Kroonluchter in de slaapkamerfoto met spanplafonds

Spanplafonds in de slaapkamer: 60 moderne opties, foto in het interieur

Spanplafonds in de slaapkamer verkorten niet alleen de reparatietijd, maar helpen ook om de hoogte van de kamer visueel aan te passen, licht toe te voegen, een gezellige sfeer te creëren en zelfs een standaardkamer in een ongewone ruimte te veranderen, bijvoorbeeld door middel van fotoprinten.

Om juist spanplafonds in de slaapkamer te kiezen, moet u duidelijk begrijpen welk effect u wilt bereiken. Als u een kamer heeft met lage plafonds en een klein venster, kunt u deze lichter en hoger maken met behulp van glanzende witte plafonds.

Er kan te veel ruimte gezelliger en chambered worden gemaakt als u matzwarte stretchstoffen gebruikt. Multilevelplafonds bieden de mogelijkheid om ruimte te organiseren, interessante verlichtingsschema's te realiseren, onverwachte effecten te creëren. Laten we de mogelijke opties nader bekijken.

Varianten van een uitgerekt plafond in een slaapkamer

Door zijn ontwerp kunnen spanplafonds uit drie hoofdtypen bestaan:

 • broers en zussen,
 • twee niveaus,
 • multi-level (drie of meer niveaus).

Bij het installeren van een plafond "opgegeten" 9raquo; kostbare centimeters van de hoogte van de kamer. Als het plafond uit één niveau bestaat, is het verlies vijf tot zeven centimeter, het plafond in drie niveaus "selecteert 9 graden; twee keer zoveel. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het plannen van reparaties.

Spanplafonds op één niveau in de slaapkamer van elke grootte zien er stijlvol en modern uit. Voor kleine kamers en lage plafonds is dit misschien de beste oplossing. Modellen met één niveau zijn geschikt voor alle interieurstijlen en wijken gunstig af van andere budgettaire prijzen.

In het geval dat de ruimte vrij groot is, kunnen spanplafonds met twee niveaus in de slaapkamer visueel de functionele gebieden isoleren, bijvoorbeeld de leeshoek, het kantoor of de hoofdzone van de slaap. In dergelijke gevallen kan het canvas op verschillende hoogten verschillen in textuur en kleur.

Complexe multilevelstructuren, waaronder drie of meer vlakken, worden gebruikt in grote slaapkamers om te slapen, wanneer ze een zone voor slaap willen toewijzen, om het meer intiem te maken.

De textuur van spanplafonds in de slaapkamer

Het materiaal dat wordt gebruikt voor de vervaardiging van spanplafonds kan verschillen in de oppervlaktestructuur. Er zijn er drie:

Glans spanplafond in de slaapkamer wordt soms gelakt genoemd - het oppervlak heeft een zeer hoge reflectiecoëfficiënt, vergelijkbaar met een spiegel - tot 90%. Een brede kamer met lage plafonds wordt visueel twee keer zo hoog als u een glanzende plafonddoek gebruikt voor de decoratie. De verlichting neemt ook toe.

Prachtig uitzicht in de matte spanplafonds van de slaapkamer - een klassieke optie, geschikt voor alle interieurstijlen zonder uitzondering. Uiterlijk is zo'n plafond niet anders dan het gebruikelijke, kan het in elke kleur worden uitgevoerd.

De reflectieve coëfficiënt van matte oppervlakken is laag, maar ze verspreiden het licht goed en verdelen het gelijkmatig door de kamer. Een groot pluspunt, vooral voor klassieke interieurs - de afwezigheid van verblinding, verpletterende aandacht. Bovendien is dit de meest budgetvriendelijke optie die beschikbaar is.

Satijnen plafonds lijken op de gebruikelijke mat, maar hun oppervlak is zijdezacht. De textuur imiteert natuurlijke stof. De reflectiecoëfficiënt is hoger dan mat, maar niet verblindend en interfereert niet met het waarnemen van het interieur.

Het is mogelijk om twee texturen te combineren in rekplafonds met meerdere niveaus - het gedeelte direct boven de slaapzone kan van glanzend materiaal zijn en de rest van het plafond is van mat.

Kleur spanplafond in de slaapkamer

Wanneer u een kleur kiest, moet u zich aan drie basisregels houden:

 1. De kleur van het plafond moet in overeenstemming zijn met de rest van de interieurkleuren van de kamer;
 2. Kleur zou een positief effect op de psyche moeten hebben;
 3. De kleur moet worden gekozen rekening houdend met de voorkeuren van de eigenaren van de kamer.

De klassieke optie is wit. Het combineert perfect met andere kleuren, geeft een gevoel van zuiverheid, vergroot visueel de ruimte. In sommige gevallen kan wit echter worden gezien als te koud, ongemakkelijk, "official9raquo; kleur.

Blauwe, groene en roze tinten hebben een ontspannend effect en zijn daarom goed geschikt voor slaapkamers. Rode, oranje, gele tonen, vooral helder, wekken het zenuwstelsel op, dus meestal gebruiken ze niet in kamers die bedoeld zijn voor rust. Bruine tinten kunnen een deprimerend effect hebben op de psyche, evenals zwarte kleur.

Ontwerpers wordt geadviseerd om ook rekening te houden met het effect van kleur op de perceptie van de kamer als geheel.

 • In een lage slaapkamer moet het plafond licht zijn en de vloer - donker, het voegt 'hoogten toe'.
 • Te hoge plafonds kunnen het beste donker worden gedaan om het effect van een "well-room" -raquo te vermijden;
 • Als de ramen naar het noorden gericht zijn, hebben warme kleuren voor het plafond de voorkeur en vice versa.
 • Kleine kamers kunnen in één kleur worden bijgesneden, maar de schaduw moet variëren van de donkerdere kamer beneden tot de lichtere kamer aan de bovenkant.
 • Ook is het noodzakelijk om reliëfplinten voor ruimteverdeling te gebruiken.

Behalve monochrome kleuren, kunt u ook spanplafonds met fotoafdrukken in de slaapkamer gebruiken, waarmee u exclusieve interieurs kunt creëren en de meest onverwachte fantasieën kunt realiseren. De keuze van patronen toegepast op de stretchstof is vrijwel onbeperkt. Je moet echter wel nadenken over het feit dat ze zich na verloop van tijd kunnen vervelen, en dan moet je het plafond aanpassen, wat behoorlijk kostbaar is.

Slaapkamerontwerp met spanplafonds

Dit type plafond kan in bijna elke stijl worden gebruikt - het blijft alleen over om het juiste type stof te kiezen. Hieronder tonen we de correspondentie van soorten plafonds met verschillende stijlen.

 • Classic. Mat of satijn doeken van witte kleur, evenals ecru, aiouri, crème, melk, koude sneeuw tinten. U kunt zowel plafonds met één niveau als meerdere niveaus gebruiken, maar u geeft de voorkeur aan monochrome opties.
 • Modern. Matte doeken in heldere kleuren, geschikt voor het gamma aan andere elementen van het interieur. Gebruik eenvoudige geometrische vormen bij het maken van plafonds in verschillende niveaus.
 • Minimalisme. In de regel witte matte of glanzende plafonds. Mogelijk en in contrast met de muren - maar alleen als de grootte van de kamer dit toelaat.
 • Modern. Glanzende plafonds, geschilderd in verschillende kleuren, maar ook met foto's. Meerdere niveaus plafonds zijn toegestaan.
 • Loft. Frosted plafond met photoprints "metselwerk", "oude planken", of "concrete oppervlakte". Dergelijke plafonds zijn slechts op één niveau gemaakt.
 • Ethnics. Satijnen plafonds, afgestemd op de toon van het interieur, zullen etnische stijlen expressiever maken. Het is toegestaan ​​een overvloed aan niveaus evenals decoratieve elementen, indien vereist door stijl.

Verlichting in de slaapkamer met spanplafonds

Licht - een subtiel instrument waarmee u de sfeer van het interieur kunt veranderen, de voordelen ervan kunt laten zien en de tekortkomingen kunt verbergen. Onlangs is het klassieke lichtschema in beschouwing genomen, dat drie verlichtingslijnen omvat: de bovenkant, het vullende licht, de middenlijn - wandlampen en de "lagere 9-serie; verlichting, inclusief staande lampen en tafellampen. Daarnaast zijn er mogelijke toevoegingen zoals verlichtingsmeubilair, secties van muren en zelfs de vloer.

Licht zal helpen om de visuele dimensies van de kamer te veranderen, het groter te maken, hoger te stemmen, de verhoudingen uit te lijnen. Een aantal lampen aan de korte kant, visueel uit te breiden. Een te smalle muur zal breder lijken als je hem markeert met een felle achtergrondverlichting. Alle moderne instrumenten die de werking van lichtcircuits ondersteunen en het creëren van een verscheidenheid aan lichtscenario's kunnen ook worden gebruikt als de plafonds in de slaapkamer worden opgespannen.

Belangrijk: Vermijd gloeilampen - ze stoten te veel warmte uit en kunnen een negatief effect hebben op PVC-film. Het is beter om LED- of energiebesparende moderne lampen te kiezen.

Klassieke kroonluchters kunnen overal in het spanplafond worden geïnstalleerd, één voorwaarde - de installatielocatie moet van tevoren worden bepaald, tot de uiteindelijke installatie.

Spotlichten, spots - een uitstekende optie voor verankering in verlaagde plafonds, inclusief - spanning. Ingebouwde verlichtingsarmaturen in het spanplafond van de slaapkamer kunnen een kast of garderobe gebied toewijzen. Ze worden ook gebruikt om opvullicht te creëren, om individuele delen van de ruimte te markeren en om de opdeling in functionele gebieden te benadrukken.

Je kunt een spanplafond aanbrengen in de slaapkamerverlichting, waarvoor je een speciale doos rond de omtrek van de hele kamer monteert. De LED-strip die erin is ingebed, creëert het effect van "soaring9raquo; plafond, die visueel de hoogte van de kamer verhogen. De doos kan worden vervangen door een speciale polystyreen kroonlijst.

Lichtschema, speciaal ontworpen voor spanplafonds. Op het canvas zijn gaten gemaakt-toekomstige "stars9raquo; en lichtbronnen zijn geïnstalleerd op het plafond.

Foto van spanplafonds in het interieur van de slaapkamer

Foto 1. Over een groot, ovaal bed spanplafond is stretch gemaakt in de vorm van een bed en heeft dezelfde kleur als het textiel.

Foto 2. In deze slaapkamer was er geen centrale armatuur - in het verlaagde plafond rondom de omtrek van de kamer zijn heldere spots aangebracht, aangevuld met wandkandelaars en tafellampen.

Foto 3. Foto's afdrukken op het plafond met het beeld van een nachtelijke bewolkte hemel stelt u in staat om een ​​romantische sfeer te creëren.

Foto 4. Het donkere glanzende plafond lijkt hoger, naast het volume van de kamer en de diepte ervan.

Foto 5. Met het plafond met twee niveaus kunt u het slaapgedeelte accentueren en de hoogte van de kamer visueel vergroten.

Foto 6. De combinatie van glanzende en ondoorzichtige vlakken benadrukt het spel van volumes en geeft het interieur de nodige complexiteit en diepte.

Foto 7. De bloemen bloeien aan het plafond en geven een vleugje romantiek aan de kalme sfeer van de slaapkamer.

Foto 8. Een hanglamp in het midden van het glanzende oppervlak van het plafond voegt licht en glans toe.

Een foto 9. De kleur van het hoofdgedeelte van het spanplafond wordt ondersteund door de kleuren van meubels en slaapkamertextiel.

Foto 10. Twee niveaus plafond van witte kleur stelt u in staat om de hoogte van de kamer visueel te vergroten.

Heb je een typfout gevonden? Selecteer het fragment en verzend het door op Ctrl + Enter te drukken.

Kroonluchters voor spanplafonds (46 foto's): hoe u correct kiest

Correct afgestemd kroonluchter kan de schoonheid en verfijning benadrukken spanplafond. Op het even goed kijken en lichte composities, enkele kroonluchters en een combinatie spotlichten en kroonluchters. De specificiteit van het spanplafond legt echter een aantal belangrijke beperkingen op aan de installatie van kroonluchters. Hoe kies je een kroonluchter voor een spanplafond correct?

Kroonluchter van staalkleur ziet er effectief uit op het zwarte spanplafond

Voor een licht spanplafond kunt u een donkere contrastluchter kiezen

De kleur van de kroonluchter steekt gunstig af bij het gouden patroon op het spanplafond

Selectie van verlichting voor spanplafonds: algemene regels

In de kern is het spanplafond eenvoudigweg een doek of een film die uitgerekt (gefixeerd) is op een speciaal profiel. Deze film is zeer gevoelig voor warmte, bij een temperatuur boven 60 ° C wordt hij elastisch, begint hij te vervormen en uit te rekken. Daarom is de selectie van een kroonluchter voor een spanplafond allereerst de keuze voor een model met de veiligste opstelling van gloeilampen. Daarnaast moeten verschillende andere factoren worden overwogen:

 • om een ​​aantal typen te verbinden (LED-licht, halogeen) lampen, is de installatie van een stroomomvormer vereist, die veel warmte genereert in de werkende staat. Daarom worden converters niet aanbevolen om te installeren in de opening tussen het hoofdplafond en de spanning, waar ventilatie is vrijwel afwezig en door oververhitting (niet-naleving van het thermische regime) zullen ze snel afbreken. Het is beter om ze te installeren in geventileerde niches met vrije toegang en over het canvas leg je gewoon de draden

Probeer een kroonluchter te kiezen zodat de lampen zo ver mogelijk van het spanplafond liggen

 • richting van de lichtstroom - om de zwarte cirkels te vermijden die worden gegenereerd door oververhitting op het oppervlak van het spanplafond, is het beter om modellen te kiezen waarvan de hoorns (lampen) naar beneden zijn gericht. Een alternatieve optie - het glanzende plafond "verdubbelt", vanwege de overreflectie, het aantal lampen. Daarom kunt u in plaats van 6 naar beneden gerichte lampen 3 instellen, naar boven gericht. Maar tijdens het gebruik van gloeilampen met een beetje warmte

De beste optie voor een spanplafond is een kroonluchter waarvan het plafonds naar beneden is gericht

 • voor kroonluchters van een plaattype is een belangrijke factor de afwezigheid van een metalen basis. Tijdens het werken wordt de metalen behuizing intensief verwarmd, wat gevaarlijk is voor het spanplafond

Lampen die het trekplafond raken, moeten noodzakelijkerwijs van niet-verwarmingsmateriaal zijn

 • de voorkeur gaat uit naar de lamp, die veel spaarlampen heeft, dan een kroonluchter met verschillende krachtige lampen

Kroonluchter, die veel spaarlampen heeft, is ook ideaal voor spanplafonds

 • het is optimaal dat de bollen zich in een gesloten plafonds bevinden

Als je een spanplafond hebt in je kamer - geef de voorkeur aan een kroonluchter met gesloten tinten

 • glanzend spanplafond heeft uitstekende spiegeleigenschappen, dus in het vlak reflecteert het hele interieur van de kroonluchter, dus je zou modellen moeten kiezen met verborgen, onzichtbare interne bedrading

De kroonluchter van de originele vorm in combinatie met een reflecterend spanplafond geeft een verbluffend visueel effect

Lampen en kroonluchters in het spanplafond: we selecteren lampen

Voor kroonluchters die in een spanplafond zijn geïnstalleerd, kunnen in principe lampen van alle bestaande typen worden geïnstalleerd, zij het met bepaalde beperkingen:

 • gloeilampen - de meest ongelukkige keuze voor een spanplafond. Zeer kleine (niet meer dan 3%) efficiëntie bij zeer hoge warmtedissipatie, daarom is het vermogen beperkt - tot 60 W. En zelfs met zo'n laag vermogen, moet de lamp op minstens 25 cm van het plafond worden geplaatst. In de voorwaarden modern standaard appartement deze optie is in de praktijk moeilijk te implementeren
 • halogeenlampen - een andere controversiële optie. Met iets meer efficiëntie dan gloeilampen, worden "halogenen" meer verwarmd. Maar ze hebben een onbetwistbaar voordeel - het licht dat ze genereren door hun spectrale samenstelling ligt heel dicht bij de natuurlijke zon
 • spaarlampen - zijn praktisch niet verwarmd, zodat ze dicht genoeg bij het plafond kunnen worden geplaatst, plus - een vrij hoog rendement. Echter, deze lamp vereist een bijzonder voorzichtige benadering - binnen het zijn dampen van kwik, als een dergelijke lamp is gebroken, zal een speciale ontgassingsbehandeling nodig zijn in de kamer. Bovendien zijn dergelijke lampen gecontra-indiceerd om te worden geïnstalleerd in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid
 • met verlaagde plafonds beste gecombineerde led-verlichting. Hun belangrijkste voordelen zijn hoge efficiëntie met minimale warmteontwikkeling, een geweldige hulpbron, compacte afmetingen

Op het spanplafond kunt u zowel een kroonluchter als spotlichten gebruiken

Kies een kroonluchter voor een spanplafond, op basis van een alledaagse oplossing in huisstijl

Kroonluchters voor spanplafonds kunnen verschillende vormen en grootten hebben

Installatie van kroonluchter op het systeemplafond

Armatuur voor het installeren van de kroonluchter moet op het hoofdplafond worden gemonteerd voordat de spanning wordt geïnstalleerd. Het type bevestigingsmiddel wordt bepaald door het model van de kroonluchter en de manier waarop het wordt bevestigd. Er zijn drie manieren om de kroonluchter op het verlaagd plafond te plaatsen:

 • op de plafondhaak
 • op de kruisvormige plaat
 • naar de montageplaat

Luxe kroonluchter benadrukt de elegante elegantie van spanplafond

Het glanzende spanplafond reflecteert het licht van de kroonluchter en verbetert de verlichting in de kamer

De eenvoudigste en tegelijkertijd - een betrouwbare manier om de kroonluchter te bevestigen, des te meer dat in moderne appartementenbouwers al gezorgd hebben voor de installatie van de haak en in het kanaal van de plaat naar de plaats van installatie brachten ze elektriciteit. Anders is het gebruik van een speciaal anker of deuvel aan het hoofdplafond (in de overlapping van beton) een haak bevestigd. Het is belangrijk om de hoogte correct te bepalen - deze mag niet spelen voor de onderkant van het toekomstige plafond, dus om hem te bedienen, moet u het niveau van de verwachte plafondlijn halen.

Regeling van installatie van een kroonluchter op een spanningsplafond met behulp van een haak

Nadat het plafond aan het plafond is bevestigd, wordt een plaats gevonden waar de haak is bevestigd en eronder is een speciale plastic kleefstof bevestigd aan een speciale kleeflaag en is een kunststof hittebestendige ring bevestigd. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen - de ring moet volledig worden gesloten met een decoratieve kroonluchter. Wacht tot het uiteindelijke drogen van de lijm, snijd het doek langs de binnenrand van de ring. Door het resulterende gat, verwijder de bedrading, bevestig de kroonluchter aan de haak, gebruik de terminals om de bedrading opnieuw aan te sluiten en controleer of de operabiliteit werkt.

Tip! Voordat u de kroonluchter installeert om de lichten en gloeilampen te verwijderen - het verlicht zijn gewicht, bovendien zal de toegang tot de bedrading eenvoudiger zijn, kunt u werken zonder angst voor schade glas.

Kies de optie om de kroonluchter te monteren op basis van de afstand tussen de spanning en het hoofdplafond

De bevestigingselementen en de haak zelf worden verborgen door een spanplafond

Je moet goed nadenken over waar de kroonluchter wordt geplaatst - na het installeren van het spanningsplafond zal het veranderen van de locatie problematisch zijn

Het wordt meestal geleverd met een verlichtingsarmatuur, het heeft speciale bevestigingspennen of optioneel zijgaten met schroefdraad en schroefklemmen. Monteer op de montageplaat een lichte kroonluchter van kleine afmetingen:

 • Om de kroonluchter op een spanplafond te monteren met behulp van een montageplaat, wordt eerst een basis (een hypotheek) op het hoofdplafond bevestigd - een houten blok. In dit geval moet het bodemvlak van de staaf exact gelijk zijn met het vlak van het opgehangen spanningsplafond, het toegestane hoogteverschil - niet meer dan 1 mm. De staaf met behulp van schroeven (deuvels) stevig op het plafond bevestigd, boort gaten waardoor de elektrische bedrading
 • wanneer het plafond wordt uitgerekt, wordt de positie van de balk bepaald door aanraking en markeert de viltpen de plaats voor de elektrische bedrading

Het schema van installatie van een kroonluchter op een spanningsplafond met behulp van een montagestaaf

 • een hittebestendige plastic ring is op de film gelijmd, en plastic stukken zijn toegevoegd aan de schroefbevestigingspunten zodat wanneer de schroeven worden ingeschroefd, de folie niet barst of scheurt
 • Knip de film af en verwijder de bedradingsdraden
 • Voor de installatie wordt de staaf zorgvuldig geschuurd - er mogen geen bramen of scherpe delen op zitten
 • De stang wordt met schroeven op plaatsen bevestigd die extra zijn versterkt met gelijmde stukken plastic - strikt binnen de grenzen van de thermoring
 • om verbindingsdraden opnieuw aan te sluiten, om de werkcapaciteit te controleren
 • bevestig de basis van de kroonluchter op de montageplaat - hiervoor worden de noppen uitgelijnd met de gaten in de basis en geschroefd met decoratieve klemmen (moeren) in de kroonluchter

Om een ​​kroonluchter voor een spanplafond te kiezen, moet je zorgvuldiger benaderen dan voor een conventionele

Kroonluchter op een spanplafond bevestigd met een montagestang

Montage van de dwarsplaat

Door een kruisvormige balk te monteren, kunt u een middelgrote kroonluchter installeren met een vrij grote ruimtelijke afmeting. Tegelijkertijd wijkt het installatieproces niet significant af van het hierboven beschreven - voor een assemblagesjaal, maar in plaats van een bar wordt een breed paneel (een stuk triplex) bevestigd op de maat van een kruisvormige staaf. In dit geval kunnen kunststof hittebestendige ringen zowel afzonderlijk als voor elke montageplaats worden gelijmd en kunt u één grote standaard kiezen. Het is belangrijk dat wanneer de staaf tegen het plafond ligt, vanwege de significante lineaire afmetingen van de bevestigingsmiddelen, er geen vervormingen en inkepingen zijn.

De keuze van het type bevestiging hangt af van het gewicht en de geometrie van de kroonluchter

Licht van een asymmetrische kroonluchter op een spanplafond zal een ongewoon lichteffect geven

Als het spanplafond hoge reflecterende vermogens heeft - voor een kamer is het genoeg voor één kroonluchter

Kroonluchters voor spanplafond

Lichtontwerp speelt een belangrijke rol bij het ontwerp van de ruimte. Goed ontworpen en goed georganiseerde verlichting kan de voordelen van de ruimte benadrukken en het is winstgevend om succesvolle functies van het interieur te presenteren.

Als het appartement gepland is om spanplafonds te repareren en te regelen, moet het proces van het kiezen van verlichtingsapparatuur verstandig worden benaderd. Armaturen en kroonluchters voor een spanplafond moeten in harmonie zijn met het hele interieur van de kamer en schaduw de schoonheid van de brancard.

Kroonluchter voor spanplafond moet in harmonie zijn met het interieur

Verlichting kan worden gebruikt als een traditionele enkele lamp - een kroonluchter - en een hele groep punten, of een combinatie hiervan. Als u het juiste plafondontwerp kiest, hoeft u niet veel elementen te installeren die de ruimte kunnen overbelasten. Voor een gelijkmatig satijnen plafond kan de ideale kroonluchter een kristallen kroonluchter zijn of een lamp in de vorm van een boeket metalen details, aangevuld met strass en dioden.

Groep van schijnwerpers voor satijn spanplafond

Wat is belangrijk om te overwegen bij het kiezen van een plafondkandelaar met spanplafond

De bijzonderheid van het materiaal dat wordt gebruikt om een ​​spanplafond te creëren, is de hoge gevoeligheid voor warmte. Wanneer de lamp te dicht bij het oppervlak wordt geïnstalleerd, kan de coating van kleur veranderen (er verschijnt een zwarte of gele vlek op) of vervormen.

Om dergelijke problemen te voorkomen, is het noodzakelijk om verlichtingsapparaten te selecteren, rekening houdend met de volgende regels:

 • De lamp moet op een afstand van de baan worden geplaatst, zodat de lamp niet wordt blootgesteld aan hitte. Kroonluchters, die onder 60 ° C worden verwarmd, dekken de schade niet.

Kroonluchter mag het verlaagde plafond niet verwarmen

 • Voedingen die worden gebruikt om LED- en halogeenlampen op het netwerk aan te sluiten, mogen niet in de ruimte tussen het betonnen plafond en de rekafdekking worden geplaatst. De apparaten die daar achterblijven mislukken snel, omdat ze constant oververhit raken door onvoldoende ventilatie. De optimale plaats voor het plaatsen van de BP is de ventilatie nis. De draden kunnen worden gelegd in de technische opening tussen het plafond en beton.
 • Installatie van kroonluchters en armaturen op een spanplafond kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Het is noodzakelijk om verlichtingsapparaten te selecteren vóór de installatie van het blad, zodat werknemers het materiaal op de juiste plaats kunnen snijden en de basis kunnen voorbereiden voor het bevestigen van het armatuur.

Installatie van spots voor spanplafonds

 • Glanzende spanplafonds kunnen tot 80% van het licht reflecteren, daarom wordt het aanbevolen lampen met tinten en strooilicht te kiezen. Stralen van kroonluchters met open lampen, reflecterend, kunnen ongemak veroorzaken.

Voor glanzende spanplafonds, kroonluchters met diffuus licht

"Kroonluchters voor spanplafond kunnen horizontaal en verticaal zijn"

Kies een lamp in de slaapkamer, een kinderkamer of een woonkamer die u nodig hebt, met de nadruk op de grootte en het ontwerp van de kamer. Voor een kleine kamer zal er voldoende zijn, in het midden van het plafond, een kroonluchter, voor een ruime één heb je misschien een paar lampen nodig die zich op gelijke afstand van de muren bevinden.

De grootte van de kroonluchter voor een spanplafond hangt af van de grootte van de kamer

Kroonluchters voor spanplafonds kunnen horizontaal en verticaal zijn. Voor kamers met een laag plafond (wanden tot 3 m hoog) zijn horizontale degenen het best geschikt, en verticale lampen zullen er goed uitzien op hoge plafonds.

Horizontale kroonluchter voor spanplafond geschikt voor niet-grote ruimtes

Ook is er een derde soort lampen - kroonluchters op de staaf. Dit type heeft een goed doordacht ontwerp en combineert de voordelen van de eerste twee. De hoogte van dergelijke apparaten kan worden aangepast, en hierdoor kunnen ze worden gebruikt voor installatie op een spanplafond, zelfs met gloeilampen. Dezelfde eigenschap maakt het mogelijk om dergelijke armaturen te gebruiken in een ruimte met elk plafondniveau. Verander de hoogte van de opstelling van de kroonluchter is heel eenvoudig, deze taak zal het hoofd bieden aan een. Er zijn geen speciale vaardigheden of hulpmiddelen voor aanpassing vereist.

Kroonluchter aan de bar is in lengte verstelbaar

De kosten van de kroonluchter voor een spanplafond bestaan ​​uit het materiaal dat wordt gebruikt om de lamp te maken, de grootte, de vorm, het ontwerp en het ontwerp. Een goede keuze is een klassieke kroonluchter met hoorns of tinten. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de hoorns niet naar boven worden gedraaid, naar het plafond, maar ze bevinden zich horizontaal of worden neergelaten - zodat ze de coating niet verwarmen. Lampen in traditionele vorm kunnen worden versierd met verschillende elementen: gekleurd glas, kralen, lampenkap en andere.

Traditionele kristallen kroonluchter voor spanplafond

Vooral populair onder de eigenaren van spanplafonds zijn kroonluchters gemaakt van kristal. Transparante elementen gelijkmatig verspreiden en licht door de kamer verspreiden. Aangezien de lampen die tegenwoordig van dit type worden geproduceerd, produceren, rekening houdend met alle vereisten op het gebied van verlichtingskamers met elastische stoffen, kunnen ze veilig worden gebruikt.

De uiteindelijke beslissing over welk lampje wordt gekocht, wordt genomen door de eigenaar van de kamer. Het antwoord is in beide gevallen individueel en hangt af van de voorkeuren en het verwachte resultaat. Kroonluchters van klassieke vorm zien er succesvol uit tegen de achtergrond van matte schilderijen, terwijl ze op glanzende exemplaren er slecht uitzien. Horizontale lampen met een hoornensoort zijn bijna universeel: ze passen goed in het pand en met matte en glanzende plafonds. Een goede oplossing is een kristallen kroonluchter in de woonkamer en een vlakke vierkante vorm in de slaapkamer.

Kroonluchter vierkante vorm voor spanplafond

Kroonluchters met hoorns, hangers of plafonds-platen - wat te kiezen

Al deze soorten lampen worden gebruikt door kopers, en elk van hen heeft zijn eigen onderscheidende kenmerken en voordelen.

De meest populaire kroonluchters voor een spanplafond met verschillende hoorns. De enige beperking voor kamers met spandoeken is de richting van de hoorns: ze mogen niet naar boven worden gericht. Met name voorzichtig is het noodzakelijk om deze regel in acht te nemen, als het de bedoeling is om halogeenlampen of gloeilampen in de armaturen te gebruiken - ze kunnen de coating bederven.

Johannesbroodkroonluchter op spanplafond

Het is ook belangrijk om te begrijpen dat het naar boven gerichte licht zal reflecteren op het plafond, cirkels creëert - een soortgelijk effect zal niet iedereen aanspreken. Maar als de hoorns naar beneden of naar de zijkant worden geïnstalleerd, zullen geen onaangename lichteffecten optreden, geen problemen door oververhitting van het blad.

Johannesbroodkroonluchter met benedenlicht

Kroonluchters voor spanplafond, in de vorm van platen, laconiek en eenvoudig, dus kies eenvoudig het juiste model voor elke kamer. Bij het installeren van dergelijke lampen is het echter noodzakelijk om boven elke lamp in het apparaat een speciale reflector te plaatsen. Vind ze is vrij moeilijk, en daarom "platen" worden zelden gebruikt, samen met spanplafonds.

Kroonluchters met schaduwen - platen

Als u een model wilt kopen waarin het plafond zich onder aan de lampen bevindt, moet u de voorkeur geven aan lange ophangingen - alleen in dit geval wordt de plafondstof op de aanbevolen afstand van de licht- en warmtebron geplaatst.

Welke rol speelt de textuur van een spanplafond in verlichting?

Stretchstoffen kunnen een verschillende textuur hebben en de oppervlaktekenmerken beïnvloeden de kwaliteit van de verlichting van de kamer aanzienlijk.

Glanzende doeken reflecteren bijvoorbeeld 80% van het licht. Als het plafond met dit type coating wordt geïnstalleerd, koop dan geen lampen, waarvan het licht naar boven is gericht - de verlichting zal te sterk zijn, snijdende ogen.

Voor eigenaren van dit plafond is de beste oplossing een kroonluchter met gesloten plafonds of lampen met naar beneden of naar de zijkant wijzende hoorns.

Kroonluchters voor glanzende spanplafonds

Mat laat meer ruimte voor keuze - door hun textuur verdwijnt het licht dat naar het plafond wordt geleid zacht en gelijkmatig door de kamer. En de verlichting zelf is kalm en soepel. Er is echter een klein nadeel bij dergelijke doeken: het zal niet werken om het licht in een bepaalde zone scherp te stellen.

Voor een mat plafond, bijna elke kroonluchter

Wat is de maat van de kroonluchter

Bij het zoeken naar een nieuwe lamp moet u niet alleen letten op het ontwerp, maar ook op de maat. De afmetingen van het apparaat moeten overeenkomen met het oppervlak van de kamer. Een kleine kroonluchter zal eenvoudigweg verloren gaan in een ruime kamer, en een te grote kamer zal buitensporige aandacht trekken, "mensen" verpletteren die erin zitten.

Een vakkundig geselecteerde lamp past harmonieus in de situatie, creëert hoogwaardige verlichting en trekt geen onnodige aandacht.

De grootte van de kroonluchter moet overeenkomen met de grootte van de kamer

Een paar aanbevelingen die u zullen helpen bij het kiezen van de mooie en veilige kroonluchters voor het spanplafond:

 • De hoogte van de verlichtingsinrichting (van het bevestigingspunt tot het laagste punt) mag niet groter zijn dan een kwart van de hoogte van de ruimte waarin het is gepland om te worden geïnstalleerd. Houd rekening met de hoogte van de muren en de afstand van de vloer tot het niveau van de brancard. Als deze afstand bijvoorbeeld 260 cm is, is de waarde gedeeld door 4 65 cm, dit is de maximaal mogelijke hoogte van het armatuur.

De hoogte van de kroonluchter mag niet meer dan 1/4 van de plafondhoogte bedragen

 • De diameter van de verlichtingsarmatuur moet ook overeenkomen met de kamerparameters. Om de optimale grootte te berekenen, kunt u deze formule gebruiken: de diameter van het hele product (lichaam, plafond of hoorn) mag niet meer dan een derde van de afstand tussen de twee dichtstbijzijnde wanden bedragen. Voorbeeld: als in een rechthoekige kamer de afstand tussen de muren 4,5 en 6 m is, dan is de afstand tussen de twee dichtstbijzijnde 450 cm. Door deze waarde te delen door 3 wordt 150 cm verkregen - grotere lampen in de kamer worden niet aanbevolen. Bereken in een vierkante kamer de waarde tussen twee tegenover elkaar liggende wanden.

De diameter van het plafond mag niet meer dan 1/3 van de breedte van het plafond bedragen

Wat voor soort steun moet kroonluchters hebben voor spanplafonds

Het armatuur voor de kroonluchter moet op een betonnen basis worden geïnstalleerd voordat het systeemplafond wordt gemonteerd. De keuze van de bevestiging hangt af van het type kroonluchter.

Installatie van de kroonluchter voor spanplafond kan op 3 manieren worden gemaakt:

 • op de montageplaat;
 • op de plafondhaak;
 • op de kruisvormige plaat.

De eenvoudigste en meest betrouwbare manier om een ​​armatuur te installeren. Als de kamer tijdens de bouw van de huisarbeiders hem in de steek laat, zullen problemen met de installatie van de lamp niet optreden. En als het gebouw nieuw is en er geen haak in het plafond zit, moet u het zelf rijden.

Voor dit doel heb je een haak, plug of anker nodig. Bepaal eerst de gewenste hoogte van de haak (deze mag niet langer zijn dan de afstand tussen de betonnen basis en de spanbaan). Daarna rijdt u een haak in het plafond.

Regeling van het bevestigen van een kroonluchter voor een spanningsplafond op een haak

De installatie van de kroonluchter gebeurt al nadat het spanplafond is getrokken. De haak wordt gevonden door voorzichtig het spanningsweb af te tasten op de plaats van de bedoelde plaatsing. Na het bepalen van de exacte locatie, bevestigt u met behulp van een lijm op de plek van het doek rond de haak een plastic ring. Nadat de lijm droog is, wordt de canule in de ring zorgvuldig gesneden. Door deze inkeping haal je de kabel eruit, sluit je de lamp aan en hang je hem aan de haak.

Installatie van ankerhaak

Om de kroonluchter op te hangen was handiger, je moet alle lampen eraf schroeven en het plafonds verwijderen - het product zal veel minder wegen en het zal gemakkelijker zijn om het werk uit te voeren.

Als de kroonluchter op een balk is gemonteerd, wordt deze geleverd met een armatuur. Op de bar moeten er speciale pinnen zijn waarmee deze vasthoudt, of gaten met draad en klemmen. Op de balk installeert u in de regel kleine kroonluchters.

Installatie van een kroonluchter voor een spanningsplafond op een lat

 • Op de betonnen fundering van het plafond is de basis gefixeerd (meestal wordt hiervoor een houten blok gebruikt). Zorg er bij het installeren voor dat de onderkant van de balk op dezelfde lijn ligt als het spanplafond, het maximale verschil is 1 mm. Gebruik een schroevendraaier om de staaf te repareren. Maak in een houten basis een gat waardoor de kabel wordt getrokken.
 • Hierna wordt er gewerkt aan het installeren van een spanplafond.
 • Wanneer alles gereed is, tast dan door de canvas bar, markeer zorgvuldig de plaats voor de kabeluitgang.
 • Op het gedeelte van het canvas onder de bar stok hittebestendige ring. Plaats in het gebied waar de installatie van de strip is gepland kleine stukjes plastic die de stof tegen breuken beschermen.
 • Doek netjes gesneden, trek aan de kabel.
 • De staaf wordt vóór installatie schoongemaakt, zodat er geen bramen zijn.
 • De stang is bevestigd aan de stang met zelftappende schroeven. Het is belangrijk om het alleen te bevestigen waar de stukjes plastic zijn geplakt.
 • Draden leiden naar de lamp, controleren de prestaties.
 • De basis van de verlichtingsarmatuur is op de montageplaat geïnstalleerd.

Regeling die kroonluchter vastmaakt aan de bar

De dwarsbalk installeren

Deze manier van monteren is geschikt voor installatie niet te zwaar, maar met grote afmetingen van armaturen.

Het installatieproces verschilt niet van het proces dat wordt uitgevoerd bij het installeren van de montageplaat, maar ze gebruiken geen staaf, maar een breed bord of een stuk triplex dat samenvalt met de kruisvormige staaf.

Bevestiging van de kroonluchter aan een kruisvormige staaf

Plastic ringen aan het plafond kunnen op verschillende manieren worden gelijmd: gebruik één grote ring of meerdere conventionele op de plaats van elke bevestiging.

Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de balk zich dicht bij het plafondoppervlak bevindt en dat er geen inkepingen en vervormingen zijn.

Wat moet een lamp zijn voor een kroonluchter aan een spanplafond

De moderne markt biedt veel lichtbronnen, en in het keuzeproces kan men een doodlopende weg inslaan. Welke lampen zijn beter: halogeen, verwarming, LED? Kunnen ze allemaal worden gebruikt om een ​​kamer met een spanplafond te verlichten?

Als een kroonluchter met omgedraaide hoorns als verlichtingsarmatuur wordt gekozen, is het belangrijk om de aanbevolen afstand van de lichtbron tot het spanplafond zeer duidelijk te handhaven.

Voor elk type lamp is deze afstand anders:

 • Gloeilamp. De meest eenvoudige en goedkope, ze zijn als de verwarmde lucht, en derhalve het oppervlak van een spanplafond kunnen beschadigen. Gebruik ze in kroonluchters - niet de meest succesvolle beslissing. Echter, als er geen andere keus, moet u juiste plaatsing van de lamp: de afstand tussen het web en in een verticale positie lamp moet minstens 40 cm, horizontaal en naar beneden gerichte pijpen - 25 cm Gebruik niet te krachtig lampen - tot een maximum van 60 watt .. Als de kroonluchter voor een spanplafond reflectoren heeft die het plafondoppervlak beschermen, kan de afstand kleiner zijn.

Kroonluchters met gloeilampen op een afstand van 30 cm van het plafond

 • Energie-efficiënt. Ze worden niet warm tijdens gebruik en kunnen daarom veilig worden geïnstalleerd op kroonluchters dicht bij het oppervlak van de spanbaan. Je moet alleen voorzichtig zijn als een dergelijke lamp is gebroken - binnenin zijn er kwikdampen.

Kroonluchter met energiebesparende lampen warmt niet op tijdens gebruik

 • LED-licht. Dit is een ideale optie voor de eigenaren van spanplafonds. Met een voldoende hoge kwaliteit van verlichting zijn dergelijke lampen bijna niet verwarmd. Ze hebben een lange levensduur en hun grootste voordeel: de lichtstroom is gericht en wordt alleen in één halfrond uitgestraald. Het meest geschikt zijn laagspannings-LED-lampen, maar om ze te gebruiken, moet u de voeding installeren. Het mag zich niet in de ruimte tussen de betonnen basis en PVC-folie bevinden: er is geen luchtcirculatie en het apparaat kan oververhit raken.

LED-kroonluchter is ideaal voor spanplafonds

 • Halogeen. Voor lampen die in verticale positie met een vermogen van 35-40 W zijn geïnstalleerd, moet de afstand tot het spanningsweb niet minder zijn dan 30 cm, voor 20 W - 20 cm, 10 W - minimaal 10 cm.

naar de inhoudsopgave ↑

Om ervoor te zorgen dat de verlichting van hoge kwaliteit is, is het noodzakelijk om de locatie van de lamp correct te bepalen. Traditioneel en vrij een goede optie - het midden van de kamer. Voor kamers met een rechthoekige vorm of een groot oppervlak is deze optie echter niet altijd succesvol - om uniforme en voldoende verlichting over de hele omtrek te bereiken met behulp van een kroonluchter alleen is het moeilijk.

Zonering van de kamer met verlichting

In dit geval is een goede oplossing om twee of meer verlichtingsapparaten op gelijke afstand van elkaar te installeren.

Voor ruimten met een onregelmatige of complexe vorm, is de installatie van kroonluchters dichter bij een van de zones. Bijvoorbeeld een eet-, werk- of rustruimte. Dit moment moet worden voorzien nog voordat het systeemplafond is geïnstalleerd. Het is ook belangrijk om vooraf te bepalen of de PVC-film heeft printen - je nodig hebt om een ​​plaats op het web te identificeren voor de vaststelling van de lamp, om te voorkomen dat het patroon op het plafond te verstoren.

De kleurkeuze hangt bijna volledig af van de voorkeuren van de eigenaar van de ruimte, maar er zijn verschillende regels waarmee u ook rekening moet houden bij het selecteren.

Als een witte lamp vrijwel in elke kamer er expressief uitziet, kan een gekleurde kroonluchter, die verkeerd is geselecteerd, de harmonie van de situatie verstoren. Daarom is het belangrijk om verlichtingsapparatuur te gebruiken waarvan de kleur "echoot" met het omliggende interieur.

Wanneer u op zoek bent naar een kroonluchter voor een spanplafond, kunt u zich concentreren op de volgende observaties van ontwerpers:

 • Het lichaam en de plafonds van witte tinten brengen gemak in de kamer, het licht dat van hen afkomstig is voegt plechtigheid en elegantie toe aan het interieur.

Witte kroonluchter voor spanplafond

 • Gevoelige zandige, beige kleuren en schaduw van shampagne geven een geelachtig licht - warm, gezellig en ontspannend.

Beige kroonluchter in een klassiek interieur

 • Rode kleur trekt de aandacht, omdat het niet wordt aanbevolen om het in slaapkamers en woonkamers te gebruiken. Het is meer geschikt voor ruimtes waarin de persoon energie en activiteit nodig heeft.

Ontwerper rode kroonluchter in het interieur van de keuken

 • Groen plafonds is goed voor werkruimtes: kantoor, kantoor, vergaderzalen. De positieve invloed van deze kleur op de bedrijvigheid werd geschat aan het begin van de vorige eeuw - lampen met groen geschilderde tinten bevonden zich voornamelijk in banken, kantoren en agentschappen.

Groene kroonluchter voor spanplafond

 • Brown. Door het oproepen van associaties met natuurlijk hout, wordt deze kleur als gezellig beschouwd. Bruine lampen zien er harmonieus uit in interieurs gemaakt in de stijl van land, provence, Afrikaans, Japans of rustiek.

Kroonluchters met bruine tinten

 • Black. Kroonluchter van zwarte kleur is alleen geschikt voor het originele interieur, tegen de achtergrond van de gebruikelijke situatie zal het er vreemd uitzien.

Zwarte kroonluchter in een modern interieur

Hoe een kroonluchter te kiezen, met aandacht voor de stijl van de kamer

"Fabrikanten houden rekening met de behoeften van ontwerpers in verschillende verlichtingsarmaturen, waaronder originele, en bieden een keuze aan opties voor armaturen en kroonluchters voor spanplafonds"

Er zijn tientallen stijlen die kunnen worden gebruikt om een ​​kamer te decoreren, en de meeste worden actief gebruikt bij de inrichting van moderne interieurs. Fabrikanten houden rekening met de behoeften van ontwerpers in verschillende verlichtingsarmaturen, waaronder originele, en bieden een keuze aan opties voor armaturen en kroonluchters voor spanplafonds. Vrijwel iedereen kan de juiste vinden, echter, zodat de keuze echt succesvol was, is het noodzakelijk om de verscheidenheid aan afbeeldingen, gezichten, vormen en lijnen te begrijpen.

Klassiek, barok, romaans, rococo, rijk en Victoriaans - al deze stijlen worden als traditioneel beschouwd. Ze zijn verenigd door het feit dat ze bijna allemaal zijn gevormd in paleizen, adellijke huizen of kastelen.

Om kroonluchters op te halen voor een spanplafond, dat past in het interieur, gemaakt in een van de traditionele stijlen, moet u weten welke functies kenmerkend voor hen zijn. Dit zijn:

 • complexe vormen;
 • dure materialen;
 • prachtige lijnen;
 • overvloedige inrichting;
 • vergulding en glanzende oppervlakken.

Kroonluchter voor spanplafonds in klassieke stijl

Als het gekozen model van de armatuur voor een spanplafond moeiteloos in een paleis of een kasteel wordt geïnstalleerd, dan is het heel geschikt.

Uitstekende pasvorm in het interieur van het pand in de klassieke stijl kroonluchters van elegante vormen met lampen in de vorm van kaarsen. Ze zullen geschikt zijn om ook te kijken tussen de meubels in de stijlen van de Provence of het rijk.

Klassieke kroonluchters voor spanplafond toveren associaties op met sieraden: ze zijn vaak versierd met kristallen kralen, zijden tinten en andere luxe decoratieve elementen.

Klassieke kroonluchter met tinten

Een kroonluchter met hangers van gesneden of gekleurd glas trekt de bewonderende blikken van de gasten aan. Het ziet er harmonieus uit tegen de achtergrond van het glanzende plafond.

Kroonluchters voor interieur in landelijke stijl

Kroonluchters, gemaakt in een rustieke stijl, zijn ontworpen om een ​​gevoelvolle, gezellige sfeer te creëren. Voor hun productie worden meestal alleen natuurlijke materialen gebruikt.

Kroonluchters in de stijl van het land voor een spanplafond zijn gemaakt met geweven of stoffen lampenkappen, houten of gebeeldhouwde tinten. Het meest effectief lijken ze allemaal in combinatie met een matte spanningsdoek.

Kroonluchter voor interieur in landelijke stijl

Bij het inrichten van een grote ruimte loont het de moeite om vooraf te denken aan extra verlichting - één lamp is misschien niet voldoende. Een wandlamp zal dit werk goed doen. In de winkel kun je een set kiezen bestaande uit de hoofdlamp (kroonluchter) en extra (koperen) lampen. Uitgevoerd in één stijl, geven de instrumenten de situatie een afwerking, maken het interieur holistisch.

Moderne trends combineren op harmonieuze wijze moderne en klassieke elementen. De meest zichtbare en populaire ondersoorten: Art Nouveau, Art Nouveau, Art Deco.

Kroonluchter voor een spanplafond in het interieur van art deco

Kroonluchters voor dergelijke richtingen kunnen worden gedecoreerd met bont, textiel, kaarslampen, kettingen of glazen hangers. Met behulp van lampen in deze stijlen geeft de ruimte elegantie en verfijning, en de sfeer in de kamer wordt "smaak" van adel en hoffelijkheid.

Deze omvatten:

Kroonluchter in het interieur in de stijl van hightech

Karakteristieke kenmerken van al deze richtingen:

 • Eenvoud van lijnen en vormen.
 • De minimale hoeveelheid decor.
 • Geweldige functionaliteit van elk item.

De kleuren en materialen voor de moderne stijlen zijn radicaal anders: in het interieur in de stijl van een loft grenzen aan de ruwe beton en hout, gebruik zwarte, witte en grijze kleuren, en de kamer in de stijl van pop art zorgt voor een combinatie van diep rood kroonluchters met metalen tinten.

Kroonluchter met een heldere bel in de stijl van pop-art

Trendy lampen voor een hoog plafond in hightech-stijl kunnen een hoogtepunt zijn in het ontwerp van de kamer. Dergelijke verlichtingsapparaten worden geproduceerd in een verscheidenheid van verschillende en originele vormen.

Perfect eruitziende kroonluchters voor spanplafonds van doorzichtig of mat glas. Ze zijn niet in staat om voldoende felle verlichting te bieden en worden daarom meestal als een extra in plaats van de hoofdarmatuur gebruikt.

Kroonluchters in geborsteld glas in hightech-stijl

Plafond kroonluchter in de stijl van hi-tech, als ze een groot aantal gericht licht lampen, kan niet alleen efficiënt en uniform te verlichten de kamer, maar de accenten op de decoratieve elementen: de gerechten, schilderijen en meubels. Ze passen harmonieus in een modern jongerenappartement.

De functionaliteit en technische mogelijkheden van dergelijke verlichtingsarmaturen maken het mogelijk om ongebruikelijke lichteffecten te creëren, waardoor een gewoon woonappartement eenvoudig een feestclub wordt.

Deze groep bevat de richtingen gevormd in de culturen van verschillende volkeren in verschillende landen en op verschillende tijdstippen. Opknoping lampen voor plafonds, gemaakt in de etnische stijl, is niet alleen een decoratief element, en het object waarmee de eigenaren van appartementen te praten over hun interesse in een bepaalde cultuur.

De groep etnische oriëntaties omvat:

Lampen in etnische stijl

De enige en belangrijkste functie, die verschillende stijlen combineert, is het gebruik van natuurlijke materialen voor decoratie en inrichting van gebouwen. Voor kroonluchters geldt deze regel ook: gebruik meestal glas, hout of keramiek.

Voordat u op zoek gaat naar een kroonluchter voor een spanplafond in etnische stijl, is het belangrijk om te bepalen - welke meubelstukken ermee worden gecombineerd. Het is wenselijk dat in het interieur werden gebruikt en andere elementen van dezelfde richting: decor, meubels, schilderijen of andere.

Kroonluchters en armaturen van niet-standaard vormen voor installatie op een spanplafond

Fabrikanten bieden lampen met ongewone vormen: rond, in de vorm van een globe, een gitaar en andere objecten. De originele verlichtingstoestellen doen niet alleen uitstekend werk met hun hoofdtaak: ze bieden verlichting, maar ze kunnen ook de ruimte decoreren.

Kroonluchter van ongewone vorm voor spanplafond

Correct op elkaar afgestemd, ze zien er in elke kamer goed uit: een kinderkamer, een woonkamer, een studeerkamer of een slaapkamer. Tegen de achtergrond van een lamp van een ongewone originele vorm, zal de plafondbekleding er nog indrukwekkender uitzien.

Kroonluchter met veel kristallen

Welke vorm dan ook wordt gekozen kroonluchter, het werd overgenomen, rekening houdend met deze richtsnoeren zal het er in een paar van spanplafond met mooie en harmonieuze. Het belangrijkste is om rekening te houden met de normen en de veiligheidsregels in acht te nemen bij het installeren van het verlichtingsapparaat. In dit geval zal de nieuwe inrichting en het verlaagde plafond een lange tijd duren, goed omgaan met hun taken, tot vreugde in het oog en hosts zonder verlies van zijn oorspronkelijke vorm.

Fotogalerij - kroonluchters voor spanplafonds

Banken voor kinderen

Kaap op de bank: hoe meubels te versieren en te beschermen

Wat moet je nog meer lezen?

© 2018 · Het kopiëren van sitemateriaal zonder toestemming is verboden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

31 − = 30