Mooi keukenontwerp

Keukenontwerp: 15 mooiste keukens

Keuken in Scandinavische stijl? Of misschien in het dorp? Of eerder modern minimalisme? Als je niet weet welk ontwerp je moet kiezen, laat je dan inspireren door foto's van de 15 mooiste keukens.

Gedomineerd door drie stijlen - Scandinavische stijl, landelijke stijl (landelijk) en modern minimalisme. Het was ook in de mode om tegengestelde stijlen te combineren, meestal een retrostijl in combinatie met moderne designelementen.

Scandinavische stijl is terughoudendheid en eenvoud. Dat wil zeggen, bijna geen decor, lichte natuurlijke kleuren, evenals een nadruk op natuurlijke materialen, vooral op hout.

De mooiste keukens: witte meubels, hout, minimalisme

Foto door Mariusz Bykowski

In alle populaire stijlen van keukenontwerp is er één algemene techniek, namelijk het gebruik van wit meubilair. Het wordt zowel op keukengevels van gelakte MDF als op de afwerking van houten lockers gebruikt. Waarschijnlijk is de reden hiervoor dat de witte keuken er esthetisch, netjes en veelzijdig uitziet.

Foto: Mariusz Bykowski

Van de meest gebruikte materialen hout (meestal op vloeren, muren, werkbladen en soms - voor keukenmeubilair). Dit is ook natuurlijk, want voor een Scandinavische stijl en landelijke stijl is a priori het overheersende materiaal, en in een modern minimalistisch ontwerp fungeert de boom als een element dat het interieur enigszins verzacht, en voegt het visuele warmte toe.

Fotograaf: Mariusz Bykowski

Ook opmerkelijk is het gebruik van accessoires met originele, ongewone vormen, zoals de spiegel in deze foto. Uiteraard benadrukt designmeubilair de overdaad aan interieurelementen, zoals een wit geschilderde bakstenen muur en parket. Naar onze mening kan zo'n ontwerp zonder dergelijke accenten er enigszins deprimerend uitzien.

Foto door Mariusz Bykowski

Deze keuken is bijna zwart en wit. De donkere vloer echoot met het donkere tafelblad op de bar en dit alles tegen de achtergrond van wit keukenmeubilair. Tegenovergestelde kleuren zijn ook aanwezig tussen bar en eetkamerstoelen. Twee originele accessoires verdienen speciale aandacht - het is een element van de barstandaard gemaakt van onbewerkt karton en natuurlijk sneeuwwitte lampen. Ik vraag me af of het gemakkelijk is om dergelijke lampen schoon te maken? Anders behouden ze hun oorspronkelijke zuiverheid niet lang.

Foto: Mariusz Bykowski

Hier is de boom zeer organisch gemengd in het totale concept. Visueel lijkt het alsof het materiaal voor vloeren, werkbladen en gevels hetzelfde is. Verschillende vragen verhogen de functionaliteit van dergelijke oplossingen, namelijk het relatief kleine aantal opslaglocaties. Maar misschien is dit probleem opgelost in een ander deel van de keuken, dat niet wordt weergegeven op de foto - waar de kachel zich bevindt, inclusief.

Decoratieve elementen kunnen heldere, intense kleuren zijn. Dit geeft een contrast met de rest van het monofone ontwerp van de prachtige keuken. Over het algemeen worden dergelijke interieurs "gemaakt" door niet-gewone elementen. Let bijvoorbeeld op de motorkap- of barrelstoelen.

Foto door: Marcin Czechowicz

In de meeste voorbeelden die zijn geselecteerd als de mooiste keukens, wordt het gebruik van decoratieve elementen tot een minimum beperkt. En degene die worden toegepast, worden in kleur gecombineerd met de rest van de ontwerpelementen. Op deze foto is dit naar mijn mening het hoogtepunt van het minimalisme in kleur. Je zou kunnen denken dat deze foto in zwart-wit in de editor is gemaakt, maar de beige tonen in de andere kamer geven aan dat dat niet zo is. Maar in zo'n keuken zal er geweldig uitzien, bijvoorbeeld een salade van rode tomaten :)).

Foto: Marcin Czechowicz

Een kenmerk van dit voorbeeld is het gebruik van een keukeneiland. En het functioneert zowel als onderdeel van het werkoppervlak (met een geïnstalleerde spoelbak), en als een bartafel (met bevestigde stoelen).

Fotograaf: Marcin Czechowicz

De aandacht wordt gevestigd op het vrij frequente gebruik van tegels "zwijnen" in de decoratie van het platform. In dit voorbeeld wordt de steriele witheid van het ontwerp naar mijn mening echter met succes verdund door de warme tonen van het hout op de vloer en het tafelblad.

Foto: Sylwester Rejmer

Het ontwerp van deze keuken kan worden toegeschreven aan de landelijke stijl. Behorend tot het benadrukken accessoires: Samowar, planken, stoelen, mixer. En details als witte tegels op de vloer, witte meubels en een schort vormen elementen van minimalisme.

Met behulp van bestemmingsruimte, kunt u de eethoek scheiden van de kookzone.

Fotograaf: Michał Przeździk-Buczkowski

Eerlijk gezegd, na het analyseren van alle vorige foto's, op een of andere manier verzadigd met witte kleur. Het zou waarschijnlijk ook met mate moeten zijn. Daarom, zoals het ontwerp van de keuken in deze foto, is het meer aangenaam voor het oog. Ja, er is ook veel wit, maar het is niet langer overheersend en overweldigend in alle andere tinten.

Foto door Mariusz Bykowski

De kleuren van verschillende accessoires zijn erg mooi. De stoel en de theepot zijn compleet verschillende elementen, maar zijn duidelijk in een kleur aan elkaar gerelateerd. Vooral het ziet er interessant uit als ze contrasteren met de rest, een monotoonere achtergrond. Bij reparaties aan het appartement en de keuken, kunt u op de creatie van dergelijke, op het eerste gezicht toevallige links letten.

Foto: Marcin Czechowicz

In dit geval een voorbeeld van een retro-ontwerp in wit.

Foto: Marcin Czechowicz

Hier heeft licht parket in de keuken waarschijnlijk meer de voorkeur dan lichte tegels qua bediening. Of u moet letten op het feit dat de tegel niet ruw was, zodat het vuil niet verstopt. En het is zo glanzend dat het niet wegglijdt en de vlekken niet weerkaatst. Bovendien moet worden begrepen dat de witte voegen van de intertiele voegen snel vies grijs worden. En maak het constant schoon - nogal bewerkelijk.

saai, primitief en niet gezellig! Witte keukengevels - de top van de fantasie?

Keukenontwerp: foto van de keuken in moderne en klassieke stijlen

De keuken heeft altijd een speciale plek in het huis ingenomen. Vooral belangrijk was de keuken voor onze moeders en grootmoeders, die urenlang niet konden uitgaan, en heerlijke meesterwerken in hun kookhuis maakten.

Tegenwoordig is de keuken niet minder belangrijke ruimte voor jonge huisvrouwen. Maar er is één ding ...

Moderne huisvrouwen besteden speciale aandacht aan het ontwerp van de keuken, wat niet onbelangrijk is bij het creëren van heerlijke gerechten en nieuwe culinaire hoogtepunten.

Het is het ontwerp van de keuken dat het comfortabel eten van voedsel beïnvloedt, evenals hoe comfortabel het zal zijn voor gasten of bewoners van het huis om in de keuken te zijn tijdens het eten en in andere alledaagse situaties.

Team News In Time besloot om de kwestie van wat het ontwerp van de keuken zou moeten zijn, te begrijpen, evenals om te laten zien welk modern ontwerp van de keuken en het mooie keukenontwerp in meer gereserveerde klassieke interieuropties relevant zullen zijn in 2017-2018.

Laten we allereerst stellen dat zowel het moderne ontwerp van de keuken in 2016 als het nieuwe keukenontwerp van 2017-2018 ergonomisch en zorgvuldig moeten worden gemaakt.

Maak een mooi en comfortabel ontwerp van de keuken, houd rekening met de volgende punten:

 • Hoe groot of klein je keuken is;
 • Wat voor soort keukenontwerp vind je leuk?
 • Welk keukenontwerp bij u past voor het realiseren van uw ideeën in het interieur en inrichting van de ruimte;
 • Wat nodig is, is dat het ontwerp van de keuken niet alleen mooi is, maar ook handig en praktisch in dagelijks gebruik;
 • Is het mogelijk om een ​​eenvoudig keukenontwerp te maken, of is het toch beter om een ​​exclusief keukenontwerp te kiezen dat meer dan één dag in het oog zal vallen.

Allereerst moet rekening worden gehouden met het ontwerp van de keuken, rekening houdend met het aantal vierkante meters en de indeling van het huis of appartement. Als de keuken klein is, zal het ontwerp van de keuken eenvoudiger zijn. In het geval dat de keuken groot is, kunt u elk keukenontwerp kiezen.

In de keuken is meubilair heel belangrijk. We weten allemaal dat een goede huisvrouw het grootste deel van haar vrije tijd in de keuken doorbrengt.

Het ontwerp van de keuken moet een sfeer van gemak creëren, dat wil zeggen dat het werkgebied vrij groot moet zijn, als dit natuurlijk de ruimte van de kamer toestaat, apparaten dicht bij elkaar moeten worden geplaatst en in het interieur alle details die nodig zijn om de benodigde keukenaccessoires te plaatsen .

Als u uw eigen exclusieve keukenontwerp maakt, moet u nadenken over waar de eethoek zal zijn, hoe mooi het is om de keukenruimte te zones, zodat het keukenontwerp niet "zwaar" is, welk kleurbereik u moet kiezen, zodat bijvoorbeeld de kleine keuken groter leek.

Wat moet het ontwerp van de keuken zijn: de kleuren voor de keuken

Welk ontwerp van de keuken u ook wilt, en welke kleuren u ook kiest voor de keuken, het belangrijkste is dat u van het kleurenschema voor de keuken houdt en u niet lastig valt na een lang verblijf in deze kamer.

Het is ook erg belangrijk dat kleurencombinaties toelaten de visuele ruimte van de keuken uit te breiden, en niet omgekeerd.

Als u een keukenontwerp in rijke, donkere kleuren wilt maken, combineert u dit met lichte kleuren.

Nu kiezen veel mensen het ontwerp van de keuken in moderne stijlen, waarbij ze de voorkeur geven aan minimalisme in de omgeving.

Keukens in de stijl van Art Nouveau, hightech, loft laten je toe om je kookwereld te ontwerpen, waardoor het heel praktisch en comfortabel in gebruik is.

Als u nog steeds een aanhanger van gezelligheid en familietradities bent, zult u het ontwerp van de keuken in klassieke stijlen moeten proeven.

Vaak moet het ontwerp van de keuken niet alleen ideeën over de ideale plek om te koken en eten te vertalen, maar ook rekening houden met het feit dat de keuken een recreatiegebied en zelfs een studie moet worden.

In dit geval moet het ontwerp van de keuken tot in het kleinste detail worden doordacht, en het interieur van de keuken combineert de modetrends in het ontwerp van woonruimten die op intelligente wijze elke vierkante meter zullen gebruiken.

Keukenontwerp: ruimteverlichting

Het ontwerp van de keuken zal niet voldoende zijn als u de verlichting niet plant. En er moet veel licht zijn in de keuken.

Dankzij de goede verlichting kunt u op elk moment van de dag koken, en de originele verlichting, spotjes en ingebouwde verlichting zijn een uitstekende oplossing voor het creëren van een aangename romantische sfeer.

Probeer de keukenruimte niet alleen te verdelen met meubels, kleurenpalet of gipsplaatstructuren, maar verdeel de keuken ook in zones met behulp van een goed gekozen verlichting.

Om dit te doen, zal een grote kroonluchter boven het eetgedeelte, verlichting en spotlichten boven het werkgebied, mooie lampen en lampen in de keuken, enz., Doen.

Keukenontwerp: hoe de ruimte op de juiste manier te groeperen

Het ontwerp van de keuken kan, zoals we al zeiden, ergonomisch worden gemaakt. Tegenwoordig bieden producenten hoekkeukens aan, waar veel keukengerei, keukens met een een-rij-inrichting met lockers, algemene G- en P-vormige keukens, keukens met verschillende soorten toog echt zullen passen.

Meubels voor de keuken kunnen verschillende opties zijn. Het kan niet alleen een plek worden om dingen en huishoudelijke apparaten op te bergen, maar ook om zonirovat-onderdelen van de keuken te helpen.

Tegenwoordig is het ontwerp van de keuken-woonkamer erg populair, wat zowel geschikt is voor kleine appartementen als voor grote huizen.

Zorg ervoor dat je voor de eettafel zorgt. Als het gezin groot is, zal zo'n tafel zeker van pas komen. De tafel kan worden gekocht in ronde, vierkante of ovale vorm, compleet met stoelen of een zachte kitchenette.

U kunt het ontwerp van de keuken voor onbepaalde tijd beschrijven. Laten we eens kijken naar de keukenontwerpopties, waaronder u ongetwijfeld het ontwerp van de keuken zult vinden, die u mooi vindt.

Klassiek en modern keukenontwerp: foto-ideeën voor keukeninrichting

Stijlvol loggia-ontwerp: foto's, mode-ideeën, loggia-interieur

Mooi slaapkamerontwerp: foto slaapkamer interieur ideeën

Ideeën voor de decoratie van het balkon. Ontwerp van een balkon en een loggia: foto

Voor mij speelt het ontwerp in het appartement een grote rol. Vooral in de keuken is het slechts het hart van het huis. Kitchen kocht mezelf bij de meubelfabriek Beaver. Een van de belangrijkste voordelen voor mij was dat er een ontwerper is die het project voorbereidt. Ik had hulp nodig met elektriciteit (toen de fabriek kwam en beschilderde hoe alles elektrisch moest zijn), en over het algemeen met de opstelling van kasten (op wat ik bestelde, niet-standaard maten). En de montage was ook van de fabriek. Ik denk dat het bij dergelijke fabrikanten is en dat je een keuken moet kopen.

Mooi keukenontwerp: ideeën voor interieurontwerp

Naleving van de algemene regels voor binneninrichting - een belofte aan een succesvolle finale. Nadat ik geplande reparaties gepland heb in de keuken, wil ik het niet alleen comfortabel, maar ook gezellig maken. Om een ​​aangename sfeer te creëren, moet u van tevoren een mooi keukenontwerp kiezen dat zowel functioneel als harmonieus is. Dit kan worden bereikt als u zich houdt aan de gekozen stijl en een aantal algemene regels voor de inrichting in acht neemt.

Dit is een universele optie, die altijd in de mode blijft. Ingetogen, gezellig, functioneel, het is geschikt voor een groot gezin. Moderne klassiekers integreren eenvoudig de nieuwste huishoudelijke apparaten. Gelukkige eigenaars van grote keukens zonder veel moeite zullen het klassieke interieur veranderen in een eetkamer of een receptie.

Moderne keuken in klassieke stijl - geeft de voorkeur aan traditionele elementen van een interieur

Het klassieke interieur combineert eenvoudig traditionele decorelementen en moderne huishoudelijke apparaten De keuken, die voldoende ruimte heeft, kan een keuken worden - een eetkamer of een plaats voor de ontvangst van gasten

Om het interieur in een klassieke stijl uit te rusten:

 1. Kies keukenmeubilair uit natuurlijke materialen met rustige, natuurlijke kleuren.
 2. Een voortreffelijk interieur benadrukt glas in lood, mozaïekvloer, gebogen deuropening of massieve deuren.
 3. Harmonische toevoeging van klassieke meubels zal textielafdekkingen voor stoelen en krukken zijn. Hiervoor zijn stoffen zoals taft, tapijt, fluweel geschikt.
 4. Om een ​​vleugje luxe te creëren, moet je je richten op prachtig geschilderde porseleinen borden, kandelaars, spiegels.
 5. Klassieke stijl ziet er niet compleet uit zonder een traditionele kroonluchter met een schaduw.

Het lijkt misschien dat de klassieke stijl verzadiging met details veronderstelt. In feite is het belangrijk om het minimalisme waar te nemen. Klassiekers accepteren geen excessen, dus huishoudelijke apparaten worden gemaskeerd in vloerblokken en hangende kasten.

modern

In kleine en lichte kamers raden ontwerpers aan de Art Nouveau-stijl te gebruiken. Zulke keukens zien er strak en beknopt uit, maar zonder de traditie die inherent is aan de klassiekers. Een opvallend kenmerk van de modernistische stijl is de soepelheid van de lijnen en de ergonomisch geplande ruimte.

De stijl van het modernisme wordt gekenmerkt door dergelijke kenmerken:

 • De kleurenschaal wordt gekozen in natuurlijke gedempte kleuren, koude kleuren overheersen.
 • De eigenaardigheid van de stijl is asymmetrie. Formulieren kunnen rechtlijnig of gestroomlijnd zijn.
 • Muren en plafond worden aanbevolen in lichte kleuren om te passen in een lichte keukenset.
 • De vloer is donkerder gemaakt dan de muren en het plafond, maar is lichter dan meubels. Je kunt zonirovat ruimte in kleine podia.
 • Welkom bij het laconieke ontwerp van meubels zonder houtsnijwerk en andere decoratieve elementen die optisch extra vermogen toevoegen. De headset moet de indruk wekken van lichtheid. Harmonieus passen de inserts van metaal, mat of helder glas.

De Art Nouveau-stijl wordt gedomineerd door koele kleuren, maar er zijn uitzonderingen Ergonomie - het belangrijkste onderscheidende kenmerk van moderne keukens

 • De belangrijkste boodschap van de moderne stijl is het bieden van vrije ruimte en functionaliteit. De techniek is geen versiering van een dergelijk interieur, maar slechts een noodzakelijk onderdeel, dus het is ingebouwd.
 • Een voorwaarde is moderne, accurate verlichting van de keuken. Lampen met originele vormen kunnen van glas, plastic of stof worden gemaakt.

Ondanks het feit dat het ontwerp in de Art Nouveau-stijl strengheid impliceert, kunt u in het interieur decorelementen gebruiken - vaten gemaakt van porselein, glas, klei.

Voor een goede indeling van de keuken is het belangrijk om eerst een ruimte te plannen

Liefhebbers van hi-tech stijl moeten erop voorbereid zijn dat een dergelijk interieur glimmende oppervlakken, glanzende gevels, chroomtechniek, glazen elementen van meubels en gebruiksvoorwerpen, plastic, gebruikt. Kristallen kroonluchters en bochtige vouwen op de gordijnen zijn uitgesloten, de boom is onaanvaardbaar. Kabels en leidingen - integendeel, je kunt je niet verstoppen.

Interieurontwerp in hightech-stijl maken:

 1. De muren moeten stevig en egaal zijn, omdat ze dienen als achtergrond voor keukenmeubilair en apparatuur.
 2. Gebruik voor het decoreren van het schort langs het werkgebied panelen van polymeer, glas of metaal.
 3. De vloerbedekking is gemaakt van kunstmatige decoratieve steen, tegels, stortbeton.
 4. Decoratieve elementen - lampen, sculpturen, schalen - zijn gekozen uit glas.
 5. Meubilair in de stijl van hightech is geschikt voor zowel kunststof als metaal.

Het ontwerp van het plafond, in tegenstelling tot de ascetische vloer en kale muren, maakt het gebruik van ophanging en structuren op meerdere niveaus mogelijk.

Glitter, glas en glans - de belangrijkste kenmerken van de hightech-stijl

Land (of landelijke stijl) is niet zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt. Het wordt gekenmerkt door het gebruik van goedkope natuurlijke materialen, open planken, korte gordijnen voor de ramen. Hier zijn praktisch alle gerechten duidelijk zichtbaar en moeten daarom harmonieus overgaan in alle objecten van het interieur en schijnen met zuiverheid.

Vaak kan de stijl van de Provence worden verweven of gecombineerd met een rustieke stijl Want deze stijl wordt gekenmerkt door het overwicht van natuurlijke materialen en natuurlijke kleuren

Om het interieur uit te rusten in een rustieke stijl:

 1. Gebruik voor meubels natuurlijke materialen zoals eiken en dennen.
 2. Op het plafond geplaatste houten balken, die ook een functionele belasting kunnen dragen - een plank zijn of zijn uitgerust met haken voor gerechten.
 3. Het interieur is geschikt voor ruime keukens, omdat het veel open ruimte met zich meebrengt.
 4. Meubels en andere accessoires geven de indruk ruw verwerkt te zijn.
 5. In plaats van stoelen en krukken zijn geschikte banken en banken.
 6. Rustiek ontwerpen betekent een rijk gebruik van textiel - een tafelkleed, geborduurde handdoeken, pannenlappen, gordijnen in plaats van deuren op meubels, matwerk op de vloer.
 7. De inrichting van de keuken zal de decoratie logischerwijs aanvullen met ijzeren keukengerei en tuinwerktuigen.

Maar om te beginnen moet je onthouden dat de interieurs zijn gemaakt voor mensen die in deze kamer zullen wonen. Dus het ontwerp van de keuken moet de eigenaren van het appartement gunstige leefomstandigheden en een esthetische perceptie bieden. Raadpleeg daarom uw geliefden, welke van de opties dichter bij u zullen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

70 − = 67