Loft interieur

Stijlzolder in het interieur - bohemien en schokkend

De stijl van het hok verbaast met luxe, met zijn schokkende decor. Deze richting in ontwerp combineert twee verschillende beelden - bohemianisme en de underground. Rijkdom, armoede verenigen zich en tonen aantrekkelijkheid. Het oude verlaten industriële gebouw is extern extern uitgevoerd.

Van de Engelse "loft" is loft, zolder vertaald. Later werd het bekend als oud industrieel gebouw. Het woord 'loft' werd geleidelijk het belangrijkste symbool van de stedelijke stijl.

Veel mensen vonden het een goed idee om grote magazijnen of industriële gebouwen uit te rusten, waardoor ze bewoonbaar werden. De ruimte biedt voedsel voor de verbeelding, de ruwe afwerking wordt perfect aangevuld door elegante details.

Het is verbazingwekkend dat loftstijl voortkwam uit armoede, maar later een symbool van rijkdom werd. Toen in de 40-50 jaar in Amerika de oude opslagruimte voor appartementen begon te verbouwen, dachten ze niet dat ze een nieuwe stijl van decor - loft-ontwerp zouden creëren.

Aan de rand van Amerikaanse steden verschenen veel verlaten pakhuizen en fabrieken. De eigenaren van de magazijnen besloten hun eigendom voor een schijntje te verhuren om een ​​minimale winst te behalen. Slechte muzikanten en artiesten konden niet in dure appartementen wonen. Ze begonnen foto's te maken van lege magazijnen. Creatieve mensen begonnen een nieuw ontwerp te maken. Als gevolg daarvan was er een prachtig ontwerp en een nieuwe richting in het ontwerp. Rijke zakenmensen begonnen het op grote schaal voor zichzelf te gebruiken. Speciale ruime moderne gebouwen werden gebouwd, die werden achtergelaten zonder reparatie. De muren bleven naakt, in de kamers was er een minimum aan meubels om deze stijl te belichamen. Na een tijdje werden de karakteristieke kenmerken van het industriële interieur gevormd.

Basisfuncties, richtingen van stijl

De loftstijl is perfect opgenomen in de omstandigheden van een appartement, als u de juiste materialen gebruikt. Het is genoeg om een ​​waanzinnige chic te maken, zodat het pand de kenmerken van een leeg magazijn heeft.

 • De stijl van het hok impliceert de afwezigheid van scheidingswanden, de kamers blijven zonder muren. De enige uitzondering is voor de badkamer. De ramen moeten zichtbaar blijven, niet bedekt met gordijnen.
 • Grote panoramische, moderne ramen zijn het meest geschikt.
 • De muren van het appartement proberen ook niet om een ​​slank uiterlijk te geven, integendeel, ze zien er onbeschoft uit. Het oppervlak van de muren kan van baksteen of beton zijn, of het is bedekt met metaalplaten, multiplex.
 • Betonnen vloeren vormen een aanvulling op het imago van een magazijn of bedrijfsruimte. Voor het afdekken van vloeren kunt u houten materialen gebruiken.
 • Hoge plafonds die de balken ondersteunen - dit is een van de componenten van de loftstijl. De plafonds zijn ingericht met moderne verlichtingsarmaturen.
 • Open haarden, kachels, kachel-burzhujki - kenmerken van een interieur dat op een premisse de noodzakelijke toon zet.
 • Bij hoge plafonds is het mogelijk om het tweede niveau te maken en daar een studeerkamer of een slaapkamer te plaatsen.
 • Loft plaatsing is gemaakt in 2-3 kleuren, die geschikt zijn voor alle andere kleuren of, omgekeerd, contrast. Het kleurenschema van het interieur mag niet uit te heldere kleuren bestaan.
 • Het is acceptabel om zowel moderne multifunctionele meubels als oud meubilair met afbladderende verf te gebruiken, u kunt een beetje kapot gaan.

Om een ​​loftstijl in het interieur te creëren, worden meestal betonnen muren gebruikt. Maar omdat grijs beton nauwelijks bijdraagt ​​aan comfort, is het in verschillende tinten geschilderd - licht en donker, waardoor een andere textuur ontstaat. Bekwame handen kunnen ongelooflijk mooie moderne combinaties van ontwerp met beton creëren. Het is niet nodig om volledig betonnen muren te maken, je kunt er maar een maken. Dit materiaal ziet er expressiever uit met klassieke plinten of plafondlijsten.

Het metselwerk van de muren creëert een interessant ontwerp. De houten afwerking is niet minder indrukwekkend. De combinatie van baksteen en houten elementen is ideaal om het juiste beeld te creëren. Style loft omvat het gebruik van metaal, maar niet in grote hoeveelheden zoals in de stijl van hightech. U kunt een aantal metalen voorwerpen toevoegen, zoals pijpen, balken en frames. Om het interieurontwerp te benadrukken, is het beter om gips te gebruiken. Glazen moderne wanden of scheidingswanden worden gebruikt om enkele grote kamers van de keuken en badkamer te scheiden.

Er zijn 3 richtingen loftstijl:

In de Boheemse sleutel van het appartement lijken de meeste op een verlaten groot industrieel pand. Afwerking treft een fantasie, die zo inherent is aan alle creatieve mensen. Oude meubels met geschiedenis verdunnen de industrie. Decoraties voor de muren kunnen dienen als moderne schilderijen of foto's. In de omgeving van het appartement vindt u ook sculpturen, ikebans, muziekinstrumenten.

Betoverend design is meer vreemd, het past allemaal. Het wordt gedomineerd door pastelkleuren, maar op een nogal ongebruikelijke manier. De grijze kleur van de muren kan worden gecombineerd met de lila. Een verscheidenheid aan verlichtingselementen, zoals plafonds, staande lampen creëren interessante accenten. Te ruige industriële sfeer van de kamer is verdund met iets elegants, bijvoorbeeld barokke stoelen.

Industrieel ontwerp is meer wijdverspreid geworden. Het gebruikelijke residentiële interieur is gevuld met tekenen van een industrieel gebouw. ​​Het appartement is versierd met pijpen, kettingen, wikkelingen van draden. Om een ​​industriële omgeving te creëren, worden strikte geometrische ontwerpen van meubels gekozen.

Meubilair in het interieur in de loftstijl

Meubels gekocht in antiekwinkels, rommelmarkten, te vinden op zolders, geven de sfeer een Boheemse sfeer. Bedden gemaakt van staal met gesmede elementen, stoelen vullen het project perfect aan.

Maar als het interieur glamoureus moet zijn, dan is het meubilair geschikt gekozen. Klassiek meubilair geeft de sfeer altijd een luxueus design. In het interieur in de stijl van het hok contrasteert ze om de situatie verfijnder te maken. Industrieel ontwerp wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van meer minimalistische meubels, geometrisch correcte vorm. Daarom is er een rechthoekig bed, stoelen en een tafel. De kledingkast is overbodig, daarom is het beter om kleerhangers open te doen.

Meubilair helpt de ruimte te delen, omdat er in de loftstijl geen muren zijn. Het bed zal een slaapgedeelte, een grote stoel met stoelen - een eethoek toewijzen. Maar voor de badkamer kun je een volledige partitie maken.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan de binnenverlichting. De lichtbron moet het conceptuele ontwerp van het ontwerp ondersteunen. En als hij niet bij haar past, past hij gewoon niet.

Voor ruime gebouwen is een volumetrische lichtbron geselecteerd. Een grote spinkroonluchter, die verschillende lampen heeft die in verschillende richtingen zijn gericht, komt overeen met alle principes van deze stijl.

Verlichtingsinrichtingen kunnen worden gemaakt van elementen zoals glas, kunststof, hout. Draadlampen creëren een soort industriële verlichting. Bandarmaturen passen organisch in de industriële atmosfeer en decoreren het ontwerp.

Meestal is één verlichtingsapparaat niet voldoende om de hele ruimte te verlichten, omdat de ruimtes vaak groot zijn. Dan is het beter om wandlampen te gebruiken die het totale ontwerp benadrukken. Dit kunnen multipoint- of stringverlichtingssystemen zijn.

Hoewel het project in loft-stijl nogal achteloos lijkt, is er in feite alles in doordacht en zijn er geen onnodige details. Het is belangrijk om de juiste huishoudelijke apparaten te kiezen, deze moet modern zijn. Plasma-tv ziet er goed uit tegen de achtergrond van stenen muren, een gasfornuis en een koelkast in een metalen frame is geschikt voor een dergelijke situatie en maakt het interessanter.

Alle klassieke vazen, schilderijen en souvenirs zijn niet geschikt. U moet iets slordiger gebruiken, zoals oude posters, zwart-witfoto's. Foto's van hedendaagse kunstenaars zullen daar ook perfect passen. Hang ze niet noodzakelijkerwijs aan de muur, je kunt hem er gewoon aan vastmaken.

Een panorama gemaakt van verschillende elementen, zoals leer, glas, hout, ziet er goed uit. metaal, enzovoort.

Het is moeilijk om een ​​accent te creëren, maar toch is het de moeite waard om de centrale plaats van het interieur te benadrukken, die het oog zal aantrekken. Het kan een meubelstuk zijn, zoals een ongewoon tapijt of een plantenruimte.

Overweeg de loftstijl in het interieur van verschillende kamers.

De woonkamer is de meest comfortabele kamer in het appartement. Het uiterlijk van kale betonnen muren zal waarschijnlijk niet iedereen tevreden stellen en zal bijdragen aan comfort.

Daarom kunt u één onbehandelde muur achterlaten en de rest bedekken met pleister of verf. Betonnen balken aan het plafond zorgen voor een industrieel uiterlijk. Ze kunnen worden geverfd met witte verf. Het niet-ideale plafond hoeft niet te worden gerepareerd, het helpt alleen maar om de nodige sfeer te creëren.

Het is belangrijk om te weten. In de loftstijl is elke achtergrond ongepast.

De ramen hebben ook geen versiering nodig, dus de gordijnen zijn daar niet nodig. Het raam kan niet worden gesloten, maar als het helemaal niet op zijn plaats lijkt, kunt u de jaloezieën ophangen. De vloeren moeten ook open blijven, tapijten in een dergelijke omgeving zullen er niet uitzien. Posters, oude foto's, klokken aan de muren zorgen voor de nodige sfeer in het interieur.

Heel vaak is de keuken niet gescheiden van de woonkamer, dit geldt vooral voor huizen van moderne bouw. Scheid deze twee kamers met meubels of een transparante scheidingswand.

Gladde of bakstenen muren in de keuken blijven een klassieker van het genre dat in alle kamers past. Als er geen mogelijkheid is om de muur te verspreiden met een echte baksteen, dan kunnen kunstmatige materialen worden gebruikt als decoratie, het ontwerp zal hier niet onder lijden. Houten of metalen balken op het plafond geven een industrieel uiterlijk. In de keuken kunnen de plafonds ook worden afgedekt met gips.

Een keukenschort, bedekt met monochrome tegels of metalen platen, versterkt het beeld en geeft een zekere grofheid. Eenvoudig meubilair zonder decor creëert het gewenste effect. Het kan worden gemaakt van staal, hout, kunststof, glas. Het belangrijkste is om verschillende texturen vakkundig te combineren. In de keuken is het acceptabel om een ​​grote hoeveelheid huishoudelijke apparaten te hebben, maar geen meubels. In de keuken loft is geschikt voor een moderne tv met een plasma-paneel, koffiezetapparaat.

In het interieur van een woning is het moeilijk om het gewenste doel te bereiken, maar toch is het mogelijk. Als je reparaties aan de slaapkamer doet, kun je wat ontspanning maken. De vloeren zijn bedekt met tapijten, de ramen zijn voorzien van gordijnen.

Om de gewenste stijl van het interieur te benadrukken, moet u het juiste bed kiezen. Het moet een eenvoudige laconieke vorm hebben, een houten of metalen frame van staal. In de buurt van het bed kun je nachtkastjes of kistjes plaatsen, waar je spullen in kunt doen. Het bed is gedecoreerd met een monophonic coverlet.

Eén bakstenen muur zal helpen om de loftstijl te benadrukken. Om de rest van de muren af ​​te werken, kunt u een verf in één kleur gebruiken. Om het juiste ontwerp te maken, kunt u speciale achtergrond gebruiken, waarbij metselwerk wordt gesimuleerd. Op de plafonds kunt u Plafonds installeren, en u kunt kroonluchter van kristal. In de situatie past perfect de rustieke staande lampen en lampen.

In het interieur van de slaapkamer ziet het er goed uit als een moderne plasma-tv en een oude telefoon. De muren zijn versierd met zwart-witfoto's of posters.

Het loft-appartement moet voor iedereen zichtbaar zijn vanuit de gang. Als het appartement nieuw is, is het niet gerepareerd, dan is het veel eenvoudiger om deze stijl te belichamen.

Zeker, in een dergelijk appartement waren er bakstenen of betonnen muren, omdat het nodig is voor deze stijl. Ze worden gewoon achtergelaten zoals ze zijn. Als deze optie volkomen oncomfortabel lijkt, kun je de muren van de gang plamuren.

Plafonds kunnen ook worden gelaten zoals ze zijn of wit worden geverfd. De vloer is bekleed met laminaat of lichte tegels, maar het is beter om planken te gebruiken. In de gang ziet er goed ouderwets meubilair en een hanger.

Meubilair kan uit een kast bestaan, alleen zonder glazen deuren. Een eenvoudig plafond aan het plafond zal de gang verlichten en meerdere schansen zullen ook overbodig zijn. Als u een moderne kledingkast in de gang plaatst, kunt u de stijl benadrukken met behulp van een oude tafel en een staande lamp. Wanneer het hele appartement in de loftstijl is ontworpen, moet u ook voor de badkamer een decor kiezen dat voldoet aan alle principes van het hok.

Niet alle mensen kunnen in zo'n atmosfeer leven. Romantische aard past niet in de industriële stijl. Integendeel, creatieve mensen zullen zich er prettig in voelen.

Rijke mensen houden ervan om hun huizen op deze manier uit te rusten. Maar de stijl van het hok in het interieur kan mensen met een gemiddeld inkomen toelaten. Om een ​​loft in uw appartement te creëren, hoeft u niet veel geld uit te geven voor reparaties, voor het kopen van meubels en dure afwerkingsmaterialen.

Eigenaren van appartementen met gratis planning. Veel ruimte, grote ramen geven ruimte om al uw verbeeldingskracht te realiseren.

Jongeren die niet willen zoals de rest, kunnen op deze manier ook hun huis uitrusten met hun eigen handen. Een dergelijk interieur is niet standaard, origineel en niet inherent aan alles.

Het is belangrijk om te weten. Je moet je appartement niet in deze stijl uitrusten als er een klein kind in huis is. Zo'n stijl kan een negatieve invloed hebben op zijn psyche, die nog niet is gevormd. Gezinsmensen kiezen beter voor een klassieker interieur.

Stijlvolle loft in het interieur - bohemien, glamoureus of industrieel

Frank stijl loft in het interieur wordt meteen herkend. De kamer ingericht in deze stijl lijkt op een verlaten werkplaats of fabriek. Als je een soortgelijk uitgangspunt hebt, kun je het uitrusten met alle kanonnen van het hok. Over welk soort afwerkingsmaterialen, verlichtingsarmaturen en meubilair u zult gebruiken om een ​​industrieel interieur te creëren, leest u in dit artikel.

Pathfinders van stijl

Het hok is ontstaan ​​in grote industriële steden in de VS in de jaren 40-50 van de twintigste eeuw. Toen de prijzen voor landverhuur in het centrum meerdere malen stegen, begonnen industriëlen hun productiewinkels buiten de stad of aan de rand van de stad over te brengen. Veel fabrieks- en fabriekspanden werden geleegd. De eigenaren konden het gebruik ervan niet vinden, dus verkochten ze voor centen.

Nieuwe eigenaren van grote panden begonnen ze te verhuren als woningen voor arme burgers. Wie wil er nog meer in een hangar wonen met kale bakstenen muren, alom aanwezige pijpleidingen en hoge plafonds? Haastig ingerichte accommodatie met een uitgeruste keuken en badkamer had geen muren en scheidingswanden, verblind door onverhulde tekenen van de applicatie uit het verleden en zag er nogal eigenaardig uit. Misschien was dat de reden waarom de vertegenwoordigers van de New Yorkse bohemen er iets interessants en unieks in zagen, en begonnen voormalige werkplaatsen en zolderkamers actief te bevolken.

Kunstenaars en musici met al hun inherente fantasie leefden in een enorme ruimte met een open lay-out. Ze hebben de houten spanten en balken onder het plafond niet verwijderd, ze hebben geen rioolbuizen opengesneden, ze hebben geen grote raamkozijnen versperd. Ze zagen hierin een speciale stedelijke charme, waardoor ze zich vrij en onafhankelijk voelden.

Distributie van loft-principes buiten Amerika

Na Amerika bereikte de crisis grote Europese steden, waarbij fabrieken werden vervangen van de centrale straten tot aan de rand van de stad. De voormalige fabrieksgebouwen waren echter lange tijd niet leeg. Ze begonnen onmiddellijk uit te rusten voor residentiële appartementen. Een modieuze Amerikaanse trend bereikte Europa en werd populair. Het was in deze tijd dat de definitie van stijl ontstond. Stedelingen creëerden interieurs en kopieerden de Amerikaanse industriële manier.

De uiteindelijke popularisering van het hok vond plaats in een tijd waarin rijke zakenlieden en aristocratische elites huizen in deze stijl begonnen te bouwen. Nieuwe gebouwen zijn speciaal ruim gemaakt, met grote ramen en zonder muren. Uitgerust met open bedrading, niet versieren de kale muren, zet een minimum aan meubels. Anders was de juiste stijl volkomen onbegrijpelijk. Het hok heeft dus zijn karakteristieke eigenschappen verworven.

Hoofdkenmerken en richtingen van stijl

Design in loftstijl wordt niet alleen gekenmerkt door algemene kenmerken van grote gebouwen, maar ook door een speciale kleurenschaal, inrichting van meubels, decoratie-elementen, methoden voor oppervlakteveredeling.

Om een ​​industrieel interieur voor een stadsappartement te ontwerpen, moet u op dergelijke principes vertrouwen:

1. De lay-out moet open zijn, zonder muren, afgeschermde kamers. Deze regel is van toepassing op de slaapkamer, woonkamer en zelfs keuken. Alleen de toilet- en doucheruimte kan worden gesloten.

2. Verberg de ramen niet achter gordijnen en gordijnen. Ze blijven zichtbaar. Ter ere van panoramische en zolderramen.

3. De muren zijn niet bedekt met behang en zijn niet bedekt met plastic. Meestal zijn het een kaal metselwerk of een betonnen, gewit oppervlak. Soms wordt de muur beschermd door platen metaal of multiplex.

4. Vloeren in een authentiek magazijn zijn meestal concreet. Maar deze optie is niet altijd acceptabel voor woonruimten, dus ze maken ze houten. Minder vaak in bulk of van kunstmatige stenen en marmeren platen.

5. Plafonds in de kamer moeten hoog zijn. Ze worden gebruikt om draden voor verlichting te geleiden, uitgerust met houten dragers of valse balken. Verschillende communicatiebuizen kunnen door het plafond lopen.

6. Verlichtingsapparaten worden in groepen opgehangen. Ze hebben meestal een modern ontwerp.

7. Fabrieksgebouwen waren aanvankelijk erg koud, ze werden gemaakt om te verwarmen met open haarden, ijzeren vaten met brandhout, open haarden. Daarom zijn deze interieurelementen in loft-stijl stevig verankerd in het ontwerp van het pand.

8. De grote hoogte van het pand maakte het mogelijk om het tweede niveau uit te rusten, bijvoorbeeld onder de slaapkamer of studeerkamer. Het was mogelijk om naar het tweede woonniveau te gaan door middel van een ladder of een vaste ladder. Tegenwoordig rusten ze ook het pand uit, van metaal en hout.

9. Het kleurenschema van meubelen en meubels is streng, bestaande uit twee of drie harmoniserende of contrasterende kleuren. De kleuren variëren van land tot land.

10. Meubels pick-up een zeer modern en multifunctioneel, of eerlijk gezegd eigenaar was van de vorige eeuw (met peeling verf, versleten randen en ontbrekende onderdelen).

Het is vermeldenswaard dat verschillende kenmerken van het hok worden gekenmerkt door speciale functies.

Moderne ontwerpers hebben er maar drie:

Bohemian stijl - behoudt de ruimtelijke kenmerken van een groot fabrieksterrein, waardoor de afwerking onaangetast blijft. Meubels en accessoires worden echter met de verbeelding geselecteerd die inherent zijn aan creatieve mensen. Meubilair heeft meestal een soort tweedehands, met sporen van geschiedenis aan de zijkanten. Decor kan helemaal niet worden gecombineerd, maar heeft een directe relatie met kunst. Interieur verfraaien de schilderijen van de auteur, of vaker het werk van onbekende kunstenaars, beeldhouwwerken, ikebany, kunstvoorwerpen of muziekinstrumenten.

Glamoureuze richting - heeft een eigenaardig kleurenpalet. Het is onmiddellijk herkenbaar aan de combinatie van pasteltinten. Dit is bijvoorbeeld geen traditionele witgrijze schaal, maar grijs-lila. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de selectie van kroonluchters, plafonds en staande lampen. Het zijn er veel, ze hebben ongewone silhouetten en dienen als een accent in het interieur. Vaak naast een strikt bed staat een eettafel, omringd door gebogen barokke stoelen.

Industriële (industriële) richting - de meest populaire. Om het te belichamen, moet je het interieur van de woonruimte vullen met tekenen van een fabrieksgebouw of productiehal. Voor het ontwerp van buizen met kleppen, houten spanten, kettingen en knopen uit draden. Meubilair wordt gebruikt zonder excessen, met regelmatige geometrische vormen.

Het grootste deel van het interieurontwerp in de loftstijl is ontworpen in een strikte kleurstelling. Dit wordt verklaard door het feit dat industriële objecten zelden in felle kleuren werden geschilderd.

Typische kleuren zijn:

Als accent worden blauwe, rode of afgeleide tinten van deze kleuren gebruikt.

Loft - het is een van de trends van de moderne stijl van het interieur, zodat de kleuren voor het interieur gebruikt zoals in de high-tech stijl (koude kleuren zilver, zwart en wit) of minimalisme (strikte combinatie van twee kleuren contrasterende of harmonisering van het spectrum, met de nadruk op een heldere kleur). Voor het interieur in de stijl van het hok is acceptabel en een eenkleurig ontwerp.

Als de loft wordt gebruikt eclectische (in combinatie met andere stijlen) die zijn gevonden in het interieur van felle kleuren, het gebruik van patronen en ontwerpen.

Materialen gebruikt bij de creatie

De meest karakteristieke materialen zijn de volgende:

Betonnen platen - gebruikt voor dragende wanden, plafond en vloer.

Houten plank - Ze doorboort de pieren, maar vaker bedekt ze de vloer.

glas - wordt niet alleen gebruikt voor het beglazen van raamkozijnen, maar ook als overlapping tussen vloeren of materiaal voor scheidingswanden.

Rode of silicaatsteen - de basis voor de decoratie van wanden of pieren, het meest herkenbare afwerkingsmateriaal van het hok.

Metalen buizen van verschillende uitvoeringen - kan worden gebruikt voor het beoogde doel of als decoratief materiaal.

Het ontwerp van een kamer in loft-stijl vereist de selectie van meubels, afhankelijk van de gekozen richting:

1. Als dit een Boheemse richting is, dan worden meubelen opgehaald in antiekwinkels, grootmoeders zolder of rommelmarkten. Geschikte bureaus, tafels en stoelen van natuurlijk hout. Ze kunnen enigszins armoedig zijn. Uitstekende valse dingen zoals bed en stoelen.

2. Kies voor een glamoureuze richting nieuw meubilair uit de klassieke of barokke collectie. Het moet er niet alleen duur, maar luxueus uitzien, en de indruk wekken van een verbluffend contrast.

3. Voor een industriële loft is modern meubilair in de stijl van minimalisme meer geschikt: een massief leren bankstel, een gewoon rechthoekig bed, een geometrisch regelmatige gevormde eettafel en stoelen. In plaats van een kledingkast kunt u een open kapstok ophalen.

Er moet rekening worden gehouden met het feit dat een open plan de grenzen tussen kamers wist, omdat er geen muren zijn. Functionele zonering is te wijten aan het plaatsen van meubels. Keukenzone is ingericht in overeenstemming met de wensen van de eigenaren. Als je graag in de keuken kookt en dat vaak doet, dan is de zone uitgerust met allerlei huishoudelijke apparaten - koelkasten en diepvriezers, kookplaten en ovens, afzuigkappen en een vaatwasser. Dit alles komt van pas. Excellent ziet er uit als chromen meubels in de stijl van hightech. Vergeet het eetgedeelte niet. Het is een grote tafel met stoelen voor zichzelf en gasten. Minimaal 6-10 personen, zoals in de fabriekskantine.

Voor de badkamer wordt de loodgieter op twee manieren geselecteerd: uit de meest moderne collectie met veel functies of oud, vanaf het verleden met een steampunk-noot. De badkamer is een gesloten ruimte, dus het is belangrijk om de geest van het hok niet te verstoren met een overvloed aan meubels en sanitair. Er moet minimaal een minimum zijn.

Het slaapgedeelte staat duidelijk voor een groot bed. Ze kan alleen staan, of omringd door staande lampen en nachtkastjes. Desgewenst kunt u de rand van de slaapkamer markeren met open boekenplanken.

Het ontwerp van een appartement in loft-stijl onderscheidt zich door de aanwezigheid van grote ramen met houten kozijnen. Ze kunnen uit veel kleine segmenten bestaan ​​of uit één enkel glas bestaan. Welnu, als de ramen worden uitgevoerd met wit geschilderde houten kozijnen. Kunststof ramen zijn ook toegestaan. In dit geval moeten ze mansard of Frans zijn en verschillen in hun grotere formaat. Ze versieren niet met textiel, zodat ze de maximale hoeveelheid licht missen.

In het oorspronkelijke magazijn zijn gewone betonvloeren. Maar ze zijn niet altijd geschikt voor leefruimte, omdat ze erg koud zijn. Bovendien heeft beton een ruw oppervlak, waardoor het moeilijk is om vuil te verwijderen.

Daarom zijn vloeren meestal gemaakt van dergelijke materialen:

 • houten, parket, gelamineerd karton;
 • keramische tegels, kunststeen of marmer »
 • zelfnivellerende vloeren met vloerverwarming.

Om zonering te benadrukken, wijst u een slaapplaats of keuken toe aan een ander soort materiaal. Tegelijkertijd is het hele woongebied opgebouwd met ander vloermateriaal.

Dus een open plan tolereert geen muren, dan worden ze vervangen door glazen blokken, plastic scheidingswanden. In de keuken, in plaats van de muur, kan er een bar met hoge stoelen zijn. Dragende muren moeten een primordiaal industrieel uiterlijk hebben: ruw, enigszins slordig met gebieden van zichtbaar beton, metselwerk of gegalvaniseerd ijzer. Ze kunnen in geen geval worden behangen.

Als u een loft in een normaal woonappartement maakt, worden de muren aangelegd met decoratieve baksteen, een houten plank of multiplexplaten. Ze kunnen worden geverfd met witte of grijze matte verf.

Als je het hok in een appartement met niet erg hoge plafonds belichaamt, moet je de plafonds bepleisteren en hun witte kleur stelen. Dat is genoeg.

Als de hoogte van het plafond dit toelaat, volg dan de principes van industriële stijl:

 • rust het uit met zichtbare houten balken;
 • een sfeer creëren van een natuurlijke zolder, houten structuren opbouwen;
 • tussen de boerderijen hingen lampen aan kettingen.

Versier de kamer in de loft-stijl kan heel gewaagd zijn. Deze stijl accepteert veel van de meest originele opties.

 • hang in de rustruimte een grote hangmat of een schommel aan kettingen;
 • Op een ruwe bakstenen muur is plasma voorzien van een breed scherm;
 • voor een raam op de volledige hoogte van de muur is er een chaise longue met een grote moderne staande lamp;
 • in de keuken, in plaats van stoelen, stronken plaatsen, ze aanvullen met een metalen vat of een open haard;
 • onder het plafond en op de trap hangen kettingen;
 • Voor de badkamer en de keuken kunnen natuurlijke verkeersborden worden geplaatst;
 • gebruik in plaats van stoelen een bank en straatlantaarn;
 • Het tekenen van kolen op de muur kan ook als decoratie worden beschouwd.

Als dergelijke voorstellen voor u te gewaagd lijken, dan kunt u doen met een meer traditionele inrichting:

 • schilderijen of posters in de stijl van pop art;
 • decoratieve kussens en kleurrijke paden;
 • vazen ​​en tafellampen.

Accenten in het ontwerp worden zeer zelden geplaatst. De industriële loft zelf is ongebruikelijk en vol met niet-standaard oplossingen, dus het is buitengewoon moeilijk om iets te accentueren. Echter, in elke woonwijk kan er een centrale plek zijn, die meteen in het oog springt. Bijvoorbeeld dierenhuid in plaats van een tapijt, een groot groen gebied met verse bloemen of licht meubilair.

Lampen, lampen, grote kroonluchters, straatverlichting - ze spelen allemaal een belangrijke rol in het interieur. Naast goede natuurlijke verlichting, die wordt bereikt door grote ramen, wordt elke woonwijk afzonderlijk gemarkeerd. Voor haar kiezen ze lampen van hetzelfde ontwerp. Om een ​​andere woonwijk toe te wijzen, hang lampen van een ander soort. Het hok wordt gekenmerkt door de opeenhoping van lampen op één plaats.

Vaak hangen draden voor verlichting aan het plafond en hangen ze op de muren, alsof ze tijdelijk zijn. Lampen zonder plafonds worden na een bepaalde afstand op een rij opgehangen. Het is een soort slinger.

Nu weet je wat een loftstijl is in het interieur, en je kunt het niet alleen onderscheiden tussen de vele moderne stijlen, maar het ook recreëren in je appartement. Je zult het leuk vinden als je ruimte nodig hebt voor creativiteit en inspiratie, je houdt niet van grenzen en frames. En vooral ook waardeoriginaliteit.

Loftstijl in het interieur: harmonieuze tegenstrijdigheden

Een loftstijl die nogal tegenstrijdige indrukken oproept trekt gelukkige eigenaren van ruime appartementen zonder partities vandaag. In de regel zijn dergelijke interieurs gerangschikt in kamers met een oppervlakte van minstens 100 vierkante meter. Kies in dit geval meestal voor loft-bachelors. Daarom is er een mening dat dit de stijl is van vrijheidslievende mensen.

Er is in deze richting iets heel ouds, industrieels en creatiefs tegelijkertijd. Wat echter niet verrassend is, omdat het woord 'loft' (letterlijk vertaald uit het Engels betekent 'loft') woonruimten heet, die in de voormalige fabrieken werden gebouwd. Dit heeft de belangrijkste kenmerken, het karakter en de sfeer van het interieur bepaald.

Loft-stijl - loft in industriële stijl

Dit is hoe een klassiek loft eruit ziet. Dit concept ontstond in de jaren veertig, toen industriële installaties van de centra van Amerikaanse steden naar de buitenwijken gingen verhuizen en leegstaande panden werden verkocht voor huisvesting. Natuurlijk, om normale levensomstandigheden te verzekeren, was het nodig veel te remake, maar veel functies van het oorspronkelijke doel van het pand werden bewaard, zij proberen vandaag te reproduceren. Daarom is loftstijl kenmerkend:

 • behoud van het oude bakstenen metselwerk of de nabootsing ervan, als de muren beton zijn, worden ze ook tentoongesteld, geïmpregneerd met speciale verbindingen;
 • openheid van alle communicatie - het is niet gebruikelijk om pijpen, draden, metalen delen van het frame te verbergen, zelfs integendeel - ze moeten onderdeel worden van de compositie;
 • De ruimte is enkel en alleen gezoneerd - zonder partities en partities in kamers;
 • De industriële kenmerken manifesteren zich in een opzettelijke ruwe afwerking op plaatsen;
 • Progressieve technologieën benadrukken ook het industriële karakter van het interieur;
 • dergelijke appartementen roepen duidelijke associaties op met de fabriekswinkel;
 • de ramen zijn enorm en open, geen loftstijl herkent gordijnen, alleen brute ijzeren roosters of dergelijke jaloezieën.

Moderne trends maken het hok behoorlijk technologisch, wat volledig overeenkomt met het industriële karakter van het ontwerp. Gedurende lange tijd heeft een dergelijk interieur Amerikaanse kenmerken behouden, aangezien de stijl zich vanuit Amerika verspreidde. Het verschijnt overal - van het kleurengamma tot de keuze om de hoofdoppervlakken af ​​te werken.

De basisprincipes van de vorming van een kamer in de loftstijl

De locatie van elk gebied is bijna hetzelfde - zonder hoofdpartities en muren. Kortom, effectieve zoneringstechnieken worden gebruikt om de organisatie van de ruimte te harmoniseren. Natuurlijk zijn er zones die moeten worden omheind: badkamers, badkamers. Maar voor het interieur van het appartement, waarin maar één persoon woont, kunt u kiezen voor niet-standaard oplossingen met open bekers om in te baden, volledig kant-en-klaar. In plaats van een aparte ruimte voor een badkamer, kunt u een douchewand gebruiken, waarvan de wanden een zeer effectieve oplossing zijn voor het uitrusten van de hygiënische zone in plaats van de hoofdmuren.

In zo'n kamer zijn de meeste kasten meestal in nissen ingebouwd of verkleed. Hiermee kunt u de ruimte functioneel en tegelijkertijd vrij maken. De standaard blijft die items die gewoon niet anders kunnen zijn - banken, kasten, rekken, enz.

Scheiding van de ruimte in afzonderlijke secties kan gebruik maken van lichte mobiele partities, die uit elkaar worden geschoven, ingetrokken, getransformeerd. Dit kunnen gecombineerde oplossingen zijn:

 • Kasten die zijn samengesteld, zien eruit als een stevige kubus en kunnen in gedemonteerde vorm worden verwijderd, zoals een stel planken, laden of zelfs een bed.
 • De tv kan worden verborgen in een eenvoudige kast aan de buitenkant die uitmondt in een uitgebreide headset met veel opslagruimte.
 • Rekken kunnen worden gebruikt als scheidingswand tussen functionele zones. Als je ze mobiel maakt, krijg je glijdende scheidingswanden met georganiseerde planken.

De ramen zijn bij voorkeur panoramisch, maar niet de hele muur. Het kunnen horizontaal langwerpige openingen zijn, hoge structuren onder het plafond, boven de groei van een persoon.

Gordijnen en raamdecor worden hier niet gebruikt. Praktisch en eenvoudig kijken blinden, als het nodig is om de ramen te bedekken tegen de zonnestralen. Meestal is het moeilijk om in industriële winkels te kijken, dus er is meestal geen behoefte aan gordijnen in de noordelijke gebieden.

De kleur van de zonwering, indien aanwezig, moet zo neutraal mogelijk zijn omdat de loft-achtige vensters ongepast zijn.

Behoud van industriële onderdelen

Dit is misschien de meest interessante nuance in het interieurontwerp in de loftstijl. In zo'n ruimte moeten er kenmerkende details zijn die vergeten lijken te worden weggenomen of aangepast voor bewoning. In de regel worden ze accenten, waardoor het ontwerp een speciaal karakter krijgt.

Dergelijke details omvatten:

 • Leidingen overal en altijd: waterleidingen, luchtkanaal, uitlaat, verwarming.
 • Behoud van oud metselwerk.
 • De aanwezigheid van een oven voor verwarming - een burzhuyki, een metalen vat, enz.
 • Glazen wanden in partities.

De inrichting van de zolderkamer zorgt doorgaans niet voor bijzondere moeilijkheden.

 1. vloeren traditioneel links concreet. Maar dit is niet erg comfortabel, vooral voor het slaapgedeelte. Daarom is het acceptabel om ze vloeibaar te maken, bedek met planken of keramische tegels, kunstmatige of natuursteen. Parketvloeren en laminaat worden niet gebruikt in loftstijl. Optimale vulvloer, omdat het zowel beton als steen kan simuleren. Het is raadzaam om het "warme vloer" -systeem te gebruiken, want in een ruim appartement zal dit oppervlak niet goed genoeg opwarmen. Dergelijke oplossingen kunnen de kosten van basisverwarming verlagen, aangezien de warmte van het verwarmde vloeroppervlak stijgt en de atmosfeer comfortabeler maakt, zelfs zonder verwarming.
 2. wanden meestal onaangeroerd gelaten. Dit is een traditioneel metselwerk of beton. In het laatste geval kan het oppervlak worden witgekalkt, geverfd of bedekt met een blanke lak. Gebruik hier nooit behang of plastic. Het is mogelijk om een ​​gedeeltelijke bekleding toe te passen met panelen van multiplex, metaal of hout. In plaats van decoratieve houtmaterialen zijn gestileerde details uit dozen voor verschillende producten met de juiste markeringen geschikt. Je kunt dus de muren in de gang, een deel van de muur in een andere zone, ommuren.
 3. plafonds meestal witgekalkt of geverfd. Er worden nooit stretchstoffen en stucwerk gebruikt. Eenvoudige balken zullen de beste decoratie zijn. Echter, de pijpleidingen onder het plafond, elektrische communicatie, die geschikt zijn om te worden verpakt in speciale omhulsels, zullen ook geschikt zijn. Verlichting vereist meer gedetailleerde aandacht.

De schaduwschaal van een industriële ruimte kan in principe elk zijn, maar meestal zijn de kleuren die kenmerkend zijn voor basismaterialen overheersend. Dat wil zeggen, het is metaal, hout, baksteen, beton. Dienovereenkomstig verschilt het interieur in zekere zin grijs en neutraal, en dit betekent dat het altijd een plek heeft voor heldere en niet-standaard accenten.

Vanzelfsprekend blijft de traditionele loftstijl:

Dit zijn de schakeringen van hout, metaal, natuursteen. Verdunt de monochrome kleur van de baksteen - terracotta, donkerrood, gezwart oranje of grijsachtig. Immers, ongeacht wat de productie in een bepaalde winkel is, de koppelingen worden met de tijd donkerder. Zo'n vleugje tijd ontwerpers proberen te redden in elk interieur.

In een ruime kamer heb je ook accenten nodig - licht en helder. Dit kunnen rode, blauwe, oranje en gele details zijn. Dit is de bekleding van banken in de woonkamer, en het vuur in de open haard of kachel, tapijt, graffiti op de muren, een enorme kroonluchter.

Hoge plafonds zijn kenmerkend voor loftstijl, zelfs als een dergelijk gebouw helemaal opnieuw is opgebouwd of ernaar streeft een dergelijk ontwerp in een bestaand appartement te realiseren. Er kunnen geen lage plafonds zijn. Traditioneel is hun hoogte voldoende om ervoor te zorgen dat de slaapplaats en kamers voor rust, werk en afzondering zich op het tweede niveau van de kamer bevinden. Als de grote badkamer op het eerste niveau is geplaatst, kunt u in de buurt van het bed een douche plaatsen.

Opgemerkt moet worden, de tweede verdieping maakt ook deel uit van een enkele loft ruimte. Meestal is het gemaakt in de vorm van een platform waarvan de inhoud vanaf het lagere niveau niet zichtbaar is. Daarom kun je hier een plek voor rust en eenzaamheid organiseren. In plaats van de muren is de tweede verdieping omgeven door hekken voor beveiliging.

Verlichting van appartementen in loftstijl

Zoals in elk ander interieur, wordt in de loftstijl veel aandacht besteed aan het licht. De eigenaardigheid van de opstelling van een dergelijk uitgangspunt is de eenheid ervan, wat de organisatie van de verlichting een hele uitdaging maakt, omdat het blijkt dat licht uit een zone zichtbaar zal zijn in andere delen van het appartement, wat het creëren van een ontspannen sfeer bemoeilijkt. Dat is de reden waarom het hok wordt gelezen door de optimale oplossing voor bachelors, omdat in een paar, terwijl iemand iets in de keuken kookt, een ander al kan slapen en het licht in het werkgebied de rust zal verstoren.

In de regel is het gehele verlichtingssysteem integraal gemaakt. Dat wil zeggen, overal in de ruimte dimlichten in hetzelfde formaat om de veiligheid van beweging rond het appartement te garanderen. Elke afzonderlijke zone is uitgerust met een centrale lichtbron en, indien gewenst, meerdere extra.

Ontwerpers raden aan om dimbare lampen te gebruiken, omdat ze u in staat stellen om het vermogen en de helderheid van het licht aan te passen om de nodige sfeer te creëren.

Belangrijke parameters in de organisatie van het verlichtingssysteem zijn de volgende nuances:

 • Stilistisch gezien zouden alle armaturen er identiek uit moeten zien. Kies meestal voor glazen eenvoudige plafonds of metalen producten. Toepasselijke eenvoudige vormen, geometrische lijnen. Lampkleuren worden neutraal gekozen.
 • Er kan geen klassieke staande lamp zijn. Harmonische modellen worden systemen met lange, verstelbare poten genoemd. Dergelijke armaturen kunnen beide op de vloer staan ​​en worden ingebouwd in muren, meubels, vanaf het plafond.
 • Omdat de plafondhoogte in industriële hallen meestal groot is, worden de armaturen gekozen op lange ophangingen. Voor hun installatie kunnen opgehangen balken worden gebruikt. Dienovereenkomstig, gedistribueerde technologische modellen geïnstalleerd op de vloer, meubels, enz.
 • Een organische en functionele oplossing is het gebruik van lichte kolommen of het bevestigen van verschillende lampen op een verticale buis. Dit is handig als het tweede niveau in de kamer is georganiseerd, en op een dergelijke pyloon is het mogelijk om zowel de lampen op de eerste verdieping als de tweede op te stellen.

Vandaag de dag kan de loftstijl anders zijn, maar over het algemeen is deze in drie richtingen verdeeld:

 • industrieel ontwerp - een typische industriële loft;
 • Glamoureus - de keuze van moderne mensen uit de high society;
 • Boheemse stijl van het interieur - appartementen voor creatieve mensen.

Deze ruimte komt volledig overeen met alle bovenstaande tendensen. Dit is echt een fabrieksinterieur, waarin een man zich plotseling vestigde. Het is hier dat pijpleidingen altijd aanwezig zijn door de hele kamer, kleppen en spanten, echte winkeldeuren, zware deuren, kettingen, draden.

Hier zijn metalen rekken, werkbladen, metalen schorten in het werkgedeelte van de keuken van toepassing. Er is geen plaats in dit ontwerp voor overtollig en nutteloos decor, delicate details en overdreven heldere vrolijke kleuren. Maar in het industriële ontwerp kunt u maximaal technische innovaties opnemen, bijvoorbeeld het 'slimme huis'-systeem.

Het eerste dat je opvalt in zulke appartementen is de opleving van kleuren. In plaats van het gebruikelijke neutrale palet en ingetogen accentuering van een of twee tinten in de glamoureuze kamer, kunt u onverwachte felle kleuren zien. Maar de muren zijn nog steeds niet af, wat een speciale sfeer creëert.

Dit is een nogal contrastrijk interieur, omdat op de achtergrond van ruwe muren en eenvoudige oplossingen voor vloeren en plafonds, eerder luxe items worden gebruikt. Hier kunt u dure kroonluchters, luxueus gestoffeerd meubilair, exclusieve tapijten, meubels met een delicaat decor en sierlijke vormen zien. In de eetzaal kan het bijvoorbeeld barok zijn. In de slaapkamer kun je het delicate en prachtige rococo, cheby-chique decor gebruiken en deze ruimte afschermen van het belangrijkste industriële volume.

Deze richting was te wijten aan het feit dat kunstenaars, musici en artiesten zich in het uitverkochte winkelpand vestigden en creatieve aantekeningen maakten in het industriële ontwerp. Omdat zo'n categorie mensen niet een rijke nalatenschap kan worden genoemd, kan men zich voorstellen hoe hun woning er in de eerste helft van de 20e eeuw uitzag. Dit is een oud meubilair met slijtplekken, maar met behoud van de gratie van het verleden.

Decor in zo'n kamer wordt meestal verzameld in verschillende stijlen en richtingen. Natuurlijk zal de kunstenaar in het appartement de overhand hebben op afbeeldingen, maar het is mogelijk dat er cadeaus worden gepresenteerd door vertegenwoordigers van andere gebieden met kunstproducten. Daarom kan dit hok verrassen met het aantal beeldjes, schilderijen, muziekinstrumenten, exclusieve gerechten, enz.

Samenvattend de belangrijkste kenmerken en mogelijkheden om de gebouwen af ​​te werken, is het mogelijk om de belangrijkste materialen te identificeren die gebruikt zijn in de opstelling:

 • Beton: het basismetaal voor de montage van muren, vloeren, de constructie van sterke en duurzame constructies. Dergelijke oppervlakken worden niet extra behandeld, terwijl de natuurlijke kleur van het betonmengsel behouden blijft.
 • Baksteen: het wordt voornamelijk gebruikt voor het plaatsen van scheidingswanden, maar niet in de kamer, maar tussen de winkels. Daarom blijft een dergelijk metselwerk op verschillende plaatsen achter. Maar het is dit metselwerk dat meestal het kenmerk van de stijl is.
 • Hout: in de vorm van een bar is het aanwezig in de afwerking van het plafond, planken dekken de vloer af. Hout is toepasbaar in de vorm van pallets, pallets voor de constructie van rekken, voorwaardelijke decoratie - een gevoel voor een industrieel interieur. Vaak worden in een typisch loft-achtige look de details van de verpakkingsdozen met de logo's van de productiebedrijven gebruikt.
 • Glas: het benodigde materiaal is niet alleen voor het beglazing van vensters, maar ook voor het plaatsen van andere constructies. Het is vaak aanwezig in de details van meubels, in het werkgedeelte van de keuken, in de vorm van planken, in de constructie van lichte scheidingswanden en plafonds. De aanwezigheid van het tweede niveau in een ruime kamer is de mogelijkheid om een ​​enkele ruimte te creëren met behulp van gedeeltelijk transparante vloeren tussen verdiepingen.
 • Metaal: ook overal aanwezig. Dit zijn decoratieve buizen en communicaties en behuizingen voor elektrische bedrading. Metalen oppervlakken worden veel gebruikt in de keuken, in de decoratie van gangen. We passen metaal en buizen toe voor meubeldesign.

Meubilair in het interieur in de loft-stijl kan heel anders zijn. Eenvoudige en vrij gewone items zijn hier ook van toepassing, en industriële modellen gemaakt op een metalen frame en antiek. U kunt moderne technologische oplossingen gebruiken, die relevant zijn in de keuken. Het is mogelijk om onderscheid te maken en karakteristieke kenmerken van meubels in sommige richtingen van het loftontwerp:

 • Het industriële interieur zal rijk zijn aan objecten die in de natuur in de buurt zijn met minimalisme. Dit is de juiste geometrie, maximale functionaliteit, gebrek aan decor. In dergelijke meubels heersen praktische tinten, niet minder praktische oppervlakken. Open oplossingen zijn hier geschikt: een kleerhanger in plaats van een gesloten kast, rekken in plaats van gesloten kasten.
 • Bohemian loft is gemaakt op basis van prachtige en ongewone interieur items. Meestal is het antiek meubilair, verouderd, sjofel, maar vrij duur. Meestal worden modellen gebruikt uit een natuurlijke boom array. Vanuit hetzelfde oogpunt zijn vervalste details geschikt, zowel in meubels als in decor, in lampen, enz.
 • Het glamoureuze ontwerp in de loftstijl ziet er nieuw uit - zonder slijtage en tandplak van de tijd. Kies voor dergelijk decoratie-meubilair in de stijl van barok, classicisme, rococo. Luxe artikelen worden geplaatst tegen de achtergrond van onafgewerkte muren, grof beton, kalk en metselwerk.

Badkamerarrangement kan ook op twee manieren plaatsvinden: met behulp van moderne technologische oplossingen of oude retro-producten. Een moderne versie van de loftstijl zijn de standaard en minimalistische vormen, de meest functionele en onopvallende kranen, de functionele douchecabine.

In de glamoureuze of Boheemse kamers kunt u verschillende vormen van badkommen kiezen die niet alleen van de gebruikelijke faience zijn gemaakt. In de glamoureuze badkamer zijn de tanks gemaakt van steen en in de Boheemse versie - zelfs koperen bassins. Ondersteuning van de stijl kan met behulp van de juiste kleppen, kranen, spiegels, een kast voor de opslag van hygiëneproducten, handdoeken, etc.

Ondanks het feit dat de ruimte in deze stijl hetzelfde is, wordt het niet aanbevolen om zones met elkaar te mixen, anders zal de kamer oncomfortabel worden. Voor het gemak en de harmonie moet elk functioneel gedeelte van het appartement visueel gescheiden zijn van de anderen. De technieken zijn standaard:

 • Regeling van meubilair.
 • Verschillende schaduwoplossingen voor elke specifieke zone.
 • Verschillende bekledingen - stenen of keramische tegels op de vloer in de keuken en een houten plank in de woonkamer, bijvoorbeeld.
 • Armatuur opstelling langs de contour.
 • Verschillende niveaus van seks (om een ​​multi-level plafond in een hoge kamer te verslaan zal moeilijk zijn).
 • Lichtgewicht mobiele scheidingswanden en transformeerbare meubelstukken.

Het centrum van deze ruimte is meestal de woonkamer. In feite is het midden van het hele volume een bank of een set met stoelen. Tegenover is de tv. Maar de laatste tijd heeft de tv zijn centrale rol in de woonkamer verloren, naar de slaapkamer gaan. Daarom kan een dergelijke zone worden ingericht in een cirkel of vierkante banken, waartussen een koffietafel of elektrische haard is geplaatst, hier zal het geschikt zijn en een open vuurgebied.

Nadat ze de meest geschikte plaats voor de woonkamer hebben bepaald, selecteren ze een site voor de keuken. Het is handig en ergonomisch om de headset met alle bijbehorende apparatuur in elke nis of niet-standaard hoek te plaatsen. De keuken herbergt hier een geheel andere plaats dan in een gewoon appartement. Het is absoluut onnodig om de aandacht op haar te vestigen. Wanneer het gebied van de hele ruimte erg groot is, kunt u een hoek voor rust en privacy naast de eetkamer regelen. Het kan een comfortabele werkplek zijn met banken, een nis met lage bankjes en boekenplanken, een groot bureau met een anatomische stoel.

Eetkamer samen met de woonkamer bezet een van de belangrijkste rollen in het interieur in loft-stijl. Het centrum van een dergelijke zone is een grote tafel. Kies meestal voor rechthoekig meubilair. Het aantal stoelen aan een dergelijke tafel mag maximaal 10, maar niet minder dan 6 zijn. U kunt langere items ophalen op een bedrijf van 12-16 personen. Dan is in de keuken een geschikt eiland of bar voor maaltijden door een klein bedrijf - het gezin of alleen.

Slaapplaats is traditioneel verborgen achter schotten of op het tweede niveau. De tweede optie is optimaal. Het is ook nodig in het geval van het regelen van een appartement voor een stel. Als de kamer niet hoog genoeg is of niet erg groot, kan het bed in de kast worden gebouwd of achter de kasten worden geplaatst, die meestal bij de muren worden geplaatst. Je kunt de hele muur met kasten versieren, na het voltooien van een geheime doorgang naar het slaapgedeelte. Evenzo kun je de badkamer verbergen. Desgewenst een extra badkamer of douche in de slaapkamer.

De hoofdbadkamer kan worden gescheiden van een enkele ruimte door glazen blokken die niet transparant genoeg zijn, maar maken de muurconstructies visueel lichter.

De gang in zo'n ruimte doet dat in de regel niet. Hangers, meestal open, bevinden zich bij de voordeur. Kasten of kasten voor bovenkleding kunnen hier ook worden geïntegreerd.

Om de ruimte zo vrij mogelijk te maken, zijn in deze kamer tal van pantry's en tussenverdiepingen aangewezen, maar deze moeten zo worden ingericht dat de structuren niet waarneembaar zijn.

Interessante ideeën voor het ontwerp van een appartement of een huis in de loftstijl

Het hok is een nogal eclectische stijl, die zowel strikt als discreet en eenvoudig en luxueus kan zijn.

Afhankelijk van de gewenste stemming, kunnen decor of eenvoudige functionele items hier worden gebruikt. Onder de interessante ideeën kunnen worden aangeboden:

 • hangmat op kettingen;
 • swing;
 • ommuurde bronzen kandelaars op een ruwe bakstenen muur;
 • In plaats van stoelen worden houten stronken of tonnen gebruikt;
 • straatbanken, lampen, lage schuttingen - bloembedhekjes kunnen worden gebruikt in de zoneringsruimte;
 • graffiti op de muren;
 • enorme posters in de stijl van pop art;
 • enorme Egyptische vazen ​​of amforen in glamour of bohemien design;
 • massieve kroonluchters op kettingen;
 • levende planten in kuipen, struiken die langs de muren krullen, hele watervallen van groen of vruchtbomen.

Een interessante oplossing is de combinatie van een typische industriële loftstijl met elementen van een utopisch steampunk. Fans van de film "Wild, Wild West" zullen zich zeker presenteren omringd door niet-bestaande stoommachines. Natuurlijk is alle woonruimte in deze stijl niet zo gemakkelijk te rangschikken, en het is onwaarschijnlijk dat dit comfortabel is, maar het is goed mogelijk om een ​​loftroman science fiction naar het interieur te brengen.

Functies van steampunk in de zolderkamer

Het overwicht van metaal is typerend voor beide stijlen, dus het is niet verrassend dat ze harmonieus zullen zijn. Voor steampunk worden meestal metalen met een gele tint - brons, koper, gekozen. Ze worden gebruikt bij de decoratie van muren en meubels. In dit geval moeten dergelijke oppervlakken worden aangevuld met talrijke klinknagels.

Typisch voor steampunk is het gebruik van de kenmerken van het interieur van het Victoriaanse Engeland. Je kunt ze maken in een glamoureuze of Boheemse loft. Dit is een antiek meubilair gemaakt van donker hout, telefoontoestellen, meubels met lederen bekleding.

In de inrichting, in meubelelementen, verschillende ontwerpen, worden veel versnellingen gebruikt. Het gebruik van dergelijke items maakt het interieur onwerkelijk en fantastisch.

Dit alles wordt organisch gecombineerd met buizen en ventilatieroosters, bakstenen en betonnen muren, zware massieve deuren onder zware sloten en bouten, zoals in bankkluizen.

Een dergelijk interieur zal warmer zijn dan het traditionele hok, omdat ze in het ontwerp geel-rode metalen, donker hout, terracotta-stenen gebruiken.

Vaak wordt het hok gekozen vanwege de eigenaardigheden van het pand en wordt het aanvankelijk zelden gepland. Toch is het een prachtige stijl voor creatieve, buitengewone mensen. Industrieel ontwerp met Boheemse notities of zonder het zal altijd interessant en tot op zekere hoogte exotisch zijn. Ze gebruiken het wanneer ze de workshop willen combineren met de residentiële appartementen. Gratis opvattingen en een stijl van leven kunnen ook worden uitgedrukt door een dergelijk ontwerp.

Interieur in loftstijl in zijn klassieke vorm vereist geen aanzienlijke kosten, daarom is het een ideale oplossing voor een bescheiden budget. Er is geen behoefte aan een speciale decoratie van de wanden of in het algemeen om ze met enig materiaal te bedekken. In zo'n kamer is het niet nodig om iets met een plafond te coaten. Ik zal alleen op de vloer moeten werken, zodat het warm en comfortabel zou zijn.

Windows vereist aanzienlijke kosten: ze moeten groot en open zijn. In een gewoon appartement kunnen ze natuurlijk niet worden veranderd, maar bij het bouwen van een huis kun je precies die openingen plannen die je zou willen. Hoewel de meeste lofts zijn gekozen in kant-en-klare ruime kamers met gratis planning, waar er al grote raamopeningen zijn.

In plaats van decoratie en decoratie, is graffiti op de muren of schilderen naar jouw smaak altijd gepast.

Als u zich ongemakkelijk voelt in een grote kamer, kan deze worden verdeeld door lichte en semi-transparante scheidingswanden in afzonderlijke zones. Gebruik in plaats van de muren meubels - kasten met deuren aan beide zijden (of met vier), open rekken, open haarden, banken met hoge ruggen. Alles wat je verbeeldingskracht en natuurlijk een portemonnee kan, alles kan in zo'n ruimte worden gerealiseerd, simpelweg de basisprincipes weerstaan ​​met de planning en het gebruik van glas en metaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 5 = 13