Laminaatdikte

Wat beïnvloedt de dikte van het laminaat?

Winkels bieden laminaat van verschillende diktes

Bij het kopen van een gelamineerde coating let de koper vaak op de dikte. Waar hangt deze indicator van af en welke invloed heeft dit op de prestaties? Laten we om dit te begrijpen eens kijken naar de constructie van een gelamineerd paneel, dat uit vier hoofdlagen bestaat. Elk heeft zijn eigen structuur.

  1. De onderste laag stabiliseert. Gemaakt van niet-geraffineerd of geteerd papier. Dient als vochtbescherming voor de volgende laag en verhoogt de dichtheid van het paneel als geheel. Aan hem voegen in sommige collecties een geluidsisolerende ondergrond toe.
  2. Nadat de onderste laag de hoofdlaag van het paneel is. Het is de dikste en moeilijkste in de hele constructie. Het is meestal gemaakt van spaanplaat met hoge sterkte. Deze laag is meestal gemarkeerd met de Engelse afkorting HDF of High Density Fibreboard, wat letterlijk "high density fiberboard" betekent. Het is in dit deel van het paneel dat het kasteel neerstort. De dikte van het hele paneel hangt voornamelijk af van deze laag.
  3. Zichtbare, decoratieve laag. Het is gemaakt van speciaal papier of een meubelfolie waarop een afbeelding is aangebracht van verschillende soorten hout, graniet, marmer, zand of een andere structuur.
  4. De beschermende laag waarop de levensduur van het product afhangt. Het is gemaakt van melamine of acrylhars. Het is deze laag die precies het laminaat is waarvan de naam van het materiaal afkomstig is. Deze laag, die verantwoordelijk is voor slijtvastheid, heeft ook verschillende diktes. Afhankelijk hiervan wordt het laminaat in klassen verdeeld (zie tabel).

Bar, café, winkel

Gelamineerde panelen verschillen in dikte, die 6 mm, 7 mm, 8 mm, 10 mm en 12 mm kan zijn. Zoals u al hebt begrepen aan de hand van de beschrijving van de structuur, is de dikte ervan hoofdzakelijk verantwoordelijk voor HDF en, in mindere mate, de beschermende laag die, afhankelijk van de sterkteklasse, 0,2 tot 0,6 mm kan hebben.

Voor een huis en een appartement met een vlakke ondergrond, rekening houdend met lage belastingen, is het genoeg laminaat 21, 22 en 23 klasse, dikte 6, 7 mm. Besteed aandacht aan de tafel en bepaal waar je hem neerlegt, en welke dikte je nodig hebt.

Met een grondige analyse kom je tot de conclusie dat er in je appartement kamers zijn waar je bijna niet op de grond loopt, hoewel je daar veel tijd doorbrengt. Deze kamers kunnen een kantoor of een slaapkamer zijn. Maar aan de andere kant, hoe dikker de gelamineerde panelen, hoe gemakkelijker het is om ze samen te stellen.

Het geheel heeft de vorm van een kasteel. Bij een kleine dikte van de HDF-laag blijkt het slot te smal, waardoor het moeilijk te verzamelen is vanwege een ruggengraat met een tuberkel. Als u niet helemaal zeker bent van het platte grondvlak, is het beter om dikkere rangen te gebruiken, omdat deze stijver zijn en deze factor zorgt ervoor dat de sloten zich niet verspreiden op een oneffen oppervlak. Maar in dergelijke gevallen kan ongelijkheid minimaal zijn.

Laminaat in de woonkamer

Als de dekvloer als gelijk wordt beschouwd, waarbij er niet meer dan 2 mm van het vlakverschil per 1 meter is, dan kunt u in dit geval 2 mm meer toevoegen. Sloten staan ​​er niet meer op. Ze zullen divergeren en scheuren creëren.

Nu gebruiken we steeds vaker een dikker, commercieel laminaat, met een belastingsklasse van 31, 32 en 33. In sommige gevallen worden gelamineerde coatings met 34 belastingsklassen gebruikt. Zo'n hoge klasse met een laminaatdikte van 10, 12 mm is ontworpen voor industriële gebouwen waar de slijtvastheid zwaar wordt getest.

In dergelijke collecties bedraagt ​​de garantieperiode 20 jaar en dit is voor kamers met hoge belasting! Kun je je voorstellen hoeveel een dergelijke laminaatlaag zal dienen in een appartement, waar het niveau van belastingen onvergelijkbaar minder is!

Als de ruimte vrij groot is, speelt de dikte ook een rol. Hoe dikker het laminaat, des te beter dempt het het geluid van voetstappen.

Het substraat heeft hier ook een zekere waarde. Hoe dikker het substraat, hoe rustiger het geluid. De dikte van het laminaat met het substraat regelt de geluidsisolatie van de vloer. Alle hierboven beschreven reflecties maken het mogelijk om te concluderen dat het beste laminaat dik is. Maar u kunt altijd een keuze maken in de verhouding tussen dikte, prijs en kwaliteit.

We kiezen een nieuwe verdieping. De dikte van het laminaat en het substraat onder het laminaat

Tegenwoordig is een van de leiders onder vloerbedekkingen laminaat. Consumenten geven het de voorkeur vanwege een aantal positieve kenmerken:

- laminaat is een sterke coating, waarop geen sporen te zien zijn van het vallen van zware voorwerpen, krassen, deuken van meubelwielen;

- de bediening van het laminaat vergt niet veel inspanning, het hoeft niet te worden gelust en gepolijst zoals natuurlijk parket, het is voldoende eenvoudig, regelmatig nat reinigen;

- dankzij de moderne technologie is het laminaat vrijwel niet te onderscheiden van natuurlijk hout. Fabrikanten leerden niet alleen de textuur en het hout van de boom te kopiëren, maar ook de oppervlakteruwheid te geven;

- gelamineerde vloeren zijn warm, onschadelijk en waterdicht;

- goed, en het grote voordeel van laminaatvloeren - ze zijn zeer eenvoudig te monteren. Dankzij de Click-2-Click-vergrendeling (vergrendeling) kunnen zelfs niet-professionals de planken bevestigen en een gelijkmatige vloer verzamelen. Bovendien kan de vloer indien nodig worden gedemonteerd.

De dikte van het laminaat. Classificatie van laminaatplaten

De dikte van het laminaat vormt de basis voor de classificatie. Er is een laminaat met een dikte van 6 tot 12 millimeter. Typisch worden de volgende klassen laminaatplaten onderscheiden:

- 21 - voor kamers met lage loopintensiteit (slaapkamers en pantry);

- 22 - voor kamers met een gemiddelde intensiteit van lopen (kinderen, kledingkasten);

- 23 - voor ruimtes met een hoge wandelintensiteit (keukens, gangen, gangen, kinderen voor volwassen kinderen).

  • laminaat voor commerciële gebouwen

- 31 - voor gebieden met een zwakke operationele belasting (receptie, onderhandelen);

- 32 - voor gebieden met een gemiddelde operationele belasting (kantoren);

- 33 - voor gebieden met een hoge operationele belasting (winkels).

De dikte van het laminaat voor het huis is 6-8 millimeter, voor commerciële gebouwen - 8-12 millimeter. Laminaat van 21 en 22 klasse in Rusland is bijna nooit gevonden. Sommige fabrikanten geven de klassen laminaat 33, op voorwaarde dat ze worden gebruikt in huishoudelijke gebouwen voor een levenslange garantie. Onlangs verschenen boardklasse 34, de dikte van dit laminaat stelt u in staat om het te gebruiken op plaatsen met een speciale lading: luchthavens, treinstations, danslessen, autodealers.

Installatie van laminaatvloeren is niet mogelijk zonder het gebruik van een speciaal substraat voor het laminaat. Het substraat vervult verschillende belangrijke functies:

- Door het gebruik van het substraat wordt de ruwheid gladgestreken, wat hoogstwaarschijnlijk aanwezig is op de dekvloer;

- Het substraat vermindert het geluid en zorgt voor een goede thermische isolatie. De dikte van het laminaat met het substraat verschaft een goede geluidsisolatie en de grootste absorptie van ruis kan worden bereikt door een substraat te gebruiken voor een laminaat van kurkmateriaal;

- Het substraat beschermt de vloerbedekking tegen procesvocht, dat in de betonvloer van de vloer kan blijven.

De aanbevolen dikte van het substraat onder het laminaat is 2-3 millimeter. Een dikker substraat kan bezinken in de voegen van de laminaatplaten, wat tot een verstoring van de integriteit van de vloerbedekking zal leiden.

Wat is de beste laminaatdikte?

  • Wat is de beste laminaatdikte?
  • Hoe een goed laminaat te kiezen
  • Kies een laminaat: theorie en praktijk

Structuur van het gelamineerde paneel voor het afwerken van de vloer

Dit materiaal heeft een complexe meerlagige structuur, die is ontworpen om het te voorzien van sterkte en duurzaamheid. Het is gebruikelijk om 4 basislagen te onderscheiden, waarvan de structuur anders is.

- stabiliserende laag (lager);

- belangrijkste (het is gemaakt van spaanplaat en bepaalt de paneeldikte: 6 mm, 7 mm, 8 mm, 10 mm en 12 mm);

- Decoratief (gemaakt van speciaal papier of folie met een tekening erop);

Om een ​​kwalitatieve vloerbedekking te kopen, moet u weten wat de dikte van elk van deze vloeren moet zijn en in het bijzonder het onderhoudsoppervlak dat weerstand biedt tegen slijtage. Afhankelijk van het soort sterkte van de beschermende laag, wordt het laminaat in klassen verdeeld. De laminaatdikte varieert van 0,2 mm tot 0,6 mm.

Bij het kiezen van een laminaat moeten de volgende parameters bepalend zijn: de passabiliteit van de legplaats, het temperatuurregime in de kamer, de gelijkmatigheid van de vloer, de noodzaak van een ondergrond, het doel van de ruimte. Op basis van deze analyse moeten de volgende aanbevelingen worden gegeven:

Onder de voorwaarde van een vlakke ondergrond en kleine belastingen op het vloeroppervlak, zal het voldoende zijn om gelamineerde panelen met een dikte van 6-8 mm te trimmen. Zulke omstandigheden zijn gebruikelijk voor slaapkamers en andere kamers met een smalle functionaliteit.

Bij het kiezen van een laminaat moet niet alleen worden gelet op de dikte, maar ook op de vorm van de sloten, die grotendeels de levensduur van deze vloerbedekking bepalen. De kwaliteit van deze verbindingselementen hangt af van de dikte van de basislaag van de plaat, die voor residentiële gebouwen niet minder dan 8 mm mag zijn. In dit geval kunt u er zeker van zijn dat de vloerbedekking vele jaren perfect zal dienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 51 = 58