avond of ochtend? Als het 's avonds is, maak dan de slaapkamer in deze stijl. De combinatie van kleuren - donkerblauw, diepblauw, de kleur van de zonsondergang, paars, donkerbruin. Je bent geïnspireerd door de ochtenduren - kies dan voor geel, oranje, roze, helder koraal en lichtgroen.

De combinatie van behang in de slaapkamer moet zorgvuldig worden overwogen. Het kan een combinatie van monochrome materialen zijn. Maar de combinatie van achtergronden zonder een patroon, bijvoorbeeld van blauwe kleur, en met dezelfde achtergrond, maar alleen met een patroon, ziet er spectaculair uit.

Welke kleurencombinaties zijn niet wenselijk in de slaapkamer

Wilt u een echt stijlvol interieur maken? Dan zou je geen veelgemaakte fouten moeten maken. Het ontwerp moet tot in het kleinste detail worden doordacht en u moet slechte kleurencombinaties in het behang in de slaapkamer vermijden.

Vermijd de volgende combinaties:

 1. Warme kleuren moeten zorgvuldig worden gecombineerd met koude kleuren als ze ver uit elkaar liggen in het regenboogpalet. Bijvoorbeeld - paars en lichtgroen, rood en blauw.
 2. Kleuren verschillen in stilistiek - we proberen dergelijke combinaties te vermijden. Het is een nobele bruine en neon gele, staal en roze.

Maar van alle regels zijn er uitzonderingen. Als je de optimale kleurencombinatie vindt, en je vindt het leuk - dan gebruiken we het. Het belangrijkste is dat het ontwerp harmonieus is en niets, als enigszins gewaagd.

Is het moeilijk om de juiste combinatie van twee kleuren te vinden? Ben je bang om het hele slaapkamerinterieur te verpesten met een niet-geslaagde keuze? Vervolgens moet het behang worden geplakt, dat verschilt van de algemene achtergrond, nissen, richels en scheidingswanden. Natuurlijk, hiervoor zal het nodig zijn om te werken aan de indeling van de kamer en de creatie van deze nissen en scheidingswanden. Maar het interieur ziet er origineel en fris uit.

De constructie van de uitsteeksels van gipsplaat zal goedkoop zijn, en het is vrij eenvoudig om ze uit te voeren. Tegelijkertijd zullen ze helpen om de parameters van de ruimte visueel aan te passen. Op deze manier kunt u de kop van het bed of werkgebied regelen.

Fotobehang - een optie die ook kan worden gecombineerd met monofonisch behang. Als ze in de slaapkamer aanwezig zijn, moeten ze volgens de kleur en stijl worden geselecteerd op de hoofdachtergrond van de muren. Naar het bord gaat het zeegezicht goed samen met het behang van de kleur van de zeegolf of zandachtergrond. Je kunt ook met texturen experimenteren.

Succesvol geselecteerde tinten en texturen zullen in ieder geval een stijlvol slaapkamerinterieur creëren. Het belangrijkste is om de juiste opties te kiezen. Het kan een achtergrond van één tint zijn. De hoofdbedekking van de muren is glad. Op een ervan kan een gestructureerd oppervlak voorkomen.

Gestructureerd behang dekt niet noodzakelijk de hele muur. het is genoeg - een site in het midden. Het is wenselijk als het deel uitmaakt van de muur aan het hoofdeinde van het bed.

Plak de muren niet met behang met verschillende texturen, als het om twee soorten oppervlakken met ander terrein gaat. En als u deze opties combineert, moet u dit zorgvuldig doen, na overleg met een specialist. U kunt geen achtergrond gebruiken met hetzelfde reliëfoppervlak, maar in verschillende kleuren. Het interieur ziet er een beetje provinciaal uit.

De klassieke optie - zaleivanie-zone aan het hoofdeinde van het bedmateriaal, verschillend in textuur van de hoofdachtergrond. Dit ontwerp richt zich op dit specifieke deel van de slaapkamer.

Hoe de nadelen van een kamer te verbergen

Het ontwerp van de slaapkamer hangt bijna altijd af van de grootte en vorm van de kamer. Maar u kunt kiezen voor de juiste achtergrond, een goede combinatie van die ongewenste slaapkamervormen of sommige nuances die het creëren van een ideaal interieur belemmeren, maskeren of gladstrijken.

Als de slaapkamer een rechthoekige, te langwerpige vorm heeft, kunnen de parameters worden uitgelijnd door twee achtergrondtonen te combineren. Dit zal een combinatie van donkere en lichtere tinten helpen. Op de brede muren lijmen we het donkere behang. Niet noodzakelijkerwijs zouden het te donkere tinten moeten zijn. Maar smalle muren vanaf de uiteinden zijn geplakt met een materiaal dat één of twee tinten lichter is. Deze combinatie maakt het interieur eleganter en de kamer - gezellig.

Wilt u het perfecte ontwerp in een vierkante kamer creëren? Combineer twee soorten behang op de muren tegenover elkaar. De andere twee muren moeten hetzelfde stevige behang hebben.

In het midden van de muren met ander behang, onderscheiden we zones met verticale brede banden. Dit ontwerp zal het slaapkamerinterieur verfijnd maken, en de ruimte zelf - ruimer.

Het ontwerp, gemaakt met het behangen van het plafond, komt opnieuw in zwang. Dergelijke oplossingen worden geïmplementeerd door het gebruik van nieuwe afwerkingsmaterialen. Dit kan een vloeibaar behang zijn, aangepast aan de hoofdachtergrond van de muren.

Flizelinovye behang kijk op het plafond niet slechter dan dure soorten gips. Bovendien kunnen ze na verloop van tijd opnieuw worden geverfd om de reparatie op te frissen.

Vergeet niet om decoratieve elementen toe te passen: baguettes, behangtapes, velgen. Ze helpen om de bestaande gebreken in het plakken van het materiaal te verbergen, en maken het ontwerp ook harmonischer.

Fotogalerij

Achtergrond voor het publiek kiezen - modetrends (+50 foto's)

Moderne achtergronden van verschillende soorten: hoe maak je de juiste keuze voor een slaapkamer?

Het schilderen van muren: kies kleur (+30 foto's)

Voeg een reactie toe Antwoord annuleren

Beantwoord de vraag! 🙂

Deel jouw succes!

New Year's interior decoration: ideeën voor sieraden in verschillende stijlen

Inhoud Decor in de stijl van de Provence Bankje voor de gang Textiel en gordijnen in de kinderkamer Scandinavische stijl (masterclass) Houten huishoudster

Originele tafeldecoratie voor het nieuwe jaar 2018 (MK +95 foto's)

Hoe een huis stijlvol te versieren voor het nieuwe jaar: actuele ideeën

Kerstversieringen maken van papier: de beste ideeën voor creativiteit

Welke sieraden kunnen er gemaakt worden voor het nieuwe jaar: ideeën en workshops (73 foto's)

Een paar interessante dingen van IKEA (SEPTEMBER 2017)

✌ ↓ HIER ↓ je zult leren hoe je behang kiest voor:

Het internetmagazine "DekorMyHome" is speciaal gemaakt voor mensen die hun huis of appartement onherkenbaar willen transformeren en een stukje van zichzelf willen maken in het interieur.

Op de site vindt u de stijl van het interieur en het decorelement, dat zeker in uw ziel zal vallen.

Het creëren van een stijlvol interieur is de missie van ons magazine!

Uitgave: [email protected], 8-919-935-21-70

Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de bron vereist!

Ontwerp van behang in de slaapkamer: combineren - 40 foto's van ideeën voor interieurontwerp

De keuze van het behang voor de slaapkamer is het belangrijkste moment van de inrichting van deze kamer. Het moet serieus worden benaderd, omdat de psychische gezondheid van een persoon direct afhangt van de mate van comfort van de slaapkamer. Gezellige ruimte kunt u ontspannen na een zware dag, uw gedachten op orde brengen. Behang in het interieur van de slaapkamer kan een warme sfeer creëren, bevorderlijk voor maximale ontspanning van het zenuwstelsel. Vaak wordt de slaapkamer gecombineerd met het kantoor, waarmee ook rekening moet worden gehouden bij het kiezen van behangontwerp. De productiviteit van het werk kan aanzienlijk toenemen als u de eenvoudige richtlijnen voor ontwerp volgt. Ook is het met geschikte doeken mogelijk om de ruimte aan te passen, het gebied visueel te verkleinen of te vergroten. Omdat het uiterlijk van de kamer de stemming van een persoon bepaalt, zullen we de basisaspecten van het decoreren van het behang presenteren.

Het assortiment producten dat op de markt wordt aangeboden, kan ieders hoofd doen keren. Om te navigeren, is het noodzakelijk om het voor jezelf te beperken tot voldoende limieten. Dit kan worden bereikt door geschikte doeken te classificeren en snel te identificeren.

De belangrijkste aspecten die moeten worden aangepakt, zijn:

 • Behangmateriaal;
 • Kenmerken van lijmen;
 • Combinatie met een meubelset;
 • Stylistics van de kamer;
 • Kleur van het behang;
 • De kant van het licht waarop de kamer vertrekt;
 • Varianten van een combinatie van behang;
 • Modetrends.

Ook is het noodzakelijk om kennis te maken met enkele regels die ontwikkeld zijn voor jarenlang werk van professionele ontwerpers:

 • Behang met horizontale strepen maakt de hoogte van de kamer visueel minder;
 • Verminder de hoeveelheid ruimte, verminder visueel het gebied verticale strepen;
 • Het gebruik van dergelijke elementen van een patroon als een ruit of een trapezium zal ons in staat stellen om de ruimte enigszins uit te breiden;
 • Kleine slaapkamers moeten donker behang met een groot, contrastrijk patroon vermijden;
 • Behang met een groot patroon wordt aanbevolen voor gebruik in een kamer met een grote kwadratuur;

 • Een competente benadering van bestemmingsplannen impliceert vloeiende overgangen tussen gekleurde achtergronden of een heldere selectie van slechts één van de vier muren;
 • Een uitstekend effect kan worden bereikt door het gebruik van stoepranden die een gevoel van veiligheid geven;
 • Een sterke beweging is de creatie van een accentmuur nabij het hoofdeinde van het slaapbed. Het is toegestaan ​​om felle kleuren en contrastpatronen te gebruiken.

Combinatie van behang met een patroon en zonder

Classificatie, afhankelijk van het materiaal, stelt u in staat om met meer vertrouwen tussen de doeken te navigeren.

De meest populaire producten op de markt zijn de volgende producten:

 • Vinyl. Als een binnenlaag van dit wasbare behang kan niet-geweven stof of papier verschijnen, maar de naam die aan de klas werd gegeven, werd gegeven door de buitenste - van polyvinylchloride. Deze laag is verantwoordelijk voor uitstekende prestaties van behang, zoals - duurzaamheid, vochtbestendigheid en installatiegemak.

 • Vlies. Van de vorige klasse verschillen ze in de buitenste laag, die meestal wordt vertegenwoordigd door vinyl met fijne poriën. Als een basis, respectievelijk, niet-geweven. Dit zorgt voor een zeker installatiegemak: het klevende bindmiddel is voldoende om alleen op de wanden aan te brengen, droog dezelfde doek blijft netjes bijgesneden. Bovendien kunnen ze de verschillende tekortkomingen van het geplakte oppervlak verbergen.

 • Paper. De ecologische zuiverheid van traditioneel behang is te wijten aan het feit dat alleen papier en cellulose, die vochtige lucht kunnen doorlaten, voor de productie worden gebruikt. Afwerkingswerken verschillen ook niet in enige complexiteit en de waarde is al lang gevestigd op een democratisch niveau. Het enige nadeel van papieren achtergronden is een lage vochtbestendigheid, wat leidt tot een kortere levensduur.

 • Textiel. Net als vinyl zijn ze meerlagig. De basis is hetzelfde, maar de buitenste laag is een stoffen doek. Weefselmateriaal kan anders zijn - katoen, wol, zijde, enz. De natuurlijke component heeft rechtstreeks invloed op de prestatiekenmerken van het behang en op de kosten ervan. Dit komt door het feit dat ze een esthetische uitstraling hebben en een prachtig microklimaat in de kamer creëren. Het installatiewerk is echter enigszins moeilijk en het textiel zelf is actief "overgroeid" met stof.

 • Vloeibaar behang. Zijn een vrij nieuwe trend, maar hebben zichzelf al goed kunnen bewijzen. Het prachtige materiaal is uiterst eenvoudig te installeren op de muren en de prestaties zijn precies goed voor de slaapkamer.

Naast andere voordelen, kan men de absorptie van geluid noteren. Een zeer belangrijke factor wanneer ouders bij hun kinderen wonen.

De methode om het materiaal op de muur aan te brengen, houdt een volledige afwezigheid van naden in, evenals de mogelijkheid van lokale correctie van mechanische schade.

Linkrust. Een interessante optie voor fans van al het ongewone. Een prachtig patroon is geschreven op een dichte basis van was, bloem en krijt. Na installatie op muren moeten ze worden afgedekt met een extra laag om duurzaamheid te garanderen. Zorg er onder de zorgregels voor dat de controle over temperatuurdalingen toeneemt, welk lincrustalmateriaal een beetje bang is.

De keuze hangt af van het type meubilair

Omdat de meubelset ook het ontwerp van het interieur kan bepalen, moeten deze spelers harmonieus worden gecombineerd. Geschikte kleuren van muren in de toon van meubels zullen een gevoel van echt comfort creëren.

Dus als er in de slaapkamer lichte meubels zijn, worden bepaalde eisen aan het behang gesteld. Voor een kamer met een klein gebied hebt u geklaarde producten nodig die de hoeveelheid vrije ruimte onveranderd laten. Anders bestaat het risico dat er een alarmruimte ontstaat in de vorm van een gesloten kast. Optimale opties zijn wit, olijf, abrikoos en goud-beige tonen. Als u in het deel van de slaapkamer kunt opruimen, kunt u het contrast met donker behang gebruiken.

De enige beperking hier is gezond verstand en een combinatie van temperatuurschaduwen. Wanneer koude tonen gecombineerd worden met koude. Evenzo kom met warm.

Wanneer de slaapkamer donker meubilair is, zijn de opties voor de ontwikkeling van evenementen iets groter. Maar ook hier moet u de kleurtemperatuur onthouden. Vaak heeft de donkere set een warme kleur, dus het wordt aanbevolen om warme kleuren en behang te gebruiken. Dit kunnen verschillende variaties zijn van bruine, zand- of olijfbloemen.

De invloed van stilistiek op de keuze van het behang

Modern. Om een ​​achtergrond voor deze stijl te selecteren, worden specifieke vereisten gesteld. Ze moeten in de mode zijn, maar eerder ascetisch in het beeld, om als achtergrond voor andere accessoires te dienen. Het is ook de moeite waard om terug te komen op de noodzaak om natuurlijke, milieuvriendelijke materialen te gebruiken, omdat de modernistische stijl dit vereist. Hoe harmonie te bereiken, contrasten te spelen of een harmonieuze combinatie - het is aan de eigenaar. Het belangrijkste is om het evenwicht te bewaren en geen flagrante fouten toe te staan.

Provence. De stijl van dit rustieke ontwerp veronderstelt de aanwezigheid van een lichte meubelset, het overwicht van pasteltinten, evenals de overvloed aan verschillende textielsoorten. Daarom is het kleurenpalet van het behang voor selectie breed genoeg: geel, crème, zand, olijf- en blauwtinten - ideaal voor provinciale muren. Wat betreft de aanwezigheid van een tekening, is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan de textielproducten in het huis. Aangezien, als ze een vrij klein patroon hebben, dit dan op het behang duidelijk niet mag zijn. Het is beter om ze monofonisch te laten om als achtergrond te dienen.

Twee soorten behang: in bloem en monofoon

Loft. Voor deze stijl is een kenmerkende techniek het behouden van een klein deel van het interieur in een intacte afwerking. Ontwerpers gebruiken echter meestal imitatie van onberispelijke oppervlaktematerialen (kunststeen, nepsteen). Omdat het echte metselwerk te grof lijkt. Het andere deel van de muren is gemaakt in gedempte tonen. Het figuur op licht behang moet worden vermeden, behalve dat een lichte abstractie van de geometrische vorm is toegestaan.

2 soorten behang: met een patroon en monofoon

Country. In deze Amerikaanse stijl zijn warme tinten van behang geschikt. Het is mogelijk om vrolijke kleuren in de kooi te gebruiken, maar niet te ondiep. Overdrijf het ook niet met warme bloemen, want dan zul je niet in staat zijn om volledig te rusten. Ogen komen een bron van visuele temperatuur tegen. Het wordt aanbevolen om een ​​paar gedempte, monofone achtergronden te gebruiken. De tekening moet geen aandacht trekken.

Japanse stijl. Karakteristieke kenmerken van deze richting zijn de beknoptheid van uitingen, de bescheidenheid van decoratie en het gebruik van neutrale kleuren. Het wordt aanbevolen om natuurlijke behangmaterialen te gebruiken met etnische motieven van het land van de rijzende zon.

Classic. Personaliseert luxe, respect. Hoe meer vertrouwen de eigenaar voelt bij de top, hoe donkerder en dieper hij de toon van het behang kan kiezen. Er zijn geen beperkingen, behalve dat glans niet wordt aanbevolen. Het is beter om de voorkeur te geven aan matte producten met een sierlijk, repetitief patroon.

Minimalisme. De ascetische principes van deze stijl impliceren besparingen in de figuur. Eenkleurenbehang van een kleine factuur wordt zonder afbeelding verwelkomd. Voor het kleurenpalet zijn er geen serieuze eisen, behalve dat het nodig is om zure kleuren te vermijden. Een andere optie om een ​​stijl te volgen, is door een groot beeld op een van de muren te gebruiken. Dit element zal fungeren als een accentmuur en de rest domineren.

Blue. Hemeltinten zijn typerend voor onverbeterlijke romantici, evenals mensen met een delicate denkwijze. Dit komt door de verzachtende eigenschappen van lichte en lichte kleuren. Hij drukt absoluut geen druk op iemand. Het wordt aanbevolen om als een kleur te gebruiken voor slaapkamers met een klein oppervlak, omdat het grenzeloze blauw de ruimte visueel vergroot.

Green. Het is een vrij populaire kleur in het ontwerp van slaapkamers, omdat het ook helpt om te ontspannen en de stemming te verbeteren. Vanwege natuurlijke oorsprong is groen een uitstekende assistent in de strijd tegen negatieve gedachten. Hij reinigt karma en creëert een omhullende atmosfeer in de kamer.

Red. Het is een voor de hand liggende keuze voor zelfverzekerde en zelfvoorzienende mensen. Zijn keuze wordt echter als vrij riskant beschouwd, maar op voorwaarde dat hij correct wordt gecombineerd met lichte kleuren, kan hij er buitengewoon effectief uitzien. De overheersing van rood staat buiten twijfel.

Blue. Verwijst naar koele kleuren, maar het is toegestaan ​​om de slaapkamer in te richten. Dit komt door de sedatieve eigenschappen, wanneer een overdreven actieve persoon plotseling kalmeert. Gebruik is alleen nodig onder de conditie van een groot vierkant van het gebied, omdat in een kleine slaapkamer blauw een deel van de ruimte visueel zal innemen.

Black. Een tegenstrijdige keuze voor een slaapkamer, omdat deze de persoon kan doordrukken met zijn diepte. Het moet noodzakelijkerwijs worden geneutraliseerd door andere lichte tonen. Anders kan de mystieke component met de eigenaars een slechte grap spelen en de stemming permanent bederven.

White. Een universele oplossing, geschikt om te combineren met elke andere kleur. Het symboliseert openheid en wederzijds begrip.

Geel. Heeft dezelfde kwaliteiten, omdat het de ideale partner is voor de meeste anderen. Vanwege de warmte van zijn spectrum, wordt geel gebruikt in slaapkamers met een zwakke bron van natuurlijk licht. Uitstekend geschikt voor gebruik in een kleine ruimte.

Brown. De kleur van cacaobonen is een absolute leider in alle ontwerpers als het gaat om de noodzaak om een ​​slaapkamer te ontwerpen. Alle chocoladetinten hebben een gunstige invloed op het menselijke zenuwstelsel en laten je ontspannen.

Afwerkingskleur en combinatie

Als het slaapkamerraam een ​​uitgang heeft naar de zuidkant, geeft dit aan dat er voldoende natuurlijk licht is. In dit geval is het toegestaan ​​om de selectie op diep donkere tonen van het behang te stoppen. Deze omvatten chocolade, terracotta, violette variëteiten. Als het venster een uitgang naar de noordzijde heeft, wordt het aanbevolen om uitsluitend warme kleuren van afwerkingsproducten te selecteren. Het kunnen alle zonnige tinten zijn, paars, bruin.

Een interessante ontwerpbeweging is het gebruik van gecombineerd behang in het interieur van de slaapkamer.

Hier zijn er verschillende opties voor hoe het kan zijn:

 • Horizontale combinatie. Het betekent zonering van muren door ze in delen te verdelen. Het bovenste gedeelte krijgt lichte, rustige tinten. De onderste kan worden gekenmerkt door een rijk patroon van behang.
 • Vertical. De klassieke ontvangst van zonering voor ontwerpers is de symmetrie van verticale banden met de kop van het bed. Wanneer de breedte van de lijn de grenzen van het meubelproduct herhaalt. Er zijn geen beperkingen aan de lengte van de banden, ze kunnen zelfs het plafond oversteken. Er zijn geen speciale vereisten voor kleur.
 • Lokale inserts. Ze zijn gewend om naast meubels te gebruiken. Het kan een bed- of een nachtkastje zijn. Een speciale glans van een andere kleur voegt in het kader van het stokbrood. Harde eisen voor de vorm van de insert zelf zijn niet, alleen geen blot.
 • Verspreiding van niches. Als de niche de plaatsing van heilige objecten niet plant, moet de achtergrondkleur worden geselecteerd op basis van de basisstijl. Dat wil zeggen, hetzelfde decor wordt gebruikt, waarin de rest van het interieur van de slaapkamer is ingericht.

Het is belangrijk om een ​​enkele textuurbehang te behouden bij gebruik van verschillende tinten.

Deze omvatten de blijvende klassiekers van moderne planten bloemenpatronen, omvangrijke geometrische abstracties, evenals grote tekeningen in zwart en wit. Dit laatste impliceert meestal het beeld van de sterren van de cinema of sport uit het verleden.

Afzonderlijk moet worden gewezen op de groeiende populariteit van individuele fotobehang. Ze worden alleen op een muur van de kamer geplaatst, meestal aan het hoofdeinde van het bed. Dit elimineert de locatie nabij de muur van andere elementen van de meubelheadset, om de foto niet te sluiten. De rest van de muren moeten op harmonieuze wijze de accentmuur in het slaapkamerontwerp combineren en benadrukken.

Het belang van het kiezen van behang voor het interieur van de slaapkamer kan niet worden overschat. Ze zijn in staat om subtiel de stemming van de eigenaar te veranderen en hem voorzichtig voor te bereiden om te slapen. Binnen blijven moet aangenaam zijn, daarom is het aan te raden om eenvoudig advies en ideeën van professionele ontwerpers te volgen.

Hoe behang in de slaapkamer te combineren - ontwerptips

Van het feit in welke situatie een persoon rust, in slaap valt en wakker wordt, hangt zijn mentale toestand, gemoedstoestand en fysieke toestand in de waakperiode grotendeels af. Dat is de reden waarom het interieur van de slaapkamer de aandacht moet krijgen - er moet een echt gezellige, comfortabele en ontspannen sfeer zijn. En het ontwerp van de kamer zal hierin helpen door behang te combineren - een combinatie van verschillende kleuren, texturen en tekeningen zal de originaliteit van de situatie benadrukken, de tekortkomingen verbergen en de belangrijkste voordelen naar voren brengen.

Gecombineerd behang: wat is daarvoor nodig?

Als je het interieur van de slaapkamer wilt vervullen, zoals ze hieronder zeggen, kan een betere manier dan het combineren van behang niet naar boven komen. Het gebruik van hun verschillende combinaties maakt het volgende mogelijk:

Als u een van de muren van de kamer of een apart gedeelte ervan selecteert met een achtergrond van een andere tint of textuur, wordt een scherpstelpunt gevormd. Het trekt het oog aan en leidt het huishouden of gasten af ​​van een gebrek aan omgeving, bijvoorbeeld oneffenheden op andere wanden en het plafond.

Monotonie en patroon: zowel accentuerende als afleidende manoeuvres

 1. Selecteer zones

Vaak, in het bijzonder voor stedelijke appartementen met kleine kamers, combineert de slaapkamer de functies van andere kamers - een kinderkamer, een woonkamer, enz. Probeer combinaties van achtergronden met verschillende tinten en patronen te gebruiken om de verschillende zones visueel te scheiden. In een multifunctionele ruimte kunt u de meest gedurfde oplossingen toepassen. Hiervan profiteert de kwaliteit van de situatie alleen maar.

Rustzone in de slaapkamer: een combinatie van lichte en donkere tonen

 1. Creëer een accentscène

Dit is een van de eenvoudigste technieken voor het combineren van achtergronden. De accenttafereel is gemaakt met behulp van meer verzadigde of heldere tinten en kunt u de verdiensten van de lay-out en de individuele pluspunten van de meubels in de kamer benadrukken - meubilair, de aanwezigheid van functionele interieurelementen,

Focus op slaapgedeelte

 1. Implementeer originele visuele effecten

Smalle rechthoekige ruimtes zullen ruimer lijken, als op lange muren er behang zal zijn van meer licht en op korte - meer donkere tinten. Kleine ruimtes kunnen visueel worden uitgebreid met pastelkleuren met behang en elk deel van het behang in een lijst of lijst worden omsloten - maak een originele wanddecoratie.

Sensation van ruimte in een smalle slaapkamer

Om te bereiken door een combinatie van behang in de slaapkamer het gewenste effect te gebruiken, is het noodzakelijk om rekening te houden met de kenmerken van natuurlijke en elektrische verlichting, evenals de nuances van de planning, het inrichten van meubels en andere interieurelementen.

Welke afwerking past bij de slaapkamer?

Allereerst moet je weten wat voor soort achtergrond er is. Het zal dus veel gemakkelijker voor u zijn om te begrijpen welke van hen echt geschikt zijn voor uw slaapkamer en natuurlijk uw portemonnee.

De basis van wasbaar behangpapier - papier of nonwoven, de voorlaag - vinylfilm, die een hoge mechanische sterkte, duurzaamheid en weerstand tegen agressieve werking van water en detergentia biedt, de onderste laag is verantwoordelijk voor het gemak en de betrouwbaarheid van het plakken.

PVC-behang met papier en niet-geweven basis

Vanwege de kwaliteiten die in het dagelijks leven zo worden geëist, zijn vinylbehangjes heel respectabel.

De bovenste laag van vliesbehang is een fijne laag vinyl film, de basis is een speciaal papier met de toevoeging van polyester (fleece). Lijmen op dergelijk behang is niet nodig om aan te brengen - voldoende kleeflaag op de muur, wat de tijd en bewerkelijkheid van het werk aanzienlijk vermindert.

Behang op niet-geweven basis

Flizelinovye behang wordt droog op de muur geplakt, zodat de naden altijd gelijk blijven. Bovendien is het deze categorie behang waarmee u uw ogen kunt sluiten voor kleine onregelmatigheden, krassen en ruwheid op de muren.

De voorkant van textielbehang - stof (katoen, linnen, wol, zijde, enz.) Werken - niet-geweven of papier. De belangrijkste voordelen van vertegenwoordigers van deze categorie - presenteerbaarheid en milieuvriendelijkheid, nadelen - hoge prijs, complexiteit van plakken en onpraktisch.

Textiel behang

Textiel in combinatie met andere soorten behang kan niet beter geschikt zijn voor het creëren van heldere visuele effecten in het interieur, dus in de slaapkamer moet het met mate zijn.

Het papier is veilig voor het milieu, het is goed voor lucht en erg handig in gebruik. Voor het ontwerp van moderne stedelijke appartementen is de meest betaalbare en populaire optie.

Op papier gebaseerde achtergrond

Helaas, goedkope papieren achtergronden inspireren niet veel vertrouwen vanwege de lage duurzaamheid, de gevoeligheid voor slijtage en vocht.

Variërend van verschillende texturen en tinten, kunt u elke stemming creëren - van het gevoel van een warme zomerochtend met zijn zachte lichte tinten tot de mysterieuze intieme semi-duisternis, geweven van diepe fascinerende tonen. Daarom moet bij het kiezen van behang voor slaapkamerontwerp, naast kwaliteit, speciale aandacht worden besteed aan de beschikbaarheid en de wijze van toepassing van het patroon, evenals de algehele kleuroplossing - de diepte, verzadiging en helderheid.

Slaapkamer decoreren stijlen op foto

Bij het versieren van een slaapkamer is vasthouden aan één stijl niet nodig, maar het is niet overbodig om te weten wat het hoogtepunt van elk van hen is:

 • modern: conformiteit met mode, afwezigheid van excessen, universaliteit; De slaapkamer is modern in grijstinten
 • Provence: gratie, originaliteit, een overvloed aan schakeringen, complexiteit van texturen en tekeningen; De warmte en het comfort van de Provence in het slaapgedeelte

Wallpapers, en in het bijzonder gecombineerd, moeten op harmonieuze wijze worden gecombineerd met de rest van de meubels in de slaapkamer, in het bijzonder met meubels. Als de ruimte klein is en de slaapkamer licht is, is de ideale oplossing een licht (wit, beige, lichtgroen, oker, lichtoranje, enz.) Behang - ze zullen het gevoel van ruimtelijke vrijheid behouden. In ruimere kamers kunt u in contrast spelen - het behang wordt in dit geval iets donkerder gekozen dan het meubilair. De donkere set ziet er veel beter uit met groen, bruin, beige of zandig behang.

Warme kleuren moeten worden gecombineerd met warm, koud en koud. Met deze eenvoudige regel kunt u eenvoudig de consistentie van kleuroplossingen in het interieur realiseren.

Spectaculaire combinaties voor een slaapkamerinterieur

Wanneer u behangcombinaties kiest voor het ontwerp van de slaapkamer, moet u de regel van een soortgelijk element onthouden. Het bestaat erin dat het in een combinatie altijd goed is om te kijken naar bijvoorbeeld verschillende tinten van dezelfde kleur, een enkele of vergelijkbare stijl van een ornament, een resonerende geometrie of een vergelijkbare textuur van behang, enz.

Populaire combinaties voor een slaapkamerinterieur:

Deze techniek is bij uitstek geschikt voor het ontwerp van stille, discrete en overwegend monochrome interieurs en wordt gerealiseerd door een of meerdere wanden te lijmen, of sommige delen met dieper gekleurd behang. De combinaties van blauwe, beige en grijze tinten worden het vaakst gebruikt.

Combinatie van achtergronden: een enkele toon - verschillende tinten

 1. Uniform en patroonbehang

Als de slaapkamer is ingericht met lichte en grote panelen met patronen, kunt u ze in evenwicht brengen met monochroom behang. Deze techniek is ook geschikt als het hoofdbehang een groot patroon, brede strepen of een geometrisch patroon heeft.

Monochroom en patroonbehang in de slaapkamer

 1. Wallpapers met verschillende patronen

Traditioneel worden combinaties van gestreept of patroonbehang met vergelijkbare tinten en patronen gebruikt. Bloemenornamenten zijn bijvoorbeeld ideaal gecombineerd met hout en geometrie - met abstractie.

Combinatie van behang met verschillende patronen in het slaapkamerinterieur

 1. Achtergronden met verschillende texturen en tinten

Met deze combinatie is het noodzakelijk om te voldoen aan de regel van een soepele combinatie van actieve kleuren met neutrale kleuren, eenvoudige texturen en patronen met complexe, heldere en diepe tinten met rustige en discrete degenen. Deze receptie ziet er geweldig uit in de zonering van de slaapkamer en door te experimenteren met contrast, kunt u een werkelijk helder en stijlvol interieur creëren.

Wallpapers in de slaapkamer: verschillende combinaties van texturen en tinten

De keuze van patronen, texturen en tekeningen moet met de grootste zorg worden benaderd - het belangrijkste is om het niet te overdrijven met verzadiging, agressiviteit van contrasten, anders is er geen atmosfeer van rust en ontspanning in de slaapkamer.

Perceptie van ruimte en lay-out

In de slaapkamer moet alles rusten, dus je moet toch de voorkeur geven aan gedempte en neutrale tonen. Tegelijkertijd kunt u harmonie in het interieur alleen bereiken met de meest soepele combinaties van kleuren, vormen en texturen.

De combinatie van behang van verschillende categorieën en prijsklasse volgt met grote voorzichtigheid. Om nog maar te zwijgen over de rijkdom van de tinten en de tastbare eigenschappen van het materiaal, die onmiddellijk duidelijk zijn, zal er in de zeer nabije toekomst onderscheid worden gemaakt in prestatiekenmerken - slijtvastheid en duurzaamheid.

Om de bijbehorende achtergrondkwaliteit te combineren met verschillende patronen, texturen en kleuren, worden de volgende methoden gebruikt:

Dient voor verticale zonering van de kamer - toewijzing van een slaapplaats, een kledingkast, een computertafel, enz. Het maakt de ruimte visueel hoger.

Verticale zonering van de slaapkamer

 1. Horizontale locatie

Het impliceert het gebruik van ten minste twee soorten behang, maakt afwisseling van verschillende tinten en texturen mogelijk. Visueel vergroot de slaapruimte.

Horizontale combinatie van behang in het slaapkamerinterieur

 1. Toewijzing van niches

Het is voordelig om nissen te verslaan door behang van verschillende tinten te combineren. Heel logisch is de contrast-selectie, hoewel je met hetzelfde succes een vloeiende overgang kunt gebruiken.

Uniformiteit en patroon: de nis in een gunstig licht

 1. Accent op inzetstukken en andere decoratieve elementen van het interieur

Om de decoratieve elementen van de situatie te benadrukken, probeert u het contrast van texturen en kleuren te gebruiken. Over de bestaande afwerking, bijvoorbeeld monofonisch behang, is de perimeter-inzet geplakt met achtergronden van een helderdere kleur met een merkbaar andere textuur.

Focus op de voordelen van planning in de slaapkamer

Bij het kiezen van combinaties van behang voor de slaapkamer, geef je fantasie de vrije loop - dit zorgt voor een mooi, uniek en echt gezellig interieur. Welnu, finishing touch in het ontwerp dat u gemakkelijk lampen, gordijnen, vloerkleden en andere accessoires kunt gebruiken, zonder dat het gewoonweg ondenkbaar is dat u thuis kunt genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 11 = 18