Lappatized porseleinen tegels

Kenmerken van gelakte keramische tegels: technische kenmerken

Als je ooit gehoord hebt van de term "gekamd ceramisch graniet", heb je zeker nagedacht over wat het is. Dit is een semi-gepolijst product, verschillend van het visuele oogpunt, en bepaalde kwaliteiten.

Lappeated tegels worden gekenmerkt door een gepolijst oppervlak

Materiaaleigenschappen en productietechnologie

Om te begrijpen wat "gelapte tegels" zijn, laten we eens kijken naar de methode om dit soort materiaal te vervaardigen. De eerste fasen verschillen niet van de traditionele aanpak. Eerst wordt een mengsel gemaakt voor de basis. De samenstelling bevat mica, veldspaat, klei, kwartszand en andere onzuiverheden. Onder hoge druk wordt het ruwe materiaal verwarmd en gebakken in de oven tot de toestand van een vaste laag-poreuze plaat.

Gebruik metaaloxiden om een ​​patroon toe te passen of een tint te maken. Een ander ontwerp en leidde tot de toewijzing van dit porselein in een aparte categorie. De essentie ligt in het slijpproces.

Voor het eerst werd dergelijke technologie door Italiaanse meesters in productie gebracht. Ze bedachten een nieuwe aanpak voor de verwerking van porselein, waardoor het mogelijk was om visuele kenmerken te verslaan en de kwaliteit van het product ten goede te beïnvloeden.

De tegel heeft het uiterlijk van een half gepolijst oppervlak. Het effect wordt bereikt door speciale slijpgereedschappen te gebruiken die een ongelijke dunne laag coating verwijderen. Verkregen een tegel met lokaal polijsten. Sommige gebieden blijven ruw of helemaal niet aangeraakt.

Omdat in het productieproces alleen de oppervlaktelaag van het materiaal wordt verwijderd, verschijnt een grotere sterkte dan bij volledig gemalen modellen.

Gepolijste gepolijste tegels combineren glans en matte afwerking

Deze technologie maakt unieke voorbeelden van bekledingsmateriaal. Ze zien er gewoon geweldig uit, omdat de spiegelglans wordt gecombineerd met een mat oppervlak, waardoor ze elkaar effectief aanvullen.

Een belangrijk aspect bij het beschouwen van het begrip "gelapte tegels" is een lijst met kenmerken van een dergelijk product. Dankzij de introductie van een speciale productietechnologie is het mogelijk om een ​​materiaal te verkrijgen met de volgende eigenschappen:

 • Sterkte. Porselein en zo wordt het als het meest duurzaam beschouwd. Deze tegel is bestand tegen een ongelooflijke belasting en lokaliseert zelfs harde voorwerpen.
 • Slijtvastheid. De speciale productietechnologie verbetert de weerstandseigenschappen van mechanische actie, in het bijzonder slijtage. Krassen zullen onzichtbaar zijn vanwege de heterogene textuur van de coating.
 • Waterbestendig. Na het bakken blijven er geen poriën in de materiaalstructuur achter, waardoor de waterabsorptiecoëfficiënt vermindert en waterdicht wordt.
 • Hittebehoud. Tijdens verwarming, bijvoorbeeld van een oven of vloerverwarmingssysteem, behoudt de tegel een hoge temperatuur en bespaart energie voor het verwarmen van de kamer.
 • Weerstand tegen chemische invloeden. Van de impact op het oppervlak van keramisch graniet, zelfs sterke zuren, blijven sporen achterwege. Lapatized tegels sluiten deze mogelijkheid verder uit.
 • Weerstand tegen ultraviolet. Inhomogeen malen verhoogt de kleureigenschappen en bevordert dat het materiaal niet uitbrandt, zelfs niet bij langdurige blootstelling aan ultraviolette stralen.
 • Vorstbestendigheid. Vanwege deze eigenschap wordt graniet gebruikt voor het afwerken van straatoppervlakken. Hij geeft geen water door, en daardoor worden de nachtvorsten ongemakkelijk.
 • Brandwerendheid. Het materiaal gedraagt ​​zich goed onder omstandigheden van een aanzienlijke temperatuurstijging en is zelfs bestand tegen direct vuur.

Lapatized tegels zijn een geweldig materiaal. Het heeft unieke esthetische en decoratieve kwaliteiten. Bovendien is het onderscheidende kenmerk van de productlijn van dit product niet de angst voor temperatuurveranderingen.

Een belangrijk kenmerk is slijtvastheid, waardoor het op openbare plaatsen kan worden gebruikt

Op basis van de beschouwde technische kenmerken concluderen wij dat een dergelijke tegel geen gelijke heeft tussen de bekledingsmaterialen. Overweeg de voor- en nadelen:

Gepolijst gepolijst porselein:

 • Een zacht glanseffect creëren. Dankzij de combinatie van matte en glanzende delen, wordt er een vloeiende overgang gemaakt van het ene type oppervlak naar het andere, waardoor de indruk van zachtheid en onopvallende glans ontstaat.
 • Ontbreken van scherpe verblinding. Bij uitzondering geeft het spiegeloppervlak bij het raken van stralen onaangename reflecties aan het oog. De overlappende textuur voorkomt dit.
 • Breed assortiment. Fabrikanten bieden veel kleuren en combineren verschillende methoden om tegels te slijpen en unieke producten te maken.
 • Iets minder oppervlak. Dankzij de combinatie van gepolijste en ruige gebieden wordt het effect van minder slip bereikt met behoud van de decoratieve kwaliteiten.
 • Bestand tegen slijtage. Minder krassen en schuren bij intensief gebruik in vergelijking met andere monsters van porselein.
 • Eenvoudig schoon te maken. Tijdens het reinigen zijn er geen problemen met het verwijderen van vlekken of het gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Rechte randen. Dankzij hen wordt een monolithisch, visueel waarneembaar oppervlak zonder voegen gelegd.
 • Een breder scala aan toepassingen. Dankzij de eigenschappen wordt het overal gebruikt.

Het ontbreken van een scherpe schittering is een ideaal voordeel van semi-gepolijste tegels, waardoor het mogelijk is om het te gebruiken in lichte kamers

 • Koud - zonder verwarming is het onaangenaam om aan te raken.
 • Glad als het nat is - er bestaat nog steeds het risico dat u op de tegel glijdt als er water op komt.
 • Dure - semi-gepolijst porselein aardewerk kost veel geld, maar dit geldt voor alle soorten van dit materiaal.
 • Het is moeilijk om te snijden bij het leggen - een neveneffect van de supersterkte van het product. Vereist een speciaal gereedschap.

Het assortiment van gelept keramisch graniet maakt indruk. Afhankelijk van de gebruikte maalinrichtingen worden verschillende combinaties van texturen gemaakt. Wat betreft kleuren, er zijn ook praktisch geen beperkingen.

Net als andere monsters van porcellanato, imiteert dit ras verschillende oppervlakken. Zelfs een parket, marmer, natuursteen of leer. Ze zien er veel interessanter uit in de overloop van matte en glanzende oppervlakken.

Naast de verschillende polijstintensiteit, worden volledig getinte tinten in één tegel gecombineerd. Zelfs in een monofoon wordt door de heterogeniteit van de toplaag van de coating een illusie van kleurverandering gecreëerd.

Varianten van het gebruik van tegels in het interieur van gebouwen

Halfvol porcellanato vormt een sterke en betrouwbare vloerbedekking. Dit komt door kracht. Hij is bestand tegen een enorme belasting van het oppervlak. Bovendien kunnen de functies van het slijpen worden gebruikt voor het leggen van de vloer in ruimten met veel verkeer. Dat is waarom het kan worden gezien in openbare plaatsen, kantoren en prestigieuze hotels.

Verspreid de vloer van gerolde keramiek en in huis. In privédomeinen heeft dergelijk materiaal natuurlijk meer de voorkeur. Het wordt niet alleen gebruikt voor de inrichting van het huis, maar ook buiten, bijvoorbeeld op de veranda, de veranda of op de trap.

Interessante toepassing in het moderne interieur

Om uitglijden te voorkomen en het gebruik van porselein-steengoed vóór het trapmarsen uit te breiden, worden speciale kussens op de treden van rubber of tapijt bevestigd.

In appartementen wordt een dergelijke dekking minder vaak gebruikt. Het materiaal is meer geschikt om een ​​klassiek interieur te creëren, maar het is interessant om te interpreteren in moderne ontwerpvarianten.

Over het algemeen worden omspoelde tegels gebruikt voor het afwerken van de badkamervloer, gang, keuken of balkon. Pas het toe en leg op muren niet zozeer binnen in het gebouw als buiten. Open haarden en ovens zijn gemaakt van graniet. Met zijn hulp maak je een origineel keukenschort of een sterk en duurzaam tafelblad. Overweeg in dit geval het aanzienlijke gewicht van het product.

Kenmerken van de bediening en verzorging van het oppervlak

Lappatized porcelain poneware is pretentieloos wat betreft onderhoud. Het is gemakkelijk te wassen, met een zachte spons en harde borstels. Bij maximale slijtvastheid wordt het nog steeds niet aanbevolen zonder speciale noodzaak om het oppervlak te wrijven met schuurmiddelen en een metalen borstel.

Een groot pluspunt is chemische neutraliteit. Om de zuiverheid van de vloer of wanden van semi-gepolijst porselein te herstellen, volstaat het om een ​​zeepoplossing, een tegelreiniger of een spray voor een bril te gebruiken.

Lappatized porcelain poneware is een echte vondst voor liefhebbers van een stijlvol interieur, waarbij esthetische en operationele kwaliteiten op het hoogste niveau worden gecombineerd.

Schrijf uw mening over het artikel. U kunt fouten aangeven, een vraag stellen of een beoordeling achterlaten.

Het is erg belangrijk voor ons om de mening van elke bezoeker te kennen!

Het kopiëren van sitemateriaal is alleen toegestaan ​​als u een actieve link naar de bron plaatst.

Lapatized tile: wat is het, de voor- en nadelen

Keramisch graniet is een van de belangrijkste elementen geworden die veel worden gebruikt in de bouw. Dit is gewoon een uitstekend alternatief voor natuursteen, wat veel voordelen biedt. Het belangrijkste kenmerk van dit materiaal is de mogelijkheid om verschillende methoden voor oppervlaktebehandeling van tegels te gebruiken, waardoor een verscheidenheid aan ontwerpproblemen kan worden opgelost.

Lapatized tegel is een afwerkingsmateriaal met een gecombineerde textuur, die halfmat, half gepolijst is. Produceer dit materiaal op een speciale technologie.

Wat is dit materiaal?

Veel mensen vragen zich af wat is deze lappatiated tegel, welke functies het heeft en welke voordelen het heeft. Dit materiaal heeft een gecombineerde heterogene structuur. Het is vervaardigd met behulp van een speciale oppervlaktebehandelingstechnologie. De eerste productiestadia verschillen niet van het productieproces van conventionele tegels. Een mengsel van:

 • veldspaat;
 • klei;
 • kwartszand en andere onzuiverheden.

Onder hoge druk wordt het mengsel in de oven verwarmd en gebakken totdat het een laag-poreus, sterk bord wordt. Daarna worden metaaloxiden gebruikt om het gewenste patroon of schaduw te creëren. Later, bij het verwerken van materiaal, worden speciale stenen gebruikt voor het slijpen. Met hun hulp wordt een dunne ongelijke coatinglaag verwijderd. De verwerking wordt uitgevoerd tot het moment waarop de tegel geen bepaalde glans krijgt. Als gevolg hiervan bestaat de buitenzijde van de geplooide tegel uit verschillende delen, namelijk:

 • glossy;
 • ruwe;
 • onbehandeld.

Hun combinatie creëert een bepaald effect van zachte glans, waardoor het uiterlijk van overmatige glans en overmatige verblinding wordt voorkomen wanneer zonlicht valt. Spiegelglans wordt gecombineerd met dekking, dus het oppervlak ziet er erg interessant uit en heeft een goede slipbestendigheid. Daarom kan het worden gebruikt om absoluut alle gebouwen uit te rusten.

Eigenschap van vervaardiging van gelept ceramisch graniet

Keramisch graniet van lapatized type is een materiaal geproduceerd door een speciale methode van oppervlak slijpen, die het effect van een gepolijst oppervlak biedt. Bij het verwerken van het materiaal worden speciale stenen gebruikt voor het malen.

In tegenstelling tot gepolijste tegels, wordt een veel kleinere laag gesneden bij de productie van een materiaal dat van het oppervlak wordt geplooid, wat een grotere duurzaamheid van keramisch graniet garandeert. De aantrekkelijkheid en originaliteit van de omwikkelde tegels, de hoge prestaties van dit materiaal, maakte het zeer geschikt voor het afwerken van residentiële interieurs en commerciële gebouwen.

Bovendien heeft het een hoge vochtbestendige en vorstbestendige eigenschappen en wordt het ook gekenmerkt door een verhoogde slijtvastheid en weerstand tegen scherpe temperatuurveranderingen en chemische middelen.

Als u weet wat het betekent dat er lappatiated tegels zijn en welke voordelen dit heeft, kunt u eenvoudig de vereiste optie voor alle parameters ophalen. Dit is een innovatief product, met het gebruik van een speciale technologie voor het verwerken van de voorkant. De belangrijkste voordelen van een dergelijk materiaal zijn:

 • een breed scala aan kleurenoplossingen;
 • hoge slijtvastheid;
 • weerstand tegen spanningen;
 • hoge technische kenmerken.

Ongeacht het type belichting, er zijn geen sporen op het oppervlak van dit materiaal en er is geen kleurverbranding. Dit komt door het feit dat de kleuring zelfs tijdens de productie plaatsvindt met behulp van speciale pigmenten, die voor uniformiteit door de dikte zorgen.

Nadelen van omwikkelde tegels

De belangrijkste nadelen van dit materiaal zijn lage thermische geleidbaarheid. Als de gepanste vloertegel op de koude vloer wordt geplaatst, zal deze in de winter een onaangename kou afgeven.

Een ander nadeel is de dichtheid, die het proces van het veranderen van de vorm van het product aanzienlijk bemoeilijkt, als er geen elektrische tegelsnijder is. Bovendien wordt dit materiaal gekenmerkt door hoge kosten.

Vanwege zijn uitstekende technische eigenschappen, is gelept keramisch graniet gebruikt voor het onder ogen zien van verschillende oppervlakken in een privéwoning, appartement en openbaar gebouw. Er zijn verschillende toepassingen voor dit product, namelijk:

 • voor vloeren in het appartement;
 • voor buitenafwerking van huisjes en landhuizen;
 • voor kantoren, winkelcentra en hotels;
 • voor open haarden en kachels.

Het is niet aan te raden om dit materiaal te gebruiken voor tegenovergestelde traptredes en platforms die zich in de buurt van de trap bevinden. Het oppervlak van dit materiaal, hoewel niet glad, maar er is een bepaald risico.

Het verschil met andere materialen

Lapatized tegels in alle stadia van de productie, in aanvulling op de finale, zijn vervaardigd precies zoals andere porselein steengoed. Het bevat verschillende componenten, evenals verschillende additieven. Van het bereide mengsel worden producten gevormd en gebakken onder een pers.

De temperatuur van het bakken is 1300 graden Celsius. Oxiden van verschillende metalen worden gebruikt als kleurstoffen voor dergelijke producten. Pas in het laatste stadium van de productie is er sprake van malen, waardoor de structuur en tekening van het eindproduct een speciale pikantie en ongebruikelijkheid hebben. Het is vanwege het type afwerking van dit product en kreeg zijn naam.

Dankzij de ongebruikelijke textuur, is het patroon dat wordt gereproduceerd op het porseleinen metselwerk echt uniek en ziet het er ongewoon uit, zelfs in de meest gebruikelijke kleuren.

Zo'n tegel wordt gekenmerkt door hoge sterkte, is bestand tegen zware belastingen en kan zware voorwerpen tegen het zicht houden. De vloer van een dergelijke tegel is erg moeilijk te krassen, hij verliest zijn esthetische kwaliteiten niet, zelfs niet voor een lange tijd. Zelfs als er krassen verschijnen, zullen ze volledig onzichtbaar zijn vanwege de heterogene textuur van de coating. Door de plaatsing van een warm vloersysteem houdt dit materiaal de warmte perfect vast.

Ondanks het feit dat het gelepte oppervlak van de tegel niet homogeen is, is het heel gemakkelijk om er voor te zorgen, omdat de poriën van het materiaal open blijven. Om vlekken van producten te verwijderen, volstaat het om alleen gewone frisdrank te gebruiken. Dit soort tegels heeft absoluut gladde randen, waardoor het mogelijk is om er een bijna integraal oppervlak van te maken, zonder voegen.

Hoe wordt het materiaal gelegd?

Als je naar de foto van de gekapte tegels in het interieur hebt gekeken, kun je er zeker van zijn dat dit slechts een uitstekend materiaal is. Om echter een uniek effect te bereiken, moet u dit product op de juiste manier leggen. Deze tegel wordt niet alleen gebruikt voor vloerbedekking, maar ook voor open haarden. Past op zo'n tegel als een gewone tegel.

In eerste instantie moet je de basis zorgvuldig voorbereiden, het moet zonder barsten, vuil en holtes zijn. Dan is het noodzakelijk om een ​​kleefstofmengsel te maken dat is gemaakt op basis van polymeercomponenten, om de tegels te leggen, om de naden te reinigen, om nat en droog te reinigen. Dit product is goed compatibel met andere materialen, wat voldoende mogelijkheden biedt voor ontwerpers.

Hoe kijken overlappende tegels in het interieur?

Dit soort porseleinen aardewerk ziet er gewoonweg fantastisch uit in het interieur, vooral omdat het in de meest uiteenlopende kleuren wordt gepresenteerd dankzij de productiefuncties en matte of gepolijste materialen kunnen worden geselecteerd.

De textuur van dit materiaal zorgt dankzij een combinatie van matte en gepolijste oppervlakken voor een ongewone en zeer zachte glans in het interieur. Dit materiaal bootst marmer, steen of hout na.

De zorgregels voor gelept keramisch graniet

Dit materiaal is zeer goed schoongemaakt tegen elk type vervuiling. Dankzij de speciale behandeling van de poriën blijft het open, wat het gemakkelijker reinigen van verschillende soorten verontreinigingen vergemakkelijkt. Om vlekken te verwijderen die van oorsprong zijn, is gewoon frisdrank goed.

Voor het reinigen van meer complexe vlekken van verschillende verven, kauwgom en was, zijn verschillende oplosmiddelen, bijvoorbeeld benzine of aceton, geschikt. Als u het oppervlak van kalk, cement of plamuur moet reinigen, is het wenselijk om speciale zuurhoudende reinigingsmiddelen te gebruiken. Bij het werken met hen moet u echter extra voorzichtig zijn, omdat het mogelijk is de doorweven naden te beschadigen.

Het is vermeldenswaard dat de lapated tile-recensies van kopers die tijd hebben om al hun voordelen te evalueren, het allerbeste krijgen.

Lappatized porcelain poneware is een stijlvolle decoratie van uw huis

Keramisch graniet werd vandaag, men zou kunnen zeggen, een onmisbaar element dat wordt gebruikt in de bouwsector. Dit is een uitstekend alternatief voor natuursteen, dat ook veel extra voordelen biedt. Een belangrijk kenmerk dat porselein-aardewerk kenmerkt, is een breed scala aan methoden voor het verwerken van het oppervlak van tegels, en als gevolg daarvan - het vermogen om veel ontwerpproblemen op te lossen.

Lappatized porcelain poneware is een afwerkingsmateriaal, ("ground" - in vertaling uit het Italiaans), dat een gecombineerde niet-uniforme textuur heeft: half mat, half gepolijst. Het is gemaakt door een speciale technologie.

Keramisch graniet van dit type wordt gemaakt door een oppervlaktemaalwerkwijze die het effect van een gepolijst oppervlak verschaft. Technologie lappatirovaniya - de knowhow van Italiaanse fabrikanten, is nu op grote schaal gebruikt. Tijdens het verwerken van het materiaal worden speciale stenen gebruikt voor het slijpen. Het maalproces kost iets minder tijd dan gepolijst. De behandeling wordt zodanig uitgevoerd dat de tegel nog geen heldere, vaste glans heeft. Als gevolg hiervan bestaat de buitenkant van het resulterende porselein in verschillende secties: ruw, glanzend en ruw. In tegenstelling tot het gepolijste oppervlaktemateriaal, wordt tijdens het verwerken een kleinere laag afgesneden, waardoor de slijtvastheid van keramisch graniet toeneemt. Daarom gebruiken binnenhuisarchitecten stoutmoedig porseleinvrij aardewerk om de vloeren van kamers met groot verkeer af te maken: openbare plaatsen, kantoren, winkelcentra, enz.

Voordelen van voorverpakt keramisch graniet

Lappatized porseleinen tegels zijn een product van innovatieve technologie voor het verwerken van de voorkant van tegels. Het onderscheidt zich door:

 • Een breed scala aan kleurenopties.
 • Hoge slijtvastheid. De levensduur van dit materiaal wordt vele decennia geschat, waarbij het gelijnde oppervlak zijn oorspronkelijke uiterlijk niet verliest en net zo aantrekkelijk en stijlvol blijft als het was op het moment van installatie.
 • Weerstand tegen belastingen. Blijft ongedeerd, zowel in woonkamers als op andere plaatsen die niet veel worden bezocht, en in kamers met een hoge opkomst.
 • Stabiliteit van kleur. Ongeacht het type belichting, er zijn geen sporen van kleurverbranding op het oppervlak. Dit komt doordat de kleuring van het materiaal wordt uitgevoerd, zelfs wanneer het door massa is gemaakt met behulp van speciale pigmenten, die voor een uniforme kleur over de gehele dikte zorgen.
 • Hoge technische kenmerken. Dit keramische graniet is vorstbestendig, heeft een hoge vochtbestendige eigenschappen, is bestand tegen sterke temperatuurschommelingen. Het is vermeldenswaard dat het absoluut chemisch neutraal is.

Zorg voor gelept keramisch graniet

Dit materiaal is goed schoongemaakt van vuil. Dankzij de verwerking blijven de poriën van het materiaal open, wat bijdraagt ​​aan de gemakkelijke reiniging van alle soorten vuil, met behulp van eenvoudige geïmproviseerde middelen.

 • Om vlekken met voedseloorsprong te reinigen, kunt u gewone baking soda gebruiken.
 • Gebruik voor complexere plekken chloor of natriumbevattende middelen.
 • Voor het reinigen van vlekken op de tegel van verschillende verven, was, kauwgom, enz., Zijn oplosmiddelen geschikter, bijvoorbeeld aceton, benzine, trichloorethaan.
 • Wat putty, kalk en cement betreft, wordt het gelekte graniet van dergelijke onzuiverheden gereinigd met speciale zuurhoudende reinigingsmiddelen. Bij het werken met hen is speciale zorg nodig, omdat er een risico bestaat op beschadiging van de overlappende naden.

Kenmerken van het apparaat en ontwerp van vloeren

Het apparaat van vloeren van porselein tegels in het appartement: in de badkamer, woonkamer of in de keuken, evenals in openbare gebouwen voor verschillende doeleinden, is niet langer een zeldzaamheid. Geblunateerd porseleingesuiker is een van de meest relevante en stijlvolle afwerkingsmaterialen geworden. Deze tegel met ongewone verwerking wordt gewaardeerd door ontwerpers als voor esthetische kwaliteiten, en voor praktische eigenschappen. Dit graniet glijdt minder dan zijn "glanzende kerel". Bij hoge luchtvochtigheid is de werking van de tegel veiliger, daarom is het beter vloeren te leggen in de badkamer, sauna, bad of op de plaatsen in de buurt van het zwembad. En als u bedenkt dat het oppervlak met een dergelijke verwerking eenvoudigweg wordt gereinigd van onzuiverheden, wordt dit type keramisch graniet als een prima afwerkingmateriaal voor de keuken, hal, gang en hal beschouwd.

Lapatite graniet is een vondst voor ontwerpers: de combinatie van matte en gepolijste "spiegel" -gebieden maakt het mogelijk om ongebruikelijke effecten in het interieur te creëren. De eerste - niet uitglijden en tegelijkertijd geen vuil opnemen, en de tweede - prachtig schijnen. Het gecoate oppervlak krijgt een ontspannen glanseffect. Samen met de heterogeniteit, diversiteit en uniciteit van elk figuur, bieden vele tinten in collecties, evenals uitstekende compatibiliteit met andere texturen, enorme mogelijkheden voor ontwerpoplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

2 + 2 =