Gecombineerde kookplaat inductie en elektrisch

Inductie en elektrische gecombineerde kookplaten

Steeds meer huisvrouwen geven de voorkeur aan geprefabriceerde huishoudelijke apparaten, het gemak en de compactheid ervan heeft er al veel van veroverd. Een van de vele opties voor kookapparatuur, de meest populaire zijn kookplaten met een rechthoekige of vierkante vorm, werkend vanuit gecombineerde krachtbronnen. Wat zijn de verschillen tussen vergelijkbare apparatuur van andere typen panelen en panelen?

Hoe is het actieprincipe georganiseerd?

Zoals uit de naam kan worden afgeleid, kunnen gecombineerde panelen tegelijkertijd energie van verschillende bronnen ontvangen - gasleidingen en elektrische kabels. Aan de oppervlakte bevinden zich, inclusief gaskookplaten, en het kookoppervlak zelf, aangesloten op elektriciteit, dus ze hebben zo'n naam. Dergelijke borden helpen de gastvrouw om het diner in elk geval te bereiden, en bij gebrek aan gas of elektriciteit. Vooral zijn ze handig in een landhuis, waar ontkoppelingen van een of ander type energie zeer frequent zijn.

Dus het lijkt op een gecombineerde kookplaat

Ze onderscheiden zich door hoge functionele indicatoren, bruikbaarheid en aanpasbaarheid aan verschillende kookomstandigheden. Ze hebben verschillende soorten branders, het gebruik van gas is rationeel voor een groot aantal gekookte maaltijden, en elektrische apparaten zijn handig voor het bereiden van gerechten voor het ontbijt. Maar steeds meer fabrikanten in plaats van traditionele elektrische panelen plaatsen innovatieve, inductiekookplaten die verschillen in hun hoge prestaties bij het koken, frituren of blussen van deze of andere soorten producten.

De gastvrouw kan zelf de juiste bedieningsmodus kiezen en veel tijd besparen, voor sommige gerechten gebruiken ze een gastoevoer en anderen bereiden zich voor op elektriciteit. In de markten vindt u een breed scala aan modellen van gecombineerde kookoppervlakken, die zelfs de meest veeleisende gastvrouw kan passen.

Over de video - de beschrijving van het gecombineerde panel:

De productie van gecombineerde kookplaten is gebaseerd op drie belangrijke verschillen:

 • Het zogenaamde "Gas on Glass""Zijn gasbranders geplaatst op het glaskeramische oppervlak van de plaat. In de buurt kan een elektrisch of inductieoppervlak zijn voor verwarming.

Een uitstekende optie voor degenen die gas en elektriciteit gebruiken voor een bord

Een typische kookplaat in de stijl van Hi-Light

Wat zijn de voordelen en zijn er tekortkomingen in de gecombineerde panelen om te koken?

Een van de voor de hand liggende voordelen zijn:

 • Dit zijn verwisselbare handige huishoudelijke apparaten: als het ballongas is afgelopen, kunt u voedsel bereiden op elektrische elementen. Omgekeerd, wanneer het elektriciteitsbedrijf om de een of andere reden de elektriciteitsvoorziening heeft uitgeschakeld, kan het gasfornuis altijd helpen.
 • De meesteres kan zich altijd aanpassen aan de snelheid van koken - op het gasgedeelte snel het water opwarmen, en op de elektrische blijven langzaam blussen.

Ze hebben maar één nadeel:

Vereisten voor keukengerei voor gastoestellen en elektrische of inductie zijn verschillend, dus u moet de keuze van de benodigde capaciteit voor een bepaald type koken controleren.

Op de markt van gecombineerde kookplaten voor huishoudens zijn er verschillende modellen van bekende en onbekende producenten. Wie is de leider onder hen?

 • Autonoom paneel van gecombineerd type van Electrolux merk EHM 6335 K. Er zijn 3 gasbranders van verschillende capaciteit en een zone voor verwarming als Hi-Light-type. Aan de gasschakelaars zijn verbonden besturingsmechanismen verbonden door onopzettelijke insluiting en houders van sterk gietijzer voor schotels. De verwarmingszone is gemaakt van glaskeramiek in donkere tinten, heeft roterende regelaars van 4 stuks. om het vermogen aan te passen. U kunt de automatische ontsteking van de gasfornuis gebruiken. De kosten zijn ongeveer 340 dollar.

Modern paneel voor stijlvolle keukens

Gecombineerde kookplaat Gorenje is een zeer bekend merk, dat het vaakst door consumenten wordt gebruikt

Geweldige optie voor een beetje geld

Het belangrijkste advies voor degenen die hun keuken willen updaten: kookplaten zijn beter te koop bij gerenommeerde merken, omdat ze een groot aantal servicecentra hebben en een goede assemblage van apparatuur. Bovendien werken hun modellen langer dan vergelijkbare apparatuur van een onbekende fabrikant.

Alle modellen hebben een garantieperiode voor reparatie, als er iets misgaat, is de technische kant altijd betrouwbaar.

Als uw gezin klein is, hoeft u geen duur paneel te kopen, 3 electro-branders kunnen eenvoudig voldoende zijn voor gasverwarming voor een snelle verwarming.

Maar als je de tijd in de keuken koestert, dan is het beter om de inductie + gas te kiezen, dergelijke apparatuur zal helpen om sneller met koken om te gaan.

Op de video - hoe een kookplaat te kiezen:

Als de prijs u niet uitmaakt, is het beter om een ​​roestvrijstalen paneel te kiezen - het gaat veel langer mee dan glaskeramiek. Bovendien kan het oppervlak van glaskeramiek snel uitvallen als het wordt behandeld met onachtzaamheid, bijvoorbeeld met het gooien van vaat.

Voor zuinige huisvrouwen zijn panelen met emaille coatings geschikt - ze zijn goedkoop, en ze kunnen heel lang meegaan.

Als u de mogelijkheid heeft om het kookoppervlak zowel op gas als op elektriciteit aan te sluiten, is het beter om nog steeds een gecombineerde versie te kopen, een dergelijke plaat kan in elke situatie helpen.

Voel het verschil: gecombineerde kookplaat en zijn functies

Ingebouwde apparaten zijn niet langer nieuw voor moderne huisvrouwen. Als je een kookplaat voor je keuken koopt, kies je voor praktisch gemak, gemak en ergonomie. Een dergelijke acquisitie kan echter nog functioneler en comfortabeler in gebruik zijn, als de kookplaat niet standaard, maar gecombineerd is. Door te zorgen voor de beschikbaarheid van verschillende soorten branders, vergroot een dergelijke kachel de mogelijkheden van zijn werking, en in sommige gevallen bespaart het tijd en energiebronnen die samenhangen met koken. Interesse? Dan is onze beoordeling speciaal voor u.

Klassiek gas en elektrisch

Gecombineerde kookplaat is een vondst voor mensen die praktisch zijn en gelijke tred houden met de tijd. Als u niet voor één type verwarming kunt kiezen, bouw dan een schema voor het meest zuinige gebruik van gas of elektriciteit zonder concessies te doen aan het comfort en de kwaliteit van koken, het is de moeite waard om stil te staan ​​bij gemengde modellen. Ze kunnen in verschillende variaties worden weergegeven - meestal drie varianten van gecombineerde branders. Beschouw deze:

 • klassiek gas en elektrisch (pannenkoeken);
 • Hooglicht en gas op glas;
 • inductie en "gas op het glas".

Laten we elk type brander van naderbij bekijken:

 1. gas - snel verwarmen en koelen, hebben meestal een rij vlam (waardoor de onderkant van het glas ongelijkmatig wordt verwarmd). Zuinig.
 2. gietijzer - spiraalvormige verwarmingselementen, gesloten met "gietijzeren pannenkoeken" voor een gelijkmatige verdeling van de warmte over het oppervlak. Hun kosten zijn laag, maar de snelheid van verwarmen en koelen is ook laag.

Van dergelijke branders is de kans groter dat ze worden verbrand, het schoonmaken ervan is ook niet erg eenvoudig.

De gecombineerde kookplaat kan zowel op gas, inductie als elektrisch op glaskeramiek zijn. Moderne fabrikanten bieden ook modellen van "domino's" aan, waarmee u die typen branders op een oppervlak kunt combineren, en in welke hoeveelheid u zelf wilt.

Gecombineerde kookplaten - een goede oplossing voor de technische uitrusting van uw keuken. Ze zijn handig voor onderbrekingen in gas of elektriciteit, maar ook voor verschillende doeleinden - koken in grote volumes, opwarmen of een snel ontbijt. Overweeg de belangrijkste voordelen van deze keuze:

 • een uitstekende back-upoptie wanneer de elektriciteit wordt afgesneden of de gastoevoer wordt afgesloten;
 • het vermogen om de snelheid en het vermogen van het koken te regelen - het elektrische zorgt voor een sterkere verwarming, terwijl het gas het sneller maakt;
 • kunt u bronnen besparen in het kookproces.

Het nadeel van dit type oppervlakken is de noodzaak om voortdurend te controleren welk gereedschap moet worden gebruikt - elektrische en gaspanelen stellen verschillende eisen aan bodemmateriaal. Voor inductie is de beste optie gebruiksvoorwerpen gemaakt van geëmailleerd staal en gietijzer.

Bij het kopen van dergelijke apparatuur is het belangrijk om aandacht te besteden aan de fabrikant. Bekende grote merken hebben een aanzienlijk voordeel - een enorme basis voor technische ontwikkeling en goed uitgeruste productie. Door een ingebouwde brander set van gemengd type van een populaire fabrikant te kiezen, krijgt u automatisch uitstekende technische en prestatie-indicatoren, een lange levensduur en een stijlvol ontwerp.

Houd bij het nemen van een aankoop rekening met zo'n belangrijke parameter als het oppervlaktemateriaal. Het kan anders zijn. Laten we de kenmerken van elke variant bekijken:

 • glazuur - gebruikt voor goedkope technologie, moeilijk te verzorgen, na verloop van tijd lijkt het krassen en chips;
 • roestvrij staal - ziet er toonbaar en heeft een langere levensduur, maar het is niet gemakkelijk om voor hen te zorgen (zelfs echtscheidingen zijn moeilijk te verwijderen);
 • glas en keramiek - sterk genoeg, gemakkelijk te gebruiken en gemakkelijk te onderhouden, maar ook niet beschermd tegen beschadiging.

Combi-kookplaat gecombineerd heeft verschillende soorten branders met hetzelfde type coating, bijvoorbeeld - 2-inductie en 2-glas-keramiek, evenals andere variaties.

Bij het kopen moet je niet alleen rekening houden met de basisparameters, maar ook minder voor de hand liggende (die vaak een belangrijke rol spelen). Laten we eens kijken waar we nog meer naar moeten kijken, een keuze maken:

 1. Management type - dit kan een goedkope en betrouwbare mechanische optie zijn of een aantrekkelijk aanraakscherm. Dat laatste is handiger om te reinigen, maar volgens de ervaring van consumenten zal het sneller falen.
 2. Locatie van vermogensregelaars - ze moeten van de verwarmingselementen worden verwijderd, anders zullen ze snel uitvallen door oververhitting.
 3. De aanwezigheid van een gietijzeren rooster, als het paneel gasbranders heeft.
 4. Bevat de geselecteerde combinatie een inductieverwarmingstype. U zult het om ten minste twee redenen waarderen: het bespaart elektriciteit en maakt het niet mogelijk om verbrand te worden (wat vooral belangrijk is als er kleine kinderen in huis zijn).
 5. Aanwezigheid van alle actuele functies.

Deze laatste parameter is een zuiver individueel criterium. Moderne kookplaten worden gekenmerkt door een breed scala aan functies die hun werking en het kookproces zelf aanzienlijk kunnen vereenvoudigen. We zullen hier verder meer op letten.

Moderne modellen van ingebedde oppervlakken worden gekenmerkt door ruime gebruiksmogelijkheden. Als u bereid bent iets meer te betalen om extra "fiches" van het gecombineerde panel te krijgen, kunt u op dergelijke functies rekenen:

 • elektrische ontsteking - als er gasbranders zijn;
 • timer - schakelt de verwarming op het aangegeven tijdstip uit;
 • warmte-indicator - geeft aan of de kookplaat is afgekoeld of nog niet;
 • gas controle - stopt de toevoer van gas wanneer de brand vervaagt;
 • regime stoppen&gaan om warmte te behouden - gaat naar een meer optimale capaciteit in het geval dat u afwezig moet zijn en het kookproces niet onderbreekt;
 • bescherming tegen bruisen - het automatisch uitschakelen van de branders als er druppels op druipen, bijvoorbeeld.

De vermelde mogelijkheden zijn uitgebreid en zijn niet aanwezig in alle modellen van oppervlakken. In dit geval is kiezen alleen gebaseerd op uw voorkeuren en behoeften. Dus, als u een klein kind heeft, is het raadzaam om de functie van een restwarmte-indicator op te nemen in de must-have. En voor de vergeetachtige "bescherming tegen koken" zal zeker verplicht zijn bij het kiezen. Denk van tevoren al deze nuances na en ga op zoek naar je ideale combinatiepaneel.

Moderne fabrikanten geven consumenten de mogelijkheid om geen keuze te maken, het kopen van een kookplaat. Het kan tegelijkertijd van verschillende typen zijn - het hangt allemaal af van je wens en tas. Gecombineerde oppervlakken stellen u in staat het kookproces te verhelderen, het gemakkelijker, sneller en aangenamer te maken. Bovendien zijn ze vaak een uitstekende manier om hulpbronnen te sparen - elektriciteit, wat geld, tijd en energie betekent. En onze beoordeling zal u tijd besparen om de kenmerken van deze techniek te bestuderen en u helpen een competente aankoop te doen.

Gecombineerde kookplaten: overzicht, types en beschrijving. Gecombineerde kookplaat inductie en elektrisch: beschrijving, voordelen en beoordelingen

Gecombineerde kookplaat is een uitstekende optie voor diegenen die zowel elektriciteit als gas tot hun beschikking hebben. Met deze combinatie kunt u de kookplaat flexibel gebruiken, omdat verschillende branders worden gekenmerkt door opwarming, werktemperatuur. Maar het belangrijkste voordeel van het gebruik van de gecombineerde optie is verzekering tegen plotselinge stroomonderbrekingen van elektriciteit of gas hoofdreparaties.

Gecombineerde kookplaten: rassen

Moderne technologieën hebben het mogelijk gemaakt om de mogelijkheden van gas- en elektrische kookplaten op verschillende manieren in één apparaat te combineren. Dus, gecombineerde kookplaten kunnen bestaan ​​uit:

 • Gasbranders op een metalen oppervlak (één of meerdere) en gietijzeren klassieke "pannenkoeken".
 • Inductie- en gasbranders op het glas.
 • Hi-Light (kookplaatbrander) en "gas op glas".
 • Het kan ook een gecombineerde inductiekookplaat en een elektrische kookplaat zijn.

Er zijn veel variaties van dergelijke gecombineerde instrumenten in termen van het aantal elektrische en gasbranders. De meest populaire zijn de volgende: "2 plus 2" en "3 plus 1", waarbij 3 elementen op gas en 1 elektrisch zijn. Andere combinaties zijn mogelijk, bijvoorbeeld "1 plus 3" of "3 plus 2", maar ze komen veel minder vaak voor.

Gecombineerde kookplaten kunnen onafhankelijk en afhankelijk van de oven zijn, verschillen in het type materiaal waaruit het werkoppervlak is gemaakt en hebben verschillende besturingsmethoden.

Het aantal elektrische en gastypen branders waarmee het oppervlak van de plaat is uitgerust, kan variëren, waardoor u een gecombineerde kookplaat kunt kopen met de set die u nodig hebt.

Prijzen voor verschillende modellen van dergelijke apparaten zijn afhankelijk van de fabrikant, het ontwerp en het type installatie.

Voordelen van het gebruik van dergelijke keukenapparatuur

De belangrijkste redenen voor de populariteit van gecombineerde kookplaten zijn hun veelzijdigheid en functionaliteit. Gasverwarming biedt snelheid en veel mogelijkheden om te koken. De elektrische zone is tevreden met de kracht van verwarming, gemak, zuinigheid in gebruik, extra veiligheid tijdens gebruik.

Moderne gecombineerde kookplaten worden door fabrikanten in een verscheidenheid aan modificaties gepresenteerd.

De belangrijkste redenen om dergelijke keukenapparatuur te kopen:

 • Keuze uit verschillende soorten branders. Dit is een uitstekende herverzekeringsoptie, als er problemen zijn met elektriciteit of met gasleveringen.
 • Gemak in gebruik. Met gas kunt u snel koken en een elektrisch fornuis biedt meer vermogen.
 • Werkelijk functioneel (van elektrische ontsteking tot gasregeling).
 • Gecombineerde kookplaten (elektrisch en gas) hebben handige bediening.
 • Een enorm scala aan fabrikanten en verschillende modellen.

Een dergelijke gecombineerde techniek heeft praktisch geen nadelen. Is het noodzakelijk om de gebruikte gerechten te controleren. Voor inductie zijn enkele potten nodig en voor elektrische en gasbranders - andere.

Gasfornuis gecombineerd paneel

De meest populaire modellen zijn gasfornuizen op het paneel en een elektrische oven (in afhankelijke versies). Volgens sommige eigenaren zijn dergelijke platen goed voor bakken en kunnen andere processen (frituren, koken, blussen) het beste worden uitgevoerd op gas. Hier kunt u niet alleen traditionele, maar ook meer originele composities kiezen. Bijvoorbeeld CATA LCI 631 A BK, waarvan het oppervlak is gemaakt van gehard glas. Zijn vier gasbranders worden vertegenwoordigd door een drievoudige kroon, die het koken versnelt. Er is ook een handige functie: elektrische ontsteking.

Niet minder populair zijn gecombineerde kookplaten, elektrisch en gas. Ze vullen elkaar aan. Koken wordt snel en gemakkelijk verkregen. Tegelijkertijd moet men niet bang zijn om het huishouden te verlaten zonder vers voedsel als gevolg van een accidentele onderbreking met elke vorm van levering. Veel voorstellen worden hier ook gepresenteerd. Erg populair bij klanten zijn de producten van Bosch. Het model PME675K01E is bijvoorbeeld uitgerust met een stijlvol glaskeramisch oppervlak met 3 gasbranders (waarvan er één is versterkt) en 1 elektrische brander.

De modernste, stijlvolle en tegelijkertijd handige oplossingen - wanneer een glaskeramische kookplaat zowel gas- als elektrische opties combineert. Dergelijke modellen worden geproduceerd door Hotpoint-Ariston (men kan ook een combinatie van het materiaal zelf vinden, bijvoorbeeld glas en roestvrij staal). En in de merken Kaiser, Neff, Electrolux en Gorenje zijn de Hi-Light-branders perfect op elkaar afgestemd met gasbranders op glaskeramiek. En dit is geen volledige lijst met voorstellen. In Electrolux EGE 6182 NOK is alles bijvoorbeeld ergonomisch en stijlvol: een mooi glaskeramisch oppervlak met 1 elektrische en 3 gasbranders. Deze gecombineerde kookplaat, gas en elektrisch, heeft de functie van elektrische ontsteking.

Gecombineerde elektrische kookplaat

Dergelijke modellen kunnen niet alleen worden gecombineerd met gasbranders - in het assortiment vindt u interessante combinaties van verschillende technologieën. Met de selectie van keukenapparatuur kan dergelijke multifunctionaliteit een goede service dienen.

Gecombineerde inductiekookplaat

Een van de vertegenwoordigers van innovatieve technologieën is de gecombineerde inductiekookplaat en de elektrische kookplaat, waarvan het functionerende principe radicaal verschilt van de klassieke manieren om gerechten te verwarmen. Omdat het verwarmingselement dient als inductie-eenheid, die zich onder de glaskeramische coating bevindt. En hij verwarmt alleen de afwas, en de brander zelf blijft praktisch koud. Het voordeel van inductieverbranders is zeer snel verwarmen, een breed scala aan temperatuurregeling en een hoog niveau van veiligheid.

Zo'n elektrische gecombineerde kookplaat is multifunctioneel en erg handig. Vergelijkbare voorstellen zijn te vinden bij Neff, Bosch, Gorenje, Electrolux, Zanussi, Hotpoint-Ariston.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

22 − 13 =