Combinatie van behang in het interieur

Beste combinatiebehang van twee kleuren: foto in het interieur

De combinatie van wallpaper - het is een geweldig idee om het interieur van de kamer juiste combinatie van behang van twee of meer kleuren in het interieur te diversifiëren, is het een goed idee om de ruimte te diversifiëren om het ontwerp van de kamer te veranderen, de belangrijkste voordelen van behang in combinatie van twee kleuren: het is goedkoop, origineel, modieus.

Interessante ontwerpideeën en tips helpen om elke kamer, zelfs de kleinste en de donkerste, ideaal te maken door twee kleuren behang te combineren.

Het belangrijkste bij het combineren van behang van verschillende kleuren is de juiste combinatie van behang per kleur, dit zal het gebruikelijke bereik van kleuren en tinten helpen.

Combinatie van behang in het interieur: regels voor combineren

Het combineren van behang in het interieur, dit is een vrij nieuwe richting in de wereld van reparatie en ontwerp, maar zeer succesvol. Door het behang met elkaar te combineren, krijgt u een interessant beeld van de ruimte, is er een mogelijkheid om de voordelen te benadrukken en de tekortkomingen van muren en kamers te verbergen. De donkere kamer kan visueel worden verduidelijkt, maar te licht, integendeel, donkerder. Het combineren van het behang is niet zo'n gemakkelijke taak, je moet het serieus aanpakken en alles goed doen.

Varianten van een combinatie van achtergronden kunnen een beetje zijn:

 • Combinatie van behang in kleur en schaduw
 • Het combineren van behang op het materiaal;
 • Combinatie van behang op de factuur.

Het combineren van het behang is vrij moeilijk en het zou met een zekere ernst moeten gebeuren

In allerlei combinaties van achtergronden moet u het juiste kleurenbereik behouden, zodat de achtergrond iets gemeenschappelijk heeft, zoals een afdruk, patroon, achtergrond of kleur.

In de eerste variant is dit een combinatie van behang volgens hun kleur, schaduw. Het wordt aanbevolen om het spectrum van kleuren en tinten te gebruiken en om meer geschikte kleurovergangen te kiezen. De combinatie van behang op het materiaal is niet minder moeilijk, je kunt verschillende materialen, vinyl, papier, behang voor het schilderen, niet-geweven behang combineren, maar houd rekening met de kleur van deze achtergronden. De combinatie van behang van twee kleuren in textuur, dit is wanneer gecombineerd behang van verschillende texturen en ornamenten aan één muur.

Maak het gecombineerde behang in de kamers

U kunt achtergronden in elke kamer combineren, met elk gebied en elke verlichting. Veel voordeliger is de combinatie van behang in grote en ruime kamers, omdat de wanden groot zijn, waardoor je de fantasie kunt "verspreiden" en de wildste verbeeldingen in het leven kunt belichamen.

Maar in kleine kamers ziet het gecombineerde behang van verschillende kleuren er ook goed uit, als u het algemene kleurenschema en de textuur van het behang kunt weerstaan. Gecombineerd behang is geweldig voor het plakken van kinderkamers, woonkamers, hallen.

Maak een mooi interieur met een combinatie van achtergronden die je kunt en in de keuken

In de slaapkamer, hal en keuken kunt u ook het gecombineerde behang lijmen.

Gecombineerde behang kan al klaar worden verkocht, met de ideeën van combinatie, maar je kunt zelf een combinatie maken, het behang oppakken:

Gecombineerd behang in de kamers zijn zeer goed verzorgd, kunnen ze worden geïsoleerd gebied in de kamer, waardoor ze de focus, visueel toewijzen ruimte die de toon en de textuur van behang zithoek en een werkruimte. Het belangrijkste ding niet één detail vergeten, moet de grondtoon van het behang in de kamer worden getraceerd in detail de kamer: schilderijen, vazen, speelgoed, keukengerei en andere kleine voorwerpen.

Door de achtergrond zelf te combineren, kunt u een budget voor reparaties besparen door de overblijfselen van behang in de winkel te kopen tegen een gereduceerde prijs.

Succesvolle varianten van het combineren van achtergronden

Voordat u een combinatie van achtergronden van verschillende kleuren in uw interieur maakt, moet u de meest succesvolle en vooral de juiste ideeën en soorten combinatie van behang kennen.

Dus, de opties voor het combineren van achtergronden:

 • Combinatie van behang inserts;
 • Combinatie van behangoverlays;
 • Verticale combinatie;
 • Horizontale combinatie;
 • Quilten van de combinatie van behang.

Met de juiste combinatie van behang, zal de kamer origineel en mooi zijn

Toen we het behang accenten wilt combineren, gebruikt de basiskleur van het behang en verdeel het met allerlei accenten en andere kleuren, schaduwen of enige variatie in textuur: recht, schuin, horizontaal, verticaal, zoals we willen. De combinatie van behangpanelen dient als decoratieve decoratie van de muur en wordt uitsluitend als decoratie gebruikt.

Deze decoratie van de muur met restjes en allerlei behangsneden, benadrukt op harmonieuze wijze de basiskleur van het behang in de kamer.

Verticale combinatie van behang is een combinatie van verschillende of identieke afmetingen, kleuren en schaduw van behangstrepen op de muur. Horizontale combinatie van behang is de decoratie van het bovenste en onderste deel van de kamer. Doorgaans verdeelt de afwerking met een horizontale lijn de kamer in twee gelijke delen met behulp van behang, waardoor een achtergrond ontstaat van de bovenkant van de muren en een zekere kleur wordt gegeven aan de onderkant van de muren.

Horizontale combinatie verbergt het gebied van de ruimte, visueel vermindering van de hoogte van de wanden en plafond en een verticale combinatie van behang, daarentegen vergroot het gebied van de ruimte, de hoogte van de wanden en het plafond.

De combinatie van behang in kleur

Zoals gezegd, wanneer een combinatie van behang elkaar, is het noodzakelijk om een ​​basiskleur, die terug te vinden in de kamer en in de kleinste details van het interieur en passende kleur uit het spectrum die harmonieus zijn met elkaar gecombineerd kiezen toewijzen. Het kleurenspectrum biedt 9 primaire kleuren: rood, oranje, geel, groen, blauw, blauw, paars, wit en zwart.

De combinatie van achtergrond op de kleurenschaal kan verschillende variaties hebben:

 • Een eenvoudige combinatie, twee aangrenzende kleuren in het spectrum;
 • Complexe combinatie, verschillende kleuren;
 • Een gedurfde combinatie, een combinatie van tegengestelde kleuren over het hele spectrum.

Voor een kamer met een klein gebied is het beter om licht behang en tinten te kiezen, in een grote ruimte kunt u met kleur experimenteren.

Voorbeelden van combinaties zijn heel verschillend, waarbij een combinatie van behang, de overheersing in het binnenste van de primaire kleur, betrekking heeft op de combinatie met de hoofdkleuren.

Voor kleine kamers is het beter om lichte kleuren behang te combineren

Als u een kamer maakt in lichte en rustige kleuren en in hetzelfde kleurenschema, kunt u de aangrenzende kleuren kiezen in het spectrum van geel en groen, bijvoorbeeld, en hun tinten. Welnu, als de kamer is ingericht met eenvoudig donker behang, moeten ze worden gecombineerd in tegenovergestelde kleuren in het spectrum.

Hoe wallpaper combineren met elkaar: tips en trucs

Als u het idee kiest om behang in het interieur te combineren, moet u enkele regels volgen die mooi, correct en smaakvol de kamer met behang kunnen versieren.

Hiervoor moet je verschillende regels kennen:

 • Kies de kleur van de achtergrond, afhankelijk van het gebied en de verlichting in de kamer;
 • Meng twee heldere kleuren behang niet in één ruimte;
 • Om één kleurschaal te weerstaan;
 • Verdun de ruimte met kleine details van bepaalde kleuren.

De kleur van het behang moet de voordelen van de ruimte benadrukken en de nadruk leggen op de tekortkomingen ervan. Kies daarom voor een kleine kamer licht behang en voor een grote kamer, donker behang. Twee rijkelijk heldere kleuren, zelfs in een grote kamer, zullen geen harmonie vinden, dus het zal niet lukken om slechts twee heldere kleuren te combineren. Als u de achtergrond van twee verzadigde kleuren combineert, moet u overgangen maken met lichte of zelfs getinte achtergrond. Bovendien moet u in een kamer met gecombineerd behang één kleurbereik behouden, waarbij het interieur wordt verdund met kleine details van het interieur.

In een kamer kunt u maximaal vijf kleuren en tinten combineren, anders is er geen harmonie in de kamer.

Een gecombineerd behang lijmen

Nadat u het kleurenschema hebt gekozen, kunt u het gecombineerde behang gaan lijmen, rekening houdend met alle tips en aanbevelingen. Het lijmen van het gecombineerde behang begint bij de voorbereiding van de wanden van de ruimte, het is belangrijk dat de wanden glad en zonder gebreken zijn. De berekening van het behang op de kamer moet nauwkeurig zijn, zodat u niet alle winkels met een vergelijkbare kleur hoeft te zoeken. De volgende belangrijke stap is de voorbereiding van een rol behang voor lijmen. Als behang met een ornament of met een tekening die moet worden geselecteerd, moet u de snede correct aanpassen aan de hoogte en breedte van de kamer, de hoeken en de verbinding. Paar strepen om van tevoren in te plannen, om ze niet te verwarren met de rest van het behang. Dit is moeilijk te doen voor behang, die onafhankelijk van elkaar worden gecombineerd, in afzonderlijke banden, hier moet je de bouwtape en het niveau gebruiken.

Het lijmen van het gecombineerde behang is ook niet eenvoudig:

 • Het is noodzakelijk om het lijnenniveau te behouden bij het lijmen van horizontaal, verticaal en patchwork behang;
 • Het is goed om de voegen van het behang te lijmen;
 • Knip de randen van de achtergrond voorzichtig af.

Kleit gecombineerd behang is noodzakelijke kont

Zorgvuldig voorbereiden van materialen voor werk- en werkoppervlakken, behangen zal enige tijd en werk vergen.

Gecombineerd behang is beter om niet te overlappen, u moet voorkomen dat de ene overlapping van de ene doek op de andere en de kooi behangverbinding in de verbinding.

Welke rol speelt het gecombineerde behang in het interieur?

Gecombineerd behang past in een breed scala aan interieurs, zoals zelfvoorzienende kamerinrichting.

De overvloed aan achtergrondselectie biedt een unieke kans:

 • Het gebruik van behang als een onafhankelijk element van decor;
 • Verschillende stijlen in één ruimte combineren;
 • Distributie van kamers in zones.

Verspreid de kamer met behulp van de achtergrond naar de zones, je moet de juiste achtergrondkleuren kiezen voor een comfortabel verblijf in deze gebieden.

Varianten van het combineren van behang voor wanden (video)

Met behulp van behang kun je onherkenbaar een eenkamerwoning of een enorm landhuis perfect afwerken. Gecombineerd behang helpt de positieve eigenschappen van de kamer te benadrukken, verbergt de tekortkomingen van de kamer en oppervlakken, creëert een knusse kamer en realiseert hun wildste fantasieën.

Voeg een reactie toe

© 2017, homeli.ru. Kopiëren is alleen toegestaan ​​met een verwijzing naar de bron

Kopiëren is alleen toegestaan ​​met een verwijzing naar de bron

De combinatie van behang in het interieur - 30 ideeën

De decoratie van de muren van de woning gaat terug tot de oudheid. In Europa waren de wanden verstopt met zijde of leer, in het oosten gebruikten ze papier. Eeuwen voorbij, technologieën, materialen veranderen, en de mensheid gebruikt nog steeds behang in het interieur. Hiermee kunt u de oneffenheden en defecten van muren verbergen, de verlichting van de kamer verbeteren, zelfs geluid absorberen. Ze kunnen niet alleen in woonruimten worden gebruikt, maar ook in omstandigheden met hoge luchtvochtigheid of temperatuurverschillen.

Bij het kiezen van behang moet u zich duidelijk realiseren dat de gebouwen van onze woningen bepaalde functionele belastingen vervullen, verschillende grootten, een bepaalde mate van verlichting, vochtigheid hebben. Dit heeft invloed op het materiaal, de kleur en het patroon van de geselecteerde achtergrond. Beoordeel welke van de kamers of delen van kamers het grootste risico lopen om besmet te raken. Bepaal aan welke kant uw kamers zijn, hoe ze worden verlicht, hun grootte, lay-out.

Traditioneel in onze appartementen is de keuken niet alleen een plek om te koken, maar ook om te worden ontvangen door het hele gezin. Het werkende gedeelte van de keuken moet worden geplakt met betrouwbaar sterk behang, gemakkelijk te wassen. Voor de rest van de kamer halen de lichtere tinten, met een mooi patroon dat de eetlust veroorzaakt, verbetert de stemming, wallpapers passen bij de respectievelijke landschap of een stilleven.

De muren van de badkamer of toilet is niet zo vaak versierd met behang als gevolg van de hoge vochtigheid in deze gebieden, maar ook hier is het mogelijk om wallpapers met naturalistische beelden als het element van het interieur te plaatsen, is het redelijk om deze te combineren met steklooboyami vanwege hun weerstand tegen vele factoren.

Een gang is een plaats waar vervuiling niet ongewoon is. Spatten van paraplu's, schoenen, bovenkleding, zakken die op de muren vallen, kunnen onherstelbare schade aanrichten aan het uiterlijk van uw muren. Kies voor sterke, eenvoudig te reinigen materialen met onopvallende geometrische of natuurlijke motieven van lichte of zachte kleuren. Vinylpakken, ze zijn mooi, divers en gemakkelijk schoon te maken.

In woonruimtes is de ruimte voor het kiezen van een decor voor uw interieur zeker breder. In de slaapkamers, kinderen, is het wenselijk om behang te gebruiken van natuurlijke materialen, met goede luchtuitwisseling, zonder allergische reacties te veroorzaken. Rustige, ontspannende kleuren in de slaapkamer voor volwassenen en felle kleuren in het interieur van de kinderkamer voor een altijd vrolijke, vrolijke toestand van uw kind. Papieren achtergronden zijn hier ideaal voor. Hun decor is nu zeer divers door het gebruik van verschillende tekentechnieken, ze hebben een andere textuur gekregen, die er rendabel uitziet in het interieur.

Woonkamers, hallen kunnen vinylbehang zijn, ze hebben ook verschillende soorten, afhankelijk van de methode van aanbrengen van de toplaag en de extra gebruikte materialen: zeefdruk, geschuimd, dicht vinyl. Vinylbehang laat geen lucht in, wat de ontwikkeling van schimmel onder zich kan veroorzaken, maar ontwerpers gebruiken ze graag bij het ontwerp van openbare en particuliere gebouwen. Het wordt aanbevolen om regelmatig kamers te ventileren met muren bedekt met vinylbehang. De kleur, textuur, patroon, combinatie van verschillende soorten behang in het interieur van de woonkamer wordt bijna beperkt door uw verbeeldingskracht en gevoel voor verhoudingen.

Waarom combineren we ze?

 • zodat je de kamer of het appartement in verschillende zones kunt verdelen: de keuken - voor lunch, werk; kinderen - op het speel- en recreatiegebied, een plek voor lessen voor schoolkinderen; Eenkamerappartement - op een zone voor ontvangst van bezoekers en voor de rest van de eigenaren.
 • door verschillende achtergronden te combineren, kunt u de visuele afmetingen van de kamers aanpassen, de oneffenheden van de muren verwijderen, andere constructieve tekortkomingen.
 • je kunt je richten op elk object van je leefruimte, of het nu een mooie zachte hoek is, een antieke open haard of gewoon foto's van je familie aan de muur.
 • dit is een zeer eenvoudige manier om te besparen op het kopen van dure achtergronden. Je hoeft ze niet te kopen om de hele kamer te plakken, hun restjes worden met een aanzienlijke korting verkocht.

Vergeet niet een aantal belangrijke momenten van decoratie met een combinatie van behang van verschillende kleuren, texturen, soorten bij het versieren van kamers.

Effect van kleur op de grootte en vorm van de kamer

De afmetingen van een kleine kamer kunnen visueel worden verhoogd met combinaties van licht behang. Een grote kamer kan worden verkleind door donkere verzadigde kleuren te verlijmen. Als je een muur donker maakt, wordt deze visueel weggetrokken, de vorm van de kamer zal meer langwerpig zijn. De horizontale balken zullen de breedte vergroten en de verticale balken zullen de ruimte visueel hoger maken. Overweeg natuurlijk licht.

De kamers aan de zuidkant zijn bedekt met een combinatie van donkere of koude tinten. Als de kamer aan de noordkant ligt, stop dan bij een warmer, je kunt een pastelkleurenschema hebben. Gebruik voor het verticaal combineren behang van dezelfde dikte.

Als u met deze combinatie rollen van verschillende dikte plakt, zullen de plaatsen van hun voegen heel goed zichtbaar zijn, het zal geen enkele binnenfoto uitwerken. Het is raadzaam om producten van één fabrikant, uit één collectie, één prijscategorie, in één winkel te kopen.

Kleuren, textuur van behang moet worden gecombineerd met het interieur.

De kleuren van het behang moeten noodzakelijkerwijs worden herhaald met individuele elementen van meubels of decor voor een gevoel van integriteit, volledigheid van het interieur. Creëer contrasten, accenten, maar behoud de algehele stijl.

Vraag om alle achtergrond in te zetten die je hebt geselecteerd, zorg dat de keuze correct is. De compatibiliteit van het behang kijkt naar de speciale stands en controleer het artikel op de rollen, zodat de kleuren precies overeenkomen.

Maak slechts één muur helder in de kamer.

Overlaad het interieur niet met felle kleuren, de kamer zal niet comfortabel zijn om te leven. De uitzondering vormen de kinderkamers, de kamers van tieners, je kunt je geen zorgen maken over de overdaad aan kleuren, dit lijkt heel erg op de jongere generatie, het komt overeen met hun temperament, levensenergie.

Wallpapers worden geselecteerd na het kopen van meubels.

Het is veel gemakkelijker om een ​​hoes voor wanden of plafonds te kiezen onder de kleur van meubels die al beschikbaar zijn, dan om de meubelset bij te werken. En niet een combinatie van alle elementen van het interieurontwerp zal al uw inspanningen teniet doen.

Er zijn verschillende bewezen ontwerpmanieren om verschillende achtergronden te combineren: de kamer verticaal en horizontaal verdelen; speciale toewijzing, ontwerp van niches en scheidingswanden; gebruik van patchwork-techniek; de opname van panelen, inserts.

Horizontale scheiding houdt traditioneel het gebruik van twee soorten behang in: de bovenste aansteker met een monofonisch of fijn patroon, hoe lager de donkerdere tint, hoe meer uitgesproken patroon. De rand van hun verbinding wordt afgesloten door een achtergrondtape of trottoirband van verschillende materialen. Deze optie is geschikt voor een interieuroplossing in de klassieke stijl voor een woonkamer, kantoor of gang. U kunt veel horizontale strepen van verschillende kleuren gebruiken, maar alleen op één muur. Met deze optie wordt uw woonkamer modern en stijlvol.

Verticale combinatie veronderstelt een uniforme afwisseling van banden van verschillende kleuren of patronen, accentuering op individuele zones of objecten. Het kan een muur zijn achter een bank in de woonkamer of een bed in de slaapkamer, strepen aan weerszijden van de open haard, deur of tv. Gebruik geen overdreven heldere tonen om de aandacht van het onderwerp te ontwijken. Deze optie kan een weerspiegeling zijn van alle stijlen, afhankelijk van de kleur, textuur en patronen die als achtergrond worden gebruikt. Het kan in bijna elke woonruimte of openbare ruimte worden gebruikt, het geeft elk zijn eigen unieke stijl en uiterlijk.

Niches in de kamer van een hinderlijke beperking van de constructie-element kan worden omgezet in een prachtige kunstwerk. Ze kunnen worden getransformeerd door het gebruik van een combinatie van contrasterende behang of na te bootsen natuurlijke materialen: steen, marmer, Venetiaanse gips. De nis in de slaapkamer of woonkamer na een goed gekozen combinatie van behang zal een echte decoratie van uw huis zijn. Niche in de hal kan worden uitgegeven in de vorm van een kast, en het moet worden uitstekende hoeken plakken behang sterker, waardoor de levensduur van de reparatie zal worden uitgebreid, maakt interessante accenten in de visuele perceptie van de ruimte.

De inserts van behang kunnen groot en klein zijn, ze worden gebruikt in woonkamers, slaapkamers, keukens. Het inzetstuk kan de hele muur bezetten, een element van de zonering van de kamer zijn, dus een klein stuk behang zijn dat boven de tafel is geplaatst, een open haard, achter een bed of een bank. Vaak in dergelijke gevallen, met behulp van achtergrond in verschillende kleuren, plots. Versier de muren met kleine stukjes behang in frames of gemaakt als Romeinse gordijnen of panelen.

Plakken in de stijl van "patchwork", het gebruik van kleine stukjes behang in verschillende kleuren. U kunt woonkamers en eetkamers inrichten in de stijl van het land, de Provence, retro, met zachte kleuren en harmonieus gecombineerde tekeningen. In de kinderkamer daarentegen is de helderheid en het contrast van het gebruikte behang wenselijk.

De combinatie van behangkleuren in het interieur

Er zijn twee manieren om behang van verschillende kleuren in het interieur te combineren: eenvoudig - een combinatie van twee kleuren en een complex - verschillende kleuren en tinten. Kleuren zijn onderverdeeld in warm en koud, licht en donker, gecombineerd en onlogisch.

Als je de kamer bedekt met verschillende lichte tinten pastel, krijg je een luchtig, lichtgewicht, licht interieur. Onveranderlijk populair is de combinatie van zwart en wit materiaal bij het creëren van een klassiek of hightech interieur. De combinatie van donker behang is een moeilijkere taak, probeer de drukkende, zware indruk van het ontwerp te vermijden. In deze variant is het goed om donkerbruine, zwarte, groene en rode tinten te combineren. Gebruikte behang grijze of beige schaal, variërend met de kleuraccenten kan worden verkregen als een heldere modernist en strikte barok.

Op basis van de basiskleur van uw interieur, moet u rekening houden met het volgende:

 • rode achtergronden worden gecombineerd met bruin, paars, grijstinten, goud en blauw;
 • oranje gecombineerd met karamel, bruin, wit, grijs, groenig, niet combineren met alle tinten rood;
 • geel worden gedempt door beige, bruin, niet combineren met rood en roze;
 • bruin, beige vullen elkaar perfect aan, gecombineerd met blauw, grijs, groen, goud, niet geschikt voor bordeaux of rood;
 • groen gecombineerd met kalme warme tonen, en met behang van heldere kleuren;
 • blauwe melanges met wit, blauw, grijs, bruin, bordeaux, goud en zilver, niet combineren met groen;
 • paars gecombineerd met goud, alle tinten geel en oranje, beige en roze, niet gecombineerd met rood.

Gekleurd behang in Scandinavische stijl

Overweeg deze eenvoudige regels bij het creëren van uw eigen, unieke designinterieurs en u bent verzekerd van een uitstekend resultaat. Het maakt niet uit of hij de top van de beste designprojecten van het jaar binnengaat, het belangrijkste is dat hij je vreugde brengt.

Stijlvolle combinatie van achtergronden: 9 ideeën voor succes

Door achtergronden en niet-standaardoplossingen te combineren, kunt u originele visuele effecten bereiken.Het combineren van achtergronden is niet alleen een gewaagde, maar ook een praktische oplossing. Repareren is zelden ideaal, en door de textuur van het behang kun je zelfs de niet helemaal vlakke voegen van het plafond en de muur mooi verslaan. Hoe verschillende achtergronden combineren in een kamer, zodat het er goed uitziet?

Combinatie van behang van twee kleuren

In het interieur gelden dezelfde regels voor compositie, als in elke andere artistieke ruimte, bijvoorbeeld op canvas.

Door behang te combineren om de horizon te benadrukken, komt u harmonieus in elke ontwerpstijl

Welke resultaten kunnen worden bereikt als correct uitgekozen combi-achtergrond:

 • Verdeel de kamerruimte in zones;
 • Plaats op competente wijze accenten in het interieur;
 • Selecteer een nis of een aparte muur;
 • Hersteldisecties verbergen;
 • Benadruk de stilistische oriëntatie van de kamer;
 • Maak de kamer persoonlijk, speciaal, met de afdruk van de smaak en het karakter van de eigenaar.

Alle interieurdetails moeten een achtergrond creëren of de aandacht trekken. Voor de gast, die de kamer binnenkomt, kreeg meteen de juiste indruk, je moet duidelijk accenten op de muren plaatsen. Door het behang te combineren, wordt één muur of een deel ervan geselecteerd en dit vlak wordt het belangrijkste baken van aandacht. De andere muren spelen een ondergeschikte rol.

Voorbeelden van een dergelijke samengestelde oplossing:

 • Eén muur - helder behang, 3 andere muren - licht, neutraal, zonder behang;
 • Een deel van de muur is gemarkeerd met lichtere achtergronden dan de randen.

Manieren om achtergronden te combineren kunnen verschillende opties bevatten, maar het is noodzakelijk om een ​​gemeenschappelijk ontwerpconcept te volgen

Als u een horizontale splitsing op de achtergrond van twee kleuren gebruikt, moet de onderkant donkerder zijn dan de bovenkant. Bij verticale scheiding moet er rekening mee worden gehouden dat licht behang de ruimte visueel vergroot en de donkere - smal en zwaar. Daarom, als het interieur is gebouwd op contrasten, moet de verticale scheiding van de muur met behang van twee kleuren worden gecompenseerd door de compositie.

Voorbeelden van het combineren van verticaal behang:

 • De nis is bedekt met donkerder behang dan de muren;
 • Het midden van de muur is lichter dan de randen;
 • Aan de rand van de deur of raamopening - meer lichtbehang dan in de rest van de kamer.

Alvorens het behang te lijmen, moeten ze goed gekozen zijn. Om dit te doen, moeten we ons eerst voorstellen hoe de accenten in het interieur worden geplaatst. Om dit duidelijk te maken, moet je een papier en een potlood nemen, de kamer schetsen en ongeveer schatten waar en hoe de achtergrond zal worden geplakt. Om de beste optie voor de compositie te vinden, moet je een paar verschillende combinaties proberen.

Wallpaper metgezellen in het interieur (video)

Hoe wallpaper te combineren met elkaar: de principes van compatibiliteit

Achtergronden hebben kleur en textuur. Om de combinatie van de twee kleuren er goed uit te laten zien, moet het behang dezelfde dikte hebben. Vinylbehang moet worden gecombineerd met vinyl en papier met papier. Wasbaar behang wordt gebruikt om de kamer van onderen te lijmen, bijvoorbeeld in de kinderkamer. Afhankelijk van de dikte van het canvas, moeten ze samenvallen met de belangrijkste, anders wordt een lelijk uitsteeksel op de docking-site gezien. Naast kleur kan de achtergrond een patroon hebben.

Welke regels moeten worden gevolgd om de combinatie er goed uit te laten zien, niet alleen op papier, maar ook in het interieur:

 • Gebruik niet meer dan 1 helder patroon;
 • Bedek de achtergrondmuren met neutraal behang;
 • Als u 2 of meer patronen gebruikt, moeten deze in stijl en kleur overeenkomen.

Verticale patronen verlengen de muren visueel en verhogen het plafond

Horizontale patronen vergroten het vlak van de muur visueel, vergroten de hoeveelheid ruimte. Het is niet aan te raden om verticale en horizontale patronen te combineren, met name heldere en contrasterende kleuren. Als een gast de kamer binnenkomt met epilepsie, kan hij een aanval krijgen.

Om ervoor te zorgen dat alle gasten zich op hun gemak voelen, is het het beste om geen felle, alleen verticale of alleen horizontale patronen te gebruiken.

Een goede combinatie van behang in het interieur

Sommige mensen worden moe van de verzadigde kleur van de muren. Ontwerp in het interieur is gebouwd op harmonie en accenten, zodat de kamer altijd gezellig is, het is de moeite waard om je te concentreren op niet meer dan 1 muur.

Hoe de achtergrond en achtergrond te kiezen:

 • Behang van twee kleuren moet warme of koude tinten zijn, bijvoorbeeld lichtblauw en groen, zachtroze en perzik;
 • Behang van twee kleuren moet hetzelfde zijn in helderheid, glanzend of mat.

Wallpaper metgezellen moeten een enkele kleurrichting hebben, anders zal het ontwerp dissonant zijn

Het is noodzakelijk om het behang van twee kleuren in glans te combineren, op dit principe zijn alle ontwerpseries van behang gebaseerd. In het interieur ziet u beter mat gecombineerd behang van een eenvoudige textuur.

Hoe verschillende achtergronden in één ruimte de ruimte wijzigen

Een kamer met een ongewone opstelling van behang moet in harmonie zijn met alle andere reparaties in het appartement.

Waar het geschikt is om een ​​combinatie van twee kleuren behang te gebruiken:

 • In een kleine ruimte om de ruimte visueel uit te breiden;
 • In de gang, ter bescherming tegen de vervuiling van het onderste deel van de muren;
 • Gebruik in de kinderkamer wasbaar behang op de onderkant van de muur.

In een smalle gang of een appartement met een kamer met een klein oppervlak is het een zeer geschikte combinatie van twee kleuren behang

Het blijkt dus dat dit niet alleen een interessante, maar ook een praktische optie is voor het decoreren van wanden.

Opties voor het combineren van achtergronden: harmonie en contrast

De kleur en textuur van het behang is een bepaalde informatie over de smaak van de eigenaar, dus je moet het ontwerp in het interieur selecteren in overeenstemming met hun eigen voorkeuren. Dan zal het leuk zijn om in de kamer te zijn.

Het opvallende contrast tussen rijke en vervaagde tinten van dezelfde kleur is een van de feitelijke principes van het combineren van behang in het interieur

De combinatie van twee kleuren in één ruimte moet worden gebouwd volgens een van de volgende principes:

 • Contrast tussen verzadigde en onverzadigde kleur;
 • Sluit in het palet de rangschikking van bloemen, tinten van dezelfde kleur;
 • Variaties op een warme of koude schaal;
 • Sluiten of identiek in kleurenbehang met een ander patroon.

Te koop vindt u niet alleen vlakke, maar ook reliëfbehang. Het reliëf bezielt de wanden echter, zodat de compositie er goed uitziet, in een kamer moeten er maximaal 1 of 2 reliëfs zijn. Als twee reliëfs worden gebruikt, moet het behang hetzelfde van kleur zijn.

Wallpaper-combinaties aan de muur (video)

Kant-en-klare oplossing: muurbehang voor muren

Veel collecties bieden onmiddellijk een reeks opties voor een combinatie van achtergronden.

Wat zijn de voordelen van gepaarde behang van één fabrikant:

 • Twijfel niet aan uw eigen smaak, u kunt de reeds geselecteerde combinatie van twee kleuren gebruiken;
 • Je hoeft niet na te denken over de compositie, de ontwerper heeft alles al van tevoren berekend;
 • U kunt de gasten met trots laten zien dat reparatie mogelijk is en ervoor zorgen dat iedereen het zal waarderen.

Door behang te combineren met kant-en-klaar canvas, kunt u tijd besparen en een gegarandeerd goed resultaat behalen

Vaak worden op de juiste manier behangparen op de juiste manier gesneden en wordt de vergoeding gespecificeerd, zodat de naad gelijkmatig is. De instructies laten zien hoe je het behang op de juiste manier lijmt, hoe de doeken ten opzichte van elkaar op de muur worden geplaatst. Het enige nadeel van deze optie is het ontbreken van een creatieve component.

Praktische decoratie van muren met behang in verschillende kleuren

Wasbaar behang is lange tijd houdbaar en behaagt de eenvoud van zorg. Daarom, als er een vraag is hoe het onderste deel van de muur moet worden versierd, is de beste oplossing om behang te combineren met een wasbare textuur. In de gang, de keuken en de kinderkamer zal een horizontale scheiding met een wasbare onderstof veel sterkte, zenuwen en geld besparen.

Om de reparatie om de 2-3 jaar niet bij te werken, kunt u uw leven gemakkelijker maken en niet alleen over het ontwerp, maar ook over het huishoudelijke gedeelte van de vraag nadenken.

Mooi, wasbaar behang kan de ruimte op een hoogte van 1 - 1,5 m van de plint van de vloer afsluiten. Het is dit deel van de muur dat het vaakst wordt vervuild, bekrast en blootgesteld aan slijtage. Om combinaties van achtergronden te bedenken is altijd beter van tevoren op papier, en alleen dan om in het interieur te belichamen.

Een gecombineerd achtergrond lijmen: de subtiliteiten van vaardigheden

Rechte verbindingen tussen de doeken - dit is een voorwaarde voor een nette en aantrekkelijke uitstraling van de muren. Het maakt niet uit hoe de combinatie van achtergrond, verticaal of horizontaal, als twee of meer doeken zijn gepland voor gebruik op één muur, u een opmaak moet maken. Gebruik een meetlint, een niveau en een potlood om zones te onderscheiden.

Het is ongewenst om de behangoverlapping te lijmen, de naden kunnen geleidelijk wegtrekken, opzwellen en een aantrekkelijk uiterlijk verliezen.

Zelfs het aanmeren op de markeringen op de muur gebeurt in vier handen, met een assistent. Voorheen moest je het canvas zelf duidelijk markeren, op de gewenste lengte knippen. De moeilijkste optie is de horizontale lay-out, omdat je niet alleen de achtergrond vanuit de hoek of vanuit het plafond hoeft te plakken, en precies vanuit het centrale deel van de muur.

Sommige behangen uitrekken wanneer geïmpregneerd met lijm. Als de reparatie erg duur is en de ervaring bij het lijmen klein is, moet je eerst uitvinden hoe het canvas is uitgerekt en hoeveel het vervolgens krimpt

 • Met een horizontale opstelling van twee kleuren - eerste bovenkant, vervolgens onderkant;
 • Met de verticaal - eerste linker weefsel, dan rechts;
 • Een nis plakken is eerst een nis, dan muren;
 • Diagonaal plakken - eerst boven en vervolgens onderaan.

Tussen horizontale voegen is de speling slecht, zelfs bij 0,1 mm, dus een nauwkeurige berekening is de basis voor kwaliteitsreparatie. Lees voor het lijmen de instructies op het behang zorgvuldig door, gebruik een geschikte lijm, probeer rekening te houden met de vergoeding. Als er in een dergelijk geval geen ervaring is en reparaties kwaliteit vereisen, is het beter om de complexe opstapeling van de ruimte toe te vertrouwen aan professionele bouwers.

Combineer behang en schilder de muren: comfortabel en origineel

Schilderen met tinting wordt actief gebruikt op vlakke wanden. Maar wat als de reparatie niet perfect is?

Door een combinatie van verf en behang te gebruiken, kunt u alle defecten verbergen en de kamer een stijlvolle en aantrekkelijke uitstraling geven

Combinatie van verf en behang van twee kleuren, ideeën:

 • Contrast, lichte verf, helderder behang of verzadigde kleuren, achtergrond achtergrond;
 • Harmonie in kleur, een vergelijkbare kleuring van behang en verf;
 • Plakken van een muur met behang, schilderen van andere wanden;
 • Extractie van de muur door te schilderen, plakken van andere wanden;
 • Verticale of horizontale scheiding van de muur in een geschilderd en gelijmd deel.

De ruimte kan er anders uitzien in kunstmatige en natuurlijke verlichting, dus het is beter om te proberen op een slecht zichtbare muur, het resultaat te evalueren en vervolgens in het hele appartement toe te passen.

Om de verf en de achtergrond met succes te combineren, moet u een glanzende of matte glanzende textuur gebruiken

Combineer de verf en behang voorzichtig alleen als er een opening van 1,5 - 2 cm op de naad zit. De verf moet onder het behang worden geplaatst, zodat het canvas soepel en zonder gebreken de kruising kan verbergen. Het is handig om op deze manier bogen, nissen en hellingen van de raamopening te ontwerpen.

Achtergronden combineren: ontwerptips (video)

De combinatie van behang en verf geeft ruimte aan creativiteit, omdat je een originele en frisse look kunt creëren, zelfs in de standaard lay-out van het appartement. Het ontwerp van twee soorten behang of behang en verf is zelfs geschikt voor wanden met een niet-ideaal oppervlak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 1 = 1