Laminaat met een afbeelding

laminatnapol.su

Laminaat met een afbeelding

Veel bekende ontwerpers werken het liefst met laminaat omdat deze coating hun verbeeldingskracht niet beperkt. En met de snelle ontwikkeling van computergraphics zijn niet alleen standaardsoorten beschikbaar die zijn ingericht voor verschillende soorten bomen, maar ook veel kleuren, evenals texturen met verschillende afbeeldingen.

Tegenwoordig maakt de verscheidenheid aan laminaattypes het mogelijk zelfs de meest veeleisende klanten tevreden te stellen. Deze coating wordt ook wel gelaagd parket genoemd, maar het verschil is dat het parket is gemaakt van natuurlijk hout en het laminaat is de imitatie ervan, een meerlagig materiaal dat bestaat uit een interne en externe polymeerlaag.

Sinds de jaren 90 is laminaat op grote schaal gebruikt voor vloeren en met de snelle ontwikkeling van computergraphics zijn niet alleen standaardsoorten beschikbaar die zijn ingericht voor verschillende soorten bomen, maar ook vele kleuren, evenals texturen met verschillende afbeeldingen. U kunt een laminaat kiezen en kopen met een afbeelding voor de woonkamer, een kinderkamer met sprookjesfiguren of een afbeelding van het tapijt

Laminaat met eenvoudig patroon

De meest universele, tot nu toe, wordt beschouwd als een laminaat van klassiek design met een kleurengamma voor hout of natuursteen. De hele inrichting van de kamer, elke afwerking van muren en plafonds is geschikt voor hem.

Oorspronkelijk was het laminaat glad en glad. Om dit tekort te verhelpen, begon de bovenlaag schubben te maken, waardoor de textuur dichter bij de ruwheid van de houten coatings kwam. Aanvankelijk werden de schreefjes willekeurig toegepast, nu is de nabootsing van de boom meer perfect en valt het reliëf volledig samen met het patroon. Dat wil zeggen, als een tak of een dikke ader is afgebeeld, kan dit worden gevoeld.

Laminaat met een eikenpatroon

Natuurlijke ruwheden zijn aanwezig bij het aanraken en bij het nabootsen van natuursteen op het oppervlak van het laminaat. Het matte oppervlak brengt de diepte van het beeld perfect over en de aanraking is zo fluweelachtig als de "olievloer". De meest populaire imitatie van eikenhout, omdat de eikenhouten vloer altijd als een klassieker is beschouwd. Eiken vloer past perfect in elk interieur van de kamer. Naast de traditionele, zijn er nieuwe en niet-verwarmde ontwerpen: het patroon van hout "onder zwarte olie", "met vergrijzing", "dek", "vloerplaten", "retro", laminaat met een patroon voor tegels en vele andere.

Volgens slijtvastheid wordt het laminaat in klassen verdeeld. Hoe hoger de klasse, hoe sterker de laminaatvloer. Voor thuisgebruik is een laminaatvloer van een lagere klasse, van 21-23, geschikt, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik van de kamer.

Hoe ideaal het laminaat er ook uitziet met een tekening, u moet toch de voor- en nadelen ervan in overweging nemen, dus:

 • goedkoper dan natuurlijke coatings, tegels en parket;
 • hoge duurzaamheid;
 • laminaatcoating kan worden vervangen;
 • het patroon is sterk, het slijt niet, zelfs op plaatsen waar het vaakst wordt gebruikt;
 • eenvoudige zorg, u kunt bijna elk afwasmiddel gebruiken;
 • lage thermische geleidbaarheid, wat vooral belangrijk is in de winter;
 • helder, uniek coatingontwerp.

Er zijn geen nadelen specifiek op het laminaat, maar er zijn nadelen van het algemene spectrum, maar ze zijn niet kritisch:

 • instabiliteit tot vocht (bij langdurig contact met de vloeistof kan het binnendringen, wat tot zwelling van de platen zal leiden);
 • slijtage van lamellen op vaak gebruikte plaatsen, met name de klasse onder 31.

Al deze nadelen zijn beroofd van een klasse 33-laminaat met een patroon - dit is een moderne vloerbedekking ontworpen voor een stijlvol en praktisch ontwerp van verschillende interieurs. Laminaatklasse 32-33 is geen vreselijke klap, zware belasting. Het is bestand tegen vuur, vocht, krassen.

§ 4. Kenmerken van een laminaat met een patroon

Dit moderne materiaal heeft de mogelijkheid van gedetailleerde imitatie van elke vorm van hout. In elke online winkel kunt u een laminaat met een afbeelding kiezen, foto's van alle monsters worden in detail verstrekt. Beelden van fantasie en driedimensionale tekeningen geven zoveel mogelijk hun werkelijke vorm weer.

Laminaat houtimitatie in de slaapkamer

De meest voorkomende soorten laminaatdecoratie: imitatie van hout, steen, keramiek. Door het gebruik van speciale technologieën in decoratie, wanneer zelfs een patroon van houtporiën wordt toegepast, is dit materiaal zeer moeilijk te onderscheiden van goed hout.

Laminaat met een patroon voor betegeling

Exotische tekeningen op het laminaat, de ontwerpers zijn van toepassing voor degenen die een speciaal interieur willen creëren. Elite-laminaat zal verrassen met tekeningen met afdrukken van brons en zilver. Figuren kunnen een boom van verschillende kleuren imiteren. Modieuze etnische trends laten je toe om toe te voegen aan de verzameling van verschillende tinten primaire kleuren.

§ 5. Kenmerken van het leggen van een laminaat met een patroon

Zie "Stylen" voor meer informatie over het correct leggen van het laminaat. Oefen. " De methode om een ​​laminaat te leggen met een risotto of zonder het is praktisch hetzelfde. Maar er zijn kleine nuances:

 • Het oppervlak vóór de vloer moet schoon en droog zijn.
 • Laminaat wordt alleen op vlakke oppervlakken gelegd. De basis kan elk eerder gebruikt oppervlak zijn.
 • Er mogen geen zichtbare verbindingen zijn, de plaatsing moet dicht zijn, anders zal nabootsing van hout, tegels, parket of fantasiepatroon worden verstoord.
 • Afhankelijk van de kamer en het type patroon, wordt het laminaat anders gelegd: op een longitudinale, transversale of diagonale manier.
 • In sommige gevallen zijn een grondige telling van de rapportage van het patroon en een geschaalde schets van de kamer vereist.
 • In grote ruimtes wordt de parketmethode van styling gebruikt - visgraat.
 • Elke fabrikant heeft zijn eigen stijl van vergrendelingstype.
 • Voor elke vorm van leggen wordt schuimpolyethyleen of een kurken substraat gebruikt, dat dient als een warmte-isolator en als gelijkmaker voor onregelmatigheden. Het substraat vermindert ook het ruiseffect wanneer het in contact komt met de vloer.

Vandaag kunt u foto's op de laminaatvloer bekijken. Hun keuze is enorm, en dit leidt nogal eens tot verwarring bij mensen voordat ze kiezen. Een klassieke optie is ook een laminaat met een patroon voor parket, het ziet er perfect uit in elke kamer. Het voordeel van de overname is dat het altijd beschikbaar is in elke hoeveelheid vanwege de stabiele vraag, in tegenstelling tot de opties onder de bestelling. Ook zijn de prijzen voor standaard decorelementen iets lager dan voor ongebruikelijke, extravagante ontwerpen.

Laminaat kostbaar hout

Vooral interessant zijn de laminaatcollecties met een door Balterio geproduceerd patroon - dit hoogwaardige laminaat lijkt op de structuur van waardevolle boomsoorten, terwijl de prijs veel lager is dan die van natuurlijk hout. De laminaatvloer van Kronostar is betaalbaarder. Ik wil graag laminaat "onder de tegels" opmerken uit de collectie van Quick Step, een producent van Quadra-keramiek, en een exotisch lederpatroon uit de Arte-collectie.

Laminaat met een afbeelding: 2 opmerkingen

Voeg een reactie toe Antwoord annuleren

U moet zijn aangemeld om een ​​reactie te plaatsen.

Laminaat met een afbeelding. Selectie, styling, producenten.

Moderne technologieën maken het mogelijk om een ​​laminaat met een patroon te produceren - een materiaal dat verschillende soorten hout of een ander natuurlijk oppervlak kan nabootsen. Tegenwoordig is het bijna elk beeld: olijfboom, paardenkastanje, Italiaanse dennen of andere exotische houtsoorten.

! Dergelijke lamellen zijn in de regel gemaakt met microfacen, die elk van hen scheiden. Dit is wat het mogelijk maakt om een ​​vloer te maken die niet slechter kan zijn, maar slechts enkele malen beter dan gewone parket, tegels, steen, enz. Tegelijkertijd heeft hij helemaal geen speciale zorg nodig.

Hoe kan een oppervlak met een decor er uitzien? Tegenwoordig kan het een laminaat zijn met een patroon voor parket - een imitatie van edel hout - of onder een oude houten vloer die kunstmatig is verouderd. In andere gevallen is dit een imitatie van natuursteen, textiel en vele andere oppervlakken.

Kleurvariatie van laminaat met een patroon

Deze lamellen worden in verschillende kleuren geproduceerd: van licht eiken tot roodbruin kersen. Ook beschouwd als opties zijn marmer, graniet, metalen oppervlak en laminaat met een patroon van tegels. Het kunnen lamellen zijn, niet alleen met zeer originele afbeeldingen, maar ook met ornamenten:

 • Als de panelen zijn ontworpen als een boom, zijn ze gemaakt in de vorm van afzonderlijke platen;
 • als de panelen metaal of steen nabootsen, zijn ze gemaakt in een vierkante versie.

! Ook geproduceerd materiaal dat precies het patroon van het tapijt herhaalt. De platen kunnen verschillende oppervlaktestructuren hebben: mat, glanzend, glad of ruw.

Welnu, de meest wanhopige onderzoekers kunnen de voorkeur geven aan lamellen met afbeeldingen van sprookjesachtige planten of stripfiguren. Dit is een uitstekende optie voor een kinderkamer, MAAR Het is ook de moeite waard om te onthouden dat het niet duurzaam is. Met de leeftijd moet je de vloer veranderen.

Werking van een laminaat met een patroon

Zoals u op de foto van het laminaat met een afbeelding kunt zien, is dit oppervlak zeer origineel, maar het is vermeldenswaard dat in sommige gevallen de levensduur niet zo lang is als die van keramische tegels of natuursteen, maar:

 1. Het materiaal kost meerdere keren goedkoper;
 2. Veranderen kan sneller en gemakkelijker dan natuurlijke vloeren;
 3. hij is in staat om zijn oorspronkelijke uiterlijk voor een lange tijd te behouden;
 4. het vereist geen zorgvuldige verzorging en het is voldoende om het elke paar dagen met een vochtige doek af te vegen;
 5. Het is absoluut ongevoelig voor de meeste schoonmakers.

Hoe een laminaat met een patroon kiezen?

Om een ​​laminaat met een patroon te kopen, moet je eerst bepalen welk beeld of sieraad geschikt is voor jouw huis? Moet het een klassieke kleuring zijn die de oppervlaktestructuur (hout of steen) overbrengt of is het een exotischere, gewaagdere optie?

De meeste bekende fabrikanten maken latten in elke kleur en proberen uw keuze niet te beperken tot alleen natuurlijke tonen. Heel ongebruikelijke opties zijn:

 • De combinatie van groen, blauw en rood voor etnische interieurs;
 • imitatie van oud hout - voor kamers in landelijke of retrostijl.

Wat voor soort laminaat met een foto voor een statuskamer? In bijvoorbeeld de woonkamer ziet de woonkamer eruit als een mooie vloer, die een stuk parket simuleert. Het noodzakelijke effect van volledige simulatie wordt geboden door speciale afschuining, die zich aan de randen van elk afzonderlijk paneel bevindt. Tijdens de installatie worden V-vormige inkepingen gevormd. Er is een gevoel dat alle vloeren worden gemaakt door afzonderlijke vloerplaten af ​​te wisselen met afschuiningen-groeven op het oppervlak.

Laminaat met een patroon voor parket is een dure maar elegante oplossing. Vaak wordt het een ontwerpoplossing die uitstekende technische kenmerken combineert. Wat is de optie om te kopen? Als u een nieuwe vloer in de woonkamer bouwt, geef dan het voordeel aan collecties van klasse 32 met duurzaamheid. Dit is het maximum dat vandaag zo hard nodig is. Voor de woonkamer zijn populaire opties als Egger Superior, Kronotex Dynamic en Egger Country ideaal.

Verscheidenheid van leglaminaat met een patroon

Als u geïnteresseerd bent in het creëren van een uniek en uniek ontwerp, dan kan een dergelijk resultaat worden bereikt, zowel met behulp van kleurontwerpen, als met de verscheidenheid aan styling. Dergelijke vloeren zijn niet alleen op traditionele manieren evenwijdig / loodrecht op de wanden gemonteerd, maar ook onder een hoek.

Let op! Veel collecties onderscheiden zich door de aanwezigheid van panelen-inserts, die niet vergelijkbaar zijn met de algemene stijl. Dergelijke coatings worden het vaakst gebruikt in kinderkamers. Als u het interieur echt stijlvol, modieus en uniek wilt maken, raden we u aan om op deze optie te letten.

! Vergeet de optische mogelijkheden van afbeeldingen niet. Dus de smalle en lange stroken op de vloer maken de kamer nog smaller, zoals een pad in een bowlingbaan. Als de kamer vierkant is, wordt het visueel rechthoekig. U kunt dus proberen de kamer visueel uit te breiden door lamellen met brede strippen te leggen.

Stempels die laminaat met een patroon produceren

De dikte van het dek is slechts 8 mm. Alle elementen behoren tot de 32-klasse van duurzaamheid. Het stapelsysteem is alleen vergrendeld. De operationele periode is niet minder dan 15 jaar.

Wat dacht je van een decor? Het oppervlak is gemaakt als een imitatie van natuursteen. In dit geval wordt elk paneel nog steeds gekenmerkt door extra textuur, wat mogelijk is door de aanwezigheid van een speciale afschuining.

!Een andere goede verzameling is Largo. Het is een gestructureerd hout met verschillende opschriften aangebracht op de bovenste decoratieve laag.

 • Classen Visio Grande

Deze designlatten zijn tegenwoordig erg in trek. Het oppervlak van de ClassenVisio Grande simuleert een natuursteen precies.

 • Classen Joy

Deze collectie wordt gekenmerkt door een rustiger kleurenschema. De coating is opmerkelijk omdat het een rustieke textuur heeft, evenals een zeer aantrekkelijk kinderlandschap.

!Een bijkomend voordeel is de garantie van vijftien jaar en vochtafstotende impregnering.

 • Classen Nieuwigheid

Besteed aandacht aan de Classen Novelty-collectie als u het meest natuurlijke effect wilt bereiken. Deze serie presenteert een imitatie van hout met aantrekkelijke decors in de vorm van dennenappels en rustieke textuur.

 • Laminkunst832

Dit is een mode-nieuwigheid laminaat met een patroon, in de verzameling waarvan er unieke zwart-witte combinaties zijn, evenals het effect van een geschilderde boom. Een dergelijke vloer wordt het meest geschikt geacht in moderne interieurs.

Dus, wat moet je onthouden tijdens het installeren van dergelijke niet-standaard lamellen?

Ten eerste is het noodzakelijk om alle samenstellende elementen correct te rangschikken, zodat de samenstelling ordelijk en logisch is. Als we het hebben over bouwvoorschriften, en in dit geval ook, moeten ze worden aangehouden, dan mag het maximale hoogteverschil van een dergelijk ontwerp de indicator van 2-3 mm per 1 m niet overschrijden? oppervlak. De dikte van de plaat moet van 3,6 tot 7 mm zijn.

Ten tweede is het noodzakelijk om het substraat te kopen en te leggen. Probeer hier ook de juiste keuze te maken:

 • Kurksubstraat - niet minder dan 3 mm dik;
 • schuimpolyethyleen - minimaal 2 mm dik.

! Waarom heb ik een substraat nodig? Tegenwoordig wordt het beschouwd als een verplichte hulplaag en dient het om kleine fouten in de basis gelijk te maken. Het maakt het oppervlak absoluut vlak en is ook een uitstekende geluids- en dampbarrière. Een ander belangrijk doel van het substraat is om maximaal comfort te creëren bij het gebruik van een kant-en-klare laminaatvloer. Op de vloer is het leuk om te lopen en geen vreemde geluiden te horen.

De variant met een substraat is vandaag de meest actuele voor degenen die het systeem "warme vloer" gaan monteren. Er is al geen waarde in welke variant u verkiest - waterbasis, film of elektrisch. Een dergelijke hulplaag op het leggen van een laminaat met een patroon voorkomt het uiterlijk van het effect van hoge luchtvochtigheid, die in de regel de gehele vloer bederft. Hierna kunt u de fabrikant nauwelijks overtuigen om de panelen te vervangen door nieuwe, volgens de garantieverplichtingen.

Concurrentievermogen van een laminaat met een patroon

Uiteraard heeft dit type vloer zijn eigen voor de hand liggende concurrenten. Dit zijn bijvoorbeeld tegels, die ook volledig verschillende afbeeldingen kunnen toepassen. MAAR het hele punt is dat zelfs tegels worden gekenmerkt door de aanwezigheid van een, maar zeer groot nadeel - het heeft een hoge thermische geleidbaarheid. Maar lamellen zijn zelfs in de winter niet koud en het is altijd leuk om erop te lopen.

We kunnen zeggen dat de natuursteen er veel beter uitziet, maar hier is de minus verborgen - deze kost meerdere malen duurder dan de gelamineerde vloer. Bovendien zal het ontwerp niet zo helder, ongewoon en modern zijn. In feite, na meerdere keren te hebben betaald, krijg je een variant die verschillende keren beter zal zijn.

Belangrijk! Vergeet niet om één belangrijk punt: dergelijke vloeren dienen niet langer dan een decennium, en dit is hun pluspunt. Koop daarom liever ongewone afbeeldingen en felle kleuren en probeer niet gehecht te raken aan een bepaalde stijl. De keuze van een laminaat met een patroon moet natuurlijk zijn en niets forceren. Dan zal het echt goed worden.

Video, een laminaat leggen met een afbeelding.

Hoe en wat om een ​​laminaat met een patroon te kiezen?

Voor laminaat duurde het niet lang om de populariteit te winnen die dit vloermateriaal momenteel geniet. Aanvankelijk leken mensen gemotiveerd door verlangen en dat het belangrijk was om een ​​mooie vloer te krijgen met een klassiek eikenpatroon dat niet minder duurzaam en duurzaam was dan natuurlijk, maar onbetwistbaar meer betaalbaar.

Voor relatief kleine hoeveelheden kun je een zeldzame wenge of merbau of exotische zebrano kiezen. Dit is natuurlijk een mooi laminaat met een foto van het werk, niet de natuur, maar ontwerpers, omdat het "laminaatdecor" een speciaal papier is met een afgedrukte afbeelding. Tekenen kan natuurlijk van alles zijn: voor tegels, stuk parket, met opschriften, een uniek ontwerpmateriaal met de meest ongelooflijke ideeën.

Tegenwoordig zijn producten met ornamenten zeer wijdverbreid. er een bepaalde relatie tussen de richting van het patroon en de vorm van de panelen. Planken, versierd voor een boom, hebben meestal een langwerpige vorm, zoals een plank, en imiteren een steen of metaal, meestal gemaakt in de vorm van vierkanten.

Gebruik een laminaat in de keuken en in de badkamer om het beeld van het oppervlak van keramische tegels na te bootsen. Een andere interessante optie is de vloer in de woonkamer met een patroon dat op een tapijt lijkt. In sommige collecties zijn er panels-inserts, die verschillen van de algemene afbeelding. Vergelijkbare panelen worden meestal gebruikt in kinderkamers.

Zo krijgt de vloer uniekheid, originaliteit en stijl.

Laminaatplaten kunnen glanzend, mat, ruw of glad zijn. Maar een interessant en uniek ontwerp kan worden bereikt, niet alleen vanwege de kleuroplossing en het patroon, maar ook vanwege de mogelijkheid om de manier van het leggen van de lamellen te variëren.

Verplichte tekening vóór het leggen

Gelukkig is het standaard leggen van een laminaat op een eenvoudige rechthoekige manier, wanneer elke balk evenwijdig aan de muren is, niet de enige mogelijke optie. De volgende in complexiteit, de meer decoratieve manier is de lay-out op de diagonaal.

De eerste assistent bij de inrichting van een dergelijke vloer wordt de stapelstapel, uitgevoerd op een stuk papier. Op het plattegrond van de ruimte met zijn aangegeven afmetingen, wordt de indelingsafbeelding gemaakt rekening houdend met de paneelafmetingen en het type grendels in het geval van het lamellentype.

Een andere optie - "visgraat", een oude vriend op parketvloeren. Opgemerkt moet worden dat een dergelijke decoratieve vloer van een laminaat er beter uitziet op grote oppervlakken, omdat het gelamineerde bord groter is dan de parketvloer. Het wordt ook geleid door een tekening waarmee je het materiaal correct kunt berekenen en geen fouten kunt maken bij het leggen.

De laatste variant van verpakking zijn rechthoeken of vierkanten. Volgens de voorlopige tekening, kun je niet alleen het aantal panelen bepalen dat nodig is om dit gebied te dekken, de omtrek zal je helpen om je visueel voor te stellen hoe harmonieus het afwerkingsdoek in de kamer eruit zal zien. Bij dit type leggen is een variant van de plaat vereist, die de mogelijkheid heeft om te verbinden onder een hoek van 90 °.

Ontwerpers adviseren bij het kiezen van een laminaat met ornament

Voor traditionele interieurs zijn gelamineerde coatings van klassieke kleuren geschikt, die het patroon en De textuur van dergelijke oppervlakken zoals steen en hout. In dit segment zijn vloeren voor eik - een universele afdekking voor bijna elke kamer - elke stijl en elk gebied gemarkeerd. De enige moeilijkheid bij het kiezen van de juiste tint eiken.

Tegenwoordig gebruiken fabrikanten bijna elke kleur en beperken ze zich niet tot alleen natuurlijke kleuren. Uit de combinatie van rood, blauw, groen wordt een nogal ongebruikelijke variant verkregen, die een interessante oplossing wordt voor etnische interieurs. En voor kamers in de stijl van het land of retro is meer geschikt imitatie van oud hout.

In de statuskamers ziet de woonkamer er bijvoorbeeld uit als een fijne vloer met een patroon dat een stuk parket simuleert. Dit effect wordt verkregen door kleine afschuining aan de randen van het paneel. Wanneer de elementen worden samengevoegd, worden kleine inkepingen gevormd in een vorm die doet denken aan de letter V. De indruk van de vloer die is uitgezet met parketvloeren creëert een afwisseling van individuele "vloerplaten" en facetten-verdiepingen op de afgewerkte coating.

Laminaatvloeren voor kunstparket zijn een speciale vermelding waard. Het is niet eenvoudig en verschilt van zijn "collega's" in één uniciteit. Elke collectie heeft een ontwerp, in tegenstelling tot de anderen, in de vorm van vierkanten. Na het voltooien van het leggen op de vloer, worden hele foto's gevormd. Een dergelijke vloer is voornamelijk bedoeld voor vloeren in kamers met veel verkeer, zoals tentoonstellings- of feestzalen, een receptie voor de directeur en anderen.

Natuurlijk, als je kiest, duwt iedereen in de eerste plaats op hun persoonlijke voorkeuren. Er zijn echter verschillende regels die niet mogen worden verwaarloosd.

 • In ruimten met een grote stroom natuurlijk licht, gebruik geen eentonige lichte coatings van gele, roze, witte tinten.
 • In kamers aan de noordkant moeten donkere tinten worden vermeden.
 • In kleine kamers zien kleine vormen er goed uit, in grote - een imitatie van een massief bord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 19 = 28