Combinatie van behang in de interieurfoto

Contents

Stijlvolle combinatie van achtergronden: 9 ideeën voor succes

Door achtergronden en niet-standaardoplossingen te combineren, kunt u originele visuele effecten bereiken.Het combineren van achtergronden is niet alleen een gewaagde, maar ook een praktische oplossing. Repareren is zelden ideaal, en door de textuur van het behang kun je zelfs de niet helemaal vlakke voegen van het plafond en de muur mooi verslaan. Hoe verschillende achtergronden combineren in een kamer, zodat het er goed uitziet?

Combinatie van behang van twee kleuren

In het interieur gelden dezelfde regels voor compositie, als in elke andere artistieke ruimte, bijvoorbeeld op canvas.

Door behang te combineren om de horizon te benadrukken, komt u harmonieus in elke ontwerpstijl

Welke resultaten kunnen worden bereikt als correct uitgekozen combi-achtergrond:

 • Verdeel de kamerruimte in zones;
 • Plaats op competente wijze accenten in het interieur;
 • Selecteer een nis of een aparte muur;
 • Hersteldisecties verbergen;
 • Benadruk de stilistische oriëntatie van de kamer;
 • Maak de kamer persoonlijk, speciaal, met de afdruk van de smaak en het karakter van de eigenaar.

Alle interieurdetails moeten een achtergrond creëren of de aandacht trekken. Voor de gast, die de kamer binnenkomt, kreeg meteen de juiste indruk, je moet duidelijk accenten op de muren plaatsen. Door het behang te combineren, wordt één muur of een deel ervan geselecteerd en dit vlak wordt het belangrijkste baken van aandacht. De andere muren spelen een ondergeschikte rol.

Voorbeelden van een dergelijke samengestelde oplossing:

 • Eén muur - helder behang, 3 andere muren - licht, neutraal, zonder behang;
 • Een deel van de muur is gemarkeerd met lichtere achtergronden dan de randen.

Manieren om achtergronden te combineren kunnen verschillende opties bevatten, maar het is noodzakelijk om een ​​gemeenschappelijk ontwerpconcept te volgen

Als u een horizontale splitsing op de achtergrond van twee kleuren gebruikt, moet de onderkant donkerder zijn dan de bovenkant. Bij verticale scheiding moet er rekening mee worden gehouden dat licht behang de ruimte visueel vergroot en de donkere - smal en zwaar. Daarom, als het interieur is gebouwd op contrasten, moet de verticale scheiding van de muur met behang van twee kleuren worden gecompenseerd door de compositie.

Voorbeelden van het combineren van verticaal behang:

 • De nis is bedekt met donkerder behang dan de muren;
 • Het midden van de muur is lichter dan de randen;
 • Aan de rand van de deur of raamopening - meer lichtbehang dan in de rest van de kamer.

Alvorens het behang te lijmen, moeten ze goed gekozen zijn. Om dit te doen, moeten we ons eerst voorstellen hoe de accenten in het interieur worden geplaatst. Om dit duidelijk te maken, moet je een papier en een potlood nemen, de kamer schetsen en ongeveer schatten waar en hoe de achtergrond zal worden geplakt. Om de beste optie voor de compositie te vinden, moet je een paar verschillende combinaties proberen.

Wallpaper metgezellen in het interieur (video)

Hoe wallpaper te combineren met elkaar: de principes van compatibiliteit

Achtergronden hebben kleur en textuur. Om de combinatie van de twee kleuren er goed uit te laten zien, moet het behang dezelfde dikte hebben. Vinylbehang moet worden gecombineerd met vinyl en papier met papier. Wasbaar behang wordt gebruikt om de kamer van onderen te lijmen, bijvoorbeeld in de kinderkamer. Afhankelijk van de dikte van het doek, moeten ze samenvallen met de belangrijkste, anders wordt een lelijk uitsteeksel op de laadplaats gezien. Naast kleur kan de achtergrond een patroon hebben.

Welke regels moeten worden gevolgd om de combinatie er goed uit te laten zien, niet alleen op papier, maar ook in het interieur:

 • Gebruik niet meer dan 1 helder patroon;
 • Bedek de achtergrondmuren met neutraal behang;
 • Als u 2 of meer patronen gebruikt, moeten deze in stijl en kleur overeenkomen.

Verticale patronen verlengen de muren visueel en verhogen het plafond

Horizontale patronen vergroten het vlak van de muur visueel, vergroten de hoeveelheid ruimte. Het is niet aan te raden om verticale en horizontale patronen, met name heldere en contrasterende kleuren, te combineren. Als een gast de kamer binnenkomt met epilepsie, kan hij een aanval krijgen.

Om ervoor te zorgen dat alle gasten zich op hun gemak voelen, is het het beste om geen felle, alleen verticale of alleen horizontale patronen te gebruiken.

Een goede combinatie van behang in het interieur

Sommige mensen worden moe van de verzadigde kleur van de muren. Ontwerp in het interieur is gebouwd op harmonie en accenten, zodat de kamer altijd gezellig is, het is de moeite waard om je te concentreren op niet meer dan 1 muur.

Hoe de achtergrond en achtergrond te kiezen:

 • Behang van twee kleuren moet warme of koude tinten zijn, bijvoorbeeld lichtblauw en groen, zachtroze en perzik;
 • Behang van twee kleuren moet hetzelfde zijn in helderheid, glanzend of mat.

Wallpaper metgezellen moeten een enkele kleurrichting hebben, anders zal het ontwerp dissonant zijn

Het is noodzakelijk om het behang van twee kleuren in glans te combineren, op dit principe zijn alle ontwerpseries van behang gebaseerd. In het interieur ziet u beter mat gecombineerd behang van een eenvoudige textuur.

Hoe verschillende achtergronden in één ruimte de ruimte wijzigen

Een kamer met een ongewone opstelling van behang moet in harmonie zijn met alle andere reparaties in het appartement.

Waar het geschikt is om een ​​combinatie van twee kleuren behang te gebruiken:

 • In een kleine ruimte om de ruimte visueel uit te breiden;
 • In de gang, ter bescherming tegen de vervuiling van het onderste deel van de muren;
 • Gebruik in de kinderkamer wasbaar behang op de onderkant van de muur.

In een smalle gang of een appartement met een kamer met een klein oppervlak is het een zeer geschikte combinatie van twee kleuren behang

Het blijkt dus dat dit niet alleen een interessante, maar ook een praktische optie is voor het decoreren van wanden.

Opties voor het combineren van achtergronden: harmonie en contrast

De kleur en textuur van het behang - het is wat informatie over de smaak van de eigenaar, dus je moet het ontwerp van het interieur selecteren op basis van hun eigen voorkeuren. Dan zal het leuk zijn om in de kamer te zijn.

Een opvallend contrast tussen rijke en vervaagde tinten van dezelfde kleur is een van de feitelijke principes van het combineren van behang in het interieur

De combinatie van twee kleuren in één ruimte moet worden gebouwd volgens een van de volgende principes:

 • Contrast tussen verzadigde en onverzadigde kleur;
 • Sluit in het palet de rangschikking van kleuren, tinten van dezelfde kleur;
 • Variaties op een warme of koude schaal;
 • Sluiten of identiek in kleurenbehang met een ander patroon.

Te koop vindt u niet alleen vlakke, maar ook reliëfbehang. Het reliëf bezielt de wanden echter, zodat de compositie er goed uitziet, in een kamer moeten er maximaal 1 of 2 reliëfs zijn. Als twee reliëfs worden gebruikt, moet het behang hetzelfde van kleur zijn.

Wallpaper-combinaties aan de muur (video)

Kant-en-klare oplossing: muurbehang voor muren

Veel collecties bieden onmiddellijk een reeks opties voor een combinatie van achtergronden.

Wat zijn de voordelen van gepaarde behang van één fabrikant:

 • Twijfel niet aan uw eigen smaak, u kunt de reeds geselecteerde combinatie van twee kleuren gebruiken;
 • Je hoeft niet na te denken over de compositie, de ontwerper heeft alles al van tevoren berekend;
 • U kunt de gasten met trots laten zien dat reparatie mogelijk is en ervoor zorgen dat iedereen het zal waarderen.

Door behang te combineren met kant-en-klaar canvas, kunt u tijd besparen en een gegarandeerd goed resultaat behalen

Vaak worden op de juiste manier behangparen op de juiste manier gesneden en wordt de vergoeding gespecificeerd, zodat de naad gelijkmatig is. De instructies laten zien hoe je het behang op de juiste manier lijmt, hoe de doeken ten opzichte van elkaar op de muur worden geplaatst. Het enige nadeel van deze optie is het ontbreken van een creatieve component.

Praktische decoratie van muren met behang in verschillende kleuren

Wasbaar behang is lange tijd houdbaar en behaagt de eenvoud van zorg. Daarom, als er een vraag is hoe het onderste deel van de muur moet worden versierd, is de beste oplossing om behang te combineren met een wasbare textuur. In de gang, de keuken en de kinderkamer zal een horizontale scheiding met een wasbare onderstof veel sterkte, zenuwen en geld besparen.

Om de reparatie om de 2-3 jaar niet bij te werken, kunt u uw leven gemakkelijker maken en niet alleen over het ontwerp, maar ook over het huishoudelijke gedeelte van de vraag nadenken.

Mooi, wasbaar behang kan de ruimte op een hoogte van 1 - 1,5 m van de plint van de vloer afsluiten. Het is dit deel van de muur dat het vaakst wordt vervuild, bekrast en blootgesteld aan slijtage. Om combinaties van achtergronden te bedenken is altijd beter van tevoren op papier, en alleen dan om in het interieur te belichamen.

Een gecombineerd achtergrond lijmen: de subtiliteiten van vaardigheden

Rechte verbindingen tussen de doeken - dit is een voorwaarde voor een nette en aantrekkelijke uitstraling van de muren. Het maakt niet uit hoe de combinatie van behang zal gaan, verticaal of horizontaal, als twee of meer doeken op één muur moeten worden gebruikt, moet u een opmaak maken. Gebruik een meetlint, een niveau en een potlood om zones te onderscheiden.

Het is ongewenst om de behangoverlapping te lijmen, de naden kunnen geleidelijk wegtrekken, opzwellen en een aantrekkelijk uiterlijk verliezen.

Zelfs het aanmeren op de markeringen op de muur gebeurt in vier handen, met een assistent. Voorheen moest je het canvas zelf duidelijk markeren, op de gewenste lengte knippen. De moeilijkste optie is de horizontale lay-out, omdat je de wallpaper niet alleen vanuit de hoek of vanuit het plafond hoeft te plakken, en precies vanuit het centrale deel van de muur.

Sommige behangen uitrekken wanneer geïmpregneerd met lijm. Als de reparatie erg duur is en de ervaring bij het lijmen klein is, moet je eerst uitvinden hoe het canvas is uitgerekt en hoeveel het vervolgens krimpt

 • Met een horizontale opstelling van twee kleuren - eerste bovenkant, vervolgens onderkant;
 • Met de verticaal - eerste linker weefsel, dan rechts;
 • Een nis plakken is eerst een nis, dan muren;
 • Diagonaal plakken - eerst boven en vervolgens onderaan.

Tussen horizontale voegen is de speling slecht, zelfs bij 0,1 mm, dus een nauwkeurige berekening is de basis voor kwaliteitsreparatie. Lees voor het lijmen de instructies op het behang zorgvuldig door, gebruik een geschikte lijm, probeer rekening te houden met de vergoeding. Als er in een dergelijk geval geen ervaring is en reparaties kwaliteit vereisen, is het beter om de complexe opstapeling van de ruimte toe te vertrouwen aan professionele bouwers.

Combineer behang en schilder de muren: comfortabel en origineel

Schilderen met tinting wordt actief gebruikt op vlakke wanden. Maar wat als de reparatie niet perfect is?

Door een combinatie van verf en behang te gebruiken, kunt u alle defecten verbergen en de kamer een stijlvolle en aantrekkelijke uitstraling geven

Combinatie van verf en behang van twee kleuren, ideeën:

 • Contrast, lichte verf, helderder behang of verzadigde kleuren, achtergrond achtergrond;
 • Harmonie in kleur, een vergelijkbare kleuring van behang en verf;
 • Plakken van een muur met behang, schilderen van andere wanden;
 • Extractie van de muur door te schilderen, plakken van andere wanden;
 • Verticale of horizontale scheiding van de muur in een geschilderd en gelijmd deel.

De ruimte kan er anders uitzien in kunstmatige en natuurlijke verlichting, dus het is beter om te proberen op een slecht zichtbare muur, het resultaat te evalueren en vervolgens in het hele appartement toe te passen.

Om de verf en de achtergrond met succes te combineren, moet u een glanzende of matte glanzende textuur gebruiken

Combineer de verf en behang voorzichtig alleen als er een opening van 1,5 - 2 cm op de naad zit. Verf moet onder de achtergrond gaan, zodat het canvas vloeiend en zonder gebreken de overgang kan verbergen. Het is handig om op deze manier bogen, nissen en hellingen van de raamopening te ontwerpen.

Achtergronden combineren: ontwerptips (video)

De combinatie van behang en verf geeft ruimte aan creativiteit, omdat je een originele en frisse look kunt creëren, zelfs in de standaard lay-out van het appartement. Het ontwerp van twee soorten behang of behang en verf is zelfs geschikt voor wanden met een niet-ideaal oppervlak.

Hoe behang met elkaar te combineren - 45 foto's van interieurs

Home »Interieurontwerp» Hoe het behang onderling te combineren - 45 foto's van het interieur

Wallpaper - een van de meest populaire soorten wandbekleding tot nu toe: ze zijn relatief goedkoop en bieden u de mogelijkheid om elk ontwerpidee te implementeren. Onlangs is een combinatie van behang in het interieur dus erg in de mode. Verschillende manieren van het combineren van het behang kan een ruimte te geven een originele look, gezoneerd ruimte, visueel zijn proporties aan te passen en zelfs de kosten van reparaties te verminderen: de overblijfselen van behang wordt meestal verkocht tegen gereduceerde prijzen. In dit artikel leert u hoe u behang combineert in het ontwerp van één ruimte. Bekijk 45 foto's met voorbeelden van succesvolle combinaties en neem de beste naar uw notitie!

Combinatie van achtergronden in één ruimte: basisprincipes

De combinatie van behang in het interieur - geen nieuw idee. Maar omdat er in de moderne markt zoveel behangmodellen zijn met ongewone texturen en effecten die elkaar opmerkelijk benadrukken, ervaart deze ontwerpbeweging een nieuwe piek in zijn populariteit.

Om te bepalen hoe u behang in een bepaalde kamer het beste kunt combineren, moet u voordat u met reparaties begint, de kenmerken ervan evalueren, zoals de vorm, de hoogte van de plafonds, de locatie van ramen en deuren.

In grote en ruime kamers met hoge plafonds kunt u elke combinatie van achtergronden veilig toepassen die u later in dit artikel krijgt. Het grootste probleem van een ruim interieur is het creëren van comfort. De combinatie van behang met twee verschillende patronen zal u helpen dit probleem op te lossen zonder overtollige meubels en decor te gebruiken.

Voor kleine ruimtes is een uitstekend idee de combinatie van een behang in één kleur zonder een afbeelding met een heldere afwerking op sommige wanden. Vergeet niet dat kleine patronen visueel de grootte van de muur verkleinen, en groot, integendeel, toenemen. Op dezelfde manier zal een helder en donker behang helpen "de 9-serie verkorten; lange muur en licht - korter worden. De volgende foto van het interieur laat zien hoe deze eenvoudige regel in de praktijk werkt.

Bovendien zorgt het combineren van behang voor een speelse sfeer in het interieurontwerp, waarbij het niet wordt aanbevolen om heldere en indrukwekkende dingen te gebruiken. Allereerst verwijst dit naar de slaapkamers en kinderkamers. De decoratie van de muur achter het hoofdeinde met mooi behang met een expressief patroon en / of kleur zal uw psyche niet kunnen prikkelen voordat u naar bed gaat, maar het zal u overdag met zijn originaliteit behagen.

Wanneer u behang kiest voor een combinatie in het interieur, onthoud dan dat ze niet compleet anders hoeven te zijn. De ruimte ziet er holistisch en harmonieus uit, als er op zijn minst iets is om te verenigen: kleur, patroon of textuur. Bovendien moeten gecombineerde wandbekledingen bij voorkeur een totale dikte van het materiaal hebben, anders zullen de naden er niet mooi en esthetisch uitzien.

Hoe behang op kleur te combineren in het interieur

Om gemakkelijk te begrijpen hoe u behang op kleur combineert, hebt u een kleurenwielschema nodig, dat wordt weergegeven in de volgende afbeelding.

Heb je het gezien? En dan is alles nog eenvoudiger:

 1. Om het interieur er kalm en elegant uit te laten zien, kiest u een combinatie van behangkleuren uit twee aangrenzende sectoren van het kleurenwiel.
 2. Voor een actief en licht interieurontwerp kiest u behang met tegenovergestelde tinten.

Plakken van muren met verschillende achtergronden: het combineren van behang op de foto's van kamers

Er zijn verschillende manieren om een ​​kamer met verschillende achtergronden te plakken. Laten we een lijst maken met de meest populaire en 33 fototoepassingen bekijken in het interieur:

 1. Verticale strepen van verschillend behang op één muur.
 2. Horizontale verdeling van de muur met behang en randen.
 3. Toewijzing van niches en andere architecturale kenmerken.
 4. Plakken van muren met ander behang in één ruimte.
 5. Decoratieve inserts van behang op de muren.

Over alles in volgorde:

1. Hoe twee soorten behang verticaal te combineren

Een van de eenvoudigste, maar ook de meest indrukwekkende ontwerptechnieken voor vandaag! U kunt op de wanden afwisselend verticale strepen van behang van dezelfde breedte en textuur aanbrengen, of een van de wanden decoreren met een brede strook, die het zal verdelen.

De eerste manier om behang te combineren past in elk interieur, waar het een nobele en verfijnde sfeer zal creëren. De tweede is beter te gebruiken in de woonkamer (aan de muur achter de wonderlijke of voor de tv), de gang of een andere plaats waar u een apart meubelstuk en meubilair moet toewijzen.

2. Horizontaal gecombineerd behang

Deze versie van de combinatie van behang die je waarschijnlijk uit de eerste hand kent. Voordat het werd gebruikt, toen het nodig was om geld te besparen op de decoratie van de muren. In de meeste kamers slijt het onderste deel van de muurbekleding sneller dan de bovenste. Updaten van alleen het getroffen gebied van de achtergrond laat toe om de reparatiekosten aanzienlijk te verminderen.

Tegenwoordig is deze beweging ook populair in badkamers, gangen en kinderdagverblijven. In het onderste gedeelte gebruik je een sterk wasbaar behang met een donkere kleur en daarboven - elke gewenste patroon. De muur is verdeeld in 3 delen, de bovenste twee zijn bedekt met behang van een ontwerp en de onderste is de andere. Er zijn verschillende klassieke ideeën voor deze combinatie:

 1. Bodem - behang in strepen, bovenkant - behang eenvoudig of met een klein patroon;
 2. Bodem - monofonisch behang, boven - behang met een helder patroon;
 3. Onderkant - een prachtig bloemmotief, de bovenkant - het gebruikelijke behang.

De horizontale naad die wordt gevormd met deze combinatie van behang kan dienen als een extra decoratief element in het interieur. Je kunt er traditionele stoepranden voor behang en stucwerk uit gips of polyurethaan voor gebruiken.

3. Verschillende achtergronden in één ruimte voor het markeren van nissen en richels

Veel nissen en uitstekende elementen (zoals een schoorsteen van een open haard) spelen een belangrijke rol in de architectuur van de ruimte en mogen daarom niet worden verborgen of op de een of andere manier worden verborgen. Integendeel, ze zijn het waard om te benadrukken en te markeren tegen de achtergrond van een gemeenschappelijke ruimte, met geplakte muren met behang van contrasterende kleur of patroon. Meer informatie over het combineren van achtergronden in het interieur en de nis, wordt u gevraagd door de volgende foto's.

Lees ook: Modieus behang in de loftstijl - een selectie van de beste foto's in het interieur

4. Hoe behang op verschillende muren te combineren

Onlangs schreven we dat het behang weer in de mode is. In de regel lijken ze het meest effectief wanneer ze een hele muur bezetten. Om ze te benadrukken gebruiken ontwerpers combinaties met eenvoudig monochroom behang op de rest van de muren.

Maar hoe combineer je het behang op verschillende muren tussen elkaar? Wanneer hele muren in het interieur zijn versierd met verschillende wandbekledingen (met uitzondering van fotomuren die de illusie van extra ruimte creëren), kan dit de afmetingen visueel verminderen. Daarom wordt deze combinatie meestal in grote ruimtes gebruikt, die in zones moeten worden verdeeld. In de kinderkamer bijvoorbeeld, met helder behang, kunt u een spelzone onderscheiden, in de woonkamer - de muur achter de tv, op kantoor - achter de stoel van het hoofd.

Maar toch, deze methode van het combineren van behang wordt vrij zelden gebruikt, behalve wanneer het nodig is om de overgang van de ene kamer naar de andere te benadrukken. Vandaag de dag weigeren steeds meer mensen van onnodige deuren en scheidingswanden in hun woning, om de ene kamer visueel van de andere te scheiden, zijn ze bedekt met verschillende soorten behang. Het effect van deze ontvangst zal echter worden verwoest als de muren erg van elkaar verschillen. Kies daarom een ​​combinatie van achtergronden die qua kleur of patroon in de buurt liggen, zoals in de volgende foto's.

5. Decoratieve inzetstukken van behang op de muren

Hoe kun je het behang anders met elkaar combineren? Een van de interessante trends in de afgelopen jaren zijn decoratieve inserts van achtergronden die niet alleen het interieur een stijlvol tintje geven, maar ook helpen om gebreken aan oude muurbedekkingen te verbergen. Meestal gebeurt dit met de achtergrondcontrasterende tint of met expressieve patronen. We bekijken de foto:

Door deze tips in de praktijk toe te passen, kunt u een werkelijk uniek interieur creëren. Maar onthoud dat u in complexe ruimtes, bijvoorbeeld in de keuken of in de badkamer behang kunt combineren met tegels, panelen en andere afwerkingsmaterialen. Aan de ene kant kan het gebruik van behang u geld besparen voor reparaties, en aan de andere kant - de afwerking van complexe ruimtes met tegels zal de geldigheid met meerdere jaren verlengen. Veel succes!

Wat moet de combinatie van behang in de woonkamer zijn

De woonkamer is een ruimte om de smaak en de welvaart van de eigenaars te beoordelen, en de sfeer en de algemene indruk van een bezoek aan het huis zijn afhankelijk van het doordachte concept. Het combineren van het behang maakt het mogelijk om te ontsnappen aan de triviale pasta van de muren van de typische ruimte en het origineel om het verticale en horizontale te verslaan. De combinatie van rollen met verschillende texturen is de beste manier om de hal visueel uit te breiden, zones te ordenen volgens een functioneel principe. Maar in deze business is de gewogen aanpak belangrijk om fouten en teleurstellingen te voorkomen, en het interieur zag er elegant en origineel uit.

Interieur van de woonkamer met prachtig behang

Woonkamer met lichtbehang

Combinatie van behang in de woonkamer

De belangrijkste technieken voor het combineren van achtergronden

Behang in de woonkamer is geselecteerd voor verschillende tekens. De belangrijkste staan ​​in de tabel.

papier, niet-geweven, glasverf voor het schilderen, stof

glad, met volumetrisch patroon, rustiek, met imitatie van natuurlijke oppervlakken

zwart-wit, met een groot en klein patroon, fotobehang

witte en kalme pastelkleuren, koude of warme schalen

zuid of noordkant, oost of west

Modern, historisch, land, ethno, eclectisch

strip, kooi, raster, abstractie, geometrische vormen, bloemenornament

glanzend, mat, semi-mat, satijn

Het ontwerp van de woonkamer met prachtig behang

De combinatie van licht behang in het interieur van de woonkamer

De tabel laat duidelijk zien dat de behangkeuze niet spontaan mag zijn, zelfs als een optimale oplossing voor de kleur van de wanden wordt gevonden. Aan de zuidkant zal overtollig licht verblinden, vooral op glanzend behang, en fluweelachtige rollen koude schalen bieden het nodige comfort. Integendeel, de noordzijde moet het daglicht verbeteren, wat wordt bereikt door de woonkamer in te kleuren met geel of oranje behang. Strepen met vrolijke tinten kunnen worden gecombineerd met beige of witte muren.

Een met succes geselecteerde ornament kan een budgetvriendelijk alternatief worden voor modellering, kolommen of bas-reliëfs voor interieur in historische of paleisstijl. Door een ander type patroon aan de onderkant en de bovenkant van de muren te combineren in een oplossing met één kleur, is het gemakkelijk om een ​​aristocratische vorm van decoratie na te bootsen met gestreepte panelen en "paleis" -monogrammen.

Interieur van de woonkamer met prachtig behang

Woonkamer met lichtbehang

Combinatie van behang in de woonkamer

Donkere doeken aan één muur kunnen diepte geven aan de ruimte, vooral als de collectie op hun achtergrond staat. Het kan een glazen vitrine zijn met antiek, zeldzame gerechten, handgemaakte poppen of oud koud staal.

Een vergelijkbaar effect kan worden bereikt door een muur uit te rusten met de gelijkenis van een rek of nis voor beeldjes tussen pilasters of halve kolommen.

De achtergrond met donker behang wordt gunstig gecompenseerd door een witte piano of een zeldzaam muziekinstrument.

Een groot aquarium met zeldzame vertegenwoordigers van waterflora en -fauna vereist ook een geschikte achtergrond. Een donkerblauwe, zwarte of donkergroene achtergrond zal de gemarkeerde planten markeren, diepte toevoegen aan het binnenwatergebied.

In al deze gevallen is gecombineerd behang met een donkere achtergrond niet alleen geschikt, maar ook noodzakelijk.

Meubels van duur hout, dat minder ruimte in beslag neemt, worden vaak aangevuld met textuurbehang, dat de kleur en het patroon imiteert. Dit kan een hele meubelset zijn of een aparte kledingkast voor wenge of gebleekte eik, wat erg belangrijk is dit jaar.

Het ontwerp van de woonkamer met prachtig behang

De combinatie van licht behang in het interieur van de woonkamer

Een manier om de ruimte visueel uit te breiden is om de hele muur af te drukken. Een brede selectie fotobehang met 3D-effect biedt de mogelijkheid van een niet-standaard oplossing bij het organiseren van ruimte. De combinatie van fotobehang in het interieur van de woonkamer met een andere afwerking suggereert een goede verbeelding om het eindresultaat weer te geven, zoals op de foto.

Veel bedrijven bieden een afdruk van elke afbeelding door een industriële printer in de vorm van fotobehang. Bij het kiezen van een fotografisch beeld, is het belangrijk om te overwegen hoe het zal worden gecombineerd:

 • met meubilair;
 • met vloeren en plafonds;
 • met ander behang of wanddecoratie;
 • met verlichting;
 • met accessoires en kleine items;
 • met gordijnen en ander textiel.

De tekening creëert een emotionele achtergrond in de woonkamer. Als het doel van de omgeving een volledige ontspanning is, is het beter om te kiezen voor een rustgevend zonsonderganglandschap, een waterval of een bladval in de bergen.

Nostalgische noot zal foto's van de natuur brengen, waar de kindertijd voorbij is.

Aangename herinneringen brengen het landschap van de oceaankust, waar het gezin regelmatig uittrekt om uit te rusten.

De keuze van de plot kan worden gedicteerd door een droom - een verlangen om Parijs, Rome of de oude straten van Praag te bezoeken. Fotowanden helpen een muur in de woonkamer te "verwijderen", waardoor een panorama van de gewenste plaats wordt geopend. Het gevoel van realiteit zal worden benadrukt door een doorschijnende schaduw van één tint.

Interieur van de woonkamer met prachtig behang

Woonkamer met lichtbehang

Combinatie van behang in de woonkamer

Sommige varianten van het patroon zijn alleen kenmerkend voor een bepaalde stijl, bijvoorbeeld met sterren die typisch zijn voor het Oosten en veelvlakken. Kleine bloemen - Romantiek of land, takjes lavendel - voor Provençaalse stijl, herten - Scandinavisch interieur.

Een goede manier om stilistiek te benadrukken, is om meerdere strepen met een karakteristiek patroon te plakken.

De abstracte tekening is niet geschikt voor een klassiek interieur, maar het is een uitstekende oplossing bij het inrichten van een kamer met behang in de stijl van avant-garde of fusion.

Minimalistische situaties tolereren geen bonte schakeringen, maar u kunt met succes vloeiende en getextureerde achtergrond of twee gerelateerde tinten combineren. Het Japanse minimalisme zal banden benadrukken met takken van kersenbloesems of bamboetakken. Niet minder kleurrijk interieur van de woonkamer met behang van twee soorten, waaronder hiërogliefen of behang met Japanse geisha.

Het ontwerp van de woonkamer met prachtig behang

De combinatie van licht behang in het interieur van de woonkamer

Behangstrepen zijn zeer specifiek, ze worden gebruikt voor visuele uitvergroting van de ruimte. Het is niet altijd mogelijk om een ​​harmonieus duet met andere rollen te kiezen. De bands zijn op verschillende manieren gerangschikt:

 • verticaal;
 • horizontaal;
 • schuin;
 • gecombineerd behang van 2-3 soorten in strepen afwisselend.

Modernisme en postmodernisme omvatten behang met karakteristiek voor deze stijl van bochtige lijnen en bloemenornament.

Met behulp van de overblijfselen van verschillende soorten behang, kunt u een kunstobject op de muur in moderne stijl maken:

 • herkenbare zwart-witte silhouetten;
 • originele collage;
 • schematische afbeeldingen.

Correct geselecteerde gecombineerde achtergrond zal helpen om het verveelde interieur nieuw leven in te blazen, het meer dynamisch en uniek te maken. Om dit te doen, hoeft u niet noodzakelijkerwijs volledig te repareren, gewoon een muur te slaan, behang van een andere soort op te halen.

Interieur van de woonkamer met prachtig behang

Woonkamer met lichtbehang

Combinatie van behang in de woonkamer

Combineer behang bij het in zones onderbrengen van de woonkamer

De originele combinatie van behang helpt niet alleen om de ruimte visueel uit te breiden, maar ook om deze met succes in zones te breken. Het originele behangontwerp voor een gecombineerde woonkamer is de beste manier van zonering.

Voor visuele afbakening van functionele zones, heeft het de voorkeur om alle rollen in één bereik te selecteren, bijvoorbeeld beige, karamel of zandkleur. De lichtste moet de hoofdachtergrond zijn, de donkere achtergrond voor lineaire contrasten. Eén kleur moet sappiger en verzadigd zijn, vooral als wordt besloten deze in de buurt van de centrale wand in het recreatiegebied of aan de eettafel te plaatsen.

Als de woonkamer een eethoek impliceert, is het wenselijk om de plaats te verslaan door kleur en patroon. Plaats voor gezamenlijke lunches en diners moet een aangename maaltijd hebben, kleur moet de eetlust stimuleren en de algemene stemming moet in een spiritueel gesprek worden geplaatst. Het is niet nodig om hiervoor "directe hints" te gebruiken, zoals foto-achtergronden met een stilleven, hoewel het mogelijk is. Maar de decoratie van chocolade en room van het behang in de woonkamer zal onbewust een voedselreflex veroorzaken.

Het ontwerp van de woonkamer met prachtig behang

De combinatie van licht behang in het interieur van de woonkamer

Als de ruimte veel kleine items bevat, is het beter om de bonte achtergrond te verlaten, vooral op een heldere achtergrond. Geschikte enkele inserts of strepen langs het plafond langs de omtrek, waardoor de woonkamer visueel wordt verlengd.

In een klein appartement vervangt de woonkamer vaak meerdere woonkamers, maar elk moet zijn eigen privéruimte hebben. Een succesvolle combinatie van behang helpt zones in verschillende autonome afdelingen af ​​te bakenen.

Interieur van de woonkamer met prachtig behang

Woonkamer met lichtbehang

Combinatie van behang in de woonkamer

Handige aanbevelingen van ontwerpers

Om fouten te voorkomen, is het belangrijk om de aanbevelingen van specialisten te volgen.

 1. Het is niet nodig om het interieur van de woonkamer te starten met twee soorten behang, in combinatie waarvan er zelfs in het aankoopstadium twijfel bestaat, is het beter om verschillende opties te overwegen en de meest effectieve combinatie te kiezen.
 2. Overweeg zorgvuldig hoe de grenzen van de functionele zones moeten worden voltooid.
 3. Als u door het ontbreken van een wandoppervlak de achtergrond moet snijden, is het raadzaam om het hele motief intact te laten, het is beter om de grenzen van de zone te verleggen.
 4. Rollen met een contrasterende textuur moeten worden geharmoniseerd op basis van kleur of patroon.
 5. Ongewenst in het ontwerp van wanden met behang van verschillende kleuren om twee verschillende patronen te gebruiken, in plaats van de achtergrond van één tint en aantrekkelijk ornament.
 6. Behang moet in harmonie zijn met het textiel van de woonkamer, het is logisch om algemeen textiel te gebruiken voor meubelstoffering en naaiende gordijnen, en aan de muur om dezelfde tussenlaag tussen het behang te maken.
 7. Als u een contrastcombinatie van behang in de woonkamer selecteert, probeert u de donkerste tint in de muurtekening te matchen met elementen van meubels of accessoires.
 8. Gebruik het "oplossende" effect in de ruimte wanneer de kleur van de gestoffeerde meubels en de achtergrondwand hetzelfde is.
 9. Zachte pasteltinten vereisen een competente aanpak bij het combineren van achtergronden, zodat het interieurontwerp niet saai en saai wordt.

Het ontwerp van de woonkamer met prachtig behang

De combinatie van licht behang in het interieur van de woonkamer

Zwart en wit contrasten in de woonkamer

Het moeilijkste is om een ​​harmonieus interieur te creëren, met behulp van zwarte en witte kleuren in de woonkamer. Ontwerpers benaderen deze beslissing heel zorgvuldig en begrijpen hoe moeilijk het is om een ​​balans te vinden. Witte achtergronden in het interieur van de woonkamer en hun combinatie met zwart contrast impliceren ten minste tweederde van de lichte achtergrond.

Sommige tekeningen hebben een gelijke verhouding van zwart en wit, bijvoorbeeld zebrahuid. Zulke inzetstukken moeten spaarzaam worden gebruikt, zodat er geen variatie en smaakloosheid is. Stylistics moeten ook overeenkomen.

Zeer extravagant kijkt de woonkamer, ontworpen als een muzieksalon. Zwarte muziekinstrumenten en wit gestoffeerd meubilair garanderen de exclusiviteit van de woonkamer.

Witte open haard trekt de aandacht in het zwart-witte interieur van de woonkamer. De contrasterende banden van zwarte glaswanden onder het schilderen zullen niet alleen een uitstekende achtergrond zijn, maar ze zullen ook het probleem van het verwarmen van oppervlakken oplossen.

Meer originele oplossingen voor het combineren van behang in onze fotogalerij.

Video: verzameling van achtergronden in 2017. We verkleden een appartement in een modieuze

50 foto's van mooie behangideeën in het interieur van de woonkamer:

© Copyright 2015-2018 Moderne ideeën voor interieurontwerp en decoratie

Herdrukken van materialen is alleen toegestaan ​​met vermelding van de bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

34 − = 33