Gecombineerde huizen gemaakt van steen en houtprojecten

Projecten van huizen gemaakt van steen en hout: tradities en nieuwe technologieën

Onlangs is de bouw van woonhuisjes aan populariteit gewonnen in de technologie die bekend is in bergachtige gebieden. Dit zijn gecombineerde huizen gemaakt van steen en hout. Projecten met een garage en nutsruimten, opties voor stichtingen en een verscheidenheid aan moderne materialen maken het mogelijk om een ​​volwaardig huis met twee verdiepingen te bouwen.

Voordelen van de oude bouwtechnologie

Oorspronkelijk verschenen gecombineerde huizen van steen en hout (projecten en incarnaties) in de bergen van de Alpen. Ten eerste, alleen voor praktische doeleinden, was de benedenverdieping van geplaveide straten, die altijd overvloedig zijn in het bergachtige terrein. Ten tweede bedreigen alleen de wanden van de steen in contact met wintersneeuw onnodige hydratatie en vernietiging. Traditioneel was de eerste verdieping gereserveerd voor huishoudelijke behoeften, en de woonvertrekken bevonden zich op de tweede verdieping. De bovenste laag is gebouwd van hout, dat de warmte goed houdt. Er waren slaapkamers, gastenkamers en andere woonvertrekken.

Zulke bouwmethoden, huizenprojecten in combinatie met steen en hout werden op grote schaal gebruikt door kooplieden in de steden van het pre-revolutionaire Rusland. Het warenhuis met de goederen en de winkel bevonden zich in de lagere en de familie woonde op de bovenste, meer comfortabele vloer. Dit zorgde niet alleen voor comfortabel wonen, maar ook voor de veiligheid van waardevolle eigendommen in geval van brand.

Hoe het oude huis nieuw, ruim en modern te maken

Om het gebied van een oud, maar degelijk huisje te reconstrueren en te vergroten, kun je niet alleen een vleugel toevoegen. Projecten van huizen in combinatie met steen en hout geven een kans om de woning te moderniseren door het aantal verdiepingen te vergroten en de lagere muren te behouden. Het is belangrijk om vast te houden aan een bepaalde volgorde in het gebruik van materialen: de bovenste structuren moeten lichter zijn dan de onderste. De volgende paren worden aanbevolen:

 • steen of baksteen + massief hout of hout;
 • hout + draadframe vloer;
 • monoliet + SIP-panelen.

Een van de belangrijkste vereisten, die moet voldoen aan het ontwerp van huizen, gecombineerd met steen en hout - de juiste koppeling van de onderste en bovenste lagen. De plaatsing van de dragende muren van beide verdiepingen moet noodzakelijkerwijs samenvallen. Anders kunnen tijdens de werking van de constructie onaangename gevolgen niet worden vermeden. Bij het verbinden van buitenmuren van verschillende materialen is het belangrijk om de betrouwbaarheid, dampscherm en thermische isolatie van de overgangen te garanderen.

Hoe traditionele materialen te vervangen

Gecombineerde huizen van steen en hout, waarvan de projecten worden aangeboden door bouwbedrijven, worden nu gebouwd in verschillende klimaatzones. Gegeven de kenmerken van de grond, selecteren ze het type fundering: riem of paal. Gebruik in plaats van een steen nu een baksteen, schuimbeton, arboliet of blokken van poreus keramiek.

Een enkel logboek om budgettaire redenen wordt vervangen door gelijmde liggers of SIP-panelen.

Op de begane grond zijn een garage, stookruimte of keuken, slaapkamers, badkamers, kinderkamers en andere woonruimtes die traditioneel boven hen zijn geplaatst: handiger, warmer en comfortabeler.

Welke extra voordelen heeft Alpine-technologie?

De bouw van een cottage met twee verdiepingen is duur. Bijna alle gecombineerde huizen gemaakt van steen en hout (projecten, foto's, echte gebouwen) zijn een voorbeeld van hoe u kosten kunt besparen. Naast het besparen van geld heeft deze technologie verschillende voordelen:

 1. Wanden gemaakt van hout, verhoogd tot de hoogte, dakoverstekken worden beschermd tegen vocht door natuurlijke neerslag.
 2. De toename van het nuttige oppervlak van het gebouw is mogelijk met een echte verlaging van de kosten.
 3. Projecten van huizen, gecombineerd met steen en hout, stellen hun bewoners in staat om in de zomer in koelte en in de winter - in warmte - te leven.
 4. De eerste, zwaardere vloer biedt het gebouw brandveiligheid en stabiliteit, de tweede - een overvloed aan licht, frisse lucht en milieuvriendelijkheid.
 5. Originele en mooie uitstraling van het gebouw.

Het gebruik van combinaties van moderne bouwmaterialen en de beschreven regels voor de bouw van een alpine chalet maken het mogelijk om een ​​mooi, comfortabel en mooi woonhuis te bouwen volgens een oude, beproefde technologie.

Populaire projecten van gecombineerde huizen gemaakt van steen en hout

Een privé, mooi ruim huis, gebouwd door eigen handen, trekt veel. Maar het is één ding om te dromen over je eigen huis, en helemaal een ander bouwt het gebouw vanaf de fundering tot aan het dak. Vandaag, grote populariteit, gebruik woongebouwen, gemaakt van steen en hout.

De stijl van het chalet wint vaart en wordt een modieuze trend in de bouw. Ontwerpers bieden een verscheidenheid aan projecten van gecombineerde huizen, met betrekking tot de elite, middenklasse en economy class. In de meeste gevallen zijn toekomstige eigenaars van particuliere woningen geïnteresseerd in goedkope projecten van gecombineerde huizen in steen en hout.

Naast de lage kosten trekken gecombineerde huizen van chalets gemaakt van steen en hout veel voordelen. Hiervan moet worden opgemerkt:

 • Duurzaamheid van de structuur.
 • Hoog niveau van duurzaamheid, duurzaamheid.
 • Brandveiligheid.

Plus, houten structuren worden gekenmerkt door gezelligheid en warmte behoud. En in combinatie met metselwerk ziet deze structuur er mooi en degelijk uit. Dat de gebruikte materialen niet werden verspild, raden meesters van te voren aan in welke variant ze zullen worden gebruikt. Het populairst is het project van een gecombineerd huis in de stijl van een chalet.

Projecten van gecombineerde huizen zijn verschillend. De antwoorden van de meesters beweren dat ze niet allemaal succesvol zijn. De optie waarbij een bakstenen structuur eerst wordt gebouwd en vervolgens bekleed met houten voering, kan op den duur leiden tot materiële schade. Laten we niet vergeten dat baksteen en hout een verschillende thermische uitzettingscoëfficiënt hebben. Als het metselwerk correct is bekleed met hout, moet er voldoende afstand tussen de materialen zijn. Maar na verloop van tijd kunnen insecten en knaagdieren in deze ruimte beginnen.

Mogelijke en omgekeerde optie, waarbij de houten structuur wordt geconfronteerd met een baksteen. Maar door de herschikking van de volgorde van gebruikte materialen, verandert de essentie niet. Tussen lagen van materialen, schimmel, schimmel kan worden gevormd, kunnen schorskevers bezinken.

Recensies over gecombineerde huizen gemaakt van steen en hout turnkey betogen dat de meest optimale combinatie van materialen - vloer, zoals getoond in de foto. Het project van een dergelijke structuur kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien:

 • De eerste verdieping is een bakstenen gebouw, waarin zich business-kamers bevinden - een keuken, een eetkamer, een boilerruimte, een gastenkamer met een open haard.
 • De tweede verdieping is hout. Hier is er een slaapkamer, een kinderkamer, gastenkamers. Een zachte geur van hout zal helpen om te ontspannen en te kalmeren.

De antwoorden van de meesters zeggen dat om het ideale project van een gecombineerd huis te creëren, het noodzakelijk is om rekening te houden met de eisen en wensen van de klant. In ieder geval moet de kapitein de toekomstige eigenaar waarschuwen dat het beter is om technische communicatie op de eerste verdieping te plaatsen. Gezien het gemak van hout, hoeft u de eerste verdieping van dit materiaal niet te bouwen. Ondersteuningsmuren moeten van steen zijn, zodat het huis als geheel sterk en betrouwbaar is.

Gecombineerd huis steen is een turn-key hout van economy class, kan worden geconstrueerd van beton monolithische fundering, keramische bakstenen en grenen hout. Aangezien het huis twee verdiepingen telt, zijn de trappen in het gebouw een vereiste.

Een uitstekende keuze - houten trappen in het huis en monolithisch - buiten. Een prachtige toevoeging aan het gebouw is de zolder op de tweede verdieping, die een decoratieve afwerking heeft die qua kleur overeenkomt met de decoratie van de wanden van de eerste verdieping.

Projecten van economy class in combinatie met huizen van steen en hout in de stijl van het chalet, moeten noodzakelijkerwijs een ruim terras bevatten. Dit element van het gebouw is het kenmerk van dergelijke woningen. Een ander verplicht element van een succesvol project in chaletstijl is de aanwezigheid van een plat dak met een breed bereik van de vleugels. Dankzij deze oplossing wordt het houten deel van de constructie beschermd tegen vocht en neerslag.

Het ontwerp van een huis in de stijl van een chalet moet noodzakelijkerwijs een hellende dakhelling hebben. Alleen op deze manier zal zich in de winter sneeuw ophopen op het dak, die zal fungeren als een extra warmte-isolerende laag. De eigenaar moet er echter voor zorgen dat de sneeuw zich niet te veel verzamelt. Een extra belasting kan immers leiden tot een kapot dak.

In een foto van gecombineerde huizen gemaakt van steen en hout, is het duidelijk dat de basis altijd is gebouwd van steen. Deze regel moet in acht worden genomen bij het creëren van een gecombineerde structuur. Steen of baksteen is bestand tegen de belasting, wat onvermijdelijk is bij de constructie van de tweede verdieping.

Nadat een betrouwbare basis is geplaatst, wordt het niet aanbevolen om de gevel te voorzien van synthetische materialen. Indien mogelijk worden het gevelgedeelte en de afwerking geproduceerd met behulp van natuurlijke materialen. Deze regel is de belangrijkste tijdens het bouwen van dit chalet.

Gecombineerde turn-key huizen gemaakt van steen en hout, zijn een uitstekende oplossing. Om ervoor te zorgen dat deze structuur lang heeft gediend en een praktisch en betrouwbaar huis is, wordt het aangeraden het advies van de meesters strikt te volgen.

De meningen van professionals beweren dat ik bij het combineren eerst een steen gebruik en voor de constructie van de bovenverdieping een boom. In dit geval is de eerste verdieping ingericht voor een bijkeuken en op de bovenverdieping zijn woonkamers en ontspanningsruimten.

Naleving van eenvoudige regels, zal snel en efficiënt een betrouwbare constructie van economy class bouwen.

Voor- en nadelen van gecombineerde huizen gemaakt van steen en hout, designkenmerken

De bouw van gecombineerde huizen voldoet aan moderne trends. Mensen proberen hun woning betrouwbaar, duurzaam en milieuvriendelijk te maken. De gebouwen van steen en hout voldoen volledig aan deze eisen. Ze zijn erg praktisch en worden steeds populairder bij particuliere ontwikkelaars. Wat je moet weten voor het opstellen, wat zijn de voor- en nadelen van huizen van dit type, zeggen experts.

Gecombineerde huizen: wat is het?

Een vergelijkbaar type structuur is geen knowhow. Zelfs in de tijd van Kievan merk Rus dat zulke huizen duurzaam, licht, beter bestand zijn tegen vuur en beter warmte beschermen. Met de ontwikkeling van technologie is er meer variatie ontstaan ​​in de combinatie van materialen voor gecombineerde huizen. De steen en de balk blijven echter het dichtst bij het ideaal.

Tweedelige huizen, in de regel, hebben 2 verdiepingen. Het kelderniveau is opgetrokken uit een stevige steen, die niet bang is voor vuren, harde wind, neerslag, ondergrondse wateren en overvloedige zon. Daarnaast is de stenen fundering van het huis een uitstekende ondersteuning voor de tweede verdieping, die wordt verzameld uit hout. De balk helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te verhogen, geeft gezelligheid, schoonheid en gemak. Het kan van verschillende typen zijn, afhankelijk van het doel:

 1. Gelijmd. Eén element bestaat uit veel dunne gelijmde lamellen van naaldsoorten.
 2. Unshaped. De gebruikelijke balk verkregen na het verwerken van de stam op de zagerij. De goedkoopste van de opties voor constructie.
 3. Geprofileerd. Heeft groeven en uitsteeksels voor een betrouwbare bevestiging en verbetering van de thermische isolatie van de gewrichten. Heeft duidelijk ingestelde parameters.

Onder de projecten van samengestelde particuliere woningen is veel vraag naar de chaletstijl - de Zwitserse herdershuizen met karakteristieke, zeer prominente dakrand van de kroonlijsten. De vorm van het huisje was niet zonder reden. Hiermee kunt u de zonnestralen maximaal omzetten in thermische energie. De tweede houten vloer van dit huis is een zolder.

Aandacht alstublieft! Andere opties voor combinatie met hout: beton, schuimblokken, geëxpandeerde kleiblokken of gewapend beton.

Voors en tegens van gecombineerde woningen

De populariteit van dergelijke huisjes wordt verklaard door het grote overwicht aan positieve kenmerken ten opzichte van negatief. Dit type structuur is eigenlijk heel praktisch. De voordelen:

 • lichte constructie, vermindering van de druk op de fundering (in vergelijking met het gebruikelijke stenen of bakstenen huis);
 • de mogelijkheid om te bouwen op een plaats met een dicht grondwaterspoor;
 • duurzaamheid;
 • de mogelijkheid van montage met behulp van moderne ecologische materialen, veilig voor het milieu;
 • een ruime keuze aan ontwerpoplossingen samen met een hoge esthetiek;

 • efficiency;
 • hogere brandveiligheid (in vergelijking met gebouwen alleen uit hout of moderne brandbare materialen);
 • verhoogde bescherming tegen vocht;
 • functie van de tweede verdieping-thermos: in de hitte zal er koel zijn, in de kou - warmer.

Nadelen van tweedelige huizen zijn niet zozeer:

 • een boom dient minder dan een steen;
 • steen en hout hebben zeer verschillende fysische en technologische eigenschappen, hierdoor kunnen, na uitbuiting in strenge vorst of in hitte, moeilijkheden ontstaan;
 • Zelfs in combinatie met een niet-brandbare buur blijft de staaf ontvlambaar materiaal.

De steen is niet zo licht als schuimblokken of geëxpandeerde kleigebouwmaterialen. Zo'n huis moet verder worden versterkt door de verzakking van een hoge fundering. Desalniettemin is gecombineerde huisvesting een optie voor diegenen die een huisje met twee verdiepingen niet kunnen betalen. Architecten bevelen dit type structuur ook aan als de fundering van een bakstenen of stenen huis met 2 verdiepingen door de zware belasting kan barsten of scheef trekken. In feite voor het bouwen van een vrij eenvoudige basis voor een gebouw met 1 verdieping.

Raden van specialisten in het ontwerp van samengestelde huizen

De ontwerpbenadering in de indeling van kamers kan elk zijn, maar past meestal in het natuurlijk-natuurlijke concept. De gevel van het huis is meestal ook niet extra bekleed - hoe natuurlijker de textuur eruitziet, hoe beter. Het stenen deel kan bovendien in de landelijke of andere richting worden ingericht en de balk met houtsnijwerk versieren.

Er zijn uitzonderingen, bij het gebruik van moderne facing materialen, beide vloeren leiden tot een uniforme stijl van decoratie. Maar in dit geval, vergeet niet de verschillende eigenschappen van materialen. Over een paar jaar ziet de facing er nog steeds goed uit, aan de andere kant zal deze er niet uitzien.

Bij het opstellen van een project doet de grootte van de woning er niet toe. Op de foto ziet u compleet verschillende huisjes in grootte en design. De staat van de grond is ook van weinig belang. Het belangrijkste is dat het land niet wordt overspoeld en bestand is tegen een stenen huis van één verdieping.

De bouw van een dergelijk gebouw kost relatief weinig tijd. De hoofdperiode gaat naar gieten, het drogen van de fundering en het optillen van de stenen muren. Het lichtere houten niveau is veel sneller: er is geen versiering voor nodig. Tenminste in de eerste keer dat je kunt leven met kale houten muren, terwijl je de onderste verdieping op trekt. Alvorens een spatel of bekledingspanelen op te pakken, voer je communicatie uit. Ze worden geadviseerd om slechts één verdieping te hebben.

Aandacht alstublieft! De combinatie in een twee verdiepingen tellend gecombineerd pand voor zaken en leven is behoorlijk gewild. Beneden bouwen de eigenaars een commerciële ruimte, en op de top leven ze zelf, een aparte uitgang en communicatie makend.

De combinatie van materialen in de woningbouw biedt ruime mogelijkheden voor zijn stijlontwerp. Je kunt voor elke smaak een huis maken. Om niet teleurgesteld te zijn in het resultaat, werk alleen met ervaren bouwers.

 • Voordelen, kenmerken van het ontwerpen van een kozijnhuis met een zolder
 • Huizen en villa's van baksteen: de voor- en nadelen van het materiaal
 • Huis in Wright-stijl - eenvoud en originaliteit tegelijkertijd
 • Hoe een huis onafhankelijk van een bar te bouwen: selectie van materialen, ontwerp, bouwtechnologie

Aandachtswedstrijd voor onze abonnees!

We spelen 10 sets automatische besproeiing "Gardena"

Dus sturen we één keer per week een samenvatting met de meest populaire artikelen.

* U kunt zich op elk gewenst moment uitschrijven voor deze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

4 + 6 =