Gecombineerd plafond

Gecombineerd plafond: gipsplaat en spanning (foto). Hoe een gecombineerd plafond te maken

Enkele decennia geleden veroorzaakte het ontwerp van plafonds geen problemen voor de eigenaars van woningen: ze waren gewoon witgekalkt of geschilderd in lichte kleuren. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel moderne decoratiematerialen verschenen, waarmee je de meest ongelooflijke plafondconstructies kunt maken waar onze grootmoeders niet eens over konden dromen.

Gecombineerde spanplafonds, waarvan foto's steeds meer verschijnen op de pagina's met publicaties over ontwerp, worden nu aangevuld met structuren gemaakt van gipsplaat. Deze combinatie ziet er zeer stijlvol en origineel uit. Met deze ontwerpmethode kunt u complexe vormen maken met een interessante achtergrond en originele markering, waardoor het interieur van elke kamer wordt benadrukt. Tegenwoordig is dit een heel gebruikelijke methode voor het afwerken van woningen - gecombineerde plafonds (gipsplaat en stretch), foto's die u kunt zien in ons artikel.

Voor- en nadelen van de constructie

Volgens ontwerpers ziet zo'n complex ontwerp er in bijna elk interieur goed uit. Het gecombineerde plafond (gipskarton en trekvel) heeft een aantal voordelen, waaronder:

Op deze manier kunt u niet-standaard ontwerpen maken met een gipskartonframe met een stretchlaag erin, ingewikkelde labyrinten van de GCR, complexe figuren die kunnen worden omlijst met glinsterende, glanzende, spiegel- of matte film.

De methode maakt het mogelijk verschillende soorten verlichting te gebruiken. Verlaagde plafonds hebben vrijwel geen beperkingen in de keuze van verlichtingsinrichtingen, in tegenstelling tot spanningen. Daarom kunnen high-power lampen worden gemonteerd in een doos gemaakt van gipsplaat.

Gecombineerde plafonds, waarvan foto's al in de ontwerphandleidingen zijn geplaatst, zijn ook goed omdat je, door het gebruik van verschillende kleuren materialen en texturen, en puntverlichting, de ruimte kunt opsplitsen in functionele gebieden (recreatie, werk).

Dit ontwerp helpt om leidingen, bedrading en ventilatiekanalen gemakkelijk te verbergen.

Lange levensduur

Met bekwame installatie en onderhoud gaat het gecombineerde plafond erg lang mee: minimaal twintig jaar. U hoeft de afwerking niet zo vaak bij te werken als in het geval van een witgekalkte, geverfde of behangen achtergrond. Om een ​​dergelijk ontwerp te installeren, hebt u geen ideale uitlijning van het basisoppervlak nodig.

Zijn er nadelen aan een dergelijk plafond?

Ongetwijfeld zijn er enkele nadelen aan dit soort dekking. Ze zijn veel kleiner dan de verdiensten, maar ze moeten in aanmerking worden genomen bij het plannen van een dergelijke reconstructie in het huis. De nadelen van deze methode zijn onder meer:

Vrijwel elke constructie met twee niveaus neemt ongeveer 10 cm van de hoogte van de kamer in beslag. Het gecombineerde plafond is geen uitzondering. Bovendien, als spotverlichting wordt verondersteld, duurt het zelfs voor het eerste niveau minstens tien centimeter. Bijgevolg kan er geen sprake van zijn dat een dergelijk plafond wordt geïnstalleerd, bijvoorbeeld in Chroesjtsjov.

Hoogwaardige stretch- en gipsplaatplaten, profielen, zullen veel meer kosten dan alleen composietplafonds met twee niveaus van gipsplaat (u kunt de foto in het artikel zien).

Temperatuur en vochtigheid

Stretch-PVC en gipsplaat worden op een bepaalde vochtigheid en temperatuur gebruikt. Als deze waarden de norm significant overschrijden, kunnen de materialen worden vervormd.

Varianten van gecombineerde plafonds

De combinatie van hangende structuren van gipsplaat en elastische stoffen aan het plafond met een bekwame keuze, helpen u prachtige optische effecten te creëren. In dit geval zijn verschillende opties beschikbaar, met zowel verborgen als open verlichting.

Daarom presenteren wij u de meest populaire varianten van gecombineerde plafonds van gipsplaat en stretchstoffen.

 1. Er is een doos gebouwd rond de omtrek van de gipsplaatkamer. Het PVC-linnen wordt in dit geval in de doos bevestigd, waarvan de afmetingen kunnen variëren. Er zijn echter bepaalde regels. Als u het plafond visueel omhoog wilt brengen en de schoonheid van de stof benadrukt, worden de panelen van de GCR dun. Een uitstekend visueel effect wordt bereikt wanneer schijnwerpers in de doos worden gemonteerd.
 2. Het ovaal of de cirkel in het midden van het plafond is een goed alternatief voor de gebruikelijke gipsplaatrechthoek aan de rand van de kamer. Binnenin is het spanningsweb gemonteerd. Zo'n gecombineerd plafond imiteert vaak een dag- of nachthemel. Een dergelijk plafond is echter niet geschikt voor een kleine kamer: het lijkt nog kleiner, omdat alle hoeken bedekt zijn met gipsplaat.
 3. "De tablet is 9raquo; - Dit is een interessante plafondconstructie. In het midden van het plafond is een gipsplaat gebouwd. Hier is een kroonluchter gemonteerd. De rest van de ruimte wordt ingenomen door het spanningsweb. Een verscheidenheid van een dergelijk ontwerp kan worden beschouwd als een "cirkel in een cirkel". In dit geval is er een extra doos gipsplaat geïnstalleerd langs de omtrek van de kamer.

Voordat u een gecombineerd plafond maakt, moet u de kamer vrijmaken van meubilair, gordijnen en gordijnen verwijderen, verlichtingsarmaturen en afbeeldingen, de uiteinden van de draden isoleren, de vloer bedekken met een film.

De voorbereiding van het basisoppervlak gebeurt op dezelfde manier als vóór het plaatsen van een ophanging of spanningsstructuur:

 • verwijder de oude bekledingslaag;
 • met een spatel schoon, slecht gefixeerd gips;
 • grote scheuren bedekken met stopverf op basis van cement;
 • gegrond met een coating.

Benodigde materialen en componenten

Om een ​​frame van gipsplaat te installeren, hebt u nodig:

Gecombineerde plafonds in de hal (foto die we in dit artikel hebben gepost), de slaapkamer of een andere woonkamer kan worden gemaakt van gewone gipsplaat. Als het werk in de keuken of in de badkamer wordt gedaan, geef dan de voorkeur aan de GKLV. Deze vellen hebben extra siliconenkorrels en schimmelwerende additieven, die een verhoogde vochtbestendigheid hebben.

Om een ​​stuk van de constructie te maken heb je nodig:

 • aluminium stokbrood;
 • mes voor het vullen van de doek;
 • Bevestigingsmiddelen die het stokbrood bevestigen aan de gipsplaat;
 • warmtepistool (voor eenmalig gebruik is het handiger om het te huren).

Nu moet u beslissen over de keuze van het weefselmateriaal - stof of film. De eerste is duurzamer, niet te bang voor temperatuurveranderingen, de film is aantrekkelijk door een enorme verscheidenheid aan kleuren, texturen, verhoogde vochtbestendigheid.

Ja, voordat u met de installatie begint, moet u een schema met het gewenste ontwerp op papier maken. Volg deze aanbevelingen om dit te doen:

 • meet de lengte van de muren, de hoogte van de hoeken en het midden van de kamer;
 • noteer in het diagram de hoogte van het eerste niveau (gipsplaatkist) en de afstand tussen het spanningsweb en het basisoppervlak;
 • Teken op de tekening een grenscontour tussen twee niveaus en een lijn van bevestiging van een richtend lagerprofiel in stappen van 60 cm (langs) en 40 cm (kruislings);
 • Let op de locatie van de opschorting en installatie van communicatie.

Daarna worden alle lijnen uit de tekening overgebracht naar het plafond van de muur. Vergeet niet dat de verdere loop van het werk afhangt van hoe nauwkeurig u de opmaak toepast. Het is veel gemakkelijker om een ​​skelet langs geplande lijnen te installeren. Om het schema op het plafond aan te brengen, gebruikt u een gevoerde kabel, water- of laserniveau, meetlint.

Als de rand van de gipsplaat en het spanplafond de vorm van een cirkel heeft, kan deze worden overgebracht naar het plafond door middel van een schroef die in het midden wordt geschroefd, waaraan de draad van de gewenste radius wordt bevestigd met een potlood aan het uiteinde. Om gebogen lijnen aan te brengen, is het noodzakelijk om een ​​werkstuk te maken van een dicht karton en het op het plafond te omcirkelen.

Het ontwerp van gecombineerde plafonds kan verschillen. Vaak is de keuze van een geschikte optie afhankelijk van je verbeeldingskracht en professionele vaardigheden (als je van plan bent het zelf te monteren).

Allereerst moet u ervoor zorgen dat gaten voor bevestigingsmiddelen in het geleideprofiel worden gemaakt. Hun stap moet van 0,3 tot 0,4 meter zijn. Als er geen zijn, moet je een oefening gebruiken en ze zelf maken.

Bevestig de onderkant van het startprofiel aan de eerder aangebrachte markeringslijn. Boor gaten op de gemarkeerde plaatsen voor het bevestigen en fixeer het ondersteunende profiel rond de omtrek van de kamer, met behulp van wijd uitlopende deuvels.

Breng op het contour van de grens van de spanning en het verlaagde plafond van het basisoppervlak het geleideprofiel in. Als je het wilt buigen, moet je sneden maken aan de andere kant en het in de juiste richting buigen. Ophangen op de gemarkeerde plaatsen.

Trek nu het nylondraad voor de plafondprofielen en steek ze in de geleider. Bevestig de suspensies. Aan de uiteinden van de draagprofielen moet een afgesneden rail worden bevestigd. Het moet de contour van het UD-profiel dat op het plafond is bevestigd nauwkeurig herhalen. Bereid segmenten van het plafondprofiel voor. Hun lengte moet overeenkomen met de hoogte van de gipsplaat. Knip aan één kant de zijdelen af.

Verbind de onderste en bovenste geleideprofielen. Om dit te doen, moet het segment van boven in het geleiderprofiel worden geplaatst en van de bodem worden vastgeschroefd door een vlak dat is gevormd na het verwijderen van de jumpers.

Na het installeren van het gipskartonframe, zou u de installatie van communicatie moeten doen. De draden worden in een geribbelde kunststofbuis geplaatst en aan het basisoppervlak bevestigd, waarbij pennen achterblijven op de plaatsen waar de installatie van de armaturen is gepland. Deze werken worden uitgevoerd na een stroomstoring in de kamer.

Dit werk moet met een assistent worden uitgevoerd, omdat gipsplaten een tamelijk zwaar materiaal zijn en het zeer moeilijk is om alleen aan de sluiting ervan te voldoen. Het eerste blad wordt in de hoek van de kamer bevestigd. Indien nodig wordt een contour op het vel aangebracht door de sjabloon en worden de nodige details uitgesneden. Schroeven van zelftappende schroeven worden in het materiaal verdiept, maar niet te hard om niet te scheuren. Het tweede blad is bevestigd aan de resterende helft van het profiel, waarop het eerste canvas is bevestigd.

Tussen de muur en gipsplaat is het nodig om een ​​opening van ongeveer 0,5 cm te laten, net zoals het hele gebied is afgeschermd. Nu kunt u de gipsplaten bevestigen aan het verticale deel van de doos. Op kromlijnige secties is hij gebogen, waarvoor vanaf de achterkant ondiepe sneden worden gemaakt.

Na het karkasplaten, is het noodzakelijk om de verbindingen tussen de bladen en de muur te lijmen met een lint-serpyanka. Breng de stopverf in de openingen en bevestigingspunten aan met een kleine spatel. Overlap de verticale en horizontale delen van de doos met glasvezel. Maak op overlappende plaatsen een inkeping met een briefpapier en verwijder het overtollige.

Het is tijd om gaten te maken voor de lampen. Om dit te doen, zal je een beetje nodig hebben. Shpaklyuem oppervlak van de afwerklaag, een dikte van niet meer dan een halve centimeter. Wanneer de verbinding volledig droog is, schil het dan met fijnkorrelig schuurpapier.

Verwijder stof van het oppervlak met een stofzuiger of een droge doek. Breng tenslotte de aflak aan. In de regel is het gecombineerde plafond bedekt (gipsplaatdeel) met acrylcompositie.

Experts raden aan om een ​​film met harpoenmontage te kiezen: deze wordt als de meest betrouwbare beschouwd. Markeer het niveau van de baan op het verticale deel van de gemaakte doos. Bevestig op deze lijn het stokbrood met een stap van 7 cm. Als een kromlijnig ontwerp is gepland, maak dan insnijdingen op het profiel, schuur het met schuurpapier of vijl en buig het in de gewenste richting.

Met een warmtepistool verwarm je de kamer tot 40 ° C en vouw je het canvas uit. Als het glanzend is, draag dan handschoenen zodat er geen sporen achterblijven. De doek mag niet in de buurt van het warmtepistool komen - het kan donkere plekken zijn. Wanneer de ruimte opwarmt tot 60 ° C, wordt de harpoen van de basishoek van het canvas (die de fabrikant aanduidt) gevuld met een stokbrood. Ook wordt de tegenovergestelde diagonale hoek vastgelegd en vervolgens de twee overgebleven.

Daarna zou je moeten beginnen aanhalen in de harpoen stokbrood rond de omtrek van het niveau. Verwarm vervolgens het volledige oppervlak met een warmtepistool. Laat u niet ontmoedigen als u na het voltooien van de installatie rimpels op het oppervlak ziet - ze kunnen gemakkelijk worden gladgestreken door het gebied met de substandaard opnieuw te verwarmen.

Het is niet eenvoudig om een ​​gecombineerde structuur te creëren uit gipsplaat en stretchstof. Dit proces is arbeidsintensief en vereist niet alleen theoretische kennis, maar ook praktische vaardigheden. We hopen dat de bovenstaande aanbevelingen en foto's u zullen helpen om met dit werk om te gaan en het kwalitatief te vervullen.

Verschillende varianten van gecombineerde plafonds

Lange tijd is niemand verrast door de constructie op meerdere niveaus, gemonteerd op het plafond van het appartement. Maar, als eerder, dergelijke composities voornamelijk uit gipsplaten werden verzameld, zijn nu veel populairder de gecombineerde plafonds, ongeveer hetzelfde als in de onderstaande foto.

Veel hangt af van het budget dat is toegewezen voor reparaties. De kosten van verschillende materialen zijn aanzienlijk verschillend. Installatie vereist ook bepaalde kosten en al deze momenten samen kunnen doorslaggevend zijn bij het kiezen van het bronmateriaal.

Onder goedkope types van vergelijkbaar ontwerp, is het mogelijk om rackontwerpen te noemen. Je kunt ze combineren in een groot aantal opties. Het is vrij eenvoudig om een ​​tandheugel-samenstelling samen te stellen, die met gipsplaat wordt omlijst, of u kunt houten oppervlakken gebruiken. Er zijn opties waarbij alleen rekken worden gebruikt. De combinatie wordt uitgevoerd door staven van verschillende breedten en met verschillende overtrekken te installeren.

Natuurlijk heeft de gipsplaat zijn relevantie niet verloren. Het verzamelt nog steeds zeer mooie plafondoplossingen. Maar ze hebben bepaalde tekortkomingen, rekening houdend met het feit dat de populariteit van deze vorm van decoratie nog steeds daalt.

Daarom zijn er vele soorten afwerkingen verschenen, waarbij de gipsplaat is aangevuld met een uitgerekt gecombineerd plafond. Hier opent een enorme ruimte voor de implementatie van de meest gewaagde technieken of ideeën in het ontwerp.

De meest populaire nu genieten van gecombineerde spanplafonds. Hiermee kunt u een vlak oppervlak maken met verschillende kleuren en structuren. Verschillende films of textielstoffen kunnen op verschillende niveaus worden geplaatst, waardoor zeer interessante combinaties ontstaan.

In principe kun je absoluut elke vorm van ontwerp en decoratie combineren. Het belangrijkste is dat ze elkaar aanvullen en worden gecombineerd met de rest van het interieur.

U kunt een breed scala aan ontwerpen samenstellen met behulp van verschillende materialen. Maar ze zullen niet allemaal van buiten goed bij elkaar passen. De meest succesvolle combinaties worden hieronder besproken.

Verschillende soorten spandoeken

Geweldige oplossing. U kunt een oppervlak tekenen door verschillende kleuren of structuren toe te passen. De matte randen van het canvas zijn perfect afgestemd op het centrale glanzende deel. Deze oplossing heeft een extra voordeel: de ruimte lijkt hoger.

Een zeer populaire combinatie. Meestal is één laag volledig gemaakt van gipsplaten en de tweede is een uitgerekte film. De oplossing is optimaal voor een kleine ruimte, die u visueel iets hoger wilt doen.

Als je zin geeft, kun je een film van zwarte kleur maken en er een soort donkere spiegel van maken, ingelijst in een frame van de GKL. Heel vaak zijn er meer prozaïsche varianten waarbij de GKL wordt gebruikt om alle communicatie te verbergen en de verlichting rond de omtrek van de kamer in te stellen.

In een dergelijke samenstelling kunnen verschillende materialen worden gecombineerd. Er zijn combinaties van GCR en textielcoatings, en soms zijn er plafonds waarin verschillende niveaus van PVC-film voorkomen. Vanwege de veelzijdigheid van het materiaal en het installatiegemak zijn deze opties zeer eenvoudig te monteren en zijn ze goedkoop.

Curvilineaire ontwerpopties

Hier zal het leiderschap opnieuw in PVC-films en textielcoatings zijn. Hiermee kunt u de lijnen van de gewenste kromming krijgen en de meest ongewone combinaties van kleuren of structuren krijgen. Geen ander materiaal geeft je zoveel vrijheid bij het samenstellen van de constructie.

Het is de moeite waard om alleen de meest populaire oplossingen in het ontwerp te overwegen, omdat meer exotische opties worden verzameld, meestal op speciale bestelling of onder supervisie van een ervaren ontwerper die weet wat hij wil ontvangen.

Aangezien de meest veeleisende zijn de gecombineerde spanplafonds, is het de moeite waard het starten van de beoordeling met een foto van deze afwerkingen.

Dergelijke structuren worden zeer snel geïnstalleerd en zijn vrij goedkoop. Aan alle pluspunten is toegevoegd en de mogelijkheid om een ​​plafond met verschillende niveaus te bouwen. Iedereen kan zijn eigen kleur en textuur hebben.

Kleinere kamers in hoogte kunnen visueel worden vergroot met behulp van glanzende PVC-films. Als u een dergelijke doek met een ander niveau toevoegt, kunt u het effect aanzienlijk verbeteren. Zelfs de combinatie van een matte coating aan de randen van de kamer met een glanzende film in het midden, voegt hoogte toe aan de kamer.

Op de volgende foto - een gecombineerd spanplafond, dat een aanvulling vormt op de gipsplaat, gebruikt voor de constructie van het lagere niveau. Deze oplossing liet toe elementen van verlichting in een laag gipsplaat te plaatsen, waardoor de hele compositie meer functionaliteit kreeg en de perceptie van de ruimte als geheel sterk verbeterde.

Niet iedereen kan het zich veroorloven een stretch-coating te installeren. Voor dergelijke gevallen zijn er varianten van gecombineerde structuren waarbij gipsplaat en een hangend deel van een ander materiaal worden gebruikt. U kunt bijvoorbeeld GCR en glazen of acrylaat inserts perfect combineren.

Gebogen lijnen kunnen zelfs van gipsplaat worden verkregen, maar waarom zou u extra moeilijkheden creëren door hetzelfde hardnekkig materiaal te verwerken? U kunt eenvoudig een spanplafond van de gewenste vorm monteren. Het is niet eens de meest ervaren meester die dit kan, maar een professional zal een minimum aan tijd doorbrengen.

Van de positieve eigenschappen van dergelijke oplossingen kan men het uiterlijk onderscheiden. Alles ziet er prima uit. Andere positieve aspecten kunnen variëren, afhankelijk van de gebruikte materialen in combinatie.

Film- en textielcoatings hebben een aantal voordelen die niet kenmerkend zijn voor andere soorten afwerking. Ze laten bijvoorbeeld geen water door en als ze van bovenaf overstromen, zal de situatie van de kamer en de rest van de decoratie niet lijden. Bovendien wordt de installatie zeer snel uitgevoerd en tegelijkertijd is er praktisch geen vuil.

Gipsplaten kunnen worden toegeschreven aan de meest goedkope materialen, waardoor u de ophangingsconstructie kunt monteren. Door het te combineren met andere afwerkingsmaterialen, kunt u een mooie stream krijgen, wat nog steeds kosten acceptabel zullen zijn.

Rackcovers kunnen worden geïdentificeerd als de meest goedkope optie voor afwerking, waardoor gecombineerde oppervlakken kunnen worden verkregen. Het is voldoende om verschillende soorten panelen aan te schaffen. Het belangrijkste is dat ze hetzelfde systeem van bevestigingen moeten hebben.

Er zijn nadelen aan dergelijke samenstellingen. Het belangrijkste is een vrij omslachtige installatie en, in sommige gevallen, het onvermogen om het gewenste ontwerp onafhankelijk te monteren. Kort gezegd verwijst dit naar spanningssoorten coatings.

Kenmerken van gecombineerde spanplafonds: foto in het interieur

Uitgestrekte plafonds worden perfect gecombineerd met hangende gipsplaatstructuren. Moderne technologieën maken het vandaag mogelijk om coatings van elk type te kiezen, wat een uitstekende aanvulling is op de algemene stijl in het interieur. De meest populaire stretch en verlaagde plafonds. Consumenten verwarren vaak deze twee soorten ontwerpen. Voordat u uw keuze maakt: verlaagde plafonds spanplafonds, is het beter om meer te weten te komen over de verdiensten en punten van elke soort en de beste optie te kiezen. Het is belangrijk dat het plafond bij uitstek geschikt is voor de algemene stijl in het interieur. Om dit te doen moet u, met het oog op het plafond, bepalen vóór het begin van de reparatiewerkzaamheden.

De belangrijkste verschillen tussen spanning en ophangingsstructuren

Als u reparaties moet uitvoeren, worden velen geconfronteerd met het probleem van het kiezen van een plafondafwerking. Velen begrijpen eenvoudigweg de vormen niet, dus het kiezen van de juiste kan behoorlijk moeilijk zijn. Om lange zoekacties te voorkomen, is het mogelijk om van tevoren het type constructie te bepalen.

Tegenwoordig zijn spanplafonds en verlaagde plafonds populair. Ze hebben een aantal vergelijkbare en uitstekende eigenschappen waarmee rekening moet worden gehouden bij het kopen.

Het installeren van spanplafonds kost minder tijd dan bij verlaagde plafonds

Deze soorten plafondafdekkingen zijn populair geworden vanwege hun snelle en eenvoudige installatie. Betrouwbaarheid en bruikbaarheid. En de keuze van het plafond is afhankelijk van veel nuances. Het heeft invloed op de totale oppervlakte van de kamer, de materiële staat en smaakvoorkeuren van de eigenaren van het pand.

De belangrijkste verschillen in plafonds:

 • Het installeren van een vals plafond kost meer tijd dan het installeren van натяжи.
 • De installatie van spanplafonds kost niet meer dan drie dagen.
 • Verlaagde plafonds zijn gemakkelijker te installeren. Met hun installatie kan iedereen het zelf aan.
 • Voor het installeren van spanplafonds is het beter om professionals uit te nodigen.
 • Spanplafonds vereisen minimaal onderhoud.
 • Opschorting in geval van breuk kan gedeeltelijk worden gerepareerd, maar het spanningsplafond moet volledig worden verwijderd.

Spanplafonds zijn duurder. Hoewel vandaag hun kosten aanzienlijk worden verlaagd vanwege de grote populariteit. Op basis van de berekening van de levensduur kunnen hun kosten echter als nog kleiner worden beschouwd.

Gecombineerde spanplafonds: bijpassende opties

Tegenwoordig worden populaire spanplafonds gebruikt, het zijn doeken van verschillende materialen die met elkaar kunnen worden gecombineerd. Het oorspronkelijke ontwerp wordt dus verkregen uit doeken met verschillende kleuren en zelfs texturen. Een dergelijk plafond kan bestaan ​​uit verschillende soorten materialen die met elkaar verbonden zijn.

Combinaties van materialen worden uitgevoerd voor constructies met één niveau en meerdere niveaus van spanplafonds.

Gecombineerde spanplafonds zijn erg populair

Gebruik voor de combinatie een film van verschillende soorten pvc: mat, glanzend, satijn. Een combinatie van stoffen en filmdoeken wordt ook gebruikt. De combinaties van doeken worden gebruikt voor allerlei soorten constructies: rechtlijnig en kromlijnig.

Varianten van een combinatie van doeken:

 • Spanplafond en gipsplaat;
 • Stretch plafond en spiegel;
 • Spanplafond gemaakt van textiel en pvc.

Bij het combineren van kleuren is het belangrijk om de regel van harmonie in acht te nemen. Gebruik geen combinatie van te felle kleuren. De kleur van het plafond moet worden gecombineerd met de algehele decoratie, meubels en decor items.

Een verscheidenheid aan hangende en uitgerekte plafondconstructies

Alvorens de definitieve keuze te maken in het voordeel van rek- of hangende structuren, is het belangrijk om de ontwerpopties te bestuderen. Het is het ontwerp en de combinatie met de algehele stijl in het interieur die de doorslaggevende factor zal zijn. Om de opties te begrijpen, is het noodzakelijk om vertrouwd te raken met twee soorten constructies.

Stretchstructuren zijn verdeeld in twee soorten: film en stof. Hangende constructies kunnen bestaan ​​uit tegels, rekken, planken, gipsplaat.

Bij het ontwerp van het plafond kunnen verschillende materialen en kleurenoplossingen worden gecombineerd

Het ontwerp van elastische stoffen kan zeer divers zijn. Het kan in één kleur worden gemaakt of verschillende kleuren combineren. Ook beschikbaar is de optie om elke gewenste afbeelding te printen.

Verlaagde plafonds hebben minder keuze. Ze kunnen worden gemaakt in de vorm van platen van verschillende kleuren, voering of rails. De meest populaire decoratieruimten zijn geluidabsorberende panelen.

Mooie combinatie van spanplafond

Door de grote keuze aan materialen kunnen spanningsstructuren op verschillende manieren worden gecombineerd. Hiermee kunt u de kamer op een stijlvolle en originele manier ontwerpen. Dit soort structuren wordt gebruikt om de plafonds in het huis, het appartement, het restaurant en de concertzaal te versieren. Om een ​​toekomstig ontwerp voor te stellen, moet u een variant van de combinaties kiezen.

Eerst moet u het type systeem bepalen. Het kan multilevel en one-level zijn.

Het spanplafond, dat contrasterende kleuren combineert, ziet er interessant uit

Multilevel-systemen gaan uit van het creëren van verschillende niveaus. Ze kunnen één op één gaan en mooie schommels creëren. Dergelijke plafonds maken het mogelijk om een ​​origineel verlichtingssysteem te creëren.

Varianten van een combinatie van plafonds met één niveau:

 • Rechte verbinding;
 • Verbinding per curve.

Combinaties van verschillende materialen zijn tegenwoordig erg populair. Bijvoorbeeld een combinatie van ophangings- en spanningsstructuren. Het ontwerp omvat het creëren van prachtige monochrome en gekleurde structuren. Tegenwoordig zijn contrasten ook modieus. Daarmee moet je voorzichtig zijn - contrasterende kleuren moeten harmonieus zijn, anders wordt het plafond smakeloos.

Tweekleurige spanplafonds (video)

Tegenwoordig zijn spanplafonds en verlaagde plafonds in de mode. In de meeste is hun keuze afhankelijk van het ontwerp en de combinatie met de algehele stijl in het interieur. De keuze van de structuren kan ook van invloed zijn op de staat van het plafond, de grootte en vorm van de ruimte, het bedrag van de toegewezen middelen. Deze soorten coatings hebben gemeenschappelijke en onderscheidende kenmerken, waarmee u vertrouwd moet raken voordat u uw keuze maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 26 = 31