Gecombineerde gordijnen van twee kleurenfoto

Hoe gordijnen van twee kleuren of van verschillende stoffen te combineren

Om uniek te zijn aan het interieur van de keuken, kunt u kiezen voor stijlvol meubilair, een ongewone decoratie of lichte gerechten. En u kunt experimenteren met textiel met gecombineerde gordijnen in twee kleuren of een combinatie van verschillende soorten stoffen met verschillende texturen - deze methode vereist geen grondige reparaties of ernstige uitgaven en is ideaal voor beginners. Laten we daarom de basistechnieken van "textielcombinators" en verschillende win-winideeën voor het inrichten van de keuken nader bekijken.

Gordijnen van stof in twee kleuren: de geheimen van succesvolle combinaties ↑

De keuken is een van de weinige kamers in het huis waar raambedekking een overwegend decoratieve rol speelt. Natuurlijk, de bewoners van de eerste verdieping of flats met ramen met uitzicht op de zonnige kant, en gebruik het als een bescherming tegen overmatig licht en nieuwsgierige ogen, maar nog steeds het belangrijkste doel van de gordijnen in de keuken -. "Good Housekeeping" om het comfort te geven Nieuwe twee-color gordijnen om perfect te passen in het interieur, is het belangrijk om niet te vergeten over de algemene beginselen van harmonie en manieren van de visuele correctie van de ruimte.

Tweekleurige gordijnen voor het keukenraam

4 regels van succesvolle combinaties:

Veel mensen weten dat het voor "noordelijke" kamers beter is om gordijnen te kiezen met warme kleuren en voor zonovergoten ramen - koud. Maar het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat warme kleuren het object visueel benaderen, dus in een kleine keuken is het de moeite waard de voorkeur te geven aan koude kleuren die het venster visueel scheiden en ruimte geven aan de ruimte. U kunt echter een alternatieve optie gebruiken - neutrale tonen, aangevuld met een klein patroon of kleine inlagen van geel, oranje, grasgroen of andere "opwarmende" kleuren.

Tweekleurig oranje-witte gordijnen

Gordijnen kunnen worden ingericht in overeenstemming met de decoratie en meubels van de keuken, of een heldere slag worden die het oog trekt. Naar het interieur leek harmonieus, het is de moeite waard om het kleurengamma van raambekleding in andere textiel of accessoires te dupliceren.

Gordijnen in de keuken

U kunt gordijnen combineren door verschillende kleding van dezelfde soort te gebruiken, maar in verschillende tinten of door verschillende materialen te combineren in textuur en transparantie. Maar vergeet praktische bruikbaarheid niet, want we hebben het over de keuken met zijn speciale microklimaat, dat wordt gekenmerkt door hoge luchtvochtigheid, hoge temperatuur, koolstofaanslag en rook met de smaken van het voedsel dat wordt bereid. Daarom moeten de materialen niet gemarkeerd en gemakkelijk te verzorgen zijn, bijvoorbeeld organza, katoen met polyester additief, mesh, crêpe-chiffon.

Met behulp van ornamenten, kenmerkend voor deze of gene stijl, is het mogelijk de thematische richting van het ontwerp te benadrukken. In land, provence en andere landelijke interieurs zijn bijvoorbeeld geruite en florale gordijnen, een eenvoudige lambrequin, die kan worden gecombineerd met monochrome gordijnen met pastelkleuren geschikt. Historische stijlen worden aangevuld met lichtgordijnen met gouden borduurwerk of bedrukte zijde. En voor moderne keukens, ontworpen in de geest van hightech of minimalisme, kunnen monochrome modellen op de oogjes en stoffen rolluiken met fotoprinten doen.

Gecombineerde gordijnen van twee kleuren in verschillende stijlen:

Gecombineerde gordijnen in twee kleuren

Patronen kunnen ook worden gebruikt om de geometrie van de ruimte visueel te veranderen. Bijvoorbeeld, de verticale strepen op de lange gordijnen "op de grond" visueel pripodnimut laag plafond, horizontaal patroon "druk op de" muren en verhoging van de opening venster, de grote heldere bloemen zal een venster te brengen, en de kleine lettertjes - weg te nemen.

Wat betreft de combinatie van verschillende soorten beelden, is het niet nodig om slechts één soort patroon te gebruiken op een paar blinds. Integendeel, moedig combineren langs- en horizontale strepen afgewisseld met felle kleuren of erwten, kunt u een stijlvolle en moderne traditionele bloemenprint luka.A's, gebruikt op slechts één element, meer geschikt voor een rustige klassieke stijlen te bereiken.

Een interessante combinatie van bands en kleuren

Een spectaculaire combinatie kit: een Engels gordijn in een kooi en een gordijn met een lambrequin

Het is belangrijk dat de gordijnen niet alleen worden gecombineerd met de rest van de decoratie van de kamer, maar ook met elkaar - kleur, ornament, textuur of accessoires.

Interessante combinaties van kleuren en texturen ↑

De eenvoudigste optie om een ​​uniek textielontwerp van het keukenraam te maken, is om twee soorten gecombineerde gordijnen te gebruiken. Het beste duet voor de keuken kan Romeinse of rolstructuren zijn, aangevuld met luchtgordijnen, korte gordijnen of lamrijdenom. Minder spectaculair kijken blinds van één materiaal van verschillende kleuren.

Heldere bloemengordijnen en zonne-geel "Rimki" - een geslaagde combinatie voor land en provence

Ideeën voor het maken van kleurcocktails ↑

Laten we meer in detail bekijken hoe u gordijnen van twee kleuren kunt combineren met het oog op de specificiteit van de keuken en het stilistische ontwerp van een kamer.

Een favoriete techniek uit het arsenaal aan klassiekers is neutraal te gebruiken als de hoofdkleur (wit, grijs, melkachtig, beige) en elke accentkleur. Meestal in lichte kleuren, wordt een gordijn of rolgordijn gevormd, en lambrequins of dichte gordijnen fungeren als contrasten of toevoegingen - het hangt allemaal af van de intensiteit van de gekozen kleur.

Twee kleuren rood en wit ensemble ziet er helder en slim uit

Uniforme materialen zijn ideaal voor keukens, ingericht in moderne stijlen - minimalisme, hightech, modern. Maar als je wilt niet-standaard oplossingen, kan worden gebruikt als een "basis" stof patroon of multi-gekleurde print, gemeen met de belangrijkste kleuren gebruikt in de decoratie en inrichting van de kamer. "Verdunnen" de twee-gekleurd textiel kan helder cel, strepen, bloemen of geometrische patroon zijn - deze patronen zien er heel organisch in de keuken milieu, vooral als de rest van het textiel is ingericht in dezelfde geest.

Gecombineerde turquoise-beige gordijnen voor de keuken in Art Nouveau-stijl

Tweekleurige gekruiste gordijnen met spectaculaire kwasten-pick-ups

Tip! U kunt dezelfde gordijnen van verschillende felle kleuren kopen en ze naargelang het seizoen of de stemming aanpassen - de neutrale basis kan eenvoudig met elke kleur worden gecombineerd.

Zo'n optie kan een uitkomst zijn voor buitensporige interieurs, in het ontwerp waarvan felle kleuren worden gebruikt. Contrastgordijnen kunnen op harmonieuze wijze de rijke kleuren aanvullen die al in de decoratie of ander textiel aanwezig zijn, wat de keuken een slimme uitstraling geeft. De meest populaire oplossingen zijn heldere gordijnen uit de kleuren van het tegenovergestelde spectrum (rood-groen, geel-blauw, zwart-wit), waaruit u echt ongebruikelijke ontwerpen kunt maken, waarbij de stoffen met elkaar worden verweven. Maar zelfs gladde banden met contrasterende tonen zien er stijlvol en origineel uit - waarderen de verschillende opties voor gordijnen van twee kleuren stof, waarvan foto's hieronder worden weergegeven:

Tweekleurige zwart-witte draadgordijnen

Ingewikkelde verweving van twee kleuren - groen en oranje

Niet-standaard buurt - sappige bes en rijke lichtgroene tint

Tweekleurige luchtgordijnen met contrasterend ornament

Het moeilijkste is om de "tegenovergestelde" tinten juist te kiezen, zodat het venster niet op buitenaardse elementen op de achtergrond van het totaalbeeld lijkt. Als een aanwijzing kunt u elke twee kleuren die al in het interieur aanwezig zijn en naar eigen inzicht intenser maken. Gebruik een kleine visuele hulp om het gemakkelijker te maken om contrasten en de mate van helderheid te kiezen.

Het principe van het selecteren van contrasterende tinten

Tip! Twee-kleurencombinatie van heldere gordijnen kan snel gaan vervelen, is het raadzaam om ze te combineren met de derde neutrale tint of "afzien" helderheid naar eigen goeddunken, om het gebied van een van de kleuren te reduceren tot een grondtoon kreeg meer dan 70%.

Een combinatie waarbij weefsels worden gebruikt uit een of hetzelfde kleurbereik, maar met verschillende intensiteitsniveaus. Zo kunnen bijvoorbeeld koffiekleuren worden gecombineerd met een rijk chocoladegordijn, blauwe tule met gordijnen van smaragdgroene tint, perziktinten met rood, geel met oranje, enz.

Gecombineerde gordijnen-metgezellen van doorzichtig materiaal

Tweekleurige lakens van één type stof

Als verbindend motief kunnen we niet alleen kleur, maar ook ornament gebruiken, herhaald op raamtextiel. Tegelijkertijd kan het kleurenschema van de afbeelding en de stof verschillend zijn.

Gecombineerde gordijnen, gecombineerd met een patroon

Tip! Als meerlaagse ontwerpen uit meerdere gordijnen niet aan uw wensen voldoen, kunt u dubbele gordijnen van stoffen van verschillende kleuren naaien en interessante combinaties maken met behulp van plectra, het omdraaien van de gordijnen of het vormen van contrasterende vouwen. Deze oplossing heeft nog een ander voordeel: de mogelijkheid om de voorkant van achteren te veranderen, waardoor de illusie ontstaat dat het interieur wordt vernieuwd.

Dubbelzijdige gordijnen in neutraal bereik

Tweekleurige lakens voor een lichte keuken

Hoe gordijnen van verschillende stoffen te combineren ↑

Tweekleurige gordijnen met verschillende textuur - een interessante techniek waarbij u veel ideeën kunt opdoen voor het oorspronkelijke ontwerp van de keuken.

Een paar tips voor succesvolle combinaties:

 • Gebruik texturen van verschillende niveaus van transparantie of met elkaar verweven ontwerpen. Het opleggen van een gordijn van de ene kleur op de andere creëert de illusie van de aanwezigheid van een derde verbindende schaduw.

Het plaatsen van stoffen in twee verschillende kleuren met een vloeiende overgang

 • Dat de gecombineerde gordijnen van verschillende stoffen er niet stukjes uitzagen, gebruik bij het maken van een ontwerp een algemeen element. Dit kan een vlecht zijn of uit dezelfde stof, hetzelfde patroon, kraag, strik.

Rand in de kleurtintkleur combineert een gecombineerd rood en wit ontwerp tot een geheel

Combinatie van elementen van gecombineerde draperie - kousenbanden, lintbakken en tweekleurige kraag

 • Zeer originele lookproducten van verschillende stukken materiaal. En wanneer het naaien is niet nodig om de symmetrie te respecteren - in sommige stijlen "lappendeken" gordijnen, ingericht in een creatieve puinhoop, geven de ruimte een bijzondere charme en thuis uyut.Chtoby de gordijnen op harmonieuze wijze te combineren met de rest van de situatie kunt u niet alleen de twee basiskleuren, maar ook een verscheidenheid aan stukjes te gebruiken, overblijft na het naaien van de andere keuken textiel - tafelkleden, stoelbekleding en stoffering.

Effectieve bloeminzet voor monofone gordijnen

Dat is hoe je de resten van stoffen kunt combineren

 • Voor ingetogen interieurs, waarin pasteltinten en natuurlijke tinten de overhand hebben, zijn de gecombineerde gordijnen van twee typen uit verschillende stoffen, maar in dezelfde kleur, geschikt. Deze methode geeft de ruimte een volume en vult de atmosfeer aan met een discreet, maar interessant element.

Dichte Romeinse gordijnen en luchtgordijn met lambrequin in één kleurenschema

Masterclass over het naaien van bicolor gordijnen ↑

Als je het belangrijkste hebt gekozen - het type constructie, het type stof en de kleur van de toekomstige gordijnen - moet je materiaal kopen voor werk en contact opnemen met elk atelier. Maar als er thuis een naaimachine is, is het veel voordeliger om gordijnen te naaien uit een stof van twee kleuren met uw eigen handen. En zodat u uw capaciteiten en vaardigheden kunt evalueren, raden we u aan om vertrouwd te raken met het geschatte algoritme van de aanstaande werken.

Om erachter te komen hoeveel weefsel nodig is voor het naaien van het gekozen model, worden 3 basisparameters in aanmerking genomen: de lengte van de kroonlijst, de breedte van de stof in de rol en de pracht van het gordijn. Als de eerste twee waarden kunnen worden verkregen door eenvoudige metingen met behulp van een meetlint, moet u goed nadenken over de vouwen, buffers of volants en misschien zelfs het "experimentele" model van het laken of dekbedovertrek gebruiken.

Tip voor berekeningen:

 • voor dichte gordijnen moet de lengte van de kroonlijst worden vermenigvuldigd met een verzamelfactor van 1,2-1,5;
 • voor gordijnen op de oogjes die effectieve vouwen vormen, moet de lengte 1,5-2 maal worden verhoogd;
 • voor lichte tule, gordijnen van organza, sluier of chiffon hebben een voorraad nodig van 2,5-3 maal de lengte van de kroonlijst.

Berekening van de assemblagefactor door het type bevestiging van de gordijnen

Belangrijk! Bepaal het verbruik van weefsel kan zijn door de volgende formule: (lengte van de kroonlijst X-assemblagefactor) / breedte van de stof in een rol. De hoogte wordt bepaald door de berekening van de geplande lengte van het product (naar de vensterbank, naar het midden van het venster, naar de vloer) plus een marge voor de bochten van 5-10 cm.

Gereedschappen en materialen klaarmaken voor werk ↑

Om een ​​eenvoudig model te maken voor de gecombineerde twee kleuren gordijnen voor de keuken - luchtgordijnen van verschillende kleuren - behoefte: lichtgewicht stof voor een pre-en-klare metingen gordijnband tot een spectaculaire plooien, inlay, naalden, schaar, pennen en naaimachine te vormen.

Belangrijk! Voor de combinatie van gordijnen moeten onafhankelijk te maken en het grijpen, vooral als u van plan bent om ze te gebruiken als een bindend element, want om kant en klare optie die perfect past bij de kleur van de gordijnen te vinden, en kan niet worden verkregen.

Aangezien de afmeting van een doek in een rol niet meer samenvalt met een vereiste breedte van de gordijnen, is het vereist om een ​​weefsel op stroken te snijden. Om een ​​vloeiende snede te maken, kunt u de markering aanbrengen met een liniaal en krijt, of voorzichtig een van de verticale draden trekken.

Tot op de hoogte! U kunt twee gordijnen van verschillende kleuren naaien of een gecombineerde versie maken, waarbij u in elk gordijn meerdere gekleurde delen van canvas kunt verbinden.

Gecombineerde gordijnen van textiel in twee kleuren:

Gecombineerde gordijnen van textiel in twee kleuren

Elk gordijn heeft zijn eigen kleur

Na het snijden worden de sneden samen gestikt met een toeloop van 1 cm (voor sterkte wordt de naad aanbevolen om te worden behandeld met een overlock). Maak aan de rand van elk gordijn, na het aftrekken van de bovenrand, een bocht van 0,5-1 cm en naai het baksel.

Rand - een klein maar belangrijk detail voor spectaculaire gordijnen

Tip! Bek of smalle vlecht kan ook worden gebruikt voor een harmonieuze kleurencombinatie. Probeer te kiezen voor een gordijnrand in de kleur van de tweede en omgekeerd, of gebruik de helderste van de twee tonen om beide gordijnen af ​​te werken.

Nu blijft genaaid aan de bovenrand van het gordijn tape, waardoor de zoom van het weefsel van bandbreedte, wordt verzameld elke gordijn door een spankoord haak de lipjes op de kroonlijst haken. Je kunt de afgewerkte gordijnen repareren met prachtige strikken, plectra of magnetische tapes - naar eigen goeddunken.

Vaste scharnieren voor haken mogen niet aan de stof worden genaaid

Tip! Afgewerkte gordijnen kunnen worden gecombineerd met andere decoratieve elementen, zoals lambrisering, pony, weelderige ruches of stoffen lussen.

Rand met kralen

Videolessen: hoe gordijnen van verschillende kleuren en texturen te combineren ↑

Gebruik tweekleurige gordijnen in de keuken - de ontvangst is lang niet nieuw. Maar als u de originele combinatie van kleuren of stoffen met een interessante textuur kiest, kunt u een uniek interieur creëren, waarin textiel het belangrijkste hoogtepunt van het ontwerp is. En niet per se afmaken naailessen om een ​​model van gordijnen in hun idee te krijgen - genoeg om een ​​idee op papier te gaan en zorgen voor een schets van een ervaren naaister.

Gordijnen met een sluier van twee kleuren, waarvan foto's te zien zijn in de interieurglans en op websites over interieurontwerp, zijn een van de meest verfijnde manieren.

Gordijnen van sluier van twee kleuren: tweekleurige gordijnen en lamsvellen in het interieur van de keuken

Zoals met elk materiaal dat wordt gebruikt om ramen te versieren, hebben Romeinse gordijnen zorg nodig. Lees de informatie voordat u de Romeinse gordijnen wast.

Romeinse gordijnen wissen: kleine trucjes voor perfecte resultaten

Houd je mode bij en hou je van de modernste? Dan zijn de Romeinse gordijnen in de keuken uw keuze. Tenslotte, nu in zwang, gemak en eenvoud, minimalisme en.

Gecombineerde gordijnen: eenvoudige en tegelijkertijd originele versie

Stoffen met verschillende textuur en kleur stellen u in staat om een ​​origineel en modern ontwerp voor elke kamer te maken. Als u denkt aan de tijd dat het uw venster zou zijn om de outfit te veranderen en er zijn nog geen geschikte opties gevonden, kijk dan eens naar de gecombineerde gordijnen. Ze bestaan ​​uit een verschillende textuur en / of kleur van de weefsels. Ze kunnen in elke kamer worden opgehangen en de kamer letterlijk transformeren. Trouwens, je hoeft niet naar de winkel te rennen om stoffen te kiezen, die dan vrienden voor het raam maken, je kunt iets doen aan de overblijfselen van de oude gordijnen.

Gecombineerde gordijnen: hoe de beste combinatie te vinden

De belangrijkste manier is om twee kleuren te combineren. Bij texturen is alles een beetje ingewikkelder, soms is het gewoon onmogelijk om meteen te begrijpen of ze in het venster worden gecombineerd. Maar kleur is een goed hulpmiddel voor interieurtransformatie.

U kunt op twee manieren gordijnen combineren:

 • Harmonieus. Wanneer de aangrenzende kleuren worden genomen, hoogstwaarschijnlijk uit een enkel kleurenbereik. De hoofdkleur wordt genomen en ernaast staat de kleur die ermee wordt gespeeld. Of er kunnen meer bloemen zijn dan twee.
 • Contrastly. In dit geval zullen de afzonderlijke kleuren contrasteren met de rest en tegelijkertijd zullen er verschillende interessante felle kleureffecten worden gecreëerd.

Als u een uniek ontwerp van uw kamer wilt maken, dan zijn de gecombineerde gordijnen een geweldige optie voor u, inclusief al uw ontwerpmogelijkheden en verbeeldingskracht.

Volgens wat, volgens welk criterium om kleuren te kiezen? Nou, bijvoorbeeld, als je de achtergrondcoating verandert, en daarna de gordijnen, dan is het antwoord eenvoudig. Je gordijnen en je achtergrond zijn verbonden door de dichtstbijzijnde verbinding. Kijk naar hun combinatie. Maar deze optie gaat ervan uit dat het meubilair de rol speelt van de tweede viool, en het is altijd vrij conservatief.

Als je weet dat het behang ongeveer altijd hetzelfde zal zijn, achtergrond, neutraal, rustig, dan kun je de gordijnen combineren, kleurverhalen in het ensemble met meubels maken.

Hoe verschillende gordijnen te combineren (video)

Hoe gordijnen van twee kleuren te combineren: tips

Tweekleurige gecombineerde gordijnen - dit is een klassieke techniek. By the way, ontwerpers adviseren om het te bedienen in lage kamers, het bereiken van de gewenste visuele effecten.

En het is eenvoudig uit te leggen - u maakt een stripontwerp met twee kleuren en de verticale balken verhogen het plafond iets.

Elke persoon die in de pas loopt met de tijd, kan voor de combinatie van gordijnen zorgen: de verleiding om te experimenteren en een modern en modieus interieurdetail te krijgen, zal niemand onverschillig laten

En nu specifiek over hoe kleuren worden gecombineerd:

 1. Rood en bordeaux. Samen combineren deze kleuren - een gevaarlijk ding, het is zeer agressief hun duet. Verdunnen deze tinten kunnen grijs, grijs met metallic zijn. Maar dergelijke kleuren dan in het minimum zouden in de resterende details van het interieur moeten liggen. En de meest standaardvariant is rood (bordeaux) + wit of licht rokerig.
 2. Beige bereik. Het is een rustige kleur, die een sfeer van rust in huis creëert. Beige kleur is perfect gecombineerd met goud, maar ook lichtblauw of groen.
 3. Bruine kleur. En dit is een bijna perfecte kleur, omdat hij erin slaagt om vrienden te worden met bijna alle kleuren, en niet alleen met zijn kleurenschema.
 4. Lila kleur. Een goede optie voor een slaapkamer, met wat te combineren - met tinten groen, rood, geel. Het zal een nogal mysterieuze sfeer worden, zelfs een sprookje, waarin het zo leuk is om te duiken na een dag hard werken.
 5. Blauwe kleur. Het beste duet dan blauw + wit is niet gevonden, goed trouwens een optie in de keuken, die niet fris is.
 6. Oranje, geel. Dit zijn vrolijke en zeer energieke kleuren. Het is goed om ze te gebruiken in een kamer zonder natuurlijke warmte. Zowel oranje als geel kunnen worden gecombineerd met groen, blauw, rood en wit.

Door verschillende stoffen en kleuren te combineren, te experimenteren en te fantaseren, kunt u een prachtig interieurelement maken dat uw kamer prachtig en luxueus maakt

Over het algemeen twee kleuren gordijnen - het is altijd een klein experiment. Immers, warm lila en koud violet kunnen van buitenaf zo dichtbij komen, zoals het u lijkt, maar in werkelijkheid in combinatie met andere kleuren verschillende effecten geven. Daarom is het de moeite waard het proberen, proberen, terugkijken op zichzelf en vertrouwen op een intuïtieve keuze.

Gecombineerde gordijnen voor de keuken: wat ziet er perfect uit

Bijzonder relevant is de keuze voor tweekleurige gordijnen terzijde, als de keuken groot is en het raam er behoorlijk groot is. Of bijvoorbeeld een raam met een balkondeur.

U kunt een specifieke optie overwegen. Je hebt een groot raam in een ruime keuken die er vrij bleek uitziet, misschien nog niet volledig ingericht. Om op de een of andere manier het effect van deze leegte te bewerkstelligen, moet je twee weefsels nemen - een dichte, bijvoorbeeld, de kleur van koffie met melk. Neem het tweede kleed donkerder, bijvoorbeeld bordeaux. Maar niet dicht, maar doorschijnend. Gordijnen zullen op de grond liggen, je hangt ze op en haalt dezelfde kleur op, betere koffie met melk, combineer met elkaar. En zulke verenigde paren op het raam zouden drie - twee aan elke kant moeten zijn, één in het midden.

Gecombineerde gordijnen zullen u helpen een gevoel van vrede en rust in de keuken te creëren, daarnaast is deze kamer een van de belangrijkste plaatsen waar u en uw gezin tijd doorbrengen

Deze tweekleurige gordijnen zijn een goede optie voor de woonkamer.

Gecombineerde gordijnen: ideeën van restjes

Onder de vele ideeën van gordijncombinaties, onderscheidt het idee om gordijnen te maken die zijn gemaakt van lakenzachte, zoet, eenvoudig en mooi, zich op een speciale manier.

Je kunt gecombineerde gordijnen met je eigen handen maken als je stukken stof hebt die geweldig zijn voor dit doel, maar voor een raam van hun breedte of lengte is niet genoeg

Wat je nodig hebt: de overblijfselen van katoen, de meest uiteenlopende, maar niet erg klein. En dan maak je een intelligente schets, waarin je ziet hoeveel soorten calico je gebruikt.

De hoofdkleur is er een en de onderkant versier je met strepen van een andere kleur. Bijvoorbeeld beige hoofdkleur met een klein vervaagd patroon en onder de roze en kastanjebruine strook. De roze strook kan nog steeds boven zijn. Dergelijke gordijnen kunnen worden versierd met kant of vlecht, waardoor ze heel mooi, huiselijk zijn. De landelijke stijl of de Provence verwelkomen dergelijke gordijnen van de overblijfselen, omdat ze net zijn vervuld in de regels.

Verschillende kleuren gecombineerde gordijnen (video)

Het combineren van gordijnen is niet alleen effectief in termen van ontwerp, maar ook interessant. Elk experiment kan eindigen met een onverwachte vondst die het gezicht van de kamer volledig verandert. Probeer je ideale optie te vinden, zodat je huis nog warmer en gezelliger wordt.

Gecombineerde gordijnen: een foto van een tweekleurig ontwerp van moderne gordijnen

Goed doordacht uiterlijk van het pand is een combinatie van vele componenten, waaronder textiel op ramen.

In sommige gevallen is de oorspronkelijke afstemming bepalend voor de stijl van de versiering van kamers, vormt een aanvulling op het algehele palet, corrigeert de verlichting.

Gordijnen, gecombineerd in twee kleuren - de meest betaalbare manier om de woonruimte bij te werken, evenals een populaire tool voor het creëren van een comfortabele omgeving.

Ze kunnen kant-en-klaar worden gekocht of met hun eigen handen worden genaaid van gordijnstoffen en tule.

Stofkeuze voor modern ontwerp van gecombineerde gordijnen

Het concept van "gecombineerde gordijnen" omvat een combinatie van verschillende soorten textiel.

Deze keuze moet worden gemotiveerd door verschillende componenten:

 • interieurstijl;
 • kleur;
 • tekening;
 • Textuur van weefsels;
 • lichttransmissiecapaciteit.

De keuze van de stof volgens stijl spreekt voor zich. Een bont bloemenpatroon van gecombineerde slaapkamergordijnen in landelijke stijl is bijvoorbeeld niet geschikt voor een verfijnd paleisinterieur of een loft-achtige decoratie.

Warme verzadigde kleuren zijn geschikt in de kamer aan de noordkant - geel of oranje in combinatie met wit, om visueel te compenseren voor het gebrek aan zonlicht.

Deze kamer zal warmer en gezelliger lijken. Aan de zuidkant, in regio's met hete zuidelijke zomers, is de keuze voor een koud palet gerechtvaardigd, wat het tegenovergestelde gevoel zal creëren.

Gordijnen, gecombineerd in twee kleuren, worden vaak genaaid als een vaste decoratie van vensters - ze worden niet 's ochtends of' s avonds geduwd.

De stof is zo geselecteerd dat de transparante tule voldoende licht binnen laat, en de gordijnen omlijsten de ruimte en verzachten de ochtendstralen van de zon.

De keuze voor een bepaalde stilistische oplossing houdt een combinatie van kleuren en maatwerk in.

Bijvoorbeeld, afgeschermde gordijnen met hiërogliefen of bamboe benadrukken op welsprekende wijze de Japanse stijl. Zwart en wit met scènes van safari of met Afrikaanse motieven zijn geschikt in etnische of koloniale stijl.

De moderne markt is vol met verschillende soorten textiel voor ramen. In elke catalogus kunt u een stof kiezen en gordijnen combineren, die het ontwerp van de auteur en het unieke karakter van het ontwerp benadrukken.

Gordijnen en gordijnen met een uitgesproken "kinderpatroon" zijn gerechtvaardigd in de slaapkamer van het kind en retrostijlen zijn in de kamer van bejaarde ouders.

 • Prachtige bloementekening van de echtelijke slaapkamer.

  In de moderne woonkamer kunt u doen zonder te tekenen, maar combineer meerlaagse gordijnen van gordijnstof van nauw verwante kleuren:

  • room - beige - caramel;
  • zachtblauw met turkoois en blauw;
  • Perzik met geel en lichtbruin;
  • lichtgroen, olijfgroen en grijsgroen;
  • lila met lichtblauw en paars.

  Tip: als u iets wilt veranderen in het interieur zonder dure reparaties, doorzoekt u de catalogi met gordijnstoffen, bezoekt u de relevante afdelingen van de supermarkt.

  Misschien zijn er van de voorgestelde variëteit spectaculaire opties voor gordijnen van gecombineerde stoffen om de keuken, woonkamer of slaapkamer te transformeren.

  In welke gevallen zijn de gecombineerde gordijnen het meest geschikt

  Een van de nieuwste designtrends is de keuze voor zelf gemaakte accessoires.

  Als er vaardigheden zijn om te naaien, combineren we gordijnen van twee kleuren, met behulp van één materiaal. Dit kunnen verticale strepen zijn of spectaculaire lambriseringen van een andere tint.

 • Gordijnen van verschillende stoffen laten hun creatieve talenten in interieurontwerp zien en individueel maatwerk zal het unieke karakter van het ontwerp van ramen benadrukken.

  Het is de moeite waard om te werken aan de transformatie van de leefruimte vóór een gedenkwaardige gebeurtenis, een familievakantie of de ontvangst van langverwachte gasten.

  De gordijnen aan de hele muur zien er luxueus uit, vooral van prachtige materialen. Maar als deze muur groot is, is de vrije ruimte aan beide zijden van het raam beter gedecoreerd met een combinatie van gordijnen in twee kleuren.

  Verticale strepen van textiel, die evenwijdig aan de plafondkroon aan de vloer hangen, vergroten visueel de ruimte.

  Het onopvallende interieur, waarin we met een keuze aan pasteltinten overgingen, corrigeert het correct geselecteerde textiel.

 • In een zwart-witkamer bijvoorbeeld, wordt een bepaalde verscheidenheid aan gordijnen van gecombineerde stoffen met een grafisch patroon of een enkele door uzelf gemaakte afdruk geïntroduceerd.

  Tips voor ontwerpers over de combinatie van stoffen

  Het combineren van gordijnen in twee kleuren moet zorgvuldig worden overwogen, met behulp van bepaalde principes. Het zouden kleuren moeten zijn:

  • contrast;
  • complementair zijn;
  • harmonieus gecombineerd.

  Er moet een basiskleur en een metgezel zijn, zoals op de foto van gecombineerde gordijnen, maar deze moeten in de algehele kleur van de ruimte passen.

  Bij het kiezen van een gordijnstof is het belangrijk om rekening te houden met het stoffeermateriaal en ander textiel. Bijvoorbeeld, als een fluwelen of fluwelen sofa, dan zouden de oogkleppen een soortgelijk effect moeten hebben.

  Onder de lederen zachte hoek moet de keuze van gordijnen en tule niet gericht zijn op het stoffeermateriaal, integendeel, gordijnen moeten de luxe van het materiaal verbergen.

  Een interessant effect kan worden bereikt met de werkselectie van behang- en gordijnstoffen voor ramen. Ze moeten de tekening of textuur herhalen.

  Als de situatie saai of onherbergzaam lijkt, voegt u gecombineerde gordijnen toe van verzadigde stoffen. Goed uitziende monochrome versies van materialen met verschillende textuur.

  De combinatie van twee stoffen met een patroon moet zorgvuldig worden benaderd om er niet bont en smaakloos uit te zien.

  U kunt gecombineerde gordijnen combineren met uw eigen handen met transparante witte tule of jaloezieën, als dit stilistisch passend is.

  Wat is nodig om gecombineerde gordijnen samen te stellen

  Gordijnen - het eenvoudigste product dat gemakkelijk zelf te naaien is, als er elementaire vaardigheden zijn.

  Een deel van de functies kan worden toevertrouwd aan een meer ervaren naaister of om contact op te nemen met het atelier voor het naaien van gordijnen. Hun productie omvat:

  • Keuze van stijlkleuren en materialen.
  • Meting van de ruimte in de hoogte en breedte van de gordijnen.
  • Als u de stof wilt binden, voegt u anderhalve breedte toe aan de losse vouwen en soms heeft u twee keer zoveel weefsel nodig.
  • Het meten van de lengte van de gordijnen, is het noodzakelijk om een ​​paar cm toe te voegen aan de bocht en de verwerking van de naden.
  • U kunt kant-en-klare patronen gebruiken voor gordijnen met een complexe vorm.

  Let op: er zijn speciale accessoires voor naaien en tapes om de gordijnen aan de kroonlijst op te hangen.

  Bij het kiezen van een stijl wordt noodzakelijkerwijs rekening gehouden met een verscheidenheid aan stokbrood of kroonlijst, bijvoorbeeld portières op de oogjes in de vorm van ringen nemen een gladde ronde kroonlijst met begrenzingen langs de randen aan.

  Na het knippen in patronen of maten ga je naar maatwerk. Over het maken van gecombineerde gordijnen is het de moeite waard om masterclasses op video te bekijken of voorbeelden uit onze fotogalerie te nemen.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  52 − 49 =