Ladder van logs

Ladder van logs

Wat is een houten ladder gemaakt van boomstammen

De trappen in het huis van de boomstammen zijn een systeem van schuine zijden, waarop de treden zijn bevestigd. Ze zijn opgebouwd uit geblafde of ronde boomstammen, door ze in twee delen te snijden. De keuze van de logs is afhankelijk van hun beschikbaarheid op de bouwplaats.

Het gebeurt dat er tijdens het proces van het bouwen van een huis uit een rond houten huis restjes of overtollig materiaal zijn, misschien is het voldoende om een ​​ladder te plaatsen. Onbehandelde boomstammen zijn ook een uitstekend materiaal, maar arbeidskosten zijn nodig om het materiaal af te werken.

De basisvereisten voor de vervaardiging van trappen

 1. Hout moet van goede kwaliteit zijn, geschikt voor gebruik.

Structurele oplossingen van trappen en elementen

Afhankelijk van de ontwerpbeslissing, evenals de constructie van het gebouw, worden de geschikte overspanningen geselecteerd. Voordat u de berekening van houten trappen uitvoert, moet u vertrouwd raken met de soorten structuren en door berekening het gewenste schema kiezen.

De logladder naar de tweede verdieping heeft de volgende types:

Trap componenten:

 1. Stappen van de afgeronde stam, gezaagd langs de halve lengte.

Berekening en ontwerp van houten trappen

Voor de juiste berekening zijn de volgende parameters vereist:

Een ladder met één ladder is eenvoudig te installeren, maar er is veel ruimte in de kamer nodig voor de installatie. Als er een twee-marsh-schema is opgesteld, moet het aantal treden worden bepaald door de hoogte van de vloer in tweeën te delen. Verdeel dan de hoogte van de riser.

conclusie: Eén mars zal 10 stappen zijn.

In beperkte omstandigheden is het raadzaam een ​​schroef of gecombineerde structuur te installeren.

Hoe een ladder uit een log te maken

 1. Voorbereidende werkzaamheden. Voordat de constructie begint te verzamelen, moeten alle houtcomponenten behandeld worden met ontsmettingsmiddelen en vlamvertragers, die zullen voorkomen dat houtrot, de vorming van schimmels en insecten erin, brandbestendigheid geven aan het materiaal. De einden aan de contactpunten met de grond, wand of plafond gepleisterd nodig, evenals de dakbedekking te beschermen. Op de structurele elementen is aangebracht verf en vernis.

De ladder uit het log met je eigen handen is simpel gebouwd. Volg hiervoor de stapsgewijze instructies voor het uitvoeren van het werk.

 1. Geproduceerd kosoury (string). Logs worden gesneden om de vloer en het plafond te ondersteunen. De stap van de stappen wordt gemarkeerd en de kommen worden door de sjabloon voor hen uitgeknipt. De trap van het ronde blok moet goed gepolijst zijn en alle spanen en bramen moeten worden verwijderd om letsel te voorkomen.

Een dergelijk ontwerp kan in het huis worden gebruikt voor verplaatsing tussen verdiepingen, evenals buiten voor de veranda.

Ondanks het feit dat het logboek ruwe contouren heeft, krijgt het met de juiste verwerking een luxe uitstraling. Daarna kan het worden gebruikt voor elite houten trappen. In het huis zal het ontwerp van boomstammen comfort en gezelligheid bieden, om nog maar te zwijgen van de uitvoerbaarheid. Tijdens het proces is een zekere zorg voor het hout, periodieke schilderingen of vernissen noodzakelijk - in dit geval zal het vele jaren duren.

Installatie van ladders van boomstammen en 7 voordelen van constructie

De trap vanuit de boomstam trekt een ongewone verschijning en uniekheid aan.Nu kunt u volledig verschillende soorten en ontwerpen van trappen ontmoeten en voor de productie van een verscheidenheid aan materialen over de eigenschappen en esthetiek. Een van de meest populaire doeken voor het maken van trappen is een logboek. Trappen gemaakt van rondhout zijn perfect voor landelijke stijl, provence en alleen voor de dorpsstijl. De eigenaardigheid van houten producten - ze hebben een lange levensduur en zijn perfect voor huisjes, cottages en soortgelijke gebouwen.

Kenmerken van de ladder uit het logboek met uw eigen handen

Het is heel goed mogelijk om een ​​trap met houtblokken met uw eigen handen te maken, vooral als u uw eigen accommodatie bouwt.

De trap van het blok sluit de mogelijkheid van doorbuiging onder het gewicht van een persoon uit

Dergelijke trappenhuizen op de tweede verdieping hebben veel voordelen:

 • Mooie verschijning.
 • Optimale kosten.
 • Eenvoudige installatie.
 • De mogelijkheid om een ​​decor toe te passen, bijvoorbeeld decoratief snijwerk.
 • Sterkte.
 • Weerstand tegen mechanische invloeden.
 • Resistentie tegen problemen zoals bederf en plaagvorming bij gebruik van een speciale behandeling in de bouw.

Natuurlijk, de keuze van hout en hoeveel het nodig heeft om direct van invloed op de kosten van de structuur. Ideale optie is het gebruik van een solide stam, waaruit een huis kan worden gebouwd.

Het is belangrijk om te onthouden dat het mogelijk is om zelf een logladder te maken, omdat de voltooide constructie behoorlijk veel kost.

Voor zelfproductie is het nodig om materialen, gereedschappen en elk element te maken waaruit een ladder zal worden opgebouwd.

Vereist de aanwezigheid van elementen zoals:

Soms vereisen blokhutten geen extra afwerkingswerkzaamheden, omdat ze er mooi, stijlvol en zeer aantrekkelijk uitzien. Om de trap origineler te maken, kunt u uitgehouwen leuningen kiezen, bijvoorbeeld uit boomtakken, overtollige knopen verwijderen en ze bedekken met vernis en vlekken in een bepaalde tint. Leuningen van deze soort kunnen alleen een decoratieve functie hebben en niet meer. Om een ​​sterke ondersteuning te kunnen bieden, moet u zorgen voor de installatie van een sterke basis en het installeren van balusters, strikt volgens de technologie.

Stadia van de bouwtrap naar het huis met boomstammen

In een blokhut moet je geschikte ontwerpen maken. Als je in eerste instantie een ladder uit een log wilt installeren, gaan mensen vaak naar gespecialiseerde winkels, werkplaatsen en vergelijkbare locaties.

Het is erg handig om zo'n ladder te gebruiken. De treden worden uitgevoerd vanuit het vakwerk. Dankzij dergelijk materiaal zien ze er grondig en massaal uit

Maak het zelf is ook erg realistisch en je kunt:

 • Bespaar kosten;
 • Vereenvoudig de tijd voor constructie;
 • Maak de constructie ongewoner en in tegenstelling tot de anderen.

Voorafgaand aan de aankoop van materialen is een duidelijke tekening van het product vereist. De eigenlijke bouw van een trap naar een huis van boomstammen of semi-boomstammen wordt gefaseerd uitgevoerd en het is de moeite waard om voorbeelden van vergelijkbare structuren te doorlopen om te weten wat te kiezen, hoe te doen en hoe het eruit moet zien.

Met betrekking tot de stadia van het werk, is het nodig om een ​​schets te maken, kamermetingen uit te voeren en de tekening van het product uit te voeren. De volgende is de voorbereiding van materialen en gereedschappen en de productie van elk element. Daarna wordt de installatie gemaakt op de daarvoor bestemde plaats en wordt een decoratieve of beschermende coating aangebracht.

Trap van een log naar de tweede verdieping

Semi-log is een soort materiaal dat uniek en creatief is. Over het algemeen is het gewoon een logboek, langs de as gezaagd in twee.

De trap van het blok past perfect in de stijl van het platteland of ethno

Bekijk de stappen vanaf de vloer van het logboek:

 • stijlvolle;
 • ongewoon;
 • Modern, ondanks het feit dat de boom wordt gebruikt in landelijke stijlen.

Zowel de interne als externe afwerking van de semi-log geeft het huis een fantastisch, gezellig en comfortabel.

Als de stappen zijn gemaakt van semi-logs, worden gebogen trunks gebruikt voor rails en voor dunne balusters heeft de structuur eigenschappen als:

Het belangrijkste voordeel is de ecologische compatibiliteit, omdat de boom, ongeacht de vorm, het veiligst is, omdat deze geen onzuiverheden en vooral chemicaliën bevat. Bovendien hebben stammen een lange levensduur, ze hebben een hoge sterkte en ongelooflijke weerstand tegen mechanische belasting. De ladder, gemaakt van hout strikt volgens de technologie, zal overeenkomen met de bekende normen en standaarden van SNIP.

Comfortabele trap in een blokhuis

Trappen met gehakte boomstammen van wild hout mogen uitsluitend worden gemaakt van gedroogd en speciaal geoogst hout.

De keuze van logs voor de bouw van trappen is een vrij origineel idee. Deze trap is geschikt voor een speciaal stilistisch interieur

Wanneer u materiaal op een speciale plaats koopt, moet u ervoor zorgen dat de doeken:

 • Beschikken over alle benodigde certificaten;
 • Ze waren niet doorweekt met chemicaliën;
 • Echt geschikt voor het bouwen van trappen.

Denk niet dat als de stam in twee wordt gesneden, de kracht ervan wordt verminderd. Als het materiaal werkelijk kwaliteit is, behoudt het feitelijk alle technische kenmerken en operationele eigenschappen.

Hout behandeld met speciale treinen, versterkingsweefsel en dringen diep in, niet alleen de levensduur te verlengen, maar ook een ladder geschikt voor gebruik in wilde en zware omstandigheden, zoals een hoge vochtigheid of zelfs met constante blootstelling aan regen te maken.

Aanmelden geschikt voor gebruik met zelf hun bereiding vereist kunnen zijn: drogen reinigingsblad van het harsmateriaal behandelingssamenstelling die antiseptische coating lak of verf hout speciaal voor het hout.

Functies van de keuze van afgeronde stammen voor trappen

Meesters gebruiken ronde logs. Afhankelijk van de verantwoordelijkheid van de fabrikant voor hun producten, kan het logboek van hoge kwaliteit zijn en daarom niet van hoge kwaliteit. Daarom is het de moeite waard om, voordat je het materiaal gaat kopen, bekend te zijn met een aantal criteria waar je op moet letten bij het kiezen van een canvas.

Vanuit ronde logboeken kunt u bijna elke vorm maken, omdat het materiaal erg handig is om te verwerken

 1. Blanco's voor één ladder moeten van dezelfde boom zijn gemaakt.
 2. Het is ten strengste verboden om houtblokken te gebruiken waarop zich wormgaten, rotten en ook andere mechanische beschadigingen bevinden.
 3. Houtblokken moeten uit losse stukkenhout bestaan, zodat overmatig vocht de constructie niet belemmert en de structuur niet scheef trekt na krimp.
 4. Het eindgedeelte van elk blad heeft een markering, waarop het mogelijk is om te leren over de specificatie van een product gemaakt van hout.

Bewaar, transporteer en ontlaad het materiaal op een manier dat er geen vuil op komt en het is niet beschadigd.

Trap uit een log met uw eigen handen (video)

Het lijkt erop dat er niet zo veel vereisten zijn, maar het is noodzakelijk om de verkregen blanco's te onderzoeken om de elementen van de toekomstige ladder zo zorgvuldig mogelijk te maken om geen problemen en vooral frustratie in verspilde fondsen te voorkomen.

Trap van een logboek met uw eigen handen

Een logladder heeft veel voordelen ten opzichte van producten gemaakt van andere materialen. Hout is veilig voor het milieu, sterk genoeg en duurzaam. Dit ontwerp is geschikt voor elk interieur.

Maar meestal wordt het gekozen voor gebouwen die zijn ingericht in de stijl van het land. Als je zelf zo'n ladder maakt, kun je sparen en de kamer comfortabeler maken. Voordat u de constructie installeert, moet het hout worden verwerkt zodat het nog langer meegaat.

Voordat u een ladder uit een logboek maakt, moet u alle gereedschappen en materialen voorbereiden, waaronder:

Het is beter om een ​​elektrische of kettingzaag te kiezen, die niet alleen het proces zal vergemakkelijken, maar ook versnelt. Wat betreft de slijpmachine, het zal toelaten om het hout te verwerken, anders kan er op geen enkele manier een splinter zijn.

Aanbevelingen voor de vervaardiging van houten trappen

Een ladder gemaakt van boomstammen moet worden gemaakt van een half hout, dat in staat zal zijn om de structuur een stevigheid en stevigheid te geven. In dit geval kunt u het product tientallen jaren gebruiken en tijdens het proces zal het materiaal zijn uiterlijk niet verliezen. Als de stappen zijn gemaakt van halve borstels, hebt u een koosier of een krachtige boogpees nodig. In dit geval kan het product zich niet alleen binnen, maar ook buiten de kamer bevinden.

Voordat u met de werkzaamheden begint, moet u de helling, de grootte van de toekomstige trap en het aantal treden bepalen. Het is belangrijk om bevestigingsmiddelen en steunelementen te kiezen. Om de lengte te bepalen, moet de hoogte tussen het plafond en de begane grond van de eerste verdieping worden berekend. De optimale oplossing is een hellende en brede trap, omdat een steile constructie gevaarlijk kan zijn.

De breedte van de stappen moet worden gekozen, rekening houdend met het feit dat de persoon de gelegenheid had om gemakkelijk een voet op een van hen te zetten. De gemiddelde waarde ligt in het bereik van 25 tot 30 cm. Als de breedte te groot is, zal de persoon van de trede afdwalen en omhoog klimmen.

Voordat u een ladder uit een stamhout maakt, is het belangrijk om het materiaal op te halen. Koop geen hout met een hoog vochtgehalte, want in de loop van de tijd zullen schimmel en schimmel verschijnen. Maar na het drogen van dergelijke stammen in hun basis, kunnen scheuren optreden, waardoor het product vervormd raakt en zijn oorspronkelijke vorm verliest.

Soms gebruiken bouwwerken logboeken van de gedemonteerde stammen, maar het is belangrijk om vooraf nagels en oude bevestigingen te verwijderen. In aanwezigheid van blauw en schimmel op het hout, is het noodzakelijk om het oppervlak te behandelen met chemische bleekmiddelen. In de volgende fase wordt het materiaal gemalen, gereinigd van vervormingen en knopen. Antiseptische oplossingen kunnen worden gebruikt voor bescherming. De uiteinden van het materiaal zijn bedekt met hars, de verwerking moet ook worden onderworpen aan die blokken die op de grond zijn geïnstalleerd.

Als de trap van het blok buiten is, moet het oppervlak volledig bedekt zijn met hars. En na installatie wordt de structuur geopend met verf of vernis, die het materiaal tegen vocht beschermt. Als de ladder wordt blootgesteld aan hoge operationele belastingen, is het beter om hardhout zoals beuken of eiken te kiezen voor werk.

Voor buitentrappen zijn naaldrotsen perfect, omdat ze meer hars bevatten, wat het materiaal tegen vocht kan beschermen. Bovendien produceert deze stof een antiseptisch effect. Een ladder gemaakt van boomstammen, waarvan de foto in het artikel wordt gepresenteerd, kan worden gemaakt van goedkope lariks, maar voor stappen kan deze halverwege worden geplaatst.

In de eerste fase van de installatie is het noodzakelijk de lagerelementen te bevestigen, die een koosier of een boogpees kunnen zijn. Daarna kunt u beginnen met het inkorten van de groef op de basis voor het leggen van de houtblokken.

Het podium wordt bevestigd door zelftappende schroeven of speciale zeskantschroeven. Hun dikte kan gelijk zijn aan 8 of 10 mm. Vooraf voorbereide groeven, nadat deze plaatsen zijn versierd met houten stoppers.

Als de meest geschikte waarde voor de hellingshoek van de boogpees, is de limiet van 25 tot 35 °. Bij het bepalen van de breedte van de ladder moet er rekening mee worden gehouden dat twee personen er vrij doorheen moeten. De breedte van het loopvlak dient te worden bepaald in verhouding tot de gemiddelde grootte van de stack is het van belang om de hoogte van de stijgbuis en de laatste is een maximum van 15-20 cm bepaald. De meest geschikte waarde uitsteken railing hoogte van 90 cm. De afstand tussen de leuning moet gelijk zijn aan 12 cm.

Voor de productie van treden worden houtblokken gebruikt, die worden gezaagd en geleverd met speciale groeven voor bevestiging. Kosouur moet zich bevinden op de plaats waar de trap zal zijn. Op het punt van bevestiging is het noodzakelijk om doorgaande gaten te maken, die de bekergebieden bedekken met hechtmiddelsamenstelling. Wanneer een ladder met uw eigen handen uit boomstammen wordt gemaakt, wordt de bevestiging van de treden niet alleen uitgevoerd met lijm, maar ook met ankers, en ook met ringen voor elke stap. Het bovenste gedeelte van de kosoura op de grond hecht niet, omdat wanneer het hout wordt gebruikt, het zal krimpen. De leuning is op de schroeven bevestigd en de hoeden kunnen verborgen zijn onder de houten stoppen. Zodra de lijm opdroogt, kan het ontwerp worden gelakt.

De trap naar het blokhuthuis moet niet alleen sterk en duurzaam zijn, maar ook handig voor gebruik. Daarom is een van de belangrijke waarden de breedte van de overspanning. Hoe kleiner het is, hoe minder man vrijheid van handelen heeft. De minimale waarde is 0,9 m, in dit geval is het mogelijk om een ​​enkele trap te krijgen.

Breedte wordt niet aanbevolen om minder te doen, omdat deze optie is gedicteerd niet alleen het gebruiksgemak, maar ook het comfort van het verplaatsen van meubels en andere grote voorwerpen. Als het huis voldoende ruimte vrij is, kunt u deze waarde verhogen tot 1,5 m. De breedte van de overspanning is alleen naar beneden beperkt, maar als je verder wilt gaan dan de aanbevolen kader met meer dan 10%, moet u de extra versterking gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

29 − = 24