Kitchen Living Room 16 Squares Design

Hoe zonirovat en meubilering keuken-woonkamer oppervlakte van 16 vierkanten

De combinatie van twee kamers tot één om het totale gebied te vergroten groeide uit tot een trendy trend. Er was zoiets als "appartement-studio", waarvan de lay-out aanvankelijk de combinatie van twee functioneel verschillende kamers impliceert - keuken en woonkamer. Als gevolg hiervan veranderden de functies van de kamers niet en werden de plaatsen en het comfort meer dan twee keer. Overweeg de ontwerpopties voor de keuken-woonkamer van 16 vierkanten, we zullen ons concentreren op de keuze van meubels, decoratie, verlichting.

Voors en tegens van niet-standaard planning ↑

Voordat je besluit een studio of sloop van de muur tussen twee kamers te kopen, probeer dan de voor- en nadelen af ​​te wegen. Als het appartement is ontworpen voor één persoon, is zelfs een studio met één slaapkamer erg handig. Het is comfortabel om in een ruime kamer te wonen, waar alles in zicht en relatief dichtbij is.

Klassiek interieur in witte kleuren in een ruimte van 16 meter

Een gezin van 2-3 mensen in een eengezinswoning zal moeilijker moeten zijn. Door de muur tussen de kamer en de keuken te verwijderen, heb je geen aparte kamer - een potentiële slaapkamer, een kinderkamer of een studeerkamer. Problemen ontstaan ​​wanneer een huishouden het avondeten kookt, potten kookt en de tweede privacy nodig heeft om een ​​proefschrift te schrijven.

Eenvoudiger voor de eigenaren van 3-4-kamerappartementen: zelfs met het verlies van één kamer hebben ze nog 2-3 slaapkamers over. Daarom zijn de absolute voordelen in de eenwording van de keuken met de aangrenzende kamer - de eigenaren van multi-kamer appartementen.

Een modern, praktisch recreatiegebied van 16 meter

Een andere nuance is de mogelijkheid om het hele gezin te verzamelen. In sommige gezinnen is het gebruikelijk om een ​​uitgebreid diner te koken, 's avonds aan een grote eettafel te zitten, nieuws en evenementen te delen die gedurende de dag hebben plaatsgevonden. Natuurlijk is de studio ideaal voor dit doel: de kachel bevindt zich in de buurt van de tafel, de tafel wordt geserveerd en de gerechten worden veel gemakkelijker geserveerd.

Een gezellige hoek voor familiediners

Onder moderne families zijn er ook die waar een deel van de huishoudens buiten het appartement eet, de tweede is tevreden met haastig gekookte halfproducten en gerechten die in een magnetron worden verwarmd. Neem in dit geval niet het hoofdgedeelte om het keukenmeubilair te bezetten, maar denk na over het ontwerp van de keuken-woonkamer van 16 m², zodat het meer op een gezellige lounge met een comfortabele sofa voor rust lijkt.

Wanneer de vereniging van ruimte gerechtvaardigd is ↑

Het idee om twee miniatuurkamers om te bouwen tot een enkele ruimte is geweldig, vooral voor kleine appartementen met een keuken van 5-6 m². Noch de ingebouwde apparaten noch de ergonomische kluisjes besparen de huisvrouwen van het opleggen van een typische lay-out van de dichtheid. In de volgende "kleine" ruimte van 10 meter te dichtbij, is het geschikt behalve een slaapkamer, ingericht in de stijl van minimalisme.

Combinatie van twee naast elkaar gelegen panden

Door deze twee gebieden te combineren, krijgen we 15-16 meter, waar je je kunt omdraaien en een modern origineel project kunt implementeren. De enige moeilijkheid die de eigenaars te wachten staat bij het creëren van een nieuwe, gezellige kamer, is de voorbereiding van een pakket vergunningen voor de sloop van de muur. Onder de huidige wetgeving, als in een van de kamers een gasfornuis is, is afstemming van de herontwikkeling noodzakelijk.

Herontwikkeling in een typisch klein appartement

U maakt kennis met de nuances van het interieurontwerp van een keuken van 16 m² als u een verbeterde lay-out krijgt. "Verbetering" is precies de toename van het terrein van de gebouwen, vooral die welke als "voorwaardelijk residentieel" worden beschouwd - gangen, een loggia, een badkamer, een keuken. Logisch, als alle 16 m² u niet keukenmeubilair en apparaten zult opruimen, maar een groot genoeg gebied in een comfortabele woonkamer voor uw eigen maaltijden en receptie veranderen.

De mogelijkheid om de ruimte uit te breiden door de sloop van de muur

De studiotrend beïnvloedt diegenen die een prachtig privécottage of grote appartementen bezitten, evenals liefhebbers van loftstijl. Vrije zolderruimte van 16 m² tot 40 m² verdraagt ​​geen blinde wanden en impliceert het juiste ontwerp: nauwkeurige afbakening, hoge plafonds, vakkundige afwerking van natuurlijke materialen.

Praktische bestemmingsplannen ↑

Voordat je de ruimte van 16 vierkante meter decoreert. meter, is het noodzakelijk om zelf te beslissen welke functie de belangrijkste is - keuken of gast. In het eerste geval moet u goed nadenken over het interieur van de eetkamer: de plaats voor de eetgroep, het gemak van het verplaatsen van het werkgebied naar de eettafel. De tweede oplossing veronderstelt de verdeling van de ruimte in twee afzonderlijke gebieden: voor het koken en ontvangen van gasten, en de plaats voor rust moet comfortabel genoeg en onafhankelijk zijn.

De functies van de keukenwanden zijn nogal vreemd: ze moeten tegelijkertijd worden gescheiden en verenigd, dat wil zeggen, geen onenigheid introduceren in het totale interieur. Vanuit planningsoogpunt zijn lichte valse wanden een instrument voor de verdeling van grondgebied. In de regel krijgt de woonkamer iets meer meters dan de keuken, hoewel er uitzonderingen zijn.

Decoratief ontwerp dat een deel van de ruimte scheidt

In het ideale geval lossen de scheidingswanden naast het functionele ook de esthetische taak op, dat wil zeggen, ze spelen de rol van een prachtig interieur. In dit opzicht hebben de externe scheidingsvlakken niets dat lijkt op een blinde muur, maar lijken ze eerder op universele stellingen of andere niet-standaard meubelelementen.

Rack in de stijl van minimalisme

Hier zijn een paar populaire soorten scheidingswanden:

 • opengewerkte valse wanden;
 • glazen blokken van gehard glas;
 • rekken en planken;
 • draagbare schermen;
 • glijdende constructies;
 • meubels.

De meest functionele zijn de partities die lijken op boekenkasten. Dit zijn rekken, geplaatst in een willekeurige volgorde en geschikt voor het opbergen van boeken, schalen, souvenirs. De "luchtigheid" van de scheidingswand hangt af van het aantal schappen: hoe minder dwarse details, hoe meer vrije ruimte en hoe minder uitgesproken de grens tussen de kamers.

De originele oplossing is een verdeling van oude dozen

Met behulp van mobiele compacte schermen kunnen twee verschillende helften snel worden omgezet in één gemeenschappelijk territorium. Een dergelijke associatie is handig voor familievakanties of themafeesten.

Niet minder rationele variant van differentiatie is de installatie van een compacte toog, die ook verschillende functies vervult: visueel scheidt het ene functionele gebied van het andere, vervangt de eettafel en dient als een decoratief interieurdetail. De bovenkant van de balk is meestal hoger dan het oppervlak van de eettafel, dus speciale barkrukken moeten in de set worden meegeleverd.

Rek met kunststenen afwerking

De vorm en afmetingen van een compacte eetkamer zijn volledig afhankelijk van de grootte van de kamer. Gezien de indeling van de kamer 16 m², is het rack beter om loodrecht op te stellen, een einde aan de muur of een keukenset. Een kleine kast voor tafelaccessoires of keukenaccessoires komt de zijkant binnen, in het onderste gedeelte, op de planken, u kunt een magnetron installeren of opslagruimte creëren voor kleine apparaten - maaidorsers, mengers, mengers.

Eethoek met tafel en bar

In een ruime hal kunt u de structuur in het midden installeren, met twee handige doorgangen langs de randen. "Eiland" locatie van de koffie-eethoek kunt u aan een tafel geschikt voor meer mensen.

Bargroep met een hi-tech spoelbak

Het ontwerp van de barteller komt overeen met de stijl van de kamer als geheel. Bijvoorbeeld, het ontwerp in een industriële stijl kan de traditionele tegenhanger van een café volledig herhalen - hebben speciale houders voor wijnglazen, een mini-bar voor drankjes. De klassieke oplossing ziet er anders uit: een elegante standaard met een glazen deur, vergulde handgrepen en compartimenterende buffetten.

Gecombineerde keuken "eiland" ↑

Een comfortabele "zonering" -hulpmiddel kan het keukeneiland zijn, als u de traditionele locatie enigszins verandert: installeer het niet in het midden van het werkgebied, maar verplaats het naar de woonkamer. Het doel van het moderne "eiland" is divers: het is een handige plaats voor het monteren van een kookplaat of een gootsteen, het voldoet met succes aan de functie van een eettafel, het dient als een prachtige decoratieve en koffie plek om te rusten.

Gecombineerde "eiland" -groep met toog, gootsteen en banken

Een volwaardig monumentaal "eiland" met een vierkante vorm is meestal gemonteerd in kamers van 20 m² of meer, en in het interieur van een keuken van 16 vierkante meter. m, het smallere model ziet er harmonieus uit. Het is niet nodig om het ontwerp onder het touwtje te "verpakken", in het centrale deel en de vaatwasser, en een gootsteen en een fornuis proberen te plaatsen. Integendeel, het is beter om een ​​"eiland" -begrenzer in een lichte vorm te ontwerpen, bijvoorbeeld als een bar of een eettafel.

Stijlcafe in de Verenigde zone

Elke werkende elementen vereisen kardinale veranderingen in het interieur. Om bijvoorbeeld de communicatie voor een gootsteen in het midden te brengen, moet je een laag podium bouwen en moet je de afzuigkap aan het plafond bevestigen als je een kookplaat nodig hebt. Als u geen grote revisie plant met de overdracht van riool- en ventilatiepijpen, is het beter om het 'eiland' de functie te geven van een eettafel met een handig opbergsysteem onder het aanrecht.

Ander niveau van vloer of plafond ↑

De loopbrug is 15-20 cm hoog of een verlaagd plafond met meerdere niveaus is de zichtbare grens tussen het recreatiegebied en de keuken. Zoals hierboven al vermeld, zijn dit puur technische structuren gemaakt om communicatie te maskeren. In tegenstelling tot de decoratieve loopbruggen voor de slaapkamer of de kinderkamer, onderscheiden de keukenopties zich door een kleine hoogte en gebrek aan een groot aantal decoratieve afwerkingselementen.

Geïntegreerde zonering: podium met verlichting, toog en boog

Sommige ontwerpelementen zijn echter inherent aan het technische ontwerp. Er wordt bijvoorbeeld vaak gebruik gemaakt van verschillende vloerbekledingen: de keuken is afgewerkt met meer praktische keramische tegels en de woonkamer met laminaat, parket of een speciaal bewerkt bord. Tegel kan worden vervangen door een goedkoop linoleum, het laat ook geen water door en is perfect voor regelmatige reiniging.

Hangende en vloerconstructie als elementen van onderscheid

Met behulp van verlaagde plafonds creëert u een uniek complex ontwerp, waardoor de ruimte wordt verdeeld in gezellige zones. Voor de constructie van 2-3 niveaus met gipsplaat of PVC-folie, hebben beide materialen een verscheidenheid aan opties. Een polymeerfilm in de rustzone kan bijvoorbeeld worden vervangen door een stoffen doek en dan zal het plafond er eleganter en nobeler uitzien.

Geheimen van het aansteken van de gecombineerde ruimte ↑

Op een gecombineerd gebied met verschillende functionele gebieden, is er de mogelijkheid om het verlichtingssysteem tot het maximum te diversifiëren. Met behulp van lichtbronnen wordt het werkgebied helderder gemaakt en wordt de gast verlicht door een zacht diffuus licht, waardoor een gezellige sfeer van rust en gezelligheid ontstaat.

Praktische spotverlichting wordt aangevuld door een prachtige moderne kroonluchter in de eetzaal

Werkplekken - tafel voor snijden, wassen, kookplaat - het is gebruikelijk om uit te rusten met extra verlichting. Hij is bevestigd aan het plafond of aan de onderkant van de bovenkasten. Precies gerichte armaturen werken autonoom en worden ingeschakeld als dat nodig is. Moderne ingebouwde technologie is ook uitgerust met een achtergrondverlichting, die het comfort verhoogt tijdens het gebruik.

LED Desktop Light

Het eetgedeelte is een compleet andere wereld. Als u de stijlen van industriële richting (hightech, minimalisme, binnenstedelijk urbanisme) uitsluit, is de meest acceptabele optie de klassieke optie voor het arrangeren van een eetkamergroep. Hij neemt de aanwezigheid aan van een grote kroonluchter in het midden van het recreatiegebied of thuisoptie - een gezellige lamp met een grote bubbel, direct boven het aanrecht.

Moderne uitvoering van "grootmoeders" schaduw

Spotplafondverlichting is praktischer: kleine lampen worden in een hangende structuur geschroefd, en dus beschermd tegen mechanische schade. Een prachtige kristallen kroonluchter kan integendeel gemakkelijk worden beschadigd door een niet-geslaagde beweging, dus is het beter om hem op een rustige plaats te plaatsen - boven de bank, salontafel, in het midden van de woonkamer.

Een geavanceerd verlichtingssysteem met kleurverlichting

Extra lichtbronnen in de gastenhelft zijn staande lampen, decoratieve tafellampen, gezellige nachtverlichting.

Stijleenheid in de keuken-woonkamer ↑

Je kunt experimenteren met belichting, kleur of afwerkingsmaterialen, maar de stijl in beide delen van de enkele spatie moet hetzelfde zijn. Als u van keukenmeubilair in een klassiek ontwerp houdt, moet het ontwerp van de woonkamer overeenkomen: wees ingetogen, elegant, gezellig genoeg en aantrekkelijk.

Klassiek met elementen van paleisstijl

Als 16 m² onvoldoende lijken om luxe jurken en comfortabele sofa's te combineren, kies dan voor minimalisme: inbouwapparatuur, laconieke meubels, geen overdadige decoraties op muren en horizontale oppervlakken. Op de foto van het ontwerp van de keukenstudio 16 m². m kunt u zien hoeveel ruimte kan worden vrijgegeven met behulp van compacte headsets.

Lichte kleuren en minimale meubels

Het is in een beperkt gebied moeilijker om een ​​luxe toon te zetten, dicht bij Art Deco, die per definitie meer vrijheid en mogelijkheden voor het implementeren van ontwerpideeën vereist. Maar als u wilt, kunt u nog steeds een schitterend interieur creëren met trendy inbouwapparatuur, glanzende oppervlakken, duur textiel en rijke meubels.

Art Deco in zwart-wit ontwerp

Elementen van het land zijn ook niet vreemd aan de moderne studio: ze maken de kamer verrassend huiselijk en gezellig. Gestileerde meubels, opengewerkte gordijnen voor de ramen, planken met decoratieve platen, houten versieringen van muren en plafond - een warme landelijke sfeer helpt u te vergeten dat u zich in het centrum van een onrustige metropool bevindt.

Landhuis in een stadsappartement

Om een ​​stilistische eenheid in een kamer te bereiken, verdeeld in delen, moet je alle elementen doordenken voordat de constructie werkt, in de planningsfase.

Verschillende voorbeelden van opstelling van niet-standaard gebouwen op 16-20 m² zullen u helpen beslissen over mogelijke veranderingen in uw eigen interieur.

Magische transformatie van de keukenruimte 16 m²:

Mooie en functionele combinatie van twee kamers:

Interieur voor een klein gezin:

Een ongebruikelijk idee met een waterval:

Het thema van het ontwerp van de gecombineerde ruimte is zo groot dat het moeilijk te concluderen is binnen het kader van één artikel. Theoretische informatie is pas zinvol nadat het in de praktijk effectief is geïmplementeerd. We raden u aan om te profiteren van interessante ideeën en uw eigen comfortabele ruimte te creëren, die twee belangrijke delen van uw woning, de keuken en de woonkamer, verenigt.

De keuze van keukenmeubilair is echt enorm. De verscheidenheid aan modellen en kleuren van kasten en tafels is geweldig, maar het is moeilijk voor je om een ​​keuze te maken. Jij bent tenslotte.

Hoe een kleine keuken te versieren: interieurontwerptrucs

Door feng shui moet de koelkast in de buurt van het stopcontact staan. Als je kennis van het ontwerp van de keuken beperkt is tot deze zin, dan heb je dit beslist nodig.

Geheimen van een geslaagde lay-out: hoe de keuken stijlvol en smaakvol te versieren

De ontwerpers van Chroesjtsjovs huizen werden geleid door het doel om ruimte te sparen voor de maximaal dichtbevolkte nederzetting en de erfgenamen van de appartementen uit die tijd.

Design keuken-woonkamer 16 vierkant. m: hoe goed zo'n lay-out

De keuken in combinatie met de woonkamer is de beste oplossing voor een keuken van 16 vierkante meter. mKUhnya is een integraal onderdeel van het appartement. En als het groot is, bijvoorbeeld op 16 vierkante meter, dan is het gewoon een droom. Immers, in zo'n ruime kamer zullen er geen problemen zijn met de locatie van huishoudelijke apparaten. Er is ook een comfortabele zithoek in de eetzaal. Vrije ruimte laat niets toe te slaan.

Maar hier zijn enkele trucjes. Je kunt je zo laten meeslepen door meubels te plaatsen die de keuken in een soort winkel zal veranderen. Daarom moeten we begrijpen hoe het in een dergelijke grote zaal goed is om een ​​goed project te maken en alle fantasieën te realiseren.

Voordat je de keuken gaat repareren, moet je nadenken over de juiste afwerking.

Het plafond moet zo zijn dat het gemakkelijk kan worden gewassen, en het zou ook niet bang zijn voor een temperatuurdaling. De beste optie hiervoor is om spanplafonds aan te brengen. Aangezien het gebied niet zo groot is (ten opzichte van de rest van het pand in het appartement), zal deze procedure goedkoop zijn.

Keuken van 16 vierkante meter. meter kunt u gebruiken in het ontwerp van bijna elke stijl. Bovendien kunt u donkere en donkere tinten gebruiken - de kamer zal er niet klein uitzien

Het ontwerp en de kleur van de muren zullen een grote rol spelen bij het vormgeven van de stijl van de keuken. Ze kunnen visueel worden verminderd of verhoogd - afhankelijk van de manier waarop de afwerking binnenshuis wordt uitgevoerd. Het is het beste om wasbare behang- of wandtegels met keramische tegels te plakken.

Het ontwerp van de keuken is goed geschikt voor tegels, mooi aangelegd op de vloer. De houdbaarheid zal veel hoger zijn, bijvoorbeeld van gewoon linoleum. Maar in dat geval moet je de vloer opwarmen, want de tegel is erg koud.

Layout van de ruimte. Projectlocaties

Zachte bank - een onmisbaar attribuut van de keuken-woonkamer van een groot gebied

Er zijn verschillende opties om de plaats te plannen, wat kan worden gedaan in uw eigen keuken:

 • het eiland. Zo'n keuken werd gezien door een persoon die minstens één keer in zijn leven Amerikaanse films bekeek. Het eetgedeelte bevindt zich in het midden van de kamer. In de keuken 16 m² M. Een dergelijke lay-out zal zeer succesvol en rationeel zijn.
 • lineair. In de regel is deze indeling geschikt voor een keuken met meer dan vier hoeken. Het eetgedeelte bevindt zich langs een muur.
 • hoekig. Dit is een standaard lay-out voor grote en kleine keukens. Het ontwerp van deze kamer houdt in dat de spoelbak, de koelkast en het fornuis zich meestal in een hoek bevinden.
 • parallel. Het meubilair bevindt zich aan twee tegenoverliggende muren. Meestal heeft deze keuken een balkon. Daarom is het geschikt voor een eethoek of een ontspanningsruimte.
 • U-vormig. Het eetgedeelte bevindt zich langs drie muren. Dit ontwerp van de keuken is stijlvol en niet-standaard.

De zones van de keuken en de woonkamer kunnen effectief worden gescheiden door een scheidingswand, zodat u het ontwerp in één beweging kunt wijzigen

Als je de schotten opzet, is het misschien een keuken / eetkamer. Op deze manier wordt het eetgedeelte gescheiden van het werkgebied. Als alternatief is een andere lay-out mogelijk - de barteller wordt geplaatst als een partitie.

Tips voor de juiste planning:

 • De lay-out moet een lust zijn voor het oog, gezellig zijn, maar niet verliezen in functionaliteit. Een keuken van 16 vierkante meter wordt een geluk voor een groot gezin.
 • Denk na over de functionaliteit van de muren. Hang niet een verscheidenheid aan haken op elke meter vrije ruimte. Dit zal het algehele uiterlijk sterk bederven.
 • Het is noodzakelijk om te berekenen wat u alle hoeken kunt nemen. Het is beter om planken te maken - hout, glas of gipsplaat.
 • In de kast boven de gootsteen moeten borden staan.

Keuken 16 vierkante meter. m, gecombineerd met de woonkamer

In de keuken 16 m² M. m, in combinatie met de woonkamer, kunt u de indeling van het eiland gebruiken. Deze optie heeft niet alleen de voorkeur in termen van stijl, maar maakt het gebruik van de ruimte ook rationeler

Een goede optie zou zijn om de keuken te combineren met de woonkamer. Maar je moet dit project zorgvuldig doordenken:

 • Bijvoorbeeld, langs een muur van een premisse is het mogelijk om een ​​keukenset te regelen, terwijl een andere wand een rol speelt als een salon. In dit geval zijn de bovenste kasten niet nodig. Op de werkplek kunt u het plasma ophangen. Deze indeling is goed gecombineerd in een vierkante woonkamer.
 • Als u de keukenset in een hoek plaatst, neemt de rest van de ruimte aanzienlijk toe. De originele oplossing wordt het podium waarop u de eethoek kunt plaatsen. Het gegeven project geeft de kans absoluut in een ander om een ​​zachte hoek te plaatsen.
 • Er is ook de mogelijkheid om vloeren te combineren. In de keuken is de vloer betegeld en de woonkamer is bedekt met laminaat of parket. Zo zijn de woonkamer en keuken aanzienlijk vergroot.
 • Op de grens tussen de keuken en het hotel staat een grote eettafel. Plafondlampen hangen er laag boven. Zo wordt de ruimte visueel verdeeld.
 • De woonkamer en keuken kunnen eenvoudig worden gescheiden door een boog in een handige locatie.
 • Op grote schaal gebruikt verschillende schermen en schuifwanden. Er zijn schermen nodig om de keuken snel van de woonkamer te isoleren, als het in het begin een puinhoop en chaos is. Partities helpen om het geluid en de geuren die uit de keuken komen tegen te gaan.

Voors en tegens van het combineren van keuken en woonkamer

Eén kamer in plaats van twee voor iemand zal een plus zijn, en voor iemand een min, zoals in sommige gevallen, berooft iemand een persoon van zijn persoonlijke ruimte. Maar zelfs hier zijn er verschillende oplossingen voor dit probleem. Bijvoorbeeld een balkenteller die de keuken gedeeltelijk kan scheiden, of een zachte scheidingswand zoals een scherm, die de zonering van de keuken mogelijk maakt, afhankelijk van de stemming en de gelegenheid

 • Ruikt van koken, vooral als het een specifieke smaak heeft. Toch is de woonkamer hier niet voor bedoeld.
 • Oven, magnetron en andere apparaten produceren geluiden die veel onplezierig lijken.
 • De vereisten voor opruimen nemen toe. Het prachtige ontwerp van de kamer kan de vuile vaat op de tafel vernietigen.
 • Problemen met eenzaamheid. Iemand van familieleden wil misschien alleen zijn in een recreatiegebied. Door de keuken met de woonkamer te combineren, zal het al moeilijk zijn.
 • Woonkamer en keuken zijn prachtig alleen gecombineerd met een zorgvuldige en goede planning.

Voor mensen die sociaal zijn, zal deze keuken-woonkamer slechts een vreugde zijn, omdat u vrij twee dingen tegelijk kunt doen - koken en communiceren met gasten en huishoudens

 • Hospitality. Wanneer gasten komen, moet de gastvrouw vaak constant van de woonkamer naar de keuken rennen. Het is zowel triest als grappig. Bij het combineren van kamers zal zo'n klein defect niet gebeuren.
 • Veel ruimte. Puur psychologisch zijn de meeste tevreden over grote kamers.
 • Muziek en tv-shows. Bij het samenvoegen hoeft u zich geen zorgen te maken over het kopen van een tweede tv of een muziekcentrum. Ze zullen er altijd zijn in beide kamers.
 • Een eigenaardig ontwerp. Moderne ontwerpers bieden zoveel opties voor het combineren van de keuken met de woonkamer, die zelfs de meest kieskeurige persoon kan behagen.

Dus in een keuken van 16 vierkante meter, met een goed gepland project, is alles op zijn plaats. Er is ook de mogelijkheid om een ​​grote keuken en woonkamer te combineren. Alle bovenstaande tips moeten dienen als een soort kompas dat je niet zal laten verdwalen in de wereld van fouten.

Woonkamerontwerp 16 m² (75 foto's) - de belangrijkste voorbereidingsfasen

Elke leefruimte impliceert op de een of andere manier de aanwezigheid van een woonkamer. We ontvangen allemaal gasten, vrienden en familieleden thuis. Meestal gebeurt dit in de grootste kamer. En laat iemand dan het een ruime kamer in een groot huis worden, anderen - dit is een kleine kamer (meestal ongeveer 16 m² M.) in een conventioneel gemeubeld appartementencomplex. En zelfs daarin kunt u een moderne woonkamer van 16 m² inrichten.

De belangrijkste fasen van het voorbereiden van een kamer

Om de woonkamer 16 m² gezellig, sfeervol en disposable te maken, moet je rekening houden met de volgende punten:

 • Identificeer de basisstijl waarin de ruimte zal worden geplaatst;
 • Bedenk een kamerontwerp;
 • Bepaal of de aanwezigheid in de tv-zone van de woonkamer of de woonkamer alleen voor gesprekken is.

Misschien zijn dit de drie hoofdpunten, waarop u kunt antwoorden om de kamer voor de woonkamer te ontwerpen.

Woonkamer stijl 16 vierkante meter

Om de woonkamer te ontwerpen, moet u beslissen over de stijl van de kamer en de afmetingen ervan. Zoals hierboven al vermeld, is een kamer van 16 pleinen voor een middelgroot stadsappartement het meest geschikt voor een woonkamer. Als de kamers kleiner zijn, is de uitvoer in deze situatie vaak de combinatie van een van de kamers met een keuken. En vervolgens verder zoneren met gipskarton.

De stijlkeuze hangt rechtstreeks af van de voorkeuren van de eigenaren. Het ontwerp van de woonkamer kan zowel in de algemene stijl van het hele appartement of huis worden uitgevoerd, en in het tegenovergestelde, significant verschillend van de algemene. De beste woonkamer van 16 m² kijkt in een klassieke stijl of hi-tach-stijl. Voor de rest van de stijlen is het nodig om elk detail te overdenken; het is gemakkelijk om ruimte op te ruimen of leeg te laten.

De keuze van het interieur en de accessoires hangt direct af van de gekozen stijl van de woonkamer. In de klassieke woonkamer ziet een houten versiering, gemaakt in warme kleuren (donker goud, rijk beige, blauw, groen, enz.) Er prachtig uit met accessoires in de vorm van verschillende kandelaars, staande lampen en vazen. Het centrale deel van de kamer kan worden gemaakt van een enorme kroonluchter. Niet teveel zal hier een open haard zijn, die warmte en comfort zal creëren in de woonkamer.

De kamer is gemaakt in de stijl van hi tach is lichter, luchtiger, koud. Voor hem karakteristieke felle koude tinten en veel glas. Deze kamer impliceert niet de aanwezigheid van een open haard, maar het past gemakkelijk in een grote tv-zone met een grote bank voor het kijken van films en programma's door een groot bedrijf. Het is beter om deze kamer te verlichten met schijnwerpers uitgerust met daglicht.

Hier. " Misschien wel, en alle belangrijke punten in het ontwerp van de kamer 16 vierkante meter. Durf, toon verbeeldingskracht - en je woonkamer zal echt uniek en onvergetelijk zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

77 − = 67