Landschapstricks

Landscaping door hun eigen handen

Landschappen, 130-serie. Exotische planten in de tuin

Bloeiende magnolia's in de buitenwijken? Dit is een realiteit voor de verzamelaar van zeldzame planten Natalia Mandrico. In zijn kleine tuin groeien bijna twee dozijn van deze planten, evenals bamboe, amandelen en cactussen. De gastheer van het programma "Landscape Tricks" Irina Belasheva kwam de heldin bezoeken net op het moment dat je de bloeiende magnolia's kunt bewonderen.

De bijzonderheid van de site van Natalia Mandriko is een bescheiden formaat (slechts 6 hectare) en een dichte landing. Dit is echter geen probleem, en de verzamelaar en de onderzoeker zijn niet bang om ongebruikelijke planten op hun land te laten groeien. Natalia is niet bang om nieuwe dingen te proberen: ze selecteert geschikte variëteiten, kiest zorgvuldig een plek om te planten, bewaakt het "welzijn" van haar groene huisdieren. De kneepjes van het kweken van een exotische plant zul je leren, als je kijkt naar de release van "Landscape tricks" № 130.

Foto: frame uit het programma "Landscape Tricks 130", tv-zender "Country Life".

Facebook reacties:

Beste lezers, als je meer wilt weten over landschapsontwerp en je hebt vragen - stel ze dan aan ons. Professionals zullen een gedetailleerd en bekwaam antwoord gratis geven. We wachten op e-mails per e-mail: [email protected]

secties

best

 • Alpiene heuvels op de foto: u bent van plan een rotstuin op uw site te maken, maar weet niet waar u moet beginnen? En we raden aan te beginnen met het bekijken van de foto van de Alpine-heuvel.
 • Zwembad met onze eigen handen - Wij organiseren een zwembad in het land. We selecteren de plaats, vorm en afmetingen voor het zwembad. Grensmarkering, uitgraven, waterdichting, bekisting, versterking van muren, vullen met water en zorg.
 • Vijver in het land met hun eigen handen - Het is vrij eenvoudig. Blijf bij ons advies en je zult slagen.
 • Living hedge in the country house - Vijf eenvoudige stappen om een ​​hedge te creëren - van het markeren van de grenzen van de site tot het snoeien van struiken.
 • Alpenheuvel met hun eigen handen - Gedetailleerde handleiding om een ​​alpine heuvel (rotstuin) te creëren met uw eigen handen.
 • Planten voor de Alpenheuvel - Artikel zal u helpen bij de keuze van planten om een ​​alpine glijbaan te maken.
 • Fotogalerij van landschapsontwerp - werken van professionele ontwerpers en zij die met hun eigen handen hebben gewerkt, worden gepresenteerd. Kom, kijk, doe beter!
 • Tuinpaden met hun eigen handen - Categorieën van tuinpaden. Verschillen en voordelen voor elke soort, de benodigde materialen, bouwfasen, foto's.

We zijn op Facebook

 • Bank met hun eigen handen - Bank - niet alleen een rustplaats. Dit is de decoratie van de tuin.
 • Tuinvijver - Een stapsgewijze handleiding voor de installatie van een tuinvijver met uw eigen handen.
 • Patio met je eigen handen - Een gemakkelijke manier om met je eigen handen een patio te maken, waarvoor je niet veel hoeft te investeren in de krachten en middelen. Foto en video.
 • Vijver in het land (video) - Deze video beschrijft de montage van de vijver, die u met een paar dagen in eigen beheer kunt doen.

Polls

© 2008-2018 Landschapsontwerp met eigen handen.

Mijn mooie tuin met mijn eigen handen

Diensten die verband houden met het creëren van landschapsontwerp, verliezen de relevantie niet. Een persoon die geeft om de esthetische eigenschappen van zijn tuin wil het zo aantrekkelijk mogelijk maken.

De kosten van dergelijke diensten zijn geweldig, plus een hoop financiële middelen voor plantmateriaal is vereist. Om te bewaren in dit geval is eenvoudig - het is genoeg om een ​​paar trucjes van landschapsontwerp te leren.

Prachtige tuin met uw eigen handen

Inhoud van de stapsgewijze instructies:

Zelfs als het gebied op uw site is gevuld met veel helder geurende bloemen, zonder een basis in de vorm van een gazon, zal de tuin er ongestoord uitzien. Hij speelt een belangrijke rol in landschapsontwerp. Hier zijn enkele basistypen grasvelden:

 • Engels. Het zal heel goed zijn als er veel wandelpaden in het huisje zijn. Engels gazon onderscheidt zich van andere door zijn esthetische kwaliteiten, omdat het een zacht groen gras is. Het is niet aan te raden om erop te lopen. Het is grillig, want het vereist constant trimmen en een grote hoeveelheid licht.
 • Sports. Dit type gazon is erg praktisch. Het is moeilijk om te vertrappen, dus in de tuin kunt u veilig een tennisbaan of een speeltuin plaatsen. Om breuk van gras te voorkomen, is het noodzakelijk een dicht substraat te bouwen.
 • Lugovoi. Soms wordt het Moors genoemd. Het is een verzameling kruiden en bloemen waarvan de lengte niet meer dan tien centimeter bedraagt. Het ziet er heel schilderachtig uit, maar je kunt er niet overheen lopen. Snijden van het Moorse gazon wordt ook niet aanbevolen.
 • Tuin en park. Een van de handigste opties, omdat er geen speciale zorg voor nodig is en in bijna elk gebied kan groeien. Met speciale charme en zachtheid, het is niet anders.
 • Universal. Het is moeilijk om het heel mooi te noemen, maar het is handig om zo'n gazon te gebruiken. Het wordt verkocht in rollen samen met zode bodem en snel wortel schiet op een nieuwe plaats. Het voor de hand liggende nadeel is de hoge prijs.

Let op: u moet het type gazon en het ontwerpschema selecteren in de winter of de herfst. Het gazon moet in het vroege voorjaar geplant worden. Bij landing in een zeer warme of warme periode zal het resultaat niet succesvol zijn.

Foto - mooi gazon en vegetatie in het gebied in de voorsteden

Stappenplan voor het planten van grasvelden op de site

 1. Maak het gebied vrij en verwijder het onkruid. Haal het afval weg en verwijder onnodige vegetatie. Na het verwerken van de grond, neem de samenstelling tegen het onkruid en wacht een week zodat het het gazon niet beschadigt.
 2. Zet de afvoer. Het punt is vooral relevant voor degenen wiens plot zich in het laagland bevindt. Identificeer gebieden waar vocht zich ophoopt, graaf diepe gaten in deze gebieden (ongeveer een meter diep). Giet de gebroken baksteen, dan het grind en dan het zand. De totale drainlaag mag niet meer dan twintig centimeter zijn.
 3. Vergelijk de grond. Begraaf de kuilen en draag de heuvels.
 4. Druk de grond aan en maak los. Je kunt het vertrappen met je voeten, en dan jezelf wapenen met harken en een beetje losser maken.
 5. Zaai de zaden. Meng de zaden met fijn zand en strooi de vlekken. Bestrooi ze met een dun laagje aarde, dan voorzichtig aanstampen. De site drenken is alleen nodig met een kleine sprinkler.

Video - wanneer moet u een gazon in het land planten en hoe u dit op de juiste manier doet

Bloemen planten is niet moeilijk. De grootste moeilijkheid ligt in het kiezen van de techniek van hun locatie. Hier zijn een paar opties voor prachtige bloembedden:

 • Het eiland. Op een bepaald stuk land worden verschillende bloemen geplant (van drie variëteiten). Schermen is niet verplicht. Dit bloembed ziet er naturalistisch en schilderachtig uit.
 • Het tapijt. Je moet zaden of zaailingen van dezelfde soort kiezen, maar verschillende kleuren. Op het perceel worden de patronen van tevoren getekend met een scherp voorwerp en in elk gebied worden bloemen van een bepaalde tint geplant. Het is raadzaam om planten met grote bloemen te selecteren.
 • Figuur. Het bordes is vergelijkbaar met het vorige schema, maar je kunt alleen verschillende soorten van verschillende kleuren toepassen. We raden u aan eerst de afbeeldingen op papier te tekenen en vervolgens op de grond te tekenen. In elk element van de figuur is een bepaalde plantensoort geplant.
 • De grens. Hiermee kun je paden en hekken omlijsten. Het is wenselijk om niet te hoge variëteiten van planten te gebruiken. De moeilijkheid ligt in de uniformiteit van de landing (de plantlijn moet zo vlak mogelijk zijn). Je kunt meerdere rijen tegelijkertijd laten vallen.
 • Water. Het wordt omringd door vijvers en andere kunstmatige reservoirs. Het doel is om hygrofiele planten te planten, zodat ze er zo natuurlijk mogelijk uitzien.
 • Het omheinde. Het kan in een container of in een houten, stenen of andere omheining zijn.
 • Mono. Er wordt slechts één variëteit aan bloemen geplant op het geselecteerde perceel.

Sommige soorten bloembedden zijn perfect gecombineerd. De onderstaande foto toont de vereniging van het omheinde en ingepakte bloembed.

Steekproef van een bloembed in de tuin

Alle bloembedden kunnen verder worden verdeeld volgens de kleurenschaal:

 • Motley. Veel tonen en schakeringen - dat zegt alles. Uitstekende optie voor dachas zonder heldere structuren.
 • Contrasterende. In het bloembed zijn er twee hoofdkleuren (oranje plus paars, wit plus bordeaux, etc.).
 • Monochromatische. Alle tinten van geplante bloemen vormen één kleur (lichtblauwe, helderblauwe, donkere lucht).

Video - we creëren een prachtige tuindecoratie met onze eigen handen

Geheimen van het maken van een mooi bloembed

Is het mogelijk om geschikte soorten bloembedden te vinden en na te denken over hoe ze op de site te plaatsen? Onthoud verschillende subtiliteiten van het maken van bloemsamenstellingen:

 • Overweeg de bloeitijd. Lente bloemen planten in een bloembed met herfst, het algemene beeld zal niet schilderachtig zijn.
 • Water de bloemen vaak in containers. Als er lange tijd geen regen is geweest, zullen de wortels van de planten in de potten niet voldoende vocht bevatten.
 • Kies bloemen, geleid door de locatie van het bloembed. Als je het gedeelte van de site dat in de schaduw ligt wilt decoreren, koop dan geen planten die van de zon houden. Geef ook geen voorkeur aan bloemen die lijden aan overmatig vocht, als u het land in de buurt van een kunstmatige vijver wilt versieren.
 • Plant niet in de buurt van variëteiten die niet in elkaar passen of van elkaar verschillen volgens de vereisten. Als je een vochtminnende variëteit plant met een woestijn, zal het moeilijk zijn om het irrigatieproces uit te voeren. Vraag aan consultants in winkels over de compatibiliteit van planten.
 • Correct kleuren combineren. De bijgevoegde tabel zal als assistent dienen.

Bloembed omlijst door een tuinpad

Onregelmatig bloembed in de tuin

Als u besluit bloemen in de vorm van een eiland te schikken, bekijk dan deze eenvoudige schets.

Bloemschema

Naast de beschrijving die in de afbeelding wordt aangegeven, kunt u het volgende alternatief gebruiken bij het selecteren van fabrieken.

Hier is een lijst met kleuren die kunnen worden toegepast in gebieden gemarkeerd met cijfers:

 1. Tulp, begonia.
 2. Hydrangea, verbena, camellia.
 3. Hyacint, iris.
 4. Digitalis, dahlia, madeliefje.
 5. Kornoelje, kamille.
 6. Chrysanten, viooltjes.
 7. Lumbago, camelia.
 8. Lelies, pioenrozen.
 9. Gladiolen, klaproos.
 10. Rose, petunia.
 11. Goudsbloemen, dahlia.
 12. Witte iris, jasmijn.
 13. Agapanthus, ageratum.

Als u op uw site een prachtig eenkleurig bloembed wilt zien, bekijk dan het onderstaande voorbeeld. Een eilandje met roze bloemen is een veelzijdige aantrekkelijke optie.

Het schema om een ​​bloembed te maken in roze tinten

Dit voorbeeld van een rond bloembed is ideaal voor containers. Het kan prachtig worden beschermd met stenen.

Een voorbeeld van een rond bloembed in de tuin

Het proces van het maken van een bloembed vereist uw verbeeldingskracht. Besteed aandacht aan dit originele schema.

Het schema van een ovaal bloembed (koninklijk bloembed)

Dit is wat met getallen moet worden bedoeld:

 • 1 - planten met heldere en volumineuze kleuren. Je kunt een dwerg een jaar oud astra-roze kiezen.
 • 2 en 6 zijn planten die geschikt zijn voor het creëren van een fijn hek. De compositie is het alissum waardig.
 • 3 - gazon of wit koppel, dus de achtergrond moet laag zijn en niet helder.
 • 4 en 5 - dwergaster van een verzadigde lila kleur.

En hier is een voorbeeld van een interessante, maar ongecompliceerde becijferde spectrale compositie. Het vereist geen afrastering en kan zowel een klein als een heel groot gebied beslaan.

Bloembed - een slak gemaakt van steen

Hoe maak je een bloembed met je eigen handen

Als het schema is gemaakt en het plantmateriaal gereed is, is het tijd om aan de slag te gaan. Dit is de reeks acties die het proces van het maken van een bloembed impliceren:

 1. Teken op de grond alleen de rand van het mes.
 2. Graaf een gat twintig centimeter diep binnen de grenzen.
 3. We plaatsen in een put een laag drainage (steenslag, afgestoken baksteen of iets dergelijks).
 4. Als er een omheining is voorzien, installeert u deze.
 5. We vallen in slaap in de put van de aarde.
 6. We verwachten twee weken na het inslapen en schetsen het gebied van de geselecteerde site, volgens het geselecteerde schema.
 7. We planten bloemen in elk gebied.

Inrichting van een plaats onder een bed bij de basis van het huis

Video - interessant ontwerp van bloembedden in de tuin

Haal het beste uit de mail

De kneepjes van het landschapsontwerp

Vrijwel elke moderne professional master activiteit is de inrichting van de tuin, huisje of thuis tuinen, begrijpt eenvoudige trucs om zo veel mogelijk helpen om het grondgebied te transformeren in termen van design en met succes gebruik maakt van de tips in hun werk. Opgemerkt dient te worden dat sommige van de geheimen van dit soort bieden de mogelijkheid om de meest gedurfde en ongebruikelijke oplossingen te realiseren, om zelfs projecten die, op het eerste gezicht onmogelijk lijken te zijn uit te voeren. Bovendien is het mogelijk om dit zelfs met uw eigen handen en uit verschillende goedkope materialen te doen! Als gevolg hiervan zal het leven in een buitenwijk in de buitenwijken zo comfortabel en aangenaam mogelijk zijn, en de tuin zal er mooi uitzien.

Wat zijn landschapstrucs? Ten eerste zijn het professionele methoden, waarbij de ontwerper planten op het territorium plaatst, speelt met zijn vorm en grootte, licht- en kleurbereik van de site.

De kneepjes van het organiseren van ruimte

Bij het maken van werkelijk prachtige en harmonieuze composities in een zomerresidentie is de belangrijkste factor de juiste indeling van de ruimte.

Het is noodzakelijk om te weten en te overwegen tijdens het uitvoeren van dit soort werk dat verschillende bomen een speciale vorm van de kroon hebben, die kan zijn:

Linnenfiguren worden beschouwd als bloembedden. En als we het hebben over de verplichte elementen van elke tuinsite (paden, hekken of stoepranden), dan zijn ze niet opgenomen in de bovenstaande categorie. De hoofdtaak van elke professionele ontwerper is het samenstellen van de compositie op de contrasten, het selecteren van die elementen die optimaal passen in vorm en grootte.

Absoluut moet elke samenstelling per se een centrum, een rol die een verscheidenheid van elementen kan uitvoeren - als een centrum decoratieve houten, fontein, of zelfs een alpine glijbaan, gemaakt met zijn eigen handen uit schroot materialen die niet gebruiken. Een uitstekende manier om plaatsen te combineren die bedoeld zijn voor recreatie op een klein stukje kleine tuin, is het gebruik van sporen. En als er behoefte is aan het afvlakken van te scherpe contouren, dan is het mogelijk om een ​​prachtige golvende miniatuurvijver uit te rusten. U kunt een gazon om meer comfortabel en mooi te rusten, te plaatsen op een zodanige hoogte dat een regelmatige vorm heeft - een vierkante vorm, bijvoorbeeld, of een rechthoek.

Raden voor de bevoegde aanleg van het grondgebied

De grootste professionele sluwe ontwerpers die betrokken zijn bij de inrichting van de infield, is de volgende: u alle vrije ruimte (dat wil zeggen, het gebied dat niet is gereserveerd voor de tuin of moestuin ..) geplant met zijn eigen handen gazon gras nodig. Om bloembedden te creëren en rozenkrans moet zo weinig mogelijk gebieden zijn bijzonder relevant in het proces van registratie van een dergelijke zomerhuisje, die een klein gebied heeft te nemen. Een groot gebied, dat is beplant met groen gras (wat beters te doen met hun handen) is in staat om visueel de site uit te breiden. Maar afgezien van dat, moet je ook zeker een paar andere regels van het proces van het creëren van een compositie van decoratieve planten, die de bloembedden zal observeren.

De eerste regel: alles moet zo contrasterend mogelijk zijn. Dat wil zeggen, grote sierplanten moeten worden geplant in de buurt van kleine struiken, bloeiende planten - in de buurt van groenblijvende planten en zo verder.

De tweede regel: u moet kleuren en schakeringen op competente wijze combineren. Het is niet toegestaan ​​om kleuren samen te voegen, je moet met gradatie experimenteren.

Een andere eenvoudige manier om visueel verhoging van de ruimte is om het principe stadia te gebruiken. Om zo een mooi landschap ontwerp te brengen moet een bepaald aantal terpen te maken, en vervolgens de vasthoudende eenheden (de best beschikbare materiaal - steen) te besteden om het land veilig te stellen en op het einde om ze bloembedden te breken en geeft de mogelijkheid om de asymmetrie die visueel uitbreiden van de ruimte in het gebied, met de tuinen moet aan het einde van het gebied worden geplaatst.

De rol van kleur en verlichting in het landschap van het gebied: kleine geheimen van professionele ontwerpers

De meeste van de professionele ambachtslieden van vandaag, waarvan de bedrijfsactiviteit is een landschapsontwerp, begrijpen het belang van het juiste gebruik van kunstlicht en een harmonieuze combinatie van kleuren in het gebied als geheel.

Het kleurenschema voor het creëren van een harmonieus landschapsontwerp krijgt een speciale rol toegewezen. Bij het maken van een site in het stadium van de selectie van de sier bloeiende planten, met live samenstelling zal zijn, moet verstandig worden na te denken over welke kleur zou hun bloeiwijzen, rekening houden met de kleur van de kroon en steel. Over het algemeen kan een gedeelte maximaal honderd verschillende tinten bevatten - natuurlijk zal de helft van deze tinten worden gespeeld door een prachtige tuin.

Ervaren landschapsarchitecten altijd vakkundig verslaan tinten en combinaties daarvan, worden geplant sierplanten dat "resoneren" met de kleur van de gevel, en die kleuren die worden gebruikt in het interieur decoratie. Dus, bijvoorbeeld, op een bed, die is gelegen nabij de voordeur in de woonkamer worden planten bloeiende planten, knoppen die identiek is aan de kleur van de wanden van de woonkamer zijn. In dezelfde schakering van meubels en gordijnen moeten dicht bij de kleur van de opstand zijn. Met behulp van deze opties blijken te zijn de meest harmonieuze in de gehele kleur ruimte te creëren - het leven op deze site zal alleen maar goed nieuws zijn, maar de tuin brengen ook een goede oogst.

Tips om het gebied te bedekken

Het thema verlichting is een apart gespreksonderwerp bij het opstellen van een bepaald thuisland. Door gebruik te maken van lichte elementen, is het mogelijk om een ​​sfeer van dit sprookje rond je huis te creëren, om de meest interessante plaatsen in het gebied van de homestead te benadrukken. Overdag glanst de tuin in de regel met warm genoeg heldere kleuren. Maar dichter bij de donkere tijd van de dag wordt alles donkerblauw. Natuurlijk moet dit worden gecorrigeerd: de juiste keuze van de kleur van kunstverlichting biedt de mogelijkheid om de juiste sfeer te creëren in de tuin en in de omgeving van het huis in de avond / nacht.

Het gebruik van niet-gele, maar uitzonderlijk witte verlichting, volgens deskundigen, zal bijdragen tot een geweldige uitstraling op de site, alsof het een sprookje is. Zulke geheimen als de installatie van extra lantaarns en lampen, die verschillende vormen en afmetingen hebben, zullen de gelegenheid bieden om zich te concentreren op bepaalde composities, elementen en planten.

Kleine trucs van grote meesters: whists

Een van de effectieve technieken, waarmee de voordelen van het territorium van de site kunnen worden benadrukt en de minnen kunnen worden vermomd, zijn 'whists'. Het is een uitzicht dat mooie perspectieven opent, leidt tot de afstand van het territorium en op mysterieuze wijze lonkt. Met behulp van Whist wordt de diepte van de tuin benadrukt. Om beter te begrijpen wat er in het geding is, moet proberen om een ​​beeld te geven met uw tuin, bepalen het punt waarop de toetsing grondgebied zal worden uitgevoerd - vanaf dit punt, en moet worden gevormd vista.

De lijsten van dergelijke schilderijen zijn de "backstage" van het zogenaamde eerste plan, alle aandacht wordt erop gevestigd. Tegelijkertijd moet al het andere visueel achter deze "vleugels" blijven. Als zodanig kader worden vaak verschillende structuren en bedrijfsgebouwen gebruikt. Daarnaast is het toegestaan ​​om struiken en bomen als kader te gebruiken.

Achtergrond gevormd door middel van bloembedden, struiken en bloemen. .. Op de voorgrond, dat wil zeggen, tot aan het gezichtspunt, is het noodzakelijk om de belangrijkste focus te plaatsen - in zijn rol zo goed presteren, zoals een bloeiende rozenstruik met grote knoppen of kleine waterval die is gemaakt met hun eigen handen. Schuin vanuit het oogpunt moeten worden geplant helder sierplanten - deze geheimen bieden de mogelijkheid om het deel van het grondgebied visueel te vergroten. Verdere vooruitzichten nodig om een ​​aantal bomen die een piramidale of verticale kroon moet sluiten - optimaal gebruik hier jeneverbessen, sparren of cipressen.

De bovenstaande zijn slechts een klein deel van de geheimen en trucs van de wereld van de hedendaagse ontwerpers landschap - ze zijn veel, en niet iedereen is een professional master in dergelijke zaken is klaar hun persoonlijke geheimen met een breder publiek te delen, heeft herhaaldelijk met succes toegepast in de praktijk. Echter, op dit moment is er een prachtig programma met de naam "Landscaping trucs", die in detail op de rangschikking van het land met hun eigen handen gesproken over de vele handige tips, ook al uit schroot materialen.

Maar het belangrijkste ding in dit proces is om te begrijpen dat als het gebruikt wordt verstandig optische effecten, het opent enorme mogelijkheden met betrekking tot de visuele veranderingen in het grensgebied. Het realiseren van dit, met behulp van de trucs en tips van professionele kunstenaars kunnen uniek met hun eigen handen Landscaping, die eruit zal zien de meest harmonieuze en gecombineerd met alle gebouwen op de site, niet alleen in vorm maar ook in kleur te creëren. Naast het maken van het mogelijk zelfs van schroot materialen.

Auteur: S. Rozanova

Sla de link op om niet te verliezen, je hebt hem nodig:

En onze tuin is versierd met verschillende soorten keramische en houten figuren. Zelfs is er een decoratieve put. Dit jaar zullen we geen grote vijver maken. Ook werken er lampen op zonnepanelen. Ze bevinden zich in de buurt van de decoratieve figuren, 's nachts ziet alles er nog beter uit)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

43 − = 39