Combinatie van behang in de woonkamer

Een geslaagde combinatie van behang in de woonkamer: foto-ideeën

De combinatie van achtergronden is een gedurfd experiment dat uitgegroeid is tot een echte wetenschap in de ontwerpwereld. In elk van onze hoofden is er een stereotype over hoe de kamer eruit zou moeten zien: in de regel is het een kamer gemaakt in één kleur: de toon van meubels past bij de kleur van het behang, Het behang zelf is ook van dezelfde kleur, zonder overtollige echtheid. Akkoord gaan dat het vrij saai is? En wat dacht u ervan om uw woonkamer er ongewoner te laten uitzien? Om het helderder en interessanter te maken, hoef je niet veel geld uit te geven: de kunstenaar zal altijd een manier vinden om te creëren, zelfs zonder de extra fondsen. En een van deze mensen dacht: "Waarom probeert u niet verschillende achtergronden in één kamer te combineren?".

Het experiment was een succes, en toen begonnen de mensen die naar wens kwamen het in hun appartementen te gebruiken: de hele kunst van het combineren van verschillende achtergronden in één compositie is gegroeid. Waar zou de beste combinatie van verschillende kleuren eruit zien, zodat elke persoon die naar je huis kwam, verrast was door de ongewone aard van je interieur? Dat klopt, de woonkamer - dat is waar alle gasten bij elkaar komen: elke persoon zal uw smaak en creativiteit kunnen waarderen.

Combineer het behang in de woonkamer: de basis van het combineren van kleuren

De eerste vraag die kan rijzen: "Waarom zou u verschillende achtergronden in één ruimte lijmen, als u alleen kwalitatief hoogwaardig en duur behang kunt kopen? Met hen ziet de kamer er ook ongewoon uit. "

Door het behang te combineren met verticale strepen, wordt de hoogte van de kamer visueel aanzienlijk verhoogd

Deze methode heeft veel voordelen:

 • Verbergt tekortkomingen. Als u echt een goede combinatie van kleuren hebt, kunt u verschillende tekortkomingen in het interieur verbergen. Als de kamer bijvoorbeeld lage plafonds heeft, kunt u verschillende achtergronden met verticale strepen plakken, en dit probleem zal niet zo opvallen: het belangrijkste is om te leren hoe met schaduwen te spelen om de voordelen te benadrukken of gewoon de minnen te verbergen.
 • Zoning. Het is zinvol om verschillende achtergronden in verschillende delen van de ruimte te lijmen, bijvoorbeeld wanneer in één ruimte meerdere zones zijn die verschillende functies hebben. Het meest banale voorbeeld is de keuken: er is een plaats waar voedsel wordt bereid en er is een plaats waar het wordt gegeten. Als het werkgebied in een bepaalde kleur is geselecteerd, is het vrij ongebruikelijk. Veel grote bedrijven gebruiken deze bestemmingsmethode in hun faciliteiten.
 • Ongewoon interieur. Elke gast zal echt goede ideeën en oplossingen voor het interieur kunnen waarderen. Toch vind je niet in elk huis een combinatie van verschillende achtergronden op één plek. Het zal absoluut iedereen verrassen die naar je huis kwam.

Nu hoef je niet eens wallpapers van verschillende kleuren apart te kopen. Veel ontwerpers produceren complete sets en behangcollecties die het best gecombineerd kunnen worden: hun prijs wijkt niet veel af van de prijs van conventioneel behang; bijna elke persoon kan zulke speciale sets veroorloven voor creativiteit.

Desktop-metgezellen in de woonkamer en hun combinatie

Wallpaper-begeleiders zijn een paar achtergronden met verschillende tonen, maar één type dat een enkele harmonie van kleuren in de kamer creëert. Op internet kunt u speciale tabellen vinden die aangeven welke kleuren met elkaar gecombineerd kunnen worden en welke combinaties verboden zijn. Als je dergelijke tabellen hebt bestudeerd, kun je het behang van twee of zelfs drie tonen echt goed combineren. De combinatie van achtergrondtonen op het eerste gezicht lijkt misschien saai: met de hulp van correct geselecteerde kleuren, kunt u zelfs de vorm van de ruimte visueel veranderen en de tekortkomingen ervan verbergen. Er zijn bijvoorbeeld situaties waarin de woonkamer te groot is en het lijkt niet helemaal gezellig. Om de kamer gezelliger te maken, wordt een combinatie van donkere kleuren mogelijk: ze verminderen visueel de kamer en zorgen voor een gezellige sfeer.

Als u de wens hebt om een ​​donker behang te plakken, maar het belangrijkste obstakel voor de uitvoering van de gewenste - een kleine kamer, kunnen ze worden gecombineerd met behang lichte tonen

Naast de grootte van de kamer, kunt u andere tekortkomingen elimineren. Als het niet voldoende verlicht, te donker is, moet u behang van heldere of warme kleuren plakken.

Het is genoeg, op zijn minst, twee verschillende tonen in het interieur om de kamer te laten "spelen" met nieuwe kleuren. Als u meer achtergronden van verschillende kleuren kunt kopen, kunt u een van de muren helderder maken dan andere: de kamer zal er dan niet zo donker uitzien vanwege slechte verlichting. Het is belangrijk om behang met dezelfde breedte en dikte te kiezen, zodat de combinatie van behang er echt goed uitziet.

Het ontwerp van de woonkamer is een hele moeilijke taak: als het niet lukt om een ​​combinatie van behang te kiezen, kunt u het hele interieur bederven: daarom moet u zorgvuldig combinaties van kleuren selecteren, zodat u geen spijt hebt van uw keuze.

Hoe wallpaper in de woonkamer van twee soorten te plakken

Het proces van het lijmen van verschillende soorten behang verschilt niet bijna van het plakken van gewoon behang. Allereerst moet je het oppervlak van de muur voorbereiden zodat het behang niet loskomt: houd de plamuur vast en primer de muur. Het is noodzakelijk om duidelijk het idee in te denken om behang op de muur te plaatsen. Stel u bijvoorbeeld voor dat u een combinatie van twee kleuren behang van hetzelfde type nodig hebt: verticale lijnen van verschillende kleuren combineren.

Om tijdens het behangen geen problemen te hebben, is het de moeite waard om een ​​behang van hetzelfde type te kopen, aangezien verschillende soorten behang op verschillende manieren moeten worden gelijmd

Het is noodzakelijk om de breedte van de verticale lijn te bepalen en het gewenste aantal achtergronden van dezelfde kleur af te snijden. Tot de hoogte van het behang voeg je nog een paar centimeter toe voor de voorraad. We lijmen het eerste laken, we beginnen vanuit de hoeken. Nadat het eerste vel is geplakt, kunt u doorgaan naar het tweede vel van een andere kleur. Tijdens dit soort lijmen van de muur, moet u de gewrichten volgen, omdat de combinatie van verschillende soorten behang, hun verbinding een zeer belangrijke rol spelen

Verschillende soorten behang hebben bepaalde kenmerken van lijmen: als u verschillende soorten behang gebruikt, moet u meer informatie krijgen over de nuances van het plakken van achtergrondtypen die u wilt toepassen.

Ideeën van kleurencombinatie: een nieuwe beweging in de wereld van design

Hoewel dit soort plakken van muren lang is verschenen, ervaart het nu de grootste populariteit en bloeit het: steeds meer mensen beginnen te experimenteren en gebruiken een combinatie van minstens twee kleuren om hun kamers te versieren.

In de wereld van design is het erg populair om behang met gewoon behang te combineren: het ziet er mooi en ongewoon uit

Naast esthetische redenen zijn er nog andere redenen waarom deze methode zo populair is: door verschillende achtergronden te combineren, kunt u verschillende delen van de ruimte onderscheiden op basis van een functioneel of ander kenmerk.

Als je echt kwalitatief overeenkomt met de kleuren van de achtergrond, kun je een groot aantal ruimtegebreken verbergen in verband met de grootte of belichting. Sommige combinaties kunnen zelfs de vorm van elke kamer visueel veranderen. Tegelijkertijd is het combineren van kleuren een hele wetenschap: je kunt wat tijd besteden aan het bestuderen van deze vraag, en je kunt een echte kunstenaar en maker worden, die ware meesterwerken maakt!

Gecombineerd behang in de woonkamer: 5 ideeën voor ontwerp en foto

Correct gecombineerd behang in de woonkamer zal een interessant interieur helpen creëren Veel ontwerpers gebruiken de techniek om behang te combineren om hun ideeën te vertalen. De ontwerper kent een onbeperkt aantal technieken die bijdragen aan een gebalanceerde kamergeometrie, ongelooflijke decoratieve effecten en een origineel interieur. Tegenwoordig bieden behangfabrikanten consumenten kant-en-klare combinaties van behang, die naar hun mening kunnen worden gecombineerd om een ​​ideaal interieur te creëren. Behang in de woonkamer gecombineerd fotoontwerp zal het interieur harmonieus maken en een ideale achtergrond creëren voor meubels en decor items.

Kenmerken van het combineren van behang in de woonkamer

Als de eigenaren van het pand besloten om de muren te trimmen met gecombineerd behang, moeten ze begrijpen dat een werkelijk levendig interieur alleen de juiste combinatie van textuur en kleur van het behang zal helpen creëren. Veel ontwerpers adviseren om behang met verschillende textuur te gebruiken als er behoefte is aan een duidelijke afbakening van de ruimte. De belangrijkste stap bij het combineren is de schaduwkeuze, waarbij het interieur wordt gedecoreerd.

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat wanneer u een reliëfbehang of behang met een helder patroon of ornament koopt, u ​​ervoor moet zorgen dat het behang waarmee ze worden gecombineerd een lelijke en monofone structuur heeft.

Het belangrijkste is dat beide varianten tot hetzelfde kleurenschema behoren of harmonieus tegenover elkaar staan. De woonkamer kan worden ingericht met behang met grote afbeeldingen of afdrukken. In dit geval kan de compositie worden aangevuld met stil behangpapier, dat in harmonie is.

Voor de woonkamer adviseren ontwerpers om behang met verschillende texturen te gebruiken

 • Afwerking behangtinten, vooral zonne-energie, zullen de woonkamer visueel vergroten met een klein oppervlak en beperkte lage plafonds.
 • Koude kleuren die worden gebruikt voor het afwerken van ruimtes met een groot oppervlak, zullen het interieur meer ingetogen en pittig maken.
 • Het afwerken van donkere kleuren kan de ruimte verbergen.
 • Behang pastelkleuren kunnen het beste worden gecombineerd met behang, rijk aan heldere kleuraccenten.
 • Te veel verschillende combinaties kunnen de achtergrond van de afwerking verpesten, die oorspronkelijk is ontworpen als achtergrond voor meubels en decor.

Tips voor een harmonieuze combinatie zullen bijdragen aan een sfeer van gezelligheid en comfort, wat erg belangrijk is voor het interieur van de woonkamer. Als het behang wordt gecombineerd met een ontwerper, kent hij alle subtiliteiten die soms schijnbaar onverenigbare tinten en structuren combineren. De combinatie kan onafhankelijk worden uitgevoerd, op voorwaarde dat alle tips en instructies voor het combineren van kleuren correct worden uitgevoerd.

Ideeën voor het combineren van achtergronden in de woonkamer: opties en foto's

Een van de meest voorkomende combinaties van achtergronden is combineren op type. Een kolossaal assortiment stelt u in staat om een ​​breed scala aan kleuren en combinaties te kiezen. Meestal combineren vergelijkbare kleuren en tinten, maar soms ziet het spel van contrasten er luxueus en buitengewoon uit.

Als u dezelfde tonen voor combinatie gebruikt, worden de stijl en het ontwerp gemaakt met een spel met een patroon.

Als u verschillende soorten behang combineert, maakt dit de woonkamer licht en ongebruikelijk. Zo kunnen bijvoorbeeld effen strepen op behang worden aangevuld met heldere en grote afbeeldingen van vegetatie. De moeilijkste taak is om behang met verschillende textuur correct te combineren. Het gebruik van vinylachtergronden kan een oppervlak een convex uiterlijk geven, dat vrij ongebruikelijk en interessant lijkt.

Combineer in de woonkamer meestal dezelfde kleuren behang

Opties voor het combineren van achtergronden:

 1. Horizontaal. Een dergelijke afwerking is goed om uit te voeren, waarbij behang van hetzelfde type wordt gecombineerd. Een kleine complicatie kan de vorming van het gewricht zijn waar het behang samenkomt. De naad kan worden gedecoreerd met een sierlijke strook, maar deze moet bescheiden genoeg zijn om de aandacht niet af te leiden en niet om de compositie te breken. Bij het combineren van achtergronden met een contrastpatroon, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de gelijkenis van tinten. Om het interieur rustgevend te maken, moet je spelen met de textuur, niet met de kleur.
 2. Verticaal. Het combinatieprincipe verschilt niet van het principe van horizontaal ontwerp. Verticale balken kunnen verschillende groottes, kleuren en structuren hebben. Dankzij de verticale strepen lijkt het plafond hoger te zijn en met behulp van lichte balken lijken de gearceerde delen van de kamer lichter.
 3. Op de kleppen. Verschillende stukken behang worden in chaotische volgorde geplakt. Het is vermeldenswaard dat deze chaos er harmonieus moet uitzien. Ontwerpers spelen graag met gekleurde en getextureerde lappen van behang. Stukjes behang kunnen een grotere afmeting hebben, deze combinatie wordt een invoeging genoemd.

Het gebruik van verschillende methoden voor het combineren van de ruimte kan visueel worden verhoogd en de plafonds worden hoger. Afwerking kan verschillen in kleur, textuur en ontwerp, waardoor u unieke decoratieve combinaties kunt maken. Het is belangrijk om de basiscriteria te kennen die u zullen helpen bij het kiezen van de juiste optie voor afwerken en combineren.

Criteria voor het selecteren van gecombineerd behang in de woonkamer

Bij het combineren van achtergronden is het erg belangrijk om het juiste gamma te kiezen. Voorbereidende voorbereiding en bestudering van het probleem van combineren en kleurencombinaties helpen het oppervlak er stijlvol en helder uit te laten zien. Vergeet ook niet dat behang en de combinatie daarvan geen afbreuk mogen doen aan het interieur, de locatie van meubilair en inrichting.

Bij het kiezen van de kleur van het behang, is het belangrijk om te onthouden dat de toon en schaduw niet alleen het ontwerp van de kamer en zijn visuele perceptie beïnvloeden, maar ook de psychologische toestand van mensen in de kamer.

Met behulp van verschillende kleuren en texturen kunt u accenten plaatsen en de ruimte eenvoudig van elkaar scheiden. Het behang kan glad of in reliëf zijn, veelkleurig of monofoon. Voordat het behang wordt gelijmd, is het belangrijk om het toekomstige zicht op de kamer en het algehele interieur visueel te verbeelden.

Bij het combineren van achtergronden is het erg belangrijk om het juiste gamma te kiezen

De keuze van behangdeskundigen adviseren om tegelijkertijd te maken met de keuze van meubels en interieurartikelen. Ook is het mogelijk om al na selectie van de hoofdonderwerpen van een interieur betrokken te zijn bij selectie van combinaties. Het is belangrijk om te kunnen spelen op contrast, om verschillende texturen en materialen te combineren. Het interieur moet organisch zijn. Het is belangrijk om rekening te houden met de kenmerken van de kamer, zijn verlichting, afmetingen en geometrie.

De combinatie van behang in twee kleuren: een foto in de woonkamer

Wanddecoratie is niet alleen een decoratieve decoratie van de kamer. Veel ontwerpers gebruiken een combinatie van achtergronden van verschillende kleuren om het gebrek aan geometrie en verlichting van de kamer te corrigeren. De combinatie van twee kleuren stelt u in staat de ruimte met succes te groeperen en de accenten correct te plaatsen.

Effectieve ontvangst van het spel met licht - de combinatie van achtergronden van donkere en lichte tinten. Met deze techniek kunt u het ontwerp van een slecht verlichte ruimte met succes het hoofd bieden.

Bij het inrichten van een ruimte is het belangrijk om aandacht te besteden aan plaatsen die de aandacht trekken, maar ook aan gebieden met weinig aandacht. Voor de afwerking van de laatste, behang van donkere, rustige tinten past. De rest van de kamer is ingericht in lichte kleuren.

De combinatie van behang in twee kleuren stelt u in staat om de accenten correct in de kamer te plaatsen

Hoe de juiste kleur te kiezen:

 1. rood. Voor de combinatie zijn grijs, groen, goud en blauw geschikt. Ziet er slecht uit, paars, baksteen, bruin, kastanje.
 2. roze. Voor de combinatie is geschikt claret, bruin, grijs. Slecht wordt gecombineerd met turkoois, rood en blauw.
 3. oranje. Voor de combinatie zijn groen, paars en wit geschikt. Slecht gecombineerd met rood.
 4. bruin. Voor de combinatie is beige, blauw, grijs, goud geschikt. Je kunt niet combineren met roze, lila en bordeaux.
 5. geel. Het is goed om te combineren met groen en bruin. Het ziet er niet goed uit met roze en bordeaux.

Bij het kiezen van een kleur is het erg belangrijk om rekening te houden met het effect op het menselijk zenuwstelsel en de persoonlijke voorkeuren van de eigenaren van het appartement. Op internet vindt u veel voorbeelden van een combinatie van vergelijkbare en contrasterende kleuren. Je moet ook rekening houden met het lichtniveau in de kamer - je moet het spel van licht en kleur kunnen gebruiken.

Hoe wallpaper in de woonkamer van twee soorten te plakken: ideeën en foto's

Met behulp van het lijmen van behang kunnen twee aanzichten met succes worden geplaatst, waardoor de aandacht op de sterke punten van het interieur wordt gevestigd. Wanneer we verschillende kleuren en texturen combineren, verbergen we de tekortkomingen van de ruimte visueel en versterken we de sterke punten. In de woonkamer kunt u verschillende soorten achtergronden gebruiken om de kamer functioneel te zoneseren.

Het juiste spel met lichte en donkere tinten helpt de kamer visueel te vergroten, zijn grenzen uit te breiden.

Alle ontwerpers houden zich aan de regels die u in staat stellen om de ruimte stijlvol te versieren en het interieur harmonieus te maken. Ze letten op een combinatie van behang op kleur en textuur. Voor het lijmen is het erg belangrijk om de muren goed voor te bereiden, omdat een onjuiste voorbereiding kan helpen om behang van het oppervlak te verwijderen.

Met het behangen van twee kleuren, kunt u de tekortkomingen van de kamer verbergen

 • Combineer het lichte behang met neutraal.
 • Combineer bloemige afbeeldingen en textuurornamenten, geometrische afbeeldingen met ornamenten.
 • Het ziet er interessante combinatie uit van matte en glanzende oppervlakken.
 • Welnu, als het behang hetzelfde formaat heeft.
 • In een kamer met een laag plafond, is het beter om geen behang met grote afbeeldingen te lijmen.
 • Als de kamer een hoog plafond heeft, ziet het behang met horizontale strepen er goed uit.
 • In de kamer aan de noordkant kunt u geen koude kleuren lijmen.

Bij het lijmen van wallpapers van verschillende kleuren en texturen, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de vraag of deze worden gecombineerd met interieurartikelen. De keuze voor neutrale kleuren en tekeningen zal een gunstige en mooie achtergrond creëren voor meubels. Als u de achtergrond goed wilt combineren, helpt dit ervaren ontwerpers.

Kenmerken van een combinatie van behang in een salon: ideeën en een foto

Omdat we weten hoe we achtergronden moeten combineren, is het belangrijk om de juiste kleur en textuur, schakeringen, patronen en ornamenten te kunnen kiezen. Bij het kopen van een achtergrond in één kleur, is het belangrijk om aandacht te besteden aan hun textuur - deze zou moeten verschillen. Het behang op de muren en het plafond kan dezelfde motieven hebben, waardoor een harmonieuze en gezellige sfeer in de kamer ontstaat.

Het is belangrijk om te onthouden dat de achtergrond dezelfde en verschillende tinten kan zijn - het is niet het verschil of dezelfde tinten die hier belangrijk zijn, maar hun harmonieuze combinatie.

Een interessante techniek is het ontwerp van elke muur in zijn tint. Het is de moeite waard eraan te denken dat de finish in evenwicht moet zijn. Bij het kiezen van verschillende patronen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze van hetzelfde type zijn.

In de woonkamer moet een harmonieuze combinatie van behang zijn

Met echte combinaties van achtergronden kunt u de meest gedurfde ontwerpideeën belichamen. De juiste combinatie kan de tekortkomingen van de ruimte verbergen. Een andere belangrijke functie van het combineren is de zonering van de ruimte.

Gecombineerd behang in de woonkamer: ontwerp (video)

Wordt vaak gebruikt om de kamerbehangmetgezellen te versieren. Het kunnen dezelfde of verschillende kleuren zijn, met of zonder tekeningen. Bij het kiezen van behang, is het belangrijk om aandacht te besteden aan hun harmonieuze combinatie met elkaar. Met de juiste combinatie kunt u het uiterlijk van de kamer aanzienlijk verbeteren: grenzen verleggen, verlichten en een ideale achtergrond creëren voor interieurartikelen.

Ontwerp van gecombineerd behang in de woonkamer (binnenfoto)

Let op, alleen VANDAAG!

© 2017, Vseobalkone.ru. Kopiëren is alleen toegestaan ​​met een verwijzing naar de bron

Kopiëren is alleen toegestaan ​​met een verwijzing naar de bron

Combineer het behang in de woonkamer - het idee om verschillende behangsoorten te combineren

Woonkamer - ruimte voor rust en ontvangst. Het ontwerp hangt grotendeels af van de decoratie van de muren. Een moderne modeontwerper is de combinatie van achtergronden. Deze originele beweging zal de woonkamerruimte ongebruikelijk maken en het thema van het gehele interieur van de kamer benadrukken.

Wanneer u behang kiest, moet u rekening houden met de basisregels voor het combineren van verschillende structuren en kleuren, uw fantasie en gevoel voor smaak omvatten, of kant-en-klare oplossingen op internet aanschouwen.

Kenmerken van het combineren van achtergronden

Het is niet zo eenvoudig om met succes verschillende materialen te maken in termen van textuur en kleur. Voordat je ze gaat kopen, moet je je kamer en de grootte ervan evalueren, rekening houden met wat je nodig hebt om het te verbergen, uit te breiden en misschien het plafond erboven te maken.

Het is de moeite waard om te overwegen dat voordat u een combinatie van behang kiest, u eerst het kleurenassortiment van meubels en verschillende decoratieve elementen moet bepalen, vermoedelijk in de kamer.

Dit is een van de belangrijke regels, de rest is als volgt:

 • kleurenspectrum. Overdreven enthousiasme voor innovatieve combinaties van felle kleuren, helpt niet bij het creëren van comfort. Verzadigde kleuren trekken de aandacht van anderen om hen heen en "slaan" ze in de ogen.

 • Wallpapers kopen. Als besloten wordt om ze onafhankelijk van elkaar te kiezen, zonder catalogi en de hulp van ontwerpers, dan moet je de geselecteerde rollen kopen, aan elkaar hechten en kijken of ze bij elkaar passen. Het is het beste als de monsters in textuur en prijs samenvallen, idealiter als ze door één fabrikant worden geproduceerd. Het aantal tinten en veel behang moet worden opgeslagen om zo nodig exact dezelfde kleur te kunnen kopen.

 • Het spel van contrasten.Buitengewoon solide behang in combinatie met hun tegenhangers met een groot patroon. Kleurlay-outs spelen in dit geval een ondergeschikte rol, een versie in één kleur kan een pasteltint zijn, en bloemmotieven of andere variaties van de tekeningen krijgen heldere kleuren. Gestructureerde achtergronden zien er harmonieus uit met vloeiende opties.

 • Visueel valsspelen. Met behang kun je de ruimte uitbreiden of hoger maken. Lichte kleuren in een fijn patroon en horizontale strepen gescheiden door lijstwerk of latten maken de ruimte ruimer en het behang dat aan het plafond blijft hangen, zal het optisch optillen.

  Door aan deze eenvoudige nuances te voldoen, kunt u een interessante achtergrond kiezen en een comfortabele omgeving creëren die de juiste lay-out mogelijk maakt.

  Er zijn vijf beproefde schema's voor het inrichten van de woonkamer met verschillende soorten behang:

  1. Verticale opstelling.
  2. Horizontale combinatie.
  3. Fotomuurpapier.
  4. Een patchwork-combinatie.
  5. Inserts.

  Overweeg de nuances van het combineren van elk van hen.

  Meestal kiezen ze voor contrasterende achtergronden van twee kleuren, maar dit zijn in principe brede banden en als je besluit drie kleuren te gebruiken, moeten ze smal zijn. Voor een meer ontspannen soort is het de moeite waard om stil te staan ​​bij aangrenzende kleuren. Wisselstrips kun je een interessant soort kamer bereiken, als hun kleuren contrast zijn, dan moet je behang van dezelfde breedte kiezen.

  Ze kunnen verschillende patronen hebben of monofonisch zijn. Dergelijke stroken worden op de gebruikelijke manier "bij de kruising" samengevoegd, maar u kunt een zigzagovergang van de ene rol naar de andere uitvoeren.

  De volgorde van de banden kan verschillen, wanneer twee kleuren worden gebruikt, wordt het als optimaal beschouwd om twee stroken van één toon en elkaar te combineren. Als u een bloemmotief of ingewikkelde patronen selecteert, kunt u deze met een deel van de muur achter de bank bedekken om de rustruimte te markeren. Op de kruispunten van het veelkleurige behang kun je plankochki of lijstwerk plakken en ze op het plafond dupliceren.

  Deze combinatie vereist speciale zorg. Meestal wordt het gebruikt voor absoluut vlakke wanden, anders zullen alle gebreken in het oppervlak zichtbaar zijn. In het geval van een horizontale combinatie van organisch behang, compleet met houten panelen. Ze zullen de kamer een respectabele uitstraling geven.

  Raad: De combinatie van verschillende textuur van behang kan helpen om de juiste accenten te regelen.

  Licht behang geplakt bovenop de muur en hun donkere tegenhangers aan de bovenzijde, tussen de twee gelijmde randen in de vorm van vormstukken en houten latten bedekt met lak, en papieren tegenhangers, maar ze moeten strakker zelf behang zijn. Een horizontale combinatie van muurbedekkingen wordt gebruikt voor grote ruimtes. Als de ruimte breed maar laag is, mag het behang niet meer dan een meter breed zijn.

  Bij het verlijmen van de kamer moet u elke verbinding tussen het behang duidelijk meten en ontwerpen, omdat het lastig is om de grote lengte van de rol te lijmen. Het niveau van het behang wordt gemeten door het niveau van de vloer en niet door het plafond, omdat de achtergrondlijn visueel moet overeenkomen met het meubelniveau.

  Ze bevinden zich meestal achter de bank of ervoor. Ze gaan door een groot doek, met een soort plot of bloemmotief. Ze worden op een muur geplaatst, gedeeltelijk of volledig gelijmd, en de rest van de kamer is meestal versierd met monofonisch behang. Vanwege foto-achtergronden kun je de ruimte visueel verdelen en bepaalde zones markeren.

  Fotomuren worden al meer dan 40 jaar gebruikt, maar hebben hun relevantie nog steeds niet verloren, en worden zelfs aan populariteit gewonnen, vooral hun 3D-tegenhangers en varianten met perspectief. Dit laatste kan de ruimte aanzienlijk vergroten, wat belangrijk is voor kleine woonkamers.

  Fotobehang, ingesloten in lijstwerk, kan interessant zijn om de ruimte in de kamer in te richten en te helpen bij het creëren van een van de klassieke stijlen.

  Voor hun creatie worden niet alleen verschillende achtergronden gebruikt, maar ook stukken stof, digitale muurschilderingen.

  Wanneer u ze gebruikt, moet u eerst een achtergrond met een meer monofonisch behang uitvoeren en vervolgens op de versierde muren worden de inlegvellen gemonteerd en zijn deze beperkt tot decoratieve lamellen of lijsten. Bij het kiezen van de materiaalinzetten moet u er rekening mee houden dat deze dichter moeten zijn dan de hoofdachtergrond van de wanden.

  Raad: Muren kunnen niet alleen met behang worden geplakt, maar ook met lichte of pastelverf worden geverfd.

  Grote inzetstukken worden gebruikt voor het in zones onderbrengen van een ruime woonkamer, als de ruimte smal en hoog is, verkleinen correct geselecteerde inzetstukken de hoogte en maken deze visueel breder.

  Ze worden zelden gebruikt om een ​​hal te versieren, ze hebben de voorkeur van creatieve mensen die zich graag met ongebruikelijke dingen willen omringen. Voor dit soort combinatie van behang, moet je verschillende stukken of rollen van verschillende variaties hebben. Kleuren en texturen hebben helemaal geen invloed, hoe meer contrast ze hebben, hoe beter.

  Met behulp van flappen die in elke vorm kunnen worden gesneden: vierkant, rechthoekig of ruitvormig, kunt u panelen maken of deur- en raamopeningen versieren.

  In een uitvoering van zijn ideeën in de praktijk, moet worden uitgebreid eerste gesneden stukken en zie hoe ze bij elkaar kijken, dan voor de bevestiging op de gewenste locatie, maar het belangrijkste ding - overdrijf het niet, anders zou het idee een slechte cartoon zijn. Eén muur of een klein stukje pleister ziet er mooi uit, maar de hele kamer, bedekt met hen, is belachelijk. De rest van de woonkamer achtergrond moet worden geselecteerd door een van de kleurenschema's, gelegen in de meest enten.

  Voordat u dergelijk creatief werk doet, is het de moeite waard om de varianten van de ontwerpers te bestuderen en vervolgens de meest geschikte te kiezen.

  Een gecombineerde methode om behang in de woonkamer te lijmen, kan het een speciale charme geven. Het is alleen noodzakelijk om te voldoen aan alle regels en smaak, en de kamer zal spelen met ongewone combinaties. Maar elk bedrijf vereist een grondige aanpak, elk van de voorgestelde combinaties moet eerst tot in het kleinste detail worden doordacht, zodat het harmonieus wordt gecombineerd met het meubilair en er goed uitziet in de ruimte zelf.

  Nog geen reacties, maar je kunt je mening schrijven of een vraag stellen.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  − 2 = 6