Keukens beige in de interieurfoto

Keukenontwerp in beige tinten (foto)

Een enorm palet van beige tinten maakt deze kleur vaak ideaal voor het modelleren van het ontwerp van uw keuken.

Het kan op verschillende manieren worden verslagen - het beige kan streng en zacht, gezellig en "speels" zijn, warm en koel, het kan met voordeel de heldere details van de headset benadrukken. Als u, door het kleurbereik van de keuken te kiezen, de beige kleur koos, heeft u niet verloren.

Voors en tegens van de keuken in beige kleur

Waarom is beige zo populair en vaak gebruikt in het verfraaien van keukens?

Het antwoord is simpel - het heeft veel voordelen:

 • Dit is een universele kleur. Beige ziet er geweldig uit in elke stijl, of het nu gaat avant-garde, classicisme, minimalisme of de nu populaire hi-tech.
 • tinten beige afgespeeld, kunt u een warme, gezellige keuken te maken, omdat beige wordt geassocieerd bij mensen met een aangenaam smakende crème brulee, 's ochtends koffie, zoete karamel en andere watertanden "goodies".
 • Beige buren met andere kleuren in het interieur, gunstig benadrukken of dempen.
 • Zoals u weet zijn de lichtkleuren "vol", dus beige is de beste oplossing bij het ontwerpen van een kleine keuken. Visueel zal deze kleur de ruimte vergroten en ruimer maken.
 • Beige - neutrale kleur, hij gedraagt ​​zich sussend, stemt zijn gedachten af ​​op positief, wat belangrijk is voor de moderne mens.
 • Beige is geschikt voor zowel zonnige als lichte keukens, en voor schaduw en verstoken van zonnewarmte.
 • Met de selectie van bijbehorende kleuren en heldere accessoires die u zelf kunt verwerken, omdat de beige kleur in dit opzicht niet veeleisend is, met uitzondering van sommige kleuren.

Ja, de beige kleur in het interieur van de keuken heeft veel voordelen, maar het heeft een aantal nadelen die verloren gaan tegen de achtergrond van de voordelen:

 • Lichte kleur - cognac, maar omdat de beige keuken u dagelijks grondig moet reinigen. Zelfs de geringste donkere plek op de beige vloer springt onmiddellijk in het oog.
 • Veel mensen beschouwen beige als saai en oninteressant, Omdat het vaak wordt gebruikt in het ontwerp van keukens en interieurs van andere kamers. Maar zet er niet meteen een kruisje op.

Hier misschien en alle nadelen van de beige keuken. Mee eens, de voordelen zijn veel groter.

Beige wordt vaak gebruikt als basiskleur bij het maken van een binnenkeuken, dus vaak zijn de wanden van de keuken ook in een beetje beige.

Zoals we al hebben gezegd, is het palet van deze kleur veelzijdig en uitgebreid: de kleur van ivoor, koffie met melk, stro, creme brulee en anderen behoren tot de beige.

Als u een achtergrond in crèmetinten kiest, moet u eerst nadenken over hoeveel uw keuken is aangestoken:

 • Als de ramen aan de zonzijde staan, is het tussen 1000 tinten beige beter om koele kleuren te kiezen: bijvoorbeeld grijsachtig of olijfbeige.

 • Voor keukens met ramen aan de noordkant van het gebouw die slecht verlicht zijn, kiest u voor ivoorbehang, gesmolten melk en andere warme tinten.

Textuur is ook afhankelijk van het licht en de "heat" Keukens: fleece, met een bolle ornament behang is het beste om te kopen voor "northern" keukens, terwijl de gladde het behang zal kijken perfect in een goed verlichte keuken aan de zuidzijde.

Denk er bij het modelleren van het interieur aan of je een monochrome beige keuken nodig hebt, dat wil zeggen dat het volledige interieur van de kamer in dit geval strikt in beige tinten wordt uitgevoerd.

Als je dit precies wilt, is het de moeite waard om een ​​paar beige tinten te kiezen om de keuken gezellig te maken.

Bijvoorbeeld, behang moet anders van kleur zijn dan de keukenset of huishoudelijke apparaten, anders dreigt uw kookgevaar saai en niet-voorbereidend te worden. Kies een achtergrond die een beetje lichter of iets donkerder is dan de kleur van het meubilair in de keuken.

Als de keuken beige wordt ingesteld, is het niet nodig om te plakken over de muur behang flashy kleuren - ze absorberen alle beige, en de kamer zal zijn charme en charme verliezen.

Het interieur moet alles harmoniseren, inclusief de vloerbedekking moet worden gecombineerd met het hoofdkleurenschema.

Tip! Beige is goed te combineren met natuurlijke "natuurlijke" kleuren - hout, steen enzovoort. Daarom, als u de kleur van de vloerbekleding kiest, kiest u de kleuren, dan zult u zeker winnen.

De ideale variant van een vloerbedekking voor beige keuken - een laminaat in kleur van een vers gesneden hout. Hij zal de keuken warmte en comfort geven. De kleur van de boom hangt in dit geval af van de schaduw van het behang en het meubilair: met een lichte romige tinten, is een donkere boom goed gecombineerd, maar met donkere, integendeel, hij is licht.

Het ziet er goed uit in de beige keuken en lichte tegels, maar alleen als de keuken zonnig en warm is. Anders zal het bolwerk van koken en gezelligheid eerder denken aan de operatiekamer.

Afhankelijk van de kleur van het aanrecht en meubels, kunt u ook een marmeren tegel, grijs, beige of in sommige gevallen zelfs in de buurt van zwarte tinten kiezen.

Zoals we al zeiden, is de beige kleur in perfecte harmonie met natuurlijke kleuren, en daarom zal de kleur van steen of hout een win-win-optie zijn bij het kiezen van de kleur van het tafelblad.

Ziet er goed uit en het "werkveld" van donkere (tot zwarte), rode, oranje of rijke karamel schaduw.

Een schort voor een beige keuken kan zowel een gewone witte kleur hebben als sappig, fel oranje, rood en violet, op voorwaarde dat elementen van een dergelijke kleur zich in een interieur bevinden. Zulke originele inzetstukken maken de beige keuken licht en ongewoon, geven hem energie en leven.

Het keramische schort, porselein, kunstmatig verouderde oppervlakken ziet er ook goed uit.

Bij het kiezen van accessoires of mixer beige keuken richt zich vooral op de stijl van het interieur, als het - high-tech, en de wastafel en verbindingen en sanitair moet worden in een moderne stijl, de kleur van staal of chroom.

Als je keuken wordt uitgevoerd in een van de klassieke stijlen, zullen gele of koperen bronzen metalen oppervlakken er beter uitzien.

De kap moet als hulpelement in elke keuken aanwezig zijn. Maar het zou zo onopvallend mogelijk moeten zijn. Idealiter, als de kleur en stijl van het ontwerp, past het in de keuken set.

Als de keuken in een moderne stijl is gemaakt, kan de kap worden geïnstalleerd zonder onnodige elementen, eenvoudig, met duidelijke lijnen, metaalachtige kleur (als er geen mogelijkheid is om het te verslaan en het "onder de koptelefoon" te maken).

Voor klassieke stijlen, zullen kappen versierd met ornamenten, monogrammen, afgeronde vormen, met een koper en goudkleurig decor geschikt zijn.

In tegenstelling tot de kap, de koelkast en alle andere huishoudelijke apparaten voor beige keukens, is het beter om een ​​andere kleur te kiezen: massief beige is een borstbeeld.

Als je een beige keuken met heldere tonen wilt toevoegen, koop dan een koelkast met rode, blauwe of andere felle kleuren. In dit geval zal hij elk helder accent van de keuken "solderen" of aanvullen, bijvoorbeeld stoelen of werkbladen met dezelfde heldere kleur.

Als u de tederheid en warmte in de keuken wilt behouden, dan is uw keuze in dit geval een koelkast in witte of beige kleur.

Maar wees voorzichtig - de verkeerde kleur van de technologie kan de keuken bederven: een bleke of te gele beige tint kan de koelkast een "leeftijd" of "leeftijd" geven voor uw meubels.

Een stalen of zilveren koelkast moet worden genomen voor het geval er iets anders van dezelfde kleur in de keuken is. Anders zal het de charme en charme van het beige interieur vernietigen. Als de keuken in een klassieke stijl is gemaakt, is een te kopen zilveren koelkast ongewenst.

Natuurlijk kunnen beige meubels ook beige meubels zijn. Het belangrijkste is dat de kleur van de koptelefoon, tafel en stoelen in tint verschilt van de kleur van de muren en de vloer, zodat ze niet kunnen worden samengevoegd. Maar ook gekleurd meubilair ziet er organisch uit.

Een zeer populaire moderne oplossing is een combinatie van "lichte bovenkant en donkere bodem". Natuurlijk is licht een beige, maar een donkere bodem kan afhankelijk zijn van uw kleurvoorkeuren. In het geval van beige keukens is donker bruin, zand, grijs of zwart, vaak violet, rood en andere kleuren.

Besteed aandacht aan de textuur en het materiaal waaruit het meubilair is gemaakt:

 • voor de keuken in de klassieke stijl is er niets beters dan houten tafels en stoelen;
 • voor moderne keukens passen glazen tafels of tafels "onder de steen" met een glanzend oppervlak;
 • in grote keukens zien knusse banken er goed uit;
 • stoelen in een klassieke of in historische stijl uitgevoerde keuken kunnen een paar kussens van een eenvoudige doek gooien.

De combinatie van beige in het interieur van de keuken

Beige kleur is "trouw" aan vele andere kleuren, harmonieert vaak harmonieus en aangenaam. Maar er zijn ook tinten waarmee de beige niet "vrienden wil zijn". Overweeg verschillende opties voor het combineren van kleuren.

 • Bruin en beige - een van de beste combinaties. In de keuken, gemaakt in dergelijke kleuren, wil je gewoon gaan zitten en een kop aromatische koffie drinken, een stukje chocolade bijten. Het maakt niet uit welke bruine kleur je kiest - donker of licht.
 • Wit en beige - de beste optie, eenvoudig uit te voeren. Kies gewoon geen koele witte kleur, anders wordt de keuken ongemakkelijk.
 • Grijs en beige - een goede combinatie voor zowel klassieke interieurs als modern. Het onopvallende en delicate grijs past perfect bij het zachte beige.
 • Groen en beige - hier moet je voorzichtig zijn. Omdat een blonde niet past in elke groene tint en in een beige keuken, kun je niet altijd groen gebruiken. Als het groen zorgvuldig wordt geselecteerd, creëert dit een aangename omgeving voor het zomerbos of de weide. Anders ziet de keuken er vies uit (dit geldt in de eerste plaats voor onverzadigde groene bloemen).
 • Zwart en beige - Stijlvol en eenvoudig. De keuken, gemaakt in dergelijke kleuren, ziet er zeer helder en modern uit. Maar de hoofdregel bij het gebruik van dit kleurenschema is om de beige te domineren.
 • Rood en beige - de keuken in dit bereik, afhankelijk van de schaduw van rood, ziet er spectaculair en sappig uit, maar verliest niet zijn elegantie.
 • Oranje en beige - ook een goede combinatie, op voorwaarde dat de tinten correct zijn gekozen. Het is beter als er niet veel oranje is (als het een feloranje kleur heeft), maar dergelijke accenten zullen de beige keuken doen herleven.
 • Blauw en beige - een goede combinatie, als de blauwe tint hemels is. Donkerblauw, bijna blauw, kleur in combinatie met beige kan het beste worden vermeden om te gebruiken - in dit geval ziet het beige er vies en dof uit.

Ontwerpers schatten dat beige meer dan 1000 variaties kent, van bijna wit tot en met een donkere crème, die op verschillende manieren met andere kleuren worden gecombineerd.

Om fouten te vermijden bij het kiezen van kleuren voor de keuken in beige tinten, gebruik dan het kleurenwiel, het evalueren van hoe een bepaalde kleur mengt met de geselecteerde kleuraccenten.

Houd daarbij rekening met het principe dat er aan de onderkant van de kamer meer donkere kleuren moeten zijn die lichter worden naar het plafond (vooral belangrijk voor een beige monochrome keuken).

En vergeet niet - de keuken in de kleur "beige" vereist dat er leuke kleine dingen die haar warmte en een soort charme. Het zou kunnen zijn uren, ingelegd granen of koffie, servetten met het beeld van een kopje koffie, een kom met warm "eetbare" print of zachte kussens op de stoelen met een patroon cupcakes.

Beige keuken in de binnenlandse foto

Beige kleuren in de inrichting van de keuken zijn al lang klassiekers geworden. Deze kleur geeft tegelijkertijd het interieur, de strengheid en zachtheid. De schakeringen van de beige zijn enorm, dus je kunt gemakkelijk de juiste toon kiezen. Deze kleur is populair als basis, waartegen de decoratieve elementen bijzonder helder lijken. Hier zijn enkele foto's van de beige keuken in het interieur van het appartement. En nu meer over de kleur en de toepassing.

Beige keuken in beige tonen in een moderne stijl

Beige kleur als dominant in de afwerking - een moderne trend, relevant in 2017. Deze schaduw is eenvoudig genoeg om te gebruiken, omdat hij gecombineerd wordt met de meeste kleuren, een dergelijk interieur is moeilijk genoeg om te bederven met een voorzichtige combinatie. Er zijn ook tegenstanders die hem saai vinden. Hoe waar is dit?

Dus een beetje over de kleur zelf. In het hart van de beige zijn twee kleuren: lichtbruin en wit. Klassiek beige is niet van toepassing op het warme of koude kleurenpalet, dus dit is een uitstekende basis voor elk interieur.

Verschillende tinten beige in het ontwerp van de keuken

Licht beige interieur in de keuken

Sommige beige tinten vereisen echter nog een voorzichtiger houding. Er zijn koude tonen met een mengsel van grijs of groenig en warm met de toevoeging van een gouden of roze tint. Hier zijn slechts enkele voorbeelden van beige tinten:

Afhankelijk van de tintkeuze, moet u niet alleen de helderheid, maar ook de "temperatuur" van andere kleuren kiezen.

Karamelbeige in het interieur van een kleine keuken

De combinatie van beige en groen in het interieur van de keuken

Tarwe beige in het interieur van de keuken

Belangrijk! Naar de keuken in beige tinten ziet er niet al te koud uit, je kunt geen grijze tinten aan de noordkant gebruiken. Het is beter om voorkeur te geven aan karamel of perzik.

Let op de kwaliteit van niet alleen natuurlijke, maar ook kunstmatige verlichting. Voor beige bloemen in het interieur, is het beter om lampen met geel licht te selecteren - de fluorescerende lampen van het blauwe en witte spectrum zorgen ervoor dat de kamer "cool" is.

Combinaties van beige in het interieur van de keuken

Interessant, maar beige - een van de weinige kleuren waarin je de keuken volledig kunt versieren van decoratie tot meubels. Om meubels niet te laten samensmelten met de vloer en muren, is het aanbevolen om verschillende tinten te gebruiken om te spelen op het contrast van beige en koffie of chocoladetonen. Het is gebruikelijk om vensters, werkbladen en afzonderlijke delen van een keukenset te onderscheiden. Lichte kleuren moeten overgelaten worden aan de vloer en muren.

De combinatie van beige en wit in het interieur van de keuken

Donkere beige kleur in het interieur van de keuken

Belangrijk! Hoe kleiner het gebied van de keuken, hoe minder opvallend het contrast zou moeten zijn. Wenge in combinatie met beige ziet er bijvoorbeeld alleen goed uit in ruime kamers.

Voor moderne keukens in loftstijl is een combinatie van crème en grijs, met name de metaaltinten, perfect. Dit kleurduo is redelijk rustig en praktisch, het is geschikt voor keukens van alle groottes. Het ziet er goed uit grijze vloer in combinatie met beige muren.

Crème met rood - een optie voor de vetgedrukte tekst. Het is belangrijk om het niet te overdrijven met vurige tinten. Gebruik ze als decoratieve elementen. Bordeaux als een donkerdere en vreedzamere schaduw van rood ziet er goed uit in gordijnen en als ornament op behang. Zo'n combinatie draagt ​​een geest van aristocratie.

Keuken in beige en rode kleur

Beige combineert perfect met tinten groen en blauw. Deze natuurlijke kleuren worden vaak gebruikt om kamers in ecostijl en hightech-stijl te decoreren. Voor de eerste variant overweegt groen, terwijl voor de tweede variant - blauw.

Paars voegt aan het interieur een sfeer van mysterie en originaliteit toe in één fles. U kunt het beige in evenwicht brengen met een zachte lavendelschaduw of als een accent in de binnenste weelderige amethist of bosbessen tonen. Kijk hoe het eruit zal zien in het keukeninterieur van 2017, je kunt op de foto.

Een complexe, maar ongelooflijk effectieve combinatie: beige en zwart. Meest gebruikte kleuren: "nat asfalt" en grijs-leisteen.

Belangrijk! Zwart is een te actieve kleur. Gebruik het zorgvuldig - in lijnen en ornamenten. Beige moet dominant blijven.

De combinatie van beige en wit is een van de meest populaire kleurenoplossingen. Wit en zijn tinten worden vaak gebruikt in de vorm van tafelbladen, gordijnen of behang. Deze tandem wordt meestal gebruikt in kleine kamers, waar donkere tinten gewoon niet op hun plaats zijn.

Voor- en nadelen van de keuken in beige kleur

Beige in het interieur van de keuken is niet alleen erg populair geworden, en dat is waarom:

 • Neutrale schaduw is perfect te combineren met andere kleuren, niet verdrinken en niet onderbreken, dus het is geschikt voor elk interieur.
 • Het past goed in kleine keukens, waardoor ze ruimer en verser worden.
 • Beige telt meer dan een dozijn tinten, die met een bekwame combinatie elke keuken doen herleven.
 • Rustige en aangename kleuren irriteren de ogen niet, kalmeren en brengen comfort en warmte in de atmosfeer van de kamer. Koffie en bruine tinten zien er erg smakelijk uit.

Er zijn niet veel nadelen in de run, maar het is het vermelden waard:

 • Het wordt erg snel vuil, dus je moet elke dag schoonmaken.
 • Populariteit speelt een wrede grap - je zult niemand verrassen met beige.

Belangrijk! Naar de keuken ziet er niet banaal uit, combineer beige met heldere en niet-standaard kleuren, wees niet bang om te experimenteren.

Beige is al neutraal, maar in de Provence wordt het nog meer shabby en witachtig. Kies de beige dichter bij lichte houtachtige kleuren. Gebruik natuurlijk hout of fineer in de afwerking van de headset. De deuren van de lockers kunnen worden versierd met glazen inzetstukken of in plaats daarvan kunnen ze linnen of katoenen gordijnen gebruiken - net als in een dorpshuis. De gerechten komen hier naar voren en vormen een volwaardig onderdeel van het interieur.

De muren zijn afgewerkt met beige stucwerk of zijn bedekt met behang van dezelfde tint met een klein onopvallend patroon. Neutraal beige kan worden verdund met terracotta en steenrood.

De eethoek kan zowel in contrasterende kleuren worden uitgevoerd, met behulp van donkere rassen van een boom met een chocoladekleurige tint of wengé, en lichte kleuren. Het ziet er in deze context mooi uit, een combinatie van wit en crème. Idealiter, als de eettafel en stoelen overlappen in kleur en textuur met een aanrecht op het keukenschort.

Donkere gordijnen kunnen worden gebruikt voor gordijnen. Als de keuken klein is, stop dan bij de lichtgordijnen. Patronen op textiel kunnen worden behouden in terracotta, rode en rode tinten. De Provençaalse geest geeft echter het beste een lavendelkleur weer in combinatie met een romige kleur - combineer deze tinten.

Beige keuken in klassieke stijl

In de klassieke versie van het interieur van de keuken kunt u alleen beige tinten gebruiken. Een volledig monofone kamer ziet er alleen goed uit als deze klein is. Voor ruime keukens zijn zelfs kleine insluitingen van andere kleuren van vitaal belang. De meest populaire combinatie in de klassiekers: beige en bordeaux. In dit geval worden donkerrode kleuren hoofdzakelijk gebruikt in textielelementen.

In het klassieke interieur, ondanks de overvloed aan lichte kleuren, veel minder lichtheid en gratie dan in dezelfde Provence. Houten serie headset ziet er onhandig - kleuring niet opslaan in een van de tinten beige gordijnen al te zwaar en duur tegel schort voegt onnodige stijfheid. Gebruik in het interieur vaak houten panelen voor wanddecoratie en decoratieve hoekkussens. Ontmoet vaak het houtsnijwerk op de details van hout.

Op een beige achtergrond zien de Wenge en andere donkere houtsoorten er spectaculair uit. Donkerbruin versierde werkbladen en een dinerset. Mooi uiterlijk en de omgekeerde optie - een crèmekleurige bovenkant (of bekleding van stoelen) en donkere uitgesneden poten.

Moderne ontwerprichtingen in het interieur kunnen van buitenaf radicaal van elkaar verschillen, maar u kunt een aantal veelvoorkomende functies vinden. Een daarvan is het gebruik van beige tinten.

De headset combineert comfort, gemak, minimalisme in decoratie en moderne technologie. Moderne trends, soms zelfs uitgedrukt in een futuristische stijl, zijn terug te voeren op glanzende oppervlakken, strikte geometrische lijnen. Beide opties zijn relevant in 2017. Behalve beige zijn er ook andere populaire kleuren: grijs, metallic, zwart, bordeauxrood, wit, sappige tinten groen, felblauw. Werkbladen zijn vaak gemaakt van glas of hebben een glanzend oppervlak.

Bij de decoratie van muren wordt bijna geen behang of gips aangebracht, het oppervlak is in geschikte kleuren geverfd. Vaak worden de muren gecombineerd: een van hen is gemaakt in een contrast en een helderdere kleur tegen een kalm beige dominant. Dit accent kleur kan in combinatie met een schort of decoratieve elementen van het interieur: textiel, vazen, schalen, enz. Kan worden gebruikt als pastel kleuren en rijker accent muren :. Bourgondië, karmijn-rood, turkoois en zelfs zwart.

In plaats van de muur kan de kleurenfocus worden verschoven naar het platform. Overigens worden keramische tegels voor de decoratie steeds minder gebruikt. Het meest populaire glas (glanzend, mat, in kleur, met fotodruk, etc.), het originele uiterlijk en de spiegel. Maar het is de moeite waard om te begrijpen dat ze in de keuken heel vaak moeten worden gewassen.

In moderne, vooral minimalistische stijlen worden gordijnen of jaloezieën gebruikt in plaats van gordijnen op ramen. Het is handig en compact.

Moderne ideeën over het gebruik van beige in het interieur van de keukens zijn behoorlijk divers. Zelfs als u nog niet eerder het ontwerp hebt gebruikt, kunt u beginnen met de schakeringen van de beige, omdat de kans dat u deze kleur met een onjuiste combinatie of een mislukte verhouding bederft uiterst klein is.

Beige keukenregelscombinatie en ontwerpideeën

Ondanks het feit dat ontwerpers dapper heldere, spectaculaire paletten voor het interieur bieden, geeft de traditionele beige keuken zijn posities niet op. De populariteit van beige in de keuken is onmiskenbaar en suggereert de niet-willekeurigheid van deze keuze.

Klassieke lichtbeige keuken

Inderdaad, voor een groot aantal mensen is de overheersende neutrale kleur aangenaam, ze zijn comfortabel in een discrete reeks romig-zanderige kleuren. Aan de ene kant worden alle beige tinten gezien als de kleuren van de natuur - zand, hout, verbrand gras. Ze dragen de stempel van herfstwarmte, zomerhitte of koelte van het oude bos. Aan de andere kant wordt beige in de keuken geassocieerd met veel heerlijke lekkernijen - chocolade, koffie, noten, gebak, karamel. Voor fans van geurige en krokante goodies zijn deze tinten vol van goddelijke charme.

Hoe de juiste beige toon te kiezen, of andere kleuren in het interieur van de keuken moeten worden opgenomen, waar moet op worden gelet bij het kiezen van meubels? Welke actuele ontwerpstijlen zien er goed uit in beige? Overweeg alle nuances van het gebruik van deze elegante kleur in het ontwerp van de keuken.

Keuken in beige tinten

Wie kiest er overwegend voor het beige interieur van de keuken? Deze mensen zijn evenwichtig, positief, hechten veel belang aan comfort en vrede, in staat om het huis met warmte te vullen. Natuurlijke houttinten en kruiden helpen de beige keuken om te toveren in een lichte, gezellige hoek, waarin een vriendelijke familie zich graag zal verzamelen.

Wat betreft de grootte van de keuken: een ruime kamer in beige tinten ziet er nooit koud en staat uit, en een kleine kamer met een keuze aan lichte kleuren wordt ruimer.

Beige keuken gecombineerd met blauwe stoelen

De beruchte eentonigheid en niet-pressiviteit die aan de beige kleur wordt toegeschreven, kan alleen ontstaan ​​als het gebruik ervan uiterst onsuccesvol is. De juiste combinatie van tinten creëert een lyrische sfeer en een contrasterende omgeving met andere kleuren vult het interieur met drive, levende energie. En met beige worden bijna alle kleuren gecombineerd - hij heeft tenslotte zoveel tinten!

Van bijzondere waarde in de keuken is de harmonie en warmte die deze niet-opdringerige interieurs doordrenken. En ten slotte trekt een speciale "zoetwaren", de charme van cacao, kaneel en notenboter, cappuccino en amandel, die de keuken lijken te vullen met de geur van oosterse snoepjes, de geliefden aan om met een kop koffie te zitten.

Beige in combinatie met lichtgroene kleur

Dus, aan de voordelen van beige in het ontwerp van de keuken kan worden toegeschreven:

 1. kalmerende invloed op de psyche;
 2. gevoel van comfort en ruimte in de kamer;
 3. veelzijdigheid in kleurencombinaties;
 4. behorend tot een warme schaal;
 5. zoetwaren en natuurlijke verenigingen.

Het lijkt erop dat deze universele kleur, die een klassieker is geworden, geen nadelen heeft, maar het is de moeite waard om enkele problemen te noemen.

Met een monochroom ontwerp in een neutraal kleurengamma bestaat altijd het gevaar dat het interieur saai en uitdrukkingsloos wordt, dus het is heel belangrijk om de juiste kleur te kiezen en accenten te gebruiken. Bovendien is het niet alleen een populaire, maar redelijk afgezaagde oplossing en om de beige keuken origineel te laten lijken, hebben we een onconventionele, creatieve ontwerpbenadering nodig.

Oranje decor op beige keuken

Beige kan zijn tint veranderen in smerig bij slecht licht of in combinatie met sommige kleuren. Tegen de achtergrond van elegante beige gekleurde oppervlakken, in tegenstelling tot felgekleurde tekeningen in verschillende kleuren, is het zeker onaanvaardbaar om eruit te zien als een hoop huishoudelijk gerei of een gebeitste top.

Samengevat zijn de tekortkomingen in de beige keuken de volgende:

 1. het is moeilijk om banaliteit in het ontwerp te vermijden;
 2. de behoefte aan een delicate benadering van de selectie van kleuren, vooral in combinatie met een andere kleur;
 3. specifieke verlichtingsvereisten;
 4. grondige schoonmaak van de keuken.

Keuken in Art Nouveau-stijl

Totaal Beige

De basis van de zelfvoorziening van het beige en zijn universaliteit in combinatie met andere kleuren ligt in het feit dat het in feite een bruine kleur heeft, overvloedig verwaterd met wit. Een bruine - een mengsel van alle kleuren, behalve zwart.

Een lichte overheersing van geel, roze, groen zorgt voor een groot aantal variaties in het warme of koude spectrum. Het is de moeite waard om wat zwart - poeder grijs toe te voegen - en we hebben een elegante koude toon.

Houten keukenmeubilair in een beige ruimte

Dit komt door het feit dat beige spectaculaire sappige of gedempte combinaties met elke kleur creëert. Bovendien kan zelfs een combinatie van verschillende tinten van deze kleur verfijnd en expressief zijn, waardoor de keukenruimte wordt gevuld met lucht, warmte of koelte.

Het geheim is om verschillende tinten te gebruiken, die onder - donkerder, hoger - licht plaatsen. Lichte meubels bevinden zich tegen een achtergrond van donkere muren (of omgekeerd), de kleur van het plafond is gekozen voor meerdere tonen lichter, de vloer - radicaal of een paar tonen donkerder. Raak geen enkele stijlvolle, heldere accessoires aan.

Gebruik materialen van verschillende texturen - hout, keramiek, steen, gips, behang om eentonigheid te voorkomen.

Houten keukenmeubilair in beige kamer 2

De rijke beige mogelijkheden worden onthuld in de projecten van professionele ontwerpers. Liefhebbers zijn handig om de kenmerken van contrasterende combinaties ervan met andere kleuren te kennen - bij het creëren van een origineel interieur is dit het kortste pad naar succes.

 • De combinatie met wit is frisheid, licht, luchtigheid, maar het is belangrijk: wit moet een warme melkachtige schaduw zijn, anders gaat het beige ernaast uit en wordt het vies.
 • Het contrast met zwart verbetert de expressiviteit van de lijnen, legt de nadruk, terwijl de beige moet domineren.
 • Beige met grijs ademt rust en adel uit.
 • Het contrast met rood is helder en stijlvol, met bordeaux rood - uitzonderlijk elegant. De energieke, positieve sfeer van deze keuken zal vrolijk helpen om de dag te beginnen, en na de avondbeker zal de koffie klaar zijn voor de voortzetting van creatief werk.
 • Het opnemen van groen veroorzaakt associaties met de natuur. Wijk met de grijsgroene kan slordig zijn, maar de olijf en salade klinken zo sonoor dat de rode jaloers is.
 • Een dramatische combinatie met violet heeft een duidelijke beperking: paars moet een beetje, heel weinig zijn, anders gaat de beige kleur verloren, vervaagt. Hetzelfde kan gezegd worden over de lila kleur, als deze helder is en niet aanwezig, zoals een beige tint.
 • Blauwe en violette kleuren worden perfect gecombineerd met beige, als het een groenachtige tint heeft.
 • Koude tonen van hemelsblauw verfrissend beige versterken het gevoel van ruimte, luchtigheid. Dit is een klassieker, voor de charme waarvan het niet te weerstaan ​​is.
 • De gele vlekken vullen de beige keuken met warmte en zonlicht en veroorzaken steevast een glimlach.
 • Koraalkleur is een aangename combinatie met beige, met een gele of oranje tint.

Blauw eiland in beige keuken

Elke tint bruin komt overeen met een bepaalde beige tint, verkregen door verdunning met wit. Deze kleuren vormen onberispelijke klankcombinaties - kalm, gezellig, gevuld met harmonie. De meer complexe omgeving van beige en bruin met het overwicht van andere kleuren erin, is misschien niet succesvol, bijvoorbeeld terracotta-bruin met roze-beige ziet er vreemd uit. Waarop moet je navigeren?

Het antwoord is simpel en universeel - voel je vrij om kleuren te gebruiken die in de natuur en in koken voorkomen.

De meest win-win, spectaculaire, leuke versie van de beige keuken is om het thema koffie te verslaan met melk, kaneel, cacao en stromatten, ongebleekt canvas en wengehout - de lijst wordt door iedereen voortgezet.

Bruin rek op de grote beige keuken

Door de heerlijke contrasten met expressieve textuur te benadrukken, krijgen we een saai dynamisch beige keukenontwerp dat het lichte karakter van de eigenaar weerspiegelt.

Beige kleur, op zich interessant en niet verstoken van elegantie, in heldere combinatie met andere kleuren geeft de verbeeldingsontwerper een ruimte.

Keukenmeubels in beige tinten zijn altijd populair, gemaakt in verschillende stijlen, hebben vaak elementen van een andere kleur, wat meteen het probleem van het kiezen van een contrasterende kleur oplost.

Algemene regels voor het kiezen van beige meubels in een monochrome keuken - hoe hoger, hoe lichter. Het is wenselijk dat de tafels donkerder zijn dan het platform en dat de planken lichter zijn dan het platform.

Klassieke keuken met houten tafel

Keukenmeubels in klassieke stijl

Beige kleur, neutraal, elegant, ideale basis voor een klassiek interieur. Edele houten meubels in koude of warme beige tinten, gemaakt in de traditie van Italiaanse of Duitse meesters, vervolledigen het ontwerp van de beige keuken in klassieke stijl. Ingebouwde technologie vindt zichzelf niet en verstoort de kalmte van de traditionele haard niet.

Beige keuken in retro stijl

Beige keuken kan worden ingericht in een van de moderne stijlen - high-tech, land of vintage.

Glanzende beige meubeloppervlakken in combinatie met keukentoestellen van zilverkleurig mat of glanzend metaal, met dezelfde wassing en fittingen zullen een heldere basis worden van een modern, futuristisch interieur. Glas en metalen details van het eetgedeelte vormen het laatste accent van beige gerechten in hightech-stijl.

De landelijke stijl is een moderne interpretatie van etnische tradities. Op de beige schaal kan een keuken in Afrikaanse stijl worden gemaakt, in dit geval kan het actieve kleuraccent een wenge-boom zijn. Mat, meubels uit bamboe en rotan - dragers van natuurlijke beige tinten - brengen het interieur een vleugje exotisme. In de inrichting kun je imitatie dierenhuiden gebruiken, vooral effectief tegen de achtergrond van beige zal hun stijl er in zwart en wit uitzien.

Futuristische keuken in beige tinten

Voor een stijlvolle beige keuken in de tradities van het klassieke Amerikaanse platteland, zijn lichthouten meubels met blauw-denim-blauwe bekleding van stoelen of vergelijkbare accessoires geselecteerd.

Om een ​​vintage keuken in beige palet te creëren, moet u huishoudelijke apparaten uit de collecties selecteren met apparatuur die is gestileerd voor de eerste monsters van koelkasten en borden uit de jaren 50 van de vorige eeuw. Een meubelset bestaande uit afzonderlijke items, 'ingebouwd' meubilair - kenmerkende tekens van deze stijl. In het decor moet aanwezig zijn heldere, gekleurde elementen in de geest van reclame foto's van Warhol. Dit is het geval wanneer de crème-beige kleur van huishoudelijke apparaten niet alleen acceptabel is, maar ook wenselijk. Tegen de achtergrond van beige muren ziet het er oud uit - precies wat u nodig heeft!

Moderne keuken met licht interieur

Er is niets gemakkelijker, dan op te halen in meubels in een beige keuken van een economy class. Fabrikanten van goedkope meubels gemaakt van spaanplaat en MDF-platen streven ernaar om het universeel te maken, en daarom is de keuze van budgetmeubilair in het beige assortiment enorm. Meestal bootsen het patroon en de textuur verschillende houtsoorten na, hoewel er matte en glanzende monofone oppervlakken worden aangetroffen.

Een verscheidenheid aan accessoires en decorelementen laten op deze neutrale basis ideeën voor interieurontwerp vertalen in een van de moderne stijlen.

Opgemerkt moet worden dat meubilair van economy class soms wordt gekocht in de verwachting van een vroege vervanging, in dit geval kunt u veilig meubels kopen met elementen van contrasterende kleuren die het ontwerp van de beige keuken nieuw leven zullen inblazen.

Bescheiden, kleine beige keuken

De rol van het kleuraccent in het beige interieur is in de regel voorbehouden aan decorelementen. Dit is erg praktisch. Voor een beslissende verandering in de aard van de ruimte volstaat het om verschillende accessoires te veranderen. U verandert bijvoorbeeld de gordijnen, het schort en de lampen van turkoois in rood - en in de beige keuken wordt een geheel nieuwe sfeer gecreëerd: het mediterrane temperament en de harmonie worden vervangen door het Spaanse temperament.

Het aansteken van de keuken in beige, zoals eerder vermeld, heeft zijn eigen kenmerken. Fluorescerende armaturen geven het een koele grijze tint, het geeft het gevoel dat de oppervlakken stoffig of oud zijn. Een warm spectrum van gloeilampen vult de beige keuken met warmte en comfort.

Hoekbank in het midden van de keuken

Huishoudelijke apparaten moeten in kleur worden gekozen. Tegen de achtergrond van sneeuwwitte apparatuur wordt de beige kleur niet indrukwekkend. Shades van creme tot beige maken deze techniek zelf slordig, verouderd.

Voor de klassieke keuken of landelijke stijl, kunt u de ingebouwde techniek adviseren. Hightech en minimalisme verwelkomen een combinatie van beige en staalkleur, dus de installatie van gematteerde metalen apparaten, spoelbakken en accessoires in de moderne beige keuken is nauwelijks de enige juiste beslissing.

We zullen vooral stilstaan ​​bij de populaire en smakelijke variant, wanneer beige en koffie en chocoladetinten naast elkaar bestaan ​​in de beige keuken. In dit geval kunt u accessoires voor koffie en zoetwaren aanbevelen. Bovendien is de keuze van toevoegingen ontworpen in de koffie-karamel-stijl enorm: keramische tegels, schorten voor keukensets, borden, gordijnen of jaloezieën in de geest van een klein koffiehuis worden altijd aangeboden, overal en in het assortiment.

Het vergt een beetje verbeeldingskracht, goede smaak en kennis van ontwerpgeheimen om het interieur van de beige keuken origineel, fris en expressief stijlvol te maken.

Interieur van de week: Panel of paper

Wat moet je nog meer lezen?

© 2018 · Het kopiëren van sitemateriaal zonder toestemming is verboden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

6 + 4 =