Lobelia groeit uit zaden

Hoe je een lobel uit een zaadje kunt laten groeien: een mooie bloem heeft kracht en tijd nodig. Planten en verzorgen van lobelia, uit zaadjes groeien

Om de lobelia was volledig bedekt met bloemen, de plant heeft een speciale zorg nodig. Onervaren tuiniers maken vaak fouten die leiden tot de dood van de bloem. Hoe te groeien en voor lobelia te zorgen.

Lobelia-zaden inzaaien - dit is het meest tijdrovende proces tijdens de teelt. Het feit is dat de bloemzaden erg klein zijn, meer als stof. Beginners in tuinieren zullen met een aantal problemen te maken krijgen. Om dit te voorkomen, selecteert u eerst zaden in korrels, wat het plantproces aanzienlijk zal vergemakkelijken.

Het is niet moeilijk om lobelia te kweken en voor haar te zorgen. Het is het beste om de zaailingen voor te bereiden dan om de zaden in de volle grond te zaaien. Omdat de bloei pas na 3-3,5 maanden na het planten begint. Als je zaden direct op het bed zaait, bloei lobelia dan pas in het begin van de herfst.

Correct gekweekte zaailingen zorgen ervoor dat je in juni kunt genieten van de felle kleuren. Het is beter om begin februari te beginnen met zaaien. Maak de zaailingen van te voren klaar en ga door met planten.

1. Bereid de grond voor op het planten van lobelia, hiervoor wordt de tuingrond vermengd met zand en geroosterd in de oven om te desinfecteren.

2. Maak onderaan de zaadtanks een gat voor waterafvoer, leg een dikke laag geëxpandeerde klei.

3. De containers zijn gevuld met voorbereide aarde, egaliseren het oppervlak en enigszins rammen.

4. Bevochtig de grond van de spray met warm stilstaand water met de toevoeging van kaliumpermanganaat.

5. Zaden worden gelijkmatig over het oppervlak van de grond verdeeld en proberen niet te dikker te worden. Hier zullen de zaden in korrels helpen om de taak te vergemakkelijken.

6. Capaciteiten zijn bedekt met glas of een pakket en worden op een warme en goed verlichte plaats schoongemaakt.

Belangrijk! De verdikking van beplanting leidt tot de dood van zachte scheuten van lobelia. En frequent dunner worden verwondt de zachte wortels.

Om de zaden van de lobelia gelijkmatig over het grondoppervlak te verspreiden, heeft elke tuinman zijn eigen trucjes:

• voor het zaaien worden de zaden met zand gemengd en vervolgens op een blanco vel papier gelegd. Met voorzichtige bewegingen worden zaden uitgestort met groeven op het oppervlak van de grond;

• de zaden worden verdeeld met een tandenstoker. Om dit te doen, wordt het uiteinde bevochtigd in water en in een zak met zaden neergelaten, waarna het gemakkelijk is om ze over de grond te verdelen;

• er wordt een laag sneeuw over de grond in de zaadtank gegoten, waarna de zaden er voorzichtig op worden gestort. Ze zijn duidelijk zichtbaar op het witte oppervlak en zijn gemakkelijk te verdelen.

Voor de ontkieming van de zaden heeft lobelia licht nodig, dus ze worden niet met aarde besprenkeld. Maar de containers moeten zich in een ruimte bevinden waar de temperatuur niet lager is dan 20 graden. De eerste scheuten zullen na twee weken zichtbaar zijn. Daarna wordt het glas uit de containers verwijderd.

Bij het groeien van Lobelia begint de zorg voor haar onmiddellijk, na het opduiken.

1. Wanneer er massale scheuten van lobelia waren, is het noodzakelijk om de temperatuur in de kamer te verlagen tot 15-18 graden.

2. Verwijder de shelter onmiddellijk, omdat zachte scheuten een hoge luchtvochtigheid nodig hebben.

3. Dagelijkse noodzaak om de zaailingen gedurende ten minste 30 minuten te luchten en het glas af te vegen.

Lobelia groeit heel langzaam en de vorming van bladeren begint pas in de tweede maand van het leven. Daarom wordt het plukken uitgevoerd nadat twee paar bladeren op de planten verschijnen, deze zullen sterker worden.

In de houweel moet er een gat zijn voor de drainage van de vloeistof, zodat de bloemzaailingen niet worden beïnvloed door het zwarte been. Zaailingen worden op verschillende stukken in één container uitgespreid.

Gedurende de groeiperiode wordt lobelia goed verzorgd. Watergift wordt uitgevoerd in een pallet, zodat er geen tere planten doorweekt worden.

De eerste bemesting van zaailingen wordt een week na de oogst uitgevoerd. Breng hiervoor meststof aan voor bloeiende bloemen binnenshuis en verlaag de dosis tot de helft.

Na 15 dagen na de oogst beginnen ze een lobelia-struik te vormen. Voor een betere vertakking en de vorming van een groot aantal scheuten wordt het groeipunt geknepen. In de toekomst wordt de formatie van de struik zo nodig uitgevoerd. Te overgroeide lobben kunnen tot een derde van de lengte worden afgesneden.

Zaailingen van lobelia in de grond planten

Lobelia - eenjarig, dus het is gekweekt als een potplant. Je kunt de zaailingen direct op het bed en de ampel-variëteiten planten - in een hangende pot.

Het planten van zaailingen begint halverwege mei, wanneer de dreiging van vorst voorbij is. In het begin worden tere planten 's nachts beschermd.

Als de lobelia in een container wordt gekweekt, heeft deze voor een normale ontwikkeling van het wortelsysteem voldoende ruimte nodig. De diameter van de pot mag niet minder zijn dan 20 cm.

De grond voor het planten van lobelia wordt gekozen om neutraal te zijn in zuurgraad. In zure grond vertraagt ​​de bloem de groei. Gebruik ook geen te vette grond, anders zal de plant groen worden ten koste van de bloei.

Om lobelia te planten is het nodig om op vijf planten op één container een struik meer pracht te geven. Na het ontschepen wordt de container met zaailingen geoogst op een plaats beschermd tegen wind en zon. Binnen een paar dagen past de bloem zich volledig aan de nieuwe habitatomstandigheden aan.

Op een vaste plaats worden de potten na drie tot vier dagen overgedragen. Kies voor groeiende lobelia een goed verlichte plaats, waar direct zonlicht en regenwater niet kunnen komen. De tanks worden op een comfortabele hoogte geplaatst, zodat het verzorgen van lobelia geen problemen oplevert.

Giet de potten om de dag met een bloem, maar in een droge zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven. Tegelijkertijd wordt water gebruikt voor permanent of regenwater.

Zorg er eenmaal per week voor dat tijdens het water geven de wortels van de plant niet ontbloot zijn, als u verse aarde moet schenken.

Vaak is het niet nodig om lobelia te bemesten, omdat het ophoudt te bloeien. Het is voldoende om de bloem één keer per maand te bemesten met complexe kunstmest.

Het snoeien van lobelia moet worden uitgevoerd na de eerste bloei, om het leggen van nieuwe bloemknoppen te stimuleren. Tijdens het snoeien worden alle scheuten ingekort tot een hoogte van ongeveer 5 cm vanaf de grond. Het is dit kapsel waarmee de bloem nieuwe zwepen kan laten groeien, die beter gebeten en langer bloeien. Laat langere zwepen achter, opnieuw bloeien kan niet wachten.

De tweede keer dat het kapsel van de lobelia selectief wordt uitgevoerd, verkorten en snijden alleen zwakke en beschadigde scheuten.

Om de prachtige bloemen van Lobelia tot aan de vorst te bewonderen, moet de bloem in augustus opnieuw worden geknipt. Doe wat je doet tijdens het eerste snoeien, waarbij je alle scheuten volledig afsnijdt. Daarna moet de bloem worden gevoerd.

Belangrijk! Om de zaden van lobelia te verzamelen, hoeft deze voor de derde keer niet gesneden te worden, anders hebben de zaden geen tijd om te rijpen.

Voortplanting van lobelia: zaadmethode en vegetatief

Lobelia vermenigvuldigt zaden, dus voor verdere cultivatie moeten ze op tijd worden geoogst.

Zaden van lobelia zijn erg klein en kunnen afbrokkelen, dus je moet de toestand van de bloemen controleren. Wanneer ze volledig vervagen, worden de scheuten zorgvuldig aan elkaar geknoopt, waarna ze van de zaden op wit papier worden geslagen.

Verzamelde lobelia-zaden worden opgeslagen in papieren zakken of containers.

Veel tuinders reproduceren door te breien met stekken. Hiervoor moet de bloem tot de lente worden bewaard. Lobelia verdraagt ​​geen vorst, dus het kan niet buiten worden gelaten voor de winter. Er wordt een pot in het huis gebracht, waar comfortabele omstandigheden voor overwintering worden gecreëerd.

In de kamer bloeit de plant bijna tot december. Hierna snijd je alle scheuten op de begane grond af en stuur je de plant naar de winter in een koude kamer. In rust is lobelia tot april. Met het begin van de lente, wordt een container met een plant in de kamer gebracht, en de bush is verdeeld in verschillende delen. Elk proces wordt geplant in een afzonderlijke container.

© 2012-2018 "Mening van de vrouw". Bij het kopiëren van materialen - een link naar de bron is vereist!

Hoofdredacteur van de portal: Ekaterina Danilova

E-mail: [email protected]

De redactie: +7 (965) 405 64 18

Lobelia uit zaden: hoe om thuis te groeien

Lobelia (Lobelia) - een meerjarige bloem, behoort tot de familie van klokjes, soms is het gegroeid als een jaarlijks. In het wild groeit het op plaatsen waar veel neerslag is, op steenachtige hellingen in Zuid-Afrika. Lobelia groeit uit zaden thuis is het onderwerp van dit artikel.

Bloemisten groeien meestal een lobachtige erinus - een compacte plant met een hoogte van 15-20 cm, met kleine, zachtblauwe, felblauwe en sneeuwwitte bloemen. Bloesem bloeit de hele zomer. Onder natuurlijke omstandigheden zijn er 300 plantensoorten, maar groeien er slechts 20 (zie foto).

Wanneer en hoe de zaden van Lobelia te zaaien

Belangrijk! Planten, zodat ze vroeg bloeien, zaaien huizen in januari-februari, omdat aan het begin van de groei de bloemen zich heel langzaam ontwikkelen.

Maar toen ik naar het forum schreef, kreeg ik advies - om kleine scheuten met TL-verlichting te verlichten. Als je meteen zaden in de volle grond wilt zaaien, doe het dan in maart-april, maar de lobelia bloeien iets later dan de geplante huizen in de winter.

Voorafgaand is het noodzakelijk om een ​​container te kopen voor aanplant en grond. Lobelia geeft de voorkeur aan lichte, ademende grond uit het mengsel: 2 delen van de aarde, 1 deel vermiculiet en 2 delen zand. In plaats van vermiculiet, kunt u humus toevoegen.

Eerst moet je de grond voorbereiden, in een container doen, gelijk zetten, iets aanstampen en dan een oplossing van water morsen met epin. Omdat de zaden erg klein zijn, kun je er sneeuw bovenop leggen en er zaadjes over strooien.

Lobelia groeit uit zaden thuis

De aarde kan worden geoogst in de herfst, achtergelaten op de loggia, dan zal het bevriezen en er zullen geen ongedierte in zitten. Zaden worden van bovenaf gegoten, ze zijn niet bedekt met aarde. Hoe groter de opening tussen de zaden, hoe minder scheuten er uit zullen groeien. De eerste scheuten verschijnen over een week.

Daarna moet het water heel voorzichtig zijn, omdat de scheuten erg vatbaar zijn voor de ziekte "zwarte poot". Gedrenkt met warm, bezonken water, niet op de scheuten, maar langs de randen van de container.

Lobelia zaaien en telen in potten

Vul de potten met aarde waaraan organische meststoffen worden toegevoegd. Plaats de potten vervolgens in een bak, waar het water wordt gegoten. Wacht tot de aarde nat is geworden, laat het resterende water weglopen en laat het 3 uur staan. Pak de zaden en strooi ze voorzichtig over het aardoppervlak en probeer ze zo weinig mogelijk in te schenken. Je kunt de zaden met zand mengen en ze op die manier inzaaien.

Er is een andere manier om zaden op een bord te zetten. Neem een ​​strook gecompacteerd papier, vouw het dubbel, je krijgt een groef. Draai ze een paar zaden en tik zachtjes op het papier, schud de zaadjes op het oppervlak van de grond. Je kunt ze een beetje indrukken.

Zet de potten op een warme, goed verlichte plaats, waar de luchttemperatuur 18-20 ° C is. Voortdurend de grond water geven, maar zorg ervoor dat er geen vocht op de zaden komt, maar op de wanden van de pot. Om water te laten verdampen niet sterk, bedek de scheuten met een film, van tijd tot tijd open en ventileer.

Aandacht alstublieft! Je kunt zaden niet strooien met aarde, als ze in het licht pikken.

De zaailing moet in de buurt van het raam staan, maar het verdraagt ​​geen fel licht, dus wordt het bij het raam in het oosten geplaatst en 's morgens is het in de schaduw.

Een maand later duiken kwabels op. Lobelia kan de stagnatie van vocht niet verdragen, dus giet de geëxpandeerde klei in de bodem van de pot. Bereid de grond voor: meng de compost, aarde, as, zand. Land overvloedig giet water, laat het een beetje staan, zodat de bodem zal vestigen.

Plant de zaailingen. Neem een ​​speciale spatel of een scherpe stok, kies een gereedschap uit 2-5 planten en plant ze. Na het planten van de zaailingen giet je onder de wortels met water en maïswortel (0,5 g per 1 liter). Dan is de lobelia beter om wortel te schieten. Als de bloemen 2,5-3 cm hoog worden, moet hun bovenkant worden geknepen, zodat ze in de breedte groter worden.

Het is noodzakelijk om de zaailingen geleidelijk aan de open grond te laten wennen, de potten 14 dagen voor de transplantatie naar het balkon te brengen, laat ze 2-4 uur staan, zodat de zaailingen gekruid zijn. Potten met lobelia kunnen sinds april beginnen op straat, als het warm weer is.

Zaailingen worden midden mei in de volle grond geplant. Het kan de temperatuur veilig weerstaan ​​tot -1 ° C.

De plant bloeit in de vroege zomer. In augustus zijn er vervaagde scheuten, die moeten worden geknipt, en lobel om een ​​oplossing van minerale meststof voor bloemen te voeden, de grond onder de bloemen los te maken en overvloedig water te geven. Na 4-6 dagen zal lobelia opnieuw bloeien en beginnen te bloeien tot het begint te vriezen.

Je kunt in oktober een bos graven, in een pot planten en proberen de aarde niet van de wortels te schudden en het huis binnen te brengen. Dan zul je een lobelia in je huis hebben.

Groeiende lobelia in turftabletten

Doe de tabletten in een kom, giet ze en wacht tot ze opzwellen. Giet voorzichtig een kleine hoeveelheid zaden in de uitsparingen van de tabletten. Ze adviseren je niet om hierna in slaap te vallen met de aarde.

Plaats op een warme plaats met diffuus licht. Als er scheuten zijn, plaats je de pot op de vensterbank. Giet water in de kom. Bij de scheuten, knip de bovenkant een beetje als ze zich uitstrekken. Als je lobelyu in tabletten stopt, dan hoeft het niet te duiken. Je kunt de lobben in de open grond in tabletten doen.

Planten kunnen vanaf eind april in de volle grond worden geplant als er vorstgevaar is. De afstand tussen de planten is 10-15 cm.

Lobelia Erinus groeit graag op een koele plaats met een kleine schaduw. Toegevoegd aan de grond is een rotte toorts, compost, as. De grond wordt gedraineerd. De bloem verdraagt ​​geen hitte en droogte.

Snijd in juli de struiken met de helft van hun hoogte, dan zijn de stelen sterk vertakt. Na het snoeien kunt u de lobelia met een oplossing van kunstmest met water voeren en dan voorzichtig uitgieten.

De plant vindt het leuk als de grond constant nat is. Als de aarde droogt, sterft de plant. Om lobelia te verspreiden, probeer de kruipende stengels te rooten, besprenkel ze met aarde.

Ampel lobelia groeit uit zaden

Het is noodzakelijk om plastic trays uit eieren of dozen te halen, om vruchtbare grond te maken.

Belangrijk! Je kunt zaadjes zaaien met tandenstokers, dat wil zeggen, de uiteinden van de tandenstokers met water bevochtigen, dan in zaadjes doen en ze dan op de grond zetten.

Na de doos of lade, bedek met een film van polyethyleen of glas. Ze moeten van tijd tot tijd worden geventileerd, anders zal er schimmel op verschijnen.

Als de luchttemperatuur 18 ° C is, verschijnen de scheuten in 2 weken. Geef ze heel voorzichtig water, want ze zijn klein en kunnen worden afgewassen.

Duik na de groei van een echt blad. Je kunt ze in bundels in verschillende containers planten. Deze container wordt in een lichte ruimte geplaatst, waar de luchttemperatuur 12-15 ° C is.

Sinds mei kunnen zaailingen in de tuin worden geplaatst. In de balkondozen en containers giet je de tuingrond in. De grond moet constant vochtig zijn. 3 weken na het planten, knijp de scheuten, dan de lobelia takken. Voer elke week lobelyu oplossing van meststoffen.

Om lobelia weelderig te laten bloeien, trimt u haar stelen 1/3 na de eerste bloei. In de herfst kun je een bos graven, in een pot stoppen en het huis binnengaan. En in de lente kan het worden verdeeld in stekken en geplant.

Als een jaarlijkse bloem groeien alleen lobyuyu Erinus. Deze plant heeft dunne kruidachtige scheuten, gekartelde bladeren. De stelen van lobelia zijn zeer talrijk, daarom lijkt de volwassen plant op een bal met bladeren en een groot aantal kleine bloemen van ultramarijn, schitterende purperroze, korenbloem, hemelse, sneeuwwitte, paarse tinten.

Vormen van lobelia erinus. Er zijn 5 vormen:

 1. Compact - de stengels zijn recht, in de hoogte zijn ze 10-15 cm.
 2. Uitgestrekte - heeft een lange, uitgestrekte scheuten, hun lengte van 30 cm, terwijl de hoogte van de Bush 15 cm Compact en uitgestrekte vormen ziet er geweldig uit in bloemenborders ..
 3. Dwerg - het is slechts 8-12 cm hoog.
 4. Rechtopstaand - zoals een kolom, groeit tot 25 cm.
 5. Ampelnaya - het groeit lange scheuten tot 30-35 cm, ze hangen als een waterval. De Ampel-vorm ziet er geweldig uit in potten, hangende manden, dozen op het balkon.

Belangrijk! Blauwe, ultramarijne, violette korenbloemvariëteiten groeien veel sneller dan variëteiten met bloeiende paarsroze, roze en witte tinten.

Soorten lobelia erinus

 1. "Crystal Palace" - in de hoogte van 15 - 18 cm De plant heeft veel violetgrijze en korenbloembloemen.
 2. "Keizer Willy" - komt tot 10 cm met azuurblauwe bloemen. Met de foto is te zien dat lobelia in de open grond lijkt op een bloeiende wolk.
 3. "Miss Clibran" - tot 10-15 cm. Bloemen - violetblauw, hebben een wit oog.
 1. "Saffier" - heeft veel hangende weefsels, 25-35 cm lang.De bloemen zijn donkerblauw, hebben witte vlekken op de onderste bloembladen.
 2. "Blue Fountain" - een groot aantal hangende stengels, op de foto ziet eruit als een waterval van groene bladeren en lichtblauwe bloemen met witte ogen. De lengte van de scheuten is 30-35 cm.

Lobelia paars - de stelen staan ​​recht, ze zijn tot 1 m lang Bloeiwijzen in de vorm van een oor met heldere scharlakenrode bloemen. Deze planten hebben een grote hoeveelheid water nodig, ze groeien goed in wetlands.

Lobelia purpurea of ​​lobelia-kardinaal

Ze kunnen worden geplant op de oevers van tuinvijvers en zelfs direct in het water. Als ze in ondiep water worden geplaatst, groeien ze aan de oppervlakte en bloeien ze. Ze hebben een uitstekende weerstand tegen vorst.

Lobelia siphilitica - een beetje zoals lobelia paars. Alleen de bloemen in haar in plaats van scharlaken - felblauw. Groeit ook graag langs de oevers van water.

Lobelia-vurig - bloeiwijzen in de vorm van een oor, rode bloemen en bordeauxrode bladeren. Het kan tot 1,5 m hoog zijn, voor de winter wordt het in een koude kas getransplanteerd. Maar je kunt het op zijn plaats laten en blancheren. Overjarige lobelia ziet er geweldig uit in bloemstukken bij de vijver.

Video-advies van een specialist: hoe de zaden van Lobelia correct te zaaien

Plant en zorg voor vaste phlox

Hoe asters uit zaden te telen bij het planten van bloemen

Wat moet je nog meer lezen?

Voeg een reactie toe Antwoord annuleren

© 2018 Over kleuren, alles en iedereen · Het kopiëren van sitemateriaal zonder toestemming is verboden

Lobelia - groeit uit zaden thuis

 • Laten we het vandaag hebben over lobelia, hoe je het uit zaden kunt laten groeien thuis. Dit is een jaarlijks prachtig bloeiende plant die meer dan één bloem, bloemperk, bloempot of zelfs een hangende bloempot met een verscheidenheid aan vormen en kleuren kan versieren! Lobelia, bezaaid met kleine bloemen, ziet er in elke compositie chic uit. En nu meer in detail, ongeveer

  Soorten lobelia kan worden onderverdeeld in de volgende indicatoren:

  in vorm en hoogte:

  • struik, tot een hoogte van maximaal 30 cm,
  • ampelnye (cascade), waarbij de lengte van de weefsels varieert van 30 tot 50 cm;
  • meestal zijn dit allemaal blauwtinten ("Sapphire", "Crystal Palace"),
  • het is ook violet ("Margot"),
  • roze ("Riviera the Pink"),
  • rood (niet karmijn, maar eerder paars, "Rode Cascade"),
  • witte kleur ("Riviera Belaya")
  • of meerkleurig ("Weense Wals").

  Het is echter vermeldenswaard dat het lobelia blauw sneller groeit en de zaailingen sterker zijn.

  Het meest interessant zijn de variëteiten van de ampel lobelia, het ziet eruit als een gigantische bal in bloempotten, het is ook niet alleen in potten geplant, maar ook als bodembedekker gebruikt.

  In principe rassen ampelnyh Lobelia - zijn hybriden (op de verpakkingen worden aangeduid met F1), zodat de zaden worden verzameld van hen, en het is beter kant en klare te kopen, en de meeste van hen groeien spruiten.

  En wat als je een unieke variëteit weet te vinden en het helemaal niet wilt verliezen? Er zijn twee manieren om uit deze situatie te komen:

  1. Pak de plant gewoon thuis. Lobelia is in feite een tweejarig plan, maar in de omstandigheden van het Russische klimaat op de site, zal de winter niet overleven.
  2. En als u een specifieke variëteit wilt uitdragen, wordt dit bereikt met gewone stekken, waarbij Lobelia zijn raseigenschappen niet verliest.

  Race voor een bepaald ras kan beginnen in december, maar zaden moeten worden geplant in eind februari - begin maart. Als het huis phytolamp is, begint de landing in januari. Anders zullen de scheuten langwerpig en zwak zijn.

  Zaden in lobelia zijn erg klein, zoals een trompet, dus om ze gelijkmatig over het grondoppervlak te verdelen, kun je de volgende eenvoudige methoden gebruiken:

  • plant "in de sneeuw." ie breng net van de tuin een emmer sneeuw, leg zijn laag op de grond en al erop om de zaden uit de verpakking te gieten. Tezelfdertijd zullen de zaden doorgaan, zogenaamde stratificatie;
  • meng de zaden met zand en gelijkmatig strooien;
  • koop alleen gekorrelde zaden.

  Maar dit is niet rendabel: ze kosten meer, en het aantal zaden in de verpakking is veel minder, en er is nog steeds de mogelijkheid om een ​​lege pellet zonder zaden binnen te krijgen.

  Grond voor planten wordt op dezelfde manier gebruikt als voor andere zaailingen. Als het land van de site naar huis wordt gebracht, moet je het gewoon losmaken: licht turf of vermiculiet toevoegen, ook zand hindert niet. Als de grond in de winkel wordt gekocht, moet u erop letten dat het ph-niveau neutraal is.

  Capaciteiten voor het planten zullen ondiep zijn (3-4 cm) en kunnen precies zijn wat je wilt, maar er is één belangrijke voorwaarde - er moeten noodzakelijkerwijs drainagegaten zijn. Ze kunnen in elk plastic vat met de heetste spijker bijvoorbeeld worden verbrand.

  Dus als u ervoor kiest om "in de sneeuw" te planten, hoeft u in de nabije toekomst geen water te geven. Als u zaden vermengd met zand plant, wordt de grond bevochtigd voor het zaaien.

  Bij het zaaien met korrels is het beter om ze in turfpillen te planten. Deze tabletten worden gedrenkt in water voordat ze zwellen voordat ze zwellen. Aan de ene kant is er een gat zichtbaar, waarin de pellet zal zitten.

  Opmerking: water geven in dit geval in de pallet, en niet van boven, en vaker, omdat de tabletten graag uitdrogen. Maar ze hebben hun plussen - in dit geval is geen transplantatie vereist.

  Verzorging van zaailingen

  Alle dozen met geplant lobelia-bord (als er verschillende soorten zijn), gewikkeld in polyethyleen en op een warme donkere plek gelegd.

  De eerste keer om te controleren in 2-3 dagen, in de volgende dagen om constant te controleren of er scheuten waren.

  Als je er minstens één ziet, doe je het meteen in het licht en bedek je de doos met glas (evenals bij het zaaien van petunia).

  Tijdens de groei van scheuten, glas een keer per dag om te schieten voor 20 minuten voor ventilatie, alleen drenken met een spray.

  Wanneer de bloemen eindelijk opstijgen, moet je ze verdunnen en niet aarzelen met deze operatie. swordplay

  Omdat ze opgroeien (met name in cascade van lobelia), en ze zullen erg moeilijk van elkaar te scheiden zijn: bij het afkoppelen van meerdere geïnterlinieerde planten is het gemakkelijk genoeg om dunne stelen te breken.

  Duiken kan worden gestart wanneer drie echte folders verschijnen, de eerste twee niet op hen van toepassing zijn. De transplantatie gebeurt met een vork. Je moet de zaailing voorzichtig met een klompje aarde snoeien en in een pot doen.

  In een pot om 6-7 stukjes zaailingen aan te brengen, geeft dit de nodige dichtheid aan de toekomstige plant. Als de lobelia werd geplant in turfpillen, dan is de werking van houwelen geëlimineerd.

  Landing in open terrein

  Alvorens in de volle grond te planten, moeten zaailingen worden geacclimatiseerd, hiervoor moet de doos met hen eerst in de schaduw worden geplaatst en vervolgens in de zon worden uitgevoerd.

  Over het algemeen houdt lobelia niet van zonnige plaatsen, de penumbra is perfect voor haar. Eind mei geland na terugkerende nachtvorst.

  Afstanden tussen zaailingen tijdens het planten:

  • struikvariëteiten van lobelium - 25 cm;
  • cascadetype in de open grond als bodembedekker - 20 cm, om een ​​uniform jaar tapijt te bekomen;
  • ampelnyh (cascade) soorten in hangende bloempotten of bloempotten - 15 cm.

  En nu enkele tips voor het stimuleren van de overvloedige bloei van ampel lobelia.

  Nadat het jonge boompje op een nieuwe plaats wortel heeft geschoten, is het noodzakelijk om het te knijpen, dat wil zeggen om de bovenkant af te breken met vingernagels. Dit wordt gedaan zodat de struik zelf zich gelijkmatig en in hoogte en breedte ontwikkelt.

  En na de eerste overvloedige bloei, is het noodzakelijk om alle scheuten tot een grootte van 5 cm te verkorten, en heel snel daarna zal de lobelia een nieuwe massa krijgen en opnieuw bloeien.

  Tijdig gedrenkt en gevoerd.

  Alleen 's morgens vroeg of' s avonds water geven, zodat als gevolg van zonlicht op natte planten er geen brandwonden zijn, twee keer per seizoen bemesten.

  In dit geval is het belangrijkste ding met stikstof niet om het te overdrijven, je moet aandacht besteden aan het percentage van zijn inhoud in de kunstmest. Anders zal een krachtige groene struik zonder bloemen groeien (stikstof is verantwoordelijk voor het opbouwen van de groene massa).

  Lobelia, geplant in potten of bloempotten, vereist frequentere voeding, omdat de mineralen in een kleine hoeveelheid land snel uitgeput zijn.

  Reproductie van lobben door stekken is geen moeilijke taak. Hiervoor is een oude struik nodig, gegraven in de herfst aan het einde van vorig seizoen.

  Snijd stekken van 5-7 cm in grootte, om de groei van wortels te stimuleren, duik in "Kornevin" en maak een vochtige mix van vermiculiet met zand (in de verhouding 1: 1).

  De container met stekken moet onder een doorzichtige fles met een afgesneden bodem worden geplaatst, laat het deksel staan. Het blijkt een zelfgemaakte kas. Het deksel verwijdert en ventileert de stekken regelmatig. Over een paar weken zullen ze jonge wortels uitlaten, en in anderhalve maand kunnen ze in de grond worden geplant.

  Tijdens het tuinseizoen kunnen ongedierte zowel lobelike als andere planten aantasten. De meest irritante van hen zijn waarschijnlijk de bladluizen die zich rond de mieren in het gebied verspreiden.

  Als het niet mogelijk is om erachter te komen wie specifiek de aanplant eet, dan moeten alle struiken worden besproeid met een remedie voor het plaagcomplex. Een voorbeeld van zo'n tool kan "Fitoverm" zijn, een van de meest effectieve.

  De ampul wordt verdund met water en als er te veel oplossing is, kan deze op andere beplantingen worden gebruikt.

  Naast ongedierte kunnen ook de ontwikkeling en bloei van struiken onverwachts ontstane ziekten bederven.

  Zaden voor het planten voor preventieve doeleinden zullen niet werken vanwege hun grootte, dus in het stadium van zaailingen wordt het aanbevolen om een ​​kreeft met een oplossing van een antischimmelpreparaat (fungicide) te sprenkelen om verder weerstand te vormen in de struiken tegen verschillende rot.

  Als de struik een mozaïek op de bladeren heeft, moet deze volledig worden geëlimineerd, omdat dit een virale ziekte is.

  En als de bladeren er gewoon af vallen, geel worden, respect, etc., dan moeten ze, ongeacht de reden, worden verzameld en verbrand, om geen onbegrijpelijke infectie tussen aanplantingen te veroorzaken.

  Als u alle bovengenoemde teeltomstandigheden in acht neemt, dan dankt Lobelia de eigenaar met zijn talrijke overvloedige bloei tijdens het tuinseizoen!

  29 november, 2016 | 04:38

  Wat een schoonheid. Ik zal het mijn moeder laten zien. Ze was alleen op zoek naar zulke ondermaatse bloemen voor de bloembedden. Bedankt voor de gedetailleerde beoordeling).

  29 november, 2016 | 20:44

  Ik vind deze bloemen leuk. Ik droom ervan ze te versieren met een kleine rotstuin op de site. Bedankt voor het nuttige advies!

  30 november 2016 | 18:09

  De kleur van lobelia is zeer aangenaam, het is niet moeilijk om te groeien. Ik vind het echt leuk, een uitstekende decoratie voor zowel het huis, als voor de tuin en voor de plot.

  2 december 2016 | 02:03

  Ze groeide en plantte lobelia. Toen ben ik haar vergeten. En nu keek ik naar zo'n schoonheid en wilde ik weer zelf opgroeien.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  71 + = 78