Gecombineerde gordijnen foto

Creatie van gecombineerde gordijnen en functies naar keuze

Gecombineerde gordijnen stellen u in staat om een ​​bepaald accent te creëren, waardoor de kamer origineler wordt Functionele decoratie van het raam, waarmee u de mate van verlichting van de kamer en de algemene stilistiek kunt regelen, is het gordijn. Naast de opties in één kleur, zijn gecombineerde gordijnen zeer goed gebleken. Je kunt deze van de overgebleven stof maken, de bestelling naaien of in de winkel kopen. Het belangrijkste is om de harmonie van kleurenoplossingen correct te observeren.

Tweekleurige gordijnen voor elke kamer

Met de juiste keuze passen tweekleurige modellen in het interieur van de kinderkamer, studeerkamer of woonkamer. Naast de eis van compatibiliteit van kleuroplossingen, is er een aanbeveling met betrekking tot de dichtheid van het materiaal en de textuur ervan. De regel luidt als volgt: hoe meer tijd in de kamer wordt doorgebracht, hoe gemakkelijker het is om gordijnen te hebben.

De woonkamer wordt gekenmerkt door plechtstatigheid en gemakkelijke ambten. Nachtzwarte en witte gordijnen met individuele buffers vormen een comfortabele atmosfeer. Bij gebruik van meerdere kleuren bevindt een donkere tint zich altijd op het hoofdscherm. Wilt u de luxe benadrukken, dan is de keuze gemaakt in de richting van grijsblauwe combinaties.

Een uitstekende oplossing is de combinatie van witte en donkergroene tint

Comfort en bescherming tegen de zon zorgen voor gordijnen, bestaande uit twee nauwe pasteltinten:

Tweekleurige gordijnen voor de kinderkamer worden geselecteerd rekening houdend met het geslacht en de leeftijd van het kind. De jongen heeft een gouden, gele en blauwe tint, en het meisje heeft een combinatie van twee kleuren: wit en roze.

De gecombineerde gordijnen van het idee: van de overblijfselen

Het is niet nodig om voor elk onderdeel hetzelfde materiaal te gebruiken. Het belangrijkste is dat het visueel vergelijkbaar is met de tweede. Anders geven te verschillende gestructureerde stoffen na de eerste wasbeurt een ander niveau van krimp. Naast textuur is het noodzakelijk om rekening te houden met de dichtheid van het materiaal.

Het gebruik van gecombineerde stoffen is gebaseerd op textuur en kleur.

In het klassieke interieur is het het beste om donkere kleuren (zwart, bruin) te combineren met lichte kleuren (wit, beige, goud)

Het wordt aanbevolen om te kiezen voor de gemiddelde dichtheid van de gebruikte materialen. Dit weegt niet het hele ontwerp. Beëindigt de voorbereiding van het materiaal voor het creëren van gecombineerde tweekleurige gordijnen om de toon en kleur te kiezen.

Aanbevelingen bij het kiezen van gecombineerde gordijnen

 • De kleurkeuze is gebaseerd op de overheersende kleur in het interieur.
 • Het is toegestaan ​​om halftonen en tinten te gebruiken, als aanvulling op de basisstijl.
 • Contrasterende tinten, bijvoorbeeld chocolade en pistache, maken het raam een ​​visueel centrum in de kamer.
 • U kunt kleurelementen verticaal of horizontaal rangschikken.
 • Op het moment dat u zich bij de 2 weefsels voegt, is de donkerdere kleur altijd onderaan.

Voor de slaapkamer, perfecte combinatiegordijnen met crème en bruine tinten

Gecombineerde gordijnen en gordijnen worden gemaakt met correct uitgevoerde metingen van de kroonlijst en het plafond. Optimaal is de lengte van het materiaal, gelijk aan 1,5 lengte van de kroonlijst. Als de grootte bijvoorbeeld 3 m is, heeft de stof bijna 5,2 m nodig. Horizontale combinatie vereist overeenstemming met de volgende berekeningsprocedure.

Tien procent van de hoogte van het plafond en er is een maat nodig voor het archiveren. Als u bijvoorbeeld een plafondhoogte van 2,5 m hebt, moet u 2,67 cm stof met een overschot maken. Anders komen ze bij een verticale combinatie - er wordt nog eens 2 cm bij gedaan.

 • pins;
 • Schaar.
 • De band is gordijn.
 • Draad.
 • Naalden.

Gordijnen moeten niet noodzakelijkerwijs monofonisch zijn, elk van hun onderdelen kan een soort patroon bevatten

Een volledige lijst van hulpmiddelen hangt af van de specifieke situatie.

Controleer het materiaal op duurzaamheid

Alvorens te naaien, wordt het materiaal gecontroleerd op sterkte. Knip hiervoor een stuk af, waarvan de afmeting 10x10 cm is.

Het is noodzakelijk om verschillende tests uit te voeren:

 • Strek meerdere keren uit.
 • 3 minuten ingewreven in de handen.
 • Strek de afgesneden site recht om het werk aan te passen.

Het verschijnen van rafelen of scheuren geeft de noodzaak aan om ander materiaal te vinden

Na het testen kunt u verschillende ideeën voor latere implementatie overwegen:

Mooie combo-gordijnen, gemaakt van glanzende stof, omdat het de chique kamer geeft

Als u de ontwerpopties wilt begrijpen, helpt dit bij het maken van afgewerkte producten. Meestal worden twee lay-outs gebruikt. In het eerste geval worden uit de resten horizontale of verticale stroken gevormd. In het tweede geval, wanneer u kleurenexperimenten wilt, vormen stukken materiaal van verschillende kleuren een mengeling van vormen: schuine, verticale en horizontale secties.

Monochrome gordijnen zijn altijd in de mode

De woonkamer heeft geen gebruik van heldere kleuren. Een andere beperking is de verplichte relatie: gordijnen worden uitgevoerd in de reguliere stijl: avant-garde, rijk, hightech, minimalisme, vintage, kunstdecor, barok.

Monochrome gordijnen leggen een beperking op - het maximale aantal kleuren in het interieur is maximaal drie.

In een conservatief interieur is het noodzakelijk om de gebruikte kleurenoplossingen correct te combineren:

 • Rood, blauw, groen of scharlaken mag niet domineren.
 • Inspiratie geeft een lavendelkleur.
 • Witte kleur zal de ruimte vergroten.
 • Pastelkleuren zijn geschikt voor kinderen - ze zullen het kind niet van de lessen afleiden.
 • Evenzo in de slaapkamer - je hebt pastelkleurige en rustige tonen nodig.

De gordijnen moeten niet volledig worden gecombineerd, ze verschillen bijvoorbeeld alleen van boven

De belangrijkste ontwerpaanbeveling bij het werken met monochrome gordijnen is de selectie ervan onder het meubilair, maar niet onder het behang. Het is wenselijk om gordijnen te kiezen, waarvan de textuur samenvalt met het behang. Bij het kiezen van een visueel accent moet je iets kiezen: behang, meubels, gordijnen.

De juiste combinatie van kleuren in de gordijnen

Slaapkamer, woonkamer, kinderkamer, kantoor - bijna overal passen tweekleurige gordijnen in het interieur van de bovengenoemde kamers, waarbij de ruimte visueel wordt aangepast.

Naast de verplichte combinatie van kleuren zijn er nog meer aanbevelingen:

 • De vorming van een enkele ruimte wordt bevorderd door groene kleur (verzadigd, olijf, smaragd).
 • Matig contrast - in de creatieve zoektocht naar een nieuw soort kamerontwerpers wordt afgeraden om te felle kleuren te gebruiken. Lila en zanderig, blauw en geel, groen en flamingo - een lijst met bijpassende tinten.
 • De nadruk op de delicatesse van het palet ligt bij het maken van een kinderkamer of slaapkamer.

Als u de juiste kleuren wilt kiezen, raden we u aan contact op te nemen met de ontwerper of te kijken naar een speciale tabel voor het combineren van kleuren

Het gewenste resultaat bepaalt de gebruikte middelen. Degenen die extra centimeters willen toevoegen aan de kamer, wordt aangeraden om tweekleurige gordijnen met koude kleuren te gebruiken. De weddenschap op warme tonen is gerechtvaardigd in grote gebieden. Een ander decoratief hulpmiddel is de toon, waarvan de juiste combinatie de sfeer in de ruimte vormt.

 • Oranje en marengo.
 • Kalk en indigo.
 • Lichtgroen en flamingo.
 • Geel en blauw.

In een ingetogen versie van het interieur zijn tweekleurige gordijnen met een paarse, aquamarijn of groene tint geschikt.

Zo'n ongewone combinatie past perfect in een klassiek of in het Verre Oosten interieur

In de keuken van een klein formaat, warme tinten passen. Bijvoorbeeld een oranje kleur die niet lang laat zitten en te veel eten.

Ongeacht de gewenste kleuroplossing, ontwerpers adviseren om tinten te combineren rekening houdend met de mogelijke gevolgen:

 • Overtollig rood zal leiden tot permanente stress en opwinding.
 • Overtollig grijs is de katalysator voor depressieve toestanden.
 • Violet - verlaagt visueel de ruimte.

Hoe gordijnen te combineren in het interieur (video)

Gecombineerde gordijnen dragen bij aan de vorming van een comfortabele sfeer in elke kamer. Hoe meer tijd het kost, hoe dunner de gordijnen moeten zijn. Ze zijn geselecteerd voor meubels, maar het is noodzakelijk om de textuur van behang en gordijnen te evenaren. Het verbod is rood, grijs en scharlakenrood. Het heeft een negatieve invloed op de psyche. Met goed geselecteerde gecombineerde gordijnen kun je gelukkiger en gelukkiger worden, wat een grote invloed heeft op je leven.

Gecombineerde gordijnen in het interieur (foto)

Let op, alleen VANDAAG!

© 2017, Vseobalkone.ru. Kopiëren is alleen toegestaan ​​met een verwijzing naar de bron

Kopiëren is alleen toegestaan ​​met een verwijzing naar de bron

Hoe gordijnen van twee kleuren of van verschillende stoffen te combineren

Om uniek te zijn aan het interieur van de keuken, kunt u kiezen voor stijlvol meubilair, een ongewone decoratie of lichte gerechten. En u kunt experimenteren met textiel met gecombineerde gordijnen in twee kleuren of een combinatie van verschillende soorten stoffen met verschillende texturen - deze methode vereist geen grondige reparaties of ernstige uitgaven en is ideaal voor beginners. Laten we daarom de basistechnieken van "textielcombinators" en verschillende win-winideeën voor het inrichten van de keuken nader bekijken.

Gordijnen van stof in twee kleuren: de geheimen van succesvolle combinaties ↑

De keuken is een van de weinige kamers in het huis waar raambedekking een overwegend decoratieve rol speelt. Natuurlijk, bewoners van de eerste verdiepingen of appartementen waarvan de ramen naar de zonnige kant kijken, gebruiken het als een bescherming tegen overmatig licht en nieuwsgierige blikken, maar het hoofddoel van de gordijnen in de keuken is om de "thuiskachel" te troosten. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe tweekleurengordijnen perfect in het interieur passen, is het belangrijk om de algemene principes van harmonie en manieren van visuele correctie van de ruimte niet te vergeten.

Tweekleurige gordijnen voor het keukenraam

4 regels van succesvolle combinaties:

Veel mensen weten dat het voor "noordelijke" kamers beter is om gordijnen te kiezen met warme kleuren en voor zonovergoten ramen - koud. Maar het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat warme kleuren het object visueel benaderen, dus in een kleine keuken is het de moeite waard de voorkeur te geven aan koude kleuren die het venster visueel scheiden en ruimte geven aan de ruimte. U kunt echter een alternatieve optie gebruiken - neutrale tonen, aangevuld met een klein patroon of kleine inlagen van geel, oranje, grasgroen of andere "opwarmende" kleuren.

Tweekleurig oranje-witte gordijnen

Gordijnen kunnen worden ingericht in overeenstemming met de decoratie en meubels van de keuken, of een heldere slag worden die het oog trekt. Naar het interieur leek harmonieus, het is de moeite waard om het kleurengamma van raambekleding in andere textiel of accessoires te dupliceren.

Gordijnen in de keuken

U kunt gordijnen combineren door verschillende kleding van dezelfde soort te gebruiken, maar in verschillende tinten of door verschillende materialen te combineren in textuur en transparantie. Maar vergeet praktische bruikbaarheid niet, want we hebben het over de keuken met zijn speciale microklimaat, dat wordt gekenmerkt door hoge luchtvochtigheid, hoge temperatuur, koolstofaanslag en rook met de smaken van het voedsel dat wordt bereid. Daarom moeten de materialen niet gemarkeerd en gemakkelijk te verzorgen zijn, bijvoorbeeld organza, katoen met polyester additief, mesh, crêpe-chiffon.

Met behulp van ornamenten, kenmerkend voor deze of gene stijl, is het mogelijk de thematische richting van het ontwerp te benadrukken. In land, provence en andere landelijke interieurs zijn bijvoorbeeld geruite en florale gordijnen, een eenvoudige lambrequin, die kan worden gecombineerd met monochrome gordijnen met pastelkleuren, geschikt. Historische stijlen worden aangevuld met lichtgordijnen met gouden borduurwerk of bedrukte zijde. En voor moderne keukens, ontworpen in de geest van hightech of minimalisme, zijn monochrome modellen op de oogjes en stoffen jaloezieën met fotoprinting geschikt.

Gecombineerde gordijnen van twee kleuren in verschillende stijlen:

Gecombineerde gordijnen in twee kleuren

Patronen kunnen ook worden gebruikt om de geometrie van de ruimte visueel te veranderen. Bijvoorbeeld, de verticale strepen op de lange gordijnen "op de grond" visueel pripodnimut laag plafond, horizontaal patroon "druk op de" muren en verhoging van de opening venster, de grote heldere bloemen zal een venster te brengen, en de kleine lettertjes - weg te nemen.

Wat combinaties van patronen van verschillende typen betreft, is het niet noodzakelijk om slechts één soort patroon op meerdere gordijnen te gebruiken. Integendeel, moedig combineren langs- en horizontale strepen afgewisseld met felle kleuren of erwten, kunt u een stijlvolle en moderne traditionele bloemenprint luka.A's, gebruikt op slechts één element, meer geschikt voor een rustige klassieke stijlen te bereiken.

Een interessante combinatie van bands en kleuren

Een spectaculaire combinatie kit: een Engels gordijn in een kooi en een gordijn met een lambrequin

Het is belangrijk dat de gordijnen niet alleen worden gecombineerd met de rest van de decoratie van de kamer, maar ook met elkaar - kleur, ornament, textuur of accessoires.

Interessante combinaties van kleuren en texturen ↑

De eenvoudigste optie om een ​​uniek textielontwerp van het keukenraam te maken, is om twee soorten gecombineerde gordijnen te gebruiken. Het beste duet voor de keuken kan Romeinse of rolstructuren zijn, aangevuld met luchtgordijnen, korte gordijnen of lamrijdenom. Minder spectaculair kijken blinds van één materiaal van verschillende kleuren.

Heldere bloemengordijnen en zonne-geel "Rimki" - een geslaagde combinatie voor land en provence

Ideeën voor het maken van kleurcocktails ↑

Laten we meer in detail bekijken hoe u gordijnen van twee kleuren kunt combineren met het oog op de specificiteit van de keuken en het stilistische ontwerp van een kamer.

Een favoriete techniek uit het arsenaal aan klassiekers is neutraal te gebruiken als de hoofdkleur (wit, grijs, melkachtig, beige) en elke accentkleur. Meestal in lichte kleuren, wordt een gordijn of rolgordijn gevormd, en lambrequins of dichte gordijnen fungeren als contrasten of toevoegingen - het hangt allemaal af van de intensiteit van de gekozen kleur.

Twee kleuren rood en wit ensemble ziet er helder en slim uit

Uniforme materialen zijn ideaal voor keukens, ingericht in moderne stijlen - minimalisme, hightech, modern. Maar als u niet-standaardoplossingen wilt, kunt u als een "basis" een stof gebruiken met een patroon of een kleurrijke afdruk die overeenkomt met de basiskleuren die worden gebruikt bij het inrichten en inrichten van de kamer. "Verdunnen" de twee-gekleurd textiel kan helder cel, strepen, bloemen of geometrische patroon zijn - deze patronen zien er heel organisch in de keuken milieu, vooral als de rest van het textiel is ingericht in dezelfde geest.

Gecombineerde turquoise-beige gordijnen voor de keuken in Art Nouveau-stijl

Tweekleurige gekruiste gordijnen met spectaculaire kwasten-pick-ups

Tip! U kunt dezelfde gordijnen van verschillende felle kleuren kopen en ze naargelang het seizoen of de stemming aanpassen - de neutrale basis kan eenvoudig met elke kleur worden gecombineerd.

Zo'n optie kan een uitkomst zijn voor buitensporige interieurs, in het ontwerp waarvan felle kleuren worden gebruikt. Contrastgordijnen kunnen op harmonieuze wijze de rijke kleuren aanvullen die al in de decoratie of ander textiel aanwezig zijn, wat de keuken een slimme uitstraling geeft. De meest populaire oplossingen zijn heldere gordijnen uit de kleuren van het tegenovergestelde spectrum (rood-groen, geel-blauw, zwart-wit), waaruit u echt ongebruikelijke ontwerpen kunt maken, waarbij de stoffen met elkaar worden verweven. Maar zelfs gladde banden met contrasterende tonen zien er stijlvol en origineel uit - waarderen de verschillende opties voor gordijnen van twee kleuren stof, waarvan foto's hieronder worden weergegeven:

Tweekleurige zwart-witte draadgordijnen

Ingewikkelde verweving van twee kleuren - groen en oranje

Niet-standaard buurt - sappige bes en rijke lichtgroene tint

Tweekleurige luchtgordijnen met contrasterend ornament

Het moeilijkste is om de "tegenovergestelde" tinten juist te kiezen, zodat het venster niet op buitenaardse elementen op de achtergrond van het totaalbeeld lijkt. Als een aanwijzing kunt u elke twee kleuren die al in het interieur aanwezig zijn, nemen en hun intensiteit naar eigen goeddunken intensiveren. Gebruik een kleine visuele hulp om het gemakkelijker te maken om contrasten en de mate van helderheid te kiezen.

Het principe van het selecteren van contrasterende tinten

Tip! Twee-kleurencombinatie van heldere gordijnen kan snel gaan vervelen, is het raadzaam om ze te combineren met de derde neutrale tint of "afzien" helderheid naar eigen goeddunken door het verminderen van het gebied van een van de kleuren om een ​​grondtoon kreeg meer dan 70%.

Een combinatie waarbij weefsels worden gebruikt uit een of hetzelfde kleurbereik, maar met verschillende intensiteitsniveaus. Zo kunnen bijvoorbeeld koffiekleuren worden gecombineerd met een rijk chocoladegordijn, blauwe tule met gordijnen van smaragdgroene tint, perziktinten met rood, geel met oranje, enz.

Gecombineerde gordijnen-metgezellen van doorzichtig materiaal

Tweekleurige lakens van één type stof

Als verbindend motief kunnen we niet alleen kleur, maar ook ornament gebruiken, herhaald op raamtextiel. Tegelijkertijd kan het kleurenschema van de afbeelding en de stof verschillend zijn.

Gecombineerde gordijnen, gecombineerd met een patroon

Tip! Als meerlaagse ontwerpen uit meerdere gordijnen niet aan uw wensen voldoen, kunt u dubbele gordijnen van stoffen van verschillende kleuren naaien en interessante combinaties maken met behulp van plectra, het omdraaien van de gordijnen of het vormen van contrasterende vouwen. Deze oplossing heeft nog een ander voordeel: de mogelijkheid om de voorkant van de achterkant periodiek te veranderen, waardoor de illusie ontstaat dat het interieur wordt vernieuwd.

Dubbelzijdige gordijnen in neutraal bereik

Tweekleurige lakens voor een lichte keuken

Hoe gordijnen van verschillende stoffen te combineren ↑

Tweekleurige gordijnen met verschillende textuur - een interessante techniek waarbij u veel ideeën kunt opdoen voor het oorspronkelijke ontwerp van de keuken.

Een paar tips voor succesvolle combinaties:

 • Gebruik texturen van verschillende niveaus van transparantie of met elkaar verweven ontwerpen. Het opleggen van een gordijn van de ene kleur op de andere creëert de illusie van de aanwezigheid van een derde verbindende schaduw.

Het plaatsen van stoffen in twee verschillende kleuren met een vloeiende overgang

 • Dat de gecombineerde gordijnen van verschillende stoffen er niet stukjes uitzagen, gebruik bij het maken van een ontwerp een algemeen element. Dit kan een vlecht zijn of uit dezelfde stof, hetzelfde patroon, kraag, strik.

Rand in de kleurtintkleur combineert een gecombineerd rood en wit ontwerp tot een geheel

Combinatie van elementen van gecombineerde draperie - kousenbanden, lintbakken en tweekleurige kraag

 • Zeer originele lookproducten van verschillende stukken materiaal. En wanneer het naaien is niet nodig om de symmetrie te respecteren - in sommige stijlen "lappendeken" gordijnen, ingericht in een creatieve puinhoop, geven de ruimte een bijzondere charme en thuis uyut.Chtoby de gordijnen op harmonieuze wijze te combineren met de rest van de situatie kunt u niet alleen de twee basiskleuren, maar ook een verscheidenheid aan stukjes te gebruiken, resterend na het naaien van ander keukentextiel - tafelkleden, hoezen op stoelen of meubelstoffering.

Effectieve bloeminzet voor monofone gordijnen

Dat is hoe je de resten van stoffen kunt combineren

 • Voor ingetogen interieurs, waarin pasteltinten en natuurlijke tinten de overhand hebben, zijn de gecombineerde gordijnen van twee typen uit verschillende stoffen, maar in dezelfde kleur, geschikt. Deze methode geeft de ruimte een volume en vult de atmosfeer aan met een discreet, maar interessant element.

Dichte Romeinse gordijnen en luchtgordijn met lambrequin in één kleurenschema

Masterclass over het naaien van bicolor gordijnen ↑

Als je het belangrijkste hebt gekozen - het type constructie, het type stof en de kleur van de toekomstige gordijnen - moet je materiaal kopen voor werk en contact opnemen met elk atelier. Maar als er thuis een naaimachine is, is het veel voordeliger om gordijnen te naaien uit een stof van twee kleuren met uw eigen handen. En zodat u uw capaciteiten en vaardigheden kunt evalueren, raden we u aan om vertrouwd te raken met het geschatte algoritme van de aanstaande werken.

Om erachter te komen hoeveel weefsel nodig is voor het naaien van het gekozen model, worden 3 basisparameters in aanmerking genomen: de lengte van de kroonlijst, de breedte van de stof in de rol en de pracht van het gordijn. Als de eerste twee waarden kunnen worden verkregen door eenvoudige metingen met behulp van een meetlint, moet u goed nadenken over de vouwen, buffers of volants en misschien zelfs het "experimentele" model van het laken of dekbedovertrek gebruiken.

Tip voor berekeningen:

 • voor dichte gordijnen moet de lengte van de kroonlijst worden vermenigvuldigd met een verzamelfactor van 1,2-1,5;
 • voor gordijnen op de oogjes die effectieve vouwen vormen, moet de lengte 1,5-2 maal worden verhoogd;
 • voor lichte tule, gordijnen van organza, sluier of chiffon hebben een voorraad nodig van 2,5-3 maal de lengte van de kroonlijst.

Berekening van de assemblagefactor door het type bevestiging van de gordijnen

Belangrijk! Bepaal het verbruik van weefsel kan zijn door de volgende formule: (lengte van de kroonlijst X-assemblagefactor) / breedte van de stof in een rol. De hoogte wordt bepaald door de berekening van de geplande lengte van het product (naar de vensterbank, naar het midden van het venster, naar de vloer) plus een marge voor de bochten van 5-10 cm.

Gereedschappen en materialen klaarmaken voor werk ↑

Om een ​​eenvoudig model te maken voor de gecombineerde twee kleuren gordijnen voor de keuken - luchtgordijnen van verschillende kleuren - behoefte: lichtgewicht stof voor een pre-en-klare metingen gordijnband tot een spectaculaire plooien, inlay, naalden, schaar, pennen en naaimachine te vormen.

Belangrijk! Voor de combinatie van gordijnen moeten onafhankelijk te maken en het grijpen, vooral als u van plan bent om ze te gebruiken als een bindend element, want om kant en klare optie die perfect past bij de kleur van de gordijnen te vinden, en kan niet worden verkregen.

Aangezien de afmeting van een doek in een rol niet meer samenvalt met een vereiste breedte van de gordijnen, is het vereist om een ​​weefsel op stroken te snijden. Om een ​​vloeiende snede te maken, kunt u de markering aanbrengen met een liniaal en krijt, of voorzichtig een van de verticale draden trekken.

Tot op de hoogte! U kunt twee gordijnen van verschillende kleuren naaien of een gecombineerde versie maken, waarbij u in elk gordijn meerdere gekleurde delen van canvas kunt verbinden.

Gecombineerde gordijnen van textiel in twee kleuren:

Gecombineerde gordijnen van textiel in twee kleuren

Elk gordijn heeft zijn eigen kleur

Na het snijden worden de sneden samen gestikt met een toeloop van 1 cm (voor sterkte wordt de naad aanbevolen om te worden behandeld met een overlock). Maak aan de rand van elk gordijn, na het aftrekken van de bovenrand, een bocht van 0,5-1 cm en naai het bakproces.

Rand - een klein maar belangrijk detail voor spectaculaire gordijnen

Tip! Bek of smalle vlecht kan ook worden gebruikt voor een harmonieuze kleurencombinatie. Probeer te kiezen voor een gordijnrand in de kleur van de tweede en omgekeerd, of gebruik de helderste van de twee tonen om beide gordijnen af ​​te werken.

Nu blijft genaaid aan de bovenrand van het gordijn tape, waardoor de zoom van het weefsel van bandbreedte, wordt verzameld elke gordijn door een spankoord haak de lipjes op de kroonlijst haken. Je kunt de afgewerkte gordijnen repareren met prachtige strikken, plectra of magnetische tapes - naar eigen goeddunken.

Vaste scharnieren voor haken mogen niet aan de stof worden genaaid

Tip! Kant-en-klare gordijnen kunnen worden gecombineerd met andere decoratieve elementen, zoals lambrisering, pony, weelderige ruches of stoffen lussen.

Rand met kralen

Videolessen: hoe gordijnen van verschillende kleuren en texturen te combineren ↑

Gebruik tweekleurige gordijnen in de keuken - de ontvangst is lang niet nieuw. Maar als u de originele combinatie van kleuren of stoffen met een interessante textuur kiest, kunt u een uniek interieur creëren, waarin textiel het belangrijkste hoogtepunt van het ontwerp zal zijn. En het is niet nodig om de naai- en naailessen af ​​te maken om een ​​gordijnenmodel voor uw idee te krijgen - breng het idee gewoon over op papier en geef een schets van een ervaren naaister.

Gordijnen met een sluier van twee kleuren, waarvan foto's te zien zijn in de interieurglans en op websites over interieurontwerp, zijn een van de meest verfijnde manieren.

Gordijnen van sluier van twee kleuren: tweekleurige gordijnen en lamsvellen in het interieur van de keuken

Zoals met elk materiaal dat wordt gebruikt om ramen te versieren, hebben Romeinse gordijnen zorg nodig. Lees de informatie voordat u de Romeinse gordijnen wast.

Romeinse gordijnen wissen: kleine trucjes voor perfecte resultaten

Houd je mode bij en hou je van de modernste? Dan zijn de Romeinse gordijnen in de keuken uw keuze. Tenslotte, nu in zwang, gemak en eenvoud, minimalisme en.

Voorbeelden van gecombineerde gordijnen

Een belangrijk detail dat het interieur van uw huis aanvult, zijn de gordijnen. Gezien het ontwerp in de kamer, moet u de juiste gordijnen selecteren, zodat dit alles mooi uitziet.

Een interessante optie voor het verfraaien van uw ramen zijn gecombineerde gordijnen, die uit verschillende texturen of kleuren stof bestaan. Dergelijke gordijnen kunnen worden gekozen in de slaapkamer en in de woonkamer, in elke kamer. Het is noodzakelijk om de kleuren correct te combineren en die te kiezen die geschikt zijn voor het interieur van de kamer, bijvoorbeeld zoals aangegeven op de foto.

Stijlvolle combinatie van gecombineerde gordijnen in het interieur

Doek voor gecombineerde gordijnen wordt het meest geselecteerd in termen van transparantie. Hang eerst een lichte doek, bijvoorbeeld tule of organza, en bovenop dichte gordijnen, die de kamer tegen zonlicht beschermen. Gordijnen kunnen op deze manier worden gecombineerd: met verschillende patronen en verschillende facturen; met hetzelfde patroon, maar een deel van de transparante gordijnen en drugaya- net.Takzhe gekoppeld blinds identieke dichtheid, welke van verschillende kleuren en texturen, contrast of een baan met een patroon, verschillend kunnen zijn - enkele kleur, een of mat, met verschillende glans.

Zeer populair in modern design is de combinatie van twee gordijnen. De kleuren harmonisch (het accent op de fundamentele kleuren die samen met anderen) of contrast (root aangevuld door heldere elementen tegenover het centraal schaduw, bijvoorbeeld het contrast van zwarte en witte). Bij het kiezen van de kleur voor gordijnen, is het noodzakelijk om rekening te houden met het ontwerp van de kamer, stoffering van meubilair. Varianten om gordijnen te combineren, kunnen zo zijn: een combinatie van een monofone stof en een afbeelding, in de uitvoering van harmonieuze en contrasterende kleuren. Voor mensen met een rustige levensstijl kunt u een combinatie van zwart en wit gebruiken. Voor actieve mensen zijn heldere inserts geschikt, die worden gecombineerd met lichttonen. Door een deel van de gordijnen naar de andere te veranderen, kunt u het interieur van de kamer veranderen, het spectaculair en interessant maken.

Rood en bordeaux

Denk goed na voordat je rode gordijnen koopt als ze in het algehele ontwerp zullen passen, zal het niet te "agressief" zijn. Rode gordijnen zijn het beste voor een slaapkamer en een hal. Bordeaux gordijnen geven de kamer elegantie, elegantie, plechtigheid en bevorderen ook een goede nachtrust. Bordeaux-gordijnen zijn ook geschikt voor slaapkamers, hallen, rood en bordeaux zijn goed te combineren met grijs (grijs metallic) en witte tinten.

Luxe gordijnen voor slaapkamer in bordeauxrode kleuren met een patroon

Gecombineerde gordijnen in bruine en beige tinten creëren een sfeer van vrede en rust. Geschikt voor kinderen, woonkamer, slaapkamer, keuken. Bruin wordt gecombineerd met al zijn tinten, en bijna al het overige, beige - met groen, goud of lichtblauw. Op de onderstaande foto ziet u een succesvolle combinatie van bruin met anderen.

Elegant ontwerp van gordijnen voor de hal

Zeer verfijnde en aristocratische tinten. Lila gordijnen, gecombineerd met groen of rood of geel, zijn perfect voor een slaapkamer. Een succesvolle combinatie van licht lila en witte tinten die ik gebruik voor gordijnen in de keuken. Paars ziet er goed uit met lichte tinten en kan een heldere en mooie woonkamer maken.

Blauw wordt aanbevolen voor het interieur in de hal. Blauwe gordijnen zorgen voor een gevoel van officiële, consistente. Blauwe gordijnen in combinatie met blauw kunnen worden gekozen voor de slaapkamer. Blauw en blauw zijn ook perfect gecombineerd met wit.

Harmonische combinatie van blauwe en witte gordijnen in de slaapkamer

Vrolijke, warme en energieke kleuren die elk interieur "verfrissen". Oranje gordijnen hangen in de woonkamer of in de keuken, geel in de kinderkamer en in de keuken. Oranje en gele gordijnen worden gecombineerd met rood, blauw, groen of wit.

Groene gordijnen zien er geweldig uit in de keuken, in de slaapkamer of in de woonkamer. Groen combineert geel, blauw, wit. Sfeer van rijkdom en luxe creëert gouden gordijnen in combinatie met geel, wit of groen. Dergelijke gordijnen zijn het beste voor de woonkamer.

Originele groene en witte gordijnen voor de hal

De combinatie van zwart en wit maakt uw gecombineerde gordijnen chic. Deze optie kan in de hal worden opgehangen, zodat de ruimte elegant en verfijnd wordt.

Om tweekleurige gordijnen te naaien, moet u over basisschrijfvaardigheid op de typemachine beschikken. Beschikbare producten voor naaien zijn traditionele gordijnen, bestaande uit verschillende rechthoekige plano's.

Voordat u gordijnen gaat naaien, moet u op de eigenschappen van het materiaal letten. Als u stof voor gordijnen selecteert, moet u rekening houden met de sterkte. Het wordt aanbevolen om een ​​sterke en dichte stof te kiezen die een lang mooi uiterlijk behoudt.Dan moet u de lengte van de kroonlijst meten. Dergelijke metingen maken het mogelijk om de benodigde hoeveelheid materiaal te berekenen. Zware en dichte stof met berekeningen meet de lengte van de kroonlijst, die wordt vermenigvuldigd met 1,5.Vysotu gordijnen definiëren simpel: plafondhoogte moeten worden toegevoegd aan het weefsel lengte van de bovenste en onderste delen (vereist voor secure). Als de hoogte bijvoorbeeld 2,5 m is, moet 2,7 m van de toekomstige gordijnen worden voorbereid. Wanneer een combinatie van twee stoffen verticaal nog eens 2 centimeter toe te voegen aan elke kant, op de hoogte van een horizontale combinatie -k izdeliya.Chtoby goed gordijnen naaien met je eigen handen, zult u een schaar, spelden, naalden, draden, speciale tape nodig.

Neem de stof, die bestaat uit twee identieke sneden, snijd hem doormidden. Een canvas van gekleurde delen kan eenvoudig worden genaaid: het is noodzakelijk om ze met de voorkant naar elkaar te vouwen, om 1 centimeter van de rand af te stappen en op de naaimachine te naaien. Strijk met een strijkijzer de naad zachtjes. De zijdelen van het gordijn moeten 2 mm vanaf elke kant worden gewikkeld en ook worden gestreken. Maak een steek op de vouwpositie en de onderrand wordt ook genaaid, dan moet je het gordijn over de breedte van het bestaande lint draaien en dit stuk stof strijken. Bevestig de tape aan de revers, zodat de scharnieren aan de bovenkant zitten en maak de pennen vast met twee pinnen. Maak een lijn aan de boven- en onderrand van de tape. Evenzo naaien hun eigen handen en de tweede stoffen gordijnen.

Voordat u begint, moet u ook de kwaliteit van de steek in de machine en de spanning van de draad controleren, om de gordijnen niet te beschadigen. Zo kunt u eenvoudig al het werk zelf uitvoeren. Om dit te doen, heb je geduld en je ideeën nodig om de kamer te transformeren.

Je kunt ook met je eigen handen nieuwe gordijnen naaien van de overblijfselen van stof die hier geweldig voor zijn, maar ze zijn niet genoeg voor de breedte van het venster. Om een ​​blind van de overblijfselen te naaien, heb je een centimeter, schaar, lint nodig. Nadat u de vorm en grootte hebt gedefinieerd, kunt u beginnen met naaien. De steken worden overgelaten met dubbele naden. Verberg de naden met een tape.

Een zeer populair idee om gecombineerde gordijnen te naaien van de overblijfselen van chintz. De hoofdkleur is één en de bodem is gemaakt door stroken van een andere tint. Bijvoorbeeld een beige hoofdkleur met een klein, zacht patroon en onder de bordeauxrode en roze strook.

Gecombineerde gordijnen van restjes door eigen handen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 18 = 20