Kroonluchter in de keukenfoto

Kroonluchters voor de keuken - 50 aangename ideeën in het interieur

Keuken - een plek waar vrouwen veel tijd besteden aan het maken van culinaire meesterwerken voor hun gezin.

De realiteit van ons leven is zodanig dat de meeste moderne vrouwen werkproblemen oplossen van 's morgens vroeg tot' s avonds laat, de carrièreladder beklimmen, de kooktijd minder en minder is en meestal 's nachts valt. Creëer een comfortabele omgeving, waar u kunt ontspannen en ontspannen, terwijl het bereiden van uw favoriete gerechten de juiste geselecteerde kroonluchters voor de keuken zal helpen.

Keukenverlichting behalve kroonluchter

De klassieke keuken van een klein appartement is in de meeste gevallen uitgerust met een kleine verlichtingsarmatuur - een plafondkroonluchter met een plafond of lampenkap. Moderne modellen omvatten kleine kroonluchters met een paar zwaailichten, waardoor we de mogelijkheid hebben om hoogwaardige verlichting te bieden voor elke zone van onze keuken. Ontwerpers adviseren bij het aansteken van de keuken om verschillende lichtbronnen te gebruiken, die niet alleen helpen om een ​​voor de ogen vriendelijke verlichting te creëren, maar ook om te besparen op elektriciteit.

Bij het kiezen van verlichting moet u rekening houden met de algemene stijl van de kamer en uw persoonlijke voorkeuren. Voor de keuken in de klassieke stijl zijn kroonluchters met hangers van gekleurd glas en textieltinten ideaal. Deze oplossing heeft echter zijn nadelen - de zorg voor een dergelijke verlichtingsinrichting is nogal omslachtig, plafonds en pendanten zullen zeer snel vervuild raken en hun oorspronkelijke uiterlijk verliezen.

De huidige verlichtingsopties voor de keuken zijn:

 • ingebouwde verlichting onder de hangende kasten;
 • plafondlamp;
 • spotlichten en binnenmuren.

Het gebruik van alle drie de verlichtingsopties biedt de beste combinatie van verlichting, wat relevant is in elke keuken. De verlichting onder de hangende kasten zorgt voor een hoogwaardige verlichting van het werkoppervlak en met de verlichting uit, krijgt uw keuken een intieme en betoverende sfeer.

Schijnwerpers en schijnwerpers Ideaal voor kleine keukens. Ze kunnen worden gebruikt in verlaagde plafonds of gebruik maken van zogenaamde railsystemen, die ook langs de keukenkasten en rond de omtrek van de kamer kunnen worden geplaatst. Het gebruik van dergelijke verlichtingsarmaturen zal op elk moment de verlichtingshoek veranderen. Afhankelijk van de situatie kunt u dit of dat gedeelte van de keuken verlichten, terwijl u toch de volledige verlichting van de kamer behoudt.

Kroonluchter voor de keuken - als design-highlight

Tegenwoordig is er een groot aantal ongewone verlichtingsoplossingen voor keukens met LED-tapes. Het idee is eenvoudig en effectief en iedereen kan het gebruiken. U kunt dergelijke tape over de bovenkasten en op de basis van de meubelset plaatsen. Het gebruik van een tape onder in de keuken wekt de indruk van een zwevende keuken, waardoor het keukenoppervlak visueel wordt vergroot en een gezellige, huiselijke sfeer wordt gecreëerd.

Heel vaak wordt de achtergrondverlichting van keukenmeubelen gebruikt in een kwaliteit van het dienstdoende licht, bovendien bespaart deze manier van verlichting aanzienlijk de kosten voor elektriciteit. Het belangrijkste om te onthouden is dat de LED-tape moet worden beschermd met een speciaal profiel, anders kunt u deze tijdens het reinigen beschadigen.

Denk bij het kopen van een kroonluchter aan de grootte van uw keuken. Fantasievolle en massieve kroonluchters zijn strikt niet geschikt voor kleine kamers, die ruimtes overbelasten en ongemak veroorzaken. Voor dergelijke keukens zijn apparaten zonder ophanging en veel decoratieve details ideaal, waarvan het plafonds naar boven schijnt.

Kies kroonluchters volgens de stijl van de kamer. Klassieke gesmede modellen met glazen elementen en hangende kettingen zullen de keuken perfect benadrukken in de klassieke versie en in de stijl van het paleis. Voor keukens in de stijl van minimalisme zijn moderne armaturen met ingetogen kleuren en eenvoudige vormen ideaal.

Kroonluchters met bloemenelementen creëren een gezellige en frisse sfeer. Dergelijke verlichtingsinrichtingen kunnen zijn gemaakt van hout of metaal en zijn versierd met takjes, bladeren en bloemen. Ze zijn ideaal voor kamers in klassieke stijl, maar ook in de stijl van de Provence.

We selecteren een kroonluchter voor de keuken

Kroonluchters, die tegenwoordig door wereldproducenten aan consumenten worden aangeboden, verbazen de verbeelding met een verscheidenheid aan kleuren en stilistische oplossingen.

Maar soms is het erg moeilijk om het beste model voor je eigen huis te vinden, omdat het doel van dit apparaat niet alleen is om de ruimte te verlichten, maar ook om een ​​holistische, harmonieuze ontwerpsfeer te creëren.

Kijk hoe de kroonluchters eruit zien in de keuken aan de binnenkant van de foto's. Misschien vindt u een idee dat geschikt is voor uw huis.

Vandaag in de verkoop vindt u dergelijke soorten verlichtingstoestellen als:

 1. 1 Opgeschort. Ze bestaan ​​uit een of meerdere plafonds. Kijk goed naar producten met glas, stof, plastic of papieren lampenkappen. Ze bevinden zich voornamelijk boven de eettafel. Voor kleine afmetingen is één enkele lichtbron voldoende.

 • 2 plafond. Dit is een goede variatie voor keukens met lage plafonds. Plafonds zijn vaak gemaakt van helder of mat glas. Te koop kunt u eenvoudig wit- en kleuropties vinden. Hun ruimtelijke structuur is ook behoorlijk divers. Samen met nauwkeurige geometrische vormen zijn buitengewone modellen van complexe configuraties breed vertegenwoordigd.

 • 3 Klassiek. Dit is een speciaal soort verlichtingstoestellen, die van analogen verschilt door de verhoogde elegantie en verfijning van het ontwerp. Ze worden gekenmerkt door een lichte pretentie en voor de hand liggende luxe.

 • Kroonluchters voor de keuken in het interieur, zoals te zien in de foto, verschillen niet alleen in typen, maar ook in stijlen.

  Als u deze parameter in aanmerking neemt, kunt u een optie kiezen die op harmonieuze wijze aansluit bij het ontwerp van uw keuken:

  • Classic. De populariteit van dergelijke apparaten gaat niet mee met de tijd, ze zijn op elk moment relevant. Onconventioneel en stijlvol, ze zijn ideaal voor kamers, met het ontwerp waarvoor klassiekers of een land zijn geselecteerd.

  Gesmede producten, aangevuld met hangende kettingen, glazen inzetstukken - zijn heldere vertegenwoordigers van deze categorie.

 • Modern. Verlichtingsapparaten in deze stijl passen perfect in het klassieke interieur, Scandinavische en minimalistische richting.

  Dergelijke kroonluchters zijn meestal opgehangen en met één lampenkap. Sommige onderscheiden zich door ongecompliceerde vormen, laconicisme, discrete kleuren, elegante originaliteit.

 • Candelabra. Traditioneel zijn ze gemaakt van glas, maar budgetopties kunnen plastic elementen bevatten. Deze optie is geschikt voor keukens in de stijl van Shebbie Schick, Provence, Chalet.

 • Hi-Tech. In de meerderheid zijn dit plafondconstructies gemaakt in koude kleuren en verschillen in strikte geometrische vormen. Ze kunnen worden uitgerust met metalen, plastic, glazen elementen.

 • Bloemisterij. Modellen uit deze groep zijn geschikt voor gebouwen in de kracht van de Provence, Country, Shebbie Schick, opvallen voor de originaliteit van het ontwerp en de florale motieven in de decoratie. Voor hun productie worden hout, glas, metaal en kunststof gebruikt.
 • Tiffany. Luxe glazen kroonluchters, versierd met vintage schilderijen of mozaïeken gemaakt van veelkleurige fragmenten, passen perfect in de kamers van de klassieke richting en het land.

 • Loft. Vaak is dit een enigszins onbeleefde imitatie van straatverlichting, wat overeenkomt met keukens in stijlen als Scandinavisch, Loft, Vanguard of Industrieel.

 • Minimalisme. Onderscheid de achtergrond laconische vorm, discrete tinten. Ze hebben zichzelf terecht bewezen in de kamers in de Scandinavische richting, Loft en High-tech.
 • Eco-stijl. Het verschilt van analogen met natuurlijke materialen: papier, hout, doek. Originele modellen met geweven tinten, versierd met takken, gedroogde bloemen, bladeren, kiezels. Dergelijke lampen kunnen zelfs met hun eigen handen worden gemaakt voor zowel stedelijke als landelijke gerechten.
 • De meest originele kroonluchters voor de keuken

  Hier zijn een paar foto's van zeer originele en, je zou zelfs kunnen zeggen, unieke kroonluchters.

  Hoe vind je bijvoorbeeld deze kroonluchter in de vorm van knoflook?

  Of kijk eens hoe een van de ontwerpers veel brillen verzamelde in één verlichtingsapparaat.

  Maar gewoon een echt kunstwerk, is het niet?

  Flessen ook applicatie gevonden. Ziet er ongelooflijk mooi uit.

  Kenmerken van het creëren van comfortabele verlichting in de keuken

  Kroonluchter - een integraal kenmerk dat verlichting biedt en een gezellige thuisomgeving creëert.

  De plaatsing ervan moet zodanig worden gepland dat zowel het eetgedeelte als het werkgebied in de werkingszone vallen.

  Besteed aandacht aan de modellen die zijn uitgerust met de functie van de regeling van de verlichting, waardoor u in hoofdzaak verbruikte elektrische stroom kunt besparen.

  Een van de belangrijkste eisen voor verlichting is comfort voor de ogen. Er zijn normen voor verschillende soorten lampen.

  De optimale indicatoren voor een gloeilamp zijn dus 12-40 W / m2, voor halogeenlampen 30-35 W / m2, voor luminescentielampen ongeveer 8 W / m2.

  Optimale verlichting moet worden geselecteerd op basis van het interieur van de keuken: hoe lichter het is, hoe minder krachtige lampen u nodig heeft.

  Voor ruime keukens zijn geschikte multi-hangende hangende modellen en voor kleine - plafondvariaties.

  Verlichting kan worden gebruikt voor het in zones onderverdelen: er zijn ingebouwde lampen boven het werkgebied en een kroonluchter boven het eetgedeelte.

  Spotlichten worden elke dag populairder, maar bewonderaars van klassieke tradities zullen de kroonluchter in de keuken waarschijnlijk niet weigeren.

  De juiste kroonluchter kiezen voor de keuken: foto's, advies bij het kiezen

  Het kiezen van een kroonluchter is geen gemakkelijke taak, daarom is het nodig om het probleem met geduld en meer aandacht te benaderen. De grootte van de keuken, de stijl, vorm en de verdeling van functionele zones is immers belangrijk. Daarnaast wordt rekening gehouden met het gewenste effect van verlichting, evenals individuele smaken. Kies uit een oneindig aantal opties om vertrouwd te raken met de soorten armaturen en de nuances van hun installatie.

  Hoe de juiste kroonluchter voor de keuken kiezen?

  Alle kroonluchters zijn verdeeld in twee hoofdgroepen: boven en onder opgehangen, dus de voorkeur voor dit of dat type hangt voornamelijk af van de hoogte van het plafond. Opgeschort worden op een bepaalde afstand van het plafond bevestigd door middel van een speciale stijve bevestiging, terwijl er geen langwerpige bevestiging meer is in de bovenliggende.

  Voor een kleine keuken met een laag plafond, zou de beste optie een platte luchtkroonluchter of een hanglamp met een kleine lampenkap zijn. Hierdoor wordt de grootte van de ruimte visueel vergroot en kunt u zich zelfs bij hoge groei vrij voelen. De afmetingen van dergelijke exemplaren kunnen verschillen, waardoor het mogelijk is om zowel een enkele lampenkap in het midden als meerdere boven de afzonderlijke zones te installeren. Meestal heeft het plafonds een lichte kleur met een transparant, mat of versierd oppervlak.

  Ondanks de ontwikkeling van technologie verliest de kroonluchter vaak zijn kwaliteit onder invloed van hoge temperaturen en stoom. Hiermee moet rekening worden gehouden bij de keuze van het materiaal, waarbij hout, glas of kunststof de voorkeur genieten. Met een speciale wens om een ​​kroonluchter uit weefsel te kopen, is het noodzakelijk om rekening te houden met de eigenschappen, zoals het gemak van wassen en sneldrogend. Gesmede elementen worden aanbevolen om te bedekken met een laag mastiek om te beschermen tegen vet en roet. Het is wenselijk dat het product een minimum aan opengewerkte ornamenten en ingewikkelde details heeft, aangezien het vrij moeilijk is om dergelijke kroonluchters te reinigen.

  Hoe plaats je de kroonluchter in de keuken? Technische problemen

  Voor een smalle langwerpige keuken is een perfecte keuze lineaire kandelaars, bestaande uit een reeks lampen die op de noodzakelijke plaats zijn opgehangen. Eigenaren van algehele keukens, indien de hoogte van het plafond dit toelaat, kunnen de voorkeur geven aan klassieke of moderne massieve armaturen. Als de ruimte duidelijk in twee zones is verdeeld - dineren en koken, is het beter om een ​​dubbele lichtbron te gebruiken. In dit geval moet de verlichting in de kookruimte helder zijn en in de eetkamer gedempt. In ieder geval mag het licht niet te scherp zijn, zoals op kantoor, anders is het beladen met snelle oogvermoeidheid.

  Er moet speciale aandacht worden besteed aan de totale kracht van de kroonluchter, waarvan de overmaat kan leiden tot vernietiging of brand. Voor een normale verlichting van de middelgrote keuken is het genoeg 100-200 watt, voor manipulaties met de lichtstroom is het beter om een ​​product met een dimmer te kiezen. Wat de lampen betreft, wordt hun assortiment vertegenwoordigd door drie hoofdtypen: gloeilampen, energiebesparing en luminescent.

  De meest economische elementen van verlichting in de keuken zijn natuurlijk energiebesparende gele lampen. Normale gloeilampen, hoewel betaalbaarder, en ook duurzaam, verbruiken meerdere keren meer elektriciteit. Halogeen is niet ontworpen voor gebruik in de keuken - het warmt snel op en bederft de verdamping.

  Varianten voor verschillende stijlen van gerechten

  In de klassieke keuken zijn de meest geschikte traditionele kandelabers met kristallen, plastic of glazen hangers. In deze stijl zijn kroonluchters met stoffen tinten ook geschikt. Lampen moeten alleen boven het eetgedeelte worden geplaatst om frequente vervuiling te voorkomen. Voor een kleine keuken kunt u hangende items kopen met een platte decoratie, bijvoorbeeld met horizontale tinten in de vorm van bloemen. Het ontbreken van dergelijke kroonluchters - het probleem van het reinigen van stof en verdampen van vet.

  Keuken in de stijl van "modern" zal moderne creatieve lampen versieren van verschillende vormen, gemaakt van polymeren en metaal. Lampen combineren de gestroomlijnde lijnen en de niet-standaard ontwerpoplossing. Bovendien zijn ze zeer praktisch en harmonieus gecombineerd met elk interieur. De markt van vergelijkbare producten wordt zowel vertegenwoordigd door plafond- (overhead) als opschortingsopties. De kroonluchter kan in het midden van het plafond of in de eetruimte worden geplaatst, aangevuld met kleine lampen boven het kookgedeelte.

  Voor de keuken in de stijl van "Provence" is de perfecte keuze een gesmede kroonluchter met lampen in de vorm van kaarsen. In de stijl van de "country" interieur harmonieus passende lamp met het effect van een "verouderd" oppervlak, gedecoreerd met brons of kopernikkel. Ziet er goed uit met een gevernist houten plafond, dat het best uit de buurt van de kookzone kan worden geplaatst. Een houten lampenkap zonder vernislaag heeft ook zijn eigen charme, maar om de stof te verwijderen moet de kroonluchter volledig worden verwijderd.

  Fans van etnische interieurs moeten zich tot het einde aan de stijl houden, in dergelijke gevallen zijn er speciaal ontworpen etno-kroonluchters. Het kunnen Japanse gestileerde lampen zijn met tinten gemaakt van stof, hout of rijstpapier, evenals oriëntaalse lampen en modellen met gekleurd glas. Dergelijke producten zijn echter uitsluitend geschikt voor ruime keukens en zijn ontworpen om het eetgedeelte te verlichten.

  Onlangs wint de zogenaamde fusionstijl, die elementen van verschillende stijlen combineert, aan populariteit. De esthetiek van "fusion" is gebaseerd op het spel van contrasten, met behulp waarvan de keuken verandert in een originele en erg gezellige plek. Bijvoorbeeld, naar het interieur van "hightech" is een kristallen kroonluchter of een klassieke metalen lamp perfect. In de klassieke keuken zijn de traditionele lampen, gemaakt van synthetische materialen, nogal pretentieus.

  Overhead- of hangeropties? Voors en tegens van elk

  De voordelen van hangende kroonluchters voor de keuken zijn vooral te danken aan hun esthetiek en diversiteit. Deze optie is optimaal voor het versieren van de keuken in de stijl van "klassiek", "provence", "etnisch", "land" en "fusion" (zie foto). Het armatuur neemt tijdens de installatie niet veel ruimte in en kan eenvoudig worden schoongemaakt. Als het werkelement worden verschillende soorten lampen gebruikt, die zorgen voor een optimale verlichting van de hele kamer met een lange levensduur.

  Ingebouwde spots, de meest voorkomende vormen van halogeen, geschikt voor het aansteken van de volledige keukenruimte en voor het markeren van individuele zones. In de meeste gevallen worden ze vanwege hun ontwerp gebruikt voor verlaagde plafonds. Nadelen van dergelijke apparaten zijn hoge kosten, complexiteit van de installatie en aanzienlijke afmetingen van de bezette ruimte. Bovendien vereist de vervanging van een uitgebrande lamp dat aan bepaalde regels wordt voldaan, en wanneer een transformator 220 volt omzet in winstgevende 12, zal het nodig zijn om het volledige plafond te demonteren.

  Verlichting van een uitgerekt plafond: technische nuances

  De complexiteit van het kiezen van een kroonluchter voor een spanplafond zijn de eigenschappen van het plafond zelf, onderhevig aan vervorming, scheuren en opnieuw vloeien. Daarom, als u een lamp koopt, moet u zich laten leiden door de volgende factoren:

  Het maximale vermogen van één lamp moet 60 Watt zijn. Om de verlichting te versterken, moet je een meervoudige kroonluchter kiezen of een paar kleine lampen installeren. Soms zijn beide opties gecombineerd.

  Om de verwarming van de kap te verminderen, moet het plafond op aanzienlijke afstand van het plafond naar de zijkant of naar beneden wijzen.

  Je moet letten op de aanstaande installatie van de kroonluchter, die in het hoofdplafond wordt geïnstalleerd. In de spandoek is het nodig om een ​​gat te maken voor de kroonluchter. Daarom is het noodzakelijk om de lengte van de bevestiging te berekenen rekening houdend met de hoogte van de spanbaan.

  Fluorescentielampen voor werkgebied

  De langwerpige vorm van de fluorescentielampen samen met de grote warmteafgifte is de beste optie om het werkgebied van de keuken te markeren. Instrumenten van dit type zijn er in verschillende vormen, die allemaal het meest geschikt zijn voor bepaalde omstandigheden. Inbouw- of plafondverlichting kroonluchters voor de keuken zullen een minimale ruimte innemen en zullen een uitstekende keuze zijn voor een kleine kamer. Opgeschort worden veel gebruikt in kamers met hoge plafonds en zijn geïnstalleerd met behulp van speciale kabels. Moderne fabrikanten bieden een ander type TL-verlichting - raster, een verscheidenheid aan ontwerpen waarmee ze voor elke keuken kunnen worden gebruikt.

  Kristallen lampen voor de eethoek

  Met alle moeilijkheden en nuances, beperken spanplafonds op geen enkele manier de ontwerpmogelijkheden van het interieur. Moderne kristallen hangende kroonluchters zijn gemaakt met betrekking tot installatie- en veiligheidseisen. Armaturen geschikt voor zowel klassieke keuken als keuken in de stijl van "Provence" of "high-tech". De glans van het hangende vel reflecteert kristal en creëert het effect van diffuus licht. Omdat de producten uit meerdere lagen bestaan ​​en zich onderscheiden door verfijning, is het wenselijk om ze in de eethoek te hebben. In de directe omgeving van het plafond worden spaarlampen gebruikt, terwijl het lagere niveau ook met gloeilampen kan worden geleverd.

  LED-kroonluchters voor kleine keukens

  Het voordeel van de LED-strip is dat deze zich binnenin verbergt, en voor de installatie is het niet nodig om het spanningsweb te laten zakken. Dit is een uitstekende versie van de kroonluchter in een kleine keuken met een laag plafond. Ook voor zoned lighting is de optimale oplossing het gebruik van LED-verlichting. Installatie van dergelijke armaturen is mogelijk in elk aantal en elke variant van de locatie. Misschien is het enige nadeel van het product de relatief hoge kosten, die zich echter in de toekomst volledig rechtvaardigen.

  Fabrikanten van keukenluchters - wat is veiliger?

  De beste fabrikant van lampen is natuurlijk Europa, maar de gepresenteerde markt is zo breed dat het niet zo eenvoudig is om uw keuze te stoppen. Kroonluchters uit verschillende landen zijn even luxueus en van hoge kwaliteit en de verscheidenheid aan ontwerp veroorzaakt duizeligheid. Volgens deskundigen vervangen Europese merken geleidelijk goedkope Chinese producten op de binnenlandse markt. De meest populaire Italiaanse en Duitse kroonluchters, de eerste - voor een chique uitstraling en de tweede - voor stijl en hoge kwaliteit. Maar vergeet niet ook andere even waardevolle vertegenwoordigers van het interieurontwerp, zoals de Tsjechische Republiek, Turkije, Spanje.

  Tsjechische kristallen lampen worden over de hele wereld gewaardeerd vanwege hun verfijnde werk en hoge kwaliteit. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan fabrikanten zoals Elite Вohemia, Vudzov en Аrtglаss. Kroonluchters en schansen van deze merken springen eruit als een succesvolle combinatie van traditionele technologieën en een modernistische oplossing. In de regel sieren de producten de bretels van delicate verwerking - de belichaming van elitarisme en hoge stijl.

  Turkse lampen in vergelijking met de Tsjechische of Italiaanse zijn niet zo populair, maar meer en meer veroveren ze de wereldmarkt. De producten zijn van vrij hoge kwaliteit, hebben lage kosten en een origineel uiterlijk. De meest beproefde fabrikanten zijn Sevins, die in de "klassieke" stijl bronzen kroonluchters maakt, en Ozsan, gespecialiseerd in innovatieve hightech-modellen.

  Spaanse lampen zijn algemeen bekend geworden door het afwijken van de traditie in de richting van het elegante "moderne". Door stijlen te mengen, de klassiekers te verdunnen met nieuwe elementen, kun je een kroonluchter kiezen, zelfs voor het meest ongewone interieur. Populaire merken - Mantra, die producten met een ongewone vorm produceert, Ledis, die klassieke elementen combineert met modieuze nieuwigheden, en V. lux, die de voorkeur geven aan minimalistische lampen in een moderne stijl.

 • Een verscheidenheid aan hangende kroonluchters maakt het mogelijk om het noodzakelijke voor elke stijl te kiezen. Dat is alleen met de imperfectie van kap en roet tekening met onze gebruikelijke ventilatie Ik zal de voorkeur geven aan een plafondlamp of een hanglamp, maar alleen met een aantal plafonds niet meer dan twee om elke maand 5-6 lampoons niet van vet te wassen.

  Ingebouwde plafondlampen zijn echt meel bij het vervangen. Ja, het ziet er misschien heel goed uit, maar geloof me, als de lamp uitbrandt, zul je alles opschudden terwijl je het verandert. Het meest praktisch is een kroonluchter in de eetkamer en kleine lampen aan de muur, indien nodig, bijvoorbeeld in het werkgebied.

  De kroonluchter maakt de keuken eleganter. Het belangrijkste is om het juiste ontwerp te kiezen. In de eetzaal is er zoiets als een zaklamp en in de keuken zitten kleine gloeilampen. Alles ziet er geweldig uit.

  Omdat ik de hele tijd roet en roet in de keuken heb, is de beste optie een hangende kroonluchter met een overdekte plafondlamp.

  Ik vind Tsjechische kroonluchters het beste. Hoewel het allemaal afhangt van het ontwerp van de keuken.

  Kroonluchters voor de keuken, in het interieur, waarvan foto's in het artikel worden gepresenteerd, passen perfect in het algemene ontwerp van het appartement. Maar het is noodzakelijk om voorzichtig te zijn, net zoveel als van licht.

  Als u op onze blog bent, bent u op zoek naar een interessante oplossing voor het interieurontwerp van uw keuken. Hier vindt u antwoorden op uw vragen! We hebben veel interessante ideeën voor het creëren van een gezellige en functionele keuken voor het hele gezin en niet alleen.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  + 15 = 21