Patchwork naaien foto

De techniek van patchwork naaien en de functies ervan

Met de creatie van steken in de patchwork-techniek, die het interieur van de keuken verfraait, zal zelfs een beginneling het kunnen. Patchwork is een unieke naaitechniek. Patchwork is een techniek voor het creëren van objecten uit het dagelijks leven of schilderijen met behulp van doeken of jersey. Het is gemakkelijk om een ​​compositie in patchworkstijl te maken. Volgens gezaghebbende meesters kan zelfs een beginneling gemakkelijk pannenlappen of andere kleine dingen voor het huis maken.

We maken schilderijen in de stijl van een patchwork die onze eigen handen naait

Elke persoon kan patchworkpatronen maken. Dergelijke ambachten kunnen worden gebruikt om een ​​kinderkamer of keuken te versieren. Maak een afbeelding in de stijl van patchwork naaien bij voorkeur op een schuim. U kunt composities op papier maken. Alles wordt alleen beperkt door je verbeelding.

Voordat u een afbeelding in patchworkstijl maakt, moet u een sjabloon maken voor de toekomstige compositie op papier. Snijd daarna het werkstuk en bevestig het aan het schuim. Teken vervolgens de basis van de tekening met een potlood en maak kleine holtes in het schuim (niet meer dan 1-2 centimeter).

Om een ​​patroon in patchworktechniek te creëren, is het nodig om een ​​schets te maken en op basis daarvan de flappen van het weefsel van de gewenste kleur uit te snijden

Volg het volgende algoritme bij het maken van een patchworkpatroon:

 1. Om te beginnen, moet je de papieren delen van het patroon aan de stof hechten. Knip hierna de details van de juiste maat uit de stof. Vergeet niet om kleine vergoedingen achter te laten.
 2. Smeer de stof met lijm.
 3. Vul de doek geleidelijk met stukjes doek.
 4. Nadat de tekening klaar is, kunt u de achtergrond inkleuren met acrylverf.

Als u een canvas voor kinderen maakt, kunt u de afbeelding versieren met verschillende kralen of kant.

Pincers in de stijl van patchwork door eigen handen

Veel mensen kennen 'de verzameling van Asshet', die sinds 2009 in het Russisch is vertaald. Een reeks van deze tijdschriften schetst masterclasses en verschillende nieuwtjes op het gebied van handwerken. In de tijdschriften van deze publicatie zijn er meerdere varianten van de vervaardiging van kopspijkers voor de keuken.

Als uw keuken een klassieke of rustieke stijl heeft, kunt u steken naaien met de techniek van lapwerk naaien. Zo'n product ziet er buitengewoon en mooi uit. Daarnaast zijn steken, ondersteund in patchworkstijl, redelijk praktisch.

Kies de juiste stof voordat je begint met het maken van een overstag. Het is raadzaam om de voorkeur te geven aan natuurlijke katoenmaterialen. Om krimp tijdens de vervaardiging van pannenlappen te voorkomen, moet u de stof wassen en strijken.

Pannenlappen gemaakt van stoffen flappen zijn het meest organisch bekeken in klassieke of landelijke interieurs

Het proces van het maken van tackles is als volgt:

 • Eerst moet je vier verschillende gekleurde vierkanten uit het doekpatroon halen.
 • Snijd vervolgens elk vierkant in gelijke driehoeken.
 • Naai twee driehoeken van verschillende kleuren. Herhaal deze procedure voor alle vormen.
 • Verzamel de resulterende details in een vierkant.
 • Maak het materiaal aan de verkeerde kant van de tack. Knip hiertoe het vierkant met de gewenste maat uit.
 • Bevestig de onderkant van het product op een vierkant gemaakt van driehoeken.
 • Voordat je beide kanten van de tack naait, leg je er een laag sintepon of batting tussen.
 • Naai de verkeerde kant van het product aan de voorkant.
 • Naai de randen van het werk.
 • Naai een steek gemaakt van een eenkleurig patroon van stof naar de klaar tack.

Basistechnieken van quilten

Er is een snel patchwork-programma. Het wordt de patchwork-hoeken genoemd. Met behulp van deze techniek kunt u verschillende panelen, vesten van knitwear en speelgoed maken. Hiervoor hebt u alleen strepen monofonisch weefsel nodig.

Training in de vervaardiging van patchwork-producten is beter om te beginnen met de techniek van snelle vierkanten

De "hoeken" -techniek biedt 3 manieren om een ​​stukje te vouwen:

 1. De eerste methode is de eenvoudigste. Het is perfect voor beginners. Deze methode houdt in dat elk vierkant diagonaal naar binnen wordt gevouwen.
 2. De tweede manier is om de stof binnenstebuiten te buigen. Daarna moet u op het werkstuk de hoeken omdraaien.
 3. De derde methode is alleen geschikt als u dikke weefsels gebruikt. Deze methode omvat het uitsnijden van rechthoekige vlakken. Hierna moet het werkstuk 1-2 cm aan de verkeerde kant worden gevouwen en gestreken. Verder worden de hoeken gebogen naar de middellijn van de rechthoek en wordt het onderdeel opnieuw gestreken.

Een goede techniek van patchwork is 'snelle vierkanten'. De leer van de patchwork-techniek begint met de studie van deze methode.

Als je flarden wilt maken met deze techniek, volg dan het volgende algoritme:

 • Eerst moet u twee stroken snijden met dezelfde breedte.
 • Naai de strepen en strijk de resulterende naad glad met een strijkijzer.
 • Knip de derde strip uit. De breedte moet gelijk zijn aan de breedte van de twee genaaide stroken.
 • Bevestig de resulterende strip aan de twee genaaide vlakken. Naai alle strepen.
 • Verdeel de resulterende blanco in gelijke vierkanten en knip ze uit.

De techniek van Russische vierkanten is zeer geschikt voor het maken van tapijten en andere accessoires voor interieurdecoratie

Als u een ongewoon tapijt of ander meubelstuk wilt maken, past de 'Russian square'-techniek perfect bij u. De producten, die worden vastgehouden in deze techniek van patchwork-naaien, zullen uw interieur diepte en multidimensionaliteit geven.

De assemblage van het schroot in de "Russische vierkante" techniek wordt uitgevoerd in de volgende volgorde:

 1. Knip het vierkant uit dat als basis zal dienen.
 2. Strijk het dan met een strijkijzer.
 3. Naar het midden van het vierkant, bevestig een klein gekleurd vierkant.
 4. Aan elke kant van het kleine vierkant, naai de stroken.
 5. Strijk het werkstuk.
 6. Bevestig een driehoek gemaakt van doek aan de randen van de strips en bevestig deze. De afmetingen van de driehoeken moeten worden bepaald rekening houdend met de omtrek van het web. Vergeet niet dat elk klein ding een grote rol speelt. Zelfs een verkeerd formaat kan alle inspanningen tenietdoen.
 7. Herhaal deze procedure totdat u de volledige basis hebt voltooid.

Een vrij gebruikelijke methode van patchwork is de "well" -techniek. De eerste les van elke handwerkcirkel begint met de studie van deze technologie. Deze technologie zorgt voor de creatie van een vierkante basis, waaraan de stroken stof worden genaaid, die "houtblokken" worden genoemd. De stukken moeten van verschillende grootte zijn. "Logs" moeten eerst worden vastgebonden aan de randen van een vierkante basis.

De techniek van een schoothondje verscheen ten tijde van de boerenstand, toen ons land arm was, en mensen kleding moesten naaien van stukjes stof. Deze technologie omvat het naaien van stroken stof in rijen. Elk stukje moet precies in het midden van het kleed worden genaaid en vervolgens de hoeken van het materiaal buigen. Als u besluit de techniek van een zwerver te gebruiken, kunt u cirkels of vierkanten van stof als basis gebruiken.

Je kunt een deken of sprei in patchworkstijl maken met behulp van de "schaak" -techniek. Als u besluit om deze techniek te gebruiken, kies dan stoffen met verschillende textuur.

Sinds de oudheid is patchwork in de techniek van een tassenmaker gebruikt om kleding te maken

Volg het volgende algoritme bij het maken van een product in de stijl van 'schaken':

 • Maak eerst een sjabloon in de vorm van een vierkant.
 • Verdeel het werkstuk in 16 gelijke vierkanten.
 • Open 8 vierkanten van donkere stof en 8 van licht.
 • Neem 2 vierkanten van verschillende kleuren, bevestig ze aan elkaar en naai. Herhaal deze procedure met alle vierkanten. Als gevolg hiervan zou je 4 bands moeten krijgen.
 • Naai alle banden samen.

Werk in patchworkstijl is een plezier. Met de techniek van lapwerk naaien, kunt u absoluut elk product maken. Om de technologie te leren, hoeft u geen geheimen van ervaren meesters te leren of masterclasses bij te wonen. Het volstaat om aan bepaalde regels te voldoen en geschikte stoffen te kiezen. Producten in patchwork-stijl zijn de schoonheid en originaliteit van uw huis. Go for it!

© 2017, homeli.ru. Kopiëren is alleen toegestaan ​​met een verwijzing naar de bron

Kopiëren is alleen toegestaan ​​met een verwijzing naar de bron

Patchwork: schoonheid in elke centimeter

Als je de geheimen van patchwork kent, kun je met je eigen hand ongelofelijke dingen maken. Patchwork is de kunst van het naaien van stukken waarvan de geheimen niet zo ingewikkeld zijn, maar het resultaat is altijd indrukwekkend. Als je kijkt naar de catalogi met foto's van westerse decorateurs, ontwerpers, zul je zien hoe producten en artikelen van patchwork naaien hun plaats hebben gevonden in het meest moderne interieur. En dit is geen nieuws - het patchwork van de laatste jaren in de top van de meest populaire soorten handwerken. Quilten is een plezier en een schoonheid die voor iedereen toegankelijk is, en ambachten in dit handwerk geven niet toe aan veel ontwerpdingen.

Patchwork: mooi en gemakkelijk

De verzameling patchwork-producten omvat vrij eenvoudige werken (bijvoorbeeld pannenlappen) en vrij complexe (zoals patchwork-hoezen). Beiden hebben een plek in het huis. Op de foto's kunt u zien hoe de slaapkamer is getransformeerd, als het bed is gedecoreerd met een elegante en gezellige lappendeken. En voor kinderen kan het interieur in lappendeken zo goed mogelijk aansluiten bij hun kamer.

Wat meer is, kan gedaan worden in patchworkstijl:

 • bekleding stoelen. Een dergelijke stoel zal een helder interieuraccent worden en als je de bescheiden situatie wilt diversifiëren, denk erover na om de oude stoel niet weg te gooien, maar hem een ​​nieuwe lappendeken bekleding te geven. Het kan een patroon zijn van driehoeken, strepen, zelfs een traditioneel schaakspel. Of misschien een chaotische tekening of een fantasiefoto.
 • kussens. Binnenkussens gemaakt van driehoeken benadrukken vooral het wooncomfort. Op de foto ziet u een verscheidenheid aan ideeën voor het ontwerp van dergelijke kussens, en geïnspireerd op de foto, maakt u hetzelfde product.
 • Patchwork Wall - een speciale interieurchique. Dergelijke patchwork-hoeken zijn nu versierd met de meest modieuze tijdschriften over interieurontwerp. De hele muur in het huis wordt opgegeven onder een lappendeken van flarden, maar meestal wordt een apart patchwork patchwork genaaid - patchwerk wordt in dit geval een helder, origineel muurdecor.
 • Patchwork mat. Maar hoe zit het zonder deze klassiekers! Voor een kinderkamer zijn deze producten het meest geschikt. In de keuken en de gang is ook een lappendeken geschikt.
 • Stijlvolle pannenlappen als een geschenk voor de vorming van binnenkeuken in de Russische stijl zullen uw favoriete assistenten zijn.

Ongewoon gewatteerd servet in de toon van het keukeninterieur wordt een favoriet kenmerk van theedrinken

Nou, je kunt je eigen handwerk in deze techniek beginnen met patchwork naaien uit stroken. Patchwork, patchwork wordt beheerst door dit type, vanwege de eenvoud.

Patchwork, patchwork van strips is de meest populaire vorm van deze techniek. De essentie van het werk is om eerst de stroken te naaien en na een bepaalde manier blokken te maken voor de vervaardiging van verschillende patchworkproducten. Kladjes worden niet op hun beurt genaaid, in lijnen, maar langs de randen. De bijgesneden delen rond de randen zijn gemakkelijk te naaien.

Naaien uit de strepen werd opnieuw modieus dankzij de interesse in de oude soorten handgemaakte creativiteit. Dit handwerk wordt quilten genoemd. Meestal begint het naaien vanuit het midden, waar de eerste rechthoek of vierkant is bevestigd.

Nou, er al omheen zijn andere stukken stof geplaatst.

Heldere en stijlvolle voorwerpen van het interieur van vierkanten of driehoeken om jezelf eenvoudig te naaien

Een van de meest populaire patronen in quilten is "log hut". Anders wordt het een put of een Amerikaans vierkant genoemd.

Kenmerken van het werk in het patroon van de put:

 • Kleurstroken verzamelen zich rond de haard (goed) in een spiraal;
 • Deze haard is traditioneel gemaakt van gele of rode stof, symboliseert hetzelfde vuur in huis;
 • De kleur van de banden die de rol van houtblokken spelen, ook symbolische, lichte stroken - dit zijn de verlichte delen van de hut en de donkere zijn overschaduwd;
 • Gewoonlijk wordt de eenheid diagonaal verdeeld in de donkere en lichte zijden.

De foto's laten zien dat het patroon van de put niet gecompliceerd is, maar het vereist een exact schema.

Nou - een van de basispatronen van traditioneel quilten.

Techniek goed: masterclass (video)

Programma van mok-patchwork

Het is geen nieuws dat patchwork zo'n populair soort handwerk is geworden dat het ook in de kindertijd kan worden geleerd, op zijn eigen school of buitenschoolse onderwijsinstelling. Veel pedagogen proberen op school een dergelijke cirkel te openen en geven de geheimen van meesterschap over aan kinderen. Kinderen leren, vereist natuurlijk een systeem. De basis ervan is het programma van de cirkel, die elke les beschrijft. Om precies te zijn, het definieert de onderwerpen waaraan elke les zal worden gewijd.

Het programma kan er als volgt uitzien:

 • Les 1. Introductieles. Quilten is leuk en mooi. Handwerken door kinderen.
 • Les 2. Naaien uit stroken. Foto's van werken. Stroken naaien door het voorbeeld van pannenlappen.
 • Les 3. Vierkanten in patchwork. Snelle ambachten.
 • Les 4. Cirkels in patchwork naaien. Pannenlappen en andere ambachten met cirkels.

En zo verder. Natuurlijk is één les niet voldoende om dezelfde pannenlappen te maken. De les komt meestal neer op een praktische uitleg van het onderwerp en de daaropvolgende lessen worden op het product uitgevoerd. Het programma volgt het schema van complicaties.

De techniek van schaken is het eenvoudigst voor kinderen om te begrijpen

De leraar moet, voordat hij begint met het uitvoeren van een cirkelwerk, enige methodologische reserve hebben. Dit zijn in ieder geval voorbeelden van werken, kant-en-klare ambachten (zelfs de eenvoudigste steken), foto's en foto's van interessante werken (of liever een hele verzameling van die), wel, het programma zelf, zowel op papier als in de elektronische versie.

Russisch patchwork is een apart soort patchwork, dat amper een paar eeuwen telt. Een lappendeken naaien mensen weggevoerd met de invoer van calico naar Rusland. Voorbeelden van foto's met voorbeelden van werken in Russische stijl zitten vol met internet - foto's laten zien dat onze mensen deze enorme hoogte bereikt hebben.

Traditioneel onderscheiden in het Russisch patchwork naaien drie soorten:

 • Patchwork applique;
 • Patchwork mozaïek;
 • Gemengde techniek.

Iedereen weet dat de term 'Russisch vierkant' een blok is in patchwork Russisch naaien, producten gebaseerd op die ongelooflijk mooi, diep blijken te zijn.

Hoe kleiner de elementen waaruit het product is genaaid, des te eleganter het eruit ziet

Lapochikha is behoorlijk bewerkelijk, maar de producten in deze techniek zijn erg warm en zacht

Bekende en zo'n oude techniek van Russisch patchwork naaien, als een lyapoha.

Lyapochikha zijn tapijten en dekens, die zelfs vandaag de dag te zien zijn bij grootmoeders in de dorpen. Lapochikha, om precies te zijn, zijn essentie ligt in het feit dat de stukjes op één plek vastzitten, zodat het afval wegvliegt. Veel snippers krijgen een soort stapel.

Lapochyha wordt in moderne uitvoering op een naaimachine gedaan. Je kunt een kleed maken van de overblijfselen van katoenen stof of gebreide kleding. Niet om te zeggen dat de resultaten snel zullen zijn, maar het werk is het waard. Kijk naar de foto van de meesters - ze produceren originele, ongelooflijk gezellige producten.

Tentoonstelling van patchwork "Seasons"

Als kinderen zelf, zelfs als ze alleen thuis patchwerk bestuderen, afbeeldingen, schema's en eenvoudige steken op het internet kunnen vinden, kunnen ouders voor kinderen ingewikkeldere dingen naaien.

Ja, je moet misschien meer dan één les bekijken, het nieuws lezen (wat tegenwoordig in de mode is in de stijl van patchwork). Inspiratie is te vinden op papier, dat wil zeggen niet in internetbronnen, maar in papieren uitgaven. Een voorbeeld is de "Asshet Collection".

"Ashet Collection" - dit zijn tijdschriften met een enorme variabiliteit in de richting.

U zult in het tijdschrift precies geïnteresseerd zijn door naaien met patchwork. Dit is een echt land van meesters, een kleurrijke publicatie, waar alles instructies, masterclasses, patchworknieuws zijn. Als de les op het internet niets voor jou is, zal "Ashet Collection" voor patchwork je zeker meer bevallen. Daar leer je wat naaien is, met vierkantjes, naaien uit driehoeken, leren hoe je vesten van jersey kunt naaien in patchwork, wat schaak is, enz.

Volumetrische patchwork-tapijten langs de rand van het arena-bed beschermen de baby tegen mogelijke verwondingen

"Ashet Collection" biedt interessante versies van producten voor kinderen, en "Ashet" is genereus met geschenken. Ben je je gewoonte kwijtgeraakt om iets op papier te lezen? Dit is het geval wanneer informatie op papier nuttiger en nuttiger is.

Wat betreft het naaien van kinderen in patchwork:

 • Pokryvaltsa van gekleurde driehoeken;
 • Plaid in lichte vierkanten;
 • Plaid op pleinen in de Provençaalse stijl;
 • Mat van driehoeken;
 • Bankkussens in vierkanten;
 • Ronde deken van driehoeken onder de computertafel;
 • Vest van driehoeken.

Meestal zijn moeders geïnteresseerd in het naaien van een lappendeken van vierkanten of driehoeken. Hier moet je geduldig zijn en niet afwijken van de instructie. Maar begin toch met iets eenvoudigs - met dezelfde pannenlappen. En alleen dan zal het gemakkelijker zijn om iets volumineus te leren.

Geheimen van de meesters van het Russische patchwork naaien (videomastklasse)

Patchwork is een interessante techniek waarmee u niet alleen unieke dingen van grote waarde kunt maken, maar ook met uw eigen handen. Het zijn ook lessen van opmerkzaamheid, ijver, ijver en zelfbeheersing. Dus mis niet de kans om te leren hoe je schoonheid kunt maken met je eigen handen, terwijl je benijdenswaardige functies kunt verwerven.

Patchwork voor beginners: mooi en gemakkelijk

Altijd in het appartement wil ik gezelligheid en zelfexpressie creëren door de details van het interieur. En als u ook een creatief persoon bent, kunt u het zelf doen. Er is bijvoorbeeld een lappendekentechniek waarmee u meesterwerken uit stukjes stof kunt maken. De naam is Engels, in Rusland patchwork. Dit type apparatuur is al lang bekend en producten die op deze manier zijn gemaakt, archeologen en wetenschappers hebben over de hele wereld en in Amerika en in Aziatische landen gevonden. Ik denk dat dit vooral te wijten was aan dure stoffen in de oudheid, dus elk schroot werd beschermd en probeerde functioneel te gebruiken.

In Rusland is deze methode ook wijdverspreid bij boeren vanwege de hoge kosten van textiel. De producten werden aanvankelijk op een chaotische manier aan elkaar genaaid, maar patronen begonnen uit te vinden. Vandaag zullen we patchwork voor beginners overwegen, zodat je dit mooi en gemakkelijk kunt herhalen.

Kit voor baby uit vodden

Patchwork voor beginners, hoe je het mooi en gemakkelijk maakt

Ik zag veel mooie werken in deze techniek: dekens, kussens, pannenlappen, spreien. Wanneer u in een sprei op een sofa stoffen en kleuren van de algemene kleurtint van een interieur combineert, ziet het er gewoon fantastisch uit. Meesteressen bedachten een groot aantal schema's en sjablonen, die net zo eenvoudig en vrij complex en tijdrovend kunnen zijn. Maar het effect is altijd heerlijk.

Babydeken in scrappy techniek

Deze techniek is geschikt voor elke stijl van interieur, maar voor provence en rustieke stijlen - gewoon onvervangbaar.

Deze techniek is niet zo ingewikkeld als op het eerste gezicht lijkt, maar voor een beginner moet je eerst ervaring opdoen en je hand krijgen, dus er zijn een paar tips die je zullen helpen van het proces te genieten in plaats van je te vermoeien.

Sprei gemaakt met behulp van verschillende patchwork-technieken

Eerst moet je je werkplek voorbereiden, de stof moet plat op het oppervlak liggen. Hiermee kunt u precies lijnen knippen en markeren. Ook de stof voor het werk moet goed worden gestreken! Dit is erg belangrijk, anders kan het bochten en onregelmatigheden blijken.

Ten tweede, als je net je activiteit in deze richting begint, neem dan meer stukken, dus het zal gemakkelijker voor je zijn. Ik begrijp dat ik misschien graag een tekening meteen wil herhalen, maar begin met eenvoudige schema's om gewoon je hand te vullen en nauwkeurige tekeningen te krijgen.

Neem ten derde altijd een soepele snede waar, dit geeft ook nauwkeurigheid aan uw werk.

Gebruik pinnen om te voorkomen dat de details weggaan.

Probeer te naaien zodat de voet van het apparaat gelijk ligt met de rand van het onderdeel. Deze vergoeding is ongeveer 6 mm.

Als u begonnen bent met het maken van rechten voor naden van 6 mm, moet u dit cijfer gedurende het hele werk bekijken. Anders kan de foto wazig of zelfs niet lijken.

De techniek van "patchwork" voor beginners: een stapsgewijze foto

Natuurlijk, om te beginnen moet je eerst vinden waar te beginnen. Sorry voor de woordspeling, maar je kunt vaak instructies voor beginners vinden, zodat al tranen tot nul komen. Vandaag zal ik twee van de eenvoudigste technieken aanbieden die van iedereen worden verkregen.

Het belangrijkste is om alles netjes te maken en dan kun je het interieur van de kinderkamer bijvoorbeeld decoreren met zo'n mooie deken.

Er zijn veel technici in patchwork, maar we zullen er twee overwegen: de put en de ladder van Jacob.

Techniek van quilten "Goed"

De tekeningen die in deze techniek zijn gemaakt, zijn erg mooi in uitvoering in twee kleuren. Het diagram wordt getoond in de onderstaande figuur.

Het schema "Goed"

Je kunt elke doek meenemen, maar het is beter om katoen te gebruiken voor een beginner. Het zal niet afbrokkelen, je hoeft de stapel niet op te halen, etc.

Techniek "Goed"

 • De basis is 20 * 20cm
 • 2 meerkleurige strepen, 3 cm breed, tot 1 meter lang
 • Vierkant 4 * 4 cm

Strijk vóór het werk alle details goed.

 1. Op het substraat van katoenen stof vinden we het midden en verbinden twee diagonalen.

We vinden het centrum

 • Verderop in het midden plaatsen we een vierkant van 4 * 4 cm, zodat de hoeken van het vierkant samenvallen met de lijnen.

  Verbind de hoeken

 • We naaien slechts een kant. Belangrijk! De rand van het weefsel valt samen met de rand van de voet.

  Een naad maken

 • We plaatsen het strookvlak op het vierkant en naaien het. Alle randen moeten perfect overeenkomen.

  We maken de tweede krul

 • We hebben dus al twee naden gemaakt.
 • Nu wordt de strip precies langs de lijnen gesneden. Zorgvuldig gesneden

  7. Buig het genaaide stuk met de bovenkant naar boven.

  Maak de verspreiding glad

  8. Leg de volgende rode strook op de voorkant en naai deze.

  Ga door met de cirkel in het rood

  9. Knip de strip opnieuw af en buig het genaaide uiteinde.

  We hebben opnieuw gesneden

  10. Naai en snij de vierde kant van het vierkant af.

  De eerste ronde is klaar

  11. Herhaal dezelfde stappen met een strook van een andere kleur.

  Klaar groene cirkel

  12. Strip de stroken in een cirkel tot het einde van de basis.

 • De mooie tekening is klaar, de vierkanten kunnen worden afgewisseld.

  Om een ​​harmonieuze combinatie van kleuren te krijgen, moet u worden geleid bij het kiezen van de kleurtoon van het weefsel op het kleurenwiel. Toon moet één verzadiging en één lichtheid zijn. Over het kleurenwiel, schreef ik al, waar, van toepassing op het interieur, maar het werkt voor elke kleurselectie. Daarom nodig ik u uit om te lezen.

  Techniek van quilten "De ladder van Jacob"

  Dit patroon ziet er ook ongewoon uit en is, ondanks de eenvoud, gemakkelijk uit te voeren. De figuur zelf had geen tijd om je ogen op te zetten, dus laten we er ook over nadenken.

  Verknoopt blok van Jacob

  In de fotoblog Stairs of Jacob, die uit twee bases bestaat: een van de vierkanten, de andere van de driehoeken.

  Techniek "De ladder van Jacob"

  We hebben nodig: 5 blokken met vierkantjes 2 * 2, 4 blokken met vierkanten van driehoeken. De foto is gemarkeerd.

  Om te beginnen maken we blokken van vierkanten 2 * 2.

  Hiervoor hebben we twee stroken van 7 cm breed nodig, de ene over de andere naar binnen en op 6 mm van de rand.

  Het werkstuk uit vierkanten maken

  Het resulterende onderdeel moet worden gestreken.

  We maken de naden glad

  We maken twee van dergelijke gestikte stroken en leggen ze vervolgens tegenover elkaar, waarbij de randen op één lijn worden gebracht. En snij de strepen met een breedte van 7 cm.

  Precies afgesneden

  Zonder de stroken te delen, naaien we ze op een afstand van 6 mm van de rand.

  Een naad maken

  We moeten de lege plekken gladstrijken en nog eens 4 dergelijke details maken.

  Klaar blokken

  Maak nu een blok met driehoeken. We nemen 2 vierkanten met zijden van 13,5 * 13,5 cm.

  Blokken van driehoeken

  Op een licht vierkant moet je een diagonaal tekenen.

  Nu plaatsen we de twee details met de afbeelding naar beneden en bevestigen ze met pinnen.

  Nu naaien we twee stroken, op een afstand van 6 mm van de diagonaal aan elke zijde.

  Gestikt deel

  Vervolgens snijden we de delen langs de diagonale lijn en zijn er al twee blokken klaar.

  Bij het leggen van het blok moet je alle vierkanten van de driehoek nauwlettend in de gaten houden met de heldere kant naar binnen gericht.

  Nadat je de lege plekken hebt uitgelegd, beginnen we ze samen te naaien.

  Ik denk dat beide tekeningen voor de eerste keer voor je moeten werken.

  Patronen en patronen voor quilten

  Toch zal ik sommige schema's voortbrengen, en het belangrijkste is dat ik je aandacht zal schenken aan prachtige werken van geschoolde arbeiders die elk appartement zullen versieren. Over het algemeen is ons doel precies dit, toch?

  We zullen het eerste schema bekijken met behulp van driehoeken. De volgorde wordt weergegeven in cijfers.

  Schema 1

  Het eindresultaat is te zien in de figuur. Dit schema is voor degenen die al een hand hebben.

  Klaar tekening

  Het volgende schema daarentegen is heel eenvoudig en gemakkelijk. Het bestaat uit het verbinden van driehoeken in een bepaalde volgorde, zoals in de figuur.

  Schema 2

  Een voorbeeld van een afgewerkt product is te zien op de foto. Met de juiste combinatie van kleuren, kunt u altijd een heel mooi product maken!

  Baby schattige deken

  Een andere interessante versie van de foto wordt getoond in de onderstaande afbeelding.

  Schema 3

  Van een eenvoudige verbinding van vierkanten, mooie dingen kunnen ook blijken, bijvoorbeeld, een andere versie van een babydeken.

  Ik denk dat je kunt beginnen met de eenvoudigste technieken en, in de aanwezigheid van fantasie, hele mooie en functionele dingen kunt maken, hieronder zullen we verschillende ideeën voor inspiratie overwegen.

  Ideeën voor patchwork voor beginners

  Ik heb veel ideeën voor de kinderkamer ontmoet. Hier kun je een pakket maken voor elk kind. Kies een kleurenschema voor zowel het meisje als de jongen.

  Een andere optie voor decoratie in de kinderkamer, het is gemaakt in deze techniek een set van kussens en dekens.

  Ook op de onderste foto, het idee van een kleurenoplossing voor patchwork naaien.

  Heldere en interessante ideeën kunnen worden gerealiseerd en uw kinderen tevreden stellen. elk kind zal blij zijn met zo'n set, met zijn favoriete karakters.

  Maar als je weggaat van de kinderkamer, zijn hier nog een paar ideeën. Bijvoorbeeld pannenlappen voor de keuken.

  Een andere optie voor een huis of een bad, zie je in het onderste figuur.

  Ik denk dat het voldoende is om deze schema's te starten, maar als je ideeën hebt, deel ze dan met de opmerkingen!

  Ik herinner me dat mijn grootmoeder in mijn jeugd bezig was met zo'n vak, veel verschillende heldere en mooie dingen die ze deed

  Ja, maar nu is de keuze van kleuren meer, daarom zijn de producten moderner.

  Zeer interessant artikel. Ik wilde altijd de techniek van patchwork leren, maar nooit was tijd niet genoeg. Dit is een zeer lastige zaak. En ik heb een paar flappen en verscheur een hele doek op de een of andere manier zielig))

  Voeg een reactie toe Antwoord annuleren

  Pannenkoeken op het water - 5 recepten voor het maken van heerlijke pannenkoeken

  Pannenkoeken zijn een uitstekende uitvalsbasis voor snacks en desserts. Meestal worden ze gekookt tijdens de Shrovetide-week, wanneer ze de zon belichamen en

  Pannenkoeken met zure room. Wij koken weelderige pannekoeken voor heerlijke recepten

  Pluizige pannekoeken op zure (zure) melk

  Pannenkoeken met melk. 6 recepten voor heerlijke en prachtige pannenkoeken

  2018 Copyright © Alle rechten voorbehouden

  Het is mogelijk zo - Nuttige tips voor uw appartement

  Voer uw naam en e-mailadres in en klik op.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  46 − 42 =