Lichtgevende verf door eigen handen

Instructies: hoe de fosfor zelf bereiden

Ongetwijfeld is alles nieuw aantrekkelijk en aantrekkelijk. Tegenwoordig wordt het gebruik van elementen van lichtaccumulerende energie, de zogenaamde luminoforen, steeds populairder. Dergelijke elementen worden veel gebruikt in de notatie in de regelingen, wegmarkeringen, enzovoort, steeds vaker ze werden gebruikt in het interieur, benadrukt bepaalde objecten of volledige blootstelling. Natuurlijk hebben veel mensen een vraag over wat een fosfor is.

Luminophore is een speciale chemische verbinding met een licht-accumulerend geheugen. Licht wordt geabsorbeerd uit de omgeving en vrijgegeven als lichtenergie onder donkere omstandigheden. Fosforen in de uiteindelijke vorm bestaan ​​in de natuur. Door classificatie zijn ze van organische en anorganische oorsprong. Als u de benodigde stoffen heeft, kunt u de fosfor met uw eigen handen bereiden.

In de productie en het leven vaker gebruikt fotoluminescents. Ze lossen niet op in water, verdragen ultraviolette straling perfect, stoten geen schadelijke dampen en stralingen uit. Fosforen van dit type zijn brandveilig, gemakkelijk te gebruiken en te bedienen. De luminescentie die door dergelijke geneesmiddelen wordt uitgezonden, wordt 24 uur bewaard. Natuurlijk vragen geïnteresseerde gebruikers zich af waar ze de fosfor kunnen kopen. U kunt fosforen van de benodigde kleuren kopen bij leveranciers van verschillende industriële producten of bij gespecialiseerde online winkels.

Reflecterende verven hebben een onbeperkte reikwijdte, van body-art tot interieurontwerp en auto-tuning. In navolging van de mode, zullen velen zeker proberen de omliggende objecten met interessante gloeiingen te versieren, in een poging de fosfor met hun eigen handen te maken. Theoretisch is dit mogelijk. Het belangrijkste is om de verhoudingen van verbruiksartikelen te kiezen en de optimale omstandigheden voor een chemische reactie te creëren.

Om de fosfor met de hand te maken, is het noodzakelijk om boorzuur en naaldconcentraat te hebben. Om het resultaat te krijgen, moeten alle elementen in pure vorm worden ingenomen zonder onzuiverheden. Ze kunnen in de juiste hoeveelheid worden gekocht in apotheken. Het concentraat wordt opgelost in zuiver water in een verhouding van 1 g per 50 ml. Bepaal dat het naaldconcentraat voldoende is, je kunt het op kleur zetten - het moet felgeel zijn. Afzonderlijk is het noodzakelijk om dezelfde standaarden van boorzuur, ongeveer 2 gram, te wegen. Dit kan gedaan worden met een weegschaal of een theelepel.

Op een vooraf bereide aluminiumplaat wordt een portie boorzuur aangebracht, gemengd met een naaldoplossing (10 druppels), geëgaliseerd over het oppervlak (de laag van het mengsel moet ongeveer ongeveer 2-3 mm zijn). De plaat wordt op de tegel geplaatst om op te warmen. Het is belangrijk dat het water volledig verdampt, de gevormde bellen voorzichtig met een naald moeten worden doorboord. De op deze manier gemaakte fosfor gloeit in het donker na volledige uitharding.

Hier is een manier om een ​​fosfor te maken. Er zijn zelfs een tiental recepten, waarvan sommige een complex technologisch proces zijn waarvoor speciale apparatuur en omstandigheden nodig zijn.

With Your Hands - How To Make Yourself

Hoe doe je zelf iets, met je eigen handen - home master's site

Gloeiende verf uit eigen handen: productie en toepassing

Hoe maak je een lichtgevende verf met je eigen handen. Fluorescerende en fluorescerende inkt.

Verbluffende eigenschappen van fluorescerende en fluorescerende verven geven onbeperkte ruimte voor creativiteit. Sterrenhemel op het plafond, je eigen foto's of reproducties van beroemde schilderijen aan de muren, graffiti, patronen op meubels, textiel, accessoires, favoriete stripfiguren in de kinderkamer: onzichtbaar tijdens de dag, maar heldere 's nachts, zullen ze een magische sfeer in het interieur.

Kan het interieur naar een dubbel leven te leiden - door de dag, bijvoorbeeld een model klassiek, en in het donker te zetten in een fantasie ruimte, zoals een nachtclub of een bohemien kunstgalerie? Het blijkt, ja.

Laat de meest gedurfde dromen lichtgevende verf helpen - fluorescerend en fluorescerend. Ze kunnen op elk oppervlak worden aangebracht en met hun eigen handen een individueel ontwerp maken - tot hun grote vreugde zijn de gasten verrast.

Luminescentie - het vermogen van materialen om te gloeien met het begin van duisternis of met de ontkoppeling van een kunstmatige lichtbron. Een dergelijk effect kan worden gegeven aan elk object, behandeld met zijn luminescente (fosfor) verf. Het is gemaakt op basis van een fosfor - een fosforescerend pigment-poeder, absoluut veilig en

Gloeiende verf absoluut veilig voor mens en dier, niet radioactief, niet giftig en niet ontvlambaar. Koop het alleen bij fabrikanten met relevante veiligheidscertificaten.

niet-toxisch analoog van fosfor. Lichtgevende verf is een combinatie van heldere lak en fosforpigment. Het is de kwaliteit van de fosfor die de kwaliteit van de luminescentie van de luminescente verf zelf bepaalt. Het bestaat uit aluminiumoxiden en lanthaniden die als activators werken. De fosfor is in staat om lichtenergie te accumuleren en heeft een lange periode van verlichting. Het kan een lading ontvangen van elke bron - zonne- of ultraviolette stralen, gloeilampen, fluorescentielampen. Ongeveer 15 minuten helder daglicht of kunstlicht is voldoende om 8 uur continu licht op te laden, gelijk aan het licht van de volle maan. Het is verbazingwekkend dat het accumulatieproces een continue cyclus is en dat het leven van fluorescerende verven minstens 30 jaar is. Bovendien gloeit poeder goed aangepast aan het milieu, is vorst- en hittebestendig, zodat het kan worden gebruikt zowel voor huishoudelijk als voor buiten.

De hoofdkleuren van het lichtgevende pigmentpoeder zijn lichtgroen en blauw. Wanneer u kleuren toevoegt, kunt u rood-oranje, blauw, geel, geel-groen, oranje krijgen. De helderste gloed is het lichtgele poeder, dat bij daglicht lichtgroen is.

Gloeiende troffel voor tegelnaden

Een originele oplossing voor degenen die een speciale sfeer willen creëren in het interieur van de keuken, badkamer of hal. Bovendien beschermt de gloed in de duisternis van de voeg de tegel ook tegen de gevolgen van vocht.

Lichtgevende verf voor metaal ziet er goed uit op autoschijven, is onvervangbaar voor airbrushen, en ook voor de registratie van gevels van gebouwen en metalen oppervlakken in een interieur.

Lichtgevende verf is ideaal voor het maken van decoratieve lichtgevende objecten uit hout, maar ook voor het schilderen van deuren, raamkozijnen, tafels, stoelen, kasten, parket, hekken, poorten en priëlen. Het is gebaseerd op alkydpolyurethaan, zodat de coating bestand is tegen weersinvloeden.

Met behulp van fluorescerende verf kunt u de meest ongewone lichteffecten op natuurlijke en kunstmatige steen, betoncoatings creëren, terwijl deze waterdichtingseigenschappen heeft.

Dergelijke verf kan kunststof ramen, buizen, frontpanelen van huishoudelijke apparaten, vensterbanken versieren.

Belangrijk: het oppervlak moet schoon, vetvrij en droog zijn; alle vlekken en stof moeten worden verwijderd voordat met schilderen wordt begonnen, de verf moet intensief worden gemengd tot een uniforme samenstelling is gevormd.

kan wonderen verrichten fyto dankzij een speciaal ontwikkelde lichtgevende verf droogt snel - om het op de bloemblaadjes en knoppen van verse snijbloemen, gebladerte kamerplanten, sier sparren takken op de voorbereiding van kleurrijke decoraties voor het nieuwe jaar te zetten. Gemaakt van verf is absoluut veilig voor het leven plantaardige bestanddelen, is het niet veroorzaken, en allergische reacties.

Glanzende en glazen oppervlakken behandeld met luminescente verven gloeien bijzonder intens in het donker. Ze zijn ook geschikt voor de vervaardiging van glas-in-lood. Bovendien kunt u ongebruikelijke verlichting creëren door niet grote oppervlakken en afzonderlijke items te beschilderen - glazen werkbladen en planken van vitrines, lampenkappen, spiegels, vazen. In dit geval fungeren de objecten als een extra highlight. En het glazen oppervlak kan als een soort canvas worden gebruikt en zelf foto's maken - stel je eens voor wat voor effect je werk zal produceren, dat zich geleidelijk in de schemering manifesteert!

Vorm en kosten van fluorescerende verven

Geproduceerd in blikjes en spuitbussen. De prijs is afhankelijk van het volume, gemiddeld is dit 500 roebel. voor 100 g tot 6 000 per 1 kg.

Fluorescerende verf wordt ook ultraviolet of onzichtbaar genoemd. Anders dan luminescent schijnt het niet onafhankelijk, maar verschijnt het alleen onder invloed van ultraviolette straling. Met daglicht en kunstlicht lijkt het op gewone verf. Het bestaat uit een transparante basis en een fluorescerend pigment - een poederachtige kleurstof op basis van thermoplastische harsen. Fluorescerende pigmenten zijn veilig en niet-toxisch. Onder de vele opties zien de meeste effectieve gele, groene, rode en roze UV-kleuren eruit. omdat ze actief worden gemanifesteerd, zelfs met een zwakke UV-bron. Toepassen fluorescerende kleurstof een fluorescerende, kan metaal, hout, glas en keramiek, plafonds, wanden en andere interieur elementen, kunststof en PVC, bloemen en planten, textiel en zelfs menselijke huid. Geschikt is voor buitentoepassingen - toegepast op het ontwerp van de buitenkant en groenvoorzieningen.

Fluorescerende inkten zijn absoluut veilig voor mensen. Ze hebben zelfs een van de richtingen van de body art gesticht. De componenten worden bijna niet door de huid opgenomen. Maak voor nachtentertainment complete sets. Het enige ongemak is om de verf af te spoelen als de vakantie voorbij is.

Fluorescerende 3D-achtergronden of cybercovers

Met behulp van dergelijk lichtgevend behang kun je het interieur op magische wijze transformeren. Bij gewone belichting zijn ze bekledingen met tekeningen van verschillende onderwerpen - met afbeeldingen van de onderwaterwereld, de nachtelijke hemel, aardtypen, en wanneer de ultraviolette verlichting is ingeschakeld, worden ze omvangrijk en creëren ze een verbazingwekkend aanwezigheidseffect. De techniek van lijmen is eenvoudig en identiek aan het aanbrengen van vinylbehang.

Voor tekeningen met fluorescerende verven en achtergronden zijn speciale lichtbronnen nodig:

 • ultravioletlampen Black Light - in plaats van een transparante glazen lamp gebruiken ze een lamp van heel donker, bijna zwart glas;
 • ultraviolet light-emitting diodes - transparant en kleur;
 • neonlichten.

Trouwens, de straling van UV-bronnen is veilig, ze kunnen worden gebruikt in residentiële gebouwen zonder de minste schade aan de gezondheid.

LUMINESCENTE VERF MET UW HANDEN

Je kunt zelf een wonderverf maken - het is echter beter om het te doen aan degenen die zich de schoolchemie goed herinneren.

Om een ​​lichtgevende verf te maken, hebben we nodig:

 • fosforpoeder (verpakking 100 g is vrij goedkoop en wordt verkocht in gespecialiseerde winkels voor kunstenaars en decorateurs);
 • vernis, geschikt voor het type coating;
 • oplosmiddel voor vernis;
 • glazen of keramische gerechten.

Productie van luminescente verf: proces

 1. Vernis in de bereide gerechten.
 2. Fosfor toevoegen. De hoeveelheid ervan bepaalt de helderheid van de verf en de verzadiging van de gloed. De index varieert tussen 15 en 50%. De optimale hoeveelheid pigment is 30%.
 3. Voeg een beetje oplosmiddel toe aan de compositie om de fosfor beter te verdelen. De hoeveelheid ervan mag niet groter zijn dan 1% van de totale massa.
 4. Roer de verf tot een uniforme consistentie.

Als gevolg hiervan krijgt u een kant-en-klaar transparant glazuur, waarin u elke kleur kunt toevoegen.

Hieronder andere items over het onderwerp "Hoe maak je je eigen handen - een huisbewoner!"

Ik las over speciale verf, die overdag de energie van de zon verzamelt en 's avonds schijnt. Kan het betonnen tuinpaadjes schilderen? Wat zijn de operationele vereisten?

Dergelijke formuleringen zijn inderdaad bekend, bijvoorbeeld AcidColors OUTDOOR (EXTERIER) -acryl-latex verf op waterbasis die in het donker gloeit. Het is ontworpen voor buitenwerk en gloeit in het donkerblauwe groene licht. De compositie wordt gebruikt voor feestelijke decoraties, decoratie van muren, daken, hekken, banken en andere elementen van de tuin en de buitenkant van het huis. Geschikt voor toepassing op hout, glas, gips, beton, baksteen, metaal (staal, verzinking, non-ferrometaal). Bestand tegen neerslag en temperatuurschommelingen van -40 ° C tot 50 ° C. De verf wordt opgeladen van daglicht en schijnt in het donker zonder enige bijkomende impact. Laadt met licht 30-40 minuten, en de gloeitijd tot 7 uur (helder eerste 20 minuten, daarna gloeit de fade weg). Ik heb echter geen informatie over wat er met deze verf gebeurt als deze regelmatig in schoenen rondloopt, of het kan en hoeveel weerstand biedt aan dergelijke statische en dynamische belastingen. Ik kan u alleen adviseren om elke specifieke verf van verkopers of fabrikanten te raadplegen.

Om een ​​mat oppervlak te krijgen bij het verven met olieverf, voegt u de waszeep (1 stuk per 3 l) aan de verf toe. Na het opzetten van de zeep, giet water, warmte totdat het oplost, en roeren, toe te voegen aan de verf.

Zheka147> Blog> Hoe maak je een fosfor met je eigen handen

Luminophore is een speciale stof waarvan het vermogen om de opgenomen energie om te zetten in gewoon licht.

Met andere woorden, de fosfor is in staat om licht uit te stralen onder invloed van een ultraviolet, elektromagnetisch veld of ander type straling.

Luminoforen die worden gebruikt in neonbuizen branden dus onder invloed van ultraviolette stralen, evenals kwikdampuitstoot.

In vertaling uit het Grieks is de luminofoor "licht aan het dragen".

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten fosforen.

Door chemische eigenschappen kunnen ze in twee typen worden verdeeld.

Dit type fosfors heeft toepassing gevonden in luminescerende benen, CRT (elektrische straalbuizen), röntgenschermen enzovoort.

Bovendien is anorganische fosfor een indicator van straling.

De gloed van "anorganisch" is te wijten aan de aanwezigheid van een groot aantal kationen, die zich bevinden in een minimumvolume (tot 0,001%). In wezen zijn anorganische fosfors metaalkationen.

Gebruikt bij de productie van fluorescerende verven, luminescerende materialen en ga zo maar door.

Vaak worden ze gebruikt voor het uitvoeren van luminescentie-analyse in verschillende industrieën, bijvoorbeeld in de geneeskunde, biologie, scheikunde, criminologie, auto-industrie en zo verder.

We verdelen de fosforen op eigenschappen

Volgens hun kenmerken zijn luminoforen:

Het populairst is de fotoluminofoor - een soort fosfor, dat bepaalde eigenschappen heeft en lange tijd energie kan besparen.

Na de ophoping kan de fosfor lange tijd in de vorm van straling worden gegeven - ultraviolet, infrarood of degene die zichtbaar is voor het oog van een persoon.

Het is een fotoluminofoor van het fosfortype die met de hand gemaakt kan worden.

Luminophore wordt actief gebruikt op verschillende gebieden - in drukwerk en textiel, in decoraties en showtechnologie, om reddingsapparaten te maken, voor buitenreclame, voor de fabricage van overalls en ga zo maar door.

Een brede toepassing van de fosfor werd ook verkregen in aerography - de artistieke schildering van een auto.

De fosfor kan worden aangebracht op de carrosserie of doppen. Genoeg van een kleine laag, zodat in het donker de auto werd getransformeerd en een fel licht uitstraalde in de verwerkingsgebieden.

Bijna in alle genoemde gevallen wordt een fotoluminofoor gebruikt - de veiligste, gemakkelijk te gebruiken en mooie soort fosfor.

Standaard fosfor bestaat uit twee hoofdbestanddelen - boorzuur en concentraat van naalden.

Het is niet moeilijk om beide componenten te vinden. Bijvoorbeeld naaldconcentraat wordt in veel apotheken verkocht. Wees voorzichtig. Je hebt geen extract nodig, maar concentreer. Dit is erg belangrijk voor de bereiding van een fosfor.

Kookproces en veiligheidsmaatregelen

Overweeg nu hoe u de fosfor zelf moet bereiden. Ga verder in de onderstaande volgorde.

1. Giet (concentraat) de naalden concentreren in voorbereide gerechten.

2.Voeg een kleine hoeveelheid water toe. Het resultaat van dergelijke manipulaties is de bereiding van een oplossing van tartrazine.

Tartrazine zelf is een synthetische kleurstof met een gele kleur. Dit element behoort tot de categorie levensmiddelenadditieven (bekend als E 102 / verboden in een aantal Europese landen).

In de regel wordt tartrazine toegevoegd aan yoghurt, aardappelpuree, ijs, soepen en ander voedsel. Het minpunt van dergelijke kleurstoffen is een gevaar voor astmapatiënten. Overmatige blootstelling van E 102 aan het lichaam kan leiden tot jeuk, slechtziendheid, migraine, enzovoort.

3. Giet een beetje boorzuur in de lepel.

4. Maak het resulterende mengsel nat met tartrazine.

5. Meng de formulering tot een uniforme massa is verkregen.

6. Verwarm het mengsel tot het een dikke groenachtige tint wordt. Om het mengsel beter te verwarmen, moeten de bubbels bovenaan worden doorboord.

7. Koel daarna het mengsel af en giet er een kleine hoeveelheid tartrazine in. Daarna de compound weer opwarmen.

Uiteindelijk zou je een gele homogene substantie moeten krijgen.

8. Reageer op de resulterende samenstelling van de flits (felle lichtstralen zijn nodig voor "activering").

Dat is alles. Vervolgens kan de gerede fosfor worden gewreven tot een poeder, toegevoegd aan een vloeistof (gewoonlijk gewoon water).

Bovendien kan de fosfor worden gemaakt door rhodamine en boorzuur te mengen (in het laatste geval zal de kwaliteit van het product veel slechter zijn).

Wees voorzichtig tijdens het werk, draag handschoenen en bescherm, indien mogelijk, uw ogen met een bril.

Wat betreft de afgewerkte fosfor, wordt het beschouwd als absoluut veilig voor de gezondheid

Ja, het is interessant. En als dit poeder is toegestaan ​​met autolak en op alles is aangebracht, gloeit het dan?

Als hij echt heel goed licht verzamelt en het lang weggeeft, dan zou het super zijn. Het is noodzakelijk om naar Ali te kijken, zo'n poeder is al klaar om te verkopen. )))

Te koop in Ali, een fosfor van verschillende kleuren. Zoals ik begreep voor nagellak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 1 = 1