Gecombineerd behang voor een slaapkamercatalogusfoto

Wallpapers voor de slaapkamer: 65 mooie ideeën

 • Behang - dit is een voordelige en handige optie voor het versieren van de muren in de slaapkamer. Een grote verscheidenheid aan tekeningen en texturen maakt het mogelijk ze in elke stijl van het interieur te gebruiken, waardoor interessante combinaties en ongebruikelijke visuele effecten ontstaan. Over hoe je de juiste achtergrond kiest voor de slaapkamer, bespreken we dit artikel.

  Soorten behang voor de slaapkamer, hun voor- en nadelen

  Behang van gewoon glanzend of mat papier is verdeeld in enkellagige - simplex en dubbellaagse - duplex. De eerste zijn goedkoper, de laatste zijn duurzamer en minder afgescheurd door mechanische spanning.

  Het belangrijkste nadeel van papieren achtergronden is kwetsbaarheid. Ze verliezen snel een esthetische uitstraling onder invloed van vocht, stof en verbranding in de zon. Echter, gezien de lage kosten van een dergelijke afwerking, kunt u het interieur om de 2-3 jaar volledig bijwerken.

  Dit is een eenvoudige en goedkope optie voor het cosmetisch repareren van tijdelijke woningen, slaapzalen, huurappartementen en in aanwezigheid van jonge kinderen, die soms dol zijn op tekenen op de muren. Dit type bevat behang.

  PVC-behang bestaat uit een basis van papier of textiel en een kunststofhoudende laag, die glad, in reliëf (zeefdruk), geschuimd, glanzend, mat of gecombineerd kan zijn.

  Het nadeel van het gebruik van polyvinylchloride is dat dit materiaal bestaat uit synthetische harsen en dat de wanden niet kunnen ademen (geen waterdamp en geen lucht doorlaten). De eerste keer na het lijmen - deze wallpapers kunnen de geur van plastic uitstralen. In de slaapkamer is dit een groot probleem, omdat de slaapruimte goed geventileerd moet zijn.

  De positieve kanten van PVC-achtergronden zijn hun hoge esthetiek, duurzaamheid, lange levensduur (10-15 jaar), de mogelijkheid van overschilderen, nat reinigen van stof en goede geluidsisolerende eigenschappen.

  Dit is een flexibel tweelaags web van verweven cellulosevezels. Dankzij de microporeuze textuur zijn deze achtergronden milieuvriendelijk en goed vast te houden op elk oppervlak. Het reparatieproces wordt vergemakkelijkt door het feit dat de lijm direct op de muur wordt aangebracht. Getextureerd vliesbehang zonder vinylspray is geschikt om te schilderen.

  Bekledingsstof - een interessante oplossing voor de slaapkamer, maar het is de moeite waard om te overwegen dat elke maand of twee muren moeten stofzuigen. Vooral snel hoopt het stof zich op de pluizige synthetisch materiaal op (fluweel, vilt, velours). Modern textielbehang heeft in de regel een stevige basis, waardoor het gemakkelijker te lijmen is, maar het is nog steeds vrij moeilijk om ermee te werken. Overmatige hoeveelheid lijm, geabsorbeerd in de stof, kan permanent onaantrekkelijke plekken op de stof achterlaten. Het voordeel van deze optie is een luxe uiterlijk en goede geluidsisolatie (bij gebruik van behang op de schuimvoering).

  Semitransparante, zeer dunne, maar taaie, behang van glasvezelgarens zijn gemakkelijk aan muren te bevestigen en kunnen uitstekend dienen tot de leeftijd van 30. Je kunt ze tot 10 keer beschilderen, waardoor je snel het verveelde ontwerp kunt bijwerken. Een groot voordeel van een dergelijke afwerking is de ecologische compatibiliteit van de glasplaat, omdat voor de productie alleen natuurlijke grondstoffen worden gebruikt - kwartszand, klei, soda en silicaten.

  Slaapkamer meubilair, afhankelijk van de stijl

  Om een ​​harmonieus interieur te creëren, moet het ontwerp van de wanden overeenkomen met de gekozen richting in het ontwerp. Het is het beste om behang te kiezen, gecombineerd in textuur en kleur met meubels, textiel, ramen, deuren.

  Voor een slaapkamer in art-nouveaustijl is een soepel monofonisch behang geschikt. Licht en glanzend zullen de ruimte visueel ruimer maken en mat comfort toevoegen. Moderne stijl maakt en nauwkeurige zwart-wit tekeningen, afbeeldingen, abstracties - maar niet een solide coating, maar alleen in de vorm van een accent.

  Deze stijl verenigt de monumentaliteit van de oudheid met de prachtige luxe van de Renaissance. Een echte koninklijke slaapkamer kan worden omlijst met behang in warme witte tinten (crèmekleurig, romig, ivoor, lichtbeige) met een gouden of zilveren florale versiering, reliëf voor pleisterwerk of zacht leer.

  De romantische sfeer van het zuiden van Frankrijk is pastel kleuren (lichtgrijs, roze, mint, lila, melkachtig) en tegen de achtergrond kleine bloemenprints. Om ervoor te zorgen dat de ruimte niet eentonig lijkt, moeten de achtergrondgebieden met tekeningen worden afgewisseld met één kleur en ook de balans behouden bij het kiezen van textiel.

  Maak de ijsversheid van Noord-Europa opnieuw tot natuurlijke wintertinten - sneeuwwit, glanzend zilver, transparant blauw, lichtgrijs, lichtgroen. Om de slaapkamer comfortabeler te maken, kunt u behang gebruiken waarvan de textuur lijkt op een wit linnen linnen in de zon of lichte onbewerkte planken met een koele schaduw.

  Het interieur van de slaapkamer, dat doet denken aan het land van de rijzende zon, kan worden ingericht met bamboe behang, behang met foto's van hiërogliefen, kersenbloesems, bamboebladeren, ventilatoren en behang. Het palet van tinten voor de Japanse stijl is vrij breed - van zwart en wit, grijs, houtachtig, stroton tot goud, felroze en rood.

  Voor deze stijl is behang met abstracte en florale patronen perfect in vrij rijke, maar stille kleuren. Vaak grijs gebruikt met een mengsel van andere tinten, zwart, wit, bordeaux, beige en blauw. Om de ruimte in Art Deco visueel te vergroten, kunt u holografische afbeeldingen en optische illusies gebruiken.

  Kleur voor de slaapkamer behang - welke te kiezen?

  Als je behang voor de slaapkamer kiest, is het erg belangrijk om de invloed van bepaalde kleuren op de menselijke psyche te overwegen. Actieve kleuren, zoals oranje en rood, kunnen het beste in de keuken of eetkamer worden achtergelaten. Geel, limoen, perzik - kan de noordkant warmer maken. En om de zuidelijke slaapkamer enigszins te "koelen" - het is de moeite waard om de muren in groene en blauwe tinten te versieren. Monochroom (wit, grijs, beige) kan zonder beperkingen worden gebruikt, maar met zwart, donker paars en chocolade moet men voorzichtig worden behandeld - ze absorberen licht, verminderen de ruimte en soms kunnen ze een kamer veranderen in een soort kerker.

  Wit behang in de slaapkamer is een bewezen klassieker. Op een lichte achtergrond zal het altijd passend zijn om naar meubels, heldere of pastel patronen te kijken, het zal de schoonheid van schilderijen, foto's en andere decor benadrukken.

  Achtergronden in een zacht palet van roze, blauw, groen, geel, beige en lavendeltinten - ideaal voor een romantische slaapkamer. Een dergelijk ontwerp is erg populair bij alle fans van licht, luchtinterieurs.

  Neutraal grijs behang - de optimale oplossing voor een slaapkamer in de stijl van hightech, modern, minimalistisch, loft. In combinatie met zwart of donkerblauw meubilair en strikte lijnen, krijgt u een functioneel hereninterieur; Witte glans en zilveren krullen - een optie voor een elegante dame; felgele, roze, groene accenten op een grijze achtergrond - voor een echtpaar.

  De schaduwen van de lucht en het water hebben een rustgevend effect op de persoon, dus voor de slaapkamer passen ze perfect. Blauwe achtergronden kunnen worden gecombineerd met wit, grijs, beige, paars, donkerbruin en ook als aanvulling op fotobehang.

  Combineer het behang in de slaapkamer

  De combinatie van in elkaar grijpend en monochroom behang laat je toe om je interieur te diversifiëren en bepaalde visuele effecten te bereiken. Correct gekozen ontwerp van de muren maakt de slaapkamer interessant en gezellig. Er zijn verschillende manieren om te combineren - verticaal, horizontaal, geometrisch, evenals invoegingen en niches.

  Het kan een afwisseling zijn van strepen van vloer tot plafond - licht en donker, mat en glanzend, bedrukt en monochroom. Soms is er een ander ontwerp van individuele wanden of partities. Verticale accenten maken de ruimte visueel hoger.

  Met deze combinatie van achtergronden kunt u prachtige randen maken en de wanden visueel uitbreiden. Contrast en horizontale lijnen worden het best gebruikt om smalle gebieden te vergroten.

  Het plakken van behang in de slaapkamer onder gebroken hoeken is een ongewone manier om een ​​exclusief interieur te creëren. U kunt ook de applicatietechniek toepassen, die u vastmaakt aan de favoriete favoriete papierfragmenten.

  Het insert is een contrastfragment van elke vorm, meestal gescheiden door een geïmproviseerd frame - gips, polyurethaan, metaal, hout of gewoon geverfd.

  Het onderscheid tussen een muur en een depressie daarin is eenvoudig te benadrukken als hun kleur en textuur verschillen. In de nis kunt u behang, imitatie-metselwerk, patroonglanzend of monofoon matte inlage plakken.

  Behang voor een kleine slaapkamer / slaapkamer in Chroesjtsjov

  Het probleem kenmerk van de meeste Sovjet-appartementen is klein. Het kleine formaat van de slaapkamer is echter eerder een plus dan een minpunt: het geeft een besparing aan afwerkingsmaterialen, vereenvoudigt reparaties en de sfeer is romantischer. De hoofdregel is niet om het interieur te overladen met grote elementen en verzadigde kleuren.

  Behang voor een slaapkamer in Chroesjtsjov is beter om te kiezen voor licht, pastel, met een klein zacht patroon en reflecterende details. Geheel glanzend canvas zal alle oneffenheden van de muren onthullen, maar de combinatie van een matte achtergrond en spiegelpatronen - integendeel, zal ze verbergen.

  In onze fotogalerij zijn er duidelijke voorbeelden van hoe verschillende soorten behang in het interieur van de slaapkamer kunnen kijken. Hier worden enkele kleurvariaties gepresenteerd, in een strip, met een geometrisch patroon, bloemenornament, fotobehang en andere verschillende combinaties. Word geïnspireerd!

  Als je wilt na een dag hard werken, na een dag hard werken, duik dan in de sfeer van comfort, rust en comfort. Natuurlijk is dit allemaal te vinden in de slaapkamer. Om dit te doen, is het noodzakelijk dat alle meubels en het interieur rusten. Heel belangrijk in dit ontwerp is de verste details. Wat te zeggen over behang. Ze spelen een en de belangrijkste rollen bij het creëren van een harmonieus interieur.

  Momenteel zijn er veel opties voor behang. Daarom is het erg belangrijk om het eindresultaat en de persoonlijke voorkeuren te bepalen.

  De meest voorkomende soorten:

  De eenvoudigste versie van de achtergrond is papier. De kosten ervan zijn klein, maar de kwaliteit is niet op het hoogste niveau. Het belangrijkste voordeel van hen na de prijs is het ecologische materiaal. Hebben ook een rijk kleurenpalet.

  Dit behang verdwijnt echter snel onder invloed van zonlicht. Daarom is de levensduur van papieren achtergronden klein. Als u het interieurontwerp vaak wilt veranderen en er niet veel geld aan uitgeeft, dan is deze optie het meest geschikt.

  Vinyl behang zijn gemaakt van meer dicht materiaal dan papieren. Ze moeten echter op de gevoerde muren worden geplakt. En het steken zelf zal niet het gemakkelijkste proces zijn. Vinylbehang verwijst naar de categorie van synthetisch. Ze laten de lucht niet in.

  Nadat ze op de muur in de kamer zijn geplakt, blijft een onaangename geur achter die uiteindelijk na een lange tijd zal verdwijnen. Behang kan op papier of niet-geweven basis worden gemaakt. De laatste hebben een mooi reliëfpatroon en zijn gemakkelijk in het proces van lijmen.

  Een duurdere optie is Pluizig behang. Hun onderscheidende eigenschap is het vermogen om uit te rekken. Dit komt door het feit dat ze zijn gemaakt van zacht materiaal (cellulosevezels).

  Flizelinovye behang is gemakkelijk te lijmen, dus ka-lijm wordt alleen op de wanden aangebracht. Vanwege de voldoende dikte kunnen ze ook gemakkelijk aan de randen worden samengevoegd, zonder vorming van luchtbellen. De belangrijkste voordelen: het vermogen om lucht door te geven, milieuvriendelijkheid van het materiaal, een verscheidenheid aan kleuren. Sommige vliesbehang zijn geverfd. Vanwege het dichte materiaal kunt u maximaal vijftien keer kleuren.

  Textiel behanglook meestal gebruikt om een ​​bepaalde stijl te creëren. Kan op papierbasis of op flesilinovoy worden geproduceerd. Maar de bovenste laag, die de rol van decor speelt, is veel diverser: zijde, linnen, katoen, synthetische stoffen. De keuze en het kleurenbereik is gevarieerd.

  Een belangrijk kenmerk van textielbehang op synthetische basis is dat ze een uitstekende eigenschap voor geluidsisolatie hebben. Weefselbehang ziet er erg rijk en elegant uit. De negatieve aspecten omvatten het volgende: opgehoopt stof, onstabiel voor water en ook een hoge prijs.

  glasvezel. Dergelijk behang is gemaakt van milieuvriendelijk materiaal: gesmolten glas, langwerpig in een draad, of uit kwartszand. Deze samenstelling bevat nog steeds soda en limoen. Het gebruik van dergelijke achtergronden heeft veel voordelen: een duurzaam materiaal, u kunt het wassen met water, lucht laten inademen, gemakkelijk aan de muur lijmen. De enige voor de hand liggende minpunt is de hoge prijs.

  Vloeibaar behang perfect geschikt om de voor de hand liggende oneffenheden van de muur te verbergen. Aanbrengen met een gewone spatel. Makkelijk af te wassen.

  Het is belangrijk om aandacht te besteden aan het kleurenschema. Hiervan hangt zowel het interieur zelf af, als de gevoelens die gelijmd behang kunnen veroorzaken.

  Witte achtergronden zal kijken om te winnen in elk interieur. Perfect gecombineerd met andere kleuren. De meest gebruikelijke manier om wit te gebruiken is om het te combineren met zwart. Witte achtergronden veroorzaken gevoelens van luchtigheid, zuiverheid en frisheid. Deze kleur breidt de ruimte visueel uit.

  Denk niet dat wit de enige optie is. De verscheidenheid van zijn schakeringen van parel tot zuivel kan het hele ontwerp diversifiëren. Witte achtergronden worden gebruikt in klassieke, Scandinavische of minimalistische stijl.

  Grijze behangkleur veel leidt tot een gemengd gevoel. Aan de ene kant saaiheid en saaiheid aan de andere kant - een rustige achtergrond ontspant en helpt om een ​​goede nachtrust te krijgen. Grijze achtergronden kunnen andere heldere details van het interieur benadrukken.

  Ontwerpers raden aan om grijs te gebruiken in combinatie met anderen: witte, zwarte of rijkelijk heldere kleuren.

  Men gelooft dat groene kleur en zijn tinten perfect voor een slaapkamer. Deze kleuring heeft een gunstig effect op de mentale toestand. Voor een slaapkamer kan groen behang het beste worden gecombineerd met blauwe, roze of gele bloemen. Ook groen vergroot visueel het oppervlak van de kamer.

  Beige kleur mensen die liever een rustige interieur kiezen. Deze kleur kan niet alleen ontspannen, maar draagt ​​ook bij aan de creatieve impuls. De muren zien er niet saai uit, ze moeten worden verdund met andere kleuren.

  Beige wallpapers met zwart zijn prachtig gecombineerd. Men moet echter niet de voorkeur geven aan te frequente herhalingen van donkere tinten. Dus de kamer zal somber lijken. De chique versie combineert beige met gouden kleur. Zo'n ensemble zal blikken aantrekken, en onder het zonlicht zal het mooi zijn om te gloeien.

  Zwarte achtergronden in de slaapkamer ziet er elegant, luxueus en een beetje mystiek uit. Het belangrijkste is om een ​​dergelijke ruimte te diversifiëren met extra elementen. Ontwerpers adviseren niet om zwart behang te lijmen aan mensen die in hun jeugd bang waren in het donker, of vaak in een depressieve toestand. Zo'n bereik zal de stemming nog meer verergeren.

  Als dit goed is, zal het zwarte behang een normale nachtrust bevorderen, niet alleen 's nachts, maar ook overdag.

  Bruine kleur muren zijn het meest geschikt in grote slaapkamers. Het lichte meubilair kan de donkere atmosfeer oplichten, evenals de juiste verlichting, die helder moet zijn.

  Het wordt algemeen aanvaard dat roze kleur alleen geschikt voor meisjes. Maar dit is verre van het geval. Met een bekwame combinatie met andere interieurartikelen zoals meubels, gordijnen, schilderijen, enzovoort, kunt u een zeer harmonieus ontwerp voor de slaapkamer van de pasgetrouwden krijgen.

  Als een slaapkamer is gemaakt voor een meisje, zal een dergelijke kleur met zijn vele tinten de ruimte onherkenbaar transformeren. Behang is beter om te kiezen met een patroon.

  Rode kleur zelf erg gevaarlijk. Overmatige verzadiging kan vermoeidheid of agressie veroorzaken. Het beste is om rode achtergronden te combineren met wit of beige. Met deze kleur van de muren is het ook de moeite waard meubels uit lichte kleuren te kiezen.

  Gele kleur veroorzaakt een gevoel van vreugde en goede wil. Versterkt gemakkelijk na een nachtrust. In combinatie met beige of wit, kunt u een zeer interessant interieur krijgen. Het is niet voor niets dat deze kleur wordt gebruikt in ziekenhuizen. Hij is tenslotte in staat om te ontspannen en de stemming voor de hele dag in te stellen.

  Figuur heeft direct invloed op onze perceptie van het interieur in het algemeen. Kies meestal behang met de volgende patronen:

  • Bloemen ornament. Geschikt voor het creëren van een sfeer van romantiek. Meestal worden deze wallpapers gebruikt in de stijl van vintage of Engels. Om ervoor te zorgen dat dit interieur niet vrouwelijk lijkt, kun je het patroon combineren met andere patronen, zoals een strook of een eenvoudige kooi.
  • Voor heren slaapkamer zijn meer geschikt behang met een patroon in de vorm van een kooi of strook. Ontwerpers adviseren dit soort behang om aan de zijkant van het bed te lijmen.
  • Geometrische patronen, dieren en planten passen op het behang in de stijl van klassiekers of art deco.
  • De slaapkamer is het meest geschikt reliëf textuur. Het imiteert in de regel zulke nobele stoffen als fluweel, corduroy. Met dergelijk behang is de slaapkamer gevuld met huiscomfort en beschikt over rust.

  Het werd in de mode om behang in het interieur te combineren. Deze methode wordt om verschillende redenen gebruikt:

  • Helpt gebieden in de kamer te markeren. Als de slaapkamer ook onder de werkplek wordt gebruikt, kan het behang de ruimte niet beter in zones verdelen.
  • Verbergt enkele tekortkomingen. Niet iedereen heeft geluk met de juiste lay-out. Soms kunnen elementen zoals richels van verhittingsstoten of nissen de gemoedstoestand bederven wanneer u in een dergelijke kamer verblijft. De combinatie van behang helpt u zich te concentreren op andere delen van de slaapkamer. Of je kunt, en omgekeerd, fouten maken in het hoogtepunt in de kamer, door ze te markeren met een helder accent in de vorm van behang.
  • Het hoofdaccent wordt gemaakt. Wanneer een van de muren moet worden geselecteerd, is deze techniek het meest succesvol. U kunt behang gebruiken, waarvan de variëteit nu erg groot is.

  Combinatie van behang met andere interieurartikelen

  In de juiste en volledige perceptie van het interieur speelt elk attribuut in de ruimte. Daarom proberen veel mensen de meest voordelige optie te vinden voor het combineren van gordijnen en behang. Om u niet te vergissen, moet u zich aan bepaalde selectieregels houden.

  Gordijnen in toon naar het behang. De meest optimale en gebruikelijke optie. Maar je zou niet één kleur helemaal moeten kiezen. Dus de gordijnen smelten samen met de muren. Het is voldoende om een ​​lichtere of donkerdere toon te kiezen om de slaapkamer gezellig te maken.

  Als het behang een pakkend patroon heeft, moeten de gordijnen neutrale tonen worden geselecteerd. Het wordt afgeraden om vlechtwerk of lambrequin op de gordijnen te hangen. Deze keuze richt zich op de muren.

  Als het behang een monofone, rustige kleur heeft, moet je heldere en pakkende gordijnen ophangen. Zo kunt u saaiheid in het interieur van de slaapkamer voorkomen. Houd er rekening mee dat een dergelijke techniek geschikt is als de kleuren van het behang en de gordijnen correct worden gecombineerd.

  De handigste optie is de witte gordijnen. Uitstekend bij elk behang in verschillende interieurstijlen. Het enige duidelijke nadeel is dat dergelijke gordijnen vaak moeten worden gewassen.

  Sommigen geloven dat de sluier en het behang in toon moeten zijn. Dit is echter verre van het geval. Om het interieur te diversifiëren, adviseren veel ontwerpers om bedspreien te kiezen met een patroon voor monochrome muren.

  Het is noodzakelijk om te beslissen wat het belangrijkste accent zal worden verscherpt. Als je op bed ligt, is het beter om een ​​heldere kleur van de sprei te kiezen. Als het bed naar de achtergrond gaat, is de hoes beter om in dezelfde tinten op te vegen als het behang.

  Met de komst van fotobehang is het veel gemakkelijker om een ​​muur de kamer uit te maken. Dergelijk behang kan op elk onderwerp en in elke tinten zijn. Dit kan ook je eigen foto zijn. Het is toegestaan ​​om wallpapers op slechts één muur te plakken.

  Bovendien moeten er geen extra items in het soort kasten en hoge ladekasten naast de toegewezen muur staan. Anders zal een zeer belachelijk interieur blijken.

  Tegenwoordig kunnen wallpapers elke afbeelding weergeven: steden, natuur, landschappen, planten, dieren, mensen enzovoort. Het hangt allemaal af van je persoonlijke humeur en voorkeuren. Fotobehang is gemakkelijk te lijmen en ze kunnen ook worden gewassen in geval van besmetting.

  Wees niet boos op degenen die een kleine slaapkamer hebben. U kunt harmonieus en smaakvol een modern en gezellig interieur maken. Bovendien zullen verbruiksartikelen veel minder zijn, waardoor u een hogere kwaliteit en duurdere achtergronden kunt kiezen.

  Ontwerpers hebben dit altijd geadviseerd en blijven dit doen om lichtbehang in kleine ruimtes te lijmen. Dus de ruimte wordt visueel vergroot en de verlichting wordt beter. Het is beter om gekochte en pakkende tekeningen te vermijden. De meest geschikte optie voor een dergelijke slaapkamer is niet-geweven of vloeibaar behang.

  Het selecteren van behang in de kamer van de tiener moet zich niet alleen richten op de milieuvriendelijkheid van het materiaal, maar ook op de kleurenoplossing. Buitensporig aanstekelijk en helder behang draagt ​​niet bij aan een gezonde slaap en comfortabele rust. Behang met een afbeelding is in een dergelijke ruimte geschikt. Kinderen kijken altijd nieuwsgierig naar de patronen op de muren.

  Bij het selecteren van achtergronden moet u rekening houden met de aard van de adolescent. Als hij temperamentvol is, is het het beste om de voorkeur te geven aan koude, maar niet aan donkere tinten. Als het kind van nature meer flegmatiek is, lijm dan stoutmoedig behang van warme kleuren. Als de tiener nogal lui is, is het aan te bevelen een redelijk helder behang te kiezen.

  73 echte foto's. Hoe wallpaper in de woonkamer te plakken (instructie). . Behang voor de woonkamer - foto van het beste interieur (echt).

  Foto van echt keukeninterieur (fotogalerij). Als u denkt aan het bijwerken van uw keukenontwerp. . Hoe het behang correct te lijmen.

  Wallpapers voor de keuken 90 + echte foto's. Hoe het materiaal, de kleur en het patroon te kiezen. Fotobehang, gecombineerd behang, modern en behang voor een kleine keuken.

  Foto van echt interieurs. Methoden van zonering keuken - woonkamer. . 2.5 achtergronden. 2.6 Kleurzonering. 2.7 Sofa. 3 Keuken woonkamer in een woonhuis.

  11 Ontwerp van de woonkamer (echte foto). Basisregistratieregels. . Plak de wanden van de kamer niet in het behang met een strook of een groot patroon.

  Gerelateerde artikelen

  73 echte foto's. Hoe wallpaper in de woonkamer te plakken (instructie). . Behang voor de woonkamer - foto van het beste interieur (echt).

  Foto van echt keukeninterieur (fotogalerij). Als u denkt aan het bijwerken van uw keukenontwerp. . Hoe het behang correct te lijmen.

  Wallpapers voor de keuken 90 + echte foto's. Hoe het materiaal, de kleur en het patroon te kiezen. Fotobehang, gecombineerd behang, modern en behang voor een kleine keuken.

  Foto van echt interieurs. Methoden van zonering keuken - woonkamer. . 2.5 achtergronden. 2.6 Kleurzonering. 2.7 Sofa. 3 Keuken woonkamer in een woonhuis.

  11 Ontwerp van de woonkamer (echte foto). Basisregistratieregels. . Plak de wanden van de kamer niet in het behang met een strook of een groot patroon.

  Schort voor de keuken (meer dan 70 foto's). Een schort wordt het wandgedeelte genoemd. Het schort in de toon van het behang vormt een harmonieuze aanvulling op het interieur en zorgt voor een aangename indruk bij het koken.

  1 Vinylbehang - wat is het? 2 Voor- en nadelen van vinylbehang. . Keukenbehang (90 + echte foto).

  Kleurencombinatie en echte foto's. Badkamerontwerpideeën gecombineerd met een badkamer en een douche. . Hoe het behang correct te lijmen.

  Het kiezen van behang voor de slaapkamer: ontwerp, foto's, combinaties

  De keuze voor behang voor de slaapkamer is een hele uitdaging, gezien de diversiteit van hun types, evenals een groot aantal fabrikanten - zowel in Rusland als in het buitenland. Als je de juiste achtergrond kiest, kun je elke stemming in de ruimte creëren - tederheid, romantiek, volledige intimiteit of zelfs mysterieus mysterie.

  Kenmerken van de keuze van behang voor de slaapkamer

  Om de juiste keuze te maken, moet u enkele van de interieurkenmerken weten:

  • Een horizontaal gerichte tekening draagt ​​bij aan de visuele uitbreiding van de ruimte, maar "reduce,9raquo; hoogte van de plafonds;
  • Een verticaal gericht beeld, "tilt 9-graden op; Laag plafond, maar verlaag de oppervlakte van de kamer visueel;
  • Sommige geometrische figuren, zoals trapezoïden of ruiten, toegepast op behang, veranderen de psychologische perceptie van ruimte - het lijkt meer;
  • Lichte kleuren en een zeldzame fijne tekening helpen ook om een ​​kleine kamer visueel te vergroten; dergelijke achtergronden passen in het interieur van een kleine slaapkamer;
  • De grote elementen van de tekening, vooral als ze zich vaak bevinden, "reduc9raquo; room;
  • De combinatie van behang in de slaapkamer maakt het mogelijk om verschillende zones te onderscheiden, bijvoorbeeld om de kop van het bed te accentueren, om de hoek te scheiden met een kaptafel of een plaats voor een huiskast;
  • Gelijktijdig met het behang kunt u een geschikt stoepontwerp kopen, het wordt gebruikt voor horizontale verdeling van het gebied;
  • Een van de muren (meestal achter het hoofdeinde van het bed) kan worden geaccentueerd, waarbij behang met grote patronen wordt geplakt en contrasteert met de rest van de kleurmuren of ongebruikelijke textuur. Dergelijk behang kan niet de hele muur bedekken, maar alleen het deel dat grenst aan het hoofd.

  Geschikt behang voor de slaapkamer: materiaal

  Bij de productie van behang gebruikt een verscheidenheid aan materialen, die hun eigenschappen bepalen. Elk type achtergrond heeft zijn voordelen, maar ze doen niet zonder gebreken.

  Papieren achtergronden in het interieur van de slaapkamer

  Papier - het goedkoopste materiaal voor de productie van behangpapier. De kwaliteit van het behang hangt af van de kwaliteit van het papier - hoe hoger het is, hoe beter. De fabrikant kan papier in één laag gebruiken, kan - in twee, waardoor het behang duurzamer wordt.

  • Lage kosten;
  • Ecologische compatibiliteit;
  • Vermogen om lucht door te laten;
  • Eenvoudig aan te brengen.
  • Korte levensduur (niet langer dan vijf jaar);
  • Lage weerstand tegen burn-out, slijtage;
  • Maak het behang niet nat.

  De kwaliteitsindicator van papieren achtergronden is hun soortelijk gewicht. Als het bereik tussen 110 en 140 ligt, wordt het behang als goed beschouwd.

  Flizeline behang in het slaapkamerontwerp

  Als basis voor de productie van deze achtergronden wordt een niet-geweven stof gebruikt - niet-geweven stof. Het heeft een hoge dichtheid en bestaat uit cellulosevezels met de toevoeging van polymere materialen. Er zijn verschillende opties om de tekeningen op het substraat te tekenen.

  Flizeline achtergrond: directe applicatie

  Het patroon wordt aangebracht op de niet-geweven basis. Dergelijk behang is veel sterker dan papier, maar ze hebben ook hun tekortkomingen.

  • sterkte;
  • Vermogen om lucht door te laten;
  • Niet opzwellen of zitten, waardoor het mogelijk is om ze direct aan de muur te lijmen na het aanbrengen van de lijm;
  • Verzacht kleine onregelmatigheden en scheuren op de muren;
  • Eco-vriendelijk.
  • Het behang kan niet worden gewassen, de zorg voor hen is hetzelfde als voor papier;
  • Vrij snel opbranden.

  Flizeline behang: polymeercoating

  Het patroon wordt aangebracht op een coating van polymeren gecoat met papier. In de regel is dit een vinyl hoes. Het kan glad, geschuimd en in reliëf zijn (zeefdruk). Het oppervlak van een dergelijk behang kan metselwerk of gips nabootsen.

  • Weerstand tegen externe invloeden;
  • Mogelijkheid om verontreinigingen te verwijderen door natte methode;
  • Behang verbergt kleine defecten in muren - scheuren, kleine kuilen, spaanders;
  • Aanzienlijke treksterkte.
  • De polymeercoating laat "ademen9quo" niet toe, omdat er geen lucht doorheen kan;
  • Sommige polymeren kunnen giftige stoffen afgeven in de lucht; daarom is het noodzakelijk om alleen de gecertificeerde achtergrond te kiezen: GOST 6810-2002 "Wallpaper9raquo;.

  Textiel behang in het interieur van de slaapkamer

  Behangstof kost meer dan papier, maar ze hebben een aantal voordelen die moeilijk te negeren zijn. Twee van dergelijke lagen zijn gemaakt, de onderste is niet-geweven of dik papier, de bovenste is textieldraden of een stoffen vlies. Het canvas kan zijde, linnen, katoen, jute, velours, vilt zijn.

  • exclusiviteit;
  • Ecologische compatibiliteit;
  • Verbeterde geluids- en warmte-isolatie-eigenschappen;
  • Moeilijk te verzorgen, natte reiniging niet toestaan;
  • Lage weerstand tegen vocht, stof, schade, wat vooral belangrijk is in de aanwezigheid van dieren in het huis;
  • Een complexe procedure voor plakken, waarvoor de deelname van een specialist vereist is;
  • Hoge kosten.

  Vinylbehang in slaapkamerontwerp

  Meestal wordt niet-vliesbehang met vinylbekleding in de slaapkamer niet gebruikt. De reden is het gebrek aan vermogen om lucht door te laten. Dientengevolge, kunnen de muren onder dergelijk behang niet "ademen9quo;, en onder het behang kan een paddestoel krijgen. De ruimte bedekt met vinylbehang vereist regelmatig luchten.

  • Een grote verscheidenheid aan kleuren en structuren tegen een relatief lage prijs;
  • Mogelijkheid van natte verzorging van behang.
  • Geen milieu;
  • Onvermogen om lucht- en vochtdamp door te laten.

  Naast deze, de meest voorkomende soorten, zijn er andere varianten van behang. Bijvoorbeeld behang waarmee u de hele muur kunt versieren met uitzicht op de stad, een afbeelding van de natuur of een abstract beeld. Meestal heeft behang een kleeflaag. Maak een achtergrond van glasvezel, meestal om te schilderen. Bovendien, onlangs, de populariteit van behang van natuurlijke materialen - kurk, leer, bamboe.

  Behang in het interieur van de slaapkamer: tekening en textuur

  Het figuur op het behang heeft een directe invloed op onze perceptie van de kamer, dus moet het worden gekozen met het oog op de bestemming van de kamer.

  Geschikt behang voor de slaapkamer in het geval dat u romantiek wilt - met afbeeldingen in de vorm van bloemen. Dit is een vrouwelijke en romantische optie. Als de slaapkamer voor twee is ontworpen, kunt u een bloemmotief combineren met een "male9raquo"; strip of kooi. Bloemmotieven zijn geschikt voor het verfraaien van een slaapkamer in Engelse stijl, vintage.

  Gestreepte en geruite ontwerpen zijn kenmerkend voor het ontwerp van herenkamers. Geschikt voor interieurs in Engelse stijl en klassiekers, zowel traditioneel als modern. Gebruikt, in de regel, op alle muren, als de strips niet te fel zijn. Gecombineerd behang in de slaapkamer wordt vaak gebruikt om het hoofdeinde te accentueren. Bijvoorbeeld, een patroon van smalle strepen van sappige tonen kan worden gebruikt als een accent op een van de muren - dit is typerend voor moderne stijlen.

  Geschikt behang voor de slaapkamer in de stijl van de Provence, shine-chic of retro kan behang zijn met een ornament van bloemen en planten. Ornamenten die geometrische elementen gebruiken zien er nogal strikt uit, worden vaker gebruikt in klassiekers of art deco.

  Als u een achtergrond met een reliëf in reliëf kiest, krijgt u een exclusief, stijlvol interieur. Embossing kan fluweel of corduroy nabootsen, of stof, waarop de bank is bevestigd.

  Gecombineerd behang in de slaapkamer: gebruiksregels

  Als u behang met een ander patroon of reliëf in één ruimte gebruikt, kunt u interessante interieureffecten creëren, de tekortkomingen van de vorm van de kamer verhelpen, de kamer visueel in functionele gebieden verdelen.

  • We benadrukken de pluspunten en maskeren de nadelen: met verschillende soorten behang in de slaapkamer kunt u de weergaven op het gewenste punt scherpstellen. De oneffenheden in het plafond kunnen bijvoorbeeld worden verborgen, waardoor de toeschouwer moet kijken naar het heldere patroon in het middengedeelte van de muur. En omgekeerd - na het bedekken van de ongelijke muur met neutraal behang, maakt u het "onzichtbaar9raquo ;.

  • We verdelen in zones: de slaapkamer kan verschillende functies vervullen, bijvoorbeeld een slaapkamer en een studeerkamer. Met behulp van de gecombineerde achtergrond kunt u ze visueel van elkaar scheiden.

  • Corrigeren van de geometrie: gecombineerd behang in het slaapkamerontwerp zal helpen de smalle kamer uit te breiden. Hiervoor worden achtergronden van donkere tonen op kortere muren geplakt en op langere - lichte. Als de slaapkamer in het plan vierkant is, kan een van de muren worden geplakt met het gecombineerde behang van verzadigde heldere tinten, en de rest - licht, de kamer zal er gunstiger uitzien.

  • Arrangeer accenten: Een van de eenvoudigste manieren om een ​​van de muren te selecteren, is om er een achtergrond van een contrasterende toon op te plakken, of met een patroon. Tussen de verschillende soorten behangsoorten in de slaapkamer kunt u een combinatie van tinten kiezen, maar deze verschillen in verzadiging. Je kunt de accentmuur ook lijmen met behang met een fel decoratief patroon. Welnu, als er tussen de tonen van de foto een toon van achtergrondbehang is.

  • Focus op het punt: een andere veelvoorkomende interieurtechniek is het creëren van een focuspunt dat het oog trekt. In dit geval valt het geaccentueerde behang niet helemaal op, maar slechts een van de onderdelen, bijvoorbeeld in de buurt van het bed, een open haard, een antiek meubelstuk, in een rusthoek.

  • De kamer decoreren: Vaak wordt gecombineerd behang gebruikt als een decoratief element van het interieur. Leg in een geschikt frame een stuk multiplex, geplakt behang en hang aan de muur. Ook kan een deel van de muur met behangcontrasterende toon worden ingesloten in een frame van lijsten.

  Het gebruik van gecombineerd behang in de slaapkamer

  Het combineren van verschillende achtergronden in dezelfde kamer, zorg ervoor dat ze dubbele elementen hebben. Dit kan een tekening, kleur of textuur zijn.

  • Verschillende tinten. Door de kamer te lijmen met behang van dezelfde kleur maar met verschillende tinten, krijgt u een elegant, stijlvol interieur, discreet maar met een eigen "face9raquo;. U kunt kleurschakeringen combineren, bijvoorbeeld ecru en ivoor, of de verzadiging ervan.

  • Verschillende kleuren. De basisregels voor combinatie zijn een combinatie van neutrale en actieve kleuren.U kunt ook experimenteren met contrasterende tonen. Verschillende kleuren worden gebruikt voor zonering.

  • Uniform en patroonbehang. Als u het gecombineerde behang in het slaapkamerontwerp toepast, kunt u interessante decoratieve effecten bereiken. Een helder patroonbehang van het behang ziet er bijvoorbeeld geweldig uit tegen een achtergrond van vloeiende monochrome muren. Een gladde wand kan worden versierd met een brede rand met een geometrisch patroon.

  • Een combinatie van patronen. Zulke patronen als strepen en bloemen, strepen en kooien, houtstructuur en florale ornamenten passen goed bij elkaar. Het is interessant om te kijken naar combinaties van geometrische vormen.

  • Horizontale scheiding. De traditionele manier om de onderkant van de kamer te plakken met behang in de strook, de bovenkant - glad of in een bloem, en de verdeling van hun rand ziet er goed uit in klassieke interieurstijlen. In de regel is boven het gecombineerde behang lichter, onderaan - donkerder.

  Behang voor een kleine slaapkamer: de regels van keuze

  Een te kleine slaapkamer is het probleem van veel huizen, vooral de gebouwen in het midden van de vorige eeuw. Daarom is de keuze van het behang voor hen vrij dringend. Alles is hier van belang, welke kleur de voorkeur heeft, of een achtergrond met een afbeelding wordt genomen, hoe verschillende soorten behang op de juiste manier in één ruimte worden gecombineerd, zodat het groter lijkt.

  De belangrijkste aanbeveling bij het kiezen van behang voor een kleine slaapkamer is de keuze voor lichte, rustige, natuurlijke tonen. Er zijn ook verschillende ontwerptechnieken die de ruimte visueel kunnen vergroten:

  • Een smalle kamer is eenvoudig "uit te breiden9raquo; als u de eindmuren bedekt met achtergronden van donkere, verzadigde tonen en de rest - licht.
  • Bij een lage plafondhoogte kunt u geen brede randen gebruiken. Als de ruimte groot en klein is, zal een brede rand daarentegen de verhoudingen rechttrekken.
  • Glanzend behangoppervlak in het interieur van een kleine slaapkamer helpt de kamer uit te breiden dankzij het spel van reflecties.

  Het is vrij moeilijk om je voor te stellen hoe het behang in de slaapkamer er uit zal zien, tenzij je specifieke voorbeelden voor je ogen hebt. Raadpleeg de onderstaande foto's om te bepalen welke materialen voor wanddecoratie geschikt zijn in uw geval. Ze helpen u bij het maken van de juiste keuze.

  Heb je een typfout gevonden? Selecteer het fragment en verzend het door op Ctrl + Enter te drukken.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  25 − = 20