De beste primer voor muren

Welke primer van diepe penetratie is beter om te kiezen?

Primer versterkt het oppervlak van de basis, verbetert de hechting aan de aflaklaag en vermindert ook het verbruik van bouwmaterialen. Er zijn mengsels die antiseptische en vochtbestendige eigenschappen hebben. De dampdoorlatendheid van het materiaal is volledig bewaard gebleven. Gebruik primers niet alleen voor de binnenafwerking van de vloer, muren of plafond, maar ook voor extern werk. Ze kunnen elk materiaal bedekken dat vloeistof kan absorberen (gipsplaat, baksteen, hout, cellenbeton).

Doel en samenstelling

Mengmengsels moeten worden gebruikt vóór:

 • verf aanbrengen;
 • behangen behang;
 • tegels leggen;
 • pleisterwerk;
 • vloeren van parket of linoleum.

Om een ​​bakstenen muur of een betonnen plafond te hanteren, is een universele look ook geschikt, maar toch - het is beter om te kiezen met de afwerklaag om deze goed te houden. De samenstelling van diep doordringende primers is in principe hetzelfde, het verschil zit alleen in de aanvullende componenten. Vrijwel alle bevatten water, er zijn zeldzame concentraten die moeten worden verdund (verhoudingen zijn afhankelijk van de fabrikant). Het hoofdbestanddeel dat het oppervlak van het materiaal versterkt, is acrylhars en verschillende polymeeradditieven zorgen voor een dieper penetratieniveau. Een primermengsel dat een fungicide bevat, heeft antiseptische eigenschappen. C-latex wordt gebruikt voor oppervlakken met een kleine hoeveelheid en een poriegrootte om de hechting te vergroten. Mengsels met siliconen maken het materiaal waterafstotend. Het wordt aanbevolen om met alle soorten te werken bij een temperatuur van 5 tot 35 ° C.

Werkingsprincipe en snelheid van toediening

Na het aanbrengen wordt de diepe penetratieprimer geabsorbeerd in het materiaal. De diepte van de impregnering wordt beïnvloed door de eigenschappen en de conditie van het behandelde oppervlak, maar varieert in het algemeen van 1 tot 10 mm. Zodra al het water is verdampt, kleven de harsdeeltjes aan elkaar en vormen een enkele laag. Op het moment van volledig drogen worden de samenstelling van de waterige dispersie, de omgevingsomstandigheden en de structuur van het behandelde oppervlak beïnvloed.

Uit de eigenschappen van het materiaal en de conditie en het debiet is afhankelijk van primer 1 m2. Op hetzelfde moment, het aantal verschillende fabrikanten verschillen, bijvoorbeeld van Tifengrund Knauf - 70-100 ml / m2, en Grunt van Dufa - 100-200 ml / m2. Russische gronden hebben vergelijkbare eigenschappen, maar ze kunnen tegen een lagere prijs worden gekocht (met 10-25%).

Overzicht van soorten diepe penetratieprimers

Alle priming-mengsels worden gescheiden in samenstelling en toepassing:

 • acryl - het populairst, goed geschikt voor zowel baksteen als gipsplaat;
 • alkyd - uitsluitend gebruikt voor het coaten van metaal en hout;
 • epoxy - bescherm het metaal tegen oxidatie en versterk de hechting van betonnen oppervlakken aanzienlijk;
 • schellak - laat de hars niet uit de boom vallen;
 • silicaat - geschikt voor de verwerking van bakstenen (silicaat, cellenbeton, gas silicaat) en gips (extern);
 • Aluminium - beschermt de boom tegen verhoogde vochtigheid.

Om een ​​grondlaag goed te kiezen, moet u altijd rekening houden met de staat van het te behandelen oppervlak, maar ook met de samenstelling van de afwerklaag, de kenmerken van de kamer en de bedrijfsomstandigheden. Zeer goed, als de primer en het afwerkingsmateriaal door één bedrijf worden geproduceerd.

Primers voor diepe penetratie worden vaak gebruikt in ruimtes met hoge luchtvochtigheid - in de badkamer of in de keuken. Vanwege het water op het plafond en in de hoeken lijkt schimmel, als gevolg daarvan, verslechtert het uiterlijk en exfolieert de coating. Voor dergelijke omstandigheden zal VGT VD-AK-0301 met een antisepticum, voor een betaalbare prijs (100 roebel per 1 liter), perfect werken. Het belangrijkste is - reinig het vervuilingsoppervlak met speciale middelen (chloorbevattend) voordat u het mengsel aanbrengt. Bedek het met een primer van minimaal 2-3 keer, terwijl het noodzakelijkerwijs fungiciden bevat, zodat het plafond niet zwart van schimmel wordt.

Voordat u een grondlaag voor de vloer kiest en koopt, moet u de staat ervan zorgvuldig inspecteren, omdat dit deel van de ruimte meer onder druk staat dan andere. Daarom is het het beste om een ​​mengsel van diepe penetratie te gebruiken, omdat het de maximale bescherming biedt. Zo'n vloer zal zowel statische als dynamische, zoals de beweging van een transportmachine, perfect verdragen. Na het aanbrengen moet de samenstelling volledig uitdrogen en sterker worden, pas dan verdere reparaties.

Als de vloer van beton, de eerste laag van diepe penetratie benaderingen zijn beter dan anderen, want het maakt het oppervlak duurzamer en vermindert de kosten van de afwerking materiaal, vooral als het verf. Goede deal met die Tifengrund van Knauf, heeft ook veel positieve feedback Ceresit CT 17. Als de betonnen vloer is geschilderd, of om een ​​andere reden heeft weinig vochtopname, is het noodzakelijk om de samenstelling van de hoge kleefkracht eigenschappen kiezen.

Als het is bedekt met diep doordringende mengsels, zal het vele jaren meegaan, waarbij alle afwerkingsmaterialen ideaal lang liggen en blijven liggen. Een hoogwaardige primer versterkt het gehele vel en vermindert de opname van vocht aanzienlijk, beschermt tegen schimmels en pathogene bacteriën. Omdat gipskarton de waterdispersie snel absorbeert, wordt het aanbevolen om sneldrogende middelen te kiezen.

De primer wordt met een kwast, roller of spuitapparatuur, het belangrijkste - alle bladen moet volkomen duidelijk zijn dat het gelijkmatig wordt geabsorbeerd en zo diep mogelijk. Het volledige oppervlak van de gipsplaat, evenals gewrichten en bevestigingspunten, wordt behandeld. Nadat alle naden zijn bedekt, wordt deze opnieuw geprimed, voordat het behang of de verflaag wordt gelijmd. Als u ten minste één site hebt gemist, moet deze van de verf worden afgepeld of het behang loslaten. Werken worden alleen uitgevoerd als er beschermende uitrusting is: maskers, brillen, handschoenen.

Tafelprijs en verbruik van een primer van diepe penetratie:

Andere toepassingen

Door hun positieve eigenschappen, is diep doordringende primer aanbevolen voor de droge en losse grond wanneer het nodig is om deze te versterken. vermindering van de absorptiegraad - bijvoorbeeld, zal het verlies van cement gips, die gepland is om te schilderen en te voorkomen. Behandeld voegen tussen de stenen is volledig onzichtbaar en geprimed de muur een stuk gemakkelijker en beter het behang lijm, ook al wordt een laag kalk.

Voor het leggen van tegels worden vaak een aantal verschillende primers gebruikt. Diepe penetratie kracht wordt aangebracht op de basis en voor de kwalitatieve hechting aan de tegellijm, dan - samenstelling met hoge hechteigenschappen aan het ruw maken van het oppervlak. Als gevolg hiervan houden alle tegels zoveel mogelijk vast.

Het primen van wanden voorafgaand aan het lijmen van het behang wordt uitgevoerd met als doel het verminderen van de kosten.

Ongeacht de keuze van het decoreren van de oppervlakken in de kamer, moet men niet vergeten.

Voordat het behang en de kit worden gelijmd, zijn de wanden het best bedekt met aarde.

Wat is beter schuimbeton of cellenbeton?

Toepassing van DSP's in de bouw

Welke primer moet worden gekozen bij het repareren van muren

Oppervlakken voorbereiden tijdens het reparatieproces is noodzakelijk. De primer fungeert als een verbinding tussen de basis en de daaropvolgende lagen of trim. Met zijn hulp wordt de ruwheid verwijderd, het verbruik van materialen voor de aflaklaag is met ongeveer 30% verminderd. Theoretisch is het bij sommige soorten werk niet nodig om grondoppervlakken te maaien. Maar in de praktijk brengt het ontbreken van een primer onnodige kosten met zich mee. In sommige probleemgebieden is een speciale primer noodzakelijk. Om uit te vinden welke primer voor muren moet worden gekozen, is het noodzakelijk om de variëteiten ervan te begrijpen.

Conventioneel beton en bakstenen muur kan worden gecoat met een universele primer. Maar zelfs voor een kamer met een normale luchtvochtigheid zijn er nuances. Onder zwaar vliesbehang is het bijvoorbeeld de moeite waard een materiaal te kiezen met een diepere penetratie en krachtige hechtingseigenschappen.

Primers zijn gegroepeerd op basis van het toepassingsgebied. De samenstelling van de primer voor wanden en andere oppervlakken is ook belangrijk:

 • alkyd Gebruikt voor het verwerken van hout en metalen oppervlakken.
 • acryl vaak universeel genoemd, omdat ze worden gebruikt voor de verwerking van hout, gipsplaat, baksteen en beton. Deze soort kan 10 cm dieper in het oppervlak doordringen en wordt daarom gebruikt voor diepe impregnatie.
 • aluminium ook gebruikt om een ​​houten oppervlak te impregneren. Deze primers kunnen het hout volledig isoleren van vocht en voorkomen schimmel en schimmel.
 • Polyvinylacetaat worden gebruikt voor het impregneren van hout, beton, metaal en gepleisterde oppervlakken. Dit soort wordt alleen gebruikt in combinatie met een speciale verf.
 • silicaat Ze worden gebruikt voor de verwerking van silicaatstenen en sierpleisterwerk op de gevels van gebouwen.
 • schellak voorkomen dat teerhout vrijkomt.
 • epoxy Gebruikt voor diepe impregnatie van beton en metalen oppervlakken. Ze beschermen het metaal tegen corrosie en zorgen voor beton met een sterke hechting op de gestorte vloeren.

Bij het kiezen van een grondverfmengsel moet rekening worden gehouden met het materiaal waaruit het hoofdoppervlak is vervaardigd, de kenmerken van de ruimte en het materiaal dat voor de afwerking wordt gebruikt.

Dit type primer wordt gebruikt voor de behandeling van poreuze, brosse en zwakke basen. Het is in staat om het "grillige" oppervlak te versterken en de verfconsumptie aanzienlijk te verminderen. Dit is een uitstekende primer voor stopverf, kleuren of zwaar behang. De reikwijdte van dit type mengsel is breed, het kan worden gebruikt op gipsplaat, baksteen, schuimbeton en cellenbetonbeton. Het bindt perfect gips en poreus beton.

Het is moeilijk om de juiste mix voor een beginner te kiezen. Dus, een inleiding van diepe penetratie, wat is beter? Als u verf of decoratieve pleisters gebruikt voor afwerking, koopt u een primer van dezelfde fabrikant. Ze zullen perfect met elkaar omgaan. Als dit niet mogelijk is, koop dan de producten van de meest gerespecteerde en betrouwbare fabrikanten.

Hoge luchtvochtigheid wordt waargenomen in de badkamer en in de keuken. Primer voor badkamer moet waterafstotende en anti-schimmel eigenschappen hebben. Het moet een dunne waterdichtingslaag op het oppervlak van de wanden en de vloer creëren, die het binnendringen van vocht in de basis zal voorkomen. Oppervlakken voorbehandelen in de badkamer heb je twee of drie lagen nodig. De eerste laag vormt wateronoplosbare vullingen en voorkomt penetratie van vocht. De tweede laag creëert een elastische waterdichte film.

De keuze van het type materiaal hangt af van de vochtigheid van de ruimte, omdat tegels vaak in de badkamers en in de keuken passen. Het is noodzakelijk om rekening te houden met het materiaal waarvan het hoofdoppervlak is gemaakt. Voor het leggen van de tegels kunnen de wanden voorbewerkt worden in twee soorten mengsels:

 • Diepe penetratie - om de basis te versterken en de hechting aan de lijm te vergroten. Het moet worden gebruikt voor poreuze oppervlakken.
 • De primer voor niet-absorberende oppervlakken maakt de oppervlakken te glad om ruw te zijn en verhoogt dus de hechting.

De meeste van alle goede beoordelingen van experts en meesters, professioneel bezig met reparatie, verzameld primers van het bedrijf Knauf.

 • 10 liter van een mengsel van diepe penetratie kost gemiddeld 400-500 roebel.
 • 10 liter antischimmel kan worden gekocht voor 550-650 roebel.

Welke primer om de muren te behandelen voor behangen of schilderen

De kwaliteit van de wanddecoratie wordt niet alleen geschat op de kostprijs van voortreffelijk duur behangpapier of een ongewone tint verf. De helft van het succes van een goed gemaakte bekleding behoort tot de voorbereiding, die activiteiten zoals nivellering, stopverf, priming van de wanden onder de afwerklaag omvat. Laten we de verscheidenheid van moderne primers proberen te begrijpen en uitvinden welke van deze op het behang passen en welke - voor het schilderen.

Waarom moeten de muren worden geprimed voordat ze worden afgemaakt? ↑

Primer (primer) is geen onafhankelijk materiaal voor decoratie, de rol ervan is secundair. Niettemin is zij degene die verantwoordelijk is voor hoe strak het behang zal zijn, of hoeveel de decoratieve kleur plat zal liggen. Een vloeibare of dikke oplossing wordt al in gebruiksklare vorm verkocht, wat handig is voor transport- en transportpakketten. Dichtere formuleringen moeten worden verdund met water in de verhouding die is gespecificeerd in de instructies voor toediening.

Breng de afgewerkte oplossing aan met een roller of borstel

De primeroplossing voor de wanden onder het behang is wit, transparant of met een lichte tint. Na het aanbrengen van een dunne laag en drogen vormt het een nauwelijks waarneembare film, die de effectiviteit van latere nabewerkingen verhoogt. De samenstelling van de producten gepresenteerd in de moderne markt is zeer divers: het kan latex, acryl, alkyd, silicaatcomponenten bevatten, evenals lijmvullers, harsen en schimmelwerende additieven.

Primair doel van primers:

 • Toename van de mate van hechting van afwerkingsmaterialen;
 • diepe penetratie van de oplossing in het basismateriaal;
 • bescherming van de basis en decoratieve coating tegen uitdroging, scheuren, wateroverlast;
 • antiseptische bescherming tegen foci van schimmels en schimmels;
 • maskeren van kleine defecten die optraden na de voorbereiding van het oppervlak;
 • de creatie van een volledig afgewerkte basis voor het aanbrengen van de afwerkingslaag.

De kosten van het middel voor 1 m² worden direct op de container (bank, emmer of fles) aangegeven. Daarnaast vindt u hier instructies voor de toepassing, opslagaanbevelingen, vervaldatums en de datum waarop de producten zijn vervaardigd. Hier wordt het ontcijferd, voor welke specifieke oppervlakken dit soort bedoeld is en onder welke afwerking wordt aanbevolen om aan te brengen. Er zijn speciale compounds voor gips, gipsplaat, hout, beton, baksteen en zelfs plastic.

Typen primer: wat het beste is voor thuis ↑

De keuze van het hulpmateriaal is afhankelijk van het substraat waarop het wordt aangebracht en van de decoratieve afwerking. We zullen uitzoeken welke primer u moet kiezen voor muren onder behang, voor schilderwerk of voor plamuur, en hoe beter het aanbrengen van primer op houten en gepleisterde oppervlakken.

Alkyd-primer is niet de meest gebruikelijke variant van het preparaat, omdat het een beperkt doel heeft. Het is perfect bestand tegen de bescherming van beton en houten oppervlakken, waardoor porositeit wordt voorkomen, maar absoluut niet geschikt voor gips, gipsplaat of pleisterwerk. De alkydoplossing reageert goed met acrylprimers en -verven, dus verschijnt deze vaak in paren als een eerste laag.

Een monster van een goedkope anticorrosieve alkydprimer

In tegenstelling tot meer penetrerende analogen, werkt de alkydoplossing alleen op het oppervlak van het materiaal dat wordt verwerkt. Het heeft vaak de voorkeur om gewapende betonconstructies te bedekken. Het feit dat onder invloed van vocht metalen delen kunnen worden bedekt met corrosie, wat op zijn beurt in staat is om het uiterlijk van de geplakte of geverfde structuren te bederven. De alkydprimer blokkeert de verspreiding van roest, waardoor snelle slijtage van de decoratieve laag wordt voorkomen.

De latexprimer is geclassificeerd als een natuurlijke soort, omdat deze het sap van een rubberboom bevat. Voeg echter bij de productie van oplossingen om de prestatiekenmerken erin toe te voegen chemicaliën toe, dit mag niet vergeten worden voor fans van milieuvriendelijke bouwproducten. Latex wordt gewaardeerd voor eigenschappen als elasticiteit, waterbestendigheid, slijtvastheid, weerstand tegen veranderingen in vochtigheid en temperatuur.

Latex - het beste materiaal voor de voorbereiding van gips voor schilderen

De meeste formuleringen die beschikbaar zijn voor de verkoop zijn gemaakt op basis van synthetische latex. Het is goedkoper dan natuurlijk materiaal, maar het behoudt zijn eigenschappen. Uiterlijk ziet het latexmengsel in blikken eruit als een transparante vloeistof, in een vorm die op de wand wordt aangebracht - als een dunne, bijna onmerkbare film. Het heeft een hoge droogsnelheid, maar is inferieur aan acryl-analogen in termen van hechtvermogen.

In tegenstelling tot de alkydprimer, is latex perfect voor losse, oude, hellende oppervlakken: gips, gipsplaat, gips. Dankzij de uitstekende waterafstotende eigenschappen, wordt het ook gebruikt voor houten beplating - balken, platen, platen, spaanplaat, maar ook voor betonnen platen en baksteenconstructies.

Er zijn twee soorten epoxyprimer:

De eerste variëteit in de afwerking is uiterst zeldzaam, omdat er in de ondersteunende structuren en scheidingswanden geen naar buiten toe zichtbare metalen delen zijn en de tweede op betonnen oppervlakken. Wanneer u echter koopt, kunt u het feit onder ogen zien dat u een- of tweecomponentenmonsters krijgt aangeboden. Tweecomponenten, bestaande uit een basis en verharder, voor de voorbereiding van wanden zijn niet geschikt - ze worden meestal gebruikt om de sterkte van de betonnen fundering voor zelfnivellerende vloeren te vergroten.

De hoogwaardige epoxy primer is ook geschikt voor wandafwerking vanaf de buitenkant van het gebouw

Daarom, als u een epoxy-primer wilt gebruiken, moet u een ééncomponentoplossing aanschaffen. De voordelen zijn een goede bescherming tegen vocht, een hoge mate van hechting, brandveiligheid, slijtvastheid. Als u op zoek bent naar welke primer voor wanden beter is voor papier of vliesbehang, dan kunt u epoxyprimer kopen, maar het is beter om acrylcomposities te overwegen.

Met de terugkeer van mode naar natuurlijke bouwmaterialen, hernieuwde interesse in de bouw van particuliere huizen en villa's van hout. Kies voor interieurdecoratie meestal geen behang, maar verf met een antiseptisch effect. Als basis stellen deskundigen het gebruik voor van shellac-bevattende formuleringen.

Witte schellak - de beste basis voor bleke, pasteltinten van verf

Een vloeibare oplossing die lijkt op gewone vernis dringt diep door in de structuur van het hout, waardoor het duurzamer en vochtbestendig is. Shellac neutraliseert het effect van hars, dat na verloop van tijd elke afwerkstrip kan verkleuren. Pre-applied base verbetert de eigenschappen van verschillende soorten lakmaterialen, waaronder decoratieve verven, vernissen en vlekken.

Of het nodig is om geïnteresseerd te zijn, of het nodig is om een ​​muur voor het schilderen te primen, als shellak-impregnatie hout tegen schimmel beschermt en een fijne gelijke basis vormt voor een volgende afwerklaag? De keuze voor moderne mengsels op basis van schellak is uitgebreid: van transparant, bij uitstek geschikt voor gebleekte vlakken, tot kleur, waarbij het natuurlijke patroon volledig wordt afgedekt.

Tijdens het zoeken naar een goed kleefmateriaal, kunt u struikelen over een fosfaat (fosfatering) primer geproduceerd op basis van orthofosfaatzuur. Meteen zullen we opmerken dat voor het repareren van kamers dit soort primer niet nadert. Het is bedoeld voor de voorbereiding van metalen oppervlakken (staal, aluminium, koper, enz.) Voor het aanbrengen van glazuur of verf.

Vaak zijn fosfateermiddelen te vinden in garages

Voor het gebruiksgemak wordt de fosfaatprimer niet alleen in standaardblikken verkocht, maar ook in blikken waarmee het product gelijkmatig op metalen oppervlakken met een complexe vorm kan worden gespoten.

Eindelijk kwamen we bij de faciliteit, die echt meer geschikt is voor thuisgebruik. Polymeren die deel uitmaken van de acrylprimers zijn absoluut veilig, hebben geen specifieke geuren, drogen snel na het aanbrengen en zijn geschikt voor alle oppervlakken.

 • vermindert de mate van hygroscopiciteit van het substraat voor het plakken of schilderen;
 • maskeert kleine onregelmatigheden en scheuren, voorkomt de vorming van nieuwe;
 • dient als extra bescherming tegen mechanische schade;
 • verlengt de levensduur van de decoratieve coating;
 • een dikke samenstelling wordt gemakkelijk verdund met water;
 • kunt u besparen door het verbruik van lijm of decoratieve verf te verminderen.

Als u geïnteresseerd bent in hoeveel uur na de primer u het behang kunt lijmen bij het gebruik van een acrylwit primer voor wanden, zult u aangenaam verrast zijn. Het duurt slechts 3-4 uur voordat de basis volledig klaar is voor verdere afwerking. Er zijn ook ultrasnelle droogoplossingen waarvan de gereedheid wordt bepaald door 1,5-2 uur.

De acrylprimer wordt eenvoudig aangebracht met een verfroller

Duurzaam hout, afbrokkelend gips, poreuze betonplaat, gipsplaat voor scheidingswanden - acrylverf behandelt elk oppervlak perfect. Voor losse basen is het beter om het in twee lagen aan te brengen, voldoende om gelijkmatige en betrouwbare structuren te hanteren.

Moet ik het gipsplaatje drogen voordat ik het behang lijm? Het enige antwoord is ja. Als u binnen een paar jaar wilt repareren, bij het demonteren van het behang, zal onbehandelde gipsplaat gewoon verkruimelen en van tevoren doordrenkt zijn integriteit volledig behouden.

Als u relatief gladde, gladde wanden heeft waarop de vorige bekleding strak werd gehouden, is het middel van diepe penetratie niet nodig om te kopen. Het is echter handig voor degenen die oppervlakken willen voorbereiden met de volgende kenmerken:

 • hoge mate van wateropname;
 • afbrokkelende of gebarsten structuur;
 • fijne porositeit;
 • stoffigheid of marchiness (ontstaan ​​bij het gebruik van gips, pleisterwerk).

Zoals te zien aan de naam, dringt dit soort primer diep door in de structuur van hout, beton, baksteen, gips, impregneert de toplaag volledig, maakt het duurzaam en waterdicht.

Diepe penetratieprimer voor decoratieve werken

Om meer te weten te komen over de kenmerken van de primer van diepe penetratie, kunt u de instructies van de populaire merken "Optimist" en "Ceresite" bestuderen. De kwaliteit van oplossingen kan worden beoordeeld aan de hand van hoeveel de primer voor de wanden is. Prijslijst van echt effectieve verbindingen - minstens 550 roebel (10 liter). De kosten van de duurste alternatieve opties bedragen 6 duizend roebel en meer.

Gebruik in plaats van voltooide primers vaak behangplaksel of lijm PVA. Deze mogelijkheid is toegestaan ​​als het oppervlak geen gebreken vertoont, een grotere sterkte heeft en eerder diende als een uitstekende basis voor de behang- of verflaag. In andere gevallen is het beter om speciale verbindingen te gebruiken die niet alleen als ideale basis voor de decoratieve laag dienen, maar ook voor extra bescherming zorgen.

Het enige voordeel van oplossingen voor behanglijm is een lage prijs. Maar wees erop voorbereid dat bij een hoge luchtvochtigheid of permanente tocht, de bekleding zal vertrekken, en daarom zult u opnieuw moeten repareren.

De lijmlijm is niet de beste vervanging voor een speciale primer

Het risico van het gebruik van PVA-lijm ligt in de geleidelijke verandering in de kleur. Wees niet verbaasd als je zelfgemaakte primer onder het behang voor gipsplaat of pleister ineens geel wordt en verschijnt door de decoratieve afwerking. Vooral zal het merkbaar zijn op licht papierbehang, behorend tot de categorie van enkellaags.

Veel eigenaren van appartementen zijn voor de eerste keer begonnen met reparaties en vragen zich af of het nodig is om de wanden te gronden voordat ze worden behangen en hoe ze het moeten doen, mocht een dergelijke behoefte zich voordoen. Aanvullende voorbereiding zal nooit pijn doen, maar niet alle soorten hulpmaterialen zijn geschikt voor wandbehandeling, als u de ruimte wilt versieren met duur niet-geweven of vinylbehang. We zullen proberen dit probleem te begrijpen.

Op welke oppervlakken de grond wordt aangebracht ↑

Zoals je al hebt opgemerkt, zijn er veel verschillende soorten primers voor alle oppervlakken. Als u wilt, kunt u een speciale primer kiezen voor materialen die gewoonlijk dienen om de wanden te bouwen of waterpas te maken:

 • houten balken;
 • metselwerk;
 • betonplaten;
 • gipsplaat scheidingswanden;
 • gepleisterde oppervlakken, etc.

Soms in de bouw van particuliere huizen of in het proces van reparatie van appartementen, gebruik georiënteerde spaanplaten geproduceerd uit houtkrullen, verschillende harsen en was. Het plakken van behang op een poreus, met paraffine bekleed oppervlak is behoorlijk problematisch. Het is beter om de muren voor te bereiden met een primer onder het behang voor OSB-platen.

Eén manier om het oppervlak van OSB-platen waterpas te zetten

We raden aan om een ​​speciale witte primer voor behangwanden te gebruiken, die de doorschijnendheid volledig voorkomt (als er moet worden geverfd) en een gelijkmatige, gelijkmatige ondergrond creëert onder het label van alle behuizingscategorieën.

Gebruiksaanwijzing primer ↑

Het is niet genoeg om de juiste oplossing te kiezen, je moet het juist kunnen toepassen. Stel dat de muren eerder zijn schoongemaakt van de oude bekleding, uitgelijnd en, indien nodig, gepleisterd. Overweeg hoe u goed geprepareerde muren aanbrengt voordat u ze behangen.

Het proces van het aanbrengen van de vloeibare oplossing is als volgt:

 • draag beschermende kleding (handschoenen, gasmasker of masker, werkkleding);
 • giet vloeistof in een handige container - emmer, bekken, speciale lade;
 • een rol of een borstel die we in een oplossing laten zakken, knijpen dat de overschotten niet wegvloeien;
 • we passen de compositie van onderop toe op het geselecteerde gebied;
 • na het primen van de oppervlakken met een kleine borstel verwerken we moeilijk bereikbare plaatsen (in hoeken, in verbindingen, achter pijpen);
 • We wachten op het drogen en we voeren de herhaalde procedure uit.

Hoe lang droogt de primer op de muren voordat hij wordt behangen of geschilderd? Het antwoord op de vraag is noodzakelijkerwijs geschreven in de instructies.

Het voorbereide oppervlak is de ideale basis voor behang

Adviseer niet snel met plakken. Zelfs als de volledige droogcyclus 4-6 uur is, raden we aan minimaal een dag te wachten.

Hoe de muren voorbereiden op schilderen ↑

Behang, met name textuur en vinyl op niet-geweven basis, verbergt perfect de kleine onregelmatigheden van de basis. Dit kan niet gezegd worden voor verf, die niet in staat is om scheuren of depressies te maskeren, en het is onwaarschijnlijk dat lichte tinten over donkere vlekken schilderen. Het blijkt dat de behandeling voor schilderen nog belangrijker is dan onder behangen.

Vergeet niet dat het oppervlak voor het schilderen niet alleen vlak, maar perfect vlak moet zijn. Hiervoor zijn de muren gepleisterd of shpaklyuyut, en het is wenselijk dat een professional heeft gewerkt. Onafhankelijk om een ​​onberispelijk beeld te krijgen zonder voorbewerkte vaardigheden is erg moeilijk.

Gladde voet geschikt voor het aanbrengen van patronen met een steunrol

De primer wordt aanbevolen voor gebruik in twee stadia van afwerking - vóór het kitten en voor het schilderen. Rekening houdend met hoeveel de primer vóór stopverf droogt, oriënteer met de termijnen van reparatie.

Vergeet niet dat alleen het volledig drogen van de oplossing de vereiste prestaties van de coating garandeert. Op het voorbereide gepleisterde oppervlak wordt de primer zowel onder de verflaag als onder de pasta aangebracht. Als u de muren echter verft met lichte tinten, is het beter om te stoppen op een witte primer en deze 2-3 keer toe te passen.

Videomateriaal over de soorten en kenmerken van de primer ↑

Informatieve video over de soorten primers:

Handig professioneel advies:

Interessant materiaal over de regels voor het aanbrengen van aarde:

Voorbereiding van wanden voor plakken of verven is niet nodig, maar wel erg handig: het vermindert het verbruik van lijm of verf, verbetert de kleefeigenschappen en de prestaties van het substraat. Als u wilt dat uw behang vlak blijft en de kleur van de verf sappig is, raden we u aan een primer aan te schaffen die volledig voldoet aan de kenmerken van uw muren. Overleg van de verkoper of ontwerper doet in dit geval geen kwaad.

De muren creëren een achtergrond voor het interieur, zetten de toon en stemming. Als u de kleur van het behang voor de keuken kiest, moet u verschillende belangrijke punten overwegen: de grootte van de kamer.

Bij het nastreven van de regenboog: welke kleur behang je kiest voor de keuken

Steeds meer soorten behang worden aangeboden door fabrikanten die het interieur van hun appartement of huis willen bijwerken. Velen kiezen behang voor het schilderen, dat.

Hoe behang te lijmen voor het schilderen: de nuances van het werken met verschillende soorten behang

Voor elke persoon is de keuken een speciale plek in het huis. In de keuken besteden we veel tijd aan het gebruik, niet alleen voor koken en eten. .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

22 − = 13