Combineer het behang in de slaapkamerfoto

Modieus behang in de slaapkamer: gecombineerd, foto, ontwerpideeën

Bij het kiezen van behang, is het passend om de citaat Coco Chanel te gebruiken: "Mode-passen, en de stijl blijft" Een van de eenvoudigste en meest originele oplossingen in het interieur is het gebruik van verschillende soorten behang voor wanddecoratie. Door het behang in de slaapkamer te combineren, kunt u de ruimte visueel aanpassen, de kamer gezellig, licht en mooi maken.

Gecombineerde behang voor een slaapkamer: indeling van een kamer

Het ontwerp van de kamer is creativiteit volgens de regels van samenstelling en kleurencombinatie. Het ontwerp van de slaapkamer zal een aangename indruk maken als u een ander behang gebruikt volgens een bepaald schema.

Het opdelen in 2 soorten behang kan zijn:

Horizontale scheiding helpt het volume van de ruimte te vergroten als u lichte achtergrond gebruikt. Verticale scheiding kan de hoogte van de ruimte visueel vergroten. Zonaal helpt om accenten te plaatsen, een bepaalde aandacht van de kijker aan te trekken en te richten.

Naast de selectiecriteria voor extern beroep, moet u zich concentreren op de grootte van de ruimte zelf

Voor zonale scheiding worden 2 beurten gebruikt:

 • Een accentmuur maken;
 • Toewijzing van een afzonderlijk deel van de kamer met kleur of textuur.

Als de slaapkamer nissen, brede raamhellingen, kolommen of uitstekende delen van de muur heeft, kunt u deze structuren met behang van contrasterende kleuren plakken. Als er geen zelfvertrouwen is, kan het ontwerp worden toevertrouwd aan professionals of een kant-en-klare verzameling gecombineerde achtergronden kopen.

Hoe modieus gecombineerd behang in de slaapkamer op de juiste manier lijmen? (Video)

Slaapkamerontwerp met ander behang: behang kiezen

De eenvoudigste manier om achtergronden uit één materiaal te kiezen. Om het canvas mooi te kunnen plakken en een soepele voeg te krijgen, moet je behang met dezelfde dikte kiezen.

Hoofdmaterialen en hun voordelen:

 1. Papieren achtergrond: simplex en duplex. Eénlaag of twee lagen behang uit cellulose zijn goedkoop, ze dienen lang genoeg. Geproduceerd in verschillende kleuren. Het nadeel is dat ze niet kunnen worden gewassen, dat ze gemakkelijk vervagen en een presentabel uiterlijk verliezen. Als er een keuze is, moet u een duplex kiezen, omdat de simplex geen sterk materiaal is.
 2. Papieren behang met acrylcoating. Prachtige schilderijen met een rijke kleur, je kunt opties vinden voor elke stijl van het interieur. Prijzen zijn democratisch, kwaliteit en levensduur zijn bevredigend. Acrylbehang bestaat uit een papieren basis en het spuiten van polymeermaterialen, vaak van reliëf voorzien, heeft een aangename textuur.
 3. Pluizig behang. Er zijn variëteiten die gewassen kunnen worden, er zijn er die onder het schilderij vallen. Flizelin is een zeer duurzaam materiaal, de levensduur van het product met de juiste zorg is 10 jaar. De instructie specificeert een dergelijke parameter als "lichtweerstand". Naar behang in de slaapkamer is niet doorgebrand, je moet op dit punt letten.
 4. Vinyl behang. Mooi, duur en compleet anders qua patroon, textuur en glans. Er zijn behang-, landschaps- of 3D-doeken. Voor de slaapkamer kun je kiezen voor een rustgevend en sereen patroon, dat de rest bepaalt.

Bij de materiaalkeuze moet men niet alleen uitgaan van de prijs, maar ook van de slijtvastheid. De eenvoudigste manier is om het vloeibare behang te herstellen en bij te werken.

Voor grote kamers met goede verlichting kunt u nadenken over het kiezen van donkere achtergrondtinten Met behulp van lichte achtergrondtonen kan een kleine ruimte visueel groter worden gemaakt

 • Papier: de samenstelling omvat cellulose en cosmetische additieven;
 • Zijde: de samenstelling omvat zijde vezels, cellulose en cosmetische additieven.

Er wordt vloeibaar behang op de muur gelegd, net als gips. Alle componenten van het mengsel zijn volledig natuurlijk, dus het behang is veilig voor het milieu. Het slaapkamerontwerp in klassieke of oosterse stijl zal het vloeibare zijden pleisterwerk met succes aanvullen. Combineer de 2 soorten vloeibaar behang volgens dezelfde regels als de andere doeken.

Het enige verschil is dat het veel gemakkelijker zal zijn, omdat het materiaal aanvankelijk hetzelfde reliëf heeft. De dikte van het vloeibare behang is instelbaar tijdens het aanbrengen.

Combinatie van behang op kleur: hoe een palet te kiezen

Kleur verandert altijd het vlak, creëert visuele illusies.

Het belangrijkste ding dat u moet overwegen om het behang met succes te combineren:

 • Donkere kleuren verminderen het vlak van de muur;
 • Lichte kleuren breiden het vlak visueel uit;
 • Behang kan naar elkaar verwijzen als gelijke doeken, of een kleur kan dominant zijn;
 • Twee gelijke kleuren, naast elkaar geplaatst, moeten in contrast of in harmonie worden gecombineerd.

Wallpapers blijven nog steeds een van de meest populaire opties voor het bedekken van de muren in de slaapkamer

Contrast is het gebruik van kleuren die ver uit elkaar liggen in het kleurenpalet: wit en zwart, grijs en rood, blauw en beige. Harmonie is de ordening van kleuren binnen één tonale verzadiging: helder geel en sappig groen, scharlaken en indigo. Als de ene kleur veel helderder is dan de andere, zal alle aandacht gericht zijn op de meest intense kleurvlek.

Dit patroon wordt gebruikt om een ​​zonale scheiding te maken, wanneer u één muur in de slaapkamer moet uitkiezen en deze moet versieren met helder behang.

Hoe het behang met elkaar te combineren: een accentmuur

Zonale scheiding is erg populair, omdat het zelfs in kleine slaapkamers kan worden gebruikt.

Het ontwerp heeft de volgende kenmerken:

 1. Het accentgebied of de muur wijkt qua kleur of textuur aanzienlijk af van de achtergrond;
 2. Achtergrondwanden van meer neutrale kleuren, decoratie van discreet behang.

Fel in kleur behang kan worden toegewezen bed, cosmetische tafel, de muur waaraan het schilderij hangt.

De accentmuur in de kamer moet één zijn, zeer zelden - twee Accent wall - een uitstekende optie voor het in zones onderverdelen

Het ontwerp van achtergrondmuren moet contrasteren of harmoniseren met de hoofdmuur:

 1. Neutrale kleuren voor de achtergrond: perzik, vlees, beige, hemelsblauw, zacht roze, pistache, ivoor, zilver, parel, parel, wit;
 2. Kleuren voor de accentmuur: lila, sappig groen, helder blauw, scharlaken, bruin, mahonie, citroen, mint.

Voorbeelden van combinaties: een accentmuur van vers groen en lichtgouden achtergrondwanden.

Doek behang kan variëren in glans, behang kan zijn:

In één ruimte kunt u het beste een glanzend of mat behang gebruiken. Als u wilt spelen op het verschil in glans, wordt de glans gebruikt voor de hoofdmuur en worden de achtergrondmuren geplakt met matbehang.

Ideeën en creatieve belichaming van het idee

In de slaapkamer moet je je eigen dromen realiseren. Geen enkele expert zal een ontwerp maken dat volledig in overeenstemming is met het idee van de auteur van de gastvrouw of eigenaar. Als we behang combineren, doen we het voor onszelf, voor ons eigen esthetische plezier.

Om na te denken over het ontwerp van muren met behang, kunt u:

 • Neem een ​​papier en een potlood, schets een ruwe schets van de slaapkamer;
 • In de versiering met behang, rekening houden met de inrichting van meubels, plus de opties voor herschikking;
 • Noteer op papier welke doeken donkerder zijn, die lichter zijn.

Voorafgaand aan het verspreiden van kleuraccenten, is het belangrijk dat de behangafwerking er harmonieus uitziet. U kunt kleuren kiezen met kant-en-klare oplossingen, ontwerp van behangcollecties of uzelf.

De meeste professionele ontwerpers in de inrichting van het behang geven de voorkeur aan verschillende manieren van combineren

Wat zijn de kenmerken van het behang afwerken met verschillende scheiding:

 1. Horizontale scheiding: het bovenste deel van het behang is lichter dan het onderste deel.
 2. Verticale scheiding. Als het centrale deel van de muur is versierd met lichter behang dan de randmuur, ziet de muur er zwaarder en scherp uit. Deze methode kan in grote gebieden worden gebruikt. Als het centrale deel van de muur is gedecoreerd met donkerder behang, wordt de muur visueel kleiner en smaller tot een formaat van donkere doeken.

Voor een kleine slaapkamer is horizontale of zonale scheiding het beste.

De combinatie van behang in de slaapkamer: hoe defecten te verbergen

Als de kruising tussen het behang niet ideaal is, kunt u het sierlijsten toepassen. Dit is een decoratieve smalle balk, die wordt gebruikt voor het inlijsten of begrenzen van het oppervlak. Gieten is vaak lichter dan een achtergrond. Bij horizontale scheiding kunt u een donkere lijst gebruiken die in kleur overgaat in de onderkant van de muur. Bij verticale scheiding is een zeer smal en lichtgewicht profiel nodig. Als het behang een deel van het plafond is ingelijst, moet je een witte lijst gebruiken.

Om ervoor te zorgen dat de verbinding tussen het behang netjes is, moet u op de volgende items letten in de instructies voor de achtergrond:

 • De hoogte van de uitkering;
 • Krimp na lijmen;
 • Aanbevelingen voor de volgorde van lijmen.

Interieurontwerp is gemakkelijker te implementeren als u al gebruiksklare behangcollecties gebruikt. Doordachte opties vergemakkelijken de taak, omdat de fabrikant van tevoren de optimale combinatie van kleuren, de plaatsing van de doeken en de volgorde van aanbrengen op de muur berekent. De doeken hebben dezelfde dikte en kunnen gemakkelijk worden samengevoegd. Je kunt collecties vinden met elk type dekking en elke richting van scheiding.

Met behulp van behang kunnen veel traditionele defecten visueel worden geëlimineerd of onzichtbaar worden gemaakt Elke foto op de achtergrond geeft een krachtig visueel effect, waardoor de ruimte comfortabeler wordt

Wat zijn de nuances waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van designercollecties:

Knip en nauw begrensd langs de lengte van het canvas kan in de kamer kijken, niet zoals op de foto. Het oppervlak van de muren moet van tevoren worden berekend. Verlichting speelt een belangrijke rol bij het creëren van een beeld van de ruimte. De meeste schilderijen met kunstlicht zien er niet hetzelfde uit als bij natuurlijk. Als er een keuze is, is het het beste om te werken met voorbeelden van achtergronden, niet met foto's op internet of op een rol.

Slaapkamerontwerp en wanddecoratie zijn onderstreept:

Ontwerp wordt altijd gemaakt op basis van afzonderlijke, maar onderling verbonden details. Als de muren licht zijn, kunnen het meubilair, de vloer en de gordijnen van elke kleur zijn. Als de muren donker zijn en de kamer klein is, is het beter om meubels en gordijnen van lichte kleur te gebruiken. Vanuit praktisch oogpunt is het beter als de wanden zijn versierd met wasbaar behang en het meubilair is gemaakt van duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal.

De combinatie van behang in de slaapkamer ziet er interessant uit met origineel of gekleurd meubilair, met ongebruikelijke gordijnen op de gordijnen.

Ontwerp van behang in de slaapkamer: combineren - 40 foto's van ideeën voor interieurontwerp

De keuze van het behang voor de slaapkamer is het belangrijkste moment van de inrichting van deze kamer. Het moet serieus worden benaderd, omdat de psychische gezondheid van een persoon direct afhangt van de mate van comfort van de slaapkamer. Gezellige ruimte kunt u ontspannen na een zware dag, uw gedachten op orde brengen. Behang in het interieur van de slaapkamer kan een warme sfeer creëren, bevorderlijk voor maximale ontspanning van het zenuwstelsel. Vaak wordt de slaapkamer gecombineerd met het kantoor, waarmee ook rekening moet worden gehouden bij het kiezen van behangontwerp. De productiviteit van het werk kan aanzienlijk toenemen als u de eenvoudige richtlijnen voor ontwerp volgt. Ook is het met geschikte doeken mogelijk om de ruimte aan te passen, het gebied visueel te verkleinen of te vergroten. Omdat het uiterlijk van de kamer de stemming van een persoon bepaalt, zullen we de basisaspecten van het decoreren van het behang presenteren.

Het assortiment producten dat op de markt wordt aangeboden, kan ieders hoofd doen keren. Om te navigeren, is het noodzakelijk om het voor jezelf te beperken tot voldoende limieten. Dit kan worden bereikt door geschikte doeken te classificeren en snel te identificeren.

De belangrijkste aspecten die moeten worden aangepakt, zijn:

 • Behangmateriaal;
 • Kenmerken van lijmen;
 • Combinatie met een meubelset;
 • Stylistics van de kamer;
 • Kleur van het behang;
 • De kant van het licht waarop de kamer vertrekt;
 • Varianten van een combinatie van behang;
 • Modetrends.

Ook is het noodzakelijk om kennis te maken met enkele regels die ontwikkeld zijn voor jarenlang werk van professionele ontwerpers:

 • Behang met horizontale strepen maakt de hoogte van de kamer visueel minder;
 • Verminder de hoeveelheid ruimte, verminder visueel het gebied verticale strepen;
 • Het gebruik van dergelijke elementen van een patroon als een ruit of een trapezium stelt ons in staat om de ruimte enigszins uit te breiden;
 • Kleine slaapkamers moeten donker behang met een groot, contrastrijk patroon vermijden;
 • Behang met een groot patroon wordt aanbevolen voor gebruik in een kamer met een grote kwadratuur;

 • Een competente benadering van bestemmingsplannen impliceert vloeiende overgangen tussen gekleurde achtergronden of een heldere selectie van slechts één van de vier muren;
 • Een uitstekend effect kan worden bereikt door het gebruik van stoepranden die een gevoel van veiligheid geven;
 • Een sterke beweging is de creatie van een accentmuur nabij het hoofdeinde van het slaapbed. Het is toegestaan ​​om felle kleuren en contrastpatronen te gebruiken.

Combinatie van behang met een patroon en zonder

Classificatie, afhankelijk van het materiaal, stelt u in staat om met meer vertrouwen tussen de doeken te navigeren.

De meest populaire producten op de markt zijn de volgende producten:

 • Vinyl. Als een binnenlaag van dit wasbare behang kan niet-geweven stof of papier verschijnen, maar de naam die aan de klas werd gegeven, werd gegeven door de buitenste - van polyvinylchloride. Deze laag is verantwoordelijk voor uitstekende prestaties van behang, zoals - duurzaamheid, vochtbestendigheid en installatiegemak.

 • Vlies. Van de vorige klasse verschillen ze in de buitenste laag, die meestal wordt vertegenwoordigd door vinyl met fijne poriën. Als een basis, respectievelijk, niet-geweven. Dit zorgt voor een zeker installatiegemak: het klevende bindmiddel is voldoende om alleen op de wanden aan te brengen, droog dezelfde doek blijft netjes bijgesneden. Bovendien kunnen ze de verschillende tekortkomingen van het geplakte oppervlak verbergen.

 • Paper. De ecologische zuiverheid van traditioneel behang is te wijten aan het feit dat alleen papier en cellulose, die vochtige lucht kunnen doorlaten, voor de productie worden gebruikt. Afwerkingswerken verschillen ook niet in enige complexiteit en de waarde is al lang gevestigd op een democratisch niveau. Het enige nadeel van papieren achtergronden is een lage vochtbestendigheid, wat leidt tot een kortere levensduur.

 • Textiel. Net als vinyl zijn ze meerlagig. De basis is hetzelfde, maar de buitenste laag is een stoffen doek. Weefselmateriaal kan anders zijn - katoen, wol, zijde, enz. De natuurlijke component beïnvloedt rechtstreeks de prestatiekarakteristieken van het behang, evenals de kosten ervan. Dit komt door het feit dat ze een esthetische uitstraling hebben en een prachtig microklimaat in de kamer creëren. Het installatiewerk is echter enigszins moeilijk en het textiel zelf is actief "overgroeid" met stof.

 • Vloeibaar behang. Zijn een vrij nieuwe trend, maar hebben zichzelf al goed kunnen bewijzen. Het prachtige materiaal is uiterst eenvoudig te installeren op de muren en de prestaties zijn precies goed voor de slaapkamer.

Naast andere voordelen, kan men de absorptie van geluid noteren. Een zeer belangrijke factor wanneer ouders bij hun kinderen wonen.

De methode om het materiaal op de muur aan te brengen, houdt een volledige afwezigheid van naden in, evenals de mogelijkheid van lokale correctie van mechanische schade.

Linkrust. Een interessante optie voor fans van al het ongewone. Een prachtig patroon is geschreven op een dichte basis van was, bloem en krijt. Na installatie op muren moeten ze worden afgedekt met een extra laag om duurzaamheid te garanderen. Zorg er onder de zorgregels voor dat de controle over temperatuurdalingen toeneemt, welk lincrustalmateriaal een beetje bang is.

De keuze hangt af van het type meubilair

Omdat de meubelset ook in staat is om het ontwerp van het interieur te bepalen, moeten deze spelers harmonieus worden gecombineerd. Geschikte kleuren van muren in de toon van meubels zullen een gevoel van echt comfort creëren.

Dus als er in de slaapkamer lichte meubels zijn, worden bepaalde eisen aan het behang gesteld. Voor een kamer met een klein gebied hebt u geklaarde producten nodig die de hoeveelheid vrije ruimte onveranderd laten. Anders bestaat het risico dat er een alarmruimte ontstaat in de vorm van een gesloten kast. Optimale opties zijn wit, olijf, abrikoos en goud-beige tonen. Als u in het deel van de slaapkamer kunt opruimen, kunt u het contrast met donker behang gebruiken.

De enige beperking hier is gezond verstand en een combinatie van temperatuurschaduwen. Wanneer koude tonen gecombineerd worden met koude. Evenzo kom met warm.

Wanneer de slaapkamer donker meubilair is, zijn de opties voor de ontwikkeling van evenementen iets groter. Maar ook hier moet u de kleurtemperatuur onthouden. Vaak heeft de donkere set een warme kleur, dus het wordt aanbevolen om warme kleuren en behang te gebruiken. Dit kunnen verschillende variaties zijn van bruine, zand- of olijfbloemen.

De invloed van stilistiek op de keuze van het behang

Modern. Om een ​​achtergrond voor deze stijl te selecteren, worden specifieke vereisten gesteld. Ze moeten in de mode zijn, maar eerder ascetisch in het beeld, om als achtergrond voor andere accessoires te dienen. Het is ook de moeite waard om terug te komen op de noodzaak om natuurlijke, milieuvriendelijke materialen te gebruiken, aangezien modernistische stijl dit vereist. Hoe harmonie te bereiken, contrasten te spelen of een harmonieuze combinatie - het is aan de eigenaar. Het belangrijkste is om het evenwicht te bewaren en geen flagrante fouten toe te staan.

Provence. De stijl van dit rustieke ontwerp veronderstelt de aanwezigheid van een lichte meubelset, het overwicht van pasteltinten, evenals de overvloed aan verschillende textielsoorten. Daarom is het kleurenpalet van het behang voor selectie breed genoeg: geel, crème, zand, olijf- en blauwtinten - ideaal voor provinciale muren. Wat betreft de aanwezigheid van een tekening, is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan de textielproducten in het huis. Omdat, als ze een vrij klein patroon hebben, dit dan op het behang duidelijk niet mag zijn. Het is beter om ze monofonisch te laten om als achtergrond te dienen.

Twee soorten behang: in bloem en monofoon

Loft. Voor deze stijl is een kenmerkende techniek het behouden van een klein deel van het interieur in een intacte afwerking. Ontwerpers gebruiken echter meestal imitatie van onberispelijke oppervlaktematerialen (kunststeen, nepsteen). Omdat het echte metselwerk te grof lijkt. Het andere deel van de muren is gemaakt in gedempte tonen. Het figuur op licht behang moet worden vermeden, behalve dat een lichte abstractie van de geometrische vorm is toegestaan.

2 soorten behang: met een patroon en monofoon

Country. In deze Amerikaanse stijl zijn warme tinten van behang geschikt. Het is mogelijk om vrolijke kleuren in de kooi te gebruiken, maar niet te ondiep. Overdrijf het ook niet met warme bloemen, want dan zul je niet in staat zijn om volledig te rusten. Ogen komen een bron van visuele temperatuur tegen. Het wordt aanbevolen om een ​​paar gedempte, monofone achtergronden te gebruiken. De tekening moet geen aandacht trekken.

Japanse stijl. Karakteristieke kenmerken van deze richting zijn de beknoptheid van uitingen, de bescheidenheid van decoratie en het gebruik van neutrale kleuren. Het wordt aanbevolen om natuurlijke behangmaterialen te gebruiken met etnische motieven van het land van de rijzende zon.

Classic. Personaliseert luxe, respect. Hoe meer vertrouwen de eigenaar voelt bij de top, hoe donkerder en dieper hij de toon van het behang kan kiezen. Er zijn geen beperkingen, behalve dat glans niet wordt aanbevolen. Het is beter om de voorkeur te geven aan matte producten met een sierlijk, repetitief patroon.

Minimalisme. De ascetische principes van deze stijl impliceren besparingen in de figuur. Eenkleurenbehang van een kleine factuur wordt verwelkomd zonder enige afbeelding. Voor het kleurenpalet zijn er geen ernstige vereisten, behalve dat het nodig is om zuurschaduwen te vermijden. Een andere optie om een ​​stijl te volgen, is door een groot beeld op een van de muren te gebruiken. Dit element zal fungeren als een accentmuur en de rest domineren.

Blue. Hemeltinten zijn typerend voor onverbeterlijke romantici, evenals mensen met een delicate denkwijze. Dit komt door de verzachtende eigenschappen van lichte en lichte kleuren. Hij drukt absoluut geen druk op iemand. Het wordt aanbevolen om als een kleur te gebruiken voor slaapkamers met een klein oppervlak, omdat het grenzeloze blauw de ruimte visueel vergroot.

Green. Het is een vrij populaire kleur in het ontwerp van slaapkamers, omdat het ook helpt om te ontspannen en de stemming te verbeteren. Vanwege natuurlijke oorsprong is groen een uitstekende assistent in de strijd tegen negatieve gedachten. Hij reinigt karma en creëert een omhullende atmosfeer in de kamer.

Red. Het is een voor de hand liggende keuze voor zelfverzekerde en zelfvoorzienende mensen. Zijn keuze wordt echter als vrij riskant beschouwd, maar op voorwaarde dat hij correct wordt gecombineerd met lichte kleuren, kan hij er buitengewoon effectief uitzien. De overheersing van rood staat buiten twijfel.

Blue. Verwijst naar koele kleuren, maar het is toegestaan ​​om de slaapkamer in te richten. Dit komt door de sedatieve eigenschappen, wanneer een overdreven actieve persoon plotseling kalmeert. Gebruik het alleen als er een groot vierkant gebied is, want in een kleine slaapkamer neemt blauw visueel een deel van de ruimte in.

Black. Een tegenstrijdige keuze voor een slaapkamer, omdat deze de persoon kan doordrukken met zijn diepte. Het moet noodzakelijkerwijs worden geneutraliseerd door andere lichte tonen. Anders kan de mystieke component met de eigenaars een slechte grap spelen en de stemming permanent bederven.

White. Een universele oplossing, geschikt om te combineren met elke andere kleur. Het symboliseert openheid en wederzijds begrip.

Geel. Heeft dezelfde kwaliteiten, omdat het de ideale partner is voor de meeste anderen. Vanwege de warmte van zijn spectrum, wordt geel gebruikt in slaapkamers met een zwakke bron van natuurlijk licht. Uitstekend geschikt voor gebruik in een kleine ruimte.

Brown. De kleur van cacaobonen is een absolute leider in alle ontwerpers als het gaat om de noodzaak om een ​​slaapkamer te ontwerpen. Alle chocoladetinten hebben een gunstige invloed op het menselijke zenuwstelsel en laten je ontspannen.

Afwerkingskleur en combinatie

Als het slaapkamerraam een ​​uitgang heeft naar de zuidkant, geeft dit aan dat er voldoende natuurlijk licht is. In dit geval is het toegestaan ​​om de selectie op diep donkere tonen van het behang te stoppen. Deze omvatten chocolade, terracotta, violette variëteiten. Als het venster een uitgang naar de noordzijde heeft, wordt het aanbevolen om uitsluitend warme kleuren van afwerkingsproducten te selecteren. Het kunnen alle zonnige tinten zijn, paars, bruin.

Een interessante ontwerpbeweging is het gebruik van gecombineerd behang in het interieur van de slaapkamer.

Hier zijn er verschillende opties voor hoe het kan zijn:

 • Horizontale combinatie. Het betekent zonering van muren door ze in delen te verdelen. Het bovenste gedeelte krijgt lichte, rustige tinten. De onderste kan worden gekenmerkt door een rijk patroon van behang.
 • Vertical. De klassieke ontvangst van zonering voor ontwerpers is de symmetrie van verticale banden met de kop van het bed. Wanneer de breedte van de lijn de grenzen van het meubelproduct herhaalt. Er zijn geen beperkingen aan de lengte van de banden, ze kunnen zelfs het plafond oversteken. Er zijn geen speciale vereisten voor kleur.
 • Lokale inserts. Ze zijn gewend om naast meubels te gebruiken. Het kan een bed- of een nachtkastje zijn. Een speciale glans van een andere kleur voegt in het kader van het stokbrood. Harde eisen voor de vorm van de insert zelf zijn niet, alleen geen blot.
 • Verspreiding van niches. Als de niche de plaatsing van heilige objecten niet plant, moet de achtergrondkleur worden geselecteerd op basis van de basisstijl. Dat wil zeggen, hetzelfde decor wordt gebruikt, waarin de rest van het interieur van de slaapkamer is ingericht.

Het is belangrijk om een ​​enkele textuurbehang te behouden bij gebruik van verschillende tinten.

Deze omvatten de blijvende klassiekers van moderne planten bloemenpatronen, omvangrijke geometrische abstracties, evenals grote tekeningen in zwart en wit. Dit laatste impliceert meestal het beeld van de sterren van de cinema of sport uit het verleden.

Afzonderlijk moet worden gewezen op de groeiende populariteit van individuele fotobehang. Ze worden alleen op een muur van de kamer geplaatst, meestal aan het hoofdeinde van het bed. Dit elimineert de locatie nabij de muur van andere elementen van de meubelheadset, om de foto niet te sluiten. De rest van de muren moeten op harmonieuze wijze de accentmuur in het slaapkamerontwerp combineren en benadrukken.

Het belang van het kiezen van behang voor het interieur van de slaapkamer kan niet worden overschat. Ze kunnen subtiel de stemming van de eigenaar veranderen en hem voorzichtig voorbereiden op slapen. Binnen blijven moet aangenaam zijn, daarom is het aan te raden om eenvoudig advies en ideeën van professionele ontwerpers te volgen.

Combineer het behang in de slaapkamer

Het combineren van het behang in de slaapkamer is een modieuze techniek waarmee je interessante artistieke ideeën kunt realiseren en puur praktische problemen kunt oplossen - van het accentueren van het expressieve kunstobject tot visuele correctie van de onvolkomenheden van de afwerking.

Waarom moet ik achtergronden combineren?

Het gebruik van verschillende soorten behang in één ruimte compliceert de reparatie al in de projectfase, maar de voordelen van deze oplossing maken het noodzakelijk om een ​​oogje dicht te knijpen voor de komende problemen. Hier zijn een paar redenen om behang in de slaapkamer te combineren:

 1. Zonering van de slaapkamer;
 2. Benadruk de kenmerken van de kamer, verberg tekortkomingen;
 3. Verander de verhoudingen van de kamer visueel;
 4. Accent de muur;
 5. Maak een focuspunt;
 6. Pas de slaapkamer aan het karakter van de eigenaar aan.

Combineer het behang in de jeugdslaapkamer

Als de slaapkamer moet worden uitgerust met een werkplek, of als deze is ontworpen voor meerdere kinderen, zal het combineren van verschillende achtergronden de ruimte effectief scheiden. Meng verschillende patronen en texturen om gebieden met verschillende functionele doelen te benadrukken. Door de grenzen van de zones aan te geven, moeten we ernaar streven om ervoor te zorgen dat de algemene perceptie van het pand niet wordt geschonden.

Benadruk de voordelen en verberg de tekortkomingen

Het gebeurt dat de kamer functies heeft die niet aangenaam zijn voor de eigenaars - de ongelukkige locatie van de stootborden, richels of nissen in de muren. Bij traditioneel plakken van muren worden deze elementen nog meer merkbaar en worden ze als gebreken beschouwd. En door achtergronden van verschillende kleuren of patronen te combineren, kunt u ze als het hoogtepunt van de slaapkamer selecteren of, door neutrale kleuren te gebruiken, hen van de aandacht afleiden.

Geassorteerde behang van verschillende soorten

Welnu, als alle kamers groot en vierkant waren, of dicht bij de "gouden sectie". In de praktijk blijkt de slaapkamer vaak klein of te gestrekt te zijn, en in dit geval kan de combinatie van behang van verschillende kleuren en patronen de ruimte visueel aanpassen, waardoor het gezelliger wordt.

Mogelijke problemen en manieren om ze te corrigeren:

 1. Laag plafond. Meestal te vinden in een vrij ruime kamer. In dit geval creëert de donkere kleur van de muren met een licht plafond de illusie van een hogere kamer.
 2. Klein gebied. Lichte wanden en horizontale strepen van behang van verschillende patronen vergroten de ruimte visueel, maar als een van de muren is bedekt met behang met een groot, verzadigd patroon, zal de hele ruimte nog ruimer lijken. U kunt de optie ook overwegen met spectaculaire fotobehang.
 3. Onevenredig uitgebreide kamer. Het wordt comfortabeler en rustgevender, als smalle muren bedekt zijn met behang van donkere of verzadigde kleuren en brede wanden gemaakt licht.

Combinatie van blauwe achtergronden in een bloem met puur wit

Om de eentonigheid van het interieur te voorkomen, kunt u zich concentreren op een van de muren en deze plakken met behang met een pakkende tekening. Het centrale deel van de muur moet bijvoorbeeld worden benadrukt met grote bloemen- of geometrische motieven en aan de zijkanten moet een ander type worden gebruikt om het centrale deel te benadrukken. Het effect kan overweldigend zijn.

Behang als kunstobject van de kamer

Als er een wens is om een ​​object in de slaapkamer te benadrukken - een bed, een elegante kaptafel, een open haard, dan kunt u daarop focussen door het behang vakkundig te combineren.

Vreemd genoeg is het in het ontwerp van de slaapkamer dat het karakter van de eigenaar zich het meest manifesteert. Deze kamer is niet bedoeld voor vreemden, het is hier dat u zich het meest op uw gemak wilt voelen, dus de eigenaar van de kamer denkt met name de stijl en kleuroplossing bijzonder zorgvuldig na.

Als behang in de slaapkamer moest worden gecombineerd, is dit het minste bewijs van een opzichtig verlangen naar originaliteit. Veeleer - over de afkeer van routine, patronen, bewustzijn van modetrends, artistieke verbeeldingskracht.

Een kleine nis bedekt met behang in een bloem

Varianten van een combinatie van behang met een ander patroon

Vaak schrikken mensen er voor terug om behang van verschillende typen in de slaapkamer te combineren vanwege angst en onzekerheid. Welke kleuren, patronen, texturen van alle variëteiten aangeboden door de handel? Hoe ze te combineren, zodat het ontwerp niet banaal, maar niet smakeloos is? Maak, om niet van uw eigen fouten te leren, kennis met eenvoudige regels, zodat u zeker bent van het resultaat.

Dus, voor u een korte cursus van het combineren van behang, eenvoudige regels die nuttig zijn voor een spectaculair ontwerp van de slaapkamer.

De hoek van de kamer als een lichtpuntje in de witte slaapkamer

De regel met oneven getallen werkt op veel ontwerpgebieden. De kortste weg naar succes bij het combineren van behang in de slaapkamer is om drie soorten behang te gebruiken:

 1. Het eerste type. De bron van je enthousiasme. Kies een dergelijk behang, waarvan de schoonheid je op adem komt en je bent klaar om ze steeds opnieuw te bewonderen. Het beste van alles, als het een grote foto is, of zelfs een fotobehang (of zoals ze vaak worden genoemd - een fresco).
 2. Het tweede type. Achtergronden die een paar dezelfde kleuren moeten hebben als de eerste, en de schaal van de details van de tekening is half zo klein.
 3. Het derde type. Basis achtergrond. Geschikte kleuren of neutraal (wit, grijs, beige). Neutrale fragmenten van de afbeelding zijn mogelijk op een kleinere schaal, maar een win-winoptie is een monochrome achtergrond van een rijke textuur.

Een combinatie van grijze achtergronden uit één verzameling

Houd bij het kiezen van een achtergrond rekening met het volgende:

De kleurintensiteit. Laat het behang kleurtinten van dezelfde intensiteit herhalen. Prachtige optie voor de slaapkamer - een tonale combinatie van pastel en gedempte tinten.

Met een patroon en monofoon. Wil je niet vol staan ​​met motieven in je ogen? Om er ontspannen uit te zien en gemakkelijk over de muren van de slaapkamer te glijden, combineer je het behang met zwart-wit en textuur. Ze maken onderscheid tussen verschillende tekeningen en brengen de ruimte in evenwicht.

De combinatie van wit en geel behang

Graphics. Het kiezen van zwart-witafbeeldingen (of wit met een andere kleur) is de juiste manier om ruimte te combineren.

White. Wit is de ideale kleur om behang van verschillende patronen en texturen te verduisteren en samen te voegen.

Het is mogelijk dat u in de slaapkamer niet drie, maar twee soorten behang combineert. In dit geval zal de rol van het derde element van het ontwerp van de muren verschuiven naar huistextiel. Soms ontmoeten de ontwikkelaars van behang en stoffen ons en creëren ze een enkele collectie waarin alle behang- en stoffen metgezellen perfect op elkaar aansluiten.

Violet behang in de slaapkamer

Als u zeker wilt zijn van het resultaat, gebruik dan een achtergrond van collecties die zijn ontworpen door ontwerpers. Duur, maar betrouwbaar.

Voorbeelden van een effectieve combinatie van behang in het kader van een onberispelijke smaak, die veilig kan worden aanbevolen voor de slaapkamer:

 • Erwten, grafische afbeeldingen en monofone texturen;
 • Gebrek aan diversiteit van kleine punten, strepen en bloemen;
 • Kooi, paisley-patroon ("komkommers") en afbeeldingen;
 • Etnisch ornament van ikat, erwten en paisley-patroon;
 • Chevron (V-vormige "gebroken" strepen), bloemen en geometrisch
 • Ornament gebaseerd op oude genretaferelen / landschap, texturen en strepen;
 • Twee ornamenten en texturen;
 • Fresco (fotobehang), geometrisch patroon en monofoon;
 • Damascus, strepen en monofoon.

Zorg ervoor dat in complexe tekeningen er een of twee herhalende tinten van dezelfde verzadiging zijn.

In elk van de bovenstaande combinaties kan een van de soorten behang worden vervangen door een monofoon, dicht in de schaduw, neutraal of optioneel.

Markeer de muur achter het bed met helder behang in de witte slaapkamer

Opties voor het combineren van behang in de slaapkamer

Verschillende soorten achtergronden kunnen op verschillende manieren in de slaapkamer worden gecombineerd:

Achtergronden van verschillende typen worden gerangschikt in de vorm van smalle of brede stroken - horizontaal ("panelen") of verticaal.

Verticale banden zijn goed voor het zoneren van de kamer of het accentueren van een deel van de muur. Ze "heffen" het plafond. De horizontaal gerangschikte strepen van behang van verschillende patronen creëren zogenaamde panelen. Ze breiden de ruimte uit, maar maken het visueel lager.

strepen - de meest gebruikelijke manier om verschillende achtergronden in de slaapkamer te combineren.

Grote strook van lichte kleur in het midden van de slaapkamer

De technologie voor het maken van achtergrondafbeeldingen is als volgt:

 1. De muren zijn vooraf geverfd of geplakt met monofonisch behang
 2. Over geplakte inserts van andere achtergronden, vaak dit behang met een groot expressief patroon of behang.
 3. Kantel het inzetstuk indien nodig met een stoeprand of lijst.

De zijpanelen omlijst door het frame zijn een karakteristiek element van de barokke stijl.

Voegt de achtergrond in voor het ontwerp van kleine frames

De selectie van een muur of een deel ervan met een patroon of kleur. Deze manier om behang te combineren, wordt gebruikt om te accentueren in de slaapkamer van een object of om de kamer in te delen. Bijvoorbeeld, de toewijzing van een deel van de muur aan het hoofdeinde van het bed met een pittoresk patroon maakt de slaapzone dominant. Het plakken van de muur op het bureaublad met behang met een laconiek grafisch patroon accentueert het gebied van het thuiskantoor en helpt een werkstemming te creëren.

Helderroze muur achter het hoofd van het witte bed

Kleurrijk behang neemt een deel van de muur in beslag, meestal centraal, om de aandacht te vestigen op een waardevol kunstvoorwerp, bijvoorbeeld: een open haard, een oude muur, galerijen met afbeeldingen of foto's.

Zwarte achtergronden benadrukken een donker bed

Modetrend - patchwork - vond reflectie in het ontwerp van de muren. Stukjes behang van verschillende soorten (meer dan drie), meestal met verschillende motieven in de tekening en in kleur gesloten, worden in een nogal willekeurige volgorde geplakt, waardoor een soort mozaïek op de muren ontstaat. zoals Combineer behang in de woonkamerwordt zelden gebruikt, maar voor een slaapkamer of een kinderkamer kan dit zeer succesvol zijn, waardoor een sfeer van landelijk comfort wordt gecreëerd. Een zonnig, laid-back patchwork op de muren is een goed voorbeeld van de Provençaalse stijl.

Gebruik naast tonale combinaties soms contrasterende kleuren en een verscheidenheid aan tekeningen, met de nadruk op de originaliteit en kleur van de scrappy-techniek.

Muur van vodden

Nissen en balken - tekortkomingen in deugden veranderen

Als de ruimte nissen in de wanden, blootliggende balken of ventilatieopeningen heeft, is reparatie hierdoor moeilijk. Pogingen om ze te verbergen door zorgvuldig te plakken in de kleur van de muur zijn gedoemd te mislukken. Als u deze ontwerpen echter benadrukt met andere soorten behang, kunnen ze aanvullende decoratieve elementen worden die het interieur verrijken. In dit geval worden nissen en richels geplakt met behang met contrasterende kleuren (witgrijs, blauw perzik, roze-groen). Of op een monotone muur wordt een nis geselecteerd met behang met ornament.

Een nis toewijzen met een ander soort achtergrond

Vooral is het nodig om aandacht te besteden aan de verzameling behang, die het zoeken naar ontwerpoplossingen definitief vereenvoudigt.

Veel serieuze fabrikanten produceren een reeks achtergronden die perfect met elkaar kunnen worden gecombineerd in kleur, patroon en textuur, wat vooral waardevol is in het ontwerp van de slaapkamer. In de regel bieden catalogi van vergelijkbare collecties ook varianten van stickers van verschillend behang in een ruimte. Volgend op deze aanbevelingen, kunt u een slaapkamer creëren in een onberispelijke klassieke stijl.

Combinatie van achtergronden uit één verzameling

Overweeg enkele functies van technologie in verband met complexe varianten van het combineren van achtergronden.

Wanneer het behang met horizontale strepen wordt geplakt, is de markering van de verbindingslijn van de vloer, zodat de strepen niet schuin op het oppervlak van het meubilair komen. Kleef eerst het bovenste blad en dan de onderkant, waarbij de randen van het gewricht ongemarkeerd blijven. Nadat de lijm opdroogt, worden de randen van het behang afgeknipt en vastgelijmd. Dit komt door de krimp van het behang als het droogt en de kans op het ontstaan ​​van openingen in de kruising.

Bij het plakken van nissen en richels, met alle nauwgezetheid van dit werk, hebben alle problemen vooral te maken met het maken van nauwkeurige metingen en het onthullen van behang. De technologie van lijmen is gebruikelijk.

Wallpapers met verschillende illustraties in de slaapkamer

Combinatie van behang in verschillende kleuren

Hoofdvarianten van kleurencombinaties

Om een ​​sfeer te creëren in de slaapkamer die rust biedt, combineren ze behang van vergelijkbare tinten. Om eentonigheid te voorkomen, is een van de muren iets lichter gemaakt dan andere

Kleurrijke bloemen creëren een uitdrukking die niet helemaal geschikt is in de slaapkamer, maar ze kunnen, samen met rustige neutrale kleuren, worden gebruikt om het werkgebied te isoleren of de muur tegenover het bed af te werken - vooral voor degenen die graag wakker worden in een verkwikkend interieur.

Door behang met een patroon en zwart-wit te combineren, kunt u een van de slaapkamerwanden of een zone accentueren. Het werkgebied kan bijvoorbeeld worden onderscheiden door een geometrisch ornament. Als er een intentie is om het gebied van het boudoir te benadrukken met een kaptafel - gebruik dan een bloemmotief, terwijl de meeste muren monofonisch blijven of een klein stippelmotief hebben.

Achtergronden in een fijn patroon op de muur achter het bed

Achtergronden met verschillende patronen moeten met zorg worden gebruikt, om de grens tussen een gewaagde beslissing en kitsch niet te overschrijden. Cijfers moeten overeenkomen met de kleur en de grafische voorstellingen, terwijl de een dominant moet zijn, groter en meer verzadigd, de tweede kleiner in schaal en de derde - nog kleiner en met zeer eenvoudige geometrische motieven.

Fotobehang kan goed worden gecombineerd met behang van lichte kleuren, maar ze zijn interessant om te kijken naar de achtergrond van gekleurde muren en zelfs met een laconiek grafisch patroon.

De combinatie van donker behang in de slaapkamer

Uiteindelijk is welk kleurenbehang voor de slaapkamer en hoe ze te combineren, een kwestie van persoonlijke keuze. Maar om de taak te vereenvoudigen, is het handig om enkele regels te kennen:

 1. Meer dan drie sleutelkleuren moeten worden vermeden.
 2. Beperk het aantal tekeningen tot drie - niet meer.
 3. Grote foto's voegen expressie en expressiviteit toe.
 4. Donkere kleuren absorberen licht, de slaapkamer wordt gezelliger, meer afgezonderd.
 5. In een kamer met ramen naar het noorden zijn alle warme kleuren toegestaan, zelfs dieprood en luxueus goud.
 6. In een kleine slaapkamer, combineer licht behang met een kleinschalig patroon - het zal ruimer lijken.
 7. Om een ​​elegant klassiek slaapkamerinterieur te creëren, combineert u achtergronden uit één collectie.

Combineer het behang in de slaapkamer

beige - Rust, harmonie. Beige met wit maakt de kamer lichter, beige met donkere kleuren - verfijnd en strenger.

roze - Romantiek, sentimentaliteit. In combinatie met andere kleuren te licht voor de slaapkamer, maar je kunt roze met wit, chocolade, paars aanraden.

peachy - warmte en comfort. Harmonieuze combinaties - met beige, blauw, goud.

bruin - pacificatie. Combineer met geel, beige, zachtrood.

purper - Mysterie. Expressieve combinaties - met wit, geel, blauw.

blauw - romantiek. Het wordt gecombineerd met bruine en meest pasteltinten.

Maak kennis met alle regels en technieken, beslis een gewaagde stap en combineer achtergronden van verschillende typen om een ​​uniek expressief ontwerp van uw slaapkamer te creëren.

Fotogalerij - een combinatie van behang in de slaapkamer:

Behang in de slaapkamer

Interieur van de week: Verblijf in Sao Paulo

Wat moet je nog meer lezen?

© 2018 · Het kopiëren van sitemateriaal zonder toestemming is verboden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

45 − = 39