Gipskarton met gecombineerd plafond en spanning met verlichting

Hoe gipsokartonny en uitgerekt plafond te combineren

Gecombineerde plafonds gemaakt van gipsplaat of spanplafonds zijn bijna een onmisbaar element van decor geworden in moderne ontwerp van gebouwen. De combinatie van dergelijke constructies plus de juiste verlichting geven een indrukwekkend effect, vergroten de ruimte en benadrukken de eigenheid van de ruimte.

Wanneer u dergelijke soorten plafonds wilt combineren, moet u weten hoe u dit moet doen, rekening houdend met alle nuances van de technologie.

Totale materiaalinhoud

Om spanplafonds met gipsplaat te combineren, moet u rekening houden met een paar basisnuances, anders kan de uitvoer een onverwacht resultaat krijgen.

 1. De hoofd- en basisregel om de installatie van een spanplafond te starten is alleen nodig nadat de GCL-doos is gemonteerd en de volledige afwerking (tot aan de verf) is uitgevoerd.
 2. Zorg ervoor dat u van tevoren de locatie van de plafondniveaus berekent. Plafonds van gipsplaat rond de omtrek van de kamer zullen lager zijn dan de spanning. Het is bijvoorbeeld gepland om schijnwerpers te plaatsen, voor hun installatie is het noodzakelijk dat de gipsplaat lager is dan het niveau van de peiling die 100 mm overlapt. Trek uit terwijl dit op een afstand van minstens 30 mm van het hoofdplafond wordt geplaatst. Het resultaat is dat de gipsplaat 130 mm van het plafond is geplaatst.
 3. Het is noodzakelijk om rekening te houden met de vaststelling van de toekomstige baguette van het spanplafond. Het wordt bevestigd door schroeven in de verticale wand van de doos en de bevestigingspunten op de locaties van de karkasprofielen zullen betrouwbaarder zijn. Om uitstekende bevestigingsmiddelen te bieden, is het mogelijk om hypotheekschalen in een skelet te leggen. Met een groot deel van de spanningsfilm moet dit gebeuren!
 4. In geval van tegenlicht van verborgen LED-banden, is het noodzakelijk om een ​​gipsplaat met nissen te ontwerpen voor de installatie ervan. Een dergelijk verlichtingssysteem wordt geïnstalleerd na de voltooiing van alle plafondwerken en daarom is het bij het assemblageproces noodzakelijk om de bekabelingsconclusies onder de kracht van de armaturen te leggen.
 5. En het is ook de moeite waard om te overwegen dat gipsokartonnye-boxes, die worden gecombineerd met spanplafonds, geen erg scherpe hoeken mogen hebben, ze maken het moeilijk om de baguettes en het canvas zelf te monteren.

Naast deze nuances, is het de moeite waard om vooraf te bedenken hoe de verlichting in de kamer zal worden voorzien en tijdens de bedrading om de bedrading uit te voeren, conclusies te trekken onder de verlichtingsarmaturen.

Gezien deze factoren zal de combinatie van trek- en gipsplaatelementen van het plafond niet moeilijk zijn.

De werkzaamheden aan de constructie van gecombineerde plafondconstructies zijn onderverdeeld in twee fasen: de assemblage van gipsplaat en de installatie van een spanplafond. Allereerst wordt de GKL-doos op het frame gemonteerd en wordt de afwerking uitgevoerd. Pas daarna start de installatie van het spanningsweb.

De lijst met benodigde materialen en gereedschappen is dezelfde als wanneer u werkt met andere gipsplaatstructuren. Het frame is samengesteld uit twee soorten gids- en rekprofiel (respectievelijk UD- en CD-markeringen). Voor kromlijnige contouren van de doos in de handleidingen, kunt u eenvoudig de schappen inkorten en deze in de gewenste configuratie buigen.

Bevestigingsmiddelen zijn niet anders: deuvel - spijkers voor het bevestigen van directe ophangingen, zelftappende schroeven voor GCR en insecten voor het verbinden van metalen framedelen met elkaar.

Stapsgewijze montagehandleiding:

 1. Aanvankelijk maken ze markeringen langs de omtrek van de muren waar de geleidebases onder de doos worden bevestigd. En het is ook nodig om markeringen op het plafond te maken, die de toekomstige configuratie van het gipsplaatelement van de gecombineerde structuur bepalen.
 2. Door de wanden met deuvels te markeren - spijkers monteren geleideprofielen. Aan het plafond, indien nodig, de gebogen delen plaatsen.
 3. Voor betrouwbare bevestiging op plaatsen waar overlangse rekken worden gemonteerd, worden directe ophangingen aan het plafond bevestigd.
 4. De basisrails worden in de geleiders geplaatst (waarmee ze zijn verbonden door insecten) en bevestigd op ophangbeugels met behulp van kleine zelftappende schroeven voor metaal.
 5. Aan de plafondrails bevestigt u segmenten van het rackprofiel. In de toekomst zullen ze worden vastgemaakt aan het stokbrood van de spanningsstroom, zodat de stap tussen deze elementen kan worden teruggebracht tot 150 mm. U kunt hypotheken maken van houten latten, verwerkt met beschermende materialen.
 6. Al deze lamellen zijn in de hoek verbonden met een andere geleider, die indien nodig in de gewenste vorm wordt gebogen.
 7. Wanneer het frame klaar is, legt u de bedrading voor toekomstige plafondverlichting.

Als er een verborgen achtergrondverlichting is gepland, is het kader met een aantal verschillen gemaakt. Voor de LED-tape bereid je een nis voor in het frame, die vervolgens wordt gepleisterd met gipsplaat.

Nadat de basis is gemonteerd en de bedrading is gelegd, moet deze met gipsplaat zijn bekleed en moet het werk met stopverf worden voltooid. De hoeken van de doos versterken tegelijkertijd de geperforeerde hoeken en de verbindingen tussen de afzonderlijke vellen worden versterkt met een band van slang.

Het plafond in de keuken is het best bedekt met vochtbestendige gipsplaat, hetzelfde geldt voor de badkamers.

Het grondoppervlak wordt ingewreven, geverfd en geverfd.

Hierna kunt u doorgaan met de installatie van het spandoek.

In het algemeen worden specialisten uitgenodigd om de spanningsfilm te monteren. De technologie is niet gemakkelijk en zonder de ervaring en speciale apparatuur om hun eigen installatie te maken is vrij moeilijk.

Spanplafonds zijn er in twee soorten: film en stof. De meest voorkomende zijn de eerste, die op drie manieren zijn gemonteerd: kam, harpoen of wig.

Installatie van spanplafond

Het algoritme voor het monteren van de spanningsweb is als volgt:

 • Op de omtrek van de doos van gipskarton wordt een stokbrood (plastic of aluminium) op het verticale oppervlak geïnstalleerd. Het is bevestigd met zelftappende schroeven, die zijn bevestigd aan de metalen frames van het frame. Als u direct op de gipsplaat wilt monteren, gebruik dan speciale pluggen voor dit materiaal (paraplu's, vlinders en andere);

Als het systeemplafond aan de gipsplaatmuurafwerking frameloos wordt uitgevoerd, moeten de materiaalplaten bovendien met deuvels aan de draagconstructies worden bevestigd!

 • Op een rechthoekige doos wordt het canvas in de volgende volgorde gemonteerd. Aanvankelijk wordt het paneel schuin in de hoeken van de kamer bevestigd. Vervolgens worden de tegenovergestelde hoeken vastgelegd volgens hetzelfde schema. In de baguette, gebruik een speciale spatel, vul één rand en verwarm de lucht van het warmtepistool, trek aan de andere kant van het paneel. Dergelijke manipulaties worden uitgevoerd en met de andere twee zijden van het plafond.

Wanneer vouwen worden gevormd, worden ze gladgestreken met behulp van een verwarmde föhn.

 • Het ophangen van de overtollige randen wordt gesneden met een mes en het stokbrood wordt gesloten met een decoratief deksel.

Wanneer de stof is voltooid, moet u de laatste afwerking van de gecombineerde structuur voltooien. Installeer schijnwerpers in een gipsplaatdoos, monteer LED-strips met verborgen achtergrondverlichting, steek de stekker in het stopcontact.

Het gecombineerde plafond van gipsplaat en rekfolie met de juiste afwerking, kleurenbalans en doordachte achtergrondverlichting geeft een verbluffend visueel effect. Stretchstof hoeft niet te worden afgewerkt, het maakt het vocht niet schrikken, en alle zorg is beperkt tot het afvegen van het oppervlak tegen opgehoopt stof. Maar er zijn enkele nadelen, je kunt geen agressieve schoonmaakmiddelen en scherpe voorwerpen gebruiken om het dure linnen schoon te maken.

De levensduur van dergelijke gecombineerde constructies wordt geschat op tientallen jaren zonder grote reparaties.

Gecombineerd plafond: gipsplaat en spanning (foto). Hoe een gecombineerd plafond te maken

Enkele decennia geleden veroorzaakte het ontwerp van plafonds geen problemen voor de eigenaars van woningen: ze waren gewoon witgekalkt of geschilderd in lichte kleuren. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel moderne decoratiematerialen verschenen, waarmee je de meest ongelooflijke plafondconstructies kunt maken waar onze grootmoeders niet eens over konden dromen.

Gecombineerde spanplafonds, waarvan foto's steeds meer verschijnen op de pagina's met publicaties over ontwerp, worden nu aangevuld met structuren gemaakt van gipsplaat. Deze combinatie ziet er zeer stijlvol en origineel uit. Met deze ontwerpmethode kunt u complexe vormen maken met een interessante achtergrond en originele markering, waardoor het interieur van elke kamer wordt benadrukt. Tegenwoordig is dit een heel gebruikelijke methode voor het afwerken van woningen - gecombineerde plafonds (gipsplaat en stretch), foto's die u kunt zien in ons artikel.

Voor- en nadelen van de constructie

Volgens ontwerpers ziet zo'n complex ontwerp er in bijna elk interieur goed uit. Het gecombineerde plafond (gipskarton en trekvel) heeft een aantal voordelen, waaronder:

Op deze manier kunt u niet-standaard ontwerpen maken met een gipskartonframe met een stretchlaag erin, ingewikkelde labyrinten van de GCR, complexe figuren die kunnen worden omlijst met glinsterende, glanzende, spiegel- of matte film.

De methode maakt het mogelijk verschillende soorten verlichting te gebruiken. Verlaagde plafonds hebben vrijwel geen beperkingen in de keuze van verlichtingsinrichtingen, in tegenstelling tot spanningen. Daarom kunnen high-power lampen worden gemonteerd in een doos gemaakt van gipsplaat.

Gecombineerde plafonds, waarvan foto's al in de ontwerphandleidingen zijn geplaatst, zijn ook goed omdat je, door het gebruik van verschillende kleuren materialen en texturen, en puntverlichting, de ruimte kunt opsplitsen in functionele gebieden (recreatie, werk).

Dit ontwerp helpt om leidingen, bedrading en ventilatiekanalen gemakkelijk te verbergen.

Lange levensduur

Met bekwame installatie en onderhoud gaat het gecombineerde plafond erg lang mee: minimaal twintig jaar. U hoeft de afwerking niet zo vaak bij te werken als in het geval van een witgekalkte, geverfde of behangen achtergrond. Om een ​​dergelijk ontwerp te installeren, hebt u geen ideale uitlijning van het basisoppervlak nodig.

Zijn er nadelen aan een dergelijk plafond?

Ongetwijfeld zijn er enkele nadelen aan dit soort dekking. Ze zijn veel kleiner dan de verdiensten, maar ze moeten in aanmerking worden genomen bij het plannen van een dergelijke reconstructie in het huis. De nadelen van deze methode zijn onder meer:

Vrijwel elke constructie met twee niveaus neemt ongeveer 10 cm van de hoogte van de kamer in beslag. Het gecombineerde plafond is geen uitzondering. Bovendien, als spotverlichting wordt verondersteld, duurt het zelfs voor het eerste niveau minstens tien centimeter. Bijgevolg kan er geen sprake van zijn dat een dergelijk plafond wordt geïnstalleerd, bijvoorbeeld in Chroesjtsjov.

Hoogwaardige stretch- en gipsplaatplaten, profielen, zullen veel meer kosten dan alleen composietplafonds met twee niveaus van gipsplaat (u kunt de foto in het artikel zien).

Temperatuur en vochtigheid

Stretch-PVC en gipsplaat worden op een bepaalde vochtigheid en temperatuur gebruikt. Als deze waarden de norm significant overschrijden, kunnen de materialen worden vervormd.

Varianten van gecombineerde plafonds

De combinatie van hangende structuren van gipsplaat en elastische stoffen aan het plafond met een bekwame keuze, helpen u prachtige optische effecten te creëren. In dit geval zijn verschillende opties beschikbaar, met zowel verborgen als open verlichting.

Daarom presenteren wij u de meest populaire varianten van gecombineerde plafonds van gipsplaat en stretchstoffen.

 1. Er is een doos gebouwd rond de omtrek van de gipsplaatkamer. Het PVC-linnen wordt in dit geval in de doos bevestigd, waarvan de afmetingen kunnen variëren. Er zijn echter bepaalde regels. Als u het plafond visueel omhoog wilt brengen en de schoonheid van de stof benadrukt, worden de panelen van de GCR dun. Een uitstekend visueel effect wordt bereikt wanneer schijnwerpers in de doos worden gemonteerd.
 2. Het ovaal of de cirkel in het midden van het plafond is een goed alternatief voor de gebruikelijke gipsplaatrechthoek aan de rand van de kamer. Binnenin is het spanningsweb gemonteerd. Zo'n gecombineerd plafond imiteert vaak een dag- of nachthemel. Een dergelijk plafond is echter niet geschikt voor een kleine kamer: het lijkt nog kleiner, omdat alle hoeken bedekt zijn met gipsplaat.
 3. "De tablet is 9raquo; - Dit is een interessante plafondconstructie. In het midden van het plafond is een gipsplaat gebouwd. Hier is een kroonluchter gemonteerd. De rest van de ruimte wordt ingenomen door het spanningsweb. Een verscheidenheid van een dergelijk ontwerp kan worden beschouwd als een "cirkel in een cirkel". In dit geval is er een extra doos gipsplaat geïnstalleerd langs de omtrek van de kamer.

Voordat u een gecombineerd plafond maakt, moet u de kamer vrijmaken van meubilair, gordijnen en gordijnen verwijderen, verlichtingsarmaturen en afbeeldingen, de uiteinden van de draden isoleren, de vloer bedekken met een film.

De voorbereiding van het basisoppervlak gebeurt op dezelfde manier als vóór het plaatsen van een ophanging of spanningsstructuur:

 • verwijder de oude bekledingslaag;
 • met een spatel schoon, slecht gefixeerd gips;
 • grote scheuren bedekken met stopverf op basis van cement;
 • gegrond met een coating.

Benodigde materialen en componenten

Om een ​​frame van gipsplaat te installeren, hebt u nodig:

Gecombineerde plafonds in de hal (foto die we in dit artikel hebben gepost), de slaapkamer of een andere woonkamer kan worden gemaakt van gewone gipsplaat. Als het werk in de keuken of in de badkamer wordt gedaan, geef dan de voorkeur aan de GKLV. Deze vellen hebben extra siliconenkorrels en schimmelwerende additieven, die een verhoogde vochtbestendigheid hebben.

Om een ​​stuk van de constructie te maken heb je nodig:

 • aluminium stokbrood;
 • mes voor het vullen van de doek;
 • Bevestigingsmiddelen die het stokbrood bevestigen aan de gipsplaat;
 • warmtepistool (voor eenmalig gebruik is het handiger om het te huren).

Nu moet u beslissen over de keuze van het weefselmateriaal - stof of film. De eerste is duurzamer, niet te bang voor temperatuurveranderingen, de film is aantrekkelijk door een enorme verscheidenheid aan kleuren, texturen, verhoogde vochtbestendigheid.

Ja, voordat u met de installatie begint, moet u een schema met het gewenste ontwerp op papier maken. Volg deze aanbevelingen om dit te doen:

 • meet de lengte van de muren, de hoogte van de hoeken en het midden van de kamer;
 • noteer in het diagram de hoogte van het eerste niveau (gipsplaatkist) en de afstand tussen het spanningsweb en het basisoppervlak;
 • Teken op de tekening een grenscontour tussen twee niveaus en een lijn van bevestiging van een richtend lagerprofiel in stappen van 60 cm (langs) en 40 cm (kruislings);
 • Let op de locatie van de opschorting en installatie van communicatie.

Daarna worden alle lijnen uit de tekening overgebracht naar het plafond van de muur. Vergeet niet dat de verdere loop van het werk afhangt van hoe nauwkeurig u de opmaak toepast. Het is veel gemakkelijker om een ​​skelet langs geplande lijnen te installeren. Om het schema op het plafond aan te brengen, gebruikt u een gevoerde kabel, water- of laserniveau, meetlint.

Als de rand van de gipsplaat en het spanplafond de vorm van een cirkel heeft, kan deze worden overgebracht naar het plafond door middel van een schroef die in het midden wordt geschroefd, waaraan de draad van de gewenste radius wordt bevestigd met een potlood aan het uiteinde. Om gebogen lijnen aan te brengen, is het noodzakelijk om een ​​werkstuk te maken van een dicht karton en het op het plafond te omcirkelen.

Het ontwerp van gecombineerde plafonds kan verschillen. Vaak is de keuze van een geschikte optie afhankelijk van je verbeeldingskracht en professionele vaardigheden (als je van plan bent het zelf te monteren).

Allereerst moet u ervoor zorgen dat gaten voor bevestigingsmiddelen in het geleideprofiel worden gemaakt. Hun stap moet van 0,3 tot 0,4 meter zijn. Als er geen zijn, moet je een oefening gebruiken en ze zelf maken.

Bevestig de onderkant van het startprofiel aan de eerder aangebrachte markeringslijn. Boor gaten in de gemarkeerde plaatsen voor het bevestigen en fixeer het ondersteunende profiel rond de omtrek van de kamer, met behulp van uitlopende pluggen.

Breng op het contour van de grens van de spanning en het verlaagde plafond van het basisoppervlak het geleideprofiel in. Als je het wilt buigen, moet je sneden maken aan de andere kant en het in de juiste richting buigen. Ophangen op de gemarkeerde plaatsen.

Trek nu het nylondraad voor de plafondprofielen en steek ze in de geleider. Bevestig de suspensies. Aan de uiteinden van de draagprofielen moet een afgesneden rail worden bevestigd. Het moet de contour van het UD-profiel dat op het plafond is bevestigd nauwkeurig herhalen. Bereid segmenten van het plafondprofiel voor. Hun lengte moet overeenkomen met de hoogte van de gipsplaat. Knip aan één kant de zijdelen af.

Verbind de onderste en bovenste geleideprofielen. Om dit te doen, moet het segment van boven in het geleiderprofiel worden geplaatst en van de bodem worden vastgeschroefd door een vlak dat is gevormd na het verwijderen van de jumpers.

Na het installeren van het gipskartonframe, zou u de installatie van communicatie moeten doen. De draden worden in een geribbelde kunststofbuis geplaatst en aan het basisoppervlak bevestigd, waarbij pennen achterblijven op de plaatsen waar de installatie van de armaturen is gepland. Deze werken worden uitgevoerd na een stroomstoring in de kamer.

Dit werk moet met een assistent worden uitgevoerd, omdat gipsplaten een vrij zwaar materiaal zijn en het zeer moeilijk is om alleen met de bevestiging om te gaan. Het eerste blad wordt in de hoek van de kamer bevestigd. Indien nodig wordt een contour op het vel aangebracht door de sjabloon en worden de nodige details uitgesneden. Schroeven van zelftappende schroeven worden in het materiaal verdiept, maar niet te hard om niet te scheuren. Het tweede blad is bevestigd aan de resterende helft van het profiel, waarop het eerste canvas is bevestigd.

Tussen de muur en gipsplaat is het nodig om een ​​opening van ongeveer 0,5 cm te laten, net zoals het hele gebied is afgeschermd. Nu kunt u de gipsplaten bevestigen aan het verticale deel van de doos. Op kromlijnige secties is hij gebogen, waarvoor vanaf de achterkant ondiepe sneden worden gemaakt.

Na het karkasplaten, is het noodzakelijk om de verbindingen tussen de bladen en de muur te lijmen met een lint-serpyanka. Breng de stopverf in de openingen en bevestigingspunten aan met een kleine spatel. Overlap de verticale en horizontale delen van de doos met glasvezel. Maak op overlappende plaatsen een inkeping met een briefpapier en verwijder het overtollige.

Het is tijd om gaten te maken voor de lampen. Om dit te doen, zal je een beetje nodig hebben. Shpaklyuem oppervlak van de afwerklaag, een dikte van niet meer dan een halve centimeter. Wanneer de verbinding volledig droog is, schil het dan met fijnkorrelig schuurpapier.

Verwijder stof van het oppervlak met een stofzuiger of een droge doek. Breng tenslotte de aflak aan. In de regel is het gecombineerde plafond bedekt (gipsplaatdeel) met acrylcompositie.

Experts raden aan om een ​​film met harpoenmontage te kiezen: deze wordt als de meest betrouwbare beschouwd. Markeer het niveau van de baan op het verticale deel van de gemaakte doos. Bevestig op deze lijn het stokbrood met een stap van 7 cm. Als een kromlijnig ontwerp is gepland, maak dan insnijdingen op het profiel, schuur het met schuurpapier of vijl en buig het in de gewenste richting.

Met een warmtepistool verwarm je de kamer tot 40 ° C en vouw je het canvas uit. Als het glanzend is, draag dan handschoenen zodat er geen sporen achterblijven. De doek mag niet in de buurt van het warmtepistool komen - het kan donkere plekken zijn. Wanneer de ruimte opwarmt tot 60 ° C, wordt de harpoen van de basishoek van het canvas (die de fabrikant aanduidt) gevuld met een stokbrood. Ook wordt de tegenovergestelde diagonale hoek vastgelegd en vervolgens de twee overgebleven.

Daarna zou je moeten beginnen aanhalen in de harpoen stokbrood rond de omtrek van het niveau. Verwarm vervolgens het volledige oppervlak met een warmtepistool. Laat u niet ontmoedigen als u na het voltooien van de installatie rimpels op het oppervlak ziet - ze kunnen gemakkelijk worden gladgestreken door het gebied met de substandaard opnieuw te verwarmen.

Het is niet eenvoudig om een ​​gecombineerde structuur te creëren uit gipsplaat en stretchstof. Dit proces is arbeidsintensief en vereist niet alleen theoretische kennis, maar ook praktische vaardigheden. We hopen dat de bovenstaande aanbevelingen en foto's u zullen helpen om met dit werk om te gaan en het kwalitatief te vervullen.

Gecombineerd plafond: gipsplaat en spanning

 • Crème voor exotische voetschimmel
 • Capsules van parasieten
 • Complexe Sustalife voor gezamenlijke restauratie

GCR en PVC-linnen voor het plafond zijn recentelijk in toenemende mate gebruikt. De combinatie van gipsplaat en spanplafond is een vrij populaire vorm van decoratie, omdat op deze manier het mogelijk is om originele multi-levelontwerpen te creëren en interessante ontwerpideeën te implementeren.

Voor- en nadelen van gecombineerde plafonds

Installatie van een spanningsdoek en een doos van GKL aan het plafond is niet voor niets populair, omdat het een aantal onmiskenbare voordelen heeft, waaronder:

 1. Verscheidenheid aan vormen. Op deze manier is het mogelijk om niet alleen standaardconstructies met gipskarton en een stretch-coating aan de binnenkant te maken, maar ook schilderachtige labyrinten van GKL, interessante figuren omlijst met glanzende, sprankelende spiegelfilm.

Van de nadelen van deze methode zijn de plafondafwerkingen:

 1. Daling in hoogte. Zoals bij elk ontwerp met twee niveaus, duurt het gecombineerde plafond minstens 10 cm. En als je van plan bent schijnwerpers te installeren, dan heb je alleen voor het eerste niveau 10-15 cm nodig.

Als je toch besloten hebt om een ​​plafond met twee niveaus uit te rusten met gipsplaat en een stretcher, weeg dan noodzakelijkerwijs alle voor- en nadelen.

Gecombineerde plafondontwerpopties

De combinatie van elastische stoffen en opgehangen gipsplaatstructuren aan het plafond met een succesvolle combinatie kan verbluffende optische effecten creëren. Beschikbaar voor de implementatie van fantastische opties - beide met verborgen en open achtergrondverlichting.

 • Vak GCR rond de omtrek van de kamer. In dit geval wordt het PVC-linnen in de doos bevestigd. De afmetingen van de laatste kunnen variëren. Maar er zijn bepaalde regels. Dus als u het plafond een beetje visueel wilt verhogen en de schoonheid van de brancard wilt benadrukken, dan moeten de zijpanelen van de GKL dun worden gemaakt. Een goed visueel effect wordt bereikt als schijnwerpers in de doos worden gemonteerd.

De eenvoudigste optie, die zelfs een beginneling kan maken, is een ontwerp met een gipsplaatdoos rond de omtrek van de kamer.

Voorbereidende werkzaamheden vóór de installatie van het gecombineerde plafond

Van te voren moet je de ruimte vrijmaken van grote meubels, gordijnen verwijderen, schilderijen en verlichting, de uiteinden van draden isoleren, de vloer op de vloer leggen met film of kranten.

 1. Verwijder de oude tegenoverliggende laag.

Op voorraad met componenten voor het monteren van opgehangen en spanplafonds. Om een ​​frame voor gipsplaatconstructie te installeren, hebt u nodig: profielstart (gids) - UD, profieldrager (plafond) - CD, connector met één niveau ("krab"), schroeven, geëxpandeerde deuvels.

Samengestelde plafondtekening en oppervlaktemarkering

Alvorens verder te gaan met het werk, is het noodzakelijk om een ​​schema van constructie op het blad te maken, waarvoor we de volgende instructie volgen:

 1. We meten de lengte van alle wanden, de hoogte van alle hoeken en het midden van de kamer.

Vervolgens brengen we alle lijnen over van de tekening naar de muren en het plafond. Van de juistheid van de markering hangt de hele verdere loop van het werk af. Op de gemarkeerde secties is het veel gemakkelijker om een ​​frame te installeren, en dit zal het hele proces enorm versnellen. Om dit te doen, gebruiken we een meetlint, een gevoerde verflijn en een laser- of waterniveau.

 • Lees de recensie van een uitgebreide remedie tegen aambeien Proctolol
 • Hoe gewicht te verliezen met 20 kg - echte beoordelingen over Guarchibao

Montagetechniek voor het gecombineerde plafond

Controleer voordat u het geleiderprofiel bevestigt of de gaten voor de bevestigingen zijn gemaakt in stappen van 0,3 - 0,4 meter. Als dat niet zo is, doe het dan zelf met een oefening.

 • Breng de onderkant van het startprofiel aan op de markeringslijn. Maak potloodstrepen door de gaten voor bevestigingen aan de muur.

Het frame van een samengesteld plafond inkorten met gipsplaat

Voordat het frame wordt bekleed met gipskarton, moet het materiaal worden aangepast aan de temperatuur en vochtigheid in de kamer, zodat het binnen kan worden achtergelaten tijdens de installatie van het frame. Houd de bladen in een verticale positie ten strengste verboden. Hierdoor kunnen ze vervormen.

 1. We fixeren het eerste blad in de hoek van de kamer met schroeven. Als het gebied van het niveau in de hoek kleiner is dan het gebied van het vel, plotten we eerst de contour en sneden de delen eruit. Houd er rekening mee dat de zelftappende schroeven moeten worden verdiept in het materiaal, maar overdrijf het niet om het niet te breken.

Hoe PVC-linnen op het gecombineerde plafond te bevestigen

Om met dit materiaal te werken, hebt u een luchtverhitter nodig. Het wordt aanbevolen om een ​​film te kiezen met harpoenachtige bevestiging, omdat deze als de meest betrouwbare wordt herkend. Bovendien kan een dergelijke film zo nodig eenvoudig worden gedemonteerd en opnieuw worden geïnstalleerd.

 • We markeren het niveau van de canvasplaatsing op het verticale gedeelte van de doos van de GCR.

De specificiteit van de installatie van stoffen doek op het gecombineerde plafond

Om het spanplafond van de stof te fixeren, is geen speciale uitrusting vereist en wordt de plaat in deze volgorde gefixeerd:

 1. We fixeren het profiel voor de clip-on bevestiging van de doek op het gemarkeerde niveau aan het verticale deel van de gipsplaatkast met zelftappende schroeven.

Hoe een gecombineerd plafond te maken - kijk naar de video:

Uitrusting gecombineerd ontwerp met gipskarton en spanplafond - het proces is arbeidsintensief, complex en vereist bepaalde kennis en vaardigheden. Om het werk zelf te doen, moet je kwaliteitsmateriaal oppakken, een nauwkeurige lay-out maken, de juiste markering aanbrengen, een betrouwbaar frame maken, de platen van gipsplaten op de juiste manier fixeren en met inachtneming van alle technologische nuances aan het canvas trekken. De resulterende aanbevelingen, instructies en foto's van gipsokartonnyh op twee niveaus en spanplafonds helpen u niet in de war te geraken in processen en de installatie zelf uit te voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

52 − 48 =