Gecombineerde gordijnen voor de woonkamerfoto

Gordijnen in de woonkamer: 70 stijlvolle opties, foto in het interieur

De woonkamer is moeilijk voorstelbaar zonder textiel: zachte stoffering, vloeiende lijnen en gordijnen in de woonkamer die het beeld creëren en completeren. Correct gekozen ontwerp van gordijnen voor de woonkamer verfrist de kamer en trekt de aandacht.

Gordijnen in het interieur benadrukken de waardigheid van de ruimte, vullen deze aan en tonen tekortkomingen bij het kiezen van de verkeerde kleur of designgordijnen en het negeren van de algemene stijl. Vereisten voor de gordijnen van de woonkamer zijn niet zozeer voor de keuken, maar ze moeten bestand zijn tegen burn-out als de kamer zich aan de zonnige kant bevindt.

Gordijnen voor de ramen in de woonkamer creëren een eigen sfeer, beschermen ze tegen zonlicht en externe vzlyadov. Met hun identieke functionaliteit zijn ze heel verschillend en passen ze op de juiste manier in het interieur van de woonkamer in verschillende stijlen.

 • Gordijnen in de woonkamer in een moderne stijl, meestal recht en zonder een steek in een lichte tint van beige en wit, en ook in pasteltinten van groen, rood, paars. Het weefsel van moderne gordijnen voor een salon kan zowel natuurlijk als uitgevoerd op de gemoderniseerde technologieën zijn, het belangrijkste is dat het monofonisch is of met een grote geometrie.

 • Gordijnen voor de woonkamer in een klassieke stijl combineren lichte tule en zware dichte gordijnen. Aan de ene kant laat een gewichtloze organza daglicht binnen en aan de andere kant versieren ondoorzichtige gordijnen de muur en beschermen ze de avonden tegen externe opvattingen. Dit is een zeer praktische oplossing, daarom voelen veel eigenaren zich aangetrokken tot het ontwerp van gordijnen voor de woonkamer in klassieke stijl met een goede smaak. Hier laten we elk materiaal van stof en textuur toe.

 • Gordijnen in Provençaalse stijl voor de woonkamer creëren een gevoel van natuur en eenvoud van de provincie. De kleuren moeten fris en sappig zijn, maar niet helder. U zou de kleur van oker en terracotta moeten verkiezen. De gordijnen van de Provence in het interieur van de woonkamer moeten uitsluitend worden gemaakt van natuurlijke stoffen: linnen, katoen, katoen met borduurwerk met bloemen, florale elementen met felle kleuren, strepen en kooi zijn toegestaan ​​op de tekeningen. Om een ​​provence te creëren, zou er idealiter een groot raam met schuifdeuren moeten zijn.

Kies gordijnen in de kleur van de woonkamer

Bij het kiezen van de kleur van de gordijnen, moet u uitgaan van de grootte van de kamer, de hoeveelheid licht erin, de indeling en hoogte van het plafond.

 • Gordijnen in de grijze woonkamer benadrukken de schoonheid en stijl van een neutrale stalen kap. Witte kleuren in melkachtige en gele tinten zullen het beeld aanvullen. Roze, geeloranje en perzik worden een lichte schaduw en voegen licht, gezelligheid en zachtheid toe aan het interieur van de woonkamer. De meest succesvolle oplossing voor een zonnige kamer is de keuze uit blauwe en paarse gordijnen van zachte tonen, het zal de kamer opfrissen en decoratieve kussens in de kleur van gordijnen maken het plaatje compleet. Een win-winoptie is om een ​​neutrale beige, zand- en koffiekleur van elke toon te kiezen.

 • Gordijnen in het interieur van de beige woonkamer moeten melkachtig en bruin zijn om de stijl van de kamer aan te vullen, of ze kunnen turquoise, zacht paars of fuchsia zijn om een ​​expressief accent te creëren. Heldere textuur, satijn en fluweel zorgen voor een vintage stijl en transparante en moderne stoffen zijn geschikt voor moderne stijl, minimalisme en hi-tech stijl.

 • Gordijnen in de witte woonkamer kunnen willekeurig worden gekozen, het hangt af van de stijl van de kamer. Voor het klassieke ontwerp zijn witte dichte gordijnen, tapisserie met witte tule, bruin en koffie gordijnen, beige en zand geschikt. Deze decoratie zal de witte muren dempen en een gezellige sfeer creëren. Heldere kleuren (roze, groen, lila, blauw, oranje) vertragen de aandacht op de opening van het raam en maken het de belangrijkste in het interieur.

Aanbevelingen voor het kiezen van de kleur van gordijnen voor de woonkamer

Er zijn basisregels om gordijnen in de woonkamer in kleur te kiezen:

 • kies de kleur en schaduw van de gordijnen, afhankelijk van de kleur en textuur van het behang (als u kiest voor gordijnen in hetzelfde palet met behang, moeten ze een lichtere of donkere kleur hebben dan de muren);
 • kleur kan overeenkomen met de kleur van meubels of het grootste item in het interieur (sofa of tapijt);
 • het ontwerp van gordijnen en kussens met één doek creëert een eenheid van stijl;
 • Koude tinten (blauw, groen) zijn geschikt voor een kleine woonkamer en zullen het visueel breder maken, en warm (oranje, rood) zijn meer geschikt voor grotere kamers (zoals een groot patroon);
 • voor de kamers aan de zonnige kant, zullen koele kleuren passen, en warme kleuren vullen het interieur van de woonkamer met licht.

Grijze gordijnen in de woonkamer zorgen voor een neutrale en dure uitstraling. Voor een vintage-stijl zijn gordijnen met ornamenten geschikt, voor minimalisme zijn ze monofoon en is grijze, wijde stof geschikt voor eco-stijl.

Bruine gordijnen in de woonkamer passen in elke schaduw, gecombineerd met houten meubels en vloeren. Dit is een universele toon die geen aandacht trekt, maar het interieur verwarmt.

Witte gordijnen in de woonkamer zorgen voor een luchtige sfeer, gemaakt van transparante en doorschijnende materialen. Ze voegen licht toe, verhogen het plafond en zijn geschikt voor een kleine woonkamer. Satijn, linnen en katoen zijn een goede keuze voor gordijnen en draperie en lambrequins zijn overbodig.

Zwart en wit gordijnen in de woonkamer moeten worden gekozen uit lichte stoffen met een bloemmotief, gestreept, met geometrische lijnen, en dan ziet de kamer er elegant uit. Ze moeten worden gecombineerd met de kleur van meubels en muren, en pakkende accenten tegen de achtergrond van dergelijke gordijnen worden nog helderder.

Zwarte gordijnen in de woonkamer zien er organisch alleen uit met eenvoudige muurkleuren, zonder texturen en tekeningen. Ze moeten van goede kwaliteit zijn en de nadruk leggen op de bestaande stijl van het interieur.

Groene gordijnen in de woonkamer van een zachte olijftint zien er elegant uit samen met lichte gordijnen geplooid. Voor lichte muren en het creëren van een rustieke stijl, groene gordijnen in een kooi zal passen, en felle groene gordijnen worden het belangrijkste element van het interieur.

Lila gordijnen in de woonkamer geschikt voor het creëren van een creatieve omgeving. Ze worden gecombineerd met witte en grijze muren. Geschikt voor kamers van elke grootte, en paarse gordijnen in het interieur van de woonkamer kunnen de ruimte verminderen, dus deze toon is beter voor een kamer met een erker.

Turquoise gordijnen in het interieur van de woonkamer kunnen het best worden gecombineerd met meubels of wanden van dezelfde kleur, wit meubilair en een licht tapijt. Vliegende gordijnen en turquoise verlichting zorgen voor een uniek luchtig interieur.

Rode gordijnen in de woonkamer creëren het effect van extra energie. In kersen- en wijntinten zijn ze geschikt voor een grote woonkamer en vormen ze een aanvulling op de kleine woonkamer in combinatie met lichtgekleurde stoffen.

Bordeaux gordijnen in de woonkamer worden gecombineerd met witte en beige muren, maar zijn verboden voor combinatie met blauwe en violette kleuren in verschillende tinten. Geschikt voor ruime kamers met grote ramen.

Blauwe gordijnen in het interieur van de woonkamer passen in een lichte tint of in combinatie van wit en blauw voor een kleine kamer, en in een ruime woonkamer kunt u fluwelen blauwe gordijnen combineren met een gouden reeks kousenbanden.

Soorten gordijnen in de woonkamer: van tule tot lambrekijn

 • Lichtgordijnen in de woonkamer van de draden passeren de zonnestralen en zijn versierd met kralen, clips, haarspelden en kralen. De draden van verschillende kleuren in combinatie creëren de compositie en vullen elkaar aan. Voor de woonkamer is het beter om draden van vlas en zijde op te pakken.

 • Tulle gordijnen in de woonkamer zijn een populair ontwerp van ramen vanwege de vloeiende lichte stof, die handig is om te wassen en aan elke kroonlijst te bevestigen, en de touwen op de oogjes zorgen voor gelijkmatige plooien.

 • Gordijnen op de ogen in de woonkamer zijn de juiste keuze voor een woonkamer met een balkondeur, die het mogelijk maakt om het gordijn vaak te verplaatsen zonder het te vervormen.

 • Romeinse gordijnen in de woonkamer is beter om een ​​klassieke optie te kiezen voor het creëren van minimalisme, of cascading (met prachtige plooien bij het openen) voor interieur in de stijl van de Provence en eenvoudig ontwerp.

 • Gordijnen in de erker voor de woonkamer boven elk raam een ​​aparte doek op de gemeenschappelijke kroonlijst met de ringen-begrenzingen, de gordijnen aan de buitenste hoeken zijn gemeenschappelijk voor de hele erker. Voor de woonkamer zijn curvy gordijnen met ongewone decoraties geschikt.

 • Korte gordijnen in de woonkamer zijn geschikt voor kleine en smalle kamers. Ze kunnen tot aan de vensterbank of zelfs korter zijn.

 • Gordijnen met een lambrekijn in de woonkamer maskeren prachtig alle bevestigingslussen en de muur. Ze kunnen zowel klassiek als Romeins zijn. Lambrequin geeft plechtigheid aan het interieur, gedrapeerd met borstels en linten, het kan monofonisch of gecombineerd zijn. Tegenwoordig gebruiken ze steeds vaker niet harde, maar stijve frame lambrequin.

Fotogordijnen in het interieur van de woonkamer

De onderstaande foto's tonen voorbeelden van het gebruik van verschillende soorten gordijnen in het interieur van de woonkamer.

Foto 1. Rechte portieres op 3 kleuren lichter dan de muren en lichte tule op de oogjes vormt een aanvulling op de woonkamer in een moderne stijl.

Foto 2. Witte klassiekers en rolluiken in een lichtgrijs design maken het interieur van de woonkamer luchtig en beknopt.

Foto 3. De vloeiende zilverachtige stof benadrukt de rijkdom van de lila toon, en de witte bank verdunt de rel van kleuren.

Foto 4. De woonkamer in beige kleur wordt aangevuld door de gordijnen van het klassieke monster in de kleur van gestoffeerd meubilair en creëert een eenheid van design.

Foto 5. In het interieur van de woonkamer worden corduroy gordijnen op 3 tinten donkerder dan de muren aangevuld met dezelfde lambrekijn met franje en harmonieus op de gewichtloze tule.

Foto 6. Monochrome Romeinse gordijnen in de erker beschermen de ruimte tegen de overmatige zon en maken de ruimte meer vanwege de eenvoud van het ontwerp.

Foto 7. De blauwe gordijnen verdunnen de klassieke beige woonkamer en de Franse gordijnen neutraliseren het blauw.

Foto 8. Een tule met draad en dichte gordijnen maken het ontwerp van de kamer compleet en dankzij de kroonluchters lijkt de kamer fris, ondanks de overvloed aan bruin.

Foto 9. In het interieur van de woonkamer is de erker versierd met stevige, gewichtloze organza en lichtbeige gordijnen die de zwart-witte accentmuur opfrissen.

Heb je een typfout gevonden? Selecteer het fragment en verzend het door op Ctrl + Enter te drukken.

Gecombineerde gordijnen: eenvoudige en tegelijkertijd originele versie

Stoffen met verschillende textuur en kleur stellen u in staat om een ​​origineel en modern ontwerp voor elke kamer te maken. Als u denkt aan de tijd dat het uw venster zou zijn om de outfit te veranderen en er zijn nog geen geschikte opties gevonden, kijk dan eens naar de gecombineerde gordijnen. Ze bestaan ​​uit een verschillende textuur en / of kleur van de weefsels. Ze kunnen in elke kamer worden opgehangen en de kamer letterlijk transformeren. Trouwens, je hoeft niet naar de winkel te rennen om stoffen te kiezen, die dan vrienden voor het raam maken, je kunt iets doen aan de overblijfselen van de oude gordijnen.

Gecombineerde gordijnen: hoe de beste combinatie te vinden

De belangrijkste manier is om twee kleuren te combineren. Bij texturen is alles een beetje ingewikkelder, soms is het gewoon onmogelijk om meteen te begrijpen of ze in het venster worden gecombineerd. Maar kleur is een goed hulpmiddel voor interieurtransformatie.

U kunt op twee manieren gordijnen combineren:

 • Harmonieus. Wanneer de aangrenzende kleuren worden genomen, hoogstwaarschijnlijk uit een enkel kleurenbereik. De hoofdkleur wordt genomen en ernaast staat de kleur die ermee wordt gespeeld. Of er kunnen meer bloemen zijn dan twee.
 • Contrastly. In dit geval zullen de afzonderlijke kleuren contrasteren met de rest en tegelijkertijd zullen er verschillende interessante felle kleureffecten worden gecreëerd.

Als u een uniek ontwerp van uw kamer wilt maken, dan zijn de gecombineerde gordijnen een geweldige optie voor u, inclusief al uw ontwerpmogelijkheden en verbeeldingskracht.

Volgens wat, volgens welk criterium om kleuren te kiezen? Nou, bijvoorbeeld, als je de achtergrondcoating verandert, en daarna de gordijnen, dan is het antwoord eenvoudig. Je gordijnen en je achtergrond zijn verbonden door de dichtstbijzijnde verbinding. Kijk naar hun combinatie. Maar deze optie gaat ervan uit dat het meubilair de rol speelt van de tweede viool, en het is altijd vrij conservatief.

Als je weet dat het behang ongeveer altijd hetzelfde zal zijn, achtergrond, neutraal, rustig, dan kun je de gordijnen combineren, kleurverhalen in het ensemble met meubels maken.

Hoe verschillende gordijnen te combineren (video)

Hoe gordijnen van twee kleuren te combineren: tips

Tweekleurige gecombineerde gordijnen - dit is een klassieke techniek. By the way, ontwerpers adviseren om het te gebruiken in lage kamers, het bereiken van de gewenste visuele effecten.

En het is eenvoudig uit te leggen - je maakt een stripontwerp met twee kleuren en de verticale balken verhogen het plafond iets.

Elke persoon die in de pas loopt met de tijd, kan voor de combinatie van gordijnen zorgen: de verleiding om te experimenteren en een modern en modieus interieurdetail te krijgen, zal niemand onverschillig laten

En nu specifiek over hoe kleuren worden gecombineerd:

 1. Rood en bordeaux. Samen combineren deze kleuren - een gevaarlijk ding, het is zeer agressief hun duet. Verdunnen deze tinten kunnen grijs, grijs met metallic zijn. Maar dergelijke kleuren dan in het minimum zouden in de resterende details van het interieur moeten liggen. En de meest standaardvariant is rood (bordeaux) + wit of licht rokerig.
 2. Beige bereik. Het is een rustige kleur, die een sfeer van rust in huis creëert. Beige kleur is perfect gecombineerd met goud, maar ook lichtblauw of groen.
 3. Bruine kleur. En dit is een bijna perfecte kleur, omdat hij erin slaagt om vrienden te worden met bijna alle kleuren, en niet alleen met zijn kleurenschema.
 4. Lila kleur. Een goede optie voor een slaapkamer, met wat te combineren - met tinten groen, rood, geel. Het zal een nogal mysterieuze sfeer worden, zelfs een sprookje, waarin het zo leuk is om te duiken na een dag hard werken.
 5. Blauwe kleur. Het beste duet dan blauw + wit is niet gevonden, goed trouwens een optie in de keuken, die niet fris is.
 6. Oranje, geel. Dit zijn vrolijke en zeer energieke kleuren. Het is goed om ze te gebruiken in een kamer zonder natuurlijke warmte. Zowel oranje als geel kunnen worden gecombineerd met groen, blauw, rood en wit.

Door verschillende stoffen en kleuren te combineren, te experimenteren en te fantaseren, kunt u een prachtig interieurelement maken dat uw kamer prachtig en luxueus maakt

Over het algemeen twee kleuren gordijnen - het is altijd een klein experiment. Immers, warm lila en koud violet kunnen van buitenaf zo dichtbij komen, zoals het u lijkt, maar in werkelijkheid in combinatie met andere kleuren verschillende effecten geven. Daarom is het de moeite waard het proberen, proberen, terugkijken op zichzelf en vertrouwen op een intuïtieve keuze.

Gecombineerde gordijnen voor de keuken: wat ziet er perfect uit

Bijzonder relevant is de keuze voor tweekleurige gordijnen opzij, als de keuken groot is en het raam er behoorlijk groot is. Of bijvoorbeeld een raam met een balkondeur.

U kunt een specifieke optie overwegen. Je hebt een groot raam in een ruime keuken die er vrij bleek uitziet, misschien nog niet volledig ingericht. Om op de een of andere manier het effect van deze leegte te bewerkstelligen, moet je twee weefsels nemen - een dichte, bijvoorbeeld, de kleur van koffie met melk. Neem het tweede kleed donkerder, bijvoorbeeld bordeaux. Maar niet dicht, maar doorschijnend. Gordijnen zullen op de grond liggen, je hangt ze op en haalt dezelfde kleur op, betere koffie met melk, combineer met elkaar. En zulke verenigde paren op het raam moeten drie - twee aan elke kant zijn, één in het midden.

Gecombineerde gordijnen zullen u helpen een gevoel van vrede en rust in de keuken te creëren, daarnaast is deze kamer een van de belangrijkste plaatsen waar u en uw gezin tijd doorbrengen

Deze tweekleurige gordijnen zijn een goede optie voor de woonkamer.

Gecombineerde gordijnen: ideeën van restjes

Onder de vele ideeën van gordijncombinaties, onderscheidt het idee om gordijnen te maken die zijn gemaakt van lakenzachte, zoet, eenvoudig en mooi, zich op een speciale manier.

Je kunt gecombineerde gordijnen met je eigen handen maken als je stukken stof hebt die geweldig zijn voor dit doel, maar voor een raam van hun breedte of lengte is niet genoeg

Wat je nodig hebt: de overblijfselen van katoen, de meest uiteenlopende, maar niet erg klein. En dan maak je een intelligente schets, waarin je ziet hoeveel soorten calico je gebruikt.

De hoofdkleur is er een en de onderkant versier je met strepen van een andere kleur. Bijvoorbeeld beige hoofdkleur met een klein vervaagd patroon en onder de roze en kastanjebruine strook. De roze strook kan nog steeds boven zijn. Dergelijke gordijnen kunnen worden versierd met kant of vlecht, waardoor ze heel mooi, huiselijk zijn. De landelijke stijl of de Provence verwelkomen dergelijke gordijnen van de overblijfselen, omdat ze net zijn vervuld in de regels.

Verschillende kleuren van gecombineerde gordijnen (video)

Het combineren van gordijnen is niet alleen effectief in termen van ontwerp, maar ook interessant. Elk experiment kan eindigen met een onverwachte vondst die het gezicht van de kamer volledig verandert. Probeer je ideale optie te vinden, zodat je huis nog warmer en gezelliger wordt.

Moderne gordijnen voor woonkamer en hal

In het interieurontwerp, evenals in het ontwerp van kleding, verschijnen regelmatig nieuwe modetrends en wat vandaag relevant was, kan morgen hopeloos achterhaald zijn. Dit betekent niet dat we bij het najagen van mode om de 2-3 jaar behang en vloerbedekking moeten vervangen. Naar het interieur van de woonkamer is in overeenstemming met de geest van de tijd, het is genoeg om nieuwe gordijnen te kopen. In dit artikel zullen we alle modieuze nieuwigheden van 2017 bespreken in het ontwerp van moderne gordijnen voor de woonkamer en hal, en ook veel visuele foto's met voorbeelden geven.

Tulle en gordijnen blijven lange tijd de meest populaire tandemversierende raamopeningen in de woonkamers en zalen.

In 2017 is het in de mode om tweekleurige gordijnen op te hangen. In feite zijn dergelijke gordijnen eenvoudigweg genaaid uit de stof van twee verschillende kleuren. Door dit soort naaien krijg je de indruk dat sommige gordijnen gelaagd zijn op anderen. Het ziet er mooi en stijlvol uit.

Op de foto zijn er varianten van moderne tweekleurengordijnen voor een salon en een hal.

Van de tule naai lichte lucht doorzichtige gordijnen overdag. Ze verzachten het zonlicht, maken ze comfortabeler voor de ogen en zorgen voor een gezellige sfeer in de kamer.

Dikke gordijnen verdoezelen de kamer volledig. Ze benadrukken de stijl van het interieur en geven de situatie een compleet karakter.

De keuze van stoffen voor hen is zeer breed en er verschijnen voortdurend nieuwe soorten texturen en kleuren.

Bovendien kunnen tule en gordijnen anders worden gedrapeerd, gecombineerd met lambrequins en gordijnaccessoires.

Experimenterend met de keuze van stoffen, snitten, gordijnen en trimmen, kunt u altijd een model vinden dat geschikt is voor elke interieurstijl, van salon tot avant-garde.

laden, en kan groot zijn en zelfs contrasteren met de kleur van de gordijnen.

Het is interessant om gordijnen in de stijl van "colorblock" te bekijken, dat wil zeggen, een weefsel van twee kleuren horizontaal genaaid combineren. Met deze techniek kunt u zelfs van de eenvoudigste materialen modieuze en moderne gordijnen maken voor de woonkamer of hal.

Op de foto moderne gordijnen in de stijl van "colorblock", die perfect zijn voor een woonkamer of een hal.

Van de methoden die tegenwoordig door ontwerpers worden aanbevolen voor het decoreren van ramen in de woonkamer en de hal met tule en gordijnen, verdienen verscheidene speciale aandacht:

 • De nadruk ligt op de gordijnen. Ze zijn genaaid van een weefsel van verzadigde kleuren, prachtig gedrapeerd, gecombineerd met een lambrequin, versierd met borstels en pony. Deze decoratieve technieken zijn niet noodzakelijk allemaal tegelijk van toepassing. Een of twee van hen zijn genoeg. Tulle dient als achtergrond die de schoonheid van de hoofdgordijnen benadrukt. Hij is van een bleke stof in de toon van een gordijn genaaid en sieren niets.
 • De nadruk ligt op tule. In dit geval is het ontwerp van gordijnen precies omgekeerd: gordijnen worden genaaid om de aandacht van het weefsel te trekken, verzameld in ronde plooien en versierd met gordijnaccessoires. De gordijnen voor hen zijn geselecteerde lichte pastelkleuren en eenvoudige vormen.
 • Als de ramen van de woonkamer uitkijken op de schaduwzijde, kunnen ze alleen met tule worden gedecoreerd. Ideale optie - tule met fotoprint van soepel doorzichtig natuurlijk weefsel van dicht weven: zijde, chiffon, organza. Foto-shakers hebben geen pretentieuze draperieën, lambrequins en ornamenten nodig. Onder elke interieurstijl vindt u een passend beeld: koop kant-en-klare gordijnen of bestel ze in de studio voor een persoonlijk ontwerp.

Er zijn veel verschillende manieren om gordijnen en tule aan de kroonlijst te bevestigen: gordijnstroken, kulisks, lussen, stropdassen, wasknijpers met ringen, maar de meest modieuze zijn de laatste tijd oogjes.

Gordijnen op de ogen zijn ideaal voor een woonkamer in een moderne stijl.

Oogjes - kleine plastic of metalen ringen ingebracht in de openingen in het bovenste deel van de gordijnen. Dankzij hen op de gordijnen zijn gevormd dezelfde, gelijkmatig vallende plooien. Hoe groter de afstand tussen de ringen, de vouwen zijn dieper. Deze sluiting is alleen geschikt voor ronde kroonlijsten en ziet er erg netjes en modern uit.

Gordijnen op de ogen kunnen op twee manieren op de kroonlijst worden bevestigd: steek door de gaten op de ringen of hang eraan vast aan haken of touwtjes er doorheen. De grootte van de ogen hangt af van de diameter van de kroonlijst. Ze kunnen nauwelijks merkbaar zijn en hebben slechts een functioneel karakter

Lambrequin - een smal decoratief stoffen gordijn, gelegen in het bovenste gedeelte van het gordijnensemble over de gehele breedte van de kroonlijst. In eerste instantie vulden dergelijke gordijnen alleen gordijnen en gordijnen. Maar tegenwoordig is het op meerdere lagen en met een lambrequin toegestaan ​​om alle gordijnen te combineren.

Lambrequins maken het mogelijk om het raam op een originele en stijlvolle manier te versieren, de gordijnen een luxueus en afgewerkt uiterlijk te geven en de situatie in de kamer gezelliger te maken. Bovendien helpen ze de onregelmatigheden van de plafonds visueel te verzachten en verbergen ze de kleine tekortkomingen van raamopeningen.

Op de foto is een voorbeeld hoe het mogelijk is, zelfs in het moderne interieur van de hal, het raam mooi te versieren met gordijnen met een lambrequin.

Voorwaardelijk kunnen ze worden onderverdeeld in verschillende typen:

 • Klassiek zacht. De snitten zijn gemaakt van zacht stromend textiel, in de vorm van tuimelaars of op een andere manier gedrapeerd met vlechten of stekers. Ze kunnen eenvoudig zijn, gemaakt van één stuk stof en complex, samengesteld uit verschillende delen.
 • Bando. Rechte, zonder plooien, een lambrequin gemaakt van stof, gefixeerd op een dichte zelfklevende basis, bijvoorbeeld non-woven fleece. De onderkant kan recht zijn (dan ziet de lambrekijn er uit als een smalle stoffen strip) of gesneden in een willekeurige vorm.
 • Openwork. Harde lambrequin met een laser gesneden door het opengewerkte patroon.
 • Lambrequins zijn buffetten. Solide stof, enkellaags, of gevouwen in 2-3 lagen en oorspronkelijk geregen met vlechtwerk of decoratieve koorden.
 • Gecombineerd. Lambrequins, bestaande uit verschillende delen, kenmerkend voor harde en zachte modellen. Bijvoorbeeld een eenvoudige rechthoekige bando met zachte gordijnen die rond de randen hangen.

Voor moderne interieurs die het best geschikt zijn voor gordijnen met harde lambrequins.

Tegenwoordig is het modieus om gordijnen te combineren met lambrequins. Laten we een paar moderne ideeën bekijken:

 • Een weelderige klassieke lambrekijn geeft de schijn van gordijnen en gordijnen glans en status.
 • Lambrequin in de vorm van een worp zal verzachten en de officiële lijnen van Romeinse gordijnen en horizontale jaloezieën minder formeel maken.
 • Bando in de vorm van een langgerekte smalle rechthoek, benadrukken de zachte, zachte vormen van Oostenrijkse en Franse gordijnen.
 • Kanten lambrekijn met bizarre versiering in combinatie met verticale stoffen jaloezieën creëren een effect van perspectief en diepte van de ruimte buiten het raam.

Voor elk type gordijn kunt u uw eigen model van lambrequin vinden. Samen zullen ze helpen een uniek en uniek interieur te creëren.

Romeinse gordijnen - een soort hefgordijnen. Ze hebben een eenvoudige rechthoekige vorm, in gemonteerde toestand samen in een vlakke horizontale plooien, die hun genaaid achterkant van de kunststof en houten latten kunnen worden verkregen dank.

Op de foto is een voorbeeld hoe u Romeinse gordijnen en klassieke gordijnen kunt combineren, zodat ze er mooi uitzien in een modern interieur.

Ontwerpers houden van vouwgordijnen vanwege hun veelzijdigheid. Ze kunnen worden genaaid uit de stof van elke textuur en kleur. En dit betekent dat Romeinse gordijnen zowel als gordijnen als als gordijnen kunnen worden gebruikt en u onder elke situatie een geschikt model kunt vinden.

Zelfs als het niet te harmonieus in het interieur past, kan het altijd worden gecombineerd met een ander model van gordijnen.

Kies voor de klassieke woonkamer meestal representatieve dichte stoffen, zoals fluweel, jacquard, brokaat, tapisserie. Romeinse gordijnen van hen worden gecombineerd met gordijnen gemaakt van tule, sluier, lichte zijde of organza.

Voor een minimalistische woonkamer adviseren ontwerpers Romeinse gordijnen gemaakt van effen of met verticale gestreepte printstof. De afwisseling van donkere en lichte strepen ziet er bijzonder indrukwekkend uit bij brede ramen.

Voor de woonkamer in Japanse of ecologische stijl, kunnen vouwgordijnen gemaakt van bamboe of riet een uitstekende oplossing zijn. En om hun strikte vormen te verzachten, kunnen ze worden aangevuld met een lichte, kleurloze tule die aan de kroonlijst aan het plafond hangt.

De interieurs zijn in rustieke stijl, zoals Engels Shabby-chic, Franse Provençaalse en Amerikaanse land versieren Roman gordijnen met bloemenprint of een kooi gemaakt van linnen of zware katoen. Toegegeven, in dit seizoen is een kleine afdruk niet welkom, dus zowel bloemen als een kooi zijn beter om groter te kiezen. Vanwege het feit dat de plooien op de Romeinse gordijnen gelijk en zeldzaam zijn, verstoren ze het patroon niet.

Voor een kleine woonkamer, waarin weinig daglicht, Romeinse gordijnen zijn het meest geschikt, van een lichte en lichte een-tone stof. Ze zullen een visueel kleine ruimte niet wegen en zullen niet al te veel aandacht trekken. Als u dergelijke lichte gordijnen met transparante gordijnen toevoegt, ziet de kamer er nog frisser en luchtiger uit.

Zo kunt u voor elk interieur "hun" Romeinse gordijnen vinden. Maar omdat hun vorm ongewijzigd blijft, zal het niet mogelijk zijn om ermee te experimenteren. Daarom kunt u ze harmonieus in de omgeving passen door alleen maar modellen uit verschillende textuur- en kleurstoffen te kiezen.

Oostenrijkse gordijnen zijn het enige model van hefgordijnen met een romantisch, geaccentueerd sierlijk gordijnteken. De uitzondering zijn de Franse marquises. Maar toch impliceert hun klassieke versie statisch, en zij begonnen pas onlangs met hefcontrole te worden uitgerust.

Getekend "Oostenrijks" alleen op de bodem van het canvas, zodat de vouwen er niet weelderig en pompeus uitzien. Dit seizoen naai ze voornamelijk uit natuurlijke zachte weefsels van delicate bloemenprint kleuren met: een dunne linnen, katoen producten, tule organza pastelkleuren en versierd met strikjes, vlecht, vitrage pinnen in de vorm van bloemen en vlinders.

Oostenrijkse modellen kunnen ook worden genaaid uit een delicate sluier of organza en worden gecombineerd met klassieke lange gordijnen. En u kunt gebruiken als de belangrijkste gordijnen.

Zeker om te zeggen dat de Oostenrijkse gordijnen geschikt zijn voor elk interieur kan dat niet zijn. Hun naïeve 'landschaps'-karakter past het best in de klassieke landelijke stijlen:

 • Voor de Engelse schoen-chic pasvorm "Austrian" van mono-katoen of zijde witachtige pasteltinten.
 • Voor de Franse Provence is het beter om ze te naaien uit dicht katoen of linnen met delicate roze of blauwe bloemen.
 • Voor Oostenrijkse gordijnen in een kamer ingericht in Amerikaanse landelijke stijl, kies satijn of katoen in een kleine kooi of strip.

Schaduwvorming, die dergelijke stoffen creëert, voor woonkamers is meestal voldoende. Daarom kunt u gordijnen met andere gordijnen combineren, maar niet noodzakelijkerwijs.

Japanse panelen - schuifgordijnen, bestaande uit rechthoekige, strak gestrekte stoffen. Naar buiten toe lijken ze op de deuren van schuifdeurkasten en bewegen ze in het horizontale vlak volgens hetzelfde principe. De spanning van de banen wordt gevormd door een verzwaringsriem, die onderaan door de vleugels wordt geleid.

Ondanks de ascetische uitstraling van Japanse gordijnen kan in de woonkamer niet minder gezellige en comfortabele sfeer gecreëerd worden dan gordijnen met prachtige gordijnen. In dit geval kan hun lengte tot aan de vensterbank en tot aan de vloer reiken. De laatste optie voor de woonkamer en de hal heeft de voorkeur.

De lichtbeschermende eigenschappen van Japanse gordijnen hangen af ​​van hun dichtheid. In dit geval kan de stof voor hen worden gekozen: natuurlijk, synthetisch, dicht, transparant, gekleurd, monofoon, met fotoprint. De keuze hangt af van de rol die u aan hen toekent in het interieur. Heeft uw kamer volledige schaduw nodig of zijn er voldoende gordijnen die het daglicht slechts licht verzachten, of dit het hoofdaccent zal zijn of hun doel om een ​​achtergrond voor de situatie te creëren.

Modetrends van het seizoen voor Japanse gordijnen in de hal en de woonkamer zijn als volgt:

 • De combinatie van een enkel kroonlijst canvas van verschillende dichtheid, bijvoorbeeld van doorschijnende en dichte zijde. In dit geval spelen dichte panelen de rol van gordijnen en doorschijnende gordijnen.
 • Als de afmetingen van het venster dit toelaten, dan kan er vóór 10 schilderijen, verschillende kleuren en structuren worden geplaatst. Als je ze langs de kroonlijst beweegt, achter elkaar, een voor een of met een ronde vormt, kun je eindeloos spelen met licht, schaduw en kleur.
 • Een van de nieuwste modetrends zijn foto-jaloezieën. Omdat Japanse modellen de vorm hebben van een canvas gespannen over een frame, zijn ze ideaal voor het afdrukken van foto's. Ze kunnen op elke afbeelding worden toegepast en een uniek, individueel interieur in de woonkamer creëren.

Het maken van een woonkamer en een hal Japanse gordijnen, vergeet niet dat zij het meest geschikt voor minimalistische interieurs, zoals de Japanse, high-tech, minimalisme, modern. Om harmonieus laconieke stoffenpanelen in weelderige en romantische interieurs te passen, zullen ze moeten worden gecombineerd met gordijnen, tule of mousseline.

Onlangs hebben moderne gordijnen in de kamer aangevuld met een andere interessante en praktische versie - rolgordijnen of rollen. Een dergelijk gordijn is een stuk weefsel dat op een schacht is gewikkeld die in de vensteropening of direct op de raamvleugels is geïnstalleerd. In het eerste geval, in neergelaten vorm, sluit het het venster volledig samen met de vensterbank en in het tweede alleen het glas.

Dergelijke gordijnen zijn vooral geschikt voor mensen die houden van het interieur van laconiek. Aanvankelijk maakten ze de ramen vooral in de keuken en badkamer, en voor de rest van de kamers werden ze als te eenvoudig beschouwd. Maar vandaag, wanneer het gaat om niet-standaard oplossingen en traditionele gordijnen waar veel mensen al genoeg van hebben, worden rolluiken in alle woonruimten gebruikt. En om het uiterlijk van rolluiken minder officieel te maken, worden ze gecombineerd met andere soorten gordijnen.

Moderne ideeën op het gebied van interieurontwerp maken het mogelijk om rolluiken in alle interieurstijlen te gebruiken:

 • In de woonkamer in de stijl van hi-tech ziet u geweldige rolgordijnen in nat asfalt, maar ook in zwart of wit.
 • In de stijl van minimalisme passen rolluiken met bleke schakeringen, alleen met een vleugje kleur.
 • Ga naar de woonkamer in Japanse stijl voor gordijnen gemaakt van natuurlijke natuurlijke bloemen, bruin, groen en ook bamboe.
 • In de avant-garde interieurstijlen, zoals de art nouveau en de popart, zijn de rollen met felle kleuren het beste. Het belangrijkste is om niet te vergeten, om ze te ondersteunen met andere elementen van dezelfde kleur: bekleding op meubels, decoratieve kussens.
 • Voor klassieke interieurs zullen alleen rollen niet voldoende zijn. Dichte rolgordijnen moeten worden aangevuld met tule en rollen transparante stof met gordijnen.

Bijzonder populair zijn de "dag-nacht" rolgordijnen, die verschillen van conventionele rolluiken door de mogelijkheid om het natuurlijke licht dat de kamer binnenkomt, te doseren. Gordijnen "dag-nacht" zijn gemaakt van twee lagen van verschillende stoffen, bestaande uit afwisselend dichte en transparante banden. In de gesloten positie zien ze eruit als een enkele doek, en in de open ruimte vormen ze openingen en laten het zonlicht door.

Kisei - gordijnen van dikke rijen draden of linten. Ze zijn zeer decoratief, plastic, gemakkelijk vatbaar om te draperen, zien er perfect uit als een onafhankelijk raamdecor en zijn ook gemakkelijk te combineren met andere soorten gordijnen.

Ondanks de luchtstructuur zijn de filamentgordijnen heel goed in staat om voldoende schaduw te creëren voor ruimtes die geen 100% bescherming tegen zonlicht behoeven. Daarom is er niets verrassends in het feit dat ontwerpers bij het versieren van zalen en woonkamers hen steeds vaker in dienst nemen.

Onder het woord gaas ligt een enorm aantal zeer verschillende kleuren en textuurgordijnen, maar onder voorwaarden kunnen ze in twee soorten worden verdeeld: eenvoudig en met stevige decoratieve elementen.

Een eenvoudige mousseline bestaat uit gedraaid katoen, shenille of zijden draden, monochroom of veelkleurig. Kisei met solide decoratieve elementen zijn dezelfde eenvoudige draden, maar versierd met glazen kralen, kralen, paillettes, schelpen, kunstmatige vlinders of bloemen.

Telkens als nieuwe versies van het decor voor de mousseline verschijnen, en het is onmogelijk om alle moderne ideeën op te sommen voor het versieren van deze niet-triviale gordijnen. Hier zijn slechts enkele van hen:

 • In de oostelijke Arabische interieurs, waaruit de gordijnen naar ons toekwamen, ziet de mousseline van verzadigde felle kleuren er het beste uit met de toevoeging van gouden en zilveren draden.
 • In de woonkamer in de stijl van hi-tech, is het aangewezen om mousseline te gebruiken met metaalglans, evenals zwart, wit en de kleuren van nat asfalt.
 • Voor de zalen in de stijl van de Provence en de shebbi-chic, is een delicate sneeuwwitte mousseline, versierd met glazen kralen of kunstbloemen, geschikt.
 • Voor de mediterrane woonkamer, kunt u kiezen voor een mousseline versierd met schelpen.
 • Voor klassieke interieurs is de mousseline van delicate pasteltinten het meest geschikt, omdat ze de rol van gordijnen speelt.

Bovendien, in bijna alle interieurs, zien de gordijnen van de draad, opgehangen aan lange gordijnen en mooi gedrapeerd, er zeer effectief uit.

Ontwerpers advies over het kiezen van gordijnen

 1. 1 Gordijnen voor de hal en de woonkamer kunnen elk model zijn, het belangrijkste is dat ze in harmonie zijn met de rest van de situatie.
 2. Tegenwoordig is het belangrijk om op één raam een ​​verscheidenheid aan gordijnen te combineren: tule en jaloezieën, dragers en Romeinse gordijnen, rolluiken en gordijnen.
 3. 3 De gordijnen mogen niet samenvloeien met de muren. Kies voor monofonisch behang gordijnen met een contrasterende of donkere kleur, monochroom of met een patroon. En, in tegendeel, kies onder monotoon behang voor monofone gordijnen.
 4. 4 Ga naar de winkel voor een doek voor gordijnen, neem een ​​stuk behang. Als de muren zijn geverfd, kunt u er een foto van maken op uw mobiele apparaat. Dit zal u helpen bij het navigeren met de inkleuring van de stof.
 5. 5 Op het aanrecht ziet de stof er anders uit dan op de ramen. Overweeg het daarom voordat u het koopt om toestemming te vragen.
 6. 6 Dit seizoen draait alles om mode. Dit geldt niet alleen voor de kwaliteit van de stof voor gordijnen, maar ook voor de kleuring. De meest populaire kleuren zijn groen, blauw, bruin, kersen, mosterd. Ze moeten verzadigd en gedempt zijn, wat doet denken aan dikke gouacheverf.
 7. 7 Op de manier van grote afdrukken. Gordijnen met fotoafdrukken zijn zeer actueel. Afhankelijk van de afbeelding kunnen ze voor elk interieur worden geselecteerd.

De woonkamer en de hal zijn de kamers waar gasten worden ontvangen en beoordeeld over de eigenaren. En als we tijdens het ontwerpen van andere gebouwen eerst en vooral proberen ze comfortabel te maken, dan moeten de hal en de woonkamer volgens hun status gewoon modieus en mooi zijn. De mogelijkheden van moderne gordijnen in dit opzicht zijn eindeloos. Je kunt altijd een mooi, praktisch en passend interieurmodel vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 5 = 5