Combineer behang in de gang

Professionele combinatie van behang in vestibules: foto-ideeën

De gang is de eerste kamer waar gasten binnenkomen, en om het interieur interessant te maken, zal het helpen bij het combineren van behang. Bij het betreden van een huis is het eerste wat de gasten zien de hal. Het is erg belangrijk dat de eerste indruk positief is. Het is niet ongebruikelijk dat de eigenaren van het appartement een onvergeeflijke fout maken en weinig tijd geven om de gang te repareren. Een attente en voorzichtige gastheer zal echter elk detail doordenken: het soort afwerkingsmateriaal, het kleurenpalet; stijl richting.

Het creëren van een inkomhal in het appartement, iedereen wil dat zijn gang uniek, modern en stijlvol is. Maak het interieur exclusief en ongebruikelijk om de afwerkingsmaterialen te combineren, evenals de juiste combinatie van meubels en verlichting.

Hoe behang voor een gang kiezen: ontwerp

Corridor is sneller vervuild dan alle andere kamers in het huis, dus u moet de keuze van het behang zeer zorgvuldig benaderen. Natuurlijk moet het behang in de gang gemakkelijk te wassen zijn en sterk en vochtbestendig zijn. Kleef niet noodzakelijk waterproof, duur behang rond de omtrek, u kunt ze plaatsen op plaatsen die bijzonder vatbaar zijn voor verontreiniging.

Behang in de gang is beter om sterk te kiezen en gemakkelijk te wassen

Stabiel, sterk en duurzaam behang is onderverdeeld in de volgende typen:

 1. Vinyl. Deze optie wordt als het handigst beschouwd om te gebruiken. Het behang vervaagt niet, slijt niet, het is gemakkelijk te wassen. Als de wanden niet vlak zijn, helpt het materiaal dit defect te verbergen. Dit soort behang past goed bij anderen. Vinyl kan worden geschuimd, dicht en plat.
 2. Acryl. Dit soort behang is minder slijtvast, maar vochtbestendig. Om aan te raken is het zacht, fluweelachtig, de combinatie met andere soorten afwerkingsmateriaal is een uitstekende optie voor het repareren van de gang. Als u voor dergelijk behang zorgt, laat u dan niet meeslepen door reinigingsmiddelen en borstels.
 3. Vlies. Zeer stabiel materiaal. Deze achtergronden worden beschouwd als niet milieuvriendelijk, maar ze kunnen meerdere keren opnieuw worden geverfd, waardoor de sfeer van de gang en het algehele ontwerp van de kamer veranderen. Ook is het behang bestand tegen vocht, gemakkelijk te wassen, ze zijn duurzaam.
 4. Glasvezel. Dit is het meest relevante en populaire type afwasbaar behang. Dit materiaal is milieuvriendelijk, omdat het is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Bovendien zorgt het materiaal voor bescherming tegen schimmels en micro-organismen. Steklooboi kan opnieuw worden geverfd, wat ook een voordeel is bij het veranderen van het ontwerp van de gang.
 5. Vloeibaar behang. Worden als pleister op de muur aangebracht. Zeer goede optie voor de gang. Het is perfect te combineren met andere achtergronden. Vloeibaar behang is milieuvriendelijk, met hun hulp kunt u interessante patronen maken en geleidelijk van de ene naar de andere tint veranderen. Ze kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met metaal of vliesbehang.
 6. Metaalbehang. Nieuw in de wereld van afwerkingsmaterialen. Het papier waaruit ze zijn gemaakt, is poreus, bedekt met een dunne laag folie, verf en patroon. Deze wallpapers zijn van een aantal dure, omdat ze vaak worden bedekt met spuiten en met de hand worden geschilderd. Deze wallpapers zijn waterdicht, maar hebben een donkere kleur.
 7. Cork. Ze hebben wascoating, ecologisch, hypoallergeen. Uitstekende vochtoverdracht, ze hebben warmte- en geluidsisolatie. Het enige nadeel is het karige kleurenpalet.

Om een ​​mooi en stijlvol interieur in de gang te maken, raden we aan om 2-3 soorten behang te gebruiken

Ideeën voor het combineren van achtergronden kunnen zeer divers zijn. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven. Ontwerpers raden aan niet meer dan 2 soorten afwerkingsmateriaal te combineren, dit zorgt voor harmonie en comfort in de gang.

Een paar geheimen, hoe kun je het behang in de gang combineren

Wanneer we de ruimte combineren met decoratieve materialen voor muren, kunnen we de ruimte visueel vergroten, de hal groter, lichter maken en zelfs visueel van vorm veranderen. Het is belangrijk om bij het combineren een harmonische kleurencombinatie te observeren en maximaal twee materialen te gebruiken.

Kleuren kiezen moet worden geleid door de volgende regels:

 1. Hoe kleiner de gang, hoe lichter de kleuren moeten worden geselecteerd. Als het huis kinderen en dieren heeft, kun je een donkere kleur op de bodem beginnen en het licht erbovenop aansteken.
 2. Heldere kleuren zijn niet geschikt voor de gang, ze brengen druk op de ogen en passen individueel. Als de familie beter is dan de helderste kleuren niet kiezen.
 3. Zachte kleuren verminderen de ruimte niet visueel, maar een helder accent in de vorm van een paneel geeft de gang van individualiteit.
 4. Als de gang erg klein is, is het noodzakelijk om koele kleuren te kiezen, grijs of blauw. Zwarte en violette kleuren verminderen visueel de ruimte. Deze kleuren moeten worden gecombineerd met warme tonen.
 5. Heldere accenten zullen de gang origineel en interessant maken.
 6. Verticale lijnen in de tekening en het patroon lichten het plafond optisch op. Horizontale lijnen zullen de ruimte breder maken, maar tegelijkertijd zal het plafond lager lijken.
 7. Het is belangrijk om behang met meubels en decor te combineren.
 8. Het is even belangrijk dat het ontwerp van de gang in overeenstemming is met de stijlrichting van het hele appartement of huis.

Door licht behang te combineren, vergroot u visueel de ruimte in uw gang

Door het advies van ontwerpers te volgen, kunt u een aangenaam individueel interieur krijgen dat het hele gezin zal behagen.

Hoe behang in de gang te combineren: belangrijke details

Door verschillende soorten behang met een patroon of patronen te combineren, is het belangrijk dat de verhaallijn wordt gecombineerd. U kunt een convexe textuur en een glad behanglijm lijmen.

Bovendien kunt u gebruik maken van:

We mogen de dikte van het behang niet vergeten, het moet ongeveer hetzelfde zijn. Gewrichten moeten niet opvallen, hoewel ze kunnen worden versierd met smalle panelen of lijsten.

Correct combineren behang in de gang: op verschillende manieren

Ontwerpers bevelen verschillende opties aan voor het combineren van achtergronden.

De meest gebruikte opties zijn:

Verticale combinatie van behang is ideaal voor smalle gangen

De eerste optie is geweldig voor hoge plafonds. Aan de onderkant is het leuk om het donkere, vochtbestendige behang te lijmen. Klassieke stijl doet geen pijn en een heldere band. Meer dan drie kleuren nemen niet, zullen door veel veelkleurig zijn. Verticale combinatie is goed geschikt voor smalle gangen. Ook is deze methode zeer geschikt voor gangen met oneffen wanden. De methode van decoratie in de vorm van panelen die geschikt zijn voor kamers in een vrije stijl.

Ontwerpercombinatie behang in de gang

De combinatie van behang helpt je om je eigen unieke stijl van de kamer te creëren. Een kleine kamercombinatie zal uitbreiden, een gang met een laag plafond zal hoger worden en een gang met gebogen muren maakt het even en netjes.

De combinatiemogelijkheden kunnen veel zijn, het belangrijkste is om de eenvoudige regels te volgen en het behang te combineren met:

Behang in het binnenste van de gang (video)

Speciale vaardigheden voor het combineren van werk is niet vereist. Zelfs een amateur die niet eens kan repareren, heeft het nooit kunnen verwerken. Experiment kan eindeloos zijn en de meest ongelooflijke ideeën realiseren.

Combinatie van behang in de gang (foto)

© 2017, homeli.ru. Kopiëren is alleen toegestaan ​​met een verwijzing naar de bron

Kopiëren is alleen toegestaan ​​met een verwijzing naar de bron

Kies achtergrond voor de gang met de geest: een paar eenvoudige tips

Als we een foto van een interieur presenteren, moeten we in geen geval de gang vergeten. Deze kamer, of beter gezegd de situatie erin, is het visitekaartje van je huis, omdat het lokale interieur het eerste is dat je gasten zien. Wat betreft u en uw familieleden, dan beweegt u zich rond in het appartement, gaat u op zaken en keert u terug naar uw eigen huis vanaf de straat, u hoeft niets anders te doen dan uw voorkamer te overwegen. Dus het blijkt dat zij het is die de sfeer creëert die in het huis regeert, en de indruk van jou als zijn meester. Dus, de indeling van deze kamer moet de grootste aandacht krijgen. Bovendien heeft het bijwerken van het interieur met eigen handen niet zoveel kracht en geld nodig.

Vuil en stof hopen zich op in de gang. Uitgaande van dit, moet de decoratie voor de kamer worden gekozen, zoals ze zeggen, sterk, dat wil zeggen bestand tegen slijtage en vuil en, het allerbelangrijkste, zo eenvoudig mogelijk in onderhoud. Daarom, als je keuze op het behang valt, moeten ze noodzakelijkerwijs wasbaar zijn. En er zijn verschillende typen op de markt:

Ze hebben een hoge treksterkte en treksterkte. Hun voorlaag is gemaakt van een redelijk sterke PVC-film met een patroon of patroon en de basis is gemaakt van speciaal papier. Hierdoor zijn ze heel gemakkelijk te wassen en gaan ze praktisch niet vervagen in de zon.

Afwerking van de gang met PVC-behang

PVC-behang is ideaal voor een smalle en smalle gang. Maar de inrichting van een ruime en hoge kamer kan in een mooie cent vliegen, omdat ze vrij duur zijn.

Dit soort behang is universeel - na het lijmen van de wanden kan het materiaal in elke gewenste kleur worden geverfd. Vervolgens kan deze worden vervangen, omdat de glazen wanden bestand zijn tegen oplosmiddelen. Bovendien onderscheiden ze zich door een hoge weerstand tegen mechanische beschadiging en zijn detergentia en water helemaal niet angstaanjagend.

Steklooboi in het binnenste van de gang

 1. Cork behang

De oppervlaktelaag van deze achtergronden is gemaakt van kurk, terwijl de basis bestaat uit speciaal vezelpapier. Ze zien er geweldig uit in een ruime hal of goed verlicht, omdat ze in de meeste gevallen veel licht absorberen.

Anteroom met kurkbehang

Het is niet nodig om de hele kamer af te knippen met een stop. Kleine wisselplaten op plaatsen met de meest intense slijtage zullen de levensduur van het interieur aanzienlijk vergroten om een ​​gevoel van zuiverheid en orde te behouden.

Strikt genomen is dit niet echt een behang, maar eerder decoratief gips, dat wordt aangebracht op wanden of afzonderlijke delen ervan met een dunne laag en waarbij een spatel een unieke reliëfstructuur verkrijgt. Lakcoating zal hen in staat stellen om ze te verzorgen met een eenvoudige vochtige spons.

De hal af met vloeibaar behang

Hoe een kleur, patroon en textuur kiezen?

Bij het inrichten van de hal moet men niet vergeten dat bijna de belangrijkste rol in het interieur wordt gespeeld door verlichting. Een grote en heldere hal opent een breed genoeg ruimte voor verbeelding, maar compacte en donkere kamers hebben een speciale aanpak nodig. Daarom is het beter dat het behang in deze kamer licht en verzadigd is. Welnu, als je nog steeds van donkere kleuren houdt, denk dan aan het installeren van extra lichten, zeg op het gebied van een hanger of nachtkastjes met schoenen.

Ideeën voor het interieurontwerp van de gang op de foto

Te felle tinten absorberen veel licht, dus wees niet te streng voor ze. Als je wilt, kun je kleine inserts maken en daardoor de kamer in een zone breken of visueel breder of hoger maken.

Elke foto op de achtergrond geeft een krachtig visueel effect. Een groot en helder ornament kan de kamer te groot maken, en van daaruit lijkt het alsof de ruimte leeg en incompleet is, en in een kleine gang om bepaalde details van de situatie te benadrukken. Dezelfde achtergrond of canvas met een fijn patroon draagt ​​bij aan de visuele uitbreiding van de ruimte en focus op details.

Scandinavische stijl van de hal: afwerking met behang met contrasterende grote ornament

Steen, baksteen, hout, leer, tegels of zelfs decoratief pleisterwerk zien er nogal toonbaar uit, maar de decoratie van hun gang is indrukwekkend. Daarom is een vrij populaire techniek het plakken van de gang met behang, die verschillende materialen imiteren, niet alleen in tekening, maar in textuur. Het entreegebied kan bijvoorbeeld worden ingericht voor bamboe of steen, waardoor het interieur originaliteit krijgt en een gevoel voor stijl wordt gecreëerd.

Grijs halloween behang

Achtergrond plakken van alle muren van de gang met textuur behang - voor baksteen, steen, decoratieve pleister, enz. - is niet de moeite waard om te doen. Tenzij ze een zachte kleur hebben of je houdt van interieurs in de loftstijl. Anders zal de situatie in de kamer te zwaar zijn voor perceptie.

Combineer het behang en het gevoel van ruimte in de gang

Het afwerken van de gang met monofonisch behang kan saai lijken. Bovendien past de indeling van het appartement niet altijd bij de eigenaars. De meest gebruikelijke methode om het interieur een individualiteit en visuele correctie van de ruimte te geven, is de combinatie van behang. Door verschillende kleuren, patronen en texturen te combineren, kunt u een accent op de voordelen creëren en de tekortkomingen van de situatie verbergen, waardoor het een hoogtepunt wordt.

Varianten van een combinatie van achtergronden op een hal op een foto

Als de kamer van je gang klein is, let dan op een combinatie van monofonisch behang en schilderijen met een verticaal patroon. Dergelijke inserts zorgen voor een duidelijke verticale zonering en maken de ruimte hoger. Bij een gebrek aan verlichting kan het bovenste deel van de muren worden geplakt met lichter, licht behang met een ondiepe textuur - samen met extra verlichting van individuele zones, zal dit een gevoel van de diepte van de ruimte creëren.

Horizontale indeling van het binnenbehang - minder gebruikelijke ontvangst, die er echter geweldig uitziet in ruime en lichte kamers. Deze combinatie zorgt voor een gevoel van vrijheid, maar in smalle en smalle gangen mag deze niet worden gebruikt, omdat de kamer met hen nog meer langwerpig lijkt en dus vanaf de zijkanten drukt.

Horizontale oriëntatie van gestreept behang voor een compacte gang

Behang in de gang mag niet teveel contrasteren met elkaar, behalve dat een dergelijke combinatie deel uitmaakt van de algehele ontwerpintentie. Trouwens, in de laatste moet harmonie zijn, daarom moet de decoratie voor de gang worden geselecteerd in de toon van de inrichting van het hele appartement.

Behang voor de gang in de toon van het totale ontwerp

Bij het selecteren van kleurencombinaties gebruiken ontwerpers een "kleurenwiel". Het bevat 12 basiskleuren. Degenen die in de buurt zijn, worden verwant genoemd - hun combinatie creëert een gevoel van kalmte en harmonie. De kleuren in de tegenovergestelde sectoren zijn complementair, zodat hun combinaties een gevoel van energie en animatie aan de omgeving kunnen geven.

Zal deze of die kleur, patroon of textuur van het behang geschikt zijn bij het inrichten van de gang? Om dit te bepalen alvorens te kopen en niet om uw ellebogen achteraf te bijten, moet u na de voltooiing van de renovatiewerkzaamheden profiteren van een veelzijdige ontwerpervaring. En hij zegt over het volgende:

- perzikkleur creëert een gevoel van warmte en gezelligheid, is in staat om op te vrolijken op een regenachtige dag en past perfect bij beige, roze, lichtbruine, gouden en witte tonen;

Perzik behang in de gang

- beige kleur - Pastel - creëert een rustige, vredige sfeer, in combinatie met witte tinten maakt de situatie meer licht, terwijl het met donker - het een gevoel van strengheid en stijl maakt;

Inrichting van de gang met beige behang

- gouden kleur introduceert het gevoel van warmte in het interieur en wordt voornamelijk gebruikt in lichte, aardse tinten, terwijl het in combinatie met donkere verzadigde kleuren in staat is om, zoals ze zeggen, een gotische setting te creëren;

Gouden behang in combinatie met een kunststeen in de gang

- geel is geassocieerd met de zomer en goed humeur en sluit perfect aan bij andere tinten, dus het is zeer geschikt voor het afwerken van kleine kleine gangen met een gebrek aan verlichting;

Gang in gele tonen

- oranje kleur symboliseert energie en kracht, verbetert het humeur en beschikt over communicatie - gebruik het rationeel in combinatie met monofonisch licht of verzadigd behang;

Oranje behang in de gang

- bruine kleur werkt sussend en laat je een strak, stijlvol en nobel interieur creëren, in de gang ziet er goed uit in voldoende licht en in combinatie met beige, geel of lichtgroen;

Inkomhal met bruine behangdecoratie

- blauwe kleur - koud, dus het werkt sussend, verlicht vermoeidheid en creëert een gevoel van warmte en comfort, vooral in combinatie met geel en oranje tinten.

Inkomhal met monotoon blauw behang

Zwart - drukkende kleur, dus gebruik deze moet minimaal zijn. Maar wit is de kleur van lichtheid en openheid. Bij het inrichten van de gang geeft hij volledige bewegingsvrijheid, die moet worden gebruikt, zodat het interieur niet saai is en niet lijkt op de gang van het ziekenhuis.

In het interieur van de gang kunt u bijna elke kleur gebruiken - roze, rood, blauw, paars en zelfs zwart. Door fantasie te ventileren, kunt u uw eigen stijl creëren die u en uw gezin zal verrassen en uw gasten thuis verrassen. Maar vergeet niet dat de muren in de gang in harmonie moeten zijn met de vloer en het plafond, evenals objecten van de lokale situatie en de rest van het interieur. Daarom is het belangrijkste bij het selecteren van achtergronden een bekwame combinatie, waarvan het visuele effect echt aangenaam voor u zal zijn.

Behang in de gang: de keuze van type, kleur, combinatie

Correct ontwerp van de gang en de gang is niet eenvoudig: de gebieden zijn meestal klein en de functionaliteit moet breed zijn. En deze beide kamers zijn de verbindende schakel die alle kamers in één geheel verenigt. Dat is waarom het niet gemakkelijk is om behang voor de gang te vinden.

Aangezien de ruimte begaanbaar is, met een zware belasting, tot aan de afwerking, moeten er meer eisen worden gesteld aan de sterkte-eigenschappen en moeten alle materialen goed worden gewassen en schoongemaakt. Hier, vanuit deze gezichtspunten, en je moet het type achtergrond kiezen, en dan praten over kleur, patronen en combinaties.

Eén type vinylbehang met imitatie baksteenmetselwerk

Vinyl coating (polyvinylchloride of PVC) zorgt voor een zeer dichte en sterke film op het oppervlak. Dergelijk behang wordt ook wel een afwasmiddel genoemd - vanwege hun vermogen om normaal schoon te maken met een doek en reinigingsmiddelen.

De basis voor vinylbehang kan papier of niet-geweven stof zijn. Het is gemakkelijker om niet-geweven te lijmen. Je brengt eenvoudig lijm aan op het oppervlak van de muur en brengt een afgesneden canvas aan. Dergelijk behang voor de gang kan worden gelijmd en op enigszins oneffen wanden.

Onder dergelijke doeken en fatsoenlijke scheuren zal het niet zichtbaar zijn

Behang op papierbasis moet eerst met lijm glaceren en vouwen, zodat het besmeurde oppervlak binnenin zit. Op dit moment moet je de muur insmeren en vervolgens een licht verzachte doek lijmen. Dit is het gevaar: een doorweekt papier is eenvoudig uit te rekken, waardoor er verkeerde uitlijningen, vouwen en andere problemen aan de wand ontstaan. Het is dus eenvoudiger om met een non-woven basis te werken, vooral omdat ze de gebreken van het oppervlak beter verbergen en het niet nodig is om de wanden zorgvuldig waterpas te maken. Er is echter één "maar" - zijn ze duurder dan op papierbasis? en het verschil is ongeveer 40%.

Naast verschillende substraten, is vinylbehang ook anders in de manier waarop het wordt toegepast.

 • Dik of glad. De film is sterk, van hoge dichtheid, vaak zelfs, soms met een enigszins uitgesproken textuur. Imiteert vaak keramische tegels, steen en andere soortgelijke materialen. Vanwege de hoge dichtheid is het niet bang voor hoge luchtvochtigheid, je kunt het zelfs met een penseel wassen. Dit behang voor de gang is een uitstekende keuze, maar alleen als de muren relatief vlak zijn.

Glad vinylbehang

Geschuimd vinylbehang dat de huid imiteert

Silkscreen is gemakkelijk te herkennen aan de karakteristieke schittering

Elk type vinylbehang is goed in de gang. Ze onderscheiden zich door hun hoge sterkte, hun weerstand tegen vervaging, ze worden goed gewassen. De gemiddelde levensduur is ongeveer 7-10 jaar. Vanille behang voor de gang is goed voor iedereen, behalve dat sommige van hen moeilijk aan te sluiten zijn, maar dit kan worden gevochten door een speciale tape op de kruising te lijmen.

Dit soort behang voor het schilderen. Het canvas heeft een bepaald reliëf, meestal niet groot. Het reliëf van het patroon stelt je in staat om gebreken in de verwerking van de muur te verbergen. Je kunt 3 tot 8 keer schilderen - afhankelijk van het type (en de prijs) van de schilderijen. Steklooboi goed doorlaten lucht, zijn dampdoorlatend, geen schadelijke stoffen uitstoten. Over het algemeen een goede keuze als u tevreden bent met geschilderde muren.

Een van de reliëfs aan de muur

Is het een mengsel van cellulose, katoen en soms chemisch? vezels met een pigment en een lijmsamenstelling. Er zijn twee vormen van introductie: klaar voor gebruik in Veda's of in zakken voor verdunning met water. Spatels op het voorbereide oppervlak aanbrengen. Idealiter zou het niet vlak moeten zijn: de dikte van de laag kan oplopen tot 5 mm, maar een te hoge stroming is financieel niet rendabel.

Breng de compositie aan met een spatel. Sommige meesters gebruiken plastic van plexiglas, sommige zijn gewoon roestvrij staal en sommige werken zelfs met 'smoothers'. De technicus is veel, jij kiest degene die het meest geschikt voor je is.

Volgens de kenmerken van het oppervlak is vloeibaar behang voor de gang een goede optie. Aangezien de verbindingen tot de volledige diepte zijn geverfd, zijn krassen niet zichtbaar, veel van hen kunnen niet alleen met een doek worden gewassen, maar met een borstel. Maar voordat u koopt, controleert u alle prestaties en functies. Ze kunnen aanzienlijke verschillen hebben.

Er is ook een groep behang, waarvan de vervaardiging gebruik maakt van natuurlijke materialen. Op basis van, meestal stof of niet-geweven, lijm kurk of bamboe. Ze zien er geweldig uit - het oppervlak is natuurlijk. Ze hebben echter hun eigen bijzonderheden. De kurk is opgelicht, dat het in gezinnen met kinderen een probleem kan worden. Sommige soorten bamboe doeken moeten worden bedekt met vernis, en ze moeten worden verlijmd met speciale lijm. Hoewel ik moet zeggen dat het bamboe behang voor de gang in de oosterse stijl een vondst is: het ziet er magisch uit.

Bamboe behang voor de gang in oosterse stijl - een uitstekende keuze

Bekijk tenminste de juiste aanpak met kurk. Een voorbeeld is te zien op de foto. Boven - achtergronden van bamboe, onder - van een kurk.

Bamboo-achtergronden: het belangrijkste is om het goed te combineren

Hoe te plakken: de keuze van kleur en ontwerp

Het ontwerp van de kleur van de gang moet vaak worden gekozen in de reeds bestaande inrichting van andere kamers van het appartement of huis. En dit betekent dat u zich aan hetzelfde gamma moet houden of uit een combinatie van kleuren moet kiezen. En de kleurkeuze wordt gecompliceerd door de aanwezigheid van een groot aantal deuren. Houd er geen rekening mee dat ze niet werken.

De beste optie, als je van plan bent om op de gang behang te geven, is veelkleurig en je zult diegenen kunnen vinden waarin een kleur is die lijkt op de kleur van de deuren.

In de gang met lichte deuren, organische tinten

Als de kleur te donker is, bijvoorbeeld wenge, moet je hem spelen met een sokkel en / of decoratieve elementen, en de muren in deze gang zijn duidelijk beter dan licht: tegen de achtergrond lijken donkere deuropeningen op decoratie.

Behang in de gang onder de donkere deur

Als we het over kleuren in het algemeen hebben, kun je die gebruiken. Zelfs de duistere. Maar ze zien er goed uit in ruime kamers met een overvloed aan licht (over de verlichting in de gang die we hier lezen). En een voorwaarde: de variatie en fijne tekening kan het beste worden vermeden. Ze maken de kamer nog kleiner. Als je gang klein en smal is, dan moet je kiezen uit lichte, neutrale tonen en met een niet erg uitgesproken patroon.

Over het algemeen zijn nauwe gangen een afzonderlijk gesprek. Met behulp van een paar trucs kun je het effect van het vergroten van de ruimte bereiken. Als de plafondhoogte bijvoorbeeld voldoende is, kan een strook van een andere kleur worden gemaakt in een smalle gang ongeveer in het midden van de muur. Met deze techniek kunt u de wanden in de zijkanten "breken". Het effect wordt groter als er een grote spiegel of gespiegelde kastdeuren aan de andere muur is.

Een duidelijk gemarkeerde strook verlaagt het plafond enigszins en spreidt de wanden uit elkaar

U kunt een gestreept behang gebruiken in een smalle gang. Maar je moet op zoek naar brede strips. Smal zorgt voor een bont effect. Als deze niet worden gevonden, kunt u twee kleuren van hetzelfde type combineren (zie de tabellen voor de compatibiliteit van kleuren in het interieur hier). Als de plafonds hoog zijn, kunt u de strip horizontaal plaatsen, zo niet - verticaal.

Gestreept behang in de gang

Om de kleine ruimte niet te overladen met een afwisselende kleur, hebben de strepen fragmenten, de rest is bedekt met monofonisch behang. Dit is trouwens een van de combinatiemethoden in het interieur.

Eén muur is gestreept - de rest is soepel gekleurd

Hoe behang in de gang te combineren

Desgewenst kunt u een strook combineren met een groot bloemornament. Maar het kiezen van achtergronden uit verschillende collecties zonder de bijbehorende vaardigheden is uiterst moeilijk. In dit geval is het eenvoudiger om één verzameling te gebruiken. Veel fabrikanten produceren schilderijen met verschillende patronen, die met elkaar worden gecombineerd. Een voorbeeld van een combinatie van gestreept en bloemenbehang in de gang op de onderstaande foto.

Hoe pastel behang met verschillende achtergronden: een van de opties

Trouwens, let op, de kleur van de deur valt bijna precies samen met een van de stroken en de deurposten aan de andere. Misschien is dat waarom deze optie er mooi uitziet.

Nog een voorbeeld van het combineren van behang in de gang met de ene verzameling

Er is een klassieke versie van combineren: wanneer 1/3 van de muur aan de boven- of onderkant is geplakt met ander behang. Het onderste gedeelte wordt meestal donkerder gemaakt, het bovenste gedeelte lichter. Deze techniek verlaagt het plafond visueel, wat handig is als de ruimte smal en hoog is.

Het onderste derde deel is donkerder - een manier om te combineren

Bovendien is het onderste deel niet noodzakelijkerwijs monofoon. Dit kan een kleinschalige tekening zijn, een strip, soms een monogram. Het hangt allemaal af van de stijl van het appartement of huis.

Een andere variant van dezelfde methode wordt hieronder getoond. In dit geval beslaat het donkere deel 2/3 van de wanden en om de kamer somber te laten lijken, is gekozen voor een groot bloemenpatroon.

De kamer werd helder

Met moderne technologie kunt u alle afbeeldingen op papier overbrengen. Met de komst van grootformaat fotoafdrukken van hoge kwaliteit, was het mogelijk om geen afbeeldingen van stukjes te verzamelen, maar te lijmen met een doorlopende doek. Het ziet er veel beter uit. Vloestijl wordt ook in de gang gebruikt.

Fotobehang voor de gang: populaire stadsgezichten, alleen op verschillende tijden)))

Maar met zo'n ontwerp van de muren moet je één voorwaarde in acht nemen: al het andere is heel kalm, bijna monochroom. De nadruk ligt op fotografie. Anders zal er iets vreemds blijken.

Bloemen, planten, natuur - het tweede populaire motief

Wat goud op de muren - nieuwigheden in het ontwerp van behang van het afgelopen seizoen

Papavers op de muur - vrolijk

Blauw behang - een zeldzaamheid in de gang

Bamboe behang wordt perfect gecombineerd met een glad vinyl in de buurt van een schaduw

Verschillende patronen en structuren in één bereik - een uitstekende combinatie

Fotobehang en poreus vinyl met een uitgesproken textuur

Vloeibaar behang in de gang

Voor een klassiek interieur, een klassiek ontwerp

De combinatie van glad en geschuimd vinyl, het werk doet de achtergrondverlichting

De hal in Scandinavische stijl met een karakteristieke kleurencombinatie

Textuur die een steen simuleert

Onder - bamboe behang, boven - glad

Eén muuraccent lila, de rest - neutraal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

57 + = 66