Gecombineerde keukenbehangfoto

6 manieren om behang in de keuken te combineren

Door een manier te kiezen om de muren in de keuken te versieren, kiezen veel mensen voor het behang. Dit wordt mogelijk gemaakt door een ruime keuze aan coatings, die operationele kenmerken verdienen, evenals ongelooflijke mogelijkheden voor de implementatie van hun eigen ideeën en ideeën.

Kijk naar deze foto's, hoe stijlvol, effectief en niet-triviaal behang gecombineerd kijken naar de keuken in het interieur.

Manieren om behang te combineren, waar we het vandaag over hebben:

Juist bij het oppakken van materialen, kunt u de configuratie van de ruimte aanpassen, de muren "duwen" of de plafonds "begrijpen", bevoegde zonering implementeren, de individualiteit van het ontwerp benadrukken.

Het is ontworpen om meningen te trekken, dat wil zeggen, het is beter om het levendig en ongebruikelijk te maken. Het kunnen coatings zijn met grote bloemen, behang, geometrische patronen, etc. Het is belangrijk om het niet te overdrijven met verf, anders zal het interieur oververzadigd zijn en zijn uniekheid verliezen.

Kies voor haar een heldere achtergrond of wallpaper met een afbeelding. De overgebleven muren dienen als achtergrond, dus is het beter voor hen om een ​​gewone achtergrond te kiezen.

Op de foto helder behang met een kleurrijk patroon verlevendigen de witte glanzende keuken in de Scandinavische stijl.

Het is optimaal voor smalle en lange kamers. Staat ook toe om plafonds visueel hoger te maken.

Let bij het ontwerpen van het gecombineerde behang voor de keuken op de getoonde foto's. Op hen zie je een van de meest gebruikelijke manieren van afwerking - een verticale combinatie.

Verticale strepen. Je kunt een uniek spel van licht en kleur creëren door de wanden afwisselend met strepen van verschillend behang te lijmen. U kunt zowel contrasterende kleuren als tinten van dezelfde kleur combineren, waardoor een gradatie ontstaat.

U kunt behang van dezelfde tint kiezen, maar met een andere textuur, bijvoorbeeld afwisselend mat en glanzend.

Een interessante optie: de afwisseling van behang met een afbeelding en monochroom. Zorg voor strepen die echte afbeeldingen nabootsen. Deze methode past in een ruime keuken.

Op de foto, een harmonieuze combinatie in de Engelse stijl - onder de verticale strepen creëren een imitatie van wandpanelen, bovenop een klassiek bloemmotief. De verbinding tussen twee soorten behang is versierd met een decoratieve rand.

Het meest gebruikte gestreepte behang. Ze kunnen worden gevonden:

 • Symmetrisch. In dit geval zijn de wanden bedekt met brede strepen in spiegelbeeld vanuit het midden. Contrasterende kleuren trekken zichten aan, zo weinig mensen letten op de disproportionele configuratie van de ruimte.
 • Asymmetrisch. Doeken met brede strepen zijn bedekt met slechts één muur, terwijl op andere oppervlakken doeken worden toegepast met een vergelijkbaar patroon, maar met verschillende breedten. Dankzij deze kamer ziet er breder uit.

Zet accenten in de kamer zal u ook helpen bij het kiezen van de juiste kleuren. Te felle tinten moeten worden afgewisseld met pastel 1-1 of 1-2. Het hangt allemaal af van de grootte van de kamer en het gewenste effect

Het wordt gebruikt in kamers met hoge plafonds, het past perfect in elk interieur richtingen. Ontwerpers gebruiken deze beweging om een ​​te hoge kamer te transformeren.

Op de foto, gecombineerd behang in de keuken met een horizontale strook en bloemmotief.

Horizontaal kunt u behang van verschillende texturen en tinten combineren. Kies de opties die harmoniëren met elkaar en met het algehele ontwerp van de keuken.

Om de hoogte van elke strook te berekenen, deelt u de wand visueel in drie horizontale delen. De smalste strip moet zich hieronder bevinden.

Een van de meest populaire oplossingen - het gebruik van de bodem van houten of kurkpanelen. De top kan worden geplakt met coatings met een geometrisch patroon, grote bloemen of gewoon heldere monofonische doeken.

Als het onderste deel wordt gekenmerkt door een helder en groot ornament, is het beter om een ​​monofonisch ornament te kiezen.

Als de panelen kunnen worden gebruikt en behang in een strip, gescheiden van de top met een stoeprand of lijstwerk. Aan de bovenkant is het beter om schilderijen met een klein patroon of monochroom te gebruiken.

Verschillen kunnen worden bereikt met verven of texturen. Kies een optie die het algehele ontwerp van uw kamer aanvult en in het gunstigste licht presenteert.

Pechvork - de originele combinatietechniek, die past bij de stijl van het land of ethno. Het behang met verschillende tekeningen wordt in gelijke stukken gesneden en op de muur geplakt, afwisselend blokken.

Tekeningen en het aantal kleurenoplossingen mag niet meer zijn dan 3-4-eh. Het is ook niet ongebruikelijk om een ​​kant-en-klare foto op een wallpaper te vinden in de stijl van een patchwork.

Op de foto, helder behang in de stijl van het patchwork. Ze geven het interieur een gezelligheid en een gevoel van huiselijke warmte.

Bij de selectie van grondstoffen moet worden geleid door de compatibiliteit van kleuren, passend bij een bepaalde stijl en gezond verstand. Op deze manier kunt u een fragment van het oppervlak of een muur van vloer tot plafond tekenen. Alles hangt af van de moed van uw idee.

Deze optie moet worden bekeken door diegenen die aangetrokken worden tot een verscheidenheid aan texturen en kleurschakeringen, maar kan geen geschikte oplossing voor zichzelf vinden.

Het werk is vrij gecompliceerd, omdat het eerst nodig is om de beste combinaties te kiezen en vervolgens een effectief beeld van verspreide stukken te maken.

Patchwork trekt creatieve persoonlijkheden aan die ervan dromen hun huis te transformeren en zelfstandig zo'n moeizaam werk kunnen realiseren.

Fotoachtergronden worden meteen felle accenten. Daarom is het voor andere wanden beter om een ​​achtergrond met één kleur en zachte kleuren te kiezen.

Een van de meest populaire varianten van de moderne tijd is ook 3D-beelden geworden die het effect van aanwezigheid en volume creëren.

Een prachtig stadslandschap creëert een accent en geeft een gevoel van het volume van de kamer.

De keuze van de opties is ongelooflijk breed, variërend van klassieke thema's van voedsel en dranken (fruit, koffie en koffiebonen, chocolade) aan de drie-dimensionale abstractie.

Zo'n foto moet maximaal open staan ​​voor beoordeling, dus het is beter om deze op het maximale open oppervlak aan te brengen. In de meeste gevallen is de enige een muur in de buurt van de eettafel.

Ze kunnen op elke basis worden gemaakt: niet-geweven, synthetische stoffen, vinyl. Hoogwaardige verven maken ze helder en bestand tegen burn-out, zelfs in direct zonlicht.

Ze zijn ook begiftigd met milieuvriendelijkheid, brandwerendheid, slijtvastheid en onderhoudsgemak. Om ze te wassen, kunt u huishoudelijke chemicaliën gebruiken. Maar het krachtigste en meest indrukwekkende voordeel is ongelooflijke esthetiek. Bovendien kunt u elke afbeelding overbrengen naar het canvas.

Combinatie met andere soorten afwerkingen

Veel interessanter is de combinatie van behang en andere afwerkingsmaterialen: tegels, bakstenen, beton, verf, houten panelen, kurk, decoratieve pleister, mozaïek.

Er zijn miljoenen opties, maar er zijn verschillende algemene regels.

 1. 1 Dezelfde dikte. De dikte van de coatings moet ongeveer hetzelfde zijn, waardoor de problemen met de paring worden weggenomen.
 2. 2 Gebruik geen dure en budgettaire tegenhangers tegelijkertijd. Geef voorkeur aan materialen uit één prijscategorie, verschillend in textuur en kleur.
 3. 3 Zelfde glans. Matte tegels zien er bijvoorbeeld niet goed uit tegen de achtergrond van glanzend, glanzend behang. Het is wenselijk dat de mate van schittering het meest identiek is.
 4. 4 In combinatie met elke, zelfs de duurste wallpaper, wordt nog een ander afwerkingsmateriaal accent. Daarom is het beter om op neutrale kleuren in te zetten voor behang.
 5. 5 Volg de principes van zonering. Chaotische inserts van andere afwerkingsmaterialen langs de omtrek van de hele keuken zullen disharmonie introduceren. Grote prints zijn een aanvulling op behang met een klein patroon of monofone en verzadigde kleuren - pastel.

Meer originele ideeën voor het gebruik van gecombineerd behang voor de keuken in het interieur vindt u op de foto's.

Iedereen vindt individuele oplossingen voor zichzelf, verbazingwekkende verfijning en exclusiviteit.

Welke soorten behang moet ik kiezen?

Tegenwoordig zijn er nogal wat soorten behang, maar niet alle zijn geschikt voor het ontwerp van een dergelijke kamer.

Paper. Ze zijn goedkoop, milieuvriendelijk, laten de lucht in, maar zijn tegelijkertijd van korte duur. Als u besluit om ze in het interieur te gebruiken, dan alleen uit de buurt van het werkgebied.

Fabric. Ze zijn gemaakt op basis van zijde, linnen, katoen. Je kunt ze alleen perfect glad en glad oppervlak lijmen, anders worden alle gebreken opgemerkt. Ze kunnen de verhoogde luchtvochtigheid niet weerstaan ​​en de vervuiling door ze wordt met grote moeite verwijderd. Niet de beste optie voor de keuken.

Natural. Gemaakt van gedroogd gras, bamboe, houtkrullen. Dit alles wordt gefixeerd op een speciale weefselbasis met behulp van lijm of dunne, sterke draden. Ze zijn begiftigd met ecologische compatibiliteit, maar ze absorberen heel veel geuren.

Vlies. Geproduceerd van viscose, cellulose, polyester en acryl. Ze verschillen in elasticiteit, weerstand tegen vocht en vuur, verbergen oneffenheden. Er zijn speciale aanpassingen voor het schilderen, waardoor u de kleur maximaal 7 keer kunt wijzigen.

Vinyl. Een niet-geweven basis of technisch papier is gecoat met een polymeercoating die bestand is tegen vocht en krimp, gemakkelijk te reinigen (wasbaar) en elastisch. Moderne doeken hebben microporiën waar lucht doorheen gaat. Dankzij dit verschijnen ze nooit in de vorm van schimmels of schimmels.

Glasvezel. Dit zijn coatings voor het schilderen, waardoor een originele reliëftextuur op het oppervlak ontstaat. Waterbestendigheid, brandwerendheid, dampdoorlatendheid, slijtvastheid, stijlvolle uitstraling zijn de belangrijkste voordelen van deze optie. Het enige negatieve - ze zijn met grote moeite ontmanteld.

Vloeistof. Ze omvatten vezels en draden van acetaatzijde, katoen, viscose, cellulose, verbonden door middel van een hechtmiddelmengsel. Ze worden aangebracht als gewone stopverf, laten geen steken achter, verzachten gebreken. Ze zijn uitgerust met een lage warmte- en geluidsgeleiding, ze zijn gemakkelijk schoon te maken, ze hebben een breed scala aan tonen.

Al deze soorten behang hebben hun voor- en nadelen. Wanneer u een keuze kiest, moet u letten op prestaties, esthetiek en kosten.

De combinatie van wallpapers is een hele wetenschap. We hopen dat ons advies u zal helpen bij het kiezen van het ontwerp van de wanden en het kiezen van het juiste behang voor uw keuken. Deel uw gedachten, gedachten en ideeën in de comments!

We zoeken naar een juiste combinatie van het behang in de keuken

Praktische aanbevelingen bij het kiezen van de textuur van behang en hun mogelijke combinaties zullen helpen de keuken uniek te maken. Maak het interieur van de keuken zo dat het er mooi, stijlvol en modern uitziet - de natuurlijke wens van iedereen die het appartement begint te repareren. In de regel, om de wanden in de keuken te versieren, kiest u behang. Hoe het behang in de keuken correct te combineren en welke texturen het beste zijn om te kiezen - een paar praktische aanbevelingen.

Er zijn veel soorten behang, die qua uiterlijk, materiaal en kwaliteitskenmerken van elkaar verschillen. Deze omvatten:

Elk type behang heeft zijn voor- en nadelen, sterke en zwakke punten. Voordat u de reparatie in de keuken start en de combinatie van behang kiest, moet u de juiste achtergrond voor de keuken kiezen.

Welke wallpapers passen

Papierbehang is goed omdat ze absoluut veilig zijn voor de gezondheid en geen schadelijke stoffen in de lucht uitstoten. Ze kunnen echter niet worden gewassen en als ze zijn besmet, kan het behang als hopeloos beschadigd worden beschouwd. Dergelijk behang in de keuken, waar er een constant risico is om op de muren van waterdruppels of voedsel te vallen en waar frequente veranderingen in vochtigheid en temperatuur van weinig belang zijn. Ongeveer hetzelfde kan gezegd worden over textielbehang.

Het gebruik van papierbehang voor het interieur van de keuken is een optie die niet praktisch is

Vinylachtergronden zijn mooi en praktisch. Ze kunnen veilig worden afgeveegd met een vochtige doek, en wasbaar - zelfs wassen. De nadelen van vinylbehang zijn dat ze "niet ademen" en polyvinylchloride in de lucht kunnen afgeven, wat als potentieel schadelijk wordt beschouwd. Dergelijk behang wordt het best vermeden in de slaapkamer en in de kinderkamer, maar in de keuken zijn ze meer dan geschikt. Met hen is het eenvoudig om het vuil op te ruimen.

Behang op basis van niet-geweven basis, adem, bestand tegen hoge temperaturen en vuur, verdraagt ​​gemakkelijk nat reinigen, brandt niet in de zon, is hygiënisch en absorbeert geen stof. Bovendien zijn ze handig omdat ze in een andere kleur kunnen worden overgeschilderd, waardoor het interieur verandert zodra het zich verveelt. Ze kunnen ook met succes in de keuken worden gebruikt.

Behang op niet-geweven basis - een praktische optie voor een keuken

Een goed gekozen combinatie van vliesbehang maakt de keuken stijlvol en praktisch Behang op vinylbasis is niet bang voor nat reinigen en absorbeert geen stof, wat belangrijk is voor een keuken

Steklooboi zijn bestand tegen elke besmetting, water, temperatuur. Ze kunnen veilig worden gewassen met afwasbare producten. Ze zijn bestand tegen beschadiging, ademen en trekken geen stof aan. Hun belangrijkste pluspunt voor de keuken is brandveiligheid. Ze zijn hier ook heel geschikt, vooral met correct geselecteerde combinaties van materialen.

Waarom het behang combineren

Wallpapers kiezen verschillende texturen, tekeningen en typen om praktische en esthetische problemen op te lossen.

Door een combinatie van materialen te gebruiken, kunt u:

 • maak een functionele zonering van het pand, met nadruk op visueel het recreatiegebied, eethoek, werkruimte;
 • visueel combineren of, integendeel, de kamers van de keuken en de woonkamer verdelen wanneer zij zich bij de studio aansluiten;
 • verberg muurgebreken;
 • om de lay-out te spelen en de tekortkomingen te verhullen - bijvoorbeeld om de keuken in de vorm van een potlooddoos niet zo smal en donker te maken;
 • visueel de plafonds hoger of lager maken;
 • geef de dynamiek van het interieur;
 • plaats accenten en vestig de aandacht op bepaalde muren, nissen.

Belangrijk: gebruik geen dure en goedkope achtergronden in één ruimte om te zorgen dat de ruimte er niet 'wild' uitziet.

Door het behang te combineren, kunt u de keuken in zones onderverdelen en de vorm of grootte van de kamer visueel veranderen

De combinatie van behangpapier in de keuken moet voldoen aan de algemene regels die gelden in het ontwerp.

Het interieur oogt het meest organisch als het is gebaseerd op het gebruik van materialen van dezelfde kwaliteit en ongeveer dezelfde dikte. Als de geselecteerde achtergrond aanzienlijk van dikte zal verschillen, verschijnt er een lelijk litteken tussen de twee. Ik zal extra apparaten en materialen moeten gebruiken om het voor mijn ogen te verbergen.

Om het te combineren is het beter om behang van dezelfde kwaliteit te kiezen Achtergronden met verschillende patronen kunnen de keuken uniek maken

Qua kleurenschema's kan behang de vriend van de vriend aanvullen, of contrasteren

Het is belangrijk om de kleur correct te bepalen. De achtergrond kan elkaar aanvullen in kleur, in hetzelfde kleurenschema of in contrast met elkaar. Zeer interessant lijkt een combinatie van monochroom en kleurbehang, terwijl de kleur van monofonisch behang kan worden herhaald in motieven van tekeningen op behang.

Belangrijk: de combinatie van behang met verschillende patronen kan worden toegepast als er een goede smaak is. Dit is een zeer complexe combinatie en het is gemakkelijk om naar kitsch te glippen. De keuken ziet er screamy en smaakloos uit. De enige tekeningen die gemakkelijk te combineren zijn met elkaar en met andere tekeningen - een strip, een kooi. Ook een goede combinatie van geometrische en abstracte tekeningen.

Motieven op behang en hun kleuroplossing worden goed gecombineerd met de motieven en kleuren van meubels, interieurartikelen, textiel.

Heldere kleuren kunnen het beste worden gecombineerd met gedempte kleuren.

Heel stijlvol is een combinatie van monotone wanden met foto-achtergronden Horizontale combinatie van behang breidt de ruimte visueel uit

Door behang in de keuken te combineren in de vorm van verticale strepen met verschillende textuur en kleur, kunt u het probleem van een laag plafond oplossen. Deze combinatie is ook ideaal om de ruimte visueel uit te breiden - deze oplossing wordt goed gebruikt in smalle keukens, etuis in kleine keukens.

Een verticale combinatie van behang in een ruime keuken draagt ​​bij aan het creëren van een gezellig, harmonieus interieur. Hier kunt u behang combineren met afbeeldingen met monofonisch, contrastrijk kleurenbehang. De combinatie van contrasterende kleuren zorgt voor een balans tussen de lengtes van de zijkanten van de kamer.

U kunt het principe van asymmetrie en alternatieve banden van verschillende kleuren en verschillende breedten toepassen. Deze techniek helpt om een ​​van de zijkanten visueel in te korten en de ruimte dichter bij een vierkant te brengen.

Met behulp van een verticale oplossing kunt u het monochrome interieur verwijderen.

Belangrijk: Ongeëvenaarde combinaties van contrasterende kleuren zijn zwart en wit, blauw en geel, wit in combinatie met elke andere kleur en patroon, geel en blauw, groen en geel. Meer dramatisch en bindend zijn de combinaties van zwart en rood, goud en rood, zwart en paars.

Je kunt de keuken op een andere manier bekleden met het behang, waardoor de bovenkant van de kamer een kleur krijgt en de onderkant van de andere. Heel vaak wordt de indeling van de kamer horizontaal toegepast wanneer wordt besloten om behang te combineren met ander materiaal - tegels, kurk, houten en bamboepanelen, decoratieve pleister.

In de regel neemt het onderste deel van de kamer 1 deel in beslag en op het bovenste gedeelte zijn er 2 delen van de hoogte van de muur. Dit wordt beschouwd als de meest optimale verhouding, een aangenaam oog. Het ziet er harmonieus uit wanneer de rand tussen het behang door de vensterbank komt. Als de plafonds in het appartement hoog zijn, kan het onderste deel in tweederde van de hoogte van de muur worden gemaakt.

Horizontale combinatie impliceert de compatibiliteit van behang met andere materialen Combinatie van behang kan ook de verschillende typen combineren

Van bovenaf is het beter om monochroom behang te plaatsen, en van onderaf behang met een afbeelding. Als u kleurencontrasterende monofoon behang combineert, dan komt er een meer heldere toon. Als de achtergrond wordt gecombineerd met de afbeelding, ziet het fijne beeld er harmonischer vanaf de bovenkant uit, en ziet het grotere beeld er vanaf de onderkant uit. Als u een ander ontwerp bedenkt, kunt u in principe precies het tegenovergestelde doen, maar dit vereist meer smaak en exacte naleving van alle verhoudingen.

Alleen bij horizontale indeling kunt u veilig materialen van verschillende dikte en textuur gebruiken. Bijvoorbeeld behang en een kurk of behang met verschillende texturen. De junctie kan in dit geval worden gemaskeerd met gieten, stoeprand, houten strook, die de rol van een afzonderlijk decoratief element zal spelen.

Verticaal opdelen met het gebruik van schoonmaakmiddelen of decoratief pleisterwerk is logisch als u het onderste deel van de wanden wilt beschermen, meestal met krassen, vuil en spatten.

In keukenpotloden is het kleuraccent aan de ene muur erg interessant, dat is geplakt met behang van contrasterende kleur of met een patroon. Over het algemeen maakt de kleurtoewijzing van een van de wanden het interieur onmiddellijk gewaagd en gedenkwaardig. Maar deze stap en veel verplicht. Als u een muur zonder kleursteun in het andere deel van de kamer selecteert, wordt het interieur niet-harmonisch. Daarom, het kiezen van de kleur van behang, is het noodzakelijk om het te ondersteunen in meubels of textiel.

Met behulp van een accent op de muur kunt u ook verschillende delen van de keuken - nissen, kolommen markeren. Bijzonder interessant is de kleurscheiding van kolommen, ventilatiedozen en andere constructieve projecties. Ze worden vaak geprobeerd te verbergen. Ondertussen, wanneer het onmogelijk is om van ze af te komen, is het beter om je op hen te richten en ze in een decoratief element van de ruimte te veranderen, in plaats daarvan, in plaats van het vervelende gebrek aan planning.

Het accent op de muur ziet er goed uit in de uitgestrekte keukens

Behang met een afbeelding en achtergronden kunnen worden gebruikt om het interieur van de keuken origineel en stuk te maken. Met behulp van dergelijk behang verandert de keuken in een kunstobject.

In dit geval is het mogelijk om originele posters op de muur te maken en deze in kaders te versieren.

Heel ongebruikelijk is de combinatie op de gekozen muur van verschillende soorten behang, gevouwen in een soort patchwork, een lappendeken. Dergelijk werk is echter nogal bewerkelijk en vereist grote nauwkeurigheid. In deze stijl kun je de keuken in een etnische stijl inrichten.

Opties voor het combineren van behang in de keuken (video)

Combineer het behang in de keuken - een fascinerende en dankbare activiteit. Als gevolg hiervan kunt u een interieur krijgen dat u niet meer zult vinden.

De keuken verfraaien met wallpapers: 65 foto's en ideeën voor een modern interieur

De keuken is het belangrijkste deel van het huis, zijn er gaan worden alle familieleden en brengen een groot deel van hun vrije tijd, dus het behang een belangrijke rol gespeeld in het interieur van de keuken. Hun keuze is zeer groot, modern behang voor de keuken is gemaakt van vochtbestendig materiaal en past in elke stijl van de kamer.

Soorten behang voor de keuken: materiële kenmerken

3d behang voor de keuken zal helpen de kamerruimte visueel te veranderen, muurgebreken te verbergen en realistisch te maken in het interieur. Ze zijn vochtbestendig, brandveilig, bestand tegen wassen. Voor het ontwerp van de keuken is de beste optie 3d behang op niet-geweven basis.

Vloeibare behang in de keuken aan de wanden van een ongewoon type, een fragment van behang is eenvoudig te vervangen in het specifieke gebied zonder schade. Ze verbergen onregelmatigheden van de wanden, kunnen ze worden gewassen met een spons bovendien ze zuiver en geluidsisolatie.

Vinyl behang de keuken stabiel onder invloed van de zon, wat een groot voordeel voor voedsel aan de zonzijde, vochtbestendig, flexibel en kan worden gereinigd met een vochtige spons met detergent, waarbij de lucht circuleert en daardoor mal van vocht niet weergegeven.

Wasbare wallpapers voor de keuken op een papieren basis met vinyl coating - de beste keuze, omdat ze kunnen veeg de modder keuken doek en wasmiddel. Ze zijn vochtbestendig en slijtvast, en bieden de mogelijkheid om tot 15 keer met een natte spons te werken.

Flizeline behang voor de keuken wordt gekenmerkt als vochtbestendig, brandveilig en elastisch. Ze voelen zich comfortabel bij het werken met hun flexibiliteit en verbergen de oneffenheden van de muur visueel.

Papierbehang voor de keuken is overal verkrijgbaar, milieuvriendelijk en ademend. Hun tekortkomingen - geurabsorptie, kwetsbaarheid en breekbaarheid, kunnen niet worden gewassen met een vochtige spons, dus als u de keuken verfraait met papierbehang, moet u het werkgebied extra beschermen, bijvoorbeeld met tegels.

Behang om in de keuken te schilderen geeft de keuken de gelegenheid om er anders uit te zien. Deze wallpapers zijn duurzaam, maskers onregelmatigheden van de muren en hield veranderende kleuren tot 7 keer. Ze zijn glad en imiteren de textuur van hout, gips, met bas-reliëf ornamenten.

Muur tot muur baksteen in de keuken is geschikt voor loft-stijl interieur, de markt biedt een groot aantal kleuren en metselwerk waarden. Ze zijn slijtvast en ademend, perfect voor het decoreren van een schort.

Bij het kiezen van de kleur van behang en design, moet u niet alleen rekening houden met uw wensen, maar ook met de grootte van de keuken, de vorm, het aantal vensters en hun aanwezigheid, de verzadiging met daglicht. Keukenbehang met bloemen is geschikt om elke maat te plaatsen, maar:

 • grote bloemen zijn geschikt in het interieur van een grote keuken;
 • kleine bloemen vergroten visueel het gebied en zijn geschikt voor de keuken van middelgrote en kleine grootte.

De foto van het behang voor de keuken moet ook worden geselecteerd, rekening houdend met de mogelijkheden, bijvoorbeeld:

 • verticaal ornament of strepen maken de keuken hoger;
 • Horizontale tekening verbreden de keuken en maken visueel lager;
 • geometrische kruisende fragmenten creëren een gevoel van de oneindige ruimte.

De regels voor het combineren van behang in de keuken

Om het keukeninterieur individueel te maken, is het niet nodig om het uit te rusten met de nieuwste mode en technologie, het is voldoende om texturen en kleuren, twee of verschillende soorten behang te combineren. De combinatie van behang in de keuken - een individuele visie van elk, maar om behang in de keuken beter te combineren met het advies van ontwerpers:

 • dezelfde dikte van het behang zorgt voor een soepele verbinding;
 • behang met bloemen en bloemenpatronen zien er goed uit met behang onder de boom;
 • abstracte elementen worden gecombineerd met een geometrisch patroon;
 • pastelkleuren combineren met heldere kleuren;
 • de verschillende textuur van het behang ziet er geweldig uit in combinatie, bijvoorbeeld, glad en ruw behang, matte kleuren en glans;
 • Gecombineerd behang voor de keuken hoort in dezelfde prijsklasse te zijn en te worden gecombineerd met de algemene stijl van de keuken.

Tip: voor degenen die de meesters vertrouwen en geen fouten willen maken bij het kiezen, zijn er behang-metgezellen uit één collectie en uit één bedrijf, in combinatie daarmee garandeert de fabrikant de eenheid van de twee soorten behang.

Met behulp van een combinatie van behang kun je een smalle keuken breder maken door een accentmuur en behang met een horizontale strook te maken, een asymmetrie-effect te creëren, een van de muren te verfraaien met fotobehang of een 3D-foto.

Wanneer u de kleur van het behang kiest, moet u luisteren naar uw gevoelens, die de kleur veroorzaken, de schaduw bepalen en de voorbeelden bekijken. Het interieur van de keuken met licht behang zal er altijd fris, gezellig en visueel groter uitzien. Het interieur van de keuken met donker behang is niet geschikt voor een klein gebied, maar het ziet er niet minder aantrekkelijk uit.

 • Wit behang in de keuken - een klassieke optie, het is een universele kleur en past in elke stijl, maar je moet niet vergeten dat het een kleur is en een dik behang kiest, of gebruik het als aanvulling op ander behang.

 • Groen behang in het interieur van de keuken draagt ​​bij aan rust en ontspanning, dit is de mening van ontwerpers en psychologen. De meest optimale kleur voor een ruimte waarin veel tijd wordt besteed.

 • Grijs behang in de keuken maakt de kamer breder, gecombineerd met alle kleuren. Het verzegelen van een kamer met grijs behang, zal niet saai zijn als de gevel van keukenmeubilair helder is.

 • Beige behang in het interieur van de keuken zal de aandacht niet afleiden van de meubels, het is een klassieke rustige kleur die gezelligheid creëert.

 • Bruin behang in de keuken creëert het effect van nauwgezetheid en stabiliteit, het wordt zelden gebruikt voor het decoreren van muren, vaker - room.

 • Roze behang in de keuken maakt het interieur luchtig en zacht, gecombineerd met lichte meubels.

 • Zwarte achtergronden in de keuken zijn geschikt als aanvulling op contrasterende achtergronden en witte meubels.

 • Violet behang in de keuken is uiterst ongewenst in donkere tinten, lichte en rustige toon is geschikt voor de keuken in combinatie met gouden patronen.

 • Gele behang in de keuken interieur wekt de eetlust en het verlangen om te communiceren, die geschikt zijn voor het benadrukken van een muur. Overvloed aan felgele oogvermoeidheid treedt op.

 • Blauw behang in de keuken maakt de kamer breder, vermindert de eetlust, ziet er gereserveerd en stijlvol uit;

 • Oranje behang roept eetlust en activiteit op. Warme kleurtoon is geschikt in de eethoek, perfect voor het decoreren van de keuken in een landhuis.
 • Het blauwe behang in de keuken maakt de kamer breder, geassocieerd met de zee. Niet geschikt voor donkere en slecht verlichte kamers.

Ontwerpers worden niet geadviseerd om behang te kiezen voor de kleur van de keuken voor degenen die niet willen dat meubels met de muren versmelten. Als de kleur samenvalt, is het wenselijk dat het behang accenten bevat in de vorm van patronen, kleuren, ornamenten.

Opties voor het inrichten van de keuken met behang (foto in het interieur)

Hier vindt u foto's van behang voor de keuken, opties om ze te combineren met het ontwerpconcept en de functionaliteit van de kamer.

Foto 1. De lange en smalle kamer is visueel vergroot met beige behang met een patroon, witte meubels en een wit plafond. De bank in pasteltint en het versierde schort geven een vleugje van het interieur.

Foto 2. Achtergronden in kleur op de elementen van meubels benadrukken de eenheid van stijl, witte kleur mengt zich met succes met het behang.

Foto 3. Achtergronden met een bloemmotief op een gedempte groene achtergrond geven een gevoel van vrede, licht meubilair en vergelijkbaar behang zijn geschikt voor interieurontwerp in de stijl van het land.

Foto 4. Combinatie van texturen en kleuren. 3d achtergronden zijn een helder accent in het interieur van de keuken van een discrete beige kleur. Behang onder de steen vormt een aanvulling op het beeld en veroorzaakt belangstelling.

Foto 5. Zelfs een kleine kamer kan fantastisch zijn. Een zachte behangkleur en een bloemenprint in de hoek van de kamer verdelen de keuken in zones.

Foto 6. Bruin behang met "bestial9raquo; print en paarse gevel van de onderste laden - een uitstekende combinatie in een moderne stijl.

Foto 7. Interieurontwerp van de keuken in beige kleuren met de nadruk op donkere meubels. De behang-metgezellen zien er harmonieus uit en dragen bij aan het comfort van de kamer.

Foto 8. Behang onder de tegel accent accent en zijn gemaakt in dezelfde kleurenschema met de keuken, als gevolg van de ongewone textuur niet samengaan met het meubilair.

Heb je een typfout gevonden? Selecteer het fragment en verzend het door op Ctrl + Enter te drukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

1 + 5 =