Gecombineerde keukens

De regels voor het combineren van kleuren in het interieur van de keuken

De combinatie van kleuren in het interieur van de keuken, zonder enige overdrijving, is het belangrijkste! Je kunt veel geld uitgeven voor afwerking, dure meubels en accessoires kopen en uiteindelijk iets kleurrijks en compleet onaantrekkelijks krijgen.

In dit artikel vertellen we het u en laten we aan de hand van eenvoudige voorbeelden zien hoe u kleuren moet selecteren.

Geen duistere termen, zoals 'zwart-wit', 'chaos' - je zult het hier niet vinden. Geen theorie en onduidelijk redeneren!

Laat dit door professionele ontwerpers worden gebruikt, en we gaan de andere kant op: we gaan uit van de kleur van het hoofdonderwerp van de situatie en proberen al verschillende varianten van contrasten. En op de manier om te betogen, wat goed is en wat slecht is.

We zijn er zeker van dat onder alle variëteit van de voorgestelde voorbeelden u zeker iets geschikts zult vinden!

Basisregels voor het combineren van kleuren in het interieur

De basisregels voor het combineren van kleuren in het interieur zijn eenvoudig, net als twee keer: probeer niet alles in één keer te omhelzen en gebruik niet alle kleuren die je leuk vindt tegelijkertijd!

Het klinkt eenvoudig, toch?

Maar als het om zaken gaat, begint het hier: "En misschien koopt u voor dit rode tafelblad een schort, in lila-koraalachtige tint? Of, in oranjerood? Of, in terracotta-bruin? Nee? Bust? Koop dan misschien paarse stoelen en gordijnen? ".

Uiteindelijk blijkt wat we in eerste instantie zeiden: overladen met heldere elementen, die een chaotische puree vormen, waarin niet één "speelt".

En hoe moeilijk het ook is, het is noodzakelijk om iets ONE te noemen, waar ik eerst op wil letten!

Hoe het te doen, we vertellen je een beetje lager, maar nu kalmeren we degenen die alles tegelijk willen.

Voor dergelijke gevallen is er een mooie stijl van "Boho", waarvan we later ook zullen spreken, in de juiste onderverdeling. Dat is waar excessen worden verwelkomd en je kunt je geen zorgen maken dat je het overdrijft.

En hier is nog een regel, specifieker en nuttigst. Misschien is het naast hem niet nodig om je hoofd met iets anders te hameren, omdat het 100% efficiënt werkt.

Wet 60/30/10 betekent dat er in het binnenland niet meer dan 3 kleurenschalen mogen zijn en dat de verdeling ervan als volgt is:

60% - dominante kleur

30% extra kleur

De dominante kleur is helemaal niet degene die je favoriet is en die je overal wilt toepassen.

Dominant is de achtergrondkleur, waarop andere kleuren duidelijk zichtbaar zijn: de extra kleur en de belangrijkste, waarop men de nadruk wil leggen.

Bijvoorbeeld, als je echt van rode kleur houdt, dan is het om dat te bereiken merkbaar, maar onopvallend, het heeft slechts 10% nodig. En niet meer.

Heel goed staat de betekenis van deze wet op de onderstaande foto. Helaas is dit geen keukeninterieur, maar hier is het belangrijkste om u de regel voor een levend voorbeeld te laten zien:

Zoals je kunt zien, krijgen we een interessant effect als we deze regel naleven.

De kamer is in wezen beige-bruin, maar we zien het als geel!

En als je een overbelasting van het accent maakt, ziet de look er ongeveer zo uit:

Kijkend naar deze foto wordt herinnerd: "Gemengd in een stel paarden, mensen ..." ©.

En om een ​​of andere reden zijn we er zeker van dat de eigenaar van het interieur de rode kleur wilde benadrukken, maar het simpelweg overdreef.

En op het einde, tegen de achtergrond van deze helderste rode vlek, zie je geen keukenmeubilair, geen stijlvolle kap of een mooie tegel op je schort.

Natuurlijk zijn er ontwerpers die meteen zullen zeggen: dit is geen slechte smaak, het is gewoon een monochroom interieur (dat wil zeggen, er is één kleur en alle tinten).

Maar u weet dat dit slechts een mooie theorie en woorden is. Maar in feite zien we alleen een rode vlek, waarvan het de ogen snijdt.

Dus je moet goed nadenken en beslissen wat echt belangrijk voor je is.

En: de regel van drie kleuren betekent niet dat u slechts drie kleuren hoeft te selecteren.

Het betekent dat 3 kleuren zijn toegestaan.

Dat wil zeggen, als u een lichtbeige muur als achtergrond hebt, kan de vloer donkerbeig worden gemaakt en is het tapijt bijna wit. Maar al deze tinten moeten in 60% van de aanvankelijke percentages worden gelegd.

Hetzelfde geldt voor de tweede kleur en het accent. Maar ook hier, zonder fanatisme. De reeks voor twee of drie tonen ziet er organisch uit, maar het grote contrast lijkt al op twee verschillende kleurenschalen.

Natuurlijk kan de kamer niet zonder de vierde, vijfde kleur. Anders, op welke manier dan ook. Maar hun aandeel zou heel klein moeten zijn.

Identificeer het belangrijkste onderwerp, waarop ik zou willen wijzen

Waar beginnen we dan? Natuurlijk, met de keuze van een detail of een item dat u als het belangrijkste en mooiste van de hele situatie beschouwt.

 • Wanddecoratie
 • Werkende schort afwerking
 • Keukenmeubels
 • Stijlvolle accessoires
 • Nieuwste huishoudelijke apparaten

Zoveel als je niet wilt, maar je moet één ding kiezen, waarop je de nadruk wilt leggen. En dit element moet de basiskleur bevatten waarop u het accent legt (in de verhouding van 10% van de rest).

Laten we zeggen dat je een ongelooflijk mooi werkschort aan de muur hebt, rood.

Vervolgens concentreer je je erop, en een beetje meer rood in de vorm van impregnaties voegen toe aan de rest van de details: een kleine opname van rood in de kroonluchter, foto's, decor.

Heel klein, let op! Dus dat heb je in totaal maar 10% rood.

Maar laten we elk moment in meer detail bekijken.

Als je droomt van een ongewone en pakkende afwerking van muren, dan moet je afscheid nemen van het idee van te licht meubilair, flitsende accessoires en ongewone vloeren. De muren, die kunstzinnig zijn gedecoreerd - zijn zeer gedienstig.

En zodat ze goed kunnen worden overwogen, moet je andere dingen opgeven en hun meest neutrale uiterlijk en kleur kiezen.

Als je klaar bent om dit allemaal te verliezen omwille van gekleurde muren, handel dan!

Als je de opzettelijke ascese van muren wilt benadrukken (bijvoorbeeld gewoon wit, zonder decoraties en andere decoraties), dan moet je contrasterende accessoires selecteren, waartegen de witte muur er passend en elegant uitziet.

Ik bedoel schilderijen, kroonluchters, planken, etc.

Wanden in witte tinten

De combinatie van wit in het interieur van de keuken is mogelijk met vrijwel elk kleurenspectrum.

Maar als wit als achtergrond wordt genomen, dan is de beste tweede kleur de kleur van een lichte, natuurlijke boom. En al geaccentueerd - elke.

Niets beters bedenken is gewoonweg onmogelijk!

Met deze klassieke combinatie is bijna elk accent geschikt, behalve donkerbruin en zwart.

Maar als het zwart een tweede kleur heeft en de boom een ​​accent is, ziet het er heel elegant uit!

Kortom, de combinatie: witte muur + ongeverfd hout - een klassieker, die goed is in elke interpretatie.

Gekleurde muren (behang, ornamenten, etc.)

Als je heldere muren hebt, moet het meubilair zo eenvoudig en onopvallend mogelijk zijn. Anders mengen deze wanden zich eenvoudig met de kasten en kan er geen elegantie en spraak zijn.

De combinatie van kleuren in dit geval zou iets moeten zijn als: een gekleurde muur en massief meubilair, bovendien een contrasterende kleur, in plaats van een enkele kleurenschema.

De beste versie van de tweede toon in dit geval:

Als je geen idee hebt om een ​​goed contrast te kiezen voor de tweede toon, dan kun je het spectrum van kleurafstemming gebruiken.

En, het is beter om het online te doen, op een speciale service: https://colorscheme.ru

Daar kunt u zowel contrasten als kleuren van monokleuren kiezen.

Als u erachter komt hoe u deze site gebruikt, zult u nooit meer te maken krijgen met de vraag hoe u kleuren correct in het interieur van de keuken kunt combineren.

Muren afgewerkt met steen

De stenen muur is een zeer helder decorelement, dat is klein aan wat wordt gecombineerd, behalve wit en lichtbeige.

Elke andere kleur zal eenvoudig de natuurlijke kleur van de steen "doden" en het zal er niet duur uitzien.

Maar als de steen zelf wit is, dan is het gemakkelijker om de tweede kleur te selecteren. Maar hier moet toch worden overwogen, dat niet elk meubel- of ander meubelstuk wordt gecombineerd met een steen.

Geen plastic, MDF, metaal - kan hier niet meer zijn. Alleen natuurlijke materialen en het meest eenvoudige ontwerp.

Muren met stucwerk of tekeningen van gips

Als er op de muur wordt gegraveerd, is het het beste dat de hoofdachtergrond wit is. Het stuccopatroon kan absoluut steeds beter zijn, zodat de kleur ervan werd geaccentueerd, dat wil zeggen, het was slechts 10%, waarover we hierboven spraken.

Een helder werkschort is een detail waar heel veel van afhangt.

Als je dan de kleurrijke muren maakt, zal de schoonheid ervan vervagen. Hetzelfde geldt als het keukenmeubilair is afgestemd op de toon van het schort.

Bijvoorbeeld, nu heel populaire combinatie zoals: een gekleurde schort van gehard glas en een heldere keuken in toon.

Dit, lelijk, op zijn zachts gezegd. En te opdringerig. Zo ziet het eruit:

Als je een gekleurde keuken hebt, dan geen kleurrijke schorten! Dit is de wet.

Als een gekleurde schort, dan geen heldere keukens. Dit is belangrijk.

Zo ziet het kleurenschort er uit in combinatie met neutraal meubilair:

Er is een verschil, toch?

En nu, kijk hoe schorten er qua kleur uitzien. We hebben de meest succesvolle combinaties en interieurs met de juiste kleur geselecteerd.

Schorten in rode tinten

Rode kleur verdraagt ​​niet de aanwezigheid van vele tinten van zijn spectrum zij aan zij. Dat wil zeggen, roze, koraal, bordeaux, etc.

Met rood worden alleen de juiste contrast- of zwarte, bruine, grijze en witte kleuren gecombineerd. De laatste is een win-win keuze.

Ook, met een rode glanzende afwerking, zijn de spiegels perfect op elkaar afgestemd.

Schorten in blauwe en blauwe tonen

Blue "houdt" van de witte achtergrondkleur en natuurlijk, ongeverfd hout als een extra, tweede toon door de formule van drie kleuren.

Maar blauw, zonder additieven - de optie is niet de beste.

Blauw kan het best worden gebruikt als een extra kleur, omdat het te licht is voor een accent.

En dus ziet hij er geweldig uit in een paar met: lichtgroen, lila, wit en zwart.

Schorten in groene tinten

Groene kleur past goed bij geel. Als we het hebben over tinten groen, zoals pistache, olijf en anderen, dan zou geel in hun kleurenschema moeten staan.

Dat wil zeggen, de olijf is geschikt voor zand en mosterd, niet puur geel. Nou, het mengt ook met wit, gewoon perfect.

Schorten in oranje en gele tonen

Oranje "vrienden" met de green. Zeer goede en frisse combinatie. Oranje is ook geschikt voor bruine kleur. Precies geen sinaasappel combineren met geel, blauw, paars, paars.

Schorten van natuurlijke materialen

Hier kun je ook zeggen, hoe zit het met de decoratie van de muren met een steen. Als je een schort van marmer hebt, pak dan meubilair of vloer op onder de kleur van zijn aderen.

Als het graniet - dan kan de kleur worden gemaakt hetzelfde venster sills. In het algemeen, nogmaals ergens om het materiaal te dupliceren, niet meer dan 10%.

Kookschorten met ornamenten

Als je een schort hebt met een of ander ornament, bijvoorbeeld in het oosten, dan is het goed om het te dupliceren in gordijnen of in een tegel op de vloer of in een kroonluchter. Overal is het niet nodig om het te "schuiven", anders zal er een exorbitante diversiteit zijn.

Meubels en wanden met dit alles moeten neutrale kleuren en texturen zijn.

Stuiter op de kleur van het tafelblad

Het kiezen van een aanrecht is een belangrijk punt in de planningsfase. Als je niet aan haar gehecht wilt zijn, kies dan niet voor een aanstekelijk iets. En als u hebt gekozen, moet u dit overwegen wanneer u de rest van het kleurenschema selecteert.

Tafelblad gemaakt van natuursteen

De werkbladen van steen zijn erg mooi. Maar om alleen het aanrecht te plaatsen, zonder de dubbele steen van deze steen op een andere plaats in de keuken - het is het niet waard, anders ziet het eruit als een vreemd voorwerp.

Je kunt knippen met een steen: een vensterbank, een klein deel van de muur of vloer.

Maar maak in elk geval geen schort precies in de toon van het aanrecht! Dit is geen goede beslissing.

Tafelblad gemaakt van hout

Het houten tafelblad past perfect bij een houten eettafel, stoelen, houten ramen en planken. Maar niet met het houten meubilair van keukenkasten.

Meer correct, ze kunnen ook van hout zijn, maar al geschilderd, in plaats van natuurlijke kleuren. Anders zal je een sterk accent leggen op de ongeverfde boom, je keuken zal beginnen te lijken op een sauna!

Hoe zit het met de kleur van de muren, dan is de optimale wit. Maar de tweede toon is olijf, blauw. Dit zijn de meest win-win-opties die vaak worden gebruikt in interieurs zoals "Provence".

De combinatie van kleuren in het interieur van de keuken, hangt meestal af van wat voor soort meubels je hebt.

Natuurlijk, als je helemaal opnieuw ontwerpt en nog niets hebt gekocht, dan is het gemakkelijker voor jou.

Maar als het meubilair er al is, dan moet je alleen "dansen" en er zijn geen andere opties, omdat het een grote ruimte inneemt en de tweede, hulpkleur is.

Onverwarmde houten keuken

Als achtergrond voor zo'n keuken zijn de witte muren de beste.

En als accent - alle kleuren behalve bruin en donker oranje. Ze zullen bijna versmelten met natuurlijk hout.

Keuken in witte tinten

Witte meubels zien er geweldig uit op de muren van contrasterende kleuren. Dat wil zeggen, als keukenmeubilair onze 30% is, dan is de achtergrond 60%.

Met welke kleur het wit is gecombineerd - het heeft geen zin om op te sommen, omdat het absoluut combineert met elke kleur!

Keuken in rode tinten

De rode keuken is zeer goed te combineren met grijze kleur, roestvrij staal en spiegeloppervlak.

Bovendien zorgt het voor een goed contrast met zwart, maar het mag niet meer dan 10% zijn, anders is het erg donker en somber.

Bovendien mengt de rode keuken goed met blauw en wit. Dit trio lijkt op de maritieme kleuren en ziet er erg fris uit.

Maar een prachtige versie van de witte en rode keuken. Hier, hoewel het percentuele kleurevenwicht niet wordt waargenomen, maar toch, ziet het er redelijk goed uit.

Keuken in bruine tinten

Bruin - de kleur is erg chagrijnig en tolereert vrijwel geen buren, behalve wit en beige.

De rest van de kleur moet uiterst voorzichtig worden aangebracht, anders zal de hele schoonheid van de bruine keuken op een heldere achtergrond vervagen.

Onthoud ook dit: als je bruine meubels hebt, moet de vloer natuurlijk licht zijn. Anders is het zicht op de kamer donker en soms zelfs slordig.

Keuken in blauwe tinten

Blauwe gerechten mogen niet worden gecombineerd met gekleurde muren. Het maximum is de nauwelijks merkbare grijsblauwe toon van de muur. En beter - gewoon wit.

Op andere achtergronden ziet blauw er gewoon niet zo helder uit als we zouden willen.

Keuken in groene kleuren

Dit is een zeer lichte keuken, als de kleur verzadigd is. Het is natuurlijk beter om olijf- of pistachekleuren van meubels te kiezen.

Maar als je al een felgroene keuken hebt, is het accent misschien blauw of lila en de achtergrond lichtgeel of wit.

Keuken in lila tonen

Lila meubilair past goed bij lichtgroene tinten, olijf en kaki.

Ook lila gecombineerd met donkerrood, wit en zwart. Soms ziet het roze accent er goed uit, maar als er een extra accent is, is de vierde kleur zwart.

Keuken in gele tonen

De zonnige, gele keuken is perfect gecombineerd met een lichtgroen accent, lila en ook rood. En als achtergrond - wit is ideaal. Het is echter altijd perfect.

We vertrekken van accessoires en textiel

Als je het belangrijkste doel hebt - om de aanwezigheid van prachtige gadgets te benadrukken, schilder je de muren eenvoudig in wit en leg je op de vloer de gebruikelijke houten vloer.

Er is geen versiering meer nodig! Keukenmeubelen moeten in dit geval ook zo natuurlijk en discreet mogelijk zijn: een geschilderd of ongeverfd hout, wit plastic.

Accessoires en textiel zijn niet rijk aan zoveel stijlen.

Dit zijn landvarianten en etnisch. Ze hebben allemaal geen zin om op te noemen, we zullen slechts enkele van de populairste bestemmingen overwegen.

Accessoires in de stijl van "Provence"

Onder de accessoires in de stijl van "Provence" komt het blauw, blauw en groen gekleurde hout en gesmede elementen, geschilderd in zwart.

Er valt niets aan toe te voegen, want accessoires en kleuren van gordijnen zijn divers en hier is het uw taak om ze gewoon correct te combineren.

Onder hen moet er ook iets in de achtergrond zijn: textiel, bijvoorbeeld gordijnen, een tafelkleed met nadruk op accent, en de rest van het decor moeten daar tegenover staan. Er zou weinig accent moeten zijn.

Accessoires in de stijl van "Boho"

En hier kun je volop gaan wandelen! Boho is de stijl van de Tsjechische zigeuners die Bohemen bevolken.

Alles is hier al geschikt: muren, geschilderd in verschillende kleuren, en tegelijkertijd veel onlogische accessoires, een andere textuur van meubels en afwerkingen.

In "Boho" is het onmogelijk om te ver te gaan, integendeel.

Als u de kamer niet voldoende volzet, komt de stijlvolle look niet uit en ziet de keuken er gewoon smakeloos uit. Maar als er overal een overduidelijk overschot in zit, is de look stijlvol, vreemd genoeg.

Tot slot zou ik willen zeggen: de combinatie van kleuren in het interieur van de keuken - het is niet zo moeilijk als het leek! We hopen dat onze verzameling nuttig voor u is geweest.

Gecombineerde opties voor het verfraaien van de keuken en de koptelefoon

Kleuren hebben zo'n sterke impact op een persoon dat hun invloed wordt gebruikt in de psychologie om verschillende toestanden te corrigeren. Daarom moet de keuze van een schaduwpalet van elke kamer zorgvuldig worden benaderd. En de keuken is geen uitzondering.

Het interieurontwerp van de keuken, namelijk de kleur, kan de ruimte visueel groter of kleiner maken, warmer of koeler, hoger of lager. Kleur kan de eetlust en de stemming beheersen, dus verwaarloos een dergelijk effectief hulpmiddel niet. Hoekige en kleine keukens worden getransformeerd met een bekwame keuze uit een reeks kleuren.

Ondanks het feit dat wit, zwart en grijs als universeel worden beschouwd en op grote schaal worden gebruikt, kan een achromatische schaal, volgens psychologen, depressie veroorzaken. Daarom zijn er in elk ontwerp altijd zogenaamde chromatische tinten. Of het nu de basis is, of de contrastaccenten - de keuze van de ontwerper en de eigenaar van de ruimte.

Alle kleurencombinaties zijn onder te verdelen in 4 categorieën:

Uit de titel is het duidelijk dat het monochrome ontwerp in bijna dezelfde kleur zal worden gemaakt, misschien met lichte variaties in schaduw. De overige combinaties zijn geconstrueerd volgens het principe van de rangschikking van kleuren op het kleurenwiel.

Contrastcombinaties worden gemaakt vanuit tinten die zich in de cirkel tegenover elkaar bevinden. Het kan worden als twee tonen, en 4. Vervolgens worden ze geselecteerd volgens het principe van een vierhoek - een rechthoek, een ruit, een vierkant. Het zal harmonieus zijn, maar eerder contrasterende tinten.

Het triadische schema veronderstelt een keuze van tinten op de cirkel, gelegen op de hoekpunten van de driehoek. In feite zijn dit drie kleuren die organisch zijn in hun palet, maar vrij verschillend in hun basistint.

Aangrenzende combinaties worden ook analoog genoemd, omdat ze naast elkaar in het kleurenwiel staan. Het is bijvoorbeeld roze, paars en blauw. Een andere optie is groen, geel en oranje. Ondanks het feit dat, volgens de wetten van compositie, één toon de basis zou moeten zijn, kun je veel interessante en vrij gevarieerde uitzonderingen vinden, die harmonieus blijven.

De samenstelling van de keuken, gebaseerd op een gelijk deel van drie analoge tinten.

Elk schema heeft zijn eigen kenmerken en biedt ruime mogelijkheden voor de implementatie van gamma in het binnenland. Monochroom ontwerp ziet er altijd stijlvol genoeg uit en voegt in zijn diversiteit tinten van dezelfde kleur toe.

Welk schema u ook kiest, de muren, vloeren, plafonds, gevels moeten worden geverfd met eenvoudige regels:

 • Gebruik niet meer dan vijf tinten: vloer, muren, spanplafonds, gevels, schort kunnen worden ingericht in verschillende tinten. De bovenkant is meestal lichter, de onderkant donker. De uitzondering is de keuken in een zeer ruime kamer.
 • De wanden moeten lichter zijn dan de vloerbedekking. Als de vloeren bruin zijn, zijn de muren beige. Als u voor een lichte vloerbedekking kiest, zijn de andere oppervlakken wit of ivoor. Kies in dergelijke interieurs vaak pasteltinten voor het schilderen van meubels.
 • De gevels van de keuken moeten donkerder zijn dan de muren. Een donkere schaduw voor de muren is alleen van toepassing in het accentgedeelte.

 • Keukenplafonds moeten lichter zijn dan muren en meubels. Maar er is ook een plek om te combineren, waar u een voldoende donkere toon kunt gebruiken voor zonering of accentuering. Als u een spanplafond kiest, kunt u een ontwerp met meerdere niveaus gebruiken.
 • Combineren kan licht en donker zijn, helder en neutraal, veelzijdig en pakkend. Twee helder kunnen niet in gelijke verhoudingen worden gebruikt, zoals twee donkere. Maar elke lichte kleur, zoals universele tinten, kan grote oppervlakken bezetten - niet alleen wanden en vloeren, maar ook spanplafonds, headsets, hoeksets en een schort.

Varianten van het kleurenpalet van de keuken

Door het ontwerp van de keuken te ontwikkelen, kiest iedereen een palet voor zijn smaak en vereisten voor het aanpassen van de parameters van de kamer. Hoeksets moeten bijvoorbeeld worden geschilderd in een lichte tint, maar ten minste de bovenkant van de gevels moet zodanig zijn dat de slechte verlichting in de hoek niet wordt verergerd. U kunt niet een monofone bodem of bovenkant gebruiken, maar een contrasterende afbeelding. Maar als we het hebben over eilanden of rechtlijnige sets, dan zijn er meer opties voor meubels. En in elk van hen is er een harmonieuze oplossing met een speciaal karakter en gemoedstoestand. Tegelijkertijd is de gekozen stijl van het interieur ook belangrijk.

Technologische keukenoplossingen worden meestal geverfd in een vrij cool palet met grijs. Country-stijlen gebruiken een warm bereik, gedempte en neutrale tonen. Klassiekers en retrorichtingen kiezen vaak witte vlakken met luxe gouden of bordeauxrode afwerking. De Art Nouveau-stijl is een natuurlijk, maar helder genoeg interieur. Uiteraard heeft elk ontwerp zijn eigen prioriteiten en harmonieuze combinaties.

Grijze kleur verwijst naar neutrale tonen met een universeel karakter. Maar zoals al gezegd is dit een achromatische toon, dus een monochrome keuken in zo'n schaduw zal te deprimerend zijn. Maar het wordt gecombineerd met het volledige palet van het kleurenwiel.

 • De meest voorkomende oplossing is de combinatie van grijs en wit. Eigenlijk is het moderne keukens in minimalistische en technologische stijlen. Het gebruikt glans en een derde kleur in accenten - absoluut waar je zin in hebt. De gevels kunnen als één kleur zijn en de andere als achtergrond, dus geschikte en gecombineerde oplossingen rechtstreeks in de afwerking van de headset. Hier zijn verschillende varianten van toepassing: zowel de boven- als onderkant kunnen grijs en wit zijn.
 • Het duet van grijs- en pistachekleuren ziet er ook interessant uit: het is een frisse combinatie, toepasbaar in een dergelijke moderne ontwerpstijl. Hier zijn spanplafonds lichtgroen. Gevels kunnen zowel een pistachetoon op een grijze achtergrond als gecombineerd zijn.

Gevels van pistachekleur in combinatie met een grijze tint: de stretchstoffen in glans zijn in harmonie met de metaalachtige glans van de pistachio-headset.

 • In matte afwerking vormt grijs een perfecte aanvulling op de bruine houten gevels. Dit is een natuurlijke oplossing die de headset harmonieus maakt met betrekking tot elke achtergrond - zowel neutraal als helder genoeg. Organisch uitziende meubels, waarbij de top - grijs en de onderkant - een natuurlijk hout. In dit geval helpt het ontwerp om de ruimte ruimer en visueel hoger te maken. Dit is de beste optie voor moderne stijl, functionalisme, Japans minimalisme.
 • Grijs past perfect bij elke heldere kleur. Het ziet er organisch uit met rood, oranje, geel, blauw en blauw. Een combinatie van paarlemoer, zacht en technologisch - in metalen, moderne of landelijke stijl, matte gevels, zal zacht en romantisch zijn.

Keuken in art-nouveaustijl met een grijs-rode suite.

Op dezelfde manier als de grijze universele worden zwart en wit beschouwd. Zwart kleurt meestal de onderkant van het meubilair of een contour daarvan en de bovenkant wordt aangevuld met een lichte of vrij rijke toon. Witte keukensets kunnen ook worden gecombineerd met absoluut verschillende tinten, waarvan de sfeer in het interieur afhangt. Dat is de reden waarom de belangrijkste impact op het karakter van de kamer meer verzadigd en helder wordt - een chromatische toon.

Dit is een extravagante kleur, die is gekozen voor combinatie met verschillende tinten. Moderne keukens kunnen monofonisch zijn, maar meestal combineren de gevels:

 • De kleur van vuur met grijs, wit en zwart is harmonieus. Misschien is zelfs het noemen van dergelijke universele combinaties zinloos. Maar het is belangrijk om de tinten erin te verdelen en te harmoniseren. De bodems zijn meestal in een helderdere kleur geschilderd en de bovenkant van het meubilair is rustgevender. Vloeren en wanden zijn geschilderd in neutrale kleuren. Hier zijn spanplafonds van vurige kleuren in één zone - boven de eetgroep - geschikt.
 • Het is interessant om er rood uit te zien met groen of zachtblauw. Deze merkwaardige oplossing is toepasbaar in moderne stijlen, in het ontwerp van modern, eco en country. Bij het combineren van een vurig met schaduwen van pistache, kan de laatste een achtergrond worden.

Lila en lila tinten zien er mysterieus, zachtaardig en romantisch uit. Maar het gebruik ervan is niet in ieders macht. Daarom is de beslissing om deze kleur te combineren niet eenvoudig:

 • Combinatie met pistachekleur is een natuurlijke en nogal interessante optie voor een harmonieuze keuken. We zullen een dergelijk duet toepassen in de stijl van Art Nouveau, hightech, romantiek. Het verspreiden van de toon kan anders zijn: de bovenkant is geschilderd in een lichtere kleur en de onderkant - in een donkere, hangt alles af van de violette saturatie.

Keuken in combinatie lila en pistache.

 • Organisch paars met geel, roze en blauw. Dergelijke combinaties worden gebruikt op een neutrale achtergrond, maar afhankelijk van de verzadiging van de tinten, kunnen ze op verschillende oppervlakken worden gebruikt, de hoekverven beschilderen. Zo zijn donkerpaarse spanplafonds een uitstekend accent voor het in zones onderverdelen van de eethoek.

Deze tinten hebben ook een natuurlijk palet en contrastrijke oplossingen. Ze worden gebruikt in verschillende combinaties en kleuren. De tint van de pistachekleur harmonieert bijvoorbeeld bijna met het hele gamma, maar de azuurblauwe kleur is meer geschikt voor neutrale oppervlakken.

Hoekoplossingen voor een kleine keuken in art-nouveaustijl: uitgerekte blauwe plafonds en azuurblauwe suite.

Dit bereik is harmonieus met helder geel en met het hele neutrale bereik. Op basis van blauw, kunt u een gezellige mediterrane stijl creëren, groen ligt dichter bij de eco-bestemmingen.

Natuurlijk zijn er veel opties voor combinaties en harmonieuze oplossingen, het is belangrijk om een ​​comfortabel bereik voor jezelf te kiezen, omdat het de stemming van alle gezinsleden beïnvloedt. Het is wenselijk om rekening te houden met de parameters van de kamer, zodat je met behulp van kleur niet alleen een gezelligheid kunt creëren, maar ook een functioneel ruim interieur.

Hoe een keukenset te kiezen - foto van interieurs, advies van specialisten

De keuken heeft qua functionaliteit een voorsprong op alle andere kamers. Meubilair wordt voortdurend blootgesteld aan mechanische invloeden en aantastingen van de omgeving: hoge luchtvochtigheid, hoge temperaturen, vervuiling, chemische reinigingsmiddelen, krassen en schokken. Daarom is de keukenset bijzonder veeleisend.

Er zijn twee opties om het probleem van de inrichting van de keuken op te lossen:

 • Aankoop van afgewerkte modulaire meubels;
 • Productie van een keukenset op basis van een individuele bestelling, rekening houdend met de bijzonderheden van de lay-out en wensen van de klant.

Het is uiterst moeilijk om het meubilair perfect geschikt te vinden voor alle parameters en voorkeuren. Daarom is de tweede optie veel populairder dan de eerste, ondanks de hogere prijs.

Voordat u naar de fabrikant gaat, moet u de volgende acties uitvoeren: 1. Meet de hoogte en breedte van de wanden, de afstand van de vloer tot de vensterbanken, de grootte van de vensters.

In de keuken zijn er drie belangrijke centra: een koelkast, een gootsteen, een fornuis. In de buurt van elk van hen moeten de werkoppervlakken worden georganiseerd.

De standaardhoogte van het werkoppervlak is 85 cm, de niet-standaard hoogte is maximaal 90 cm, de hoogte van het bovenste niveau is meestal 36, 72 of 92 cm, diepte is van 50 tot 90 cm, fabrikanten houden de hoofden meestal recht. Het heeft zijn eigen visuele effect. Echter, om de gezondheid te behouden, is een meer acceptabele optie om de hoogte van de werkgebieden te veranderen, waardoor de belasting op de rug tijdens het koken verandert.

De grootte van de keuken hangt af van de gekozen meubelstijl. Luxe ontwerprichtingen, zoals klassiek of barok, vereisen een groot gebied. Maar de kleine ziet er goed uit moderne stijlen, gebaseerd op minimalisme.

2. Teken een klein keukenplan, met daarop vensters, niet-standaard plaatsen, communicatie, stopcontacten, schakelaars.

Op basis van deze informatie kan de fabrikant een van de volgende indelingen van de keukenset aanbieden:

 • Enkele rij (lineair). Met een dergelijke lay-out komen alle items van de headset in een enkele rij in een rechte lijn;
 • Hoekig (z-vormig). De meest praktische variant van de opstelling van de keukenset is langs twee muren. In dit geval moet er echter voor worden gezorgd dat de deuren van de loodrechte kasten elkaar niet hinderen;
 • Parallel (n-vormig). Parallelle lay-out is geschikt voor grote kamers niet gecombineerd met de eetkamer. Keukenmeubels bevinden zich langs drie muren. Een goede oplossing voor grote gezinnen, waar ze veel koken. Het schort bevindt zich in dit geval langs de gehele omtrek van de muur;
 • Het schiereiland. Het is handig bij het combineren van keuken met eetkamer of woonkamer. Met deze opstelling zijn kasten en rekken aan de ene kant geïnstalleerd, en de andere is bezet door een barrek met stoelen;
 • Island. Deze lay-out vereist vrije ruimte. Het eiland kan worden gebruikt als een eethoek, een kookzone, een opslagplaats of meerdere functies tegelijkertijd. Hierop kunt u een tweede kookplaat of een gootsteen en daarboven - afzuigkap en verlichtingsarmaturen installeren.

3. Maak een lijst met huishoudelijke apparaten.

De keuken moet niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel. U kunt in de keukenset een koelkast, een oven, een vaatwasser, een kookplaat, een gas- of elektrisch fornuis, een wasmachine, een magnetronoven inbouwen. Meestal vinden de bewegingen in de keuken plaats langs de trajectplaat - de gootsteen - de koelkast, zodat deze objecten beter bij elkaar in de buurt zijn.

Het is noodzakelijk om de kap te installeren. Dit zal de levensduur van het keukenmeubilair verlengen. De kap kan een zeer aantrekkelijk uiterlijk hebben en bijvoorbeeld worden tentoongesteld in de keuken in loft-stijl. En kan worden gemaskeerd door scharnierende gevels, zoals in landelijke stijl.

4. Bepaal het materiaal voor de vervaardiging van de frame-headset. Fabrikanten bieden de volgende opties:

 • Massief hout. Dit is een erg duur materiaal, het wordt gebruikt bij de productie van elite keukens;
 • MDF;
 • Spaanplaat met waterdichte coating. Goedkoop, maar niet duurzaam materiaal, het maakt economy class van een keukenmeubel;
 • Multiplex. Dit materiaal is gemaakt door dunne platen hout te lijmen. Het is milieuvriendelijk, niet onderhevig aan vocht en vervorming.

5. Bepaal welke gevels nodig zijn.

De gevels van de keukenset zijn het voorste gedeelte. Indien gewenst, kunt u tijdens het repareren de headset niet volledig verwisselen en alleen de gevels veranderen. Dit bespaart veel geld.

Materialen voor de vervaardiging van gevels zijn als volgt:

Natuurlijk hout. De gevels uit de reeks waardevolle soorten zijn vooral geschikt voor ruime keukens, ingericht in klassieke stijlen. Ze kondigen de status en de materiële welvaart van hun eigenaars vanaf de drempel aan. Dergelijke gevels zijn milieuvriendelijk, duurzaam met een goede werking, hebben een uiterlijk buiten mode en concurrentie. De boom vereist echter zorgvuldige zorg, reageert op vocht en temperatuur, wordt donker in de zon, absorbeert geuren en is erg duur.

Houten gevels kunnen zowel massief als panelen zijn. Omdat de boom reageert op vocht, temperatuur en andere invloeden van de agressieve keukenomgeving, heeft deze speciale zorg en bescherming nodig. Daarom worden massieve gevels behandeld met speciale beschermingsmiddelen - vernissen en antiseptica. Vandaar de hoge prijs van massieve gevels;

MDF. De meeste keukens in Rusland hebben gevels gemaakt van MDF. Hun populariteit is te danken aan hun onovertroffen sterkte, weerstand tegen vocht en temperatuurveranderingen. Vanuit dit materiaal is het mogelijk om gevels in elke gewenste vorm te maken voor elke stijl.

Op zijn beurt kan MDF worden bekleed:

 • emailverf. Kleuring van platen uit MDF vindt in verschillende stadia plaats. Het uiterlijk en de duurzaamheid van de gevels hangt af van hoeveel lagen verf er worden aangebracht tijdens het verfproces. Fabrikanten presenteerden een luxueuze keuze aan geschilderde gevels van MDF. Men moet echter rekening houden met het feit dat vingerafdrukken en sporen van waterdruppels zichtbaar zijn op hun oppervlak en dat de kleur kan verbranden onder invloed van direct zonlicht;
 • PVC-film. Deze manier van kijken is de eenvoudigste en goedkoopste. Onverschillig voor hoge vochtigheid en extreme temperaturen. De film kan een verscheidenheid aan kleuren hebben, het is pretentieloos in de zorg en bestand tegen schuren. Misschien peeling de film en verbranden zijn kleur in de zon;
 • natuurlijk fineer. Deze gevels zijn indrukwekkend met schoonheid. Ze passen in elke stijl van het interieur. Duur in de originele prijs, ze vereisen geen complex onderhoud;
 • plastic. Er zijn frame gevels op basis van MDF. Invullen kan worden gemaakt van spaanplaat, glas of kunststof. Het is mogelijk en spiegelende inzetstukken. Zulke gevels zijn licht en goedkoop, in staat om verschillende ontwerpideeën te belichamen. Bijzonder goed bij gebruik van glas. Maar ze zijn moeilijk schoon te maken, hebben naden, worden gemakkelijk losgemaakt en mislukken snel.

spaanplaat - het op een na meest voorkomende materiaal voor de vervaardiging van gevels van keukens;

plastic. Het is verlijmd op een substraat van spaanplaat of MDF. Dit materiaal is bestand tegen de gevolgen van agressieve reinigingsmiddelen, vocht, vervaagt niet en vervormt niet;

Aluminium profiel. enEcht geschikt voor de keuken in de stijl van hightech en, gedeeltelijk, voor de loftstijl;

Inserts gemaakt van glas maken visueel eenvoudiger gevels van elk materiaal. Met transparant glas kunt u interne verlichtingskasten organiseren. Matglas en decoratief plastic verbergen de inhoud van het keukenmeubilair. Vooral elegante gevels met een afbeelding op het glas.

Gevels vervullen verschillende functies tegelijk: - esthetisch - ze creëren een soort keuken; - mechanisch - open en dicht toegang tot de inhoud van de keukenkasten; - Beschermend - bescherm meubels tegen vuil en externe invloeden.

Er zijn gevels die op verschillende manieren kunnen worden geopend: inklappen, inklappen (integraal of vouwen), slingeren, glijden, glijden. De koper kiest wat het handigst voor hem is. Rijen, houders, verdelers moeten hoogstwaarschijnlijk afzonderlijk worden gekocht.

Aangezien de gevels het leeuwendeel van alle corrosieve effecten van de keukenomgeving op zich nemen, moeten ze de volgende kenmerken hebben: - weerstand tegen vocht; - weerstand tegen de gevolgen van temperatuurveranderingen; - weerstand tegen mechanische stress; - kracht; - duurzaamheid.

6. Bepaal het materiaal van het aanrecht.

Meestal worden werkbladen gemaakt van:

 • behandeld hout. Ze zijn duurzaam, milieuvriendelijk en zien er goed uit, maar duur en vereisen speciale zorg. Op een houten tafelblad kun je geen verwarmde gerechten zetten, er kunnen sporen van een mes op zitten;
 • gelamineerde spaanplaat. Levensduur is niet meer dan 10 jaar. Als de kwaliteit van de gezamenlijke verwerking slecht is, kan deze worden verrot;
 • natuursteen (graniet, marmer, basalt). Zulke werkbladen zien er geweldig uit, praktisch en duurzaam, maar zwaar van gewicht en niet geschikt voor een bescheiden budget. In de poriën van de steen kan vocht zich ophopen;
 • kunststeen. Dit materiaal is veel goedkoper dan natuurlijk, maar heeft alle voordelen van de laatste, is niet bang voor vocht en krassen, heeft geen speciale zorg nodig. Bovendien kan een kunststeen elke vorm krijgen. Kan last hebben van een sterke temperatuurdaling;
 • roestvrij staal. Ze zijn duurzaam en bestand tegen alle effecten van de keukenomgeving, maar kunnen worden bekrast;
 • glas. Zo'n tafelblad zal een keuken van een aantal vergelijkbare toewijzen, geeft het een buitengewone, betoverende uitstraling. Maar het is heel praktisch niet, het is moeilijk om het in perfecte zuiverheid te houden. Bovendien bestaat altijd het risico van een splitsing;
 • acryl. Het materiaal bestaat uit acrylhars en minerale vulstof. Dergelijke werkbladen zijn praktisch en esthetisch.

7. Stop met het kiezen van de stijl van het versieren van de keuken.

Minimalisme is een stijl die aanwezig is in de meeste moderne designtrends van keukeninterieurontwerp. Hij wordt gekenmerkt door ergonomie, pragmatisme en neutraliteit. De strengheid van de lijnen en vormen van keukenmeubilair wordt aangevuld door een rustgevend, licht kleurenpalet. Al het onnodige wordt uit het zicht verwijderd, de techniek is ingebouwd. Dit geldt zelfs voor de handgrepen van kasten. In de stijl van minimalisme kan de keukenset worden gemaakt van glas, metaal of hout. De oppervlakken van het meubilair moeten glad zijn, zonder extra versieringen.

Glanzende oppervlakken reflecteren het licht en breiden de ruimte visueel uit. Ze creëren een aantrekkelijk uiterlijk en vereisen geen complexe zorg. Daarom, in moderne keukens, wordt glans vaak gevonden, bijvoorbeeld in de loft-stijl.

Modern - stijl voor onafhankelijke natuur. Het wordt gekenmerkt door een rijk kleurenontwerp in lichte kleuren, vage lijnen, een overvloed aan glanzende oppervlakken, functionaliteit, veel ingebouwde technologie. De materialen van de keukenset kunnen zowel natuurlijk als kunstmatig worden gekozen, met visueel gemak.

Klassieke stijl. Keukenmeubilair in klassieke stijl heeft houten oppervlakken, versierd met houtsnijwerk. Het wordt gekenmerkt door rustige lichte tinten. Populaire witte kleur, luchtig, licht en zuiver.

Land maakt een foto van een landhuis, eenvoud van leven. Het materiaal voor de vervaardiging van meubels is een gestructureerd hout, mogelijk kunstmatig verouderd. Natuurlijke kleur heeft de voorkeur. De techniek verbergt zich achter de gevels.

Houten keukenmeubilair met ingebouwde gestileerde apparaten creëren een beeld van de retro-keuken.

Het hok speelt contrasten van texturen. Het omvat materialen zoals metaal en glas.

Style hi-tech gaat uit van vloeiende lijnen, rationaliteit, eenvoud en hightech. Het maakt gebruik van zwarte, witte en zilveren kleuren, chroom en glanzende oppervlakken. Technologie verbergt zich niet, maar trekt juist de aandacht.

8. Kies de kleur van de keukenset.

Kleur beïnvloedt de stemming, eetlust en zelfs de gezondheid van de mens. Daarom moet u de kleurkeuze van keukenmeubelen met alle verantwoordelijkheid benaderen.

Voor een koptelefoon kunt u twee tinten kiezen, maar niet meer. In dit geval moet de bovenste laag lichter zijn dan de onderste. Zoekt tussen deze tegels een tegel uit, gecombineerd met beide kleuren.

De combinatie van houtstructuur en glanzend verchroomde oppervlakken is een populaire moderne ontwerptechniek.

De kleur van natuurlijk hout brengt warmte in het interieur, waardoor het dichter bij de natuur komt.

Bruine tinten geven een gevoel van veiligheid en vertrouwen, ze gedragen zich ontspannen. Combineer met alle mogelijke kleuren van het palet, passend in alle stijlen van het interieur.

Voor een kleine keuken is een witte koptelefoon geschikt. Het vergroot visueel de ruimte en maakt het meubilair eenvoudiger. Met witte meubels worden alle kleuren decor, textiel en huishoudelijke apparaten gecombineerd. Deze kleur kan met elke andere worden gecombineerd. Tegen de achtergrond daarvan is echter elke vlek duidelijk te zien, zodat deze geschikt is voor nette huisvrouwen.

Zwarte kleur in de trend, vooral relevant voor hi-tech stijl. Absoluut zwarte keukenmeubels worden alleen aanbevolen voor kamers met een groot oppervlak.

Zwart en wit zien er geweldig uit in een glanzende versie en in combinatie.

Pasteltinten van blauw en turquoise zorgen voor een kalme, koele sfeer. Het is geschikt voor huisvrouwen die hun gewicht in de gaten houden. Aanbevolen voor bezoeken met ramen met uitzicht op de zonnige kant.

Het felle kleurenpalet van de gevels staat op een intrigerende manier in contrast met de werkbladen van donkere steen.

Rood meubilair ziet er mooi en helder uit. Maar als u lang in een dergelijke keuken verblijft, worden uw ogen moe en krijgt u mogelijk een gevoel van angst en irritatie. Het is beter om roze of bordeauxrode tinten te verkiezen.

Groene kleur ziet er altijd goed uit in de keuken. Het creëert een gevoel van harmonie en vrede. Geel is de kleur van leiders en optimisten.

Geel en groen perfect gecombineerd. Kruidachtige, groene, smaragdgroene, olijfkleurige, pistachekleuren harmoniëren met een lichte, bruine, roze achtergrond. Citroen, mosterd en kanarietinten kunnen worden gecombineerd met strikte donkere kleuren.

Orange zal de hele dag een opgewekte stemming vragen en je eetlust opwekken. Combineren met een van de kleuren van het donkere palet zal de drijvende kracht enigszins dempen. Grijs en wit zien er ook geweldig uit in combinatie met oranje. Over het algemeen is deze kleur een uitstekende keuze, niet voor de hoofdachtergrond, maar voor accenten.

Lila kleur heeft de voorkeur van impulsieve aard, met ontwikkelde intuïtie. Zo'n keuken maakt indruk en wordt onthouden.

Als het meubilair licht en bescheiden is, kunt u zich concentreren op de decoratie van muren of een helder schort.

Om de werkruimtes te verlichten, worden decoratieve lampen in meubels gemonteerd. Onder de bovenste eenheid kunt u de LED-achtergrondverlichting repareren.

Het belangrijkste bij het kiezen van een keuken is om zelf te bepalen welk keukentype de keuken comfortabel zal maken en in het budget past. Een brede selectie van materialen, vormen en kleuren houdt gelijke tred met de vraag van de consument.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

3 + 6 =