Combineer behang in de keuken

Hoe het behang in de keuken succesvol te combineren

Bent u geïnteresseerd in het combineren van behang in de keuken om een ​​harmonieus interieur en een comfortabele sfeer te creëren? Lees enkele richtlijnen om betere resultaten te bereiken bij behangen.

De belangrijkste voordelen van gecombineerde achtergronden zijn als volgt:

 • met de juiste combinatie van doeken kunnen verschillende gebreken aan de muren met succes worden verborgen;
 • verander visueel de ruimte (visueel vergroot het gebied van de ruimte, elimineer het probleem van lage plafonds, verberg de onevenredige afmetingen van de keuken);
 • verdeel de ruimte in aparte zones - voor het ontvangen en bereiden van voedsel;
 • creëer een accentzone waarmee u de nadruk kunt leggen op winstgevende functies van de lay-out;
 • creëer een origineel en dynamisch interieur.

Een succesvolle combinatie van twee soorten behang stelt u in staat verbluffende resultaten te bereiken. Gebruik de aanbevelingen van ontwerpers en kies de meest geschikte optie voor uw keuken.

Wanneer u besluit om het gecombineerde behang in de keuken te plakken, leert u de basistechnieken die helpen fouten te voorkomen.

 1. Voor een succesvolle combinatie van twee soorten behang, kiest u het doek van dezelfde kwaliteit en voor dezelfde prijs. Het behang kan alleen in textuur of kleur verschillen, maar de elementen en tinten moeten harmonieus bij elkaar passen.
 2. Om te voorkomen dat u bij het combineren niet op het canvas komt, kiest u een materiaal met dezelfde dikte.
 3. Wanneer u een afwerkingsmateriaal kiest, overweeg dan de algemene stilistische richting, zodat het interieur holistisch en harmonieus is.
 4. Doeken met bloempatronen worden perfect gecombineerd met houtstructuren en geometrische elementen met verschillende abstracties.
 5. Een helder behang ziet er prachtig uit met doeken in neutrale tinten, zonder een patroon of met een klein patroon.

Besluiten om behang in de keuken te plakken, is het beter om de voorkeur te geven aan betrouwbare, praktische en duurzame materialen, waaronder niet-geweven, vinyl en glasvezelbehang. Er moet speciale aandacht worden besteed aan het kiezen van een kleurenschema, omdat niet correct geselecteerde doeken een zekere dissonantie in het interieur kunnen introduceren.

Verticale en horizontale combinatie

Als uw keuken klein is en met lage plafonds, is de ideale oplossing om twee verschillende soorten behang verticaal te combineren. Zeer mooie monofonische doeken in combinatie met behang in een kleine afbeelding of contrasterende opties.

Eenkleuren behang en schilderijen met een patroon perfect gecombineerd met elkaar

Om de verhoudingen van de breedte en lengte van de kamer visueel in evenwicht te brengen, wordt aanbevolen om brede en heldere stroken langs het midden van twee symmetrische wanden te lijmen. Het principe van asymmetrie (het lijmen van slechts één muur) zal de ruimte visueel vergroten en de dynamiek van het interieur geven.

Horizontale combinatie wordt gebruikt in kamers met hoge plafonds. De universele methode van horizontale deling is het gebruik van doeken, verschillend in textuur, kleur, ornamenten, maar noodzakelijkerwijs overlappende met elkaar vergelijkbare ontwerpelementen. De verdeling wordt gewoonlijk uitgevoerd in een verhouding van 1: 2, waarbij de bovenste band overwegend breder is dan de onderste, maar andere varianten van wanddecoratie kunnen worden gebruikt. Ontwerpers raden aan de horizontale combinatie te gebruiken om de volgende opties te gebruiken:

 • top met grote elementen en een onderkant met strepen of een klein patroon;
 • monochroom (kan met een klein sieraad zijn) top met een gestreepte bodem;
 • een monochrome bovenkant, een onderkant met een groot patroon of andersom.

Horizontale combinatie van twee soorten kleding

Een uitstekende ontwerpmogelijkheid is het gebruik van een soort 'horizon' die de twee soorten canvas verdeelt. Standaardontvangst - de locatie van de "horizon" op een niveau met de dorpel. Met zeer hoge plafonds, kunt u gebruiken om de onderkant van de 2/3 muur te versieren. Gewoonlijk wordt een vormstuk, stoeprand of een speciale scheidingsstaaf als scheidingslijn gebruikt.

We raden je aan om op de keukencontrastbehang te plakken, daarom raden we je aan de volgende regels te volgen:

 1. De hoofdtaak is de competente selectie van kleuren. De standaardoplossing is om zwarte, witte, grijze, beige en gouden tinten te gebruiken voor het decoreren van de muren in de keuken, die in harmonie zijn met verschillende kleuren - verzacht de heldere, donkere tinten en verzadig het dimlicht en het licht. Maar met deze combinatie is het belangrijk om het niet te overdrijven.
 2. Een klassieke oplossing is de combinatie van witte en zwarte achtergronden. Met deze techniek kunt u de ruimte visueel uitbreiden. Houd er echter rekening mee dat wit de overhand moet hebben boven zwart, anders kunt u het gewenste resultaat niet bereiken.
 3. Het spel van contrasten is geschikt voor het in zones onderverdelen van de kamer. Deze methode maakt het mogelijk om de kookruimte met succes te verdelen van de eethoek.

Om twee verschillende zones in de keuken te markeren, kunt u een contrastcombinatie van behang gebruiken

Om niet te worden verward met een keuze aan kleuren en om een ​​optie te vinden die er echt mooi uitziet, raden we aan om de hieronder beschreven combinatiemogelijkheden te bestuderen.

Combinatie van behang van één tint

Een goede optie voor het versieren van de muren in de keuken is het gebruik van twee soorten doeken van dezelfde tint, maar met verschillende patronen. De traditionele manier van versieren is het lijmen van een muur met een doek met een patroon en de rest van de muren met monofonisch behang. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de keuze van een geschikte kleur en ornament - dit heeft direct invloed op het eindresultaat. De winnende oplossing is ook om vast behang met verticale of horizontale strepen te plakken. Om het interieur niet te overladen, kiest u doeken met een klein, identiek patroon.

Een veel voorkomende ontwerpaanpak is het creëren van een accentzone, vooral is het belangrijk om verschillende constructieve uitsteeksels en ventilatiedozen indien nodig te verbergen. Dankzij het bekwame gebruik van twee verschillende soorten behang, kunt u de gebreken van het interieur in waardigheid veranderen.

Een interessante oplossing is de toewijzing in de keuken van een muur door deze te plakken met behang met ingewikkelde versieringen of een contrasterende tint. Met deze methode kunt u een dynamisch en gedenkwaardig interieur creëren. Om een ​​maximaal effect te bereiken, wordt het aangeraden om het spel van contrasten te ondersteunen met extra elementen in het interieur, in dezelfde stijl en kleurenschema, bijvoorbeeld met textiel of decoraties.

Als de belangrijkste achtergrond, is het beter om doeken van lichte tinten te kiezen - wit of beige en om de accentzone een helderdere kleur aan te brengen - geel, oranje, lila, blauw of aqua. In dit geval moeten beide tinten met elkaar worden gecombineerd. Het gebruik van donkere kleuren in een dergelijk interieur is niet geschikt, behalve voor het gebruik van accentzones van donker behang met grote lichte ornamenten. Een interessante oplossing is om behang te gebruiken met een afbeelding van een bos, een kust of een waterval.

Helder behang is beter te combineren met meer rustige, neutrale doeken, waarbij contrastelementen van decor behouden blijven

Dubbelzijdige inzetstukken en lappendekenmotieven

Het gebruik van twee soorten doeken in de context van behuizingen voor behang is een nieuwe trend in het ontwerp van de keuken. Uitstekend uitziende inzetstukken met elementen die overlappen met de hoofdachtergrond en versierd zijn met een stokbrood. Dankzij deze methode kunt u een uniek kunstobject maken en verschillende defecten in de ruimte (ongelijke hoeken, nissen) met succes maskeren. In de keuken zijn de inserts met een bloemig, geometrisch ornament of met abstracties en keukenmotieven op een monofone achtergrond het meest geschikt.

Het gebruik van patchworkmotieven is een niet-standaard methode voor het inrichten van een keuken. Deze methode is vooral geschikt voor mensen die niet de juiste optie voor twee soorten achtergronden kunnen kiezen. Maar het is de moeite waard om te overwegen dat deze combinatie er alleen goed uitziet als er een goede smaak en gevoel voor stijl is. Dit is een nogal gecompliceerde techniek die veel tijd kost om te worden uitgevoerd en de mogelijkheid om met een groot aantal materialen te werken om een ​​complete compositie te creëren.

 • Interieurafwerking
  • plafond
  • wanden
  • Paul
  • Deuren, bogen
  • windows
  • Kachel, openhaard
 • Afwerking van gebouwen
  • keuken
  • Badkamer, toilet
  • Gang, hal
  • Balkon, loggia
  • Andere kamers
 • Afwerking van gebouwen
  • Zomer en privé huizen
  • Houten huizen
  • Badhuizen, sauna's
 • Afwerkingsmaterialen
  • gipsplaten
  • Geconfronteerd met panelen
  • Behang, kurk
  • tegel
  • Laminaat, linoleum
  • Sierpleister
 • Afwerking
  • gips
  • grondverf
  • breeuwen
  • Schilderen, witwassen
 • Exterieur afwerking
  • gevel

Zijdepleister, ook bekend als vloeibaar behang - het materiaal is relatief nieuw en nog niet.

Lichtgevende verf kan een bron van inspiratie en een materiaal zijn voor het creëren van unieke decoratieve effecten. Het gloeit.

Warm gips voor binnenwerken is een relatief jong bouwmateriaal dat tegelijkertijd drie uitvoert.

Hoe behang in de keuken te combineren: originele manieren om de muren te versieren

De combinatie van het behang in de keuken - het is niet alleen een originele manier om de muren te versieren, maar ook een grote kans om de ruimte in functionele zones te verdelen en stel het niet al te succesvolle geometrie van de ruimte: "pick" de lage plafonds, "push" de muur, voeg licht en ruimte. Soms is het genoeg om alleen een helder ontwerp oplossingen voor keuken interieur volledig getransformeerd en begon te spelen met nieuwe kleuren. De combinatie van behang met verschillende texturen en kleuren is een van de meest toegankelijke en eenvoudige manieren om de binnenruimte van de keuken in te richten.

Het combineren van behang in de keuken is een van de meest voorkomende manieren van ontwerpen

De goede combinatie van behang in de keuken ↑

 • Hiermee kunt u ontwerpfouten en wanddefecten verbergen: te hoge of lage plafonds, een klein oppervlak, een onevenredige verhouding tussen de breedte en de lengte van de kamer.
 • Door het te combineren, is het gemakkelijk en handig om de ruimte op te splitsen in functionele gebieden, wat vooral belangrijk is voor studioplanning. De visuele scheiding van de werk- en eetruimtes is zelfs in een kleine keuken geschikt.
 • Als u behang in aangrenzende kamers op de juiste manier combineert, kunt u ze visueel combineren, terwijl u de individualiteit en onafhankelijkheid van elk afzonderlijk behoudt.
 • Excellent verdunt de monotonie van de situatie, waardoor het interieur van de keuken dynamiek krijgt.
 • Hiermee kunt u een van de wanden van de keuken visueel markeren, waardoor het accent wordt.
 • De combinatiemethoden bieden de mogelijkheid om de aandacht te vestigen op de keukenarchitectuur: erkers, nissen, kolommen, enz.

De regels voor het combineren van behang in het interieur van de keuken zijn eenvoudig en effectief

De basisregels voor het combineren van behang in de keuken ↑

 • Combineer elite en goedkoop behang niet. Het is het beste om behang van dezelfde kwaliteit en dezelfde prijscategorie te combineren, verschillend in kleur en textuur: mat en glanzend, glad en ruw.
 • Voor een combinatie is het wenselijk om behang met dezelfde dikte te selecteren, wat problemen met de aanpassing en selectie van randen zal voorkomen.
 • De gekozen versie van de combinatie van behang moet in overeenstemming zijn met de stijl van de keuken en ook volledig de specifieke kenmerken en het doel van deze kamer weerspiegelen.
 • Om kitsch te vermijden en de meest harmonieuze omgeving in de keuken te creëren, probeert u behang te selecteren met de overlappende ontwerpelementen: een enkele stijl van het ornament, verschillende tinten van dezelfde kleur.
 • Heldere grootformaatpanelen worden aanbevolen om in evenwicht te worden gebracht met monofoon behang of behang met een klein discreet patroon.
 • Het florale ornament past perfect in combinatie met houtpatronen en texturen.
 • Geometrische motieven worden perfect gecombineerd met abstracties.
 • Het wordt aanbevolen om actieve verzadigde kleuren te combineren met gedempte neutrale kleuren.

De combinatie van twee dichte kleuren in het interieur wordt beschouwd als een win-win-optie voor de keuken

Ontwerptechnieken voor het combineren van behang in de keuken ↑

 • Verticale strepen

Door behang te combineren met verticale strepen, wordt het overhangende plafond "opgetild" of wordt een proportionele, te smalle en langwerpige keuken gemaakt. Een dergelijke lay-out is vrij gebruikelijk in oude paneelhuizen.

Varianten van verticale wandverdeling door behang:

 • Symmetrisch - aan beide zijden in het midden van de kamer plakken we de muren met brede, heldere strepen van behang. Voor deze rol zijn contrastkleuren perfect. Deze eenvoudige ontwerptechniek creëert een interessante optische illusie: de lengte van de kamer lijkt gelijk te zijn aan de breedte van de stroken, wat helpt om de verhoudingen van lengte en breedte van de keuken visueel in balans te brengen.
 • Asymmetrische - een van de wanden, zoals in de voorgaande uitvoeringsvorm is de centrale gelijmd brede heldere strook behang, terwijl overhoeks tegenoverliggende wand gelijmd lichte strepen van verschillende breedtes. Deze techniek zal niet alleen de te lange en smalle ruimte visueel inkorten en uitbreiden, maar zal ook het interieur van de keuken dynamiek geven.

Verticale afwisseling van monofone banden en strepen met een patroon kan de ruimte visueel vergroten en de hoogte van de kamer vergroten

Een verticale combinatie van behang in de keuken is een geweldige manier om monotonie in een monochroom interieur te voorkomen als gevolg van de afwisseling van banden van verschillende tinten van dezelfde kleur één tot één of één na twee. De gradatie van tinten zal visueel worden waargenomen als een grillig spel van schaduwen.

Bij contrastcombinaties moet u ervoor zorgen dat ze niet te agressief en opdringerig zijn. Als de combinatie van groen met karmozijn of rood en blauw te vet lijkt, kun je beter stoppen bij de klassieke contrasten: zwart-wit, zwart-rood, goud-blauw.

In een ander interieur lijkt dit invoegvel saai en ongepast, terwijl het aan de andere kant een frivole noot introduceert

Als het ontwerp van de keuken zorgt voor de aanwezigheid van twee contrasterende wanden, helpt de verticale afwisseling van het behang op een van de aangrenzende muren de scherpe rand "wissen", waardoor een vloeiende overgang ontstaat.

In kamers met hoge plafonds nemen professionele decorateurs vaak hun toevlucht tot de klassieke receptie van decoratie en visuele transformatie van de ruimte - de muren horizontaal verdelen. Twee of drie afwisselende horizontale banden compenseren het verticale vlak. Deze techniek werkt geweldig in alle stijlen. Een favoriete designtruc is de combinatie van kurk of houten panelen met gewoon schilderij of behang. De eenvoudigste en meest veelzijdige manier van horizontale verdeling van muren is echter de afwisseling van strepen behangpapier, die verschillen in kleur, textuur of ornament, maar die zeker iets gemeen hebben met elkaar. De hoogte van de muur is meestal verdeeld in de verhouding 1: 2, waarbij de breedte van de onderste band overwegend inferieur is aan de bovenste en niet omgekeerd, hoewel andere varianten mogelijk zijn.

De horizontale verdeling van wanden met behulp van een trottoirband is een zeer effectieve decoratieve methode om een ​​luxe interieur te creëren

Klassieke combinaties van combinaties van achtergronden horizontaal:

 • Bodem in een fijn patroon of monofoon, bovenbehang met monogrammen, grote bloemen of in strepen.
 • Gestreepte onderkant met een monofonische top, of met een klein patroon.
 • Onderkant met een groot bloemornament of monogrammen, aangevuld met een monofonisch blad of omgekeerd.

Stevige achtergrond bovenaan en geselecteerd in het toonbehang met een eenvoudige afbeelding van onderaf, gescheiden door een rand met een thematische plot er schattig en aantrekkelijk uit

Om het werk aanzienlijk te vergemakkelijken, helpt het om de "horizon" te koppelen aan de hoogte van de vensterbank. Het onderste deel van tweederde van de hoogte van de kamer is geschikt bij zeer hoge plafonds. Voor de combinatie kunt u zowel dichte schaduwen als contrasten van behang gebruiken. Deze techniek werkt prima met verschillende textuur van het behang. Als u bijvoorbeeld de onderkant hebt bijgesneden met verhoogd vinylbehang voor gips, kan de bovenkant zachter en warm worden gemaakt met behulp van textiel of kurkbehang. Op de plaats van verbindingen, als decoratieve lijn, wordt een traliewerk, vormende of verdelende bar geplaatst.

Onlangs is het in de inrichting van keukens modieus geworden om een ​​van de muren van de kamer licht en elegant te maken. Accent wall - een uitstekende oplossing voor fans van felle kleuren. Voordat u echter een dergelijke gewaagde en gewaagde stap neemt, moet u zorgvuldig alle voor- en nadelen afwegen. Door een van de muren met helder behang te markeren, loop je het risico een onbalans in de samenstelling van de kamer te maken, en deze wordt scheef weergegeven. Herstel de balans en corrigeer de verhoudingen om het gebruik van de tegenoverliggende muurelementen van meubels en decor te vergemakkelijken, die in kleur samenvallen met de accentmuur.

Om het achromatische interieur nieuw leven in te blazen, kunt u een accentmuur gebruiken met behang van een andere kleur

In de regel is het behang voor het afwerken van de accentmuur bedekt met felle verzadigde tinten die een bepaalde stemming in de kamer creëren, met een krachtig effect op de emotionele en mentale toestand. Dat is de reden waarom de selectie van de kleur of de schaduw voor de accentmuur moet worden benaderd met speciale nauwgezetheid. Vergeet niet dat je in de gecreëerde omgeving moet werken en leven.

Levendige behang werd het huidige 'hoogtepunt' van dit gereserveerde en elegante lichte interieur

Als de keuken te lang is (zoals een "trameffect"), kun je dit tekort aan planning oplossen door de verre muur in een accent te veranderen. Contrasteer met de achtergrond of alleen een meer intense toon visueel "breng het dichterbij", waardoor de lengte van de kamer visueel wordt verkleind.

Een zwarte muur met ongebruikelijke stijlvolle tekeningen maakt een volledig standaard interieur uniek en onherhaalbaar

Het creëren accent muren - een geweldige manier om de eentonigheid van achromatische of zwart-wit keuken, gezoneerd ruimte te verdunnen, of gewoon de aandacht vestigen op een interessant object of binnenlandse samenstelling, zoals een open haard of een afbeelding.

 • Focus op architecturale hoogtepunten

In plaats van het verbergen en maskeren verschillende niches en uitsteeksels, proberen om te keren door - selecteer ze behang, kleur of textuur verschillend van de achtergrond, waardoor zij in hartige architectonische rozijnen draaien. Behangen niches of uitsteeksels contrasterende tinten van behang, kunt u een zeer origineel interieur accenten maken en afstemmen van de keuken met nieuwe kleuren.

Tegen de achtergrond van bonte wanden, zal een witte semi-kolom of ander detail van de lay-out de zoneringfunctie van de kamer met succes uitvoeren

Het creëren van een harmonieuze omgeving wordt vergemakkelijkt door de nissen en uitsteeksels af te werken met behang, in overeenstemming met de keukenset. Tegen de achtergrond van de sneeuwwitte muren perfect eruit zal zien zwart en grijs, helder rood niche of behangen een andere intense kleur, hemelsblauw muren een perfecte aanvulling op een perzik of gele lip, terwijl een pittige aanvulling op de roze kamer groene of groen zal oplichten .

De nadruk op architecturale hoogtepunten in dit interieur zorgt voor een interessant decoratief effect

Zelfs als de ruimte verstoken is van architecturale kenmerken, kunt u door een afzonderlijk deel van de gladde wand met contrasterende achtergronden te markeren, het volgende doen:

 • verdeel de keuken in aparte functionele gebieden;
 • De aandacht vestigen op een bepaald deel van het interieur, bijvoorbeeld op een eetgroep met een zachte hoek;
 • markeer een meubelstuk of decor dat versmelt met een gemeenschappelijke achtergrond, een deel van de muur lichter of donkerder maakt.
 • Outline inserts: wallpaper als kunstobject

Interieur keukeninzetstukken van het behang gaan werken bovenop de bestaande afwerking, d.w.z. De wanden van de kamer moeten van tevoren worden bedekt met behangpapier of geverfd. In deze techniek van combineren is er absoluut niets ingewikkelds. Inserts moeten bij voorkeur worden gemaakt van dik massief behang, bij voorkeur op een non-woven basis. Inserts zijn geselecteerd in verschillende maten en vormen, ze kunnen zowel contrasteren met de algemene achtergrond van de muren, en echo daarmee de kleur, textuur of ornament.

Coat inzetstukken: behang als een kunstobject look in dit interieur is passend en aantrekkelijk, en, het volledig bedekken van de muren, ziet er luguber en irritant uit

De helderste vlekken met bloemenprints, monogrammen, geometrische figuren, abstracties of thematische keuken-gastronomische motieven zijn het meest voordelig op een monofone achtergrond. Voor klassieke interieurs is het inlijsten van inkepingen met randen, lijsten of lamellen kenmerkend. De barokke stijl veronderstelt het bestaan ​​van kaderontwerpen met een vierkante of rechthoekige vorm. Een organische toevoeging aan het neoclassicisme en de avant-garde zullen complexe geometrische figuren zijn.

 • Lappendeken van behang: patchwork-combinatie

Een heel ongewone manier om de wanden van de keuken te versieren is een lappendeken van behang of een behangcompartiment. Denk aan de kleurrijke quilts? Iets soortgelijks kan worden gerealiseerd op de muren van de keuken. Deze optie is zeker voor degenen die het moeilijk vinden om een ​​van de behangsels uit het rijkste assortiment op de markt te kiezen.

Quilten van de combinatie van behang in de keuken - een taak die gedaan kan worden door een ervaren ontwerper of een persoon met een aangeboren gevoel voor stijl en actie

Ondanks al zijn kleurrijke speelsheid en kinderachtigheid, is de lappendekentechniek van combineren een van de moeilijkste. Ten eerste hoeft u in het geval van patchwork niet te werken met grote doeken, maar met "restjes", die aanzienlijk meer tijd in beslag nemen en veel geduld vergen. Ten tweede moet je materialen kunnen verzamelen die kunnen worden gecombineerd tot een harmonieuze hele compositie, en niet een kitsch "wonder in veren en een zijboog", hoewel, misschien, het dit wonder is dat jouw skate wordt, wie weet. Risico - een nobel bedrijf, maar als u niet zeker bent van uw ontwerpgenie, is het beter om zeker te zijn: selecteer materialen die bij elkaar passen.

Lappendeken van behang in het interieur van de keuken kan het belangrijkste decoratieve element worden

Om puur technische problemen met plakken en paren te voorkomen, kiest u een soort behang, bijvoorbeeld vinyl op papierbasis. Uitstekend als het behang uit dezelfde collectie komt met echoënde motieven. "Flap" kan in verschillende kleuren worden genomen, het belangrijkste is dat ze zijn verenigd door textuur, patroon of ornament. Perfect passend behang van verschillende tinten van dezelfde kleur en textuur, bijvoorbeeld paars, lila, paars en aubergine.

Fotovarianten van het combineren van keukenbehang ↑

Luxe reliëfbehang met een prachtig patroon ziet er nog meer respectabel uit op een eenvoudige lichte achtergrond

De accentmuur in het interieur van de keuken, gelegen in de eetkamer, trekt de aandacht van de gasten in de rustige omgeving van deze keuken

Volumetrisch behangpapier geeft deze ruime keuken met een eenvoudig interieur een aantrekkelijker uiterlijk

De accentmuur in de contrastrijke keuken dient niet alleen als achtergrond voor de eethoek, maar is ook een belangrijk decoratief element

In deze mooie en gezellige keuken in rustieke stijl ligt de nadruk op het ontwerp van de details van de lay-out

Het combineren van behang in een klassiek interieur gaat meestal gepaard met het gebruik van één kleurenschema

Door verschillende stijlen behang in één ruimte te gebruiken, krijgt u een interessant en effectief resultaat

Het gebruik van foto-achtergronden met een niet-triviale verhaallijn is een geweldige kans om een ​​uniek interieur in de keuken te creëren

Een veel voorkomende manier om een ​​interieur te decoreren is de afwisseling van verticale strepen

Stijlvol, licht behang in de eetzaal zorgt voor een goed humeur en geeft een hele dag vrolijkheid

In het interieur, gestileerd onder de rustieke, een ongewone versie van de horizontale verdeling van de muren

De combinatie van lichtere achtergronden van boven en donkerder van onderen past meestal harmonieus in het interieur

Een accentmuur met een macro-afbeelding in het interieur van de keuken ziet er altijd ongebruikelijk en stijlvol uit

Contrasterend behang met een interessant patroon kan gemakkelijk de rol van een decoratief element in het interieur aan

De contrasterende zwarte en witte muur in deze keuken benadrukt de helderheid en opgewektheid van de gele keukenset

Een interessante variant van het inrichten van de keuken met behang met een andere achtergrondkleur en hetzelfde patroon

Om het decoratieve effect van deze achtergronden ten volle te kunnen waarderen, hebt u zowel ruimte als goede verlichting nodig

Een eenvoudige tekening op een lichte achtergrond vereist geen speciale condities, het past goed bij elk monofonisch behang

Ongebruikelijk behang met een complex en mooi patroon onthult hun decoratieve functies alleen in de juiste omgeving

De accentmuur, in navolging van de kleur van de keukenset, voldoet perfect aan de functie van de achtergrond in deze keuken

Een win-win-optie voor de keuken - keuze uit een beige of bruin kleurenschema als basis van het interieur

Deze keuken maakt gebruik van een standaard horizontale verdeelontvangst, maar er wordt gekozen voor een donkere kleur voor de bovenkant van de muren

Hetzelfde patroon op een andere achtergrond creëert een ongewoon visueel effect

In een lichte en ruime keuken zien contrasterende inzetstukken er zo goed mogelijk uit

U kunt op twee manieren een origineel muurontwerp maken: gebruik unieke materialen of oplossingen in kleurpatronen. Maar er is een mogelijkheid om te combineren.

Hoe maak je een vloeibaar behang in huis: methoden voor het maken en methoden voor het decoreren van de muren

Behang - het populairste materiaal voor muurdecoratie, dat wordt gebruikt in de appartementen van onze landgenoten. Voor het plakken van muren zijn de meeste mensen uitgenodigd.

Is het mogelijk om nieuwe achtergronden op oude achtergronden te lijmen: behangtrucs

Ze kunnen dienen als achtergrond voor de headset en accessoires en kunnen de hoofddecoratie van de kamer worden, omdat de verscheidenheid aan kleuren en texturen van dit materiaal voor.

Behang als stijlvol designelement voor de keuken: origineel wanddecor, meubels, schort

Het combineren van behang is nu heel modieus en modern. We plakken behang met een afdruk op de muur, waarop je een accent moet maken. Bijvoorbeeld, in de buurt van deze muur is er een eettafel of op deze muur hangt het originele horloge. De afdruk op de achtergrond kan op het keukenthema staan, u kunt kiezen tussen bekers of een soort voedsel. De andere twee muren zijn bedekt met monofonisch behang, contrasterend in kleur met een muuraccent.

Bedankt voor interessante ontwerpopties voor de keuken.

Vloeibaar behang kan kunstpanelen maken, op een klassieke manier combineren en de nodige visuele effecten creëren. Aangezien dit materiaal zeer plastic is, is het mogelijk om afbeeldingen aan de afbeeldingen te geven met behulp van schuimplaatjes en plamuur, waarmee ze worden bedekt met dit materiaal. Keuken - dit is de plek waar een persoon creëert, geniet van al zijn smaak van het leven en geniet van gezelligheid met geliefden. Het behang zal het comfortabel en buitengewoon gezellig maken.

Door behang te combineren met verticale strepen, wordt het overhangende plafond "opgetild" of wordt een proportionele, te smalle en langwerpige keuken gemaakt. Een dergelijke lay-out is vrij gebruikelijk in oude paneelhuizen.

6 manieren om behang in de keuken te combineren

Door een manier te kiezen om de muren in de keuken te versieren, kiezen veel mensen voor het behang. Dit wordt mogelijk gemaakt door een ruime keuze aan coatings, die operationele kenmerken verdienen, evenals ongelooflijke mogelijkheden voor de implementatie van hun eigen ideeën en ideeën.

Kijk naar deze foto's, hoe stijlvol, effectief en niet-triviaal behang gecombineerd kijken naar de keuken in het interieur.

Manieren om behang te combineren, waar we het vandaag over hebben:

Juist bij het oppakken van materialen, kunt u de configuratie van de ruimte aanpassen, de muren "duwen" of de plafonds "begrijpen", bevoegde zonering implementeren, de individualiteit van het ontwerp benadrukken.

Het is ontworpen om meningen te trekken, dat wil zeggen, het is beter om het levendig en ongebruikelijk te maken. Het kunnen coatings zijn met grote bloemen, behang, geometrische patronen, etc. Het is belangrijk om het niet te overdrijven met verf, anders zal het interieur oververzadigd zijn en zijn uniekheid verliezen.

Kies voor haar een heldere achtergrond of wallpaper met een afbeelding. De overgebleven muren dienen als achtergrond, dus het is beter voor hen om een ​​gewone achtergrond te kiezen.

Op de foto helder behang met een kleurrijk patroon verlevendigen de witte glanzende keuken in de Scandinavische stijl.

Het is optimaal voor smalle en lange kamers. Staat ook toe om plafonds visueel hoger te maken.

Let bij het ontwerpen van het gecombineerde behang voor de keuken op de getoonde foto's. Op hen zie je een van de meest gebruikelijke manieren van afwerking - een verticale combinatie.

Verticale strepen. Je kunt een uniek spel van licht en kleur creëren door de wanden afwisselend met strepen van verschillend behang te lijmen. U kunt zowel contrasterende kleuren als tinten van dezelfde kleur combineren, waardoor een gradatie ontstaat.

U kunt behang van dezelfde tint kiezen, maar met een andere textuur, bijvoorbeeld afwisselend mat en glanzend.

Een interessante optie: de afwisseling van behang met een afbeelding en monochroom. Zorg voor strepen die echte afbeeldingen nabootsen. Deze methode past in een ruime keuken.

Op de foto, een harmonieuze combinatie in de Engelse stijl - onder de verticale strepen creëren een imitatie van wandpanelen, bovenop een klassiek bloemmotief. De verbinding tussen twee soorten behang is versierd met een decoratieve rand.

Het meest gebruikte gestreepte behang. Ze kunnen worden gevonden:

 • Symmetrisch. In dit geval zijn de wanden bedekt met brede strepen in spiegelbeeld vanuit het midden. Contrasterende kleuren trekken zichten aan, zo weinig mensen letten op de disproportionele configuratie van de ruimte.
 • Asymmetrisch. Doeken met brede strepen zijn bedekt met slechts één muur, terwijl op andere oppervlakken doeken worden toegepast met een vergelijkbaar patroon, maar met verschillende breedten. Dankzij deze kamer ziet er breder uit.

Zet accenten in de kamer zal u ook helpen bij het kiezen van de juiste kleuren. Te felle tinten moeten worden afgewisseld met pastel 1-1 of 1-2. Het hangt allemaal af van de grootte van de kamer en het gewenste effect

Het wordt gebruikt in kamers met hoge plafonds, het past perfect in elk interieur richtingen. Ontwerpers gebruiken deze beweging om een ​​te hoge kamer te transformeren.

Op de foto, gecombineerd behang in de keuken met een horizontale strook en bloemmotief.

Horizontaal kunt u behang van verschillende texturen en tinten combineren. Kies de opties die harmoniëren met elkaar en met het algehele ontwerp van de keuken.

Om de hoogte van elke strook te berekenen, deelt u de wand visueel in drie horizontale delen. De smalste strip moet zich hieronder bevinden.

Een van de meest populaire oplossingen - het gebruik van de bodem van houten of kurkpanelen. De top kan worden geplakt met coatings met een geometrisch patroon, grote bloemen of gewoon heldere monofone canvases.

Als het lagere deel wordt gekenmerkt door een helder en groot ornament, is het beter om een ​​monofonisch ornament te kiezen.

Als de panelen kunnen worden gebruikt en behang in een strip, gescheiden van de top met een stoeprand of lijstwerk. Aan de bovenkant is het beter om schilderijen met een klein patroon of monochroom te gebruiken.

Verschillen kunnen worden bereikt met verven of texturen. Kies een optie die het algehele ontwerp van uw kamer aanvult en in het gunstigste licht presenteert.

Pechvork - de originele combinatietechniek, die past bij de stijl van het land of ethno. Het behang met verschillende tekeningen wordt in gelijke stukken gesneden en aan de muur geplakt, afwisselend blokken.

Tekeningen en het aantal kleurenoplossingen mag niet meer zijn dan 3-4-eh. Het is ook niet ongebruikelijk om een ​​kant-en-klare foto op een wallpaper te vinden in de stijl van een patchwork.

Op de foto, helder behang in de stijl van het patchwork. Ze geven het interieur een gezelligheid en een gevoel van huiselijke warmte.

Bij de selectie van grondstoffen moet worden geleid door de compatibiliteit van kleuren, passend bij een bepaalde stijl en gezond verstand. Op deze manier kunt u een fragment van het oppervlak of een muur van vloer tot plafond tekenen. Alles hangt af van de moed van uw idee.

Deze optie moet worden bekeken door diegenen die aangetrokken zijn tot een verscheidenheid aan texturen en kleurschakeringen, maar geen geschikte oplossing voor zichzelf kunnen vinden.

Het werk is vrij gecompliceerd, omdat het eerst nodig is om de beste combinaties te kiezen en vervolgens een effectief beeld van verspreide stukken te maken.

Patchwork trekt creatieve persoonlijkheden aan die ervan dromen hun huis te transformeren en zelfstandig zo'n moeizaam werk kunnen realiseren.

Fotoachtergronden worden meteen felle accenten. Daarom is het voor andere wanden beter om een ​​achtergrond met één kleur en zachte kleuren te kiezen.

Een van de meest populaire varianten van de moderne tijd is ook 3D-beelden geworden die het effect van aanwezigheid en volume creëren.

Een prachtig stadslandschap creëert een accent en geeft een gevoel van het volume van de kamer.

De keuzemogelijkheden zijn ongelooflijk breed, beginnend bij het klassieke thema van eten en drinken (fruit, koffie en koffiebonen, chocolade) en eindigend met een driedimensionale abstractie.

Zo'n foto moet maximaal open staan ​​voor beoordeling, dus het is beter om deze op het maximale open oppervlak aan te brengen. In de meeste gevallen is de enige een muur in de buurt van de eettafel.

Ze kunnen op elke basis worden gemaakt: niet-geweven, synthetische stoffen, vinyl. Hoogwaardige verven maken ze helder en bestand tegen burn-out, zelfs in direct zonlicht.

Ze zijn ook begiftigd met milieuvriendelijkheid, brandwerendheid, slijtvastheid en onderhoudsgemak. Om ze te wassen, kunt u huishoudelijke chemicaliën gebruiken. Maar het krachtigste en meest indrukwekkende voordeel is de ongelooflijke esthetiek. Bovendien kunt u elke afbeelding overbrengen naar het canvas.

Combinatie met andere soorten afwerkingen

Veel interessanter is de combinatie van behang en andere afwerkingsmaterialen: tegels, bakstenen, beton, verf, houten panelen, kurk, decoratieve pleister, mozaïek.

Er zijn miljoenen opties, maar er zijn verschillende algemene regels.

 1. 1 Dezelfde dikte. De dikte van de coatings moet ongeveer hetzelfde zijn, waardoor de problemen bij het verbinden verdwijnen.
 2. 2 Gebruik geen dure en budgettaire tegenhangers tegelijkertijd. Geef voorkeur aan materialen uit één prijscategorie, verschillend in textuur en kleur.
 3. 3 Zelfde glans. Matte tegels zien er bijvoorbeeld niet goed uit tegen de achtergrond van glanzend, glanzend behang. Het is wenselijk dat de mate van schittering het meest identiek is.
 4. 4 In combinatie met elke, zelfs de duurste wallpaper, wordt nog een ander afwerkingsmateriaal accent. Daarom is het beter om op neutrale kleuren in te zetten voor behang.
 5. 5 Volg de principes van zonering. Chaotische inserts van andere afwerkingsmaterialen langs de omtrek van de hele keuken zullen disharmonie introduceren. Grote prints zijn een aanvulling op behang met een klein patroon of monofone en verzadigde kleuren - pastel.

Meer originele ideeën voor het gebruik van gecombineerd behang voor de keuken in het interieur vindt u op de foto's.

Iedereen vindt individuele oplossingen voor zichzelf, verbazingwekkende verfijning en exclusiviteit.

Welke soorten behang moet ik kiezen?

Tegenwoordig zijn er nogal wat soorten behang, maar niet allemaal geschikt voor het ontwerp van zo'n specifieke ruimte.

Paper. Ze zijn goedkoop, milieuvriendelijk, laten de lucht in, maar zijn tegelijkertijd van korte duur. Als u besluit om ze in het interieur te gebruiken, dan alleen uit de buurt van het werkgebied.

Fabric. Ze zijn gemaakt op basis van zijde, linnen, katoen. Je kunt ze alleen perfect glad en glad oppervlak lijmen, anders worden alle gebreken opgemerkt. Ze kunnen de verhoogde luchtvochtigheid niet weerstaan ​​en de vervuiling door ze wordt met grote moeite verwijderd. Niet de beste optie voor de keuken.

Natural. Gemaakt van gedroogd gras, bamboe, houtkrullen. Dit alles wordt gefixeerd op een speciale weefselbasis met behulp van lijm of dunne, sterke draden. Ze zijn begiftigd met ecologische compatibiliteit, maar ze absorberen heel veel geuren.

Vlies. Geproduceerd van viscose, cellulose, polyester en acryl. Ze verschillen in elasticiteit, weerstand tegen vocht en vuur, verbergen oneffenheden. Er zijn speciale aanpassingen voor het schilderen, waardoor u de kleur maximaal 7 keer kunt wijzigen.

Vinyl. Een niet-geweven basis of technisch papier is gecoat met een polymeercoating die bestand is tegen vocht en krimp, gemakkelijk te reinigen (wasbaar) en elastisch. Moderne doeken hebben microporiën waar lucht doorheen gaat. Dankzij dit verschijnen ze nooit in de vorm van schimmels of schimmels.

Glasvezel. Dit zijn coatings voor het schilderen, waardoor een originele reliëftextuur op het oppervlak ontstaat. Waterbestendigheid, brandwerendheid, dampdoorlatendheid, slijtvastheid, stijlvolle uitstraling zijn de belangrijkste voordelen van deze optie. Het enige negatieve - ze zijn met grote moeite ontmanteld.

Vloeistof. Ze omvatten vezels en draden van acetaatzijde, katoen, viscose, cellulose, verbonden door middel van een hechtmiddelmengsel. Ze worden aangebracht als gewone stopverf, laten geen steken achter, verzachten gebreken. Ze zijn uitgerust met een lage warmte- en geluidsgeleiding, ze zijn gemakkelijk schoon te maken, ze hebben een breed scala aan tonen.

Al deze soorten behang hebben hun voor- en nadelen. Wanneer u een keuze kiest, moet u letten op prestaties, esthetiek en kosten.

De combinatie van wallpapers is een hele wetenschap. We hopen dat ons advies u zal helpen bij het kiezen van het ontwerp van de wanden en het kiezen van het juiste behang voor uw keuken. Deel uw gedachten, gedachten en ideeën in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

62 + = 64