Combineer behang in de slaapkamerfoto-ideeën

Contents

Ontwerp van behang in de slaapkamer: combineren - 40 foto's van ideeën voor interieurontwerp

De keuze van het behang voor de slaapkamer is het belangrijkste moment van de inrichting van deze kamer. Het moet serieus worden benaderd, omdat de psychische gezondheid van een persoon direct afhangt van de mate van comfort van de slaapkamer. Gezellige ruimte kunt u ontspannen na een zware dag, uw gedachten op orde brengen. Behang in het interieur van de slaapkamer kan een warme sfeer creëren, bevorderlijk voor maximale ontspanning van het zenuwstelsel. Vaak wordt de slaapkamer gecombineerd met het kantoor, waarmee ook rekening moet worden gehouden bij het kiezen van behangontwerp. De productiviteit van het werk kan aanzienlijk worden verbeterd als u eenvoudige aanbevelingen in het ontwerp volgt. Ook is het met geschikte doeken mogelijk om de ruimte aan te passen, het gebied visueel te verkleinen of te vergroten. Aangezien het uiterlijk van de kamer de stemming van een persoon bepaalt, zullen we de basisaspecten van decoratie met behang presenteren.

Het assortiment producten dat op de markt wordt aangeboden, kan ieders hoofd doen keren. Om te navigeren, is het noodzakelijk om het voor jezelf te beperken tot voldoende limieten. Dit kan worden bereikt door geschikte doeken te classificeren en snel te identificeren.

De belangrijkste aspecten die moeten worden aangepakt, zijn:

 • Behangmateriaal;
 • Kenmerken van lijmen;
 • Combinatie met een meubelset;
 • Stylistics van de kamer;
 • Kleur van het behang;
 • De kant van het licht waarop de kamer vertrekt;
 • Varianten van een combinatie van behang;
 • Modetrends.

Ook is het noodzakelijk om kennis te maken met enkele regels die ontwikkeld zijn voor jarenlang werk van professionele ontwerpers:

 • Behang met horizontale strepen maakt de hoogte van de kamer visueel minder;
 • Verminder de hoeveelheid ruimte, verminder visueel het gebied verticale strepen;
 • Het gebruik van dergelijke elementen van een patroon als een ruit of een trapezium stelt ons in staat om de ruimte enigszins uit te breiden;
 • Kleine slaapkamers moeten donker behang met een groot, contrastrijk patroon vermijden;
 • Behang met een groot patroon wordt aanbevolen voor gebruik in een kamer met een grote kwadratuur;

 • Een competente benadering van bestemmingsplannen impliceert vloeiende overgangen tussen gekleurde achtergronden of een heldere selectie van slechts één van de vier muren;
 • Een uitstekend effect kan worden bereikt door het gebruik van stoepranden die een gevoel van veiligheid geven;
 • Een sterke beweging is de creatie van een accentmuur nabij het hoofdeinde van het slaapbed. Het is toegestaan ​​om felle kleuren en contrastpatronen te gebruiken.

Combinatie van behang met een patroon en zonder

Classificatie, afhankelijk van het materiaal, stelt u in staat om met meer vertrouwen tussen de doeken te navigeren.

De meest populaire producten op de markt zijn de volgende producten:

 • Vinyl. Als een binnenlaag van dit wasbare behang kan niet-geweven stof of papier verschijnen, maar de naam die aan de klas werd gegeven, werd gegeven door de buitenste - van polyvinylchloride. Deze laag is verantwoordelijk voor uitstekende prestaties van behang, zoals - duurzaamheid, vochtbestendigheid en installatiegemak.

 • Vlies. Van de vorige klasse verschillen ze in de buitenste laag, die meestal wordt vertegenwoordigd door vinyl met fijne poriën. Als een basis, respectievelijk, niet-geweven. Dit zorgt voor een zeker installatiegemak: het klevende bindmiddel is voldoende om alleen op de wanden aan te brengen, droog dezelfde doek blijft netjes bijgesneden. Bovendien kunnen ze de verschillende tekortkomingen van het geplakte oppervlak verbergen.

 • Paper. De ecologische zuiverheid van traditioneel behang is te wijten aan het feit dat alleen papier en cellulose, die vochtige lucht kunnen doorlaten, voor de productie worden gebruikt. Afwerkingswerken verschillen ook niet in enige complexiteit en de waarde is al lang gevestigd op een democratisch niveau. Het enige nadeel van papieren achtergronden is een lage vochtbestendigheid, wat leidt tot een kortere levensduur.

 • Textiel. Net als vinyl zijn ze meerlagig. De basis is hetzelfde, maar de buitenste laag is een stoffen doek. Weefselmateriaal kan anders zijn - katoen, wol, zijde, enz. De natuurlijke component beïnvloedt rechtstreeks de prestatiekarakteristieken van het behang, evenals de kosten ervan. Dit komt door het feit dat ze een esthetische uitstraling hebben en een prachtig microklimaat in de kamer creëren. Het installatiewerk is echter enigszins moeilijk en het textiel zelf is actief "overgroeid" met stof.

 • Vloeibaar behang. Zijn een vrij nieuwe trend, maar hebben zichzelf al goed kunnen bewijzen. Het prachtige materiaal is uiterst eenvoudig te installeren op de muren en de prestaties zijn precies goed voor de slaapkamer.

Naast andere voordelen, kan men de absorptie van geluid noteren. Een zeer belangrijke factor wanneer ouders met kinderen leven.

De methode om het materiaal op de muur aan te brengen, houdt een volledige afwezigheid van naden in, evenals de mogelijkheid van lokale correctie van mechanische schade.

Linkrust. Een interessante optie voor fans van al het ongewone. Een prachtig patroon is geschreven op een dichte basis van was, bloem en krijt. Na installatie op muren moeten ze worden afgedekt met een extra laag om duurzaamheid te garanderen. Zorg er onder de zorgregels voor dat de controle over temperatuurdalingen toeneemt, welk lincrustalmateriaal een beetje bang is.

De keuze hangt af van het type meubilair

Omdat de meubelset ook het ontwerp van het interieur kan bepalen, moeten deze spelers harmonieus worden gecombineerd. Geschikte kleuren van muren in de toon van meubels zullen een gevoel van echt comfort creëren.

Dus als er in de slaapkamer lichte meubels zijn, worden bepaalde eisen aan het behang gesteld. Voor een kamer met een klein gebied hebt u geklaarde producten nodig die de hoeveelheid vrije ruimte onveranderd laten. Anders bestaat het risico dat er een alarmruimte ontstaat in de vorm van een gesloten kast. Optimale opties zijn wit, olijf, abrikoos en goud-beige tonen. Als u in het deel van de slaapkamer kunt opruimen, kunt u het contrast met donker behang gebruiken.

De enige beperking hier is gezond verstand en een combinatie van temperatuurschaduwen. Wanneer koude tonen gecombineerd worden met koude. Evenzo kom met warm.

Wanneer de slaapkamer donker meubilair is, zijn de opties voor de ontwikkeling van evenementen iets groter. Maar ook hier moet u de kleurtemperatuur onthouden. Vaak heeft de donkere set een warme kleur, dus het wordt aanbevolen om warme kleuren en behang te gebruiken. Dit kunnen verschillende variaties zijn van bruine, zand- of olijfbloemen.

De invloed van stilistiek op de keuze van het behang

Modern. Om een ​​achtergrond voor deze stijl te selecteren, worden specifieke vereisten gesteld. Ze moeten in de mode zijn, maar eerder ascetisch in het beeld, om als achtergrond voor andere accessoires te dienen. Het is ook de moeite waard om terug te komen op de noodzaak om natuurlijke, milieuvriendelijke materialen te gebruiken, aangezien modernistische stijl dit vereist. Hoe harmonie te bereiken, contrasten te spelen of een harmonieuze combinatie - het is aan de eigenaar. Het belangrijkste is om het evenwicht te bewaren en geen flagrante fouten toe te staan.

Provence. De stijl van dit rustieke ontwerp veronderstelt de aanwezigheid van een lichte meubelset, het overwicht van pasteltinten, evenals de overvloed aan verschillende textielsoorten. Daarom is het kleurenpalet van het behang voor selectie breed genoeg: geel, crème, zand, olijf- en blauwtinten - ideaal voor provinciale muren. Wat betreft de aanwezigheid van een tekening, is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan de textielproducten in het huis. Omdat, als ze een vrij klein patroon hebben, dit dan op het behang duidelijk niet mag zijn. Het is beter om ze monofonisch te laten om als achtergrond te dienen.

Twee soorten behang: in bloem en monofoon

Loft. Voor deze stijl is een kenmerkende techniek het behouden van een klein deel van het interieur in een intacte afwerking. Ontwerpers gebruiken echter meestal imitatie van onberispelijke oppervlaktematerialen (kunststeen, nepsteen). Omdat het echte metselwerk te grof lijkt. Het andere deel van de muren is gemaakt in gedempte tonen. Het figuur op licht behang moet worden vermeden, behalve dat een lichte abstractie van de geometrische vorm is toegestaan.

2 soorten behang: met een patroon en monofoon

Country. In deze Amerikaanse stijl zijn warme tinten van behang geschikt. Het is mogelijk om vrolijke kleuren in de kooi te gebruiken, maar niet te ondiep. Overdrijf het ook niet met warme bloemen, want dan zul je niet in staat zijn om volledig te rusten. Ogen komen een bron van visuele temperatuur tegen. Het wordt aanbevolen om een ​​paar gedempte, monofone achtergronden te gebruiken. De tekening moet geen aandacht trekken.

Japanse stijl. Karakteristieke kenmerken van deze richting zijn de beknoptheid van uitingen, de bescheidenheid van decoratie en het gebruik van neutrale kleuren. Het wordt aanbevolen om natuurlijke behangmaterialen te gebruiken met etnische motieven van het land van de rijzende zon.

Classic. Personaliseert luxe, respect. Hoe meer vertrouwen de eigenaar voelt bij de top, hoe donkerder en dieper hij de toon van het behang kan kiezen. Er zijn geen beperkingen, behalve dat glans niet wordt aanbevolen. Het is beter om de voorkeur te geven aan matte producten met een sierlijk, repetitief patroon.

Minimalisme. De ascetische principes van deze stijl impliceren besparingen in de figuur. Eenkleurenbehang van een kleine factuur wordt zonder afbeelding verwelkomd. Voor het kleurenpalet zijn er geen ernstige vereisten, behalve dat het nodig is om zuurschaduwen te vermijden. Een andere optie om een ​​stijl te volgen, is door een groot beeld op een van de muren te gebruiken. Dit element zal fungeren als een accentmuur en de rest domineren.

Blue. Hemeltinten zijn typerend voor onverbeterlijke romantici, evenals mensen met een delicate denkwijze. Dit komt door de verzachtende eigenschappen van lichte en lichte kleuren. Hij drukt absoluut geen druk op iemand. Het wordt aanbevolen om als een kleur te gebruiken voor slaapkamers met een klein oppervlak, omdat het grenzeloze blauw de ruimte visueel vergroot.

Green. Het is een vrij populaire kleur in het ontwerp van slaapkamers, omdat het ook helpt om te ontspannen en de stemming te verbeteren. Vanwege natuurlijke oorsprong is groen een uitstekende assistent in de strijd tegen negatieve gedachten. Hij reinigt karma en creëert een omhullende atmosfeer in de kamer.

Red. Het is een voor de hand liggende keuze voor zelfverzekerde en zelfvoorzienende mensen. Zijn keuze wordt echter als vrij riskant beschouwd, maar op voorwaarde dat hij correct wordt gecombineerd met lichte kleuren, kan hij er buitengewoon effectief uitzien. De overheersing van rood staat buiten twijfel.

Blue. Verwijst naar koele kleuren, maar het is toegestaan ​​om de slaapkamer in te richten. Dit komt door de sedatieve eigenschappen, wanneer een overdreven actieve persoon plotseling kalmeert. Gebruik het alleen als er een groot vierkant gebied is, want in een kleine slaapkamer neemt blauw visueel een deel van de ruimte in.

Black. Een tegenstrijdige keuze voor een slaapkamer, omdat deze de persoon kan doordrukken met zijn diepte. Het moet noodzakelijkerwijs worden geneutraliseerd door andere lichte tonen. Anders kan de mystieke component met de eigenaars een slechte grap spelen en de stemming permanent bederven.

White. Een universele oplossing, geschikt om te combineren met elke andere kleur. Het symboliseert openheid en wederzijds begrip.

Geel. Heeft dezelfde kwaliteiten, omdat het de ideale partner is voor de meeste anderen. Vanwege de warmte van zijn spectrum, wordt geel gebruikt in slaapkamers met een zwakke bron van natuurlijk licht. Uitstekend geschikt voor gebruik in een kleine ruimte.

Brown. De kleur van cacaobonen is een absolute leider in alle ontwerpers als het gaat om de noodzaak om een ​​slaapkamer te ontwerpen. Alle chocoladetinten hebben een gunstige invloed op het menselijke zenuwstelsel en laten je ontspannen.

Afwerkingskleur en combinatie

Als het slaapkamerraam een ​​uitgang heeft naar de zuidkant, geeft dit aan dat er voldoende natuurlijk licht is. In dit geval is het toegestaan ​​om de selectie op diep donkere tonen van het behang te stoppen. Deze omvatten chocolade, terracotta, violette variëteiten. Als het venster een uitgang naar de noordzijde heeft, wordt het aanbevolen om uitsluitend warme kleuren van afwerkingsproducten te selecteren. Het kunnen alle zonnige tinten zijn, paars, bruin.

Een interessante ontwerpbeweging is het gebruik van gecombineerd behang in het interieur van de slaapkamer.

Hier zijn er verschillende opties voor hoe het kan zijn:

 • Horizontale combinatie. Het betekent zonering van muren door ze in delen te verdelen. Het bovenste gedeelte krijgt lichte, rustige tinten. De onderste kan worden gekenmerkt door een rijk patroon van behang.
 • Vertical. De klassieke ontvangst van zonering voor ontwerpers is de symmetrie van verticale banden met de kop van het bed. Wanneer de breedte van de lijn de grenzen van het meubelproduct herhaalt. Er zijn geen beperkingen aan de lengte van de banden, ze kunnen zelfs het plafond oversteken. Er zijn geen speciale vereisten voor kleur.
 • Lokale inserts. Ze zijn gewend om naast meubels te gebruiken. Het kan een bed- of een nachtkastje zijn. Een speciale glans van een andere kleur voegt in het kader van het stokbrood. Harde eisen voor de vorm van de insert zelf zijn niet, alleen geen blot.
 • Verspreiding van niches. Als de niche de plaatsing van heilige objecten niet plant, moet de achtergrondkleur worden geselecteerd op basis van de basisstijl. Dat wil zeggen, hetzelfde decor wordt gebruikt, waarin de rest van het interieur van de slaapkamer is ingericht.

Het is belangrijk om een ​​enkele textuurbehang te behouden bij gebruik van verschillende tinten.

Deze omvatten de blijvende klassiekers van moderne planten bloemenpatronen, omvangrijke geometrische abstracties, evenals grote tekeningen in zwart en wit. Dit laatste impliceert meestal het beeld van de sterren van de cinema of sport uit het verleden.

Afzonderlijk moet worden gewezen op de groeiende populariteit van individuele fotobehang. Ze worden alleen op een muur van de kamer geplaatst, meestal aan het hoofdeinde van het bed. Dit elimineert de locatie nabij de muur van andere elementen van de meubelheadset, om de foto niet te sluiten. De rest van de muren moeten op harmonieuze wijze de accentmuur in het slaapkamerontwerp combineren en benadrukken.

Het belang van het kiezen van behang voor het interieur van de slaapkamer kan niet worden overschat. Ze kunnen subtiel de stemming van de eigenaar veranderen en hem voorzichtig voorbereiden op slapen. Binnen blijven moet aangenaam zijn, daarom is het aan te raden om eenvoudig advies en ideeën van professionele ontwerpers te volgen.

Top 3 wallpapers in de slaapkamer: combineren, foto en ontwerp

Door het combineren van behang in verschillende tinten krijgt u een origineel interieur met een minimum aan kosten. Solid en saaie ontwerpen zijn nu niet in de mode, dus in een moderne stijl zijn creativiteit en interessante ideeën welkom. Het gebruik van verschillende kleurnuances en texturen in het behang en de combinatie ervan maakt het mogelijk om interessante combinaties te bereiken en niet alleen om mogelijke defecten in de ruimte op te lossen, maar ook om speciale aandacht te vestigen op een bepaald decor of meubelstuk.

Ontwerp van het gecombineerde behang voor een slaapkamer: een foto

Succesvol op elkaar afgestemd ontwerp zal niet alleen de functies van de ruimte correct benadrukken, het licht, de warmte en het comfort toevoegen, maar ook de karakteristieken van het karakter van de hosts benadrukken.

Selecteer en benadruk één muur in de slaapkamer kan zijn, met behulp van behang met foto-ontwerp of interessante textuur, het kan zowel heldere bloemen als geometrische patronen zijn. Gecombineerd behang zal de slaapkamer versieren en romantiek geven.

Met behulp van achtergrond kunt u zich concentreren op een van de muren van de slaapkamer, waardoor deze levendiger en expressiever wordt

Als de slaapkamer voor meerdere kinderen nodig is, of erin zit, moet je een klein werkgebied maken, en dan zal het gebruik van verschillende achtergronden visueel de ruimte verdelen.

Niet alleen in de kwekerij zal worden gerechtvaardigd door het gebruik van verschillende soorten behang - temperamentvolle mensen en fans frequent herschikkingen kan de combinatie waarderen, met inbegrip van de gevechten die kunnen pokleit in de slaapkamer en opnieuw te schilderen of een ander beeld toe te passen.

In de slaapkamer is het beter om te hechten aan pasteltinten, dus combineer diegene die het temperament niet opwinden, niet laten in slaap vallen, maar integendeel, kalm en geef warmte in de kamer.

Door behang in de kinderkamer te combineren, kunt u verschillende opties bedenken, bijvoorbeeld om op één muurbehang te plakken in de vorm van een wereldkaart.

Varianten van een combinatie van behang voor een slaapkamer: een foto

De meest effectieve en win-win zijn de varianten waarin drie soorten behang prachtig worden gebruikt.

 1. In de eerste plaats zou een site met de meest effectieve en mooie achtergrond moeten zijn, het beste voor deze geschikte wallpaper of wallpaper met de aanwezigheid van 3D-ontwerp. Ze zullen de decoratie van de hele kamer zijn en de aandacht vestigen op kleine details. Als de hoofdmotieven florale motieven zijn, kunnen ze gemakkelijk worden herhaald met een identiek decor in een vaas met bloemen of door beddengoed te kopen met een vergelijkbaar patroon.
 2. Secundair moet een achtergrond zijn, waarbij sommige kleuren of soortgelijke patronen worden herhaald, zoals in de eerste versie. Als je het gewenste effect kunt bereiken, ontstaat er een combinatie van comfort en een gevoel van harmonie in de ruimte.
 3. De derde optie zou het basisbehang moeten zijn met neutrale tinten: koffie, beige, grijs, melk of wit. Soms is het toegestaan ​​om een ​​kleine en discrete tekening op dergelijke achtergronden toe te passen, maar deze moet er niet uitzien als een lullip en niet loskomen van het hoofdthema.

Bij het combineren is het beter om niet meer dan drie soorten behang te gebruiken

De combinatie en combinatie van verschillende typen en technieken maakt het mogelijk om kleine tekortkomingen in de kamer te verbergen - ongelijke muren, kleine scheuren.

Juiste combinatie van afbeeldingen op wallpaper

Als u de afbeeldingen op de achtergrond correct combineert, kunnen ze zowel positieve als negatieve effecten op de persoon hebben. In de moderne markt is er een rijk assortiment van verschillende ornamenten, tekeningen en fotoontwerpen die een aangename sfeer en een gevoel voor stijl in de ruimte creëren.

Om alle soorten tekeningen correct te combineren, moet u zich aan bepaalde regels houden:

 1. In de meeste winkels zijn er collecties van een bepaald type en type achtergrond, als ze bij het onderwerp passen, is het beter om een ​​vergelijkbare reeks tinten en kleuren te kopen, waardoor het juiste ontwerp ontstaat.
 2. Een voordelige optie voor het maken van interessante tekeningen is het verkrijgen van monochroom behang, waarop u met behulp van een sjabloon en speciale verven niet alleen interessante tekeningen kunt maken, maar ook om een ​​echt fascinerend verhaal na te bootsen.

Als u een kleurencombinatie selecteert, is het het beste om op de achtergrond van één verzameling te letten

Als er een idee was om een ​​richel of boog te scheiden door een afzonderlijk element, moet u deze correct meten, dit zal helpen onnodige uitgaven aan onnodige stukken behang te voorkomen.

Tips voor specialisten die tot succes leiden

Als een besluit over het gebruik van de combinatie van behang in de slaapkamer, moet je goed nadenken over het ontwerp, omdat een fout is niet in staat om de ruimte aan te passen, maar verergeren de situatie en geven de ruimte ongemonteerd uitzicht.

Deskundigen wijzen op verschillende punten die de nadruk leggen op de positiviteit van de beslissing om verschillende soorten behang in de slaapkamer te gebruiken:

 • Dit biedt de mogelijkheid van zonering, waardoor de ruimte in de vereiste segmenten wordt verdeeld;
 • Met zo'n oplossing kun je bepaalde voordelen van de kamer benadrukken en kleine tekortkomingen verbergen;
 • Als de ruimte onevenredig is - lang of te breed, is deze ook eenvoudig aan te passen;

Gecombineerde achtergrond - een echte vondst, voor het geval u een onevenredige lange of brede kamer heeft, omdat ze deze tekortkomingen gemakkelijk verbergen

Door het gebruik van behang in verschillende kleurschakeringen kunt u niet alleen de muur benadrukken, maar ook het meubilair in de buurt of het decor van de kamer.

Gebruik van de scrappy-techniek in het huis

De meest interessante en meest gebruikelijke techniek van het ontwerpen in de afgelopen jaren is patchwork. Als wordt besloten om een ​​kamer in deze stijl te maken, moet u verschillende soorten behang aanschaffen, bij voorkeur maximaal 5 typen, die onderling niet alleen in kleuren, maar ook in tekeningen moeten worden geharmoniseerd.

Deze techniek omvat de scheiding van alle soorten, in middelgrote vierkanten en het lijmen ervan op muren in verschillende en onvrijwillige bestellingen.

Patchwork-techniek vereist een professionele aanpak, omdat het gaat om het gebruik van maximaal vijf verschillende soorten behang

Het resultaat is een mozaïek-effect, de meest geschikte oplossing voor dit olijf of rustieke stijl, en voegt home comfort, die ontbreken in de herfst en winter seizoen, in de perio zameteli en regen.

Modieuze en creatieve ideeën voor reparatie in het huis

Er zijn verschillende soorten gevechten - vloeistof, vinyl, kurk, natuurlijke, matten, textiel, leer en reliëf, ze hebben allemaal een verscheidenheid van texturen en kleuren, waar de combinatie en de combinatie geschikt voor elke kamer, waardoor ze in verschillende technieken en kleuren worden geplaatst.

Om de slaapkamer te versieren en een stijlvol interieur te creëren, zijn er verschillende opties:

 1. Interessante combinaties van monofonisch behang in één kamer, dichtbij textuur en kleur, maar met de toewijzing van één lichte muur.
 2. Het gebruik van een groot patroon in een deel van de ruimte moet in evenwicht worden gebracht met monofonisch kalm behang op de rest van het grondgebied.
 3. Het meest effectieve en risicovolle ontwerp is het gebruik van verschillende patronen in één ruimte. Hier is het noodzakelijk om zeer attent te zijn tijdens de aankoop, zonder spontane aankopen te doen, en nauwkeurig alle combinaties te berekenen om niet te worden aangezien en niet om het interessante ontwerp te bederven. Deskundigen geven een voorbeeld van een ideale combinatie - houten ornamenten zijn in harmonie met de bloemen en geometrisch met een andere abstractie.
 4. Als een persoon een creatief persoon is en van plan is om een ​​kamer in een interessante stijl te maken, dan is het toegestaan ​​om verschillende texturen en tinten te combineren. De enige regel in dit geval is de volgorde - het is noodzakelijk om de gradiënttechniek na te leven - een vloeiende overgang van donker naar licht, of omgekeerd. U moet ook rekening houden met facturen, van zachter tot hard, of omgekeerd.

Er zijn twee soorten achtergrondafbeeldingen: horizontaal en verticaal. Met horizontale alle tinten en stukken worden geplaatst in deze volgorde, kan dit arrangement de hoogte van de kamer verhogen en de lage plafonds verhogen. Voor horizontale behangen, moet u grote strepen langs alle wanden gebruiken, deze techniek geeft een visueel verlengstuk van een kleine ruimte en voegt niet alleen de slaapkamer, maar ook de woonkamer bij.

Een grote en heldere tekening op een van de muren moet zijn "razbavlen9quot; kalm monofoon behang

Deskundigen adviseren om zich te houden aan de regel van drie - niet meer dan drie kleuren in het interieur, niet meer dan drie verschillende tekeningen in één ruimte. Donkere kleuren kunnen niet alleen daglicht absorberen, maar ook 's avonds kunstlicht en geven de ruimte een mysterie en romantiek.

Als de ramen van de slaapkamer of een andere kamer zich aan de noordkant bevinden, is het meest acceptabele het plakken van warme en pastelkleuren.

Voor de kleine omvang van de ruimte die u wilt de kleine foto om de kamer te gebruiken was ruimer, voor een grootschalige - mag het gebruik van grote afbeeldingen en foto behang met 3D-ontwerp, wijst een deel van de muur en voegt stijl.

Combinatie van wallpapers: 40 ideeën (video)

Elke kleur is in staat om zowel op te vrolijken als te ontspannen, de meest populaire reeks is beige, perzik, paars, roze, blauw en paars. Daarom is het voor het lijmen nodig om duidelijk te weten voor welke doeleinden de ruimte zal dienen.

Ontwerp van gecombineerd behang in de slaapkamer (foto)

© 2017, homeli.ru. Kopiëren is alleen toegestaan ​​met een verwijzing naar de bron

Kopiëren is alleen toegestaan ​​met een verwijzing naar de bron

Combinatie van 2 soorten behang in de slaapkamer (+40 foto's)

Het interieur van de slaapkamer wordt geassocieerd met veel mensen met een rustig, misschien zelfs saai ontwerp. In de meeste gevallen hebt u tijdens reparaties te maken met een kleine ruimte. waar je alleen de meest noodzakelijke elementen van meubels moet plaatsen. Het interieur van de slaapkamer met twee soorten behang geeft de vertrouwde muren een nieuw gevoel van comfort.

Verplichte staat - een muur van onopvallende tonen, ze irriteren niet en zorgen voor een optimale atmosfeer voor recreatie.

Daarom is het interieur van de slaapkamers zelden interessant en origineel. Maar wat als u de ruimte wilt diversifiëren waar u veel tijd aan moet besteden? Hoe maak je het ontwerp origineel en tegelijkertijd acceptabel voor een rustig tijdverdrijf?

De varianten met gecombineerd behang helpen. Dit is een handige oplossing waarmee u geld en materialen kunt besparen bij het creëren van een origineel en fris interieur. Deze optie is relevant voor andere ruimtes, zoals een woonkamer, keuken en hal. Dus waarom zou je het niet toepassen tijdens een renovatie in de slaapkamer? Vervolgens worden er tips gegeven die het mogelijk maken om de droom van een stijlvol en stijlvol slaapkamerontwerp te realiseren met het combineren van twee behangvarianten.

De markt van bouwmaterialen biedt een enorme verscheidenheid aan opties. Ogen zijn verspreid bij het bekijken van producten en catalogi. Vooral - als u opties met behang van twee typen moet kiezen. Het is noodzakelijk om niet alleen rekening te houden met de combinatie van kleuren, maar ook met het soort materiaal.

Er moet rekening worden gehouden met dergelijke factoren:

 • prestatie-eigenschappen;
 • milieuvriendelijkheid.

De slaapkamer - een ruimte waarin praktisch geen invloed is van nadelige factoren zoals hoge luchtvochtigheid, temperatuurval, mechanische impact op het wandoppervlak en onaangename geuren. Het behang zal niet vies worden. Omdat de muren kunnen worden getrimd met bijna elk materiaal. Houd rekening met de vraag hoe vaak je in de slaapkamer reparaties gaat uitvoeren.

Milieuvriendelijke materialen moeten speciale aandacht krijgen. In de slaapkamer slapen we, wat betekent dat het een afgesloten ruimte is waarin een aanzienlijke hoeveelheid tijd wordt doorgebracht. Toxische materialen die schadelijke stoffen in de lucht afgeven, zijn hier eenvoudigweg onaanvaardbaar.

In de slaapkamer kun je veilig niet-geweven, papier en stoffen behang toepassen. Met vloeibaar en vinyl moeten vloeibaar behang en slecloboi voorzichtiger zijn. Niet-geweven materialen zijn ideaal als u de versheid van reparaties lang wilt behouden, dat kunnen ze zijn, ze vervagen niet met de tijd. Indien gewenst kunnen ze periodiek opnieuw worden geverfd, wat de kosten van de volgende reparatie zal verminderen. Ze zijn perfect voor een kinderkamer, omdat het vrij duurzaam is. Ze kunnen worden geplakt als er dieren in het huis zijn.

Voor papier en stoffen behang zal enige zorg nodig hebben. Maar ze zijn het meest milieuvriendelijk. Bovendien kunnen in de huidige markt zelfs papieren versies van behang er aantrekkelijk uitzien. En ze hebben een acceptabele prijs.

Kan ik twee verschillende soorten achtergronden combineren?

Het is mogelijk en noodzakelijk. Verschillende textuur en uiterlijk van de muur zijn alleen welkom. Dergelijke beslissingen openen brede facetten voor verbeeldingskracht en creativiteit. Maar de combinatie van behang in de slaapkamer moet volledig doordacht zijn.

Om geen fouten in de keuze te maken, is het beter om de samplers voor wall paper te gebruiken en deze op elkaar toe te passen om te bepalen hoe goed ze worden gecombineerd. Om met succes de opties voor twee verschillende soorten behang te kiezen, moet u rekening houden met de dikte van het materiaal en de verschillende parameters van de rollen. Je moet nadenken over hoe je de gewrichten gaat maskeren.

Als je bang bent om op deze manier te experimenteren, kun je met een combinatie van achtergronden uit één verzameling niet de verkeerde keuze maken.

Textiel behang ziet er het meest esthetisch, ingenieus en nobel uit. Maar als je ze gaat combineren met behang van andere soorten, is het niet zo eenvoudig om te doen. Ten eerste zijn ze erg dun, wat niet altijd mogelijk is om je te verstoppen op de kruispunten. Ten tweede zal het noodzakelijk zijn om andere materialen voor tinten en stilistiek voor een lange tijd te selecteren.

Voordat u twee soorten behang combineert, waardoor een uniek ontwerp van de slaapkamer ontstaat, is het vervelend om het basiskleurenschema in de slaapkamer op te pikken.

Hier zijn enkele tips om je te helpen de kleuren van de slaapkamermuren te bepalen:

 • Wil je een beetje passie toevoegen aan het interieur van de echtelijke slaapkamer? Interferentie dan niet met oranje, roze en rode elementen. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven. Maak deze kleuren niet de basis voor het versieren van de muren.
 • Wat zijn de functies van de slaapkamer. De kamer is ontworpen voor een rustige, serene tijdverdrijf - kies voor rustige, warme kleuren. Bijvoorbeeld - beige, ivoor, wit, lichtbruin.
 • De slaapkamer heeft een werkruimte (studeerkamer, bureau)? Het is blauw, blauw, grijs en groen.
 • Hou je van avond of ochtend? Als het 's avonds is, maak dan de slaapkamer in deze stijl. De combinatie van kleuren - donkerblauw, diepblauw, de kleur van de zonsondergang, paars, donkerbruin. Je bent geïnspireerd door de ochtenduren - kies dan voor geel, oranje, roze, helder koraal en lichtgroen.

De combinatie van behang in de slaapkamer moet zorgvuldig worden overwogen. Het kan een combinatie van monochrome materialen zijn. Maar de combinatie van achtergronden zonder een patroon, bijvoorbeeld van blauwe kleur, en met dezelfde achtergrond, maar alleen met een patroon, ziet er spectaculair uit.

Welke kleurencombinaties zijn niet wenselijk in de slaapkamer

Wil je een echt stijlvol interieur maken? Dan zou je geen veelgemaakte fouten moeten maken. Het ontwerp moet tot in het kleinste detail worden doordacht en u moet slechte kleurencombinaties in het behang in de slaapkamer vermijden.

Vermijd de volgende combinaties:

 1. Warme kleuren moeten zorgvuldig worden gecombineerd met koude kleuren als ze ver uit elkaar staan ​​in het regenboogpalet. Bijvoorbeeld - paars en lichtgroen, rood en blauw.
 2. Kleuren verschillen in stilistiek - we proberen dergelijke combinaties te vermijden. Het is een nobele bruine en neon gele, staal en roze.

Maar van alle regels zijn er uitzonderingen. Als je de optimale kleurencombinatie vindt, en je vindt het leuk - dan gebruiken we het. Het belangrijkste is dat het ontwerp harmonieus is en niets, als enigszins gewaagd.

Is het moeilijk om de juiste combinatie van twee kleuren te vinden? Ben je bang om het hele interieur van de slaapkamer te verpesten met een niet-geslaagde keuze? Vervolgens moet het behang worden geplakt, dat verschilt van de algemene achtergrond, nissen, richels en scheidingswanden. Natuurlijk, hiervoor zal het nodig zijn om te werken aan de indeling van de kamer en de creatie van deze nissen en scheidingswanden. Maar het interieur ziet er origineel en fris uit.

De constructie van de uitsteeksels van gipsplaat zal goedkoop zijn, en het is vrij eenvoudig om ze uit te voeren. Tegelijkertijd zullen ze helpen om de parameters van de ruimte visueel aan te passen. Op deze manier kunt u de kop van het bed of werkgebied regelen.

Fotobehang - een optie die ook kan worden gecombineerd met monofonisch behang. Als ze in de slaapkamer aanwezig zijn, moeten ze volgens de kleur en stijl worden geselecteerd op de hoofdachtergrond van de muren. Naar het bord gaat het zeegezicht goed samen met het behang van de kleur van de zeegolf of zandachtergrond. Je kunt ook met texturen experimenteren.

Met succes geselecteerde tinten en texturen zullen in ieder geval een stijlvol slaapkamerinterieur creëren. Het belangrijkste is om de juiste opties te kiezen. Het kan een achtergrond van één tint zijn. De hoofdbedekking van de muren is glad. Op een ervan kan een gestructureerd oppervlak voorkomen.

Gestructureerd behang dekt niet noodzakelijk de hele muur. het is genoeg - een site in het midden. Het is wenselijk als het deel uitmaakt van de muur aan het hoofdeinde van het bed.

Plak de muren niet met behang met verschillende texturen, als het om twee soorten oppervlakken met ander terrein gaat. En als u deze opties combineert, moet u dit zorgvuldig doen, na overleg met een specialist. U kunt geen achtergrond gebruiken met hetzelfde reliëfoppervlak, maar in verschillende kleuren. Het interieur ziet er een beetje provinciaal uit.

De klassieke optie - zaleivanie-zone aan het hoofdeinde van het bedmateriaal, verschillend in textuur van de hoofdachtergrond. Dit ontwerp richt zich op dit specifieke deel van de slaapkamer.

Hoe de nadelen van een kamer te verbergen

Het ontwerp van de slaapkamer hangt bijna altijd af van de grootte en vorm van de kamer. Maar u kunt kiezen voor de juiste achtergrond, een goede combinatie van die ongewenste slaapkamervormen of sommige nuances die het creëren van een ideaal interieur belemmeren, maskeren of gladstrijken.

Als de slaapkamer een rechthoekige, te langwerpige vorm heeft, kunnen de parameters worden uitgelijnd door twee achtergrondtonen te combineren. Dit zal een combinatie van donkere en lichtere tinten helpen. Op de brede muren lijmen we het donkere behang. Niet noodzakelijkerwijs zouden het te donkere tinten moeten zijn. Maar smalle muren vanaf de uiteinden zijn geplakt met een materiaal dat één of twee tinten lichter is. Deze combinatie maakt het interieur eleganter en de kamer - gezellig.

Wilt u het perfecte ontwerp in een vierkante kamer creëren? Combineer twee soorten behang op de muren tegenover elkaar. De andere twee muren moeten hetzelfde stevige behang hebben.

In het midden van de muren met ander behang, onderscheiden we zones met verticale brede banden. Dit ontwerp zal het slaapkamerinterieur verfijnd maken, en de ruimte zelf - ruimer.

Het ontwerp, gemaakt met het behangen van het plafond, komt weer in zwang. Dergelijke oplossingen worden geïmplementeerd door het gebruik van nieuwe afwerkingsmaterialen. Dit kan een vloeibaar behang zijn, aangepast aan de hoofdachtergrond van de muren.

Flizelinovye behang kijk op het plafond niet slechter dan dure soorten gips. Bovendien kunnen ze na verloop van tijd opnieuw worden geverfd om de reparatie op te frissen.

Vergeet niet om decoratieve elementen toe te passen: baguettes, behangtapes, velgen. Ze helpen om de bestaande gebreken in het plakken van het materiaal te verbergen, en maken het ontwerp ook harmonischer.

Fotogalerij

Achtergrond voor het publiek kiezen - modetrends (+50 foto's)

Moderne achtergronden van verschillende soorten: hoe maak je de juiste keuze voor een slaapkamer?

Het schilderen van muren: kies kleur (+30 foto's)

Voeg een reactie toe Antwoord annuleren

Beantwoord de vraag! 🙂

Deel jouw succes!

New Year's interior decoration: ideeën voor sieraden in verschillende stijlen

Inhoud Decor in de stijl van de Provence Bankje voor de gang Textiel en gordijnen in de kinderkamer Scandinavische stijl (masterclass) Houten huishoudster

Originele tafeldecoratie voor het nieuwe jaar 2018 (MK +95 foto's)

Hoe een huis stijlvol te versieren voor het nieuwe jaar: actuele ideeën

Kerstversieringen maken van papier: de beste ideeën voor creativiteit

Welke sieraden kunnen er gemaakt worden voor het nieuwe jaar: ideeën en workshops (73 foto's)

Een paar interessante dingen van IKEA (SEPTEMBER 2017)

✌ ↓ HIER ↓ je zult leren hoe je behang kiest voor:

Het internetmagazine "DekorMyHome" is speciaal gemaakt voor mensen die hun huis of appartement onherkenbaar willen transformeren en een stukje van zichzelf willen maken in het interieur.

Op de site vindt u de stijl van het interieur en het decorelement, dat zeker in uw ziel zal vallen.

Het creëren van een stijlvol interieur is de missie van ons magazine!

Uitgave: [email protected], 8-919-935-21-70

Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de bron vereist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 12 = 20