Het combineren van behang in de foto-ideeën van de woonkamer

Gecombineerde behang voor een salon: regels van een combinatie

De sfeer waarin de belangrijkste gebeurtenissen van het gezin zullen plaatsvinden, hangt in grote mate af van de omgeving. Dit zijn meubels en lichte en visuele effecten gecreëerd door de muren van de hal. Daarom is de keuze van kleding voor hen een serieuze taak.

Een van deze opties voor de woonkamer - een combinatie van behang, voorbeelden van fotoontwerpen die we later in detail zullen bespreken.

Allereerst maakt de combinatie van verschillende soorten dekking het mogelijk om de ideeën van de eigenaren over het ideale interieur te realiseren. Een foto met het idee van gecombineerd behang voor een woonkamer vergelijkbaar met de uwe, is te zien in de catalogi van gespecialiseerde sites.

Maar soms heeft deze ontwerpoplossing andere doelen:

 1. Verberg gebreken. Hoewel een effen patroon de kromming kan benadrukken, kan het worden genivelleerd met behulp van goedgekozen combinaties van kleuren.
 2. Zoning. Vaak serveert de zaal ook lunch-, werk- of slaapfuncties. Scheid de verschillende gebieden voor het doel, laat hen toe om ze anders aan te duiden dan de hoofdkleur of -patroon.
 3. Breng de geometrie van de hal in evenwicht. De smalle kamer wordt niet breder, en het plafond zal niet stijgen, wat voor soort behang ze niet plassen. Verhoog echter visueel het volume van de kamergradatie van de tint van de muren van donkerder naar lichter.
 4. Vul de ruimte van de ruimte visueel met een minimale sfeer. Als u de stoffering van meubels vergelijkt, kunt u één muur accentueren.
 5. Trek de aandacht naar een belangrijke zone, of het nu gaat om een ​​fotogalerij of een tv, om een ​​focuspunt te creëren. Op een gekleurde plek zien dingen die het hart na aan het hart liggen er bijzonder goed uit.

Er is ook een vijfde reden, niet gerelateerd aan de categorie van het ontwerp, maar aangenaam voor de eigenaren.

Bouwwinkels verkopen tegoeden tegen een aanzienlijke korting. Je kunt hoogwaardige materialen-metgezellen uit een dure collectie voor een zeer redelijke prijs ophalen.

Het belangrijkste in deze receptie is om de muur correct te kiezen.

In de woonkamer in hightech of minimalistische stijl, het zal de atmosfeer aanvullen en de aandacht op jezelf vestigen.

Competent gebruik van deze techniek kan verschillende taken tegelijkertijd oplossen. Maar voor de succesvolle implementatie moet u verschillende regels overwegen.

Om de ruimte niet te oververzadigen, zijn er niet meer dan twee verticale vlakken toe te wijzen.

In een smalle kamer zijn korte wanden gelijmd in felle kleuren en lange in rustige kleuren. Dit zal de ruimte van de hal uitbreiden zonder onnodige herschikkingen. De combinatie van zachte, warme en koele kleuren stelt u ook in staat om het gebied visueel te vergroten of te verkleinen.

Meestal wordt een actieve zone (een plaats met een tv) of een rustruimte (achter een bank) geaccentueerd. Een scheidingswand met een vensterblok - om het textielontwerp te benadrukken. Selecteer een bepaalde zone en verslaat de textuur van de coatingmaterialen, de toon blijft ongewijzigd.

De accentmuur zet het geluid in de hele kamer. De keuze van de kleuroplossing moet primair zijn, de hoofdtoon van de ruimte - in overeenstemming daarmee.

De eenvoudigste manier om deze methode uit te voeren, is om de achtergrond te bedekken. Echte foto's, bloementekeningen of schaduwrijke projecties transformeren de woonkamerruimte en zetten de stijlas op het interieur.

Dit is een klassieke techniek. In de traditionele versie worden twee begeleidende materialen gekozen: een donkere monofoon en een lichtere met een patroon.

De verbinding bevindt zich ter hoogte van de deuropening of de bovenkant van de stoelen en stoelen. De verbindingslijn is gemaakt met een stoeprand, staaf of lijst in dezelfde schaal.

Moderne trends in interieurontwerp maken het echter mogelijk deze techniek op te frissen. Harmonische doeken wisselen met een willekeurige frequentie van vloer tot plafond.

De vloeiende rand tussen het behang is de sleutel tot de succesvolle implementatie van het idee. Bij het wijzigen van het niveau van de vloer of het plafond, moet de oorspronkelijke gids ongewijzigd blijven.

Als de verbinding zich op de bovenste lijn van de stoelen bevindt, zal de stoeprand ook dienen als een bescherming tegen wrijving.

Het voordeel van de methode van horizontale combinatie is de veelzijdigheid. Dit is de meest succesvolle manier om verschillende diktes en textuurbehang te combineren.

Papier en textiel, vinyl en non-wovens zullen er harmonieus en origineel uitzien. Beperkingen in de kleurenkeuze zijn ook afwezig.

Rustige kleuren zorgen voor een vredige sfeer in het Engelse huis. Helder en contrast - een dynamische jeugdstijl. Alles hangt af van het idee en de aard van de eigenaren.

De rotatie van behang langs de verticaal wordt hoofdzakelijk gebruikt om de hoogte van het plafond visueel te vergroten. Hoe dunner afwisselend de banden, hoe duidelijker het effect.

Een te lange muur lijkt korter als je dezelfde methode toepast. Strips kunnen worden afgewisseld met verschillende frequentie en regelmaat.

Het is ook een eenvoudige manier om verlichting te corrigeren. Het is voldoende om plaatsen op lichtere toon te plaatsen waar er niet genoeg licht is.

Het aantal gecombineerde materialen kan variëren van twee tot vijf. De verbindingslijn is niet noodzakelijk verticaal - u kunt experimenteren met een zigzag of een zachte golf.

De combinatie van lichte en donkere varianten van één spectrum zal de indruk wekken van het spelen van schaduwen, contrasterende stroken zorgen voor dynamiek. Gladde doeken afgewisseld met een tekening op dezelfde achtergrond geven de woonkamer de plechtigheid van de colonnehal.

Voor alle eenvoud bij het selecteren en lijmen van verticale stroken, moet men enkele principes onthouden:

 • Zeer opvallend is de afwisseling in de verhoudingen van één tot twee heldere doeken en monochroom;
 • Wallpaper metgezellen moeten dezelfde dikte hebben;
 • Je kunt experimenteren met de meest gedurfde kleuren, waaronder zwart en rood, maar interessant in textuur.

In de regel dient deze methode uitsluitend als decoratief element.

Op de basislaag zijn lijm aangebracht op willekeurige stukjes behang van verschillende patronen en texturen. Geen beperkingen op het aantal en de vorm - het hangt allemaal af van de gewenste vorm.

De eerste stap is om een ​​plaats te kiezen voor de decoratieve insert. Planken, spiegels en hoge kasten trekken de aandacht naar zichzelf, dus het is beter om een ​​oppervlak te kiezen dat niet met meubels is bedekt.

Inserts van fragmenten zien eruit als volwaardige foto's, als je elke vorm inkort. Deze optie is geschikt voor woonkamers in een klassieke stijl.

Om het interieur de smaak te geven van de neo-klassieke passende ornamenten van complexe geometrische vormen. Rechthoekig en vierkant zal de geest van barok brengen.

Voor alle eenvoud kunnen achtergrondelementen ook dienen als zonering. Plaatsing binnen het kader van gekleurde fragmenten kan een recreatiegebied of spellen voor kinderen aanduiden.

Een verscheidenheid aan inserts kan worden beschouwd als een patchwork-paneel. Het doel is om een ​​lichtpuntje te creëren in de omgeving van de kamer, dus er is ruimte voor creativiteit.

In dit geval wordt een willekeurig aantal achtergrondkleuren met verschillende afmetingen en kleuren gebruikt. De enige regel in uitvoering is de correspondentie van de facturen van de "flappen".

De nissen in de woonkamer geven het een unieke vorm en dienen om apparatuur te huisvesten of om het decor te etaleren. En met een succesvolle selectie van design voegt u heldere accenten toe aan het interieur en wordt u een sieraad.

De eigenaardigheid van dit ontwerp is dat het al is geselecteerd. Het moet alleen worden geaccentueerd of gediversifieerd met een klein spel van kleuren.

Met combinatie kunt u de nisruimte benadrukken en de meest winstgevende achtergrond creëren voor het object dat erin wordt geplaatst. Wanneer monotoon basisontwerp van muren voor nissen, wallpapers van meer gedempte tonen of met een patroon past.

Zeer indrukwekkend is de combinatie van materialen in de nis. Het metselwerk snijdt bijvoorbeeld door de tanden over een glad oppervlak, alsof het uit pleister tevoorschijn komt.

Het sorteren van tinten van licht naar donker en terug ziet er niet triviaal uit en voegt diepte toe aan de nis. Ook een interessante optie voor registratie - plot wallpaper.

Textuur coating van de nis oppervlak, imiteren van natuurlijke materialen, zal de illusie van een geheime kamer creëren en comfort toevoegen.

 1. Het spectrale principe is gebaseerd op de selectie van gewaden voor wanden in één kleurbereik, verschillend in toon. Je kunt de overgang maken van chocolade naar beige, van aquamarijn naar hemelsblauw of van citroen naar oranje - de keuze is onbeperkt.

Er bestaan ​​geen strikte regels in de selectie van verschillende achtergronden - het is een kwestie van je smaak en je verbeeldingskracht. Maar om een ​​harmonieuze en effectieve combinatie van achtergronden te creëren, is het handig om enkele geheimen van professionals te leren kennen.

Kies een combinatiebehang voor de woonkamer uit de catalogus van één fabrikant. In de regel bieden ze kant-en-klare opties met echte foto's. Voor de woonkamer in de stijl van eclecticisme, worden minimalisme en hi-tech qua structuur hetzelfde gekozen, maar verschillend van kleur of patroon van dekking.

Voor fans van klassiekers, is het het beste om een ​​paar te kiezen met een patroon voor een achtergrond in één kleur of twee of vier tinten donkerder. Heldere, verzadigde kleuren worden gecompenseerd door gedempte, neutrale kleuren.

Bloempatronen zien er goed uit met textuurdoeken onder een boom, stroken en een kooi - met abstracties. Om de plakjes niet bloot te leggen, moet het behang voor verticale combinaties geschikt zijn voor dikte en kwaliteit.

De door u gekozen monsters kunnen er heel anders uitzien in de verlichtings- en inrichtingsomstandigheden van uw woonkamer. Het maakt niet uit hoe echt de foto's waren, het zou leuk zijn om ze op de reparatiesite te controleren. De kleur van de gekozen muurbekleding moet worden gedupliceerd in de details van de meubels, dan zal het interieur van de woonkamer er afgewerkt uitziet.

Wat te vermijden bij het combineren van achtergronden

Als je alles zelf wilt doen, zonder de hulp van specialisten, dan moet je beginnen met het bekijken van foto's van voorbeelden van het ontwerp van verschillende interieurs van de woonkamer met gecombineerd behang.

Voor een smalle woonkamer of met een laag plafond, zal de keuze voor een verticaal patroon succesvol zijn, horizontale tekening langs de gehele lange muur is niet wenselijk.

Overdreven contrasterende kleding en een combinatie van meer dan twee metgezellen in een kleine kamer kunnen een "pers" visueel effect hebben. Lichte kleuren vergroten het oppervlak visueel.

Coatings van donkere kleuren vereisen extra verlichting. In de woonkamer aan de noordkant zien ze er somber uit;

Meubilair, dat de verticaal uitgelijnde banen bedekt, zal de ruimte overbelasten en het effect verminderen dat op deze manier wordt verondersteld;

Wanneer de verticale uitlijning van verschillende diktes van het canvas zichtbare delen zijn. Ze moeten worden versierd met stoepranden of lijsten.

De sleutel tot een succesvolle implementatie van uw ideeën ligt in uw verbeelding, en de selectie van hoogwaardige materialen, de meest succesvol gecombineerde tonen en patronen blijft slechts een kwestie van tijd.

Gedetailleerde analyse, beschrijving van voordelen en vergelijking van verschillende soorten behang.

Wil je weten welke wallpaper-modellen er vandaag in de mode zijn? Lees onze gedetailleerde beoordeling van de nieuwste mode.

We vertellen over de kenmerken van het kiezen van behang voor het schilderen. Wist je dat ze van 4 soorten zijn?

Combineer het behang in de woonkamer - het idee om verschillende behangsoorten te combineren

Woonkamer - ruimte voor rust en ontvangst. Het ontwerp hangt grotendeels af van de decoratie van de muren. Een moderne modeontwerper is de combinatie van achtergronden. Deze originele zet zal de woonkamerruimte ongebruikelijk maken en het thema van het gehele interieur van de kamer benadrukken.

Bij het kiezen van een achtergrond moet je rekening houden met de basisregels voor het combineren van verschillende structuren en kleuren, inclusief je fantasie en gevoel voor smaak, of een kijkje nemen naar kant-en-klare oplossingen op internet.

Kenmerken van het combineren van achtergronden

Het is niet zo eenvoudig om met succes verschillende materialen te maken in termen van textuur en kleur. Voordat je ze gaat kopen, moet je je kamer en de grootte ervan evalueren, rekening houden met wat je nodig hebt om het te verbergen, uit te breiden en misschien het plafond erboven te maken.

Het is de moeite waard om te overwegen dat voordat u een combinatie van behang kiest, u eerst het kleurenassortiment van meubels en verschillende decoratieve elementen moet bepalen, vermoedelijk in de kamer.

Dit is een van de belangrijke regels, de rest is als volgt:

 • kleurenspectrum. Overdreven enthousiasme voor innovatieve combinaties van felle kleuren, helpt niet bij het creëren van comfort. Verzadigde kleuren trekken de aandacht van anderen om hen heen en "slaan" ze in de ogen.

 • Wallpapers kopen. Als besloten wordt om ze onafhankelijk van elkaar te kiezen, zonder catalogi en de hulp van ontwerpers, dan moet je de geselecteerde rollen kopen, aan elkaar hechten en kijken of ze bij elkaar passen. Het is het beste als de monsters in textuur en prijs samenvallen, idealiter als ze door één fabrikant worden geproduceerd. Het aantal tinten en veel behang moet worden opgeslagen om zo nodig exact dezelfde kleur te kunnen kopen.

 • Het spel van contrasten.Buitengewoon solide behang in combinatie met hun tegenhangers met een groot patroon. De kleur lay-out in dit geval een ondergeschikte rol spelen, kunnen zwart-wit versie van pasteltinten en florale motieven of andere varianten van tekeningen zal gaan meer heldere kleuren. Gestructureerde achtergronden zien er harmonieus uit met vloeiende opties.

 • Visueel valsspelen. Met behang kun je de ruimte uitbreiden of hoger maken. Lichte kleuren in een fijn patroon en horizontale strepen gescheiden door lijstwerk of latten maken de ruimte ruimer en het behang dat aan het plafond blijft hangen, zal het optisch optillen.

  Door aan deze eenvoudige nuances te voldoen, kunt u een interessante achtergrond kiezen en een comfortabele omgeving creëren die de juiste lay-out mogelijk maakt.

  Er zijn vijf beproefde schema's voor het inrichten van de woonkamer met verschillende soorten behang:

  1. Verticale opstelling.
  2. Horizontale combinatie.
  3. Fotomuurpapier.
  4. Een patchwork-combinatie.
  5. Inserts.

  Overweeg de nuances van het combineren van elk van hen.

  Meestal kiezen ze voor contrasterende achtergronden van twee kleuren, maar dit zijn in principe brede banden en als je besluit drie kleuren te gebruiken, moeten ze smal zijn. Voor een meer ontspannen soort is het de moeite waard om stil te staan ​​bij aangrenzende kleuren. Met afwisselende stroken kun je een interessant soort kamer bereiken, als hun kleuren contrast zijn, dan moet je behang met dezelfde breedte kiezen.

  Ze kunnen verschillende patronen hebben of monofonisch zijn. Zulke strips zijn op de gebruikelijke manier verbonden "op de kruising", maar je kunt een zigzag-overgang maken van de ene rol naar de andere.

  De volgorde van de banden kan verschillen, wanneer twee kleuren worden gebruikt, wordt het als optimaal beschouwd om twee stroken van één toon en elkaar te combineren. Als u een bloemmotief of ingewikkelde patronen selecteert, kunt u deze met een deel van de muur achter de bank bedekken om de rustruimte te markeren. Op de kruispunten van het veelkleurige behang kun je plankochki of lijstwerk plakken en ze op het plafond dupliceren.

  Deze combinatie vereist speciale zorg. Meestal wordt het gebruikt voor absoluut vlakke wanden, anders zullen alle gebreken in het oppervlak zichtbaar zijn. In het geval van een horizontale combinatie van organisch behang, compleet met houten panelen. Ze zullen de kamer een respectabele uitstraling geven.

  Raad: De combinatie van verschillende textuur van behang kan helpen om de juiste accenten te regelen.

  Licht behang geplakt bovenop de muur en hun donkere tegenhangers aan de bovenzijde, tussen de twee gelijmde randen in de vorm van vormstukken en houten latten bedekt met lak, en papieren tegenhangers, maar ze moeten strakker zelf behang zijn. Een horizontale combinatie van muurbedekkingen wordt gebruikt voor grote ruimtes. Als de ruimte breed maar laag is, mag het behang niet meer dan een meter breed zijn.

  Bij het verlijmen van de kamer moet u elke verbinding tussen het behang duidelijk meten en ontwerpen, omdat het lastig is om de grote lengte van de rol vast te lijmen. Het niveau van het behang wordt gemeten door het niveau van de vloer en niet door het plafond, omdat de achtergrondlijn visueel moet overeenkomen met het meubelniveau.

  Ze bevinden zich meestal achter de bank of ervoor. Ze gaan door een groot doek, met een soort plot of bloemmotief. Ze worden op een muur geplaatst, gedeeltelijk of volledig gelijmd, en de rest van de kamer is meestal versierd met monofonisch behang. Vanwege foto-achtergronden kun je de ruimte visueel verdelen en bepaalde zones markeren.

  Fotomuren worden al meer dan 40 jaar gebruikt, maar hebben hun relevantie nog steeds niet verloren, en worden zelfs aan populariteit gewonnen, vooral hun 3D-tegenhangers en varianten met perspectief. Dit laatste kan de ruimte aanzienlijk vergroten, wat belangrijk is voor kleine woonkamers.

  Fotobehang, ingesloten in lijstwerk, kan interessant zijn om de ruimte in de kamer in te richten en te helpen bij het creëren van een van de klassieke stijlen.

  Voor hun creatie worden niet alleen verschillende achtergronden gebruikt, maar ook stukken stof, digitale muurschilderingen.

  Wanneer u ze gebruikt, moet u eerst een achtergrond met een meer monofonisch behang uitvoeren en vervolgens op de versierde muren worden de inlegvellen gemonteerd en zijn deze beperkt tot decoratieve lamellen of lijsten. Bij het kiezen van de materiaalinzetten moet u er rekening mee houden dat deze dichter moeten zijn dan de hoofdachtergrond van de wanden.

  Raad: Muren kunnen niet alleen met behang worden geplakt, maar ook met lichte of pastelverf worden geverfd.

  Grote inzetstukken worden gebruikt voor het in zones onderbrengen van een ruime woonkamer, als de ruimte smal en hoog is, verkleinen correct geselecteerde inzetstukken de hoogte en maken deze visueel breder.

  Ze worden zelden gebruikt om een ​​hal te versieren, ze hebben de voorkeur van creatieve mensen die zich graag met ongebruikelijke dingen willen omringen. Voor dit soort combinatie van behang, moet je verschillende stukken of rollen van verschillende variaties hebben. Kleuren en texturen hebben helemaal geen invloed, hoe meer contrast ze hebben, hoe beter.

  Met behulp van flappen die in elke vorm kunnen worden gesneden: vierkant, rechthoekig of ruitvormig, kunt u panelen maken of deur- en raamopeningen versieren.

  In een uitvoering van zijn ideeën in de praktijk, moet worden uitgebreid eerste gesneden stukken en zie hoe ze bij elkaar kijken, dan voor de bevestiging op de gewenste locatie, maar het belangrijkste ding - overdrijf het niet, anders zou het idee een slechte cartoon zijn. Eén muur of een klein stukje pleister ziet er mooi uit, maar de hele kamer, bedekt met hen, is belachelijk. De rest van de achtergrond van de woonkamer moet worden afgestemd op een van de kleurschalen die op de meeste kleppen te vinden zijn.

  Voordat u dergelijk creatief werk doet, is het de moeite waard om de varianten van de ontwerpers te bestuderen en vervolgens de meest geschikte te kiezen.

  Een gecombineerde methode om behang in de woonkamer te lijmen, kan het een speciale charme geven. Het is alleen noodzakelijk om te voldoen aan alle regels en smaak, en de kamer zal ongebruikelijke combinaties spelen. Maar elk bedrijf vereist een grondige aanpak, elk van de voorgestelde combinaties moet eerst tot in het kleinste detail worden doordacht, zodat het harmonieus wordt gecombineerd met het meubilair en er goed uitziet in de ruimte zelf.

  Nog geen reacties, maar je kunt je mening schrijven of een vraag stellen.

  Een combinatie van behang van twee bloemen in de woonkamerfoto

  De muren hebben een grote invloed op de perceptie van het ontwerp van de kamer. Door verschillende achtergronden in de woonkamer te gebruiken en ze te combineren, kunt u een prachtig interieur maken, dat u kunt zien op echte foto's in catalogi en ontwerpsites. Om er echter voor te zorgen dat het behang anders van kleur en textuur is, ziet het er harmonieus en voordelig uit, het is noodzakelijk om een ​​aantal regels in acht te nemen. In het interieur van de hal kun je verschillende kleuren, verschillende texturen, monochrome en patroonbehang, enz. Combineren. Het assortiment beschikbaar materiaal is geweldig, wat op zich al een ruimte is voor creativiteit en nieuwe ideeën.

  Waarom je wallpapers moet combineren

  Het gebruik van verschillende tinten en texturen is niet alleen een esthetische waarde bij het inrichten van het interieur van de woonkamer. Soms kunt u met deze of andere behangcombinaties kleine onvolkomenheden in de muren corrigeren of de ruimte visueel uitlijnen. In welke gevallen zijn verschillende manieren om te combineren:

  • Een kamer met kleine afmetingen met hoge plafonds ziet er visueel uit als een doos die er ongemakkelijk uitziet. Met behulp van een goed geselecteerde combinatie van behang op de muren, kan dit worden gecorrigeerd.
  • Als u bij afwezigheid van deuren een kamer in meerdere zones of afzonderlijke ruimtes van elkaar moet scheiden.
  • Een te lange woonkamer kan visueel worden vergroot of verkleind.
  • In de aanwezigheid van een lege muur, die geen meubels kost, zullen verschillende kleuren en textuurbehang een dynamiek geven.
  • De accentmuur of de site ervan markeren. Vaak wordt dit gecombineerd met het zoneren van de ruimte, bijvoorbeeld door de muur van de zijkant van het bed of de bank te scheiden.

  Dit zijn natuurlijk niet de enige situaties waarin het nodig kan zijn om wandbekleding met elkaar te combineren. Een beetje luxe en gevoel voor stijl - en de woonkamer wordt een meesterwerk.

  Hoe de achtergrond goed te combineren

  Voordat u gaat repareren, is het belangrijk om te onthouden dat zonder een voorbereidende voorbereiding en bepaalde kennis, een prachtig interieur niet kan worden gemaakt. Je moet alles in ogenschouw nemen - hoe de textuur zich gedraagt ​​in deze of gene verlichting, hoe kleuren en verschillende materialen met elkaar worden gecombineerd, wat geschikt is voor de woonkamer en wat niet. Daarom is het bij voorbaat noodzakelijk om de criteria te bepalen voor het kiezen van behang voor de wanden in de woonkamer:

  • Bepaal de basistoon van de muren, afhankelijk van de verdere hoeveelheid decor, extra kleuren en de algemene sfeer van de kamer;
  • Kies welke textuur u wilt zien (in de regel is de keuze tussen vloeiende achtergrond en reliëf);
  • Bedenk of er ornamenten aan de muur hangen en of je van plan bent om ze met elkaar te combineren (patronen kunnen in grootte variëren,
  • Plantaardig, abstract, hebben strikte geometrische vormen of zelfs hele plots);
  • Geselecteerd behang moet worden gecombineerd met de inrichting in het interieur, gordijnen, meubels.

  Goed doordacht van het plan en het maken van enkele schetsen, kunt u zelf met de reparatie beginnen. De opties voor het combineren van achtergronden zijn enorm. Verschillende combinaties van de kleur en textuur van het gecombineerde behang in het interieur van de woonkamer zijn te zien op de onderstaande foto.

  kleurenspectrum

  Kleur beïnvloedt niet alleen de perceptie van het interieur zelf, maar ook de psychologische gesteldheid van een persoon. Verschillende kleuren worden door mensen op verschillende manieren waargenomen, maar er zijn verschillende algemene regels. Rood, oranje en fel geel zijn zeer krachtige kleuren die met zorg moeten worden gebruikt, bijvoorbeeld als afzonderlijke accessoires of als onderdeel van de muur. Blauwe tonen zijn gekalmeerd en afgestemd op de werkmodus en de groene schaal wordt gekenmerkt door opgewektheid.

  Van de keuze van kleuren hangt af van de perceptie van de woonkamer. In typische appartementen zijn kamers vaak erg klein, dus het is beter om overwegend lichte kleuren te gebruiken in de decoratie van muren en ze niet overladen met grote ornamenten. Lichte decoratie en stroken vergroten de ruimte visueel. Tegelijkertijd helpen donkere kleuren de kamer te groot warmer en comfortabeler te maken en visueel te verkleinen.

  Belangrijk! Donkere kleuren kunnen worden gebruikt als accenten in onregelmatige kamers. Als de eindwanden donkerder worden gemaakt dan de lange muren, wordt de kamer visueel korter.

  Ongeacht de grootte van de woonkamer is behang in pastelkleuren een win-win optie. Neutrale achtergrond dient als een leeg canvas, dat naar believen kan worden ingericht. Naar het interieur van de woonkamer ziet er niet te bleek en saai uit, je kunt het verdunnen met een paar kleuren of heldere accenten gebruiken. Het is belangrijk om te onthouden dat het behang moet worden gecombineerd op type of textuur. Als u van plan bent om verschillende ornamenten te gebruiken, moet de achtergrond dezelfde kleur hebben en omgekeerd - één patroon op het behang van verschillende tinten. Mooi uitziende contrastcombinaties, ze geven de interne dynamiek en helderheid. Varianten van een combinatie van behang van twee en meer kleuren in een salon kunnen op een foto worden bekeken.

  Soorten combineren

  Met behulp van een bekwame combinatie van hekjes met elkaar en andere materialen, kunt u een uniek interieur creëren. Deze decoratie is niet alleen in staat om de tekortkomingen van de ruimte visueel op te fleuren, maar het is ook goed om het interieurthema van de woonkamer en de smaak van de eigenaars van het huis te benadrukken. Behang kan niet alleen worden gecombineerd in kleur, textuur of patronen, maar kan ook worden gecombineerd met andere afwerkingsmaterialen - gips, stucwerk, hout.

  Het gebruik van verticale balken is een oude techniek waarmee u de ruimte visueel kunt strekken en het plafond kunt verhogen. Om de ene na de andere band van verschillende kleuren gemakkelijk te plakken, vooral als het een schaduw van metgezellen is. Moeilijkheden kunnen ontstaan ​​wanneer een combinatie van contrasterende kleuren. Contrasterende strepen snijden de ogen en in grote hoeveelheden is een dergelijk decor de moeite niet waard om te gebruiken. De strepen kunnen dezelfde tint hebben, maar hebben verschillende texturen.

  Verschillende strepen behang op de kleur of textuur kunnen niet op de muur worden geplakt, omdat het nodig is om bepaalde verhoudingen te gebruiken voor een harmonieuze combinatie. Dus, als u tinten-metgezellen gebruikt, bijvoorbeeld, grasachtig groen en lichtgroen, ziet de meest harmonieuze eruit als een combinatie van 2 op 1, wanneer de strook van één tint wordt afgewisseld met de twee banden van de andere. Een contrasterende achtergrond zal er gunstiger uitzien als ze hetzelfde patroon hebben.

  Tip! De combinatie van verticale strepen in verschillende tinten, maar met hetzelfde patroon, ziet er passend uit als het gebied met de tekening niet te groot is. Het is voldoende om op deze manier slechts een van de muren of een deel ervan te bedekken, anders zal het interieur van de woonkamer er smakeloos uitzien.

  In tegenstelling tot de verticale combinatie is de horizontale lijn wat gecompliceerder. In dit geval kunt u voor dit soort decoratie van de wanden van de woonkamer het behang aanvullen met andere afwerkingsmaterialen, bijvoorbeeld houten panelen of MDF-panelen. Deze combinatie past goed in klassieke interieurs, vooral in Engelse en Victoriaanse stijlen.

  Met behulp van een combinatie van verschillende texturen en materialen, kunt u specifieke details in de woonkameromgeving identificeren, met name meubels met een dergelijke achtergrondlook. Er moet rekening worden gehouden met het feit dat de horizontale stroken de kamer visueel een beetje lager maken, maar ze kunnen de woonkamer uitbreiden.

  Dit is de meest creatieve variant van het combineren van behang op de muren in de woonkamer. Met behulp van contrasterende kleuren op het behang, kunt u alle details van het interieur benadrukken - meubels, raam- en deuropeningen, nissen, richels. Deze afwerkingsoptie vereist echter een competente aanpak en een onberispelijke smaak, anders dreigt het interieur een absurde cartoon te worden. Deze methode is geschikt in moderne stijlen, bijvoorbeeld pop-art of modern.

  Net als bij de vorige soorten combinaties, gelden dezelfde regels voor het patchwork-paneel. Het behang moet in kleur met elkaar vermengen en worden gecombineerd met de rest van het interieur. Afwerking kan worden geselecteerd voor meubels, specifieke accessoires, textiel of neutrale kleuren, in harmonie met alle tinten en stijlen.

  Patchwork decoratie van de muren van de woonkamer met een bekwame selectie van kleuren en texturen ziet er stijlvol en mooi uit. Op de foto ziet u de varianten van het gecombineerde behang in de decoratie van muren in een scrappy-techniek.

  Aparte ruimte en zonering

  Als u besluit om kamers samen te voegen of de woonkamer in zones te verdelen, kunt u met deze eenvoudige methode de ruimte afbakenen. De scheidingswanden kunnen in het interieur te volumineus zijn dus om een ​​zonirovat kamer te gebruiken, kun je verschillende behang gebruiken.

  Elk van de kamers of zones kan anders in kleur en textuurbehang worden geplakt, maar hier is het nodig voorzichtig te zijn. Probeer kleuren te kiezen die dichtbij in het spectrum liggen, zodat het interieur er harmonischer uit zal zien.

  Als de kleuren te verschillend zijn en niet goed met elkaar mengen, kunt u de situatie corrigeren met behulp van gordijnen, tapijten, spreien. Tinten textiel of meubelstoffering in een kamer moeten overeenkomen met de kleur van de wanden van een ander.

  Decoratieve elementen van helder, mooi behang diversifiëren elk interieur. Het is niet altijd mogelijk behang te kopen met zeer interessante ornamenten en een rijk palet aan kleuren. In deze situatie is er een optie - om een ​​rol te kopen en deze te gebruiken als decoratie op de achtergrond van de meer neutraal gedecoreerde muren van de woonkamer. Inserts kunnen niet alleen de gebruikelijke wallpaper, maar ook behang, stof, muurschilderingen.

  Als u van plan bent om het interieur van de woonkamer te diversifiëren met heldere inserts, moet u eerst zorgen voor een geschikte achtergrond voor hen. Voor het afwerken van de muren kun je verf, gips, monofonisch behang gebruiken. De inserts zelf moeten dichter zijn dan het achtergrondmateriaal dat wordt gebruikt bij het decoreren van de muren van de woonkamer.

  Belangrijk! Inserts zien er spectaculairder en helderder uit als u ze extra selecteert met lamellen, lijstwerk of stucwerk.

  Met grote inzetstukken kunt u de woonkamer in meerdere zones verdelen. Inserts van behang en andere materialen kunnen niet alleen de muren, maar ook het plafond versieren. Vaak bevindt een dergelijk decoratief element zich in het midden van het plafond. Houd er echter rekening mee dat een dergelijk decor visueel de hoogte van de kamer vermindert. Hoe ziet het eruit? Het combineren van behang met inserts in het interieur van de woonkamer is te zien op de onderstaande foto.

  Het verfraaien van woonkamers en andere kamers met achtergronden waarop een omvangrijk fotobeeld is toegepast, is bijna een halve eeuw geleden ontstaan. Sindsdien is de technologie veranderd, maar tegelijkertijd is de kwaliteit van wallpapers verbeterd - de afbeeldingen zijn ongelooflijk gedetailleerd en realistisch geworden. Een dergelijke decoratie van een van de wanden of het plafond van de woonkamer zal het mogelijk maken de hal in zones te verdelen of, omgekeerd, verschillende delen van de kamer in één te verenigen.

  Foto-achtergronden en afbeeldingen erop worden geselecteerd, afhankelijk van de stijl van het interieur. Een dergelijk beeld wordt aangeraden om vanaf de zijkant van de rustzone of op de tegenoverliggende muur aan de muur te worden gelijmd. Afbeeldingen kunnen verschillen. Dus, in landelijke en provence-stijl, pastorale landschappen of een uitzicht vanuit een raam aan de kust of in de tuin zijn geschikt. Voor ethno zijn afbeeldingen van wilde dieren in savanne of jungle geschikt. En in de woonkamer in de loftstijl past een foto met industriële afbeeldingen.

  De versie met het 3D-effect wordt steeds populairder. Met behulp van omvangrijke afbeeldingen kunt u de woonkamer bijna eindeloos visueel maken. Behang met een perspectief heeft als effect dat de ruimte 1,5 keer of vaker wordt vergroot. Ondanks een verbazingwekkend resultaat worden fotobehang echter niet aanbevolen voor gebruik als afwerking in kleine kamers.

  Op het eerste gezicht lijkt het behang vrij gewoon materiaal, waarin het moeilijk is om iets interessants en origineels te vinden. Het combineren van verschillende soorten tapijt in de woonkamerinrichting geeft echter de helderheid en individualiteit van het interieur.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  − 6 = 1