Trap op de boogpees

Bowstring voor de ladder met je eigen handen - een kans om je eigen kracht uit te proberen

Trappen aan de snaren zijn een van de traditionele variëteiten van trapontwerpen. Ze worden veel gebruikt in landhuizen en appartementen met meerdere verdiepingen. Deze trappen zien er veel zwaarder uit dan hun tegenhangers, maar ze zijn betrouwbaarder en iets aantrekkelijker. Een ervaren professional zal zeker zeggen dat de snaar voor de ladder met zijn eigen handen geen probleem is, maar voor een beginnende thuismeester kunnen tijdens het werk heel wat onvoorziene situaties en zelfs problemen ontstaan.

Trapontwerp op de snaren

De boogpees is dus in de eerste plaats een dragende ladderconstructie, waarop de treden rusten. Het heeft het uiterlijk van een rechte of gebogen balk, afhankelijk van het type ladder, en het is geïnstalleerd - vanaf een of twee kanten van de mars. De boogpees heeft binnengroeven waarin treden en opstaanders zijn ingebed, of luchtstroken waarop ze zijn geplaatst. Het bedekt de treden van de uiteinden, maar rust op de bovenste en onderste dwarsbalken.

Om de trap stevig te houden en de zijwanden niet in verschillende richtingen te "scheiden", worden ze aan elkaar bevestigd met metalen staven met schroefdraadverbindingen en moeren. In andere gevallen worden strengen met houten of stalen wiggen gebruikt.

Waar op letten bij het maken van een boogpees

Bij het oprichten van een ladder met snijelementen van de treden, aan de binnenkant van de boogpees, worden groeven met een geringe diepte gemaakt - 1,5 - 2 cm. Later worden er treden en stijgbuizen ingevoegd. De gemaakte snaar voor de ladder met zijn eigen handen moet uitsnijdingen van dezelfde diepte met gelijkmatige randen hebben.

Om onvoorziene verdraaiing van de ladderconstructie te voorkomen, moet zorgvuldig worden gelet op de precieze markering van de relatieve positie van de groeven op beide steunbalken. Om dit te doen, wordt het aanbevolen om een ​​speciaal patroon van dun triplex te maken. Er moet aan worden herinnerd dat de hulplijnen op een afstand van 50 mm van de beoogde lijn moeten worden bevestigd. Het is alleen zo dat de hoeken zich van de rand van de boogpees moeten verwijderen, anders wordt het een koosjer. Dit alles is te zien in het bijgevoegde schema.

Eerst worden langslijnen getrokken op de binnenzijde van de balk, terugtrekkend van de randen met 50 mm. Deze afstand mag in noodzakelijke gevallen worden teruggebracht tot 30 mm. Vervolgens begint de klaar sjabloon langs de rand van de boog te bewegen, met behulp van de geleiders, en tekent hij een potlood op de locatie van de volgende stappen.

Wanneer u op twee snaren voor één ladder markeert, vergeet dan niet dat de locatie van de groeven erop moet worden gespiegeld.

Het is belangrijk dat de gemarkeerde lijnen samenvallen met de niveaus van de vloeren van beide verdiepingen en de trap in de bovenste en onderste delen van de ondersteunende balken, verticaal of horizontaal, afhankelijk van het ontwerp van de ladder zelf.

Het wordt afgeraden om onnodige bovendijen van de bowstring onmiddellijk af te zagen. Het is meer redelijk om ze ter plekke te proberen. Het is mogelijk dat ze nog steeds nuttig zijn om tijdens de laatste installatie op de vloersteunbalk te tikken.

Bowstring is gemaakt van een massief karton of gelijmde balken. Ongeacht het geselecteerde materiaal, moeten de groeven voor de treden haaks op de richting van de houtvezels worden gesneden. Om ze mogelijk te maken, kunt u een handgereedschap gebruiken, maar het is handiger om de groeven op de voltooide stencil met een elektrische freesbank in twee of drie doorgangen te zagen.

Alvorens verder te gaan met de uiteindelijke installatie van de ladder, wordt de groef, vrijgemaakt van spaanders en ondiepstof, en ook de uiteinden van de treden gelijmd met lijm. Ga vervolgens door met het samenstellen van de structuur.

Wat zijn interessante trappen aan de touwtjes

Het bevestigen van de treden aan de boogpees is de eenvoudigste oplossing voor de ladder. Het ontwerp kan een of meer marsen, tussenliggende platforms of draaistappen hebben, worden geschroefd of afgerond. Alles hangt af van de beschikbaarheid van vrije ruimte voor de ladder, de hoogte van de vloer en de stilistische oplossing. Het is versierd met houtsnijwerk of gesmede elementen, uitgevoerd in combinatie met verschillende materialen, en trappen zijn gemaakt met of zonder risers.

Een onderscheidend kenmerk van de trap aan de snaren kan worden beschouwd als de vrije plaatsing van balusters, wat niet gezegd kan worden van de trapconstructies op de Kosoura, waar de omheiningsteun duidelijker is gedefinieerd. Het voordeel van de string is dat deze praktisch de stappen verbergt, wat in sommige gevallen erg belangrijk kan zijn.

In elk geval wordt het bevestigen van treden aan de draad als betrouwbaarder beschouwd en bij het reinigen helpt deze langssteun de muur te beschermen tegen accidentele verontreiniging.

Je kunt de trap op verschillende manieren ophangen. Varianten van bevestigingsmiddelen zijn in de eerste plaats afhankelijk van het model en de variëteit van de ladder. Het belangrijkste is dat de bevestigingen veilig en volledig betrouwbaar zijn en ook voldoen aan de esthetische eisen.

Om de trap er aantrekkelijker uit te laten zien, is het noodzakelijk om de bekleding te maken. Er zijn veel afwerkingsmaterialen op de markt, maar niet allemaal sterk genoeg, veilig en gemakkelijk te onderhouden. Bij het kiezen van de afwerking van de trap moet eraan worden herinnerd dat deze stil, ergonomisch en esthetisch moet zijn.

Schroeftrappen zijn een uitstekend alternatief voor conventionele constructies in die ruimtes met een tekort van vierkante meters. Naast het besparen van nuttige ruimte, fungeren ze als een onderdeel van het interieur, harmonieus passend in bijna elke stijlrichting.

Hoe kun je onafhankelijk een boogpees voor de ladder installeren, rekening houdend met de kenmerken van bevestiging en markering?

Trappen aan de snaren worden vaak geïnstalleerd in appartementen met meerdere verdiepingen en in privéhuizen. Dit traditionele ladderontwerp verschilt van andere opties met een hoge mate van betrouwbaarheid en, in sommige gevallen, een aantrekkelijk uiterlijk. Voor ervaren vakmensen vormt de installatie van trappen op de snaren geen probleem.

Betrouwbare, mooie en praktische houten trap aan de touwtjes

Maar als u het werk zelfstandig uitvoert, hebt u een instructie voor het installeren van foto's of video's nodig, waarmee u het aantal vragen tijdens de installatie kunt minimaliseren. Daarnaast is het noodzakelijk om vooraf alle kenmerken van bevestiging en markering te bestuderen, evenals de basisregels voor hun opstelling. Denk niet alleen aan de essentie van het concept, maar ook aan bestaande soorten structuren, evenals aan mogelijke technologieën voor hun onafhankelijke productie.

Trappen gemaakt van hout aan een touwtje

Bowstring - zijelementen van de ladderstructuur, die de treden vasthouden en als begrenzers werken. Opgemerkt moet worden dat de string in verschillende vormen in bijna alle constructies aanwezig is.

Wat is een boogpees en hoe is het anders dan een Kosower

  1. Addl. De eenvoudigste versie van alles mogelijk. Meestal gebruikt in suburbane gebieden. Het bevat slechts een paar elementen: de dwarsbalken (stappen) en de boogpees aan de zijkant. Iedereen kan zo'n ladder met eigen handen maken. Hulp bij dit kan video-instructie, opgenomen door ervaren meesters.
  2. Opklapbare zolder. Dit model bestaat uit twee delen. In dit geval is de reeks gevouwen. Als de verbindingselementen worden lussen, rijtuigen en andere bevestigingsmiddelen gebruikt.
  3. Spiraal. Een van de meest complexe ontwerpen. Bowstring bevindt zich aan de buitenkant. Zeer indrukwekkend, zien dergelijke modellen gemaakt van hout.
  4. Maart. Het meest voorkomende ontwerp. Bowstring vormt in dit geval een mars en houdt de treden vast.

Foto van een mooie trap op de snaren

Van de zijkant kan het lijken alsof de trap op de snaren er monotoon en ongecompliceerd uitziet. Maar dit is verre van het geval. Er is een groot aantal opties voor hun ontwerp.

Om de optimale installatieoptie te kiezen, is het noodzakelijk om mogelijke manieren te bestuderen om de stappen te monteren:

  1. De glijdende stappen worden niet eenvoudig in de eerder gemaakte groeven gestoken, maar netjes ingetrokken. De gesneden groef moet niet alleen een ingang voor de treden hebben, maar ook een buitenwaartse opening. In deze constructies kunnen loopvlakken worden gedemonteerd zonder de gehele structuur van de ladder te demonteren.
  2. Insteekstappen - de standaardmethode voor het verbinden van de opening en de risers. In de snaar wordt vooraf een gat gesneden, waarin de trede dan verstopt zit. Om de groeven te maken, moet u een handmatige frees gebruiken. Als er geen router is, kunt u een beitel en een hamer nemen. Maar deze methode duurt lang. Nadat de stappen op één reeks zijn vastgelegd, moet u het tweede element vanaf de andere rand vullen.
  3. Hoekapplicatie. Deze methode impliceert het gebruik van aanvullende elementen. Om geen tijd te verliezen aan het snijden van hoeken, kunt u hoeken van metaal aan de zijwanden bevestigen. Het is op deze aanvullende elementen dat loopvlakken in de toekomst worden bijgevoegd.

De manieren om de stappen aan de string te bevestigen

Bowstring voor trappen: kenmerken van bevestiging en markering

Als u van plan bent om een ​​ladder met insteektrappen te bouwen, worden de groeven van binnenuit gemaakt. Hun diepte moet in het bereik van 1,5 tot 2 centimeter liggen. Hierna worden de stootborden en loopvlakken voorzichtig in de groeven gestoken. Werk alleen en onthoud dat de boogpees uitsparingen met gelijke randen en dezelfde diepte moet hebben.

De manieren om groeven in de snaren te maken

Let op de markering van de relatieve positie van de groeven op de twee steunbalken. Als het ongelijk is, kan er in de toekomst een onvoorziene verdraaiing van de ladderstructuur zijn.

Foto van een houten trap aan een touwtje met een leuning

Specialisten bevelen in dergelijke gevallen speciale patronen aan, gesneden uit een dun stuk triplex. Om ervoor te zorgen dat de boog niet in een koos verandert, moeten de geleiders op een afstand van 50 millimeter van de vooraf gemarkeerde lijn worden bevestigd.

Een ladder maken met een sjabloon

Markering voor groeven is als volgt. Langslijnen worden aan de binnenkant van de balk geplaatst. Vanaf de randen van de straal moeten ze zich 50 millimeter terugtrekken. Als er zo'n behoefte is, kan deze afstand worden verkleind tot 30 millimeter. Vervolgens beweegt de kant en klare sjabloon netjes langs de rand met behulp van hulplijnen. Een potlood markeert de locatie van de treden.

Onthoud dat wanneer u op de reeks van een ladder markeert, de groeven volledig spiegelachtig moeten zijn.

Trap op de boogpees met glazen balustrade

De onderste en bovenste delen van de steunbalken moeten volledig samenvallen met de niveaus van de vloeren. Maar de verticale is dit toeval of horizontaal, direct afhankelijk van het type constructie.

Manieren om deel te nemen aan de stappen

Deskundigen die alle kenmerken van bevestiging en markering kennen, adviseren niet om snel overtollige uiteinden af ​​te snijden. Het is mogelijk dat ze nodig zijn voor het vastzetten in een speciale steunbalk tijdens de laatste installatie.

Gezien de kenmerken van bevestiging en markering, kunt u met uw eigen handen een mooie ladder aan de snaren maken

Om een ​​betrouwbare en zeer stevige ladder aan de snaren te krijgen, kan de bevestiging van de zijelementen het beste gebeuren met behulp van stangen. Het kan een houten bout of wig zijn, evenals een metalen bout op de moeren. Steken worden geïnstalleerd vanaf de twee randen van de ladder en in het centrale deel ervan. Deze elementen maken het mogelijk ongewenste tussenruimtes van de zijwanden te vermijden, hetgeen optreedt in het geval van het lopen op de treden en met een hoge belasting daarop.

Foto van de functionele ladder aan de snaren, die je zelf kunt maken

Instructies voor het installeren van jezelf

Bepaal de hoogte van de structuur, de afmetingen en het aantal stappen. Om een ​​touw te krijgen, neem je een houten stok van de vereiste dikte. Zoals hierboven vermeld, moeten de groeven worden gesneden met behulp van sjablonen.

Als u de groeven zelf snijdt, kopieert u de markeringen van de sjabloon naar het werkstuk. Hout wordt verwerkt door een speciale frees met een mondstuk met de vereiste diameter.

Hout moet netjes worden behandeld

Hierna repareert u de interne string op de bouwplaats en verbindt u alle elementen van de stappen. Wanneer het werk klaar is, drukt u aan de andere kant op de andere elementen van de stappen en pompt u zachtjes. Met behulp van lijm en spijkers is het mogelijk om de constructie duurzamer en betrouwbaarder in gebruik te maken.

Foto van een ongewone trap gemaakt van hout aan een touwtje

Na het installeren van strengen is het mogelijk om ongewenst losraken van de ladderstructuur te voorkomen. Hemelen worden gemonteerd in een tempo van één per 5 stappen.

Installatie van trappen op de snaren

Tot slot moet worden opgemerkt dat het niet zo moeilijk is om een ​​snaar voor de ladder met uw eigen handen te maken, zoals het op het eerste gezicht lijkt. Voordat u de ladderconstructie voor dit doel gebruikt, moet u zeker zijn van de sterkte van de bevestigingsmiddelen.

De ladder op de draad moet sterk en betrouwbaar zijn

Indien nodig kunt u aanvullende verticale ondersteuningselementen installeren. Voor dit doel zijn metalen buizen of houten balken geschikt. Het is interessant om naar modellen van trappen te kijken, die met behulp van hangers op de plafondplaten worden gemonteerd.

Wat betreft de hekken, ze kunnen zowel op de boogpees als op de treden zelf worden geïnstalleerd. Hier hangt alles af van je esthetische voorkeuren. Als je niet zeker weet of je het zelf kunt doen, zelfs met behulp van video-instructies, dan is het beter om specialisten te raadplegen. In het bedrijf "Stairs Master" zijn er meesters die alle toegewezen taken niet alleen snel, maar ook kwalitatief uitvoeren. Een dergelijk snoer voor de ladder is gegarandeerd betrouwbaar, duurzaam en esthetisch aantrekkelijk.

Het apparaat van houten treden op de koorden

Het maken van een boogpees voor een ladder is een complex proces, omdat het met een grote bouwgrootte een hoge nauwkeurigheid vereist. Vaak hebben deze dragende elementen, die de basis vormen voor het bevestigen van de treden, een complexe configuratie, daarom werken ze in timmerwerkplaatsen voor het snijden van onderdelen, meestal aan moderne machines met numerieke besturing.

Houten trappen aan de snaren zijn sterk en zijn een waardige decoratie van het huis. Ze kunnen in een klassieke stijl worden gemaakt en een goede aanvulling op het interieur van de loft worden.

Hoe je een ladder aan de snaren kunt maken, hoe je de treden en balusters erop bevestigt, wordt in dit artikel in detail beschreven.

Manieren om een ​​ladder aan de snaren te maken met je eigen handen

Er zijn verschillende manieren om trappen op de snaren te installeren. De meest populaire zijn vrije en wandtrappen. De muurkoord voor de trap kan alleen aan één kant van de trap worden gezien en van alle kanten is een gratis boogpees, ook wel licht genoemd, te zien.

Het zijn deze eigenschappen waarmee rekening moet worden gehouden voordat u met uw eigen handen een ladder op de snaar legt en uw keuze voor een bepaald type hout stopt, evenals bij het verwerken van het oppervlak van houten onafgewerkte stukken.

De montage van de ladder op de snaren verschilt van de montage van de constructie aan de snaren door middel van bevestiging. De trappen van deze trappen worden ingevoegd in de groeven van de draagbalken, die strings worden genoemd. Soms wordt slechts één reeks gebruikt in het ontwerp. In dit geval wordt de installatie van de tweede zijde van de treden in de muur uitgevoerd.

Trappen aan de snaren kunnen open en gesloten zijn. Trappen van het open type zien er lichter uit en bij het maken van gesloten structuren worden stijgbuizen gebruikt, waardoor de trap enorm lijkt.

Het handigste en gemakkelijkst te creëren zijn trappen op snaren met een rechte mars, er worden bevestigingen gemaakt tussen twee rechte balken - snaren. Dergelijke trappen kunnen een mast en twee-maart zijn - afhankelijk van de grootte en het ontwerp van de kamer. Bovendien kunnen de ontwerpen op de snaren worden ontworpen met een tussenplatform of met blinde stappen. De vorm van de trappen (rechthoekig, vierkant of afgerond) is rechtstreeks afhankelijk van de gekozen structuur van de constructie.

Een van de vereisten voor het installeren van een ladder op een string is de beschikbaarheid van vrije ruimte. Deze factor, evenals de afstand tussen verdiepingen, bepaalt de structuur. Afhankelijk hiervan wordt het type afrastering geselecteerd.

Een van de eenvoudigste ontwerpen van trappen gemaakt van hout op snaren, evenals trappen op kosoura, die geschikt is voor beginners, wordt beschouwd als een rechtlijnige lijn. De hellingshoek van de trap zal afhangen van de hoeveelheid vrije ruimte onder de constructie en de hoogte van de vloer.

Als de ruimte niet genoeg is, is het raadzaam om een ​​rechtlijnige trap van twee mars te bouwen met rails of een tussenplatform. Dankzij dit kunt u een nuttig vloeroppervlak opslaan. Bovendien is deze ladder erg handig in gebruik.

Trappen aan de snaren met hun eigen handen kunnen worden gemaakt met risers, hoewel in dit type constructie de laatste zelden worden gebruikt. Door het ontbreken van deze elementen zien de trappen er lichter en minder zwaar uit.

Wat het decor betreft, in de trap naar de tweede verdieping, gemonteerd op de snaren, kunnen de ondersteunende balken, net als de Kosovra, heel goed als decorelementen dienen.

Indien gewenst kunnen ze worden uitgegeven, bijvoorbeeld met behulp van artistieke houtsnijwerk. Een goede decoratie is smeden voor metaal, dat is bevestigd aan een touw gemaakt van hout.

Hekken spelen een belangrijke rol in het ontwerpconcept van de laddermars. Ze kunnen gemaakt zijn van hout of hout met elementen van smeden, roestvrij staal. De hekken zijn meestal licht, zodat de trap er zelfs "transparanter" uitziet.

Een ander onderscheidend kenmerk van de constructie van trappen aan de snaren is de mogelijkheid om balusters in willekeurige volgorde en met enige periodiciteit te plaatsen, hetgeen problematisch is in trappen op de Kosaur, waar de volgorde beperkter is.

Houten trappen aan de snaren, zelf gemaakt, zijn betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken. Ze zijn veilig en duurzaam, omdat ze, ondanks hun schijnbare lichtheid, bestand zijn tegen aanzienlijke belastingen.

De basisprincipes van het bouwen van trappenhuisconstructies aan de snaren verschillen niet van de constructie van trappen op de Kosovaren. De openingen, de steun van het touw aan de onder- en bovenliggers zijn gebouwd volgens dezelfde principes als voor de installatie van trappen op de Kosovaren.

Het grootste verschil zit in de manier waarop de stappen worden ondersteund. In de trappen op de Kosowr rusten de treden van boven op de planken en in de trappen aan de snaren worden de treden tussen de planken (snaren) geplaatst. Wanneer de verticale belasting op het werkvlak inwerkt, buigt het loopvlak naar beneden en wordt dan recht. Tegelijkertijd wordt aan de uiteinden een rasp gevormd. Om de boogpees uit elkaar te houden, wordt het aanbevolen om ze met een metalen staaf met een diameter van 8-12 mm met schroefdraaduiteinden en -moeren te verbinden. Je kunt ook strings van andere ontwerpen gebruiken.

Een van de meest voorkomende ontwerpen is een ladder met invoerstappen. Wanneer het wordt geplaatst in een boogpees, zijn uitsparingen gemaakt-groeven met een diepte van 15-20 mm, waarin loopvlakken en risers worden ingevoegd. Voor een strakke passing van de groeven van de groef moet de boogpees plat zijn met gelijke dieptes.

Bekijk de video 'Trap op de snaren', waarin de verschillende manieren worden getoond om dergelijke structuren te installeren:

Hoe een rij trappen goed te markeren en vast te maken

Om scheeftrekken van de structuur te voorkomen, moet speciale aandacht worden besteed aan de nauwkeurigheid van de markering van de groeven. Voordat u de snaar van de trap aftekent, moet u een sjabloon voorbereiden die bijna hetzelfde is als het patroon voor snaren gemaakt van een stuk triplex. Het enige verschil is dat de houten spijlen in dit geval genageld moeten worden gezien de inkeping van 50 mm. Anders wordt de boogpees gesneden tot aan de rand van het bord en wordt het dus een laag. De inkeping kan 40, 30 of 20 mm zijn. Tijdens het markup-proces moet je er op letten dat de strings niet dezelfde elementen zijn, maar een spiegelbeeld van elkaar zijn.

Correcte markering van loopvlakken en stootborden wordt uitgevoerd door de mal over de rand van de boogpees te bewegen. Trek hiervoor langs de lange rand van de snaar een referentielijn op een afstand van 50 mm (of op een geselecteerde afstand) van de rand van het bord. Wanneer u het patroon op de tekenreeks verplaatst, markeert een potlood de lijn van stappen waarvan de hoekpunten op de boeglijn moeten liggen. Aan de uiteinden van een pees loopvlak langdurige lijnmarkering zal het niveau van de vloer passen en aan de andere zijde van de loodlijn naar de top van de riser zal het niveau van de vloer of de tweede bodem van de verbindingstrap gebied passen. Deze tips worden soms aangeraden om in één keer te snijden, maar toch is het beter om het touwtje op zijn plaats te proberen. Het is waarschijnlijk dat de uiteinden van de string worden gebruikt voor tie-in overlap. Groeven voor loopvlakken kunnen met de hand worden gemaakt met een handgereedschap, maar het is raadzaam om een ​​handzame freesmachine te gebruiken.

Ongeacht het fabricagemateriaal van de boogpees (van een massief karton of bewerkt hout), moeten groeven onder de trede schuin worden gekozen in de richting van de vezels. Om een ​​kwalitatieve groove te maken, wordt het aanbevolen om een ​​elektrisch gereedschap te gebruiken en om het touw op een multiplex-sjabloon te frezen.

En hoe de touwtjes van de ladder te bevestigen, die bijvoorbeeld bestaat uit 18 liften zonder tussenplatformen voor het bevestigen van de treden? Gebruik hiervoor 3-4 trekbouten die door beide snaren gaan. Direct in het loopvlak is montage en hun verkorte versies.

Het gebruik van spanbouten in loopvlakken is een taak voor professionals, maar als je alle regels ermee volgt, kun je de nieuwkomer ook aan.

Een stencil maken voor steekmarkeringen

Wanneer je een stencil maakt voor het markeren van de snaren van een ladder, moet je twee blokken spijkeren op een rechthoekig stuk triplex parallel aan de randen van de boogpees, zodat de afstand tussen hen gelijk is aan de breedte van de boogpees. Verder moet het sjabloon op een reeks worden geplaatst en er een referentielijn op tekenen. Verwijder vervolgens de lamellen uit de stappenmal en plaats deze op de sjabloon voor groeven zodat de referentielijnen samenvallen. Het is noodzakelijk om lijnen te tekenen die overeenkomen met de zijkanten van de stap. Het loopvlak moet op de sjabloon worden aangebracht op de lijn van het loopvlak en er omheen worden getraceerd. Indien nodig is het mogelijk om het gat te vergroten met een afstand die gelijk is aan de opening tussen de frees en de ronde flens van de freesbank.

Voor een traan met een boor en een decoupeerzaag moet je een vergroot gat maken in het sjabloon. De boogpees moet op de geiten worden geplaatst en er moet een stencil op worden geplaatst. Vervolgens moet de lijn van het eerste loopvlak worden gecombineerd met de lijn van het sjabloon en moet het sjabloon tijdelijk aan het touw worden genageld. Hierna is het noodzakelijk om de bowstring in meerdere passen tot een diepte van 15-20 mm te passeren. Wanneer het werk klaar is, is het aan te bevelen om de hoeken van de groeven met een beitel te bewerken.

Vlak voor het monteren van de ladder op de snaren, moet het uiteinde van de trede en de groef worden gelijmd met lijm. Er zijn veel verschillende soorten lijmen voor houten oppervlakken. In dit geval, bijna elk, het belangrijkst - lees aandachtig de instructies alvorens het toe te passen.

Bij het installeren van de verbinding op de wiggen van de groef, moeten de beugelgrepen met een helling naar achteren worden uitgezet om een ​​trapeziumvormige vorm te krijgen.

Hieronder wordt beschreven hoe de stappen aan de reeks van de trap worden bevestigd.

Installatie van trappen: manieren om de treden aan de draad vast te maken

Het loopvlak dat in de groeven wordt gestoken, moet van onderen worden ingeklemd door houten wiggen die het tegen de bovenkant van de inkeping drukken. Om de sterkte van de verbinding te vergroten, moet het loopvlak ook aan de kolom worden bevestigd met schroeven die aan de buitenkant zijn bevestigd.

De kop van de schroeven moet in het hout van de boog worden verzonken en worden ingeklemd. U kunt de schroeven ook diep in het houtmassief schroeven, de gaten met houten pluggen verzegelen en schuren. Er zijn andere manieren om de stappen naar de snaren te maken. Er zijn bijvoorbeeld loopvlakken aan bevestigd met behulp van vierkante en driehoekige dwarsbalken, met behulp van een surf of met stalen bevestigingsmiddelen. In dergelijke gevallen moeten de snaren van de ladder gemaakt zijn van geschaafde planken, glad zijn, zonder groeven. Aan de binnenkant zijn meestal korte schroeven of beugels bevestigd aan de schroeven en zijn de stappen er direct op gemonteerd.

Bevestiging in de houten trap op de snaren van treden en stootborden kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, vergelijkbaar met het bevestigen van trappen langs schuine lijnen.

Het volgende deel van het artikel is gewijd aan het bevestigen van balusters aan de reeks trappen.

Juiste bevestiging van balusters aan een reeks houten trappen naar de tweede verdieping

Wanneer u de trappen op de snaren draait, die geen tussenperrons hebben, kunt u de centrale steunpaal gebruiken of de draad op de leuningen van de afrastering vastzetten. Het is ook toegestaan ​​plug-in roterende fittingen te gebruiken.

Correcte verbinding van de trap van de trap op de balusters biedt niet alleen een duurzame en betrouwbare verbinding, maar is ook een mooie en elegante bouwoplossing.

Bij het bevestigen van de tussenbalken aan de snaar van de ladder, worden de spanningen die gewoonlijk verschijnen op de dragende elementen van de constructie (onder aan de trap) overgebracht naar de hekken (naar het bovenste deel van de constructie).

Dus de hele structuur werkt op de belasting bij gebruik van de ladder; snaren, balusters en schermen. Een enkel rigide ruimtelijk systeem wordt gevormd.

Het scharnieren van de snaar op roterende fittingen is technisch ingewikkelder. Hiermee kunt u het ontwerp van de trap niet beperken met één type omheining. Op zichzelf is deze knoop een afgeknotte gelijkenis van het gewricht op tussenbalusters, zonder de bovenste aandrijfriem. De draaibare baluster, waarop de strijkers zijn gemaakt, wordt hier vervangen door korte stukjes touw. Maar de vereisten voor dergelijke knooppunten zijn verhoogd: vooral de kwaliteit van de frames en het materiaal van de string.

Tweemarige trap aan de touwtjes: montage en installatie van de constructie

Het versterken van de boogpees van twee-maart-trappen kan op een vergelijkbare manier worden gedaan. Op de bundelbalk is het noodzakelijk om de centrale ondersteunende baluster vast te maken, waarin de binnenste snaren van de oplopende en neergaande marsen zullen worden gestoken.

Ook kan de boogpees aan zijn zijvlakken worden vastgeschroefd. En de muurboogpees moet dan met spijkers aan de muur worden bevestigd.

De tweede optie is de bevestiging van twee rekken met een kleinere doorsnede aan de bundel. In een van hen is het noodzakelijk om de doorn van de opgaande mars door te snijden, en de andere naar de boeg van de dalende mars.

Meestal, voor het maken van een boogpees, gebruik gemodificeerd hout (gelijmde platen), en alle frames zijn gemaakt met behulp van lijm.

Houd er rekening mee dat de knopen van de ladder op de houten verbindingen kunnen leiden tot piepen en geleidelijke losraken van de knopen. Daarom, als de meester niet genoeg ervaring heeft met timmerwerk, is het raadzaam om metalen verbindingsstukken te gebruiken voor het verbinden van de boogpees, die in staat zijn om de knooppunten te fixeren voor de hele levensduur van de constructie.

De ladder op de snaren is een soort ontwerp dat de installatie van een spleet in de groeven van de boogpees tot een diepte van 20-25 mm omvat. Het snijden van deze groeven wordt meestal gedaan door te gutsen, snijden of een frees te gebruiken.

Er zijn de volgende soorten stappen:

  • Mortise,
  • ingevoegd in de groeven;
  • ingevoegd in de doorgaande groeven, vooraf uitgehold in de string. Ze kunnen met en zonder risers zijn.

De draad en de treden zijn verbonden door middel van trekbouten. Draadeinden met een diameter van 10 - 14 mm kunnen ook worden gebruikt. In de regel moeten de spanningsschroeven zich in het midden van de boogpees bevinden, direct onder de scheur.

Bij het installeren van een gebogen ladder moeten ook de spanbouten, die zich op de buiglijn bevinden, worden gebogen. Ze zijn dus evenwijdig aan de voorkant van het loopvlak. In dit geval zal de moer van de bout loodrecht op de snaar van de ladder worden geplaatst. Als een resultaat splitst de moer in de ladderboom en het gat op de andere draad kan worden gemaskeerd met een decoratief inzetstuk.

Video "Trappen maken op de snaren" helpt je om beter met deze taak om te gaan:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

50 + = 55