Patchwork is mooi en gemakkelijk

Origineel patchwork: mooi en gemakkelijk voor beginners

Kleine multi-gekleurde stukjes onderhandschoenen veranderen in prachtige huishoudelijke artikelen, evenals echte kunstwerken. Werken van ambachtslieden, gemaakt in de populaire patchwork-techniek, verbazen en verrukken. Kleine veelkleurige stukjes onderhandjes worden prachtige huishoudartikelen, maar ook echte kunstvoorwerpen: pannenlappen, kussens, handtassen, dekens, sarafans en zelfs hele foto's. Echter, elke meester was ooit een beginner. Waar begin ik patchwork te leren?

Patchwork-techniek: aanbevelingen voor beginnende vrouwen

Quilten, zoals elke andere kunstnijverheid, heeft een rijke en interessante ontwikkelingsgeschiedenis. In die verre tijden, toen stoffen met de hand door vrouwen werden gemaakt en er in de prijs elk stuk stof, restjes en versleten kleding was, werden ze niet weggegooid, maar werden ze economisch gebruikt door een zorgvuldige hand. Kruimels veranderden in kleden en oude kleren - in doorgestikte dekens. Ambachtslieden, die een artistieke smaak hebben, creëerden speciale patronen, combinaties van kleuren. En na verloop van tijd werd dit moeizame werk benadrukt in een speciaal soort decoratieve en toegepaste vaardigheden.

De hulp voor beginners zal eenvoudige stap-voor-stap video-tutorials en een foto van het werkproces zijn

Moderne huisvrouwen hoeven de stof niet zo economisch te gebruiken, en tegenwoordig is het zeldzaam dat patchwork gebruikte rommel gebruikt. Bovendien zullen nieuwkomers nuttiger zijn om te leren over een nieuw, niet uitgerekt en niet-versleten tijdsweefsel.

Het is raadzaam om een ​​naaimachine te hebben. Je kunt de flappen handmatig naaien, maar je zult veel naden moeten maken, dus deze robot zal niet alleen heel nauwgezet zijn, maar ook vervelend - voor zowel handen als ogen. En met de hulp van de machine is dit werk veel sneller en nauwkeuriger.

Welke andere gereedschappen en materialen zijn nodig?

 1. doek;
 2. Scherpe schaar;
 3. templates;
 4. regelingen;
 5. Millimeterpapier;
 6. Potlood of zeep om het patroon te markeren;
 7. Een strijkijzer.

Stoffen voor patchwork-naaien mogen niet worden gebruikt

Bij het kiezen van een stof voor lapwerk naaien, moet men zich laten leiden door dergelijke kenmerken van materie:

 • Zorg ervoor dat de stof niet valt;
 • Het is niet toegestaan ​​dat de zaak na het wassen krimpt;
 • Het is belangrijk dat de interliniëring van de draden niet wegvalt bij het snoeien;
 • De stof moet gemakkelijk worden gestreken;
 • Kleuren en tinten moeten harmonieus worden gecombineerd.

Beginners in patchwork kunnen worden geadviseerd om de eerste producten te maken van twee of drie verschillende gekleurde stoffen, waarvan er één in één kleur zal zijn. Een geweldige hulp voor beginners zal zijn eenvoudige stap-voor-stap videolessen en een foto van het werkproces.

Het is een grote verleiding om je eerste stuk glanzend satijn of fluweelachtig velours te naaien. Het is echter nog steeds verstandiger om een ​​zachte katoenen doek te kiezen.

Eenvoudig patchwork: patroonpatronen

Producten in de patchwork-stijl zijn gemaakt van dezelfde onderdelen, evenals verschillende flappen. Beginners zullen gemakkelijker in staat zijn om met eenvoudige patronen van dezelfde grootte-elementen om te gaan. Hiervoor heeft u sjablonen nodig. Ze zijn te vinden in gespecialiseerde winkels voor handwerken of gemaakt met hun eigen hand gemaakt van karton.

Beginners zullen eenvoudiger met eenvoudige patronen omgaan met behulp van sjablonen

 1. Op het karton worden de eenvoudigste geometrische figuren getekend: vierkanten, driehoeken - dit is afhankelijk van de vorm van het werkstuk voor patchwork naaien. Dit wordt de naailijn.
 2. Leg op de buitenrand een extra 5 mm (voor katoenen stoffen) of 10 mm (voor zijde en satijn) op de naden.
 3. De sjabloon wordt langs de papierlijn uitgesneden en vervolgens langs de naaallijn in een gaatje gemaakt.

Patronen met slots zijn handig, niet alleen omdat ze u in staat stellen om alle lijnen van het patroon op de stof te schetsen. Dankzij het doorlopende gat kun je zien welk patroon door de flap zal worden gevangen om de patronen mooi te kunnen combineren.

Als u kant-en-klare sjablonen wilt kopen, kiest u gevallen van transparant plastic. Ze zijn ook handig om de grenzen van het patroon op de stof bij te houden.

Patchwork: schema's voor beginners

Begin niet onmiddellijk, zonder voorafgaande voorbereiding, met het chaotisch slijpen van de randen van de snippers. De werken van ervaren vakmensen lijken op het eerste gezicht in een willekeurige volgorde uit de details te zijn genaaid. Neem een ​​kijkje en je zult een duidelijk systeem zien voor het plaatsen van alle elementen. Daarom kan een nieuwkomer in patchwork niet zonder een werkschema, dat als een gedetailleerd plan zal dienen voor de toekomst van naaien. Het is handig om het uit te voeren op millimeterpapier, door alle elementen toe te passen en te nummeren.

Een beginner in patchwork kan niet zonder een werkschema, dat als een gedetailleerd plan zal dienen voor de toekomst van naaien

Over dergelijke instructies zal stap voor stap worden ontbonden:

 • Volgorde van verbindende delen;
 • Hun maten;
 • Kleurencombinaties.

Als je wat tijd besteedt aan het opstellen van het schema, bewaar je de klok in de toekomst, die zou worden besteed aan de pijnlijke selectie van een stukje van de juiste kleur, en ook meteen de benodigde hoeveelheid materiaal berekent.

Oefen in eenvoudige en kleine schema's, bijvoorbeeld voor steken. Verdeel het vierkant 20 x 20 cm in verschillende eenvoudige figuren: rechthoeken, driehoeken en oefen in het samenstellen van kleurencombinaties.

Patchwork-naaitechniek: masterclass

De perfecte manier om een ​​handje in patchwork te krijgen is om een ​​pannenlap te maken voor de keuken. Dit is iets dat nuttig is in elk huis. Aangezien het product klein van formaat is, kan het bovendien worden genaaid uit smalle stekken, terwijl het werk snel genoeg wordt gedaan.

Voor het afstemmen van de techniek zijn patchwork pannenlappen nodig:

 • Multi-gekleurde restjes van verschillende groottes;
 • Een stuk non-woven of katoen met afmetingen van 20 x 20 cm;
 • Een stuk draperie van 20 x 20 cm;
 • Een tape of een tape in de lengte van 90 sm;
 • heerser;
 • scharen;
 • potlood;
 • Iron;
 • Naaimachine;
 • Draden, naalden, spelden;
 • Papier voor het circuit.

Met zo'n tack het hoofd te bieden, is het niet moeilijk om andere praktische en mooie huishoudelijke artikelen in de keuken in patchwork-techniek te maken

We voeren het werk in de volgende volgorde uit:

 1. Op papier stellen we een naaiprogramma samen. Als de kleefpleisters smal zijn, is het handig om een ​​tekening met verschillende lengten rechthoeken in een spiraal te maken. In dit geval zal het centrale element een klein vierkant zijn.
 2. We brengen het ontwikkelde schema over op nonwoven stof, genummerde elementen.
 3. We beginnen vanuit het centrum te naaien. We spelden het eerste element met pennen op de niet-geweven stof en bevestigden het aan de typemachine.
 4. De volgende flap wordt op het vorige vlak toegepast, zodat de stiklijnen worden gekoppeld en er een vastzit.
 5. Strijk de genaaide flap recht en strijk de naden glad met een strijkijzer.
 6. We gaan op deze manier door met het omhullen van de op elkaar geplaatste delen.
 7. Het werkstuk wordt gesneden tot aan de snede van het dichte laken.
 8. We maken de rand van de tape, we maken de uiteinden met een lus.

Met zo'n tack het hoofd te bieden, is het niet moeilijk om andere praktische en mooie huishoudelijke artikelen in de keuken in de patchwork-techniek te maken. Elke gastvrouw heeft een handige want nodig in de vorm van wanten, lichte schorten en schorten.

Producten gemaakt in de patchwork-techniek zijn niet alleen relevant in de keuken. Zeer originele uitstraling in de woonkamer decoratieve kussenslopen op de kussens van de bank gemaakt in deze stijl. Meer ervaren naaldenvrouwen versieren de slaapkamers met bedspreien die van lompen worden genaaid.

Prachtig patchwork voor beginners (video)

Als je doorzettingsvermogen en artistieke smaak bezit, zal het beheersen van patchwork een gemakkelijke taak zijn. Zoals je gemakkelijk kunt zien, kun je originele en mooie elementen uit het niets maken, maar ze zullen nog vele jaren gelukkig zijn.

Patchwork voor beginners (foto)

© 2017, homeli.ru. Kopiëren is alleen toegestaan ​​met een verwijzing naar de bron

Kopiëren is alleen toegestaan ​​met een verwijzing naar de bron

Quilten: mooi en gemakkelijk "

Het hoofdthema: de productie van een quilt - een gewatteerde quilt uit verschillende patchworkblokken. En ook masterclasses over patchwork en quilttechnieken.

In totaal zijn 115 nummers uitgegeven in de serie : 90 nummers in de hoofdserie, gewijd aan de vervaardiging van quilt. En nog eens 25 kwesties, gewijd aan verschillende technieken van quilten en quilten.

Tijdschriften werden wekelijks gepubliceerd van 08/08/2014 tot 28/10/2016.

Creatief lappendeken: leuk en gemakkelijk voor beginners

Om te beginnen met het maken van handwerk, moet je werken. Het is nooit gemakkelijk om te beginnen. Quilten is ook noodzakelijk om te leren. Niet alles in één keer blijkt het: de handen gehoorzamen niet, het oog faalt. Hiervoor is er een ervaring van meesters. Na het beheersen van videolessen, fotomateriaal en een masterclass met hun advies en geheimen, kunt u elk idee veilig toepassen - van het maken van een eenvoudige pannenlap tot een nieuwe bekleding van de bank.

Patchwork voor beginners

Het is erg populair vandaag de dag patchwork - handwerk, in welke van de gekleurde lappen stof een integraal stuk verzamelen met een ontworpen patroon op het principe van mozaïek. Het resultaat van een dergelijk opwindend proces kan een herkenbaar beeld zijn van sommige objecten, geometrische ornamenten of bizarre patronen. Ideeën voor patchwork kunnen worden genomen uit foto's en videolessen, evenals masterclasses.

Aanvankelijk werden de snippers genaaid vanwege de materiaalbesparing en had het patchwork nogal specifieke taken. Nu is de techniek van quilten een verlangen om schoonheid te creëren, genietend van deze magische actie. Gewatteerde beddenspreien, decoratieve panelen, dekens en kussens, kuilen voor de keuken, bijgewerkt meubilair, kleding die een lust is voor het oog.

Om de basisprincipes van patchwork-technologie te begrijpen, moet u kennis maken met de hoofdtypen in masterclasses en video

 1. nauwkeurigheidennetheid. De patchwork-techniek is geen ingewikkelde technologie, maar het is niet altijd eenvoudig om het idee te realiseren, zoals in het MC. Garanderen van succes in patchwork - nauwkeurigheid en nauwkeurigheid. Patroondetails van pannenlappen of dekens moeten nauwkeurig zijn en heel netjes worden genaaid. De stof vereist voorbehandeling (ontkalking). Het moet worden geweekt of gewassen, gedroogd en gestreken, gesorteerd op kleur.
 2. werkmet deijzer. Een ijzeren patchwork is een belangrijk hulpmiddel. Tijdens het werk moeten de naden worden gestreken, bij het decanteren van de weefsels moeten ze ook worden gestreken. Kant-en-klare pannenlappen of tassen worden van voren en altijd in één richting gestript. Naden moeten ook in één richting worden gladgestreken. Dan kruimelen ze niet en zullen ze sterk zijn. De naden voor de naden worden vanaf de onderkant glad gemaakt, zodat er geen sporen achterblijven op de voorkant. In complexe blokken, waar naden van verschillende richtingen samenkomen, worden de rechten van elke volgende rij in de andere richting gestreken. Aan de voorkant zijn ze gestreept op de kruispunten van de naden. Als de strepen te lang zijn, moeten ze niet horizontaal, maar verticaal op de strijkplank worden gelegd - ze zullen niet kreuken en rekken. Te dicht weefsel wordt bevochtigd en ontkleed. Het weefsel wordt gestreept volgens het aandeel in het temperatuurregime dat overeenkomt met het type weefsel.
 3. geheimenhet naaien. Onnauwkeurig genaaide fragmenten van de toekomstige pannenlappen of servetten, ongelijke naden, zelfs een kleine mismatch in maten, zal patchwork voor beginners vernietigen. Daarom moeten de flappen zeer nauwkeurig worden genaaid. Voor beginners geschoolde werknemers zullen worden geholpen door sjablonen in de vorm van een kader, die zijn gemaakt op millimeterpapier met een naad op de stof. Voor het begin van het grote project wordt aanbevolen om een ​​voorbeeldblok te naaien. Het zal helpen om de nauwkeurigheid van het snijden te controleren, de naaimachine afstellen. Op de steekproef is het gemakkelijk om alle fouten te zien - dit bespaart zowel tijd als kracht.

Op het voltooide canvas is het oplossen van fouten veel moeilijker

Over het algemeen moet de patchwork-techniek serieus worden behandeld, denkend aan alle kleurencombinaties, zelfs voor pannenlappen - ze kunnen immers, net als onnauwkeurig werk, het ding bederven en de wens ontmoedigen om zulke fascinerende handwerken onder de knie te krijgen.

Masterclass: blok met vierkanten (video)

Hoe patchwork te starten

Verzamel allereerst alle stukjes weefsel, sorteer ze op textuur en kleur en ga verder met het maken van het schema. U kunt en omgekeerd: om een ​​patroon te bedenken of op de MC te vinden, foto's en video's, en dan van de aangekochte stoffen het werkstuk snijden.

Van alle overvloed aan opgeslagen weefselresten is het belangrijk om de juiste combinatie voor het toekomstige product te kiezen

De tweede stap is het maken van een schets van pannenlappen, kussens of servetten. Het is beter voor beginnende vrouwen om kant-en-klare schema's uit tijdschriften of MK van internet te gebruiken.

Het proces van het verbinden tot een volledig canvas:

 • Stikken van delen van pannenlappen of spreien;
 • De blokken in één stuk samenvoegen;
 • De voering naaien

Naast naaien is er ook een gebreid patchwork, waarbij de haakjes en contrastdraad met elkaar verbonden zijn.

Naast draden, stoffen en machines, gebruiken ze in de patchwork-techniek:

 • Roller cutter of een schaar;
 • Spelden, naalden;
 • Naaimachine;
 • Potlood of krijt;
 • Karton of zacht plastic;
 • Haaknaald.

In de handwerkwinkels vind je sets voor patchwork - met patronen van patronen, MK.

Patronen voor patchwork zijn te vinden in de kit of door uzelf gemaakt

Een set voor patchwork-naaien omvat stoffen, noodzakelijke hulpmiddelen, sjablonen en blokdiagrammen

Schema's en sjablonen kunnen op zichzelf worden samengesteld of kant-en-klare patronen van internet, boeken of tijdschriften maken. Patronen worden langs de contour van het onderdeel uitgesneden, rekening houdend met de naden voor naden. Materiaal voor productie kan karton, dik papier, plastic zijn. Voor nauwkeurigheid op karton, kunt u een millimeterdocument plakken en vervolgens het cijfer van de beoogde grootte uitsnijden. Bij het maken van kromlijnige vormstukken op de buitencontour van de sjabloon, moeten incisies in de lengte worden gemaakt - het is handig om de naden te markeren wanneer u de flappen erlangs verbindt.

Foto- en videolessen over patchwork-naai-aanbiedingen, sjablonen en MK

De handigste sjablonen zijn frames. Het binnenste gedeelte moet overeenkomen met de grootte van het fragment in de voltooide vorm, het uitwendige gedeelte houdt rekening met de toleranties voor de naden. De breedte van dit frame is de grootte van de rechten. Bij het voorbereiden van een patroon moet het frame tweemaal worden getekend en alleen langs de buitencontour worden gesneden. De binnencontour toont de naadlijn. Op een stof een patroonoverdrachtskrijt of -zeep, laat een greep sporen achter op een voorblad. Snijden gebeurt alleen op de gedeelde draad, zodat later genaaide delen niet worden uitgerekt en niet kromtrekken. Knip de flappen met een conventionele schaar of een speciale schaar. Het rolmes maakt het proces veel eenvoudiger door lange stroken af ​​te knippen die gemakkelijk in kleinere delen gesneden kunnen worden. Niet zonder een snijder als de patronen zijn gebogen.

 • doek,Custom Madevan delompen, waar de onderdelen de naad in de naad verzamelen. De vorm van de flappen kan correct zijn, geometrisch (traditioneel naaien) of willekeurig (kraakt patchwork). Bekijk de videohandleidingen.
 • gewatteerdproducten (quilten) zijn genaaid van een hele doek, het patroon waarop is gemaakt met behulp van steken.
 • applique - op basis van fraai geplaatste stukken van andere stoffen, genaaid en gewatteerd.

"Frame" - het meest eenvoudige en handige patroon voor snijden

Patchwork-techniek voor beginners

Een patroon kan worden gemaakt op basis van een enkel herhalend patroon, waarbij de papierpatronen worden uitgesneden voor elk onderdeel en er een flap naar wordt getrokken. De ruimte voor de naad wordt om de rand gewikkeld en opnieuw geëtiketteerd. Dit is een traditioneel Engelse techniek.

De techniek met blokken is moderner: stukjes doek met een driehoekige of vierkante vorm worden in blokken genaaid, waardoor een geometrisch patroon ontstaat. Een eenvoudig blok kan uit een klein aantal grote delen bestaan. Dit werk kost minder tijd en moeite. Het zijn vaak gebruikte videolessen en MK.

Bekende patchwork-techniek van de bands. Van de vorige versie verschilt het doordat de fragmenten in stroken worden verzameld en vervolgens worden gecombineerd tot een canvas. Blokkeertechnologie is handig omdat de flappen direct op de typemachine worden gestikt.

In het patchwork-patchwork worden patches genaaid volgens het soort toepassing: individuele lappen met willekeurige vormen worden prachtig op het canvas aangebracht en genaaid. Pannenlappen, spreien, hoezen komen uit twee lagen.

Patchwork: videolessen voor beginners

Patchwork: Masterclass voor beginners

Bijzonder comfort in het interieur creëert handgemaakte items, met name mooie en comfortabele kussens. We zullen proberen om op de MK een decoratieve kussensloop met een volumineuze blindedarm "Rose" te naaien. Voor werk kun je flappen gebruiken, het belangrijkste is dat ze met succes in kleur zijn gecombineerd. Vergeet niet om het doek voor te bereiden - was het, strijk het.

Masterclass "Kussen met applique"

 1. Het is handig om te beginnen met het voorbereiden van vierkanten. Hun aantal en grootte bepalen de grootte van het kussen.
 2. Dan moet je van de stof een cirkel afsnijden. Leg in het midden een stuk stof en wat vulmiddel voor het volume (katoen, sintepon). Beveilig in een cirkel met machinale zoom. Het midden is klaar.
 3. Vierkanten van de kleppen worden diagonaal gevouwen, zoals op de foto, naai rond het gemiddelde werkstuk in een cirkel - stukken van 3-5.
 4. In de volgende ronde moet je grote vierkanten van de juiste kleur maken. Ga door tot het einde van de geplande maat van de bloem.
 5. Genaaide bloemblaadjes moeten in een cirkel worden gesneden.
 6. Klaargemaakte rozen worden prachtig verdeeld over een kussensloop en op het product gefixeerd met een zigzagnaad, een brede, dichte steek. Rosochka heeft de vorm van een volumineuze toepassing.
 7. Indien gewenst kan het boeket worden aangevuld met bladeren gesneden uit flappen van geschikte kleur. Kijk stap voor stap naar de fotomaster-klasse. Deken in MK gemaakt in de techniek van "gek dekbed" (je kunt video tutorials te zien), en bestaat uit vierkanten 30x30 cm Voor enkele deken 24 blanco voor dubbel zou moeten zijn -. 36. Stel dat patroon zal bestaan ​​uit 4 verschillende soorten weefsel.

De complexiteit van het ornament hangt af van de ervaring en vaardigheden van patchwork naaien

Masterclass "Quilten voor beginners - deken"

 • 1 m stof van elke kleur (breedte 220 cm) - 6 of 9 vierkantjes 45x45 cm;
 • Voor voering - 170 cm of 220 cm (de voorraad van de onderste bladeren nadat de quilt is gewatteerd);
 • Synthepone van vergelijkbare afmetingen;

Dekens of spreien kunnen worden gemaakt van eenvoudige vierkanten of complexe stukken

 1. Snijd de vierkanten en leg ze in een stapel, afwisselend in kleuren.
 2. Snij deze bladerdeegcake diagonaal of willekeurig. Handig om te snijden met een rolmes.
 3. Neem het gedeelte van boven en leg het onder de stapel van dezelfde elementen. In de gesneden stapel bovenop zal er 1 deel van de 1e kleur en 1-a-2 zijn.
 4. Naai de machine op alle vierkanten langs de lijn van de snede.
 5. Strijk op de strijkplank de naden zachtjes glad of draai ze.
 6. Vouw het werkstuk in een nette stapel in dezelfde volgorde - bovenop de vierkanten van de 1e en 2e tonen.
 7. Gebruik de liniaal en het mes om de hele stapel op een willekeurige lijn te knippen (de eerste naad kan worden gekruist).
 8. Een van de bovenste fragmenten wordt onder de stapel neergeschoven. Naai en glad en niet te vergeten om te vouwen - het is nu beter om te combineren in de naden.
 9. De bewerking wordt herhaald tot het laatste detail. Het optimale aantal naden - 6-10 horizontaal en verticaal.
 10. Nadat je de naden hebt gestreken, moet je de vierkanten rechttrekken om een ​​figuur met een zijde van 32 cm te krijgen.
 11. Je kunt de deken op verschillende manieren verzamelen: verzamel eerst het voorste gedeelte en vervolgens - gewatteerd met de sintepon en de voering. Het is moeilijk voor de typemachine. Of elk vierkant afzonderlijk quilten, snij de sintepon en voering af.
 12. Verzamel de gewatteerde vierkanten samen, maak de naden recht en sluit ze met een smal lint of stroken stof. Het is handig om te assembleren volgens het schema: linten voor 4-6 vierkanten, dan - steken.
 13. Aan de rand van de deken moet ook worden afgezet met randen van monofonisch weefsel of van stukjes flappen, zoals op de foto van de MK.

Gefeliciteerd met een nieuw ding!

Nadat elementaire concepten over dergelijk soort handwerk als patchwork zijn geleerd en de elementaire vaardigheden van het maken van "puzzels" uit een stof in één geheel onder de knie hebben, is het mogelijk om creatieve objecten van een leven of een interieur van verschillende kleppen te creëren.

Patchwork: leuk en gemakkelijk voor beginners (foto)

Let op, alleen VANDAAG!

dus in staat om, ik weet dat dit zeer arbeidsintensief werk is, veel succes met u en nieuwe producten.

Dit is geen zamorochki, maar de geheimen van hoe je een prachtig decorelement kunt maken uit een wegwerpmateriaal. Ik verzeker je, beheers het patchwork snel, als je het grondig doorneemt. Ik heb kussenslopen op babykussens genaaid, leuke kleine dingen gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

36 − 29 =