Gecombineerde gordijnen voor de keukenfoto

Gordijnen voor de keuken, soortenrijkdom (130 echte foto's)

Het blijkt dat het gordijnen zijn voor de keuken die zullen helpen om comfort in de keuken te creëren. Alleen hier is de vraag - welke van hen om te kiezen?

Hieronder geven we u enkele aanbevelingen voor het kiezen van gordijnen voor de keuken.

Gordijnen voor de keuken mogen de maaltijd niet irriteren, verstoren en afleiden. Lichtgordijnen kunnen de ruimte aanzienlijk vergroten en een gevoel van comfort en rust creëren. Daarom is de ideale variant warme, zachte kleuren: turkoois, perzik, crème, blauw, enz.

Zuiver witte kleur is wenselijk om een ​​verscheidenheid aan toevoegingen zacht te maken, in het bijzonder roze, koffie, aangenaam beige of in combinatie met andere kleuren. Trouwens, gordijnen moeten geschikt zijn voor het ontwerp van de keuken in stijl, stijl of patroon.

Een monofone stof of met een groot ornament (in strepen, kooi of met grote bloemen) zal doen. Maar de kleine foto geeft een gevoel van een soort rommeligheid.

Belangrijk! Als het behang in de keuken licht en gedessineerd is, is het de moeite waard om op één kleur gordijnen te letten. Als de omzet in de kamer echter monochroom behang is, kies dan voor gordijnen met een afbeelding. Uiteraard overeenkomt met het interieur van de keuken.

Als je op de eerste verdieping woont en het keukenraam naar het zuiden kijkt, waar de drukke straat en de brandende zon zijn. Monteer in dit geval gordijnen, rolluiken of conventionele horizontale / verticale zonwering.

Als extra bescherming van de keuken tegen de zon kunt u gordijnen van doorschijnende stoffen aanbrengen, zoals organza, tule, sluier. Door het licht van de zon te verteren, geven ze de verlichting zachtheid en de keuken, op zijn beurt, altijd een gezellige uitstraling.

Romeinse blinds Ziet er elegant uit in combinatie met gordijnen of gordijnen. Bovendien zorgen ze voor een minimale hoeveelheid weefsel en eenvoudig onderhoud.

Japanse panelen praktisch en modern, zien er geweldig uit in minimalistische en folk interieurs. Je kunt een paar van deze panelen ophangen, die in kleur en textuur verschillen. Zo krijgen we een interessant spel met licht - en de kamer zal visueel toenemen.

Gordijnen in caféstijl in het bovenste deel van het venster begint u met een lambrequin van 20-30 centimeter en in het midden wordt een kruisbalk bevestigd, waar twee korte gordijnen hangen.

Dergelijke gordijnen zijn erg populair in steden, omdat het bovenste deel van het raam open is en het licht er vrij gemakkelijk doorheen kan en het onderste deel is gesloten.

Gordijnen aan de oogjes ze zijn laconiek en eenvoudig en zeer gemakkelijk te verplaatsen. Om dergelijke gordijnen op te hangen, heb je een ronde kroonlijst nodig. Er wordt aangenomen dat de diameter van de oogjes willekeurig gekozen kan worden. Het belangrijkste ding - om de diameter van de kroonlijst passen.

Franse gordijnen zeker geschikt voor de keuken in combinatie met de woonkamer. Deze variant van het interieur geeft de keuken een chique uitstraling. Franse gordijnen mogen niet onder de vensterbank worden neergelaten, deze optie benadrukt de schoonheid van keukenmeubilair.

Oostenrijkse gordijnen zeker heel mooi. Ze combineren "Franse pracht" en "Romeinse strengheid". Oostenrijkse gordijnen van katoen zijn beter voor de keuken.

Zeer indrukwekkende Oostenrijkse gordijnen zien er recht uit. Als dergelijke gordijnen enigszins worden opgetild met behulp van speciale koorden met originele borstels, dan zijn aan de onderkant zeer mooie plooien die gratie toevoegen aan het interieur van de keuken.

En tot slot is het laatste soort gordijnen gordijnen met een lambrequin. In principe wordt lambrequin gebruikt om ramen in andere kamers te versieren in plaats van in de keuken. Maar zelfs daar zal het er heel mooi en origineel uitzien.

Gordijnen met lambrequins bestaan ​​uit weelderige plooien in het midden, die aan twee kanten zijn bevestigd. Ook op de gordijnen zijn aangepaste cascades van stof versierd met franje. Lambrequin past goed bij een gordijn van lichte stof, bijvoorbeeld zijde.

Tip! Je moet letten op de kroonlijst gemaakt van plastic of ijzer. Ze zijn zeer comfortabel, licht en blij om te wennen aan uw keuken. Neem geen houten dakranden, ze zijn bang voor vocht en hitte. Na verloop van tijd zullen dergelijke kroonlijsten hun kwaliteit verliezen.

Elke keuken heeft zijn eigen bijzonderheden en subtiliteiten. Maak, bedenk en maak uw keuken hiervoor nog onherkenbaarder.

Meubilair portal

Gordijnen in de keuken - 100 foto's van nieuwe producten en ideeën voor het versieren van gordijnen in de keuken

Welk deel van het huis is het belangrijkste? Dat klopt - de keuken. Het is tenslotte waar iemand het grootste deel van de tijd doorbrengt, en daarom moet ze elke keer als je erin komt een lust zijn voor het oog. Maar naast schoonheid moet de ruimte goed worden verdeeld en georganiseerd, zodat alles functioneel en gemakkelijk is.

Helder behang, ontwakende eetlust, zachte stoelen met dure stoffering, ronde tafel met houtsnijwerk - dit zijn allemaal componenten van comfort. Maar één element in de keuken, je moet meer zorgvuldige aandacht besteden - dit zijn de gordijnen. Of het nu gaat om gewone tule, lichte katoenen gordijnen of elegante gordijnen, ze creëren een speciale charme en gezelligheid in de keuken.

Welke gordijnen zijn geschikt voor de keuken?

1. De belangrijkste eis is misschien dat ze het imago van de inrichting van het pand perfect aanvullen. Niet zwaarder en zonder dat, een kleine ruimte of andersom, de toch al ruime keuken niet uitgebreid.

2. Gordijnen moeten comfortabel en pragmatisch zijn. Na het koken van voedsel, is dit een dagelijks ritueel in elke familie, wat betekent dat de gordijnen de geuren en de deeltjes van voedsel zullen absorberen. Ze moeten worden gewassen en ze mogen hun ideale look niet verliezen.

3. Zoals hierboven vermeld, moeten ze de keukenruimte goed aanvullen. In een kleine keuken - lichte gordijnen, in grote - gordijnen zwaarder. We raden aan naar de gordijnen te kijken voor een kleine keukenfoto.

4. Het is noodzakelijk om de afmetingen van het raam in te schatten, als er een balkon is, moet de toegang gemakkelijk zijn. In dit geval ziet u de gordijnenfoto in de keuken met een balkon.

5. We beoordelen correct en objectief op welke tonen we gordijnen nodig hebben. Warme tonen - breng kalmte en warmte in de keuken, gordijnen van koudere tonen - geeft de ruimte soberheid en elegantie. U kunt het ontwerp van gordijnen in de keukenfoto waarderen.

6. Welnu, gordijnen moeten noodzakelijk functioneel zijn. Om niet tegen problemen aan te lopen, ga naar het raam en open het. Ook zouden ze, indien gewenst, zich volledig achter hen kunnen verbergen, wat er in de keuken gebeurt.

Overweeg sommige soorten gordijnen die in de keuken worden gebruikt

Tot op heden is dit de meest populaire optie in de appartementen. Ze wonnen de harten van vrouwen, hun functionaliteit, eenvoud en elegantie. Gemakkelijk om voor zichzelf te zorgen, passen in elk interieur, en relatief goedkoop voor de prijs, want voor hun vervaardiging laat een minimum aan materialen.

Ze hangen op speciale kroonlijsten, gemonteerd in de raamopening. In de open vorm zien ze eruit als een stevig canvas, in een gesloten toestand, als een netjes geassembleerde stof.

De belangrijkste voordelen van dergelijke gordijnen:

- Praktisch in gebruik;

- Ze hebben een breed scala aan functies;

- Geen speciale zorg nodig.

Japanse motieven of panelen op Windows

Japanse gordijnen enigszins inferieur in populariteit aan de Romein. Lichtgewicht stoffen, zuiverste katoen, nobele bamboe - dat is waar de panelen van zijn gemaakt. Ze lijken qua uiterlijk op verticale jaloezieën, breed genoeg en lang, bijna op de vloer. Gemonteerd op een aluminium profiel. Past perfect in de keuken met grote ramen. Ze kunnen ook de ruimte opdelen in verschillende sectoren.

De voordelen van Japanse panelen:

- Niet kieskeurig in de zorg;

- Economisch verbruik tijdens productie.

Dergelijke gordijnen lijken op een rol behang. Alleen niet op papier, maar geweven. Hun functionaliteit is meteen begrijpelijk. Sluit het venster - u moet de rol afrollen, openen - andersom.

Geschikt voor ramen, zelfs de breedste. Je kunt meerdere rollen gordijnen op één venster laten hangen door te spelen met het kleurenschema en de textuur.

Voordelen van rolgordijnen:

- Eenvoudig schoon te maken en te gebruiken;

- Veel materiaal gaat niet over het maken ervan;

- Heel lang met de juiste zorg;

- Uitstekend zonwering beperken.

Eenmaal populair, maakten ze plaats voor nieuwere soorten. Maar toch verouderen de klassiekers niet en mensen hangen ze nog steeds in het appartement. Het beste passen ze, het zit in het keukeninterieur, want er is een maximum aan zonlicht. Het is de moeite waard om lichtgewicht stoffen te kiezen. Met de gordijnen een goede tandem, make-up de rolluiken.

Het is iets nobels en luxueus. Ziet er effectief uit met stoffen in monochrome kleuren. Ze hebben tenslotte veel variaties op kleine gordijnen en prints.

Oostenrijkse gordijnen - dit is een soort mengeling van Franse en Romeinse gordijnen. Geopenbaard, precies zoals de Romein. Maar van onderen zijn er lichte golven, dan komen Franse motieven in je op. Geschikt voor ramen van elke grootte, evenals de balkondeur.

Tijdloze klassieker. Ideaal voor het decoreren van lange ramen. Materiaal - lichte tule of gordijnstof. Op lengte, vaker net boven het niveau van de vensterbank.

Moderne versie van windows. Heel gemakkelijk, indien gewenst, verplaatsen. Bevestigd aan de ronde kroonlijst. Ziet er effectief uit, ziet er luchtig en niet zwaarder uit.

Gordijnen met lambrekijn en klassieke gordijnen

Klassieke lichte tule en glijdende zware gordijnen, helemaal geen optie voor de keuken. Maar bijna gewichtloze tule en een lichte, heldere lambrequin, precies wat je nodig hebt. Een soort groeten uit cafés uit de jaren '70.

Met één uiterlijke verschijning kunnen ze de landschappen van Afrika opwarmen en inspireren. En de geur die uit de bamboestokken komt, ontspant en kalmeert. Past perfect in elk ontwerp.

Hier kunt u een vlucht van uw verbeelding geven en verschillende soorten gordijnen samenstellen. Als gevolg hiervan krijgt u een ongewone, individuele decoratie van het interieur.

Gecombineerde gordijnen: eenvoudige en tegelijkertijd originele versie

Stoffen met verschillende textuur en kleur stellen u in staat om een ​​origineel en modern ontwerp voor elke kamer te maken. Als u denkt aan de tijd dat het uw venster zou zijn om de outfit te veranderen en er zijn nog geen geschikte opties gevonden, kijk dan eens naar de gecombineerde gordijnen. Ze bestaan ​​uit een verschillende textuur en / of kleur van de weefsels. Ze kunnen in elke kamer worden opgehangen en de kamer letterlijk transformeren. Trouwens, je hoeft niet naar de winkel te rennen om stoffen te kiezen, die dan vrienden voor het raam maken, je kunt iets doen aan de overblijfselen van de oude gordijnen.

Gecombineerde gordijnen: hoe de beste combinatie te vinden

De belangrijkste manier is om twee kleuren te combineren. Bij texturen is alles een beetje ingewikkelder, soms is het gewoon onmogelijk om meteen te begrijpen of ze in het venster worden gecombineerd. Maar kleur is een goed hulpmiddel voor interieurtransformatie.

U kunt op twee manieren gordijnen combineren:

  • Harmonieus. Wanneer de aangrenzende kleuren worden genomen, hoogstwaarschijnlijk uit een enkel kleurenbereik. De hoofdkleur wordt genomen en ernaast staat de kleur die ermee wordt gespeeld. Of er kunnen meer bloemen zijn dan twee.
  • Contrastly. In dit geval zullen de afzonderlijke kleuren contrasteren met de rest en tegelijkertijd zullen er verschillende interessante felle kleureffecten worden gecreëerd.

Als u een uniek ontwerp van uw kamer wilt maken, dan zijn de gecombineerde gordijnen een geweldige optie voor u, inclusief al uw ontwerpmogelijkheden en verbeeldingskracht.

Volgens wat, volgens welk criterium om kleuren te kiezen? Nou, bijvoorbeeld, als je de achtergrondcoating verandert, en daarna de gordijnen, dan is het antwoord eenvoudig. Je gordijnen en je achtergrond zijn verbonden door de dichtstbijzijnde verbinding. Kijk naar hun combinatie. Maar deze optie gaat ervan uit dat het meubilair de rol speelt van de tweede viool, en het is altijd vrij conservatief.

Als je weet dat het behang ongeveer altijd hetzelfde zal zijn, achtergrond, neutraal, rustig, dan kun je de gordijnen combineren, kleurverhalen in het ensemble met meubels maken.

Hoe verschillende gordijnen te combineren (video)

Hoe gordijnen van twee kleuren te combineren: tips

Tweekleurige gecombineerde gordijnen - dit is een klassieke techniek. By the way, ontwerpers adviseren om het te bedienen in lage kamers, het bereiken van de gewenste visuele effecten.

En het is eenvoudig uit te leggen - u maakt een stripontwerp met twee kleuren en de verticale balken verhogen het plafond iets.

Elke persoon die in de pas loopt met de tijd, kan voor de combinatie van gordijnen zorgen: de verleiding om te experimenteren en een modern en modieus interieurdetail te krijgen, zal niemand onverschillig laten

En nu specifiek over hoe kleuren worden gecombineerd:

  1. Rood en bordeaux. Samen combineren deze kleuren - een gevaarlijk ding, het is zeer agressief hun duet. Verdunnen deze tinten kunnen grijs, grijs met metallic zijn. Maar dergelijke kleuren dan in het minimum zouden in de resterende details van het interieur moeten liggen. En de meest standaardvariant is rood (bordeaux) + wit of licht rokerig.
  2. Beige bereik. Het is een rustige kleur, die een sfeer van rust in huis creëert. Beige kleur is perfect gecombineerd met goud, maar ook lichtblauw of groen.
  3. Bruine kleur. En dit is een bijna perfecte kleur, omdat hij erin slaagt om vrienden te worden met bijna alle kleuren, en niet alleen met zijn kleurenschema.
  4. Lila kleur. Een goede optie voor een slaapkamer, met wat te combineren - met tinten groen, rood, geel. Het zal een nogal mysterieuze sfeer worden, zelfs een sprookje, waarin het zo leuk is om te duiken na een dag hard werken.
  5. Blauwe kleur. Het beste duet dan blauw + wit is niet gevonden, goed trouwens een optie in de keuken, die niet fris is.
  6. Oranje, geel. Dit zijn vrolijke en zeer energieke kleuren. Het is goed om ze te gebruiken in een kamer zonder natuurlijke warmte. Zowel oranje als geel kunnen worden gecombineerd met groen, blauw, rood en wit.

Door verschillende stoffen en kleuren te combineren, te experimenteren en te fantaseren, kunt u een prachtig interieurelement maken dat uw kamer prachtig en luxueus maakt

Over het algemeen twee kleuren gordijnen - het is altijd een klein experiment. Immers, warm lila en koud violet kunnen van buitenaf zo dichtbij komen, zoals het u lijkt, maar in werkelijkheid in combinatie met andere kleuren verschillende effecten geven. Daarom is het de moeite waard het proberen, proberen, terugkijken op zichzelf en vertrouwen op een intuïtieve keuze.

Gecombineerde gordijnen voor de keuken: wat ziet er perfect uit

Bijzonder relevant is de keuze voor tweekleurige gordijnen terzijde, als de keuken groot is en het raam er behoorlijk groot is. Of bijvoorbeeld een raam met een balkondeur.

U kunt een specifieke optie overwegen. Je hebt een groot raam in een ruime keuken die er vrij bleek uitziet, misschien nog niet volledig ingericht. Om op de een of andere manier het effect van deze leegte te bewerkstelligen, moet je twee weefsels nemen - een dichte, bijvoorbeeld, de kleur van koffie met melk. Neem het tweede kleed donkerder, bijvoorbeeld bordeaux. Maar niet dicht, maar doorschijnend. Gordijnen zullen op de grond liggen, je hangt ze op en haalt dezelfde kleur op, betere koffie met melk, combineer met elkaar. En zulke verenigde paren op het raam zouden drie - twee aan elke kant moeten zijn, één in het midden.

Gecombineerde gordijnen zullen u helpen een gevoel van vrede en rust in de keuken te creëren, daarnaast is deze kamer een van de belangrijkste plaatsen waar u en uw gezin tijd doorbrengen

Deze tweekleurige gordijnen zijn een goede optie voor de woonkamer.

Gecombineerde gordijnen: ideeën van restjes

Onder de vele ideeën van gordijncombinaties, onderscheidt het idee om gordijnen te maken die zijn gemaakt van lakenzachte, zoet, eenvoudig en mooi, zich op een speciale manier.

Je kunt gecombineerde gordijnen met je eigen handen maken als je stukken stof hebt die geweldig zijn voor dit doel, maar voor een raam van hun breedte of lengte is niet genoeg

Wat je nodig hebt: de overblijfselen van katoen, de meest uiteenlopende, maar niet erg klein. En dan maak je een intelligente schets, waarin je ziet hoeveel soorten calico je gebruikt.

De hoofdkleur is een en de onderkant versier je met strepen van een andere kleur. Bijvoorbeeld beige hoofdkleur met een klein vervaagd patroon en onder de roze en kastanjebruine strook. De roze strook kan nog steeds boven zijn. Dergelijke gordijnen kunnen worden versierd met kant of vlecht, waardoor ze heel mooi, huiselijk zijn. De landelijke stijl of de Provence verwelkomen dergelijke gordijnen van de overblijfselen, omdat ze net zijn vervuld in de regels.

Verschillende kleuren gecombineerde gordijnen (video)

Het combineren van gordijnen is niet alleen effectief in termen van ontwerp, maar ook interessant. Elk experiment kan eindigen met een onverwachte vondst die het gezicht van de kamer volledig verandert. Probeer je ideale optie te vinden, zodat je huis nog warmer en gezelliger wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 6 = 3