Keukens met eilandfoto’s

Eiland in de keuken: vorm, grootte, stijl, locatie in het interieur van de keuken (33 foto's)

Een goede indeling in de keuken biedt comfort en een goed humeur. De variant met het gebruik van het eiland wordt beschouwd als modieus en zeer functioneel. Het blijft overblijven om te begrijpen hoe het interieur van de keuken met het eiland eruitziet, welke ontwerpstijl om te kiezen voor deze keuken, hoe het eiland zelf gebruikt moet worden en waar het geplaatst moet worden.

Kies een eiland in de keukenfoto

Keukeneiland is anders dan de gebruikelijke keukenindeling. Naast meubels langs de wanden bevindt zich in het midden een meubeleiland. Het eiland heeft verschillende vormen: een cirkel, een vierkant, een halve cirkel, een rechthoek, een ovaal. Welk eiland u kiest voor uw keuken - hangt af van de stijl van het interieur. Landstijl wordt bijvoorbeeld gekenmerkt door rechthoekige of vierkante eilanden en voor modern - ovaal of een ongebruikelijke vorm.

Een vierkant eiland in de keuken in de landelijke stijl Een eiland met een ongewone vorm voor de keuken in de Art Nouveau-stijlfoto Keuken met een rechthoekig eiland in de stijl van minimalisme

Wanneer het eiland in de keuken gerechtvaardigd is

Het gebruik van eilandplanning wordt in verschillende gevallen overwogen. Wanneer de keuken meer dan 20 m2 groot is, is de keuken verbonden met de woonkamer of is het een studio-appartement. De kookplaat, koelkast, spoelbak, oven en alle benodigde componenten bevinden zich zo handig mogelijk. Met het eiland kun je communiceren met mensen tijdens het koken en sta je niet achter je.

Keukenbinnenland met eilandfoto Ontwerp van een lichte keuken met een eiland en een tafel Ovaal eiland binnen de keukenfoto

Op het eiland kun je een kookplaat, een gootsteen, een barbecue, een snijvlak regelen. Eigenaren kunnen verschillende opties kiezen uit deze elementen. Het is handig om het eiland van alle kanten te benaderen, vaak laden of andere systemen om dingen vanaf de zijkant op te slaan. Aan de ene kant van het eiland in de keuken kun je een bar of tafel maken - dat wil zeggen, het eiland gebruiken als een eethoek.

Eiland met tafel in de keuken: opstelling van de eetzaal Eiland met een bar in de keukenfoto

Waar en hoe het eiland in de keuken te plaatsen

De enige regel waaraan moet worden voldaan bij het plannen van een eiland - een kachel, een spoelbak en een koelkast moet een "werkdriehoek" zijn. De hartafstand tussen de elementen niet meer dan 3 m en ten minste 60 cm. Tussen de belangrijkste eiland suite en moeten ten minste 2 m, of zelfs twee mensen oncomfortabel langs elkaar. De kookeilandoven neemt een krachtige en elegante kap aan. Extractie kan de vorm hebben van een kubus, een cilinder, een halfrond.

Eiland in de keuken met een fornuis en een uittreksel van een foto Keukeneiland met een fornuis en een extract erboven

Onder de top past de compacte vriezer of koelkast, vaatwasser, kasten voor het bewaren van keukengerei perfect. De eenvoudigste optie, die geen communicatie en ventilatie vereist, is om een ​​snijtafel op het eiland te plaatsen. Als je het eiland als een eettafel gebruikt, moet je er stoelen voor kopen. Omdat de hoogte van het eiland gericht is op koken, wat gebeurt tijdens het staan.

Bar met stoelen bij het eiland in de keuken Eiland in de keuken met voedselopslagkasten

Keukeneiland kan in een toog worden veranderd. Dit is een goede oplossing voor een keuken-woonkamer of studio. Meestal wordt het gekozen door jonge meesters die liever feesten in plaats van serieuze feesten.

Een eiland veranderen in een keuken in een bar Foto

Het eiland kan op rollen zijn, wat het interieur van de keuken snel zal veranderen en aanpassen aan verschillende behoeften. U kunt ook eenvoudig kleine, lichte, compacte eilanden gebruiken die gemakkelijk herschikt kunnen worden.

Een klein rood eiland in de keuken met een plek voor een hondenkom Compacte draagbare keukeneilandfoto

Keukenontwerp met een eiland

De gebruikelijke indeling van het keukeneiland - meubels langs de muren en een vrijstaand eiland. Gecombineerd met een muur of een suite, wordt het eiland een schiereiland genoemd. De archipel bestaat uit twee onderling verbonden schiereilanden, verschillend in hoogte. De archipel wordt gebruikt in ruime kamers.

Archipel van het keukeneiland en plaatsen voor ontspanningsfoto Afzonderlijk staand eiland in de keukenfoto

In elke stijl kun je eilandcomponenten vinden. Natuurlijk is het eiland gemaakt in dezelfde stijl als de hoofdkeukenset.

 • 1. Moderne stijl onderscheidt zich door een overvloed aan glas en metaal. Het tafelblad heeft zachte, vloeiende lijnen. Gladde wanden van gevels hebben geen handgrepen. Eiland in de keuken in art-nouveaustijl
 • 2. Klassieke stijl veronderstelt rustige kleuren, meubeldecor is discreet, versierd met houtsnijwerk. Kunstmatige veroudering wordt gebruikt. Klassiekers zijn altijd relevant en populair. Klassieke keuken met een kleine eilandfoto
 • 3. De landelijke stijl maakt gebruik van natuurlijke materialen - hout, natuursteen, matten. Open opknoping planken worden gebruikt, en drogen voor gerechten is ook open. Kleuren zijn natuurlijk - wit, bruin, groen. Keuken in landelijke stijl met een eiland in het midden van de foto
 • 4. Minimalisme is een comfortabele, eenvoudige, functionele keuken. Geen schreeuwende details, weigering van decor. Alle noodzakelijke huishoudelijke artikelen zijn verborgen voor de ogen.

Witte keuken met een eiland in de stijl van minimalismfoto

Het keuken-eiland kan klaar worden gekocht, de markt biedt chique kits voor elke smaak en portemonnee. Als de afgewerkte keukens niet geschikt zijn of niet geschikt zijn voor een niet-standaard lay-out, zullen de meubelfabrikanten de bestelling uitvoeren, rekening houdend met alle wensen van de koper. Elke configuratie van keukeneiland in een ruime kamer ziet er aantrekkelijk en ongebruikelijk uit. Je kunt een eiland in de keuken met je eigen handen maken, bijvoorbeeld van gewone pallets, dozen of ladekasten.

Eiland in de keuken met mijn eigen handen van paletfoto Eigengemaakt eiland in de keukenfoto

35 fotoprojecten keuken met eiland

Eilandkeuken - een droom van vele huisvrouwen, tk. vergroot aanzienlijk de opslagruimte, verhoogt de totale lengte van het aanrecht, kan dienen als een eettafel en een toog. Bovendien is het eiland ongelooflijk handig wanneer gasten komen, en bereidt de gastvrouw een traktatie voor hen. We hebben voor u interessante keukenprojecten geselecteerd met een eiland dat u op uw kamer kunt realiseren. Bekijk de ideeën en vang de inspiratie op.

Minimale afmetingen van de eilandkeuken

De hoofdregel van eilandkeukens is dat de afstand tussen het eiland en de gevels van kasten ten minste 1 meter moet zijn. Idealiter is het raadzaam om 1,2 m tussen hen te laten staan ​​voor een comfortabele opening van de gevels en de uitbreiding van de dozen.

Als de breedte van het aanrecht 60 cm is, pakken we de rekenmachine op en tellen we de breedte van de kamer.

 • Lineaire keuken. 60 cm - de diepte van de hoofdheadset. 1,2 m - de doorgang. Van 60 tot 90 cm - het eiland. Opnieuw gevolgd zich ten minste 1 m breedte van de kamer te verkrijgen 3,4 - .. 3,7 m Daarbij dient elke zijde uitstrekken eilanden minstens 90 cm blijkt dat de kleinste breedte van het eiland 60 cm tot 180 cm wordt toegevoegd. breedte van de doorgangen, en de totale lengte van de koptelefoon is 2,4 m. Totaal, de minimale afmetingen van de kamer 3,4х2,4 m.
 • Hoek set. Omdat de kasten langs twee aangrenzende muren staan, neemt de lengte van de headset toe. 60 cm kast plus 60 cm eiland plus 2,4 m loopbruggen aan beide zijden van het eiland. Het blijkt 3,6 m de minimale lengte van de kamer te zijn.

 • U-vormige keuken. Aan de afmetingen van de hoekset zijn nog eens 60 cm kasten toegevoegd, die zich langs de derde muur bevinden. 60 + 120 + 60 + 120 + 60 cm. Het meubilair blijkt 180 cm te zijn weggenomen, de doorgangen zijn dezelfde 240 cm, waardoor de minimale lengte van de kamer met de U-vormige indeling 4,2 m is.

Voor de berekening namen we de kleinste eiland in de vorm van een beweegbare tafel met een grootte van 60x60 cm. Voor grote omvang module noodzakelijk respectievelijk verhoging van de totale lengte en breedte van de headset.

De eilandmodule kan verschillende rollen vervullen en nieuwe functies verwerven.

 • Eetgedeelte. Het eiland verandert in een eettafel. Of er staat een bar op. In dit geval is een comfortabele module diepte 80-90 cm en de breedte wordt verhoogd tot 80-120 cm. Onder het tafelblad biedt extra planken en laden, waar het is eenvoudig op te bergen serviesgoed, bestek, servetten en handdoeken. Bij voldoende keuken ruimte kan worden toegevoegd aan het eiland onderste console aan de noodzaak om barkrukken te gebruiken te elimineren.

Bar wordt gevormd door de overhang van het tafelblad. U kunt de extender-console gebruiken. In dit geval moet u echter het niveau van het werkblad verlagen. Deze optie is handig in gevallen waarin de keuken vaak met de test werkt. In het onderste knipgebied kunt u de gewrichten uitrollen, te beginnen bij de schouder. In dit geval neemt de belasting op de elleboogverbindingen af ​​en wordt de gehele lichaamsmassa gebruikt.

 • Snijden producten. De overdracht van de gootsteen en de snijzone impliceert ten minste 40 cm onder de breedte van de kom en ongeveer 60 cm voor reinigingssnijproducten. In dit geval is het noodzakelijk om de toevoer van communicatie zorgvuldig te overwegen. Onder de vloerbedekking wordt een pijpleiding gelegd. Het moet gemakkelijk toegankelijk zijn voor onderhoud.

 • Hete zone. De plaat wordt geselecteerd afhankelijk van de hoeveelheid werk. Voor kleine gezinnen van 2-3 personen, voldoende kookoppervlak domino's. Hiermee kunt u een blok grill toevoegen of gewoon de breedte van de eilandmodule verminderen. Voor de afvoer van stoom is een eilanduitlaat met een ontluchtingspijp of een recirculatietype geïnstalleerd.

 • Combinatie van functies. Heel vaak is er een lay-out waarin een wasmachine met een fornuis naar het eiland wordt gebracht. In dit geval is het wenselijk om ingebouwde leidingen en kookplaten te gebruiken. Dit bespaart ruimte op de module.

Het eiland stelt u in staat om extra kasten onder het aanrecht te plaatsen met toegang vanaf twee, drie of vier zijden. Vanaf het einde is het handig om open schappen of smalle ladingen te hebben. Als u een module met overhangende bovenkanten bestelt, is het niet handig om planken en laden aan de zijkant van stoelen te gebruiken. In dit geval is de toegang tot de ingewanden van het eiland beperkt tot drie zijden.

Er wordt aangenomen dat de eilandsuite alleen handig is als er 9 vierkante meter aan keukenruimte is. Vanaf 6 m² kunt u het eiland echter gebruiken in de vorm van een intrekbare module, die indien nodig snel onder het aanrecht kan worden verborgen. In dit geval wordt het eetgedeelte naar een andere kamer gebracht.

Een standaard keuken van 6 meter kan gemakkelijk bevriend raken met het eiland bij herontwikkeling, wanneer een scheidingswand het scheidt van de woonkamer. Met deze optie begrenst het eiland functionele gebieden en dient het als een eettafel of een toog.

Om een ​​grotere module in de bestaande opening te plaatsen, kunt u het eiland naar de muur verplaatsen. Op de keuken van 9 meter kan het eiland worden vergroot tot 120x90 cm, waarbij het tegelijkertijd de functie van tafel of toog op zich neemt bij het snijden van de producten.

Als er een mogelijkheid is om de eethoek buiten de keuken te sluiten, kan het eiland een kookplaat of een gootsteen nemen.

Eilandkeuken in een privéhuis en studio

Met voldoende ruimte in de keuken kan het eiland verschillende vormen en grootten aannemen.

 • Voor de klassiekers geschikte 8-kolommodule met inlays. Island hood-selectie in de vorm van een koepel of bel.

 • Minimalisme en modern technologische richtingen vereisen gladde gevels zonder handgrepen en strenge rechthoekige vormen. Tegelijkertijd maken moderne romantiek en moderniteit actief gebruik van ovale, halfronde en ronde eilanden.

 • Provence en land zijn goede vrienden met scharnierende trellised planken, waaraan pannen, pannen en dekking worden gehangen. Als u liever gebruiksvoorwerpen in kasten bewaart, zal deze plaats een decoratieve bundel van uien en knoflook, trossen kruidenkruiden, meenemen.

 • Zweedse stijl (IKEA) houdt van open planken, roostergevels en rechthoekige modules.

In ruime studio's vormen eilandsystemen een open ring of hoek waar een zachte hoek en een ronde tafel zich bevinden. Deze lay-out creëert de nodige gezelligheid, een zekere intimiteit en privacy in een grote ruimte.

Halfronde eilanden zijn ergonomisch. Ze schetsen rond de kok een werkgebied waarin elk element kan worden bereikt zonder de ruimte te verlaten. Bar van buitenaf als gevolg van de gebogen lijn kunt u comfortabel lunch bedrijf van vrienden van 4-6 personen voeden, afhankelijk van de vorm van het aanrecht.

Op het eiland kan het hele werkoppervlak van de keukenset worden verwijderd. In dit geval krijgt het een halfronde of S-vormige vorm. Achter het eiland is er meestal een grote kledingkast in de hele muur, waar een koelkast, een oven, een magnetron is ingebouwd. Er zijn ook voorraden voedsel en kookgerei.

Hoekige eilanden met een groot gebied dienen als een element van bestemmingsplan, waarbij de eethoek wordt afgebakend. Of ze vormen het oppervlak van een eilandkeuken met een hoekige indeling. In een ronde kamer, wanneer de koptelefoon een ring vormt, krijgt het eiland het uiterlijk van een sector of cirkel.

Als de doorgangen bij het eiland smal zijn en er kleine kinderen in huis zijn, is het beter om een ​​ovalen module of een rechthoekige module met afgeronde hoeken te bestellen.

Als je een bord en een gootsteen op een eiland in een studio-appartement in de stad wilt plaatsen, raadpleeg dan specialisten over de overdracht van communicatie. Watervoorziening is alleen toegestaan ​​boven niet-residentiële gebouwen. En de gasfornuis moet mogelijk worden vervangen door een elektrisch kookoppervlak.

Eilandkeukens zijn comfortabel en comfortabel. Ze vereisen echter veel ruimte om ze handig te kunnen gebruiken.

Keuken met eiland - 90 foto-opties voor een ideale lay-out van het ontwerp

Elke gastvrouw wil dat alles wat nodig is in de keuken zich in de toegangszone bevindt. Voor deze zeer handige keuken met een eiland.

Een fornuis, een gootsteen, een kast met borden, een koelkast - alles moet worden geplaatst volgens de "driehoeksregel".

In kleine keukens is dit niet relevant en in grote kamers moeten de meest noodzakelijke items voor het gemak in de buurt worden geplaatst.

Laten we verschillende methoden voor het maken van een "eiland" overwegen. Een interessante naam werd gegeven aan een tafel in het midden van de keuken, waarin een bord, een gootsteen en plaatsen om te koken worden gecombineerd.

Voor een dergelijk object zijn de afmetingen 1200 x 1200 mm, maar dit is afhankelijk van het gebied en de vorm van de keuken zelf. Begonnen om dergelijke tafels te gebruiken in de Oude Wereld, snel verspreid naar de VS, waar ze het maximale gemak vinden.

Mode herleefde in Duitsland, waar ontwerper Ool Eicher dit idee met een desktop gebruikte. Het was mogelijk om van elke kant te benaderen en aan het werk te gaan. Dit principe van planning werd opgepikt door alle restaurants.

 • In woongebouwen begon men sinds 1988 opnieuw te werken, als de "Werkbank Ayher" voor het werkgebied. Er was een "regel van een driehoek", waar de populairste zones moeten worden gecombineerd.

  Correcte locatie van het eiland

  Om je niet te vergissen, moet je een aantal regels kennen voor het plannen van een keuken met een eiland. In ruime keukens vaak gebruik maken van een dergelijk "eiland", zonder dat de keuken leeg lijkt.

 • Dit idee kan niet alleen worden toegepast in de chique eetzalen van grote landhuizen, maar ook in appartementen. Maar dit vereist een herontwerp van de keuken en veranderingen in de communicatie (water, gas en elektriciteit).

  Zeer origineel uiterlijk "eiland" in de vorm van een halve cirkel met een gootsteen en een fornuis, waar twee mensen tegelijk voedsel kunnen koken, en zonder elkaar te hinderen.

  In een typisch appartement met een herontwikkeling kan "standaard eiland" niet worden geplaatst, maar u kunt een kachel installeren in het tafelblad, dan hoeft u de pijpen niet te vervangen. Voor de keuken heb je een uitstekende ventilatie nodig, nu een grote selectie van afzuigkappen.

 • Het is in de mode gekomen om de keuken te verenigen met de woonkamer, het zal niet alleen een extra gebied creëren, maar ook veel voordelen.

  Het is mogelijk om een ​​eettafel in de vorm van een "eiland" in het midden van een grote keuken (keuken-woonkamer) en rond de stoelen te plaatsen. Organisch ziet er in een algemeen ontwerp eruit en is handig voor een groot gezin en gasten.

  Populair zijn het "schiereiland" - dit zijn L-vormige keukensets, er kunnen kleine uitlopers zijn van rechtlijnige modellen.

  Deze oplossing bespaart ruimte, maar voert dezelfde functies uit en verdeelt de ruimte in zones. Het schiereiland kan niet alleen met de gebruikelijke hoeken, maar met vloeiende vormen.

  Deze meest handige en populaire keukens worden alleen op bestelling gemaakt, de prijs is duurder dan standaard kant-en-klare sets. Maar het meubilair past perfect in de vorm van uw keuken (eetkamer), u kunt de kleur en het materiaal kiezen dat u nodig hebt.

  Voorbeelden van modern interieurontwerp van de keuken met het schiereiland zijn te zien op de foto aan het einde van het artikel. Zeer spectaculaire eilanden (schiereilanden) met gestroomlijnde vormen, gemaakt in verschillende uitvoeringen en stijlen.

  Het kookeiland is presentabel met een toog, aan de binnenkant zijn er kluisjes waar u keukengerei kunt verstoppen.

  Kies meestal de witte kleur van meubels, maar verschillende stijlen laten kleurschakeringen toe. Voor donkere ruimtes waar er niet genoeg licht is, is het beter om meubels in lichte kleuren te gebruiken: zand, koffie.

  Zulke kleuren passen bij de klassieke stijl, minimalisme.

  Romige, crème, beige, parelmoer tonen zijn ideaal voor stijlen: Biedermeier, antiek, Empire, etc.

  Effectiever zijn de sets in grote, lichte woonkamers met keuken in zwart en wit, de vloeren kunnen ook in donkere tinten worden geselecteerd voor hightech. Voeg metalen accessoires, verchroomde handgrepen en bijzondere lampen toe, plafonds.

  Keukenwenge heeft donkere tinten edel hout nodig om Afrikaanse tonen te voelen.

  Modernisme en art deco geven de voorkeur aan heldere uitstromen: oker, bordeaux, groen, blauw, enz.

  Voor de mediterrane stijl heb je lichte meubels (rieten) nodig met opengewerkte lampen, dunne hoge poten van stoelen. De kleuren zijn divers en een paar heldere accessoires dragen bij aan de sfeer van de zeekusten en de hete zon.

  Kies eenvoudig een modern interieur van de keuken met het eiland, wetende wat de nuances zijn.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  + 40 = 48