Gecombineerd behang voor een woonkamer

Combineer het behang in de woonkamer - het idee om verschillende behangsoorten te combineren

Woonkamer - ruimte voor rust en ontvangst. Het ontwerp hangt grotendeels af van de decoratie van de muren. Een moderne modeontwerper is de combinatie van achtergronden. Deze originele beweging zal de woonkamerruimte ongebruikelijk maken en het thema van het gehele interieur van de kamer benadrukken.

Wanneer u behang kiest, moet u rekening houden met de basisregels voor het combineren van verschillende structuren en kleuren, uw fantasie en gevoel voor smaak omvatten, of kant-en-klare oplossingen op internet aanschouwen.

Kenmerken van het combineren van achtergronden

Het is niet zo eenvoudig om met succes verschillende materialen te maken in termen van textuur en kleur. Voordat je ze gaat kopen, moet je je kamer en de grootte ervan evalueren, rekening houden met wat je nodig hebt om het te verbergen, uit te breiden en misschien het plafond erboven te maken.

Het is de moeite waard om te overwegen dat voordat u een combinatie van behang kiest, u eerst het kleurenassortiment van meubels en verschillende decoratieve elementen moet bepalen, vermoedelijk in de kamer.

Dit is een van de belangrijke regels, de rest is als volgt:

 • kleurenspectrum. Overdreven enthousiasme voor innovatieve combinaties van felle kleuren, helpt niet bij het creëren van comfort. Verzadigde kleuren trekken de aandacht van anderen om hen heen en "slaan" ze in de ogen.

 • Wallpapers kopen. Als besloten wordt om ze onafhankelijk van elkaar te kiezen, zonder catalogi en de hulp van ontwerpers, dan moet je de geselecteerde rollen kopen, aan elkaar hechten en kijken of ze bij elkaar passen. Het is het beste als de monsters in textuur en prijs samenvallen, idealiter als ze door één fabrikant worden geproduceerd. Het aantal tinten en veel behang moet worden opgeslagen om zo nodig exact dezelfde kleur te kunnen kopen.

 • Het spel van contrasten.Buitengewoon solide behang in combinatie met hun tegenhangers met een groot patroon. Kleurlay-outs spelen in dit geval een ondergeschikte rol, een versie in één kleur kan een pasteltint zijn, en bloemmotieven of andere variaties van de tekeningen krijgen heldere kleuren. Gestructureerde achtergronden zien er harmonieus uit met vloeiende opties.

 • Visueel valsspelen. Met behang kun je de ruimte uitbreiden of hoger maken. Lichte kleuren in een fijn patroon en horizontale strepen gescheiden door lijstwerk of latten maken de ruimte ruimer en het behang dat aan het plafond blijft hangen, zal het optisch optillen.

  Door aan deze eenvoudige nuances te voldoen, kunt u een interessante achtergrond kiezen en een comfortabele omgeving creëren die de juiste lay-out mogelijk maakt.

  Er zijn vijf beproefde schema's voor het inrichten van de woonkamer met verschillende soorten behang:

  1. Verticale opstelling.
  2. Horizontale combinatie.
  3. Fotomuurpapier.
  4. Een patchwork-combinatie.
  5. Inserts.

  Overweeg de nuances van het combineren van elk van hen.

  Meestal kiezen ze voor contrasterende achtergronden van twee kleuren, maar dit zijn in principe brede banden en als je besluit drie kleuren te gebruiken, moeten ze smal zijn. Voor een meer ontspannen soort is het de moeite waard om stil te staan ​​bij aangrenzende kleuren. Wisselstrips kun je een interessant soort kamer bereiken, als hun kleuren contrast zijn, dan moet je behang van dezelfde breedte kiezen.

  Ze kunnen verschillende patronen hebben of monofonisch zijn. Dergelijke stroken worden op de gebruikelijke manier "bij de kruising" samengevoegd, maar u kunt een zigzagovergang van de ene rol naar de andere uitvoeren.

  De volgorde van de banden kan verschillen, wanneer twee kleuren worden gebruikt, wordt het als optimaal beschouwd om twee stroken van één toon en elkaar te combineren. Als u een bloemmotief of ingewikkelde patronen selecteert, kunt u deze met een deel van de muur achter de bank bedekken om de rustruimte te markeren. Op de kruispunten van het veelkleurige behang kun je plankochki of lijstwerk plakken en ze op het plafond dupliceren.

  Deze combinatie vereist speciale zorg. Meestal wordt het gebruikt voor absoluut vlakke wanden, anders zullen alle gebreken in het oppervlak zichtbaar zijn. In het geval van een horizontale combinatie van organisch behang, compleet met houten panelen. Ze zullen de kamer een respectabele uitstraling geven.

  Raad: De combinatie van verschillende textuur van behang kan helpen om de juiste accenten te regelen.

  Licht behang geplakt bovenop de muur en hun donkere tegenhangers aan de bovenzijde, tussen de twee gelijmde randen in de vorm van vormstukken en houten latten bedekt met lak, en papieren tegenhangers, maar ze moeten strakker zelf behang zijn. Een horizontale combinatie van muurbedekkingen wordt gebruikt voor grote ruimtes. Als de ruimte breed maar laag is, mag het behang niet meer dan een meter breed zijn.

  Bij het verlijmen van de kamer moet u elke verbinding tussen het behang duidelijk meten en ontwerpen, omdat het lastig is om de grote lengte van de rol te lijmen. Het niveau van het behang wordt gemeten door het niveau van de vloer en niet door het plafond, omdat de achtergrondlijn visueel moet overeenkomen met het meubelniveau.

  Ze bevinden zich meestal achter de bank of ervoor. Ze gaan door een groot doek, met een soort plot of bloemmotief. Ze worden op een muur geplaatst, gedeeltelijk of volledig gelijmd, en de rest van de kamer is meestal versierd met monofonisch behang. Vanwege foto-achtergronden kun je de ruimte visueel verdelen en bepaalde zones markeren.

  Fotomuren worden al meer dan 40 jaar gebruikt, maar hebben hun relevantie nog steeds niet verloren, en worden zelfs aan populariteit gewonnen, vooral hun 3D-tegenhangers en varianten met perspectief. Dit laatste kan de ruimte aanzienlijk vergroten, wat belangrijk is voor kleine woonkamers.

  Fotobehang, ingesloten in lijstwerk, kan interessant zijn om de ruimte in de kamer in te richten en te helpen bij het creëren van een van de klassieke stijlen.

  Voor hun creatie worden niet alleen verschillende achtergronden gebruikt, maar ook stukken stof, digitale muurschilderingen.

  Wanneer u ze gebruikt, moet u eerst een achtergrond met een meer monofonisch behang uitvoeren en vervolgens op de versierde muren worden de inlegvellen gemonteerd en zijn deze beperkt tot decoratieve lamellen of lijsten. Bij het kiezen van de materiaalinzetten moet u er rekening mee houden dat deze dichter moeten zijn dan de hoofdachtergrond van de wanden.

  Raad: Muren kunnen niet alleen met behang worden geplakt, maar ook met lichte of pastelverf worden geverfd.

  Grote inzetstukken worden gebruikt voor het in zones onderbrengen van een ruime woonkamer, als de ruimte smal en hoog is, verkleinen correct geselecteerde inzetstukken de hoogte en maken deze visueel breder.

  Ze worden zelden gebruikt om een ​​hal te versieren, ze hebben de voorkeur van creatieve mensen die zich graag met ongebruikelijke dingen willen omringen. Voor dit soort combinatie van behang, moet je verschillende stukken of rollen van verschillende variaties hebben. Kleuren en texturen hebben helemaal geen invloed, hoe meer contrast ze hebben, hoe beter.

  Met behulp van flappen die in elke vorm kunnen worden gesneden: vierkant, rechthoekig of ruitvormig, kunt u panelen maken of deur- en raamopeningen versieren.

  In een uitvoering van zijn ideeën in de praktijk, moet worden uitgebreid eerste gesneden stukken en zie hoe ze bij elkaar kijken, dan voor de bevestiging op de gewenste locatie, maar het belangrijkste ding - overdrijf het niet, anders zou het idee een slechte cartoon zijn. Eén muur of een klein stukje pleister ziet er mooi uit, maar de hele kamer, bedekt met hen, is belachelijk. De rest van de woonkamer achtergrond moet worden geselecteerd door een van de kleurenschema's, gelegen in de meest enten.

  Voordat u dergelijk creatief werk doet, is het de moeite waard om de varianten van de ontwerpers te bestuderen en vervolgens de meest geschikte te kiezen.

  Een gecombineerde methode om behang in de woonkamer te lijmen, kan het een speciale charme geven. Het is alleen noodzakelijk om te voldoen aan alle regels en smaak, en de kamer zal spelen met ongewone combinaties. Maar elk bedrijf vereist een grondige aanpak, elk van de voorgestelde combinaties moet eerst tot in het kleinste detail worden doordacht, zodat het harmonieus wordt gecombineerd met het meubilair en er goed uitziet in de ruimte zelf.

  Nog geen reacties, maar je kunt je mening schrijven of een vraag stellen.

  Reparatie is niet alleen een lastig bedrijf, maar ook behoorlijk cognitief. Om het gehele interieur mooi en harmonieus te maken, is het noodzakelijk om alle details correct te combineren.

  U kunt professionele ontwerpers om hulp vragen, maar u moet wel extra betalen. En u kunt zelfstandig alle nuances bestuderen en een uniek ontwerp creëren. Overweeg de belangrijkste moderne trends en soorten behang voor de woonkamer.

  Voor vandaag is het assortiment van wallpapers zeer divers en geweldig. Het lijkt niet moeilijk om de juiste optie te kiezen. Maar wees niet zo gemakkelijk om de aanstaande aankoop te behandelen. Het is zo gemakkelijk om te verdwalen in de aangeboden opties.

  De belangrijkste soorten behang voor de woonkamer kunnen worden gevormd in de volgende typen:

  • Met bloemen;
  • In de strip;
  • gecombineerd;
  • Modern behang;
  • Fotomuurpapier.

  Kiezen is echt van wat. Vervolgens zullen we elk type gedetailleerder analyseren, maar voor nu zullen we algemene aanbevelingen geven over de keuze van het behang voor de woonkamer.

  1. Kies alleen een kwaliteitsachtergrond. Ze zijn milieuvriendelijk en hopen geen stof op en raken snel opgebrand.

  2. De woonkamer is een vergaderruimte voor de gasten. Het hele interieur moet stijlvol zijn en alle details moeten in harmonie zijn met elkaar. Daarom moet je behang kopen voor de algemene stijl van de kamer.

  3. Kies niet te donker behang of, omgekeerd, wit. Het is beter om gouden tinten of groen te gebruiken.

  4. Het behang moet bestendig zijn tegen uitbranden en om ophoping van stof te voorkomen.

  In de mode zijn er altijd behang met bloemen geweest. Het belangrijkste is nu 3D-bloemen met een 3D-effect. Het volstaat om dergelijk behang alleen op één muur te plakken en andere muren te versieren met monofonisch behang. Krijg een zeer krachtig effect. Meestal versieren ze de muur waarlangs de tv staat.

  Je kunt kiezen voor een meer ontspannen optie, met kleine bloemen. Vervolgens kunt u alle wanden in de woonkamer lijmen. Maar alle andere interieurartikelen moeten in een ontspannen stijl zijn, en dus niet afleiden.

  Tekenen speelt een grote rol bij de vorming van het visuele effect. Omdat niet iedereen kan bogen op grote delen van de kamers, is het eenvoudigweg nodig om gebruik te maken van enkele ontwerptrucs om een ​​gezellige sfeer te creëren.

  Als u bijvoorbeeld een kleine woonkamer visueel wilt vergroten, is het raadzaam behang van lichte tinten met verticale strepen te lijmen.

  Als de kamer hoge plafonds heeft, maar de breedte van de kamer wenselijk is om uit te breiden, dan is een uitstekende optie horizontale dunne stroken.

  Het is voldoende om slechts één muur met dergelijk behang te versieren en visueel wordt het gebied van de hele kamer groter. Behangstrepen zijn en zijn altijd een uitstekende optie geweest voor de woonkamer.

  Naar de woonkamer zag er stijlvol en niet moe uit, ontwerpers adviseren om het behang te combineren. Een goede optie is twee of drie tinten van de hoofdkleur. Met deze methode kunt u ook verschillende zones in dezelfde ruimte selecteren.

  De zone die bedoeld is voor rust is het beste gemarkeerd met warme tinten en alle andere wanden kunnen worden vastgelijmd aan een kouder behang.

  Ook moet eraan worden herinnerd dat het reliëf behang of met het patroon, het noodzakelijk is om te combineren met de soepele. Dit is de perfecte combinatie. Het is het beste om behang uit één verzameling of catalogus te kiezen. Er is dus de mogelijkheid van de meest nauwkeurige en harmonieuze combinatie van behang.

  Meestal, bij het combineren van behang, gebeurt het lijmen op een van de volgende manieren:

  • Coat inzetstukken;
  • Focus op een muur;
  • Op hun beurt worden verschillende soorten behang gecombineerd.

  Als u de nieuwste trends in het behang voor de woonkamer in overweging neemt, zijn de meest voorkomende de volgende opties:

  Vloeibaar behang. Het zijn vezels uit cellulose. Ze verdragen temperatuurveranderingen, branden niet onder de zonnestralen uit, zijn eenvoudig op de muur aan te brengen en te verwijderen, verzamelen geen stof op zichzelf.

  Glasvezel. Ze verdienen een hoge erkenning vanwege hun duurzaamheid, bruikbaarheid, de mogelijkheid om meerdere keren te overschilderen. Een opvallend kenmerk van dergelijke achtergronden is hun hoge vermogen om vuur te weerstaan. Tijdens een brand zullen ze niet verbranden.

  Vlies. Hun populariteit is te wijten aan de dichtheid van het materiaal, dat hun burn-out voorkomt. Ze verdragen ook goed vocht. Het behangmateriaal laat toe dat ze meerdere keren opnieuw worden geverfd, waardoor de stijl van het interieur verandert.

  Het assortiment fotobehang is gewoon geweldig met zijn verscheidenheid: glanzend, mat, wasbaar, vinyl-gebaseerd, satijn-gebaseerd, soepel, ruw.

  Als je kijkt naar de zones die het vaakst versierd zijn met behang, dan is er een plek om te ontspannen. Het is dus leuk om na een dag werken in de sfeer van vrede en harmonie te duiken.

  De foto kan heel anders zijn: van dieren en planten tot landschapsschetsen. U kunt kiezen en oosterse motieven, als het hele interieur wordt vergemakkelijkt.

  De woonkamer kan in verschillende kleuren worden ingericht. Veel hangt af van de gekozen stijl van decoratie van de hele kamer, evenals van de individuele wensen van de klant. Overweeg de populairste kleuroplossingen voor het behang in de woonkamer.

  Witte achtergronden. De witte woonkamer zal zeker nog lang in het geheugen van de gasten blijven. U moet echter voorzichtig zijn bij het kiezen van deze kleur. Witte achtergronden verbergen zich niet, maar in tegendeel, alle tekortkomingen van de muren worden benadrukt. Licht behang is perfect voor kleine kamers met een minimaal interieurontwerp.

  Zwarte achtergronden. Een uitstekende optie om te combineren met andere kleuren. Zwarte kleur past perfect. De meest succesvolle combinatie zal zijn met groene, gouden, witte en rode bloemen, evenals hun schakeringen.

  Zwart en wit behang. Ongelooflijke luxe kan worden verkregen door witte, gouden en zwarte kleuren te combineren. Zo'n woonkamer zal een ongelooflijke koninklijke sfeer creëren. Zwart en witte kleuren zijn perfect voor moderne stijlen: hightech, modern.

  Bruin behang. Sommige mensen denken dat deze wallpaper-kleur saai zal zijn, maar dat is het niet. De hoofdconditie wordt correct gecombineerd met andere kleuren. Een ideale optie voor ontwerpers is de combinatie van bruine en witte kleuren. Een dergelijk interieur kan worden verdund met heldere accessoires in de vorm van een lamp of een afbeelding. Over het algemeen kunnen alle bruine tinten een zachte, ontspannen omgeving creëren.

  Grijze achtergronden. Deze kleur veroorzaakt dubbelzinnige relaties van veel mensen. Voor sommigen is grijze kleur alleen geassocieerd met een saaie perceptie, voor anderen is het de kleur van verfijning. Standaard is grijs geclassificeerd als luxe en verfijnde nauwkeurigheid. Ideale combinatie van grijs met witte en zwarte kleuren. Maar voor meer moedige mensen stellen ontwerpers voor deze kleur te combineren met geel of zelfs paars. Hierdoor krijgt de ruimte een geheel onverwachte ontwerpoptie.

  Lila wallpapers. De sensaties die deze kleur veroorzaakt, kunnen worden vergeleken met de ontwakende natuur met de komst van de lente. De lila kleur veroorzaakt kalmte en pacificatie. Maar het veroorzaakt geen vermoeidheid, maar, omgekeerd, kan het saaie ontwerp van de woonkamer verdunnen. Deze kleur kan goed worden gecombineerd met witte en grijze kleuren.

  Beige achtergronden. Het klassieke ontwerp van de woonkamer. Er wordt aangenomen dat dit de kleur is van de aristocratie. Beige wallpapers zullen er op elk moment van de dag geweldig uitzien, omdat ze een heel mooie schaduw hebben. Naar het interieur ziet er niet erg saai en bleek uit, het wordt aangeraden om felle accenten te maken. Meestal heeft de woonkamer in de beige versie de voorkeur van vrolijke mensen. Het past goed bij de witte kleur. U kunt dus zachte meubels selecteren.

  Groen behang. Een complexe kleur voor de woonkamer. Vooral moet het zorgvuldig worden gecombineerd met de rest van het interieur. Het is het beste om heldere en rijke tinten groen te kiezen. Anders kunt u een zeer ontspannen omgeving creëren, die meer geschikt is voor een slaapkamer. Je zou ook de juiste verlichting moeten kiezen. Groen behang vereist extra verlichtingsapparatuur anders dan de hoofdkroonluchter.

  Geel behang. Ze veroorzaken vreugde en optimisme. Daarom zijn gele achtergronden perfect voor alleenstaande mensen die weten hoe ze kunnen krijgen wat ze willen van het leven. De gele kleur heeft veel schakeringen: van mosterd tot fel geel. Woonkamer met geel behang stimuleert creatief denken.

  Rood behang. De kleur die dubbele sensaties veroorzaakt. Aan de ene kant is rode kleur de kleur van levensenergie en passie. Aan de andere kant - agressie. Daarom is het erg belangrijk om het niet te overdrijven met rode tinten in de woonkamer.

  Ideale combinatie met witte of gouden kleuren. Een goede optie is om een ​​muur met rood behang te plakken, en al de rest is wit. Als je geen lichtbehang wilt lijmen, kun je rode achtergronden combineren met andere, maar dan met een groot wit ornament. Als je rode achtergrond op alle wanden plakt, is het beter om deze lichte monotonie te diversifiëren met lichte lijsten.

  Violet behang. Behoort tot de categorie coole kleuren. Geef de voorkeur aan zachte tinten paars. Dus de kamer zal niet zacht en comfortabel zijn. Maar zorg ervoor dat het paarse behang in de woonkamer lang blijft hangen in het geheugen van elke gast. Toch adviseren ontwerpers nog steeds om kleine felle paarse accenten te maken, in plaats van alle wanden met deze kleur te lijmen.

  Combinatie van behang met andere interieurartikelen

  Natuurlijk moet je bij het kiezen van behang de hele stijl van de kamer observeren. De belangrijkste taak, die wordt nagestreefd bij het kopen van wallpapers, is om de overgebleven meubels vakkundig tegen hun achtergrond te selecteren. Alles is hier belangrijk: de kleur van gordijnen, meubels, kleine accessoires en attributen. Meestal probeert de kleur van het behang in dezelfde schaduw op te halen met zachte en meubelen.

  Sommige ontwerpers combineren behang met gordijnen. Bij een dergelijke receptie is het noodzakelijk om zeer attent te zijn. Kies een achtergrond op een of twee tonen lichter of donkerder gordijnen, of maak een helder contrast.

  Je kunt een helder accent op de achtergrond zelf maken. Dan moeten alle andere objecten in de woonkamer rustige kleuren hebben, om niet de aandacht te trekken.

  Welke kleur behang voor de woonkamer zou je niet kiezen, het allerbelangrijkste, dat het in goede harmonie is met de rest van het ontwerp van de kamer. Het is het beste om een ​​beroep te doen op ervaren ontwerpers die de meest geschikte optie bieden om een ​​woonkamer speciaal voor u te ontwerpen.

  Als de financiële situatie niet de uitgaven voor deskundigen niet toestaat, dan is het best om vertrouwd te raken met de mode trends in het interieur catalogi behang of blader artikelen op het internet over een bepaald onderwerp. Het resultaat is een stijlvol en comfortabel woonkamerontwerp.

  11 Ontwerp van de woonkamer (echte foto). Basisregistratieregels. . Plak de wanden van de kamer niet in het behang met een strook of een groot patroon.

  Slaapkamerbehang: 90+ echte foto's, welke kleur en welke textuur te kiezen. Een combinatie van behang met andere interieurartikelen.

  Foto van echt interieurs. Methoden van zonering keuken - woonkamer. . 2.5 achtergronden. 2.6 Kleurzonering. 2.7 Sofa. 3 Keuken woonkamer in een woonhuis.

  Wallpapers voor de keuken 90 + echte foto's. Hoe het materiaal, de kleur en het patroon te kiezen. Fotobehang, gecombineerd behang, modern en behang voor een kleine keuken.

  Foto van echt keukeninterieur (fotogalerij). Als u denkt aan het bijwerken van uw keukenontwerp. . Hoe het behang correct te lijmen.

  Gerelateerde artikelen

  11 Ontwerp van de woonkamer (echte foto). Basisregistratieregels. . Plak de wanden van de kamer niet in het behang met een strook of een groot patroon.

  Slaapkamerbehang: 90+ echte foto's, welke kleur en welke textuur te kiezen. Een combinatie van behang met andere interieurartikelen.

  Foto van echt interieurs. Methoden van zonering keuken - woonkamer. . 2.5 achtergronden. 2.6 Kleurzonering. 2.7 Sofa. 3 Keuken woonkamer in een woonhuis.

  Wallpapers voor de keuken 90 + echte foto's. Hoe het materiaal, de kleur en het patroon te kiezen. Fotobehang, gecombineerd behang, modern en behang voor een kleine keuken.

  Foto van echt keukeninterieur (fotogalerij). Als u denkt aan het bijwerken van uw keukenontwerp. . Hoe het behang correct te lijmen.

  1 Vinylbehang - wat is het? 2 Voor- en nadelen van vinylbehang. . Keukenbehang (90 + echte foto).

  Schort voor de keuken (meer dan 70 foto's). Een schort wordt het wandgedeelte genoemd. Het schort in de toon van het behang vormt een harmonieuze aanvulling op het interieur en zorgt voor een aangename indruk bij het koken.

  Kleurencombinatie en echte foto's. Badkamerontwerpideeën gecombineerd met een badkamer en een douche. . Hoe het behang correct te lijmen.

  Gecombineerd behang voor de woonkamer: de regels van de combinatie

  De sfeer waarin de belangrijkste gebeurtenissen van het gezin zullen plaatsvinden, hangt in grote mate af van de omgeving. Dit zijn meubels en lichte en visuele effecten gecreëerd door de muren van de hal. Daarom is de keuze van kleding voor hen een serieuze taak.

  Een van deze opties voor de woonkamer - een combinatie van behang, voorbeelden van fotoontwerpen die we later in detail zullen bespreken.

  Allereerst maakt de combinatie van verschillende soorten dekking het mogelijk om de ideeën van de eigenaren over het ideale interieur te realiseren. Een foto met het idee van gecombineerd behang voor een woonkamer vergelijkbaar met de uwe, is te zien in de catalogi van gespecialiseerde sites.

  Maar soms heeft deze ontwerpoplossing andere doelen:

  1. Verberg gebreken. Hoewel een effen patroon de kromming kan benadrukken, kan het worden genivelleerd met behulp van goedgekozen combinaties van kleuren.
  2. Zoning. Vaak serveert de zaal ook lunch-, werk- of slaapfuncties. Scheid de verschillende gebieden voor het doel, laat hen toe om ze anders aan te duiden dan de hoofdkleur of -patroon.
  3. Breng de geometrie van de hal in evenwicht. De smalle kamer wordt niet breder, en het plafond zal niet stijgen, wat voor soort behang ze niet plassen. Verhoog echter visueel het volume van de kamergradatie van de tint van de muren van donkerder naar lichter.
  4. Vul de ruimte van de ruimte visueel met een minimale sfeer. Als u de stoffering van meubels vergelijkt, kunt u één muur accentueren.
  5. Trek de aandacht naar een belangrijke zone, of het nu gaat om een ​​fotogalerij of een tv, om een ​​focuspunt te creëren. Op een gekleurde plek zien dingen die het hart na aan het hart liggen er bijzonder goed uit.

  Er is ook een vijfde reden, niet gerelateerd aan de categorie van het ontwerp, maar aangenaam voor de eigenaren.

  Bouwwinkels verkopen tegoeden tegen een aanzienlijke korting. Je kunt hoogwaardige materialen-metgezellen uit een dure collectie voor een zeer redelijke prijs afhalen.

  Het belangrijkste in deze receptie is om de muur correct te kiezen.

  In de woonkamer in hightech of minimalistische stijl, het zal de atmosfeer aanvullen en de aandacht op jezelf vestigen.

  Competent gebruik van deze techniek kan verschillende taken tegelijkertijd oplossen. Maar voor de succesvolle implementatie moet u verschillende regels overwegen.

  Om de ruimte niet te oververzadigen, zijn er niet meer dan twee verticale vlakken toe te wijzen.

  In een smalle kamer zijn korte wanden gelijmd in felle kleuren en lange wanden in stille kleuren. Dit zal de ruimte van de hal uitbreiden zonder onnodige herschikkingen. De combinatie van zachte, warme en koele kleuren stelt u ook in staat om het gebied visueel te vergroten of te verkleinen.

  Meestal wordt een actieve zone (een plaats met een tv) of een rustruimte (achter een bank) geaccentueerd. Een scheidingswand met een vensterblok - om het textielontwerp te benadrukken. Selecteer een bepaalde zone en verslaat de textuur van de coatingmaterialen, de toon blijft ongewijzigd.

  De accentmuur zet het geluid in de hele kamer. De keuze van de kleuroplossing moet primair zijn, de hoofdtoon van de ruimte - in overeenstemming daarmee.

  De eenvoudigste manier om deze methode uit te voeren, is om de achtergrond te bedekken. Echte foto's, bloementekeningen of schaduwrijke projecties transformeren de woonkamerruimte en zetten de stijlas op het interieur.

  Dit is een klassieke techniek. In de traditionele versie worden twee begeleidende materialen gekozen: een donkere monofoon en een lichtere met een patroon.

  De verbinding bevindt zich ter hoogte van de deuropening of de bovenkant van de stoelen en stoelen. De verbindingslijn is gemaakt met een stoeprand, staaf of lijst in dezelfde schaal.

  Moderne trends in interieurontwerp maken het echter mogelijk deze techniek op te frissen. Harmonische doeken wisselen met een willekeurige frequentie van vloer tot plafond.

  De vloeiende rand tussen het behang is de sleutel tot de succesvolle implementatie van het idee. Bij het wijzigen van het niveau van de vloer of het plafond, moet de oorspronkelijke gids ongewijzigd blijven.

  Als de verbinding zich op de bovenste lijn van de stoelen bevindt, zal de stoeprand ook dienen als een bescherming tegen wrijving.

  Het voordeel van de methode van horizontale combinatie is de veelzijdigheid. Dit is de meest succesvolle manier om verschillende diktes en textuurbehang te combineren.

  Papier en textiel, vinyl en non-wovens zullen er harmonieus en origineel uitzien. Beperkingen in de kleurenkeuze zijn ook afwezig.

  Rustige kleuren zorgen voor een vredige sfeer in het Engelse huis. Helder en contrast - een dynamische jeugdstijl. Alles hangt af van het idee en de aard van de eigenaren.

  De rotatie van behang langs de verticaal wordt hoofdzakelijk gebruikt om de hoogte van het plafond visueel te vergroten. Hoe dunner afwisselend de banden, hoe duidelijker het effect.

  Een te lange muur lijkt korter als je dezelfde methode toepast. Strips kunnen worden afgewisseld met verschillende frequentie en regelmaat.

  Het is ook een eenvoudige manier om verlichting te corrigeren. Het is voldoende om plaatsen op lichtere toon te plaatsen waar er niet genoeg licht is.

  Het aantal gecombineerde materialen kan variëren van twee tot vijf. De verbindingslijn is niet noodzakelijk verticaal - u kunt experimenteren met een zigzag of een zachte golf.

  De combinatie van lichte en donkere varianten van één spectrum zal de indruk wekken van het spelen van schaduwen, contrasterende stroken zorgen voor dynamiek. Gladde doeken afgewisseld met een tekening op dezelfde achtergrond geven de woonkamer de plechtigheid van de colonnehal.

  Voor alle eenvoud bij het selecteren en lijmen van verticale stroken, moet men enkele principes onthouden:

  • Heel opvallend is de afwisseling in de verhoudingen van één tot twee heldere doeken en monochroom;
  • Wallpaper metgezellen moeten dezelfde dikte hebben;
  • Je kunt experimenteren met de meest gedurfde kleuren, waaronder zwart en rood, maar interessant in textuur.

  In de regel dient deze methode uitsluitend als decoratief element.

  Op de basislaag zijn lijm aangebracht op willekeurige stukjes behang van verschillende patronen en texturen. Geen beperkingen op het aantal en de vorm - het hangt allemaal af van de gewenste vorm.

  De eerste stap is om een ​​plaats te kiezen voor de decoratieve insert. Schappen, spiegels en hoge kasten trekken de aandacht naar zichzelf, dus het is beter om een ​​oppervlak te kiezen dat niet met meubels is bedekt.

  Inserts van fragmenten zien eruit als volwaardige foto's, als je elke vorm inkort. Deze optie is geschikt voor woonkamers in een klassieke stijl.

  Om het interieur de smaak te geven van de neo-klassieke passende ornamenten van complexe geometrische vormen. Rechthoekig en vierkant zal de geest van barok brengen.

  Voor alle eenvoud kunnen achtergrondelementen ook dienen als zonering. Plaatsing in het kader van gekleurde fragmenten kan een recreatiegebied of spellen voor kinderen aanduiden.

  Een verscheidenheid aan inserts kan worden beschouwd als een patchwork-paneel. Het doel is om een ​​lichtpuntje te creëren in de omgeving van de kamer, dus er is ruimte voor creativiteit.

  In dit geval wordt een willekeurig aantal achtergrondkleuren met verschillende afmetingen en kleuren gebruikt. De enige regel in uitvoering is de correspondentie van de facturen van de "flappen".

  De nissen in de woonkamer geven het een unieke vorm en dienen om apparatuur te huisvesten of om het decor te etaleren. En met een succesvolle selectie van design voegt u heldere accenten toe aan het interieur en wordt u een sieraad.

  De eigenaardigheid van dit ontwerp is dat het al is geselecteerd. Het moet alleen worden geaccentueerd of gediversifieerd met een klein spel van kleuren.

  Met combinatie kunt u de nisruimte benadrukken en de meest winstgevende achtergrond creëren voor het object dat erin wordt geplaatst. Wanneer monotoon basisontwerp van muren voor nissen, wallpapers van meer gedempte tonen of met een patroon past.

  Zeer indrukwekkend is de combinatie van materialen in de nis. Het metselwerk snijdt bijvoorbeeld door de tanden over een glad oppervlak, alsof het uit pleister tevoorschijn komt.

  Het classificeren van tinten van licht naar donker en terug ziet er niet triviaal uit en voegt diepte toe aan de nisruimte. Ook een interessante optie voor registratie - plot wallpaper.

  Textuur coating van de nis oppervlak, imiteren van natuurlijke materialen, zal de illusie van een geheime kamer creëren en comfort toevoegen.

  1. Het spectrale principe is gebaseerd op de selectie van gewaden voor wanden in één kleurbereik, verschillend in toon. Je kunt de overgang maken van chocolade naar beige, van aquamarijn naar hemelsblauw of van citroen naar oranje - de keuze is onbeperkt.

  Er bestaan ​​geen strikte regels in de selectie van verschillende achtergronden - het is een kwestie van je smaak en je verbeeldingskracht. Maar om een ​​harmonieuze en effectieve combinatie van achtergronden te creëren, is het handig om enkele geheimen van professionals te leren kennen.

  Kies een combinatiebehang voor de woonkamer uit de catalogus van één fabrikant. In de regel bieden ze kant-en-klare opties met echte foto's. Voor de woonkamer in de stijl van eclecticisme, worden minimalisme en hi-tech qua structuur hetzelfde gekozen, maar verschillend van kleur of patroon van dekking.

  Voor fans van klassiekers, is het het beste om een ​​paar te kiezen met een patroon voor een achtergrond in één kleur of twee of vier tinten donkerder. Heldere, verzadigde kleuren worden gecompenseerd door gedempte, neutrale kleuren.

  Bloempatronen zien er goed uit met textuurdoeken onder een boom, stroken en een kooi - met abstracties. Om de plakjes niet bloot te leggen, moet het behang voor verticale combinaties geschikt zijn voor dikte en kwaliteit.

  De door u gekozen monsters kunnen er heel anders uitzien in de verlichtings- en inrichtingsomstandigheden van uw woonkamer. Het maakt niet uit hoe echt de foto's waren, het zou leuk zijn om ze op de reparatiesite te controleren. De kleur van de gekozen muurbekleding moet worden gedupliceerd in de details van de meubels, dan zal het interieur van de woonkamer er afgewerkt uitziet.

  Wat te vermijden bij het combineren van achtergronden

  Als je alles zelf wilt doen, zonder de hulp van specialisten, dan moet je beginnen met het bekijken van foto's van voorbeelden van het ontwerp van verschillende interieurs van de woonkamer met gecombineerd behang.

  Voor een smalle woonkamer of met een laag plafond, zal de keuze voor een verticaal patroon succesvol zijn, horizontale tekening langs de gehele lange muur is niet wenselijk.

  Overdreven contrasterende kleding en een combinatie van meer dan twee metgezellen in een kleine kamer kunnen een "pers" visueel effect hebben. Lichte kleuren vergroten het oppervlak visueel.

  Coatings van donkere kleuren vereisen extra verlichting. In de woonkamer aan de noordkant zien ze er somber uit;

  Meubilair, dat de verticaal uitgelijnde banen bedekt, zal de ruimte overbelasten en het effect verminderen dat op deze manier wordt verondersteld;

  Wanneer de verticale uitlijning van verschillende diktes van het canvas zichtbare delen zijn. Ze moeten worden versierd met stoepranden of lijsten.

  De sleutel tot een succesvolle implementatie van uw ideeën ligt in uw verbeelding, en de selectie van hoogwaardige materialen, de meest succesvol gecombineerde tonen en patronen blijft slechts een kwestie van tijd.

  Gedetailleerde analyse, beschrijving van voordelen en vergelijking van verschillende soorten behang.

  Wil je weten welke wallpaper-modellen er vandaag in de mode zijn? Lees onze gedetailleerde beoordeling van de nieuwste mode.

  We vertellen over de kenmerken van het kiezen van behang voor het schilderen. Wist je dat ze van 4 soorten zijn?

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  96 − 95 =