Gecombineerde plafonds

Gecombineerde plafonds en gipsplaatplafonds

Het ontwerp van een modern interieurontwerp is voornamelijk ontwikkeld met plafonds van spanningssoort. Maar opties als gecombineerde plafonds zijn veel voordeliger. Dit is een origineel en aangenaam exterieurontwerp - dankzij het onberispelijke oppervlak en tijdens gebruik zullen ze niet van vorm veranderen en hun goede eigenschappen niet verliezen.

Het vermogen om interessante ontwerpopties en volumineuze, aantrekkelijke composities te creëren, diende als reden om spanningscomposietplafonds te combineren tot een zeer speciale groep. Dit doet niet af aan de populariteit van spanplafonds gemaakt van polyvinylchloride, maar het solide uiterlijk van de vaste stof is niet zo effectief als bij combinaties van materialen.

Installatie van spanplafond op gipsplaat

Het monteren van het spanplafond op de gipsplaat creëert een plafondstructuur in verschillende niveaus en de snij-en-schaduwgames bieden de mogelijkheid voor een verscheidenheid aan ontwerpontwikkelingen. Bovendien wordt de combinatie van GCR en PVC verkregen met betrekking tot de kosten die goedkoper zijn dan een continue vinylplaat.

Je moet beginnen bereid een raamwerk van metaal voor voor materiaalbladen. Stel hiertoe het niveau in waarop de gipsplaat zal worden geplaatst en teken een contour van het toekomstige ontwerp op het plafond zelf. Het UD-profiel is bevestigd aan het hoofdoppervlak in overeenstemming met de gemarkeerde contour. Aan de zijkanten wordt deze 5 cm afgesneden en aan het oppervlak bevestigd. Waar een GCR op de muur wordt aangebracht, is ook het UD-profiel bevestigd.

Onder de toekomstige gipsplaatconstructie moet een sterke draad worden gerekt. Het is bevestigd op de schroeven, ze moeten in de UD-profielen van de muur worden geschroefd. Om de structuur op de PVC-voering aan te sluiten, moet het profiel van de CD op de hangers langs het horizontale vlak worden gemonteerd.

Het CD-profiel wordt in het UD-profiel geplaatst - het moet naar de "virtuele" bocht worden getrokken die op de ophangingen is bevestigd en die al met het UD-profiel op het hoofdplafond is versterkt. Het nivelleren van profielen gebeurt via draad.

Snijd nog een UD, plaats het op de ingesneden uiteinden van de CD-profielen. Rest ons om de verticaal voorbereide boven- en onderprofielen te combineren. De stukken uit het CD-profiel worden afgesneden en in de UD-top geplaatst, terwijl de zijbruggen van onderaf worden gecorrigeerd en het profiel met het lagere vlak wordt bevestigd. Hierna gaat u verder met het villen van het frame van de metalen profielvellen GKL.

En in dit artikel over plafonds van gipsplaat met verlichting.

Om een ​​GCR-installatie uit te voeren, het is raadzaam om een ​​assistent uit te nodigen. Alleen het laken optillen en bevestigen kan gemakkelijk worden verbroken. Om de vellen materiaal op het metalen frame te versterken, moet je de nodige ervaring hebben - alleen dan is het mogelijk.

Voor bevestiging het is noodzakelijk om zelf-snijders te kiezen voor metalen met een lengte van 25 mm - ze moeten elke 30 cm zijn.De kop van de schroef moet in het oppervlak worden geschroefd, zodat het de kit niet hindert, maar ook om de schroefkop niet met papier te beschadigen.

Bevestiging van verticale vellen wordt uitgevoerd zonder een figuur in te korten. Later, wanneer het materiaal op het frame is versterkt, wordt het gesneden met een ijzerzaag. De verticale stroken worden volgens de afmetingen gesneden en aan het frame bevestigd. Als de verticale bocht te steil is en het niet handig is om de strip te buigen, moet u het papier iets snijden vanaf de kant waar de bocht convex is. Het is beter om onmiddellijk alle nodige gaten weg te snijden - bijvoorbeeld voor armaturen.

dat hoeken bij puttying ze werden duidelijker uitgedrukt, geperforeerde hoeken kunnen worden aangepast aan de buitenste delen van de structuur.

Foto: Installatie van spanplafond op gipsplaat.

Hier ziet u duidelijk hoe de installatie van gecombineerde plafonds.

Het is noodzakelijk om te beginnen met het monteren van het lagerprofiel; Snijden moet met alle mogelijke zorg worden gedaan om een ​​mooie, vloeiende vouw te krijgen. Wanneer het profiel goed is versterkt, begint het web uit te rekken. De lucht in de kamer moet tot 60 graden worden verwarmd. We vullen het profiel van het canvas in - centimeter voor centimeter, waarna de ruimte moet afkoelen zonder enige ventilatie. In dit geval keert de film terug naar zijn oorspronkelijke staat, avond en rekken.

Foto: ontwerp van gecombineerde spanplafonds van gipsplaat.

En hier is een artikel over hoe je een plafond van gipsplaat met je eigen handen kunt maken.

Hier http://ru-house.net/stroitelstvo/fundament/ vindt u nog veel meer cognitieve artikelen over de basis voor uw huis.

Gecombineerd met gipsplaten spanplafond indien gecombineerd in een compositie geef als resultaat een mooie en interessante combinatie van verschillende structuren. Als je met vormen en kleuren experimenteert, zijn er geweldige kansen - designvondsten zijn in dit opzicht werkelijk schitterend.

Zie je onnauwkeurigheden, onvolledige of onjuiste informatie? Weet jij hoe je een artikel beter kunt maken?

Wilt u voorstellen doen voor publicatie van foto's over het onderwerp?

Help ons de site beter te maken! Laat een bericht achter en uw contacten in de commentaren - we zullen contact met u opnemen en samen zullen we de publicatie verbeteren!

Een extra hypotheek onder gipskarton voor een spanplafond is eenvoudigweg noodzakelijk. Het maakt het oppervlak strikt horizontaal en hiermee kunt u een goed gestucte stokbrood fixeren. Wanneer u aan het plafond trekt, kunt u zich geen zorgen maken dat het breekt. Het belangrijkste is om dit niet te vergeten als muren worden gepleisterd met gipsplaat.

Over de kwestie van hypotheekgegevens voor gipsplaat. Als de auteur van de vraag rekening houdt met de muren bekleed met platen van gipsplaat, de installatie van ingebedde delen op de plaats van bevestiging van het montageprofiel voor het spanningsplafond. In de praktijk - dit profiel wordt horizontaal op het plafond bevestigd ter hoogte van de locatie van het systeemplafond. In dit geval moet het bevestigingsprofiel worden bevestigd met ankerpluggen aan de muur en schroeven aan het profiel van het bevestigen van de platen van gipsplaat.

Of het nu nodig is om onder een gipskarton een hypotheek te nemen om een ​​rekbaar plafond vast te maken?

Ik geloof dat dergelijke gecombineerde structuren al tot het verleden behoren. Ongeveer 15 jaar geleden, toen ze begonnen met het maken van dergelijke doeken, waren ze een beetje gepieker. Nu de mode is veranderd, een combinatie van gipsplaten en spanplafonds, zijn al deze polen op meerdere niveaus steeds minder gebruikelijk. Ontwerpers en mensen met een goede smaak keren terug naar perfect gelijkmatige, matte geverfde gordijnen. Of ze stoppen om één ding: op gipsplaat (niet op meerdere niveaus, maar zelfs), of op een mat rekplafond. Let op: het is het MAT-plafond, want het is een klassieker aller tijden. Glanzende plafonds zijn zeer specifiek en iets goedkoper interieur, hetzelfde geldt voor alle mogelijke imitatie van de lucht en de wolken.

Blijkbaar heeft Lyudmila mensen ontmoet die gewoon te lui zijn om iets te creëren en ze zijn op het pad van de minste weerstand. (Glad plafond, dit is zo prachtig, en vooral, de meesters hoeven niet te spannen).

Bij het combineren van gipsplaat en spanplafond, kan de inzet op decoratieve interieurfuncties volledig worden toegewezen aan plafondconstructies. Het spel van lichte, kleuroplossingen is zo interessant dat de rest van de inrichting van de kamer vrij beknopt kan zijn.

Gecombineerd plafond: gipsplaat en spanning (foto). Hoe een gecombineerd plafond te maken

Enkele decennia geleden veroorzaakte het ontwerp van plafonds geen problemen voor de eigenaars van woningen: ze waren gewoon witgekalkt of geschilderd in lichte kleuren. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel moderne decoratiematerialen verschenen, waarmee je de meest ongelooflijke plafondconstructies kunt maken waar onze grootmoeders niet eens over konden dromen.

Gecombineerde spanplafonds, waarvan foto's steeds meer verschijnen op de pagina's van publicaties over ontwerp, worden nu aangevuld met structuren gemaakt van gipsplaat. Deze combinatie ziet er zeer stijlvol en origineel uit. Met deze ontwerpmethode kunt u complexe vormen maken met een interessante achtergrond en originele markering, waardoor het interieur van elke kamer wordt benadrukt. Tegenwoordig is dit een veel gebruikte methode om woonruimtes te voltooien - gecombineerde plafonds (gipskarton en spanning), foto's die u in ons artikel kunt zien.

Voor- en nadelen van de constructie

Volgens ontwerpers ziet zo'n complex ontwerp er in bijna elk interieur goed uit. Het gecombineerde plafond (gipskarton en trekvel) heeft een aantal voordelen, waaronder:

Op deze manier kunt u niet-standaard ontwerpen maken met een gipskartonframe met een stretchlaag erin, ingewikkelde labyrinten van de GCR, complexe figuren die kunnen worden omlijst met glinsterende, glanzende, spiegel- of matte film.

De methode maakt het mogelijk verschillende soorten verlichting te gebruiken. Verlaagde plafonds hebben vrijwel geen beperkingen in de keuze van verlichtingsinrichtingen, in tegenstelling tot spanningen. Daarom kunnen high-power lampen worden gemonteerd in een doos gemaakt van gipsplaat.

Gecombineerde plafonds, waarvan foto's al in de ontwerphandleidingen zijn geplaatst, zijn ook goed omdat je, door het gebruik van verschillende kleuren materialen en texturen, en puntverlichting, de ruimte kunt opsplitsen in functionele gebieden (recreatie, werk).

Dit ontwerp helpt om leidingen, bedrading en ventilatiekanalen gemakkelijk te verbergen.

Lange levensduur

Met bekwame installatie en onderhoud gaat het gecombineerde plafond erg lang mee: minimaal twintig jaar. U hoeft de afwerking niet zo vaak bij te werken als in het geval van een witgekalkte, geverfde of behangen achtergrond. Om een ​​dergelijk ontwerp te installeren, hebt u geen ideale uitlijning van het basisoppervlak nodig.

Zijn er nadelen aan een dergelijk plafond?

Ongetwijfeld zijn er enkele nadelen aan dit soort dekking. Ze zijn veel kleiner dan de verdiensten, maar ze moeten in aanmerking worden genomen bij het plannen van een dergelijke reconstructie in het huis. De nadelen van deze methode zijn onder meer:

Vrijwel elke constructie met twee niveaus neemt ongeveer 10 cm van de hoogte van de kamer in beslag. Het gecombineerde plafond is geen uitzondering. Bovendien, als spotverlichting wordt verondersteld, duurt het zelfs voor het eerste niveau minstens tien centimeter. Bijgevolg kan er geen sprake van zijn dat een dergelijk plafond wordt geïnstalleerd, bijvoorbeeld in Chroesjtsjov.

Quality opgespannen doek en vellen van gipsplaten, profielen, zal veel duurder kosten dan een twee-niveau combinatie van gipsplaten plafonds (foto ziet u in het artikel).

Temperatuur en vochtigheid

Stretch-PVC en gipsplaat worden op een bepaalde vochtigheid en temperatuur gebruikt. Als deze waarden de norm significant overschrijden, kunnen de materialen worden vervormd.

Varianten van gecombineerde plafonds

De combinatie van hangende structuren van gipskarton en elastische stoffen aan het plafond met een bekwame keuze, helpen u prachtige optische effecten te creëren. In dit geval zijn er verschillende opties beschikbaar, met zowel verborgen als open verlichting.

Daarom presenteren we u de meest populaire varianten van gecombineerde plafonds van gipsplaat en stretchstoffen.

 1. Er is een doos gebouwd rond de omtrek van de gipsplaatkamer. Het PVC-linnen wordt in dit geval in de doos bevestigd, waarvan de afmetingen kunnen variëren. Er zijn echter bepaalde regels. Als u het plafond visueel omhoog wilt brengen en de schoonheid van de stof benadrukt, worden de panelen van de GCR dun. Een uitstekend visueel effect wordt bereikt wanneer schijnwerpers in de doos worden gemonteerd.
 2. Het ovaal of de cirkel in het midden van het plafond is een goed alternatief voor de gebruikelijke gipsplaatrechthoek aan de rand van de kamer. Binnenin is het spanningsweb gemonteerd. Zo'n gecombineerd plafond imiteert vaak een dag- of nachthemel. Een dergelijk plafond is echter niet geschikt voor een kleine kamer: het lijkt nog kleiner, omdat alle hoeken bedekt zijn met gipsplaat.
 3. "De tablet is 9raquo; - Dit is een interessante plafondconstructie. In het midden van het plafond is een gipsplaat gebouwd. Hier is een kroonluchter gemonteerd. De rest van de ruimte wordt ingenomen door het spanningsweb. Een verscheidenheid van een dergelijk ontwerp kan worden beschouwd als een "cirkel in een cirkel". In dit geval is er een extra doos gipsplaat geïnstalleerd langs de omtrek van de kamer.

Voordat u een gecombineerd plafond maakt, moet u de kamer vrijmaken van meubilair, gordijnen en gordijnen verwijderen, verlichtingsarmaturen en afbeeldingen, de uiteinden van de draden isoleren, de vloer bedekken met een film.

De voorbereiding van het basisoppervlak gebeurt op dezelfde manier als vóór het plaatsen van een ophanging of spanningsstructuur:

 • verwijder de oude bekledingslaag;
 • met een spatel schoon, slecht gefixeerd gips;
 • grote scheuren bedekken met stopverf op basis van cement;
 • gegrond met een coating.

Benodigde materialen en componenten

Om een ​​frame van gipsplaat te installeren, hebt u nodig:

Gecombineerde plafonds in de hal (foto die we in dit artikel hebben geplaatst), de slaapkamer of een andere woonkamer kan worden gemaakt van gewone gipsplaat. Als het werk in de keuken of in de badkamer wordt gedaan, geef dan de voorkeur aan de GKLV. Deze vellen hebben extra siliconenkorrels en schimmelwerende additieven, die een verhoogde vochtbestendigheid hebben.

Om een ​​stuk van de constructie te maken heb je nodig:

 • aluminium stokbrood;
 • mes voor het vullen van de doek;
 • Bevestigingsmiddelen die het stokbrood bevestigen aan de gipsplaat;
 • warmtepistool (voor eenmalig gebruik is het handiger om het te huren).

Nu moet u beslissen over de keuze van het weefselmateriaal - stof of film. De eerste is duurzamer, niet te bang voor temperatuurveranderingen, de film is aantrekkelijk door een enorme verscheidenheid aan kleuren, texturen, verhoogde vochtbestendigheid.

Ja, voordat u met de installatie begint, moet u een schema met het gewenste ontwerp op papier maken. Volg deze aanbevelingen om dit te doen:

 • meet de lengte van de muren, de hoogte van de hoeken en het midden van de kamer;
 • noteer in het diagram de hoogte van het eerste niveau (gipsplaatkist) en de afstand tussen het spanningsweb en het basisoppervlak;
 • Teken op de tekening een grenscontour tussen twee niveaus en een lijn van bevestiging van een richtend lagerprofiel in stappen van 60 cm (langs) en 40 cm (kruislings);
 • Let op de locatie van de opschorting en installatie van communicatie.

Daarna worden alle lijnen uit de tekening overgebracht naar het plafond van de muur. Vergeet niet dat de verdere loop van het werk afhangt van hoe nauwkeurig u de opmaak toepast. Het is veel gemakkelijker om een ​​skelet langs geplande lijnen te installeren. Om het schema op het plafond aan te brengen, gebruikt u een gevoerde kabel, water- of laserniveau, meetlint.

Als gipsplaten grens en spanplafond is gevormd als een cirkel, dan aan het plafond kan worden gesteld door middel van de schroef vastgeschroefd in het midden, die gekoppeld is aan een reeks van de gewenste radius met aan het einde van een potlood vast. Om bochten toe te passen, is het noodzakelijk om de lege karton te maken en rond het bezuinigen op het plafond.

Het ontwerp van gecombineerde plafonds kan verschillen. Vaak is de keuze van een geschikte optie afhankelijk van je verbeeldingskracht en professionele vaardigheden (als je van plan bent het zelf te monteren).

Allereerst moet u ervoor zorgen dat gaten voor bevestigingsmiddelen in het geleideprofiel worden gemaakt. Hun stap moet van 0,3 tot 0,4 meter zijn. Als er geen zijn, moet je een oefening gebruiken en ze zelf maken.

Bevestig de onderkant van het startprofiel aan de eerder aangebrachte markeringslijn. Boor gaten in de gemarkeerde plaatsen voor het bevestigen en fixeer het ondersteunende profiel rond de omtrek van de kamer, met behulp van uitlopende pluggen.

Breng op het contour van de grens van de spanning en het verlaagde plafond van het basisoppervlak het geleideprofiel in. Als je het wilt buigen, moet je sneden maken aan de andere kant en het in de juiste richting buigen. Ophangen op de gemarkeerde plaatsen.

Trek nu het nylondraad voor de plafondprofielen en steek ze in de geleider. Bevestig de suspensies. Aan de uiteinden van de draagprofielen moet een afgesneden rail worden bevestigd. Het moet de contour van het UD-profiel dat op het plafond is bevestigd nauwkeurig herhalen. Bereid segmenten van het plafondprofiel voor. Hun lengte moet overeenkomen met de hoogte van de gipsplaat. Knip aan één kant de zijdelen af.

Verbind de onderste en bovenste geleideprofielen. Om dit te doen, moet het segment van boven in het geleiderprofiel worden geplaatst en van de bodem worden vastgeschroefd door een vlak dat is gevormd na het verwijderen van de jumpers.

Na het installeren van het gipskartonframe, zou u de installatie van communicatie moeten doen. De draden worden in een geribbelde kunststofbuis geplaatst en aan het basisoppervlak bevestigd, waarbij pennen achterblijven op de plaatsen waar de installatie van de armaturen is gepland. Deze werken worden uitgevoerd na een stroomstoring in de kamer.

Dit werk moet met een assistent worden uitgevoerd, omdat gipsplaten een vrij zwaar materiaal zijn en het zeer moeilijk is om alleen met de bevestiging om te gaan. Het eerste blad wordt in de hoek van de kamer bevestigd. Indien nodig wordt een contour op het vel aangebracht door de sjabloon en worden de nodige details uitgesneden. Schroeven van zelftappende schroeven worden in het materiaal verdiept, maar niet te moeilijk om niet te scheuren. Het tweede blad is bevestigd aan de resterende helft van het profiel, waarop het eerste canvas is bevestigd.

Tussen de muur en gipsplaat is het nodig om een ​​opening van ongeveer 0,5 cm te laten, net zoals het hele gebied is afgeschermd. Nu kunt u de gipsplaten bevestigen aan het verticale deel van de doos. Op kromlijnige secties is hij gebogen, waarvoor vanaf de achterkant ondiepe sneden worden gemaakt.

Na het karkasplaten, is het noodzakelijk om de verbindingen tussen de bladen en de muur te lijmen met een lint-serpyanka. Breng de stopverf in de openingen en bevestigingspunten aan met een kleine spatel. Overlap de verticale en horizontale delen van de doos met glasvezel. Maak op overlappende plaatsen een inkeping met een briefpapier en verwijder het overtollige.

Het is tijd om gaten te maken voor de lampen. Om dit te doen, zal je een beetje nodig hebben. Shpaklyuem oppervlak van de afwerklaag, een dikte van niet meer dan een halve centimeter. Wanneer de verbinding volledig droog is, schil het dan met fijnkorrelig schuurpapier.

Verwijder stof van het oppervlak met een stofzuiger of een droge doek. Breng tenslotte de aflak aan. In de regel is het gecombineerde plafond bedekt (gipsplaatdeel) met acrylcompositie.

Experts raden het kiezen van een film met een harpoen bijlage: het wordt beschouwd als de meest betrouwbare. Mark op het verticale deel van het blad niveau van de geconstrueerde doos plaatsing. Daarom zullen hechten stokbrood met stap 7. Als u de gebogen vormgeving zien -. Om sneden profiel, strook schuurpapier of een bestand en bocht in de gewenste richting.

Met een warmtepistool verwarm je de kamer tot 40 ° C en vouw je het canvas uit. Als het glanzend is, draag dan handschoenen zodat er geen sporen achterblijven. De doek mag niet in de buurt van het warmtepistool komen - het kan donkere plekken zijn. Wanneer de kamer opwarmt tot 60 ° C, wordt de harpoen van de basishoek van het canvas (die de fabrikant aanduidt) gevuld met een stokbrood. Ook wordt de tegenovergestelde diagonale hoek vastgelegd en vervolgens de twee overgebleven.

Daarna zou je moeten beginnen aanhalen in de harpoen stokbrood rond de omtrek van het niveau. Verwarm vervolgens het volledige oppervlak met een warmtepistool. Laat u niet ontmoedigen als u na het voltooien van de installatie rimpels op het oppervlak ziet - ze kunnen gemakkelijk worden gladgestreken door het gebied met de substandaard opnieuw te verwarmen.

Het is niet eenvoudig om een ​​gecombineerde structuur te creëren uit gipsplaat en stretchstof. Dit proces is arbeidsintensief en vereist niet alleen theoretische kennis, maar ook praktische vaardigheden. We hopen dat de bovenstaande aanbevelingen en foto's u zullen helpen om met dit werk om te gaan en het kwalitatief te vervullen.

Kenmerken van gecombineerde spanplafonds: foto in het interieur

Uitgestrekte plafonds worden perfect gecombineerd met hangende gipsplaatstructuren. Moderne technologieën maken het vandaag mogelijk om coatings van elk type te kiezen, wat een uitstekende aanvulling is op de algemene stijl in het interieur. De meest populaire stretch en verlaagde plafonds. Consumenten verwarren vaak deze twee soorten ontwerpen. Voordat u uw keuze maakt: verlaagde plafonds spanplafonds, is het beter om meer te weten te komen over de verdiensten en punten van elke soort en de beste optie te kiezen. Het is belangrijk dat het plafond bij uitstek geschikt is voor de algemene stijl in het interieur. Om dit te doen moet u, met het oog op het plafond, bepalen vóór het begin van de reparatiewerkzaamheden.

De belangrijkste verschillen tussen spanning en ophangingsstructuren

Als u reparaties moet uitvoeren, worden velen geconfronteerd met het probleem van het kiezen van een plafondafwerking. Velen begrijpen eenvoudigweg de vormen niet, dus het kiezen van de juiste kan behoorlijk moeilijk zijn. Om lange zoekacties te voorkomen, is het mogelijk om van tevoren het type constructie te bepalen.

Tegenwoordig zijn spanplafonds en verlaagde plafonds populair. Ze hebben een aantal vergelijkbare en uitstekende eigenschappen waarmee rekening moet worden gehouden bij het kopen.

Het installeren van spanplafonds kost minder tijd dan bij verlaagde plafonds

Deze soorten plafondafdekkingen zijn populair geworden vanwege hun snelle en eenvoudige installatie. Betrouwbaarheid en bruikbaarheid. En de keuze van het plafond is afhankelijk van veel nuances. Het heeft invloed op de totale oppervlakte van de kamer, de materiële staat en smaakvoorkeuren van de eigenaren van het pand.

De belangrijkste plafonds verschillen:

 • Het installeren van een vals plafond kost meer tijd dan het installeren van натяжи.
 • De installatie van spanplafonds kost niet meer dan drie dagen.
 • Verlaagde plafonds zijn gemakkelijker te installeren. Met hun installatie kan iedereen het zelf aan.
 • Voor het installeren van spanplafonds is het beter om professionals uit te nodigen.
 • Spanplafonds vereisen minimaal onderhoud.
 • Opschorting in geval van breuk kan gedeeltelijk worden gerepareerd, maar het spanningsplafond moet volledig worden verwijderd.

Spanplafonds zijn duurder. Hoewel vandaag hun kosten aanzienlijk worden verlaagd vanwege de grote populariteit. Op basis van de berekening van de levensduur kunnen hun kosten echter als nog kleiner worden beschouwd.

Gecombineerde spanplafonds: bijpassende opties

Tegenwoordig worden populaire spanplafonds gebruikt, het zijn doeken van verschillende materialen die met elkaar kunnen worden gecombineerd. Het oorspronkelijke ontwerp wordt dus verkregen uit doeken met verschillende kleuren en zelfs texturen. Een dergelijk plafond kan bestaan ​​uit verschillende soorten materialen die met elkaar verbonden zijn.

Combinaties van materialen worden uitgevoerd voor constructies met één niveau en meerdere niveaus van spanplafonds.

Gecombineerde spanplafonds zijn erg populair

Gebruik voor de combinatie een film van verschillende soorten pvc: mat, glanzend, satijn. Een combinatie van stoffen en filmdoeken wordt ook gebruikt. De combinaties van doeken worden gebruikt voor allerlei soorten constructies: rechtlijnig en kromlijnig.

Varianten van een combinatie van doeken:

 • Spanplafond en gipsplaat;
 • Stretch plafond en spiegel;
 • Spanplafond gemaakt van textiel en pvc.

Bij het combineren van kleuren is het belangrijk om de regel van harmonie in acht te nemen. Gebruik geen combinatie van te felle kleuren. De kleur van het plafond moet worden gecombineerd met de algehele decoratie, meubels en decor items.

Een verscheidenheid aan hangende en uitgerekte plafondconstructies

Alvorens de definitieve keuze te maken in het voordeel van trek- of ophangstructuren, is het belangrijk om de ontwerpmogelijkheden te bestuderen. Het is het ontwerp en de combinatie met de algehele stijl in het interieur die de doorslaggevende factor zal zijn. Om de opties te begrijpen, is het noodzakelijk om vertrouwd te raken met twee soorten constructies.

Stretchstructuren zijn onderverdeeld in twee typen: film en stof. Hangende constructies kunnen bestaan ​​uit tegels, rekken, planken, gipsplaat.

Bij het ontwerp van het plafond kunnen verschillende materialen en kleurenoplossingen worden gecombineerd

Het ontwerp van elastische stoffen kan zeer divers zijn. Het kan in één kleur worden gemaakt of verschillende kleuren combineren. Ook beschikbaar is de optie om elke gewenste afbeelding te printen.

Verlaagde plafonds hebben minder keuze. Ze kunnen worden gemaakt in de vorm van platen van verschillende kleuren, voering of rails. De meest populaire decoratieruimten zijn geluidabsorberende panelen.

Mooie combinatie van spanplafond

Door de grote keuze aan materialen kunnen spanningsstructuren op verschillende manieren worden gecombineerd. Hiermee kunt u de kamer op een stijlvolle en originele manier ontwerpen. Dit soort structuren wordt gebruikt om de plafonds in het huis, het appartement, het restaurant en de concertzaal te versieren. Om een ​​toekomstig ontwerp voor te stellen, moet u een variant van de combinaties kiezen.

Eerst moet u het type systeem bepalen. Het kan multilevel en one-level zijn.

Het spanplafond, dat contrasterende kleuren combineert, ziet er interessant uit

Multilevel-systemen gaan uit van het creëren van verschillende niveaus. Ze kunnen één op één gaan en mooie schommels creëren. Dergelijke plafonds maken het mogelijk om een ​​origineel verlichtingssysteem te creëren.

Varianten van een combinatie van plafonds met één niveau:

 • Rechte verbinding;
 • Verbinding per curve.

Combinaties van verschillende materialen zijn tegenwoordig erg populair. Bijvoorbeeld een combinatie van ophangings- en spanningsstructuren. Het ontwerp omvat het creëren van prachtige monochrome en gekleurde structuren. Tegenwoordig zijn contrasten ook in de mode. Daarmee moet je voorzichtig zijn - contrasterende kleuren moeten harmonieus zijn, anders wordt het plafond smakeloos.

Tweekleurige spanplafonds (video)

Tegenwoordig zijn spanplafonds en verlaagde plafonds in de mode. In de meeste is hun keuze afhankelijk van het ontwerp en de combinatie met de algehele stijl in het interieur. De keuze van de structuren kan ook van invloed zijn op de staat van het plafond, de grootte en vorm van de ruimte, het bedrag van de toegewezen middelen. Deze soorten coatings hebben gemeenschappelijke en onderscheidende kenmerken, waarmee u vertrouwd moet raken voordat u uw keuze maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

61 − 59 =