Sanitaire tegel voor tegel

Inspectieluik voor tegels - verborgen toegang tot communicatie

Tot voor kort waren in de badkamers alle communicaties in zicht en het werd als volkomen normaal beschouwd. Maar de tijd staat niet stil, nu zijn ze verborgen achter hypokarton-constructies, waardoor toiletten worden omgezet in stijlvolle kamers met een minimum aan conglomeraten. Houd toegang tot de aanrechten en kranen en niet om de revisie luiken van de schoonheidshulprevisie te bederven. Je kunt ze zelf kopen of maken.

Afhankelijk van het object, verborgen achter het luik, worden de volgende luiken onderscheiden:

Speciale vereisten voor sterkte worden opgelegd aan vloer- en plafondluiken. Vloermodellen moeten bestand zijn tegen externe fysieke impact, beschikken over een betrouwbaar ontwerp, frame, met extra apparatuur, vochtbescherming en geluidsisolatie. Plafonddeuren moeten een licht gewicht hebben, een doordachte optie om te sluiten, zodat de deuren niet per ongeluk openzwaaien. Dergelijke ramen worden gebruikt in commerciële gebouwen, openbare plaatsen, garages.

In residentiële huizen en appartementen zullen wandluiken waarschijnlijk om een ​​aantal redenen worden gebruikt (ruimtebesparend, een ruimere keuze aan modellen, eenvoud en installatiegemak).

Traditionele vormen voor sanitairluiken zijn vierkant en rechthoekig. Indien nodig is het mogelijk om niet-standaard deuren te maken of te bestellen, maar de installatie en toepassing ervan zal enigszins afwijken.

Het productiemateriaal is:

 • Beschikbare plastic modellen. Meestal met een handvat of push-up. Wit wordt vaak gebruikt, maar andere populaire kleuren zijn ook te koop. Een breed scala aan maten.
 • Metalen deuren hebben een kleurlaag (poederverf), ze zijn geliefd om hun sterkte en stabiliteit.
 • Andere materialen. Om het sanitaire luik onder de tegel te maken, is het mogelijk om geïmproviseerde materialen (gipsplaat, spaanplaat) te gebruiken om de maskeercoating aan te brengen. Het frame voor zo'n deur is meestal gemaakt van aluminium of metaal om duurzaamheid te garanderen. Ze kunnen worden geslagen en verborgen in een traditioneel ontwerp. Deze elegante oplossing, die veel gevraagd is, niet alleen bij ontwerpers, maar ook voor gewone mensen. Vooral deze optie is goed als het gaat om niet-standaard vormen en maten.

Hoe onopvallender de inspectieluik in het interieur, hoe beter. Daarom wordt meer en meer interesse veroorzaakt door modellen als magnetisch, verborgen en duwen.

Ze zijn gemaakt op push-systemen, op rolmechanismen. Ze worden vaak gecombineerd met onzichtbare mechanismen, met ruimtelijke lussen verdubbeld, waardoor ruimte wordt bespaard en geen handvatten worden gebruikt. De deuren kunnen aan één of aan beide zijden schuiven, vouwen, openzwaaien. Mechanismen zijn beter om uit beproefde fabrikanten te kiezen.

Dom functie push systemen is dat ze in twee stappen openen na harde druklijn deur enigszins verschoven naar de zijkant, waarna merkbaar wordt. In deze toestand kan het deksel eenvoudig opzij worden getrokken. In de praktijk, dus design sanitairluik klein en middelgroot.

Populaire onzichtbare systemen combineren de nuances van andere opties en maken het onmogelijk om grote deuren onzichtbaar te maken.

Meestal worden ze gebruikt in appartementshuizen in badkamers om de ruimte visueel te vergroten, maar ook om de communicatie in nissen te decoreren en een aanpak te bieden. Het gebruik van speciale lussen en gipsplaat op het deksel helpt het inspectieluik onder de muur "aan te passen". De installatie van een dergelijk venster moet echter van tevoren worden rekening gehouden bij het ontwerpen van een niche. Voor een volledige reparatie kan de conversie naar "onzichtbaar" onhandig zijn en, integendeel, de hele soort bederven.

Ontwerpen op neodymiummagneten worden gebruikt in kijkvensters voor vloeren en muren. Magneten zijn erg sterk en kunnen een groot gewicht verdragen. Zulke een dop onzichtbare helpt kunstige benadering: slot luik iets minder de deur zelf was onder de vloer (tegels, laminaatstuk) te maskeren. In de grotere versie of met zware materialen is het deksel voor het gemak voorzien van een handvat. Lichte en kleine luiken kunnen worden verwijderd en zonder handgrepen, grotere zijn waarschijnlijker om te worden gevouwen. Magnesium helpt om het deksel te houden, in sommige uitvoeringen, het gewoon verschoven naar de zijkant om de attractie te verlichten in de vloer ze een aanvulling op de eigen kracht van de zwaartekracht van het deksel.

De normen voor inspectieluiken veronderstellen de minimumafmetingen als een vierkant van 10 cm * 10 cm tussen de afgewerkte producten gebruiken mangaten in de afmeting van conventionele tegels 20 * 30.

Met behulp van willekeurige parameters proberen de meesters ze dichter bij deze optie te brengen, zodat de gordijnen volledig passen in keramische producten. Met deze aanpak kunt u het luik "verbergen". De exacte afmetingen zijn afhankelijk van het doel van de deur en de positie van de leidingen en de kabel.

De grootste van de overwogen opties klaar deur 120cm Zelfgemaakte Door anders uit dan normale parameters, is het noodzakelijk te benaderen om dit: minstens 5-50 mm tegel fixer voorraad in de muur, niet meer dan de helft van haar eigen tegel opties met de vrije hand ..

De structuur van een specifiek luik is afhankelijk van het type. De standaard versie voor wandmontage bestaat uit een aluminium frame, een slot, een lusstructuur en een deur.

Het materiaal van het latente sanitair is meestal vochtbestendig gemaakt (bijvoorbeeld bewerkte gipsplaat, spaanplaat, OSB). Het frame is gemonteerd in een nis of muur. Het slot "reageert" op de externe impact en houdt de deur in de groeven van de nis.

Het scharniermechanisme en de aanpassing is een belangrijk onderdeel, waarop hangt af hoe het luik opent, in welke richting. In eenvoudige versies kunnen het scharnierende of meubellussen zijn. In tricky - dubbel met extra aanpassingsknooppunten.

Luikpositie en openingszijde

Meestal proberen ze de plaats van het inspectieluik zo te bepalen dat deze, door deze te openen, andere objecten in de ruimte niet raakt en ook het nodige overzicht geeft. Het is handig om de deur links-rechts te openen, met een zeldzame uitzondering. Verticale opening gaat gepaard met een meer verantwoorde voorbereiding van de plaats.

Onredelijk is de hoekpositie van het kijkvenster: de hoeken van de deur zullen interfereren, het ontwerp zal zwakker zijn. Nauwelijks op de grond is het beter om de deur niet te maken: de onderkant kan de vloer krassen en sporen nalaten. De regel van hele tegels strekt zich uit tot dit punt van installatie.

De installatie van het geheime luik begint met de montage van het frame. In de gipskartonstructuur worden profielen vooraf voorbereid om het frame van het luik aan het karkas te verbinden met zelftappende schroeven voor metaal. Groeven voor hen worden van tevoren geboord. Als de installatie wordt uitgevoerd in een opening in een bakstenen of blokmuur, worden deuvelnagels gebruikt en zijn de openingen tussen het frame en de muur mat. In dit geval wordt de deur uit het frame verwijderd en gemonteerd nadat de kit klaar is (ongeveer een dag om het overschot op de contour vast te vriezen).

Nadat het frame is geïnstalleerd, wordt de nis getrimd met een materiaal met overlappende randen. Het oppervlak van het frame moet waterpas zijn. Controleer na installatie de werking van het scharniermechanisme, debug het met een inbussleutel.

De decoratie van het luik en de muren gebeurt tegelijkertijd. Om de tegel op de onzichtbare deur te lijmen, moet het werkoppervlak worden geprimed. De drukmechanismen worden bevestigd met speciale bevestigingsmiddelen, de deuren worden gewogen naar gewicht of er wordt een belastingsbout gebruikt. Op gipsen kartonnen tegels gelijmd aan vloeibare nagels of speciale cementmengsels gebruiken. Het wapeningsnet is vooraf geïnstalleerd op de houten planken. Wanneer lijm wordt aangebracht op keramiek, worden toekomstige gaten in aanmerking genomen. Voor een hoogwaardige bevestiging van tegels moet lijm minstens ½ van het oppervlak bevatten.

Het mengsel mag niet lekken en verstopt raken in de ruimte tussen het luik en het frame. Elimineer overschotten sneller. Het mengsel grijpt in een dag, dan kun je het teveel aan de tegels verwijderen.

Het verwerken van onzichtbare mangaten heeft zijn eigen bijzonderheden: ze worden niet langs de randen gewreven. De rest van de ruimte van het luik is bedekt met een compositie zoals de hele muur. Om deze plaats nauwkeurig te identificeren, wordt de rand behandeld met een constructieband, waardoor een kleine opening wordt vrijgemaakt. Daarin lag de siliconenkit, waarbij de laag met je vingers waterpas werd gezet. Om de mis gehoorzaam te laten zijn, moeten de handen in een sopje worden gedrenkt. Daarna wordt de whisky voorzichtig verwijderd. Drogen van siliconen duurt 2 dagen. De finishing touch: snijdt langs de omtrek van het luik. Maak vanuit een hoek van 45 ° en probeer een bouwmes op de grond te krijgen met 1 beweging aan elke kant. Dit helpt om "franje" langs de randen te voorkomen.

Verwijder met een open luik overtollig dichtingsproduct.

Niet altijd klaar inspectie luiken voldoen aan verzoeken. In dit geval kunt u wat tijd en moeite spenderen en zelf de nodige details maken.

Als je een klein venster nodig hebt, zijn de magnetische opties goed. Om dit te doen, installeer de magneten op de hoeken van de deur, en rond de randen van het frame - magneten-doublers (totaal van 8 magneten). Het is beter om het deksel uit te rusten met een mooi handvat, dus het is praktischer. Gebruik de gebruikelijke meubelbeslag als handvat.

Bij het produceren van grote deuren zijn meubeldelen ook handig: het is handig om kant-en-klare duwsystemen en conventionele scharnieren te monteren.

 • Meet, markeer de toekomstige plaats en controleer het niveau om vervormingen te voorkomen.
 • Bereid de basis en het frame voor. U kunt een gewoon aluminium profiel onder het frame gebruiken, het frame is gemaakt van latten of uit hetzelfde profiel. Stel het kader in.
 • Maak het deksel: de basis moet strak zijn, gebruik houten platen. De coating hangt af van de dikte van de laag en het geplande werk. Gipskarton kan het beste worden aangebracht: de afwerking werkt beter dan op de voorbereide boom. Bevestig de dekseldelen voorzichtig aan de schroeven.
 • Maak groeven voor het lusmechanisme: aan beide kanten trek je 10 mm terug en boor je. Verbind de scharnieren met het deksel, bevestig het aan het frame en maak markeringen voor de gaten onder het mechanisme.
 • Plaats de scharnieren in het frame. Nu kunt u het luik op zijn plaats hangen. Het deksel moet op gelijke hoogte komen te staan ​​met de onbehandelde muur en er niet boven uitsteken. Het luik moet een opening hebben, zodat het gemakkelijk kan worden geopend door op te drukken (houd rekening met de toekomstige voering).
 • Bevestig de deur met speciale bouten, gebruik de lading. Reinig het luik van stof, primetuyte en ga verder met de voering.
 • Nadat de tegellijm is opgedroogd, controleert u het deurmechanisme. Pas indien nodig aan.
 • Helemaal aan het einde van het ophangmechanisme.

Het verwijderen van sanitaire deuren is geen gemakkelijke taak. Een ongecompliceerd onderdeel van het interieur vereist zorgvuldige aandacht. Veel mensen weten pas na aanschaf en installatie hoe het beter is om deze procedure uit te voeren. Het is handig om buren van boven of beneden te vragen hoe ze dit probleem hebben opgelost en of ze tevreden waren.

Let op deze punten:

 • Wanneer u een afgewerkt sanitair luik koopt, moet u controleren of de oriëntatie dezelfde is als de gewenste (verticaal of horizontaal). Vaak verwart de grootte van 20 * 30 zowel verkopers als kopers.
 • Gebruik het niveau tijdens de installatie.
 • Kleine vensters worden onmiddellijk met het deksel geïnstalleerd en grote worden voor meer informatie gedemonteerd.
 • Wandbekleding kan het beste direct onder de deur van het onzichtbare systeem worden uitgevoerd, waarbij de onderkant van de bovengenoemde rij uiteindelijk wordt verlaten. De afmetingen van de tegel worden dus aangepast en voorkomen onbedoelde vervormingen.
 • Mislukte bewerkingen met het snijden van kit kunnen worden gecorrigeerd: breng siliconen aan op de rand en sluit het luik. De resulterende massa wordt verwijderd en weer drooggelegd.
 • Als de muur is voorbereid voor het schilderen, moet de naad na de stopverf worden gesneden, totdat het mengsel is opgedroogd.

Je hebt weinig ervaring, je kunt snel kant-en-klare inspectieluiken installeren en als je wilt - om het zelf te maken. De case van de meester is bang!

Hoe verwijder je de oude voeg van tegelvoegen?

Welke waterdoekwarmer is beter: beoordelingen, modellen en fabrikanten

Geruisloze badkamerventilator met terugslagklep

Hoe verwijder je verf van de muren in de badkamer?

Alle rechten voorbehouden, 14+

Het kopiëren van sitemateriaal is alleen mogelijk als u een actieve link naar onze site installeert.

Inspectieluik voor tegels: 3 stadia van berekeningen

Bieden toegang tot verborgen onder tegels Communications, waardoor inspectie deur met je handen, en zet het op de muur onder de klep sanitair slak in een badkamer geïnstalleerd in een apart venster (niche). Tijdens de audit van nutsvoorzieningen is het mogelijk om buizen en samenstellingen in een verborgen deel te herschikken om een ​​arcering te maken. Een deel van de tellers kan ook onder de deur van dit luik worden geïnstalleerd. De verwijderbare deur kan op magneten worden gemaakt, met sloten of met zuignappen. Misschien een luik onder de tegel, verf, behang. Hoe kan men niet verdwalen in de diversiteit van deze mechanismen en het perfecte sanitairluik voor tegels creëren?

Hogedrukluik voor tegels: afmetingen

Er zijn bepaalde standaardmaten van inspectieluiken. De minimale grootte is 10 vierkante cm bij 10 cm. Afgewerkte producten onder de tegel grootte van een normale tegel 20 cm bij 30 cm. In het geval van willekeurige parameters, specialisten streven ernaar om hen dichter bij de grootte van de tegels om sanitaire druk luik kan worden verborgen in de ruimte te creëren.

Het gepatenteerde drukslot is rechtstreeks ontworpen voor het luik onder de tegel, ontworpen voor eenvoudige uitworp van de deur

De afmetingen van het luik zijn in dit geval afhankelijk van het specifieke geval, op het doel van de deur.

De grootste afmeting van het afgewerkte luik is 1 m 20 cm. U kunt een dergelijk luik met uw eigen handen maken, dan moeten de parameters van de deur als volgt zijn: ongeveer 5 cm om de stam te verlaten voor fixatie op het oppervlak; ongeveer de helft van de tegels moet aan de vrije kant blijven. Hoe correct om de grootte van het luik te berekenen?

Hiervoor moeten verschillende berekeningen worden gemaakt:

 • Bepaal allereerst de locatie voor het luik, zodat er een mogelijkheid is om toegang te krijgen tot de sanitaire eenheden;
 • Hoogte en breedte van wandtegels;
 • Om de hoogte en breedte van het luik te berekenen, voor dit aantal tegels horizontaal vermenigvuldigd met de breedte van een tegel, en dan hetzelfde om verticaal te doen.

Na al het bovenstaande kunt u doorgaan met het kiezen van het luik. Zorg ervoor dat u montagelijm koopt.

Een verborgen luik wordt gecreëerd in kamers met een hoge luchtvochtigheid en daarom zijn ze gemaakt van vochtbestendig materiaal. Meestal voor de productie neemt aluminium of roestvrij staal. De goedkoopste zijn plastic luiken, maar ze passen niet op de tegels. Specialisten onderscheiden luiken door het type opening van de deur. Kies uit het algemene ontwerp van de kamer, meubels en andere afwerkingsmaterialen.

Verborgen toegangsdeurpanelen bestaan ​​uit een robuust aluminium frame en een aluminium luik

De typen moderne luiken zijn dus als volgt:

 1. Draaideur. Het meest populaire type, je kunt het openen met zuignappen, ze worden compleet met een luik geleverd. Op dit ontwerp kunt u een keramische of stenen tegel plaatsen. Suckers in geval van verlies kunnen in elke winkel opnieuw worden gekocht.
 2. Druk uit. Dit soort verborgen luik is geschikt voor het afwerken van de kamer met mozaïek. Suckers op dergelijk materiaal houden niet altijd stevig vast. Het mechanisme is heel eenvoudig - je kunt het luik openen door het eenvoudig met je hand op de deur te drukken. Eerst gaat de deur naar voren en dan naar de zijkant. Suckers in dit mechanisme zijn niet nodig, wat een groot voordeel is. Magnetisch drukluik is het populairst in moderne, moderne badkamers.
 3. Schuifdak. Dit type wordt ingesteld als de ruimte het niet toestaat andere soorten verborgen arceringen te plaatsen. Het schuifluik is vergelijkbaar qua ontwerp met het vorige type, het is mogelijk om zowel een zuignap als een duwmechanisme te gebruiken om te openen. Dit luik is betegeld of mozaïek. Het opent eerst naar voren en vervolgens naar de zijkant.
 4. Vouwluik. In dit geval kan de deur worden verwijderd, op plaatsen waar de ruimte niet voldoende is om de deur helemaal te openen. Het opent met behulp van zuignappen of een duwmechanisme. Het ligt schuin van boven, maar wordt vastgehouden door karabiners. De deur is eenvoudig te verwijderen - je hoeft alleen maar de karabijnen los te maken en de deur opzij te zetten.

Al deze soorten hebben hun eigen voor- en nadelen. Kies het luik vanuit de afmetingen van de kamer en het ontwerp van de kamer.

Sanitaire tegels voor tegels: mallen

Momenteel bestaat er een breed scala aan sanitaire luikdeksels voor tegels. Ze verschillen in grootte, vorm, afwerking, materiaal.

Sanitair luik - een aanpassing voor de revisie en camouflage van nutsvoorzieningen, die onder de grond of in de gebouwen passeren

Er zijn luiken die verschillen in hun eigenschappen:

 1. Loodgieterij, elektrisch, ventilatie.
 2. Door de methode van installatie - muur, vloer, plafond. De laatste, in de regel, zijn bevestigd in een vals plafond, een dergelijk luik zou heel licht moeten zijn. Een betrouwbare deur mag niet willekeurig worden geopend, het is noodzakelijk dat het luik sterk is en bestand tegen verschillende belastingen. Meestal zijn de luiken echter in de muur gemonteerd.
 3. Zichtbaar luiken kan de perfecte aanvulling op het interieur zijn, kunnen ze worden afgewerkt met de andere tegels, en vice versa, kunt u dezelfde tegel, evenals de rest van de kamer te dekken, dan zijn ze onzichtbaar genoemd. Meestal zijn deze luiken kunststof en metaal, de eerste is veel betaalbaarder.
 4. Er zijn luiken voor schilderwerk, behang, maar ook voor mozaïek, de vorm van de luiken varieert ook - van het gebruikelijke vierkant tot rond en zelfs trapeziumvormig.
 5. Afmetingen van het luik van de gebruikelijke afmeting zijn van 0,2 m tot 1,5 m, er zijn magneetluiken, met sloten, een sleutel, met grendels of grendels, zonder handgrepen.

Ze worden vaak gemaakt in de badkamer, toilet of keuken, waarbij de afwerking vaak een tegel is. Tegels en arceer tegels om ze te verbergen en open en gebruik ze in dat geval. Het is onmogelijk om het technische luik volledig te verbergen, de naden rond het luik geven de locatie vrij. Kies de afmetingen, hoe te repareren en de vorm kan worden gemaakt om te bestellen, in dit geval, individuele metingen worden gedaan, een schema wordt gemaakt, het luiktype wordt geselecteerd.

Het sanitaire luik onder de tegel kan vloer, muur, zelfs een deel van het decoratieve scherm zijn. Zelfs in de fase van het bouwen van een speciale niche is gemaakt voor communicatie. Het luik is geïnstalleerd, vergrendeld en de deur is geïnstalleerd.

Wanneer u het luik installeert, moet u overwegen welke kant het moet openen

Als er geen nis is, moet deze speciaal worden gemaakt en in een muur van beton of baksteen worden gesneden met een boormachine of een Bulgaar. Dit alles gebeurt tijdens de reparatie, wanneer de communicatie wordt vervangen door verborgen, er speciaal voor worden gemaakt. De leidingen passeren achter de gipsplaat voering, dan kunt u alleen een decoupeerzaag en een hand-ijzerzaag gebruiken.

Een geheim luik onder de tegel stelt je in staat om pijpen en knopen te verbergen die de uitstraling van de badkamer bederven.

Het is het beste om het op één toon met een tegel te maken, zodat het je aandacht niet trekt. Je kunt ook een luik maken met je eigen handen gemaakt van metaal of plastic, zorgvuldig alle maten passeren en de methode van bevestiging kiezen.

Momenteel zijn er verschillende basistypen voor het bevestigen van de luikdoos in de opening:

 • Met behulp van zelftappende schroeven worden de bevestigingsmiddelen samen met het luik geleverd en heeft het frame aan de zijkanten gaten voor deze bevestigingsmiddelen;
 • Na het schroeven worden deze schroeven met alle gaten gevuld met speciaal montageschuim met lijm, siliconenkit;
 • In een ander geval het luik gemonteerd in een betonnen of bakstenen muur, een eerste stap te verstoppen pluggen en schroeven geschroefd en gipskartonwand bij het installeren vensterversiering aluminiummateriaal.

De eerste methode is beter geschikt voor het plaatsen van kleine kunststof luiken en gipsplaatafscheidingen, en de tweede, betrouwbaardere methode is goed voor zowel lichte als zware materialen.

Het inspectieluik van het onzichtbare wordt betrouwbaar beschermd tegen binnendringend water. Door het in de badkamers op magneten te installeren, is het apparaat op elk moment comfortabel in gebruik. Na installatie kan de kast worden aangepast en betegeld. Om het luik samen met de muur te verbinden, is het mogelijk om met behulp van een scharnier een verwijderbare magnetische bevestigingsstructuur te installeren.

Wat is het inspectieluik voor de tegel (video)

Onzichtbare flappen voor het toilet of installatie in het bad zijn handige armaturen die het mogelijk maken om de leidingen te verbergen en, indien nodig, toegang tot de communicatie achter de tegels te openen. Een verscheidenheid aan opties voor de opstelling van deze luiken geven u de mogelijkheid om de best kijkende technologische verschijning te kiezen voor een bepaalde badkamer of keuken. Zelfgemaakte luik kan worden gemaakt van metaal of kunststof, installatie van sanitair. apparaat is beschikbaar. Lijm ze beter met een montage foam.

Push-in sanitair voor tegels: hoe te kiezen, ontwerpkenmerken en voordelen

Verzonken deur voor gemakkelijke toegang

Bij het uitvoeren van reparaties in een badkamer wordt het vaak nodig om een ​​aantal interne communicatie te verbergen, zodat deze op elk moment toegankelijk zijn wanneer dit nodig is. In dit geval is het noodzakelijk om een ​​hygiënisch luik te maken. Een van de opties is de drukweergave.

Mooie badkamer in lichte kleuren

 • Dit ontwerp voldoet aan alle normen en eisen. De locatie van het luik in de kamer is alleen bekend bij u - onder het tegenoverliggende materiaal is het volledig onzichtbaar. Luiken worden binnenshuis gebruikt en bieden de mogelijkheid om de communicatie onder de voering te onderhouden. Ze worden gebruikt in residentiële en commerciële gebouwen, de installatie wordt geproduceerd in nissen, scheidingswanden, openingen gemaakt van verschillende bouwmaterialen.

Kunststofconstructies hebben lage kosten en een korte levensduur

Voor reparatie is het noodzakelijk om de locatie van leidingen en afsluiters te bepalen

De deur kan worden afgezet met tegels, natuursteen of PVC of MDF-panelen. Door de grootte van het product zijn standaard of op maat gemaakt.

Tip! Om de deur te openen, is het eenvoudig genoeg om erop te drukken. Gebruik voor een fixatie een speciaal slot. Als de bekleding mozaïek moet zijn, is het noodzakelijk om een ​​speciaal drukmodel te bestellen.

De populariteit van het luik is te danken aan betrouwbaarheid, gebruiksgemak en lange levensduur.

Ontwerpkenmerken van het product

Een uitgebreid assortiment inspectieluiken stelt u in staat om eenvoudig het juiste model te vinden

Wanddecoratie met mozaïek in de vorm van honingraat

Vouwdeur met drukslot

Stalen inspectieluik

Het luik bestaat uit de volgende elementen:

 1. frameconstructie;
 2. deur gemaakt van gipsvezelplaat;
 3. speciale loops;
 4. rol-druk sluitmechanisme.

De structuur van de aluminiumstructuur

Structuur van stalen luik

Een frame gemaakt van metalen frame is gemaakt, de basis van de deur is gipsplaat, het is bedekt met een facing materiaal. In het open frame is bevestigd met schroeven of pluggen. Met speciale scharnieren kan de deur eerst recht en vervolgens zijdelings worden geopend, waardoor de tegel kan worden bevestigd aan afgebroken randen.

Belangrijk! Het luik wordt alleen in het verticale vlak geïnstalleerd. Het ontwerp van de partitie moet de juiste geometrie hebben en sterk zijn. Houd er rekening mee dat de afmetingen van de tegels gelijk moeten zijn aan of groter zijn dan de deur.

Installeer producten kunnen zich in natte ruimtes en buiten het gebouw bevinden - gebruik dan in plaats van gipskarton cementversterkte plaat. Raadpleeg de consultants van de winkel waar u het product gaat kopen.

Afwerking badkamer MDF-panelen met imitatie graniet

Dergelijke varianten van producten hebben een aantal voordelen:

 1. gemakkelijke toegang bieden tot communicatie die verborgen is in niches;
 2. de veilige bevestiging van de vleugel verhindert zijn doorzakken;
 3. Het speciale ontwerp van de scharnieren stelt u in staat de tegel te beschermen tegen afbrokkelen;
 4. een verscheidenheid aan formaten stelt u in staat om in elk geval de juiste optie te kiezen;
 5. Het luik is onzichtbaar tegen de achtergrond van de bekleding;
 6. installatie vereist niet veel ervaring en een hoge kwalificatie;
 7. een uitstekende combinatie van kwaliteit en waarde.

Het mozaïek zal het beste helpen om de inspectiedeur te verbergen

Badkamer interieur in loft-stijl

Beperkingen waaraan aandacht moet worden besteed

Bij het installeren van verborgen luikhoofden zijn er beperkingen

Er zijn enkele nuances die u moet weten:

 • als het product in de opening is geïnstalleerd, druk dan niet krachtig op de deur, dit kan leiden tot een formulierovertreding en productfout;
 • Enkelbladige modellen kunnen slechts tot 70 cm breed worden gemaakt. In de grote openingen zijn tweekleppige varianten geïnstalleerd;
 • Het is onmogelijk om dergelijke structuren op de vloer te monteren, aangezien ze niet zijn ontworpen voor verticale belasting;
 • Het lijmen van zware platen (graniet, marmer) is onmogelijk, hiervoor zijn versterkte constructies bedoeld;
 • transport en opslag worden uitgevoerd in een rechtopstaande positie.

Tip! Als u niet-standaardafmetingen van de opening hebt, moet u een onzichtbaar luik maken om te bestellen. Om dit te doen, moet u de wizard uitnodigen: hij zal metingen doen waarop het product zal worden gemaakt. Bovendien bieden fabrikanten een garantie voor hun producten tot 12 maanden.

De persdeur installeren

 • Monteer het product zo dat de muur en het blad zich in hetzelfde vlak bevinden. Montage aan de muur gebeurt met behulp van zelftappende schroeven. De opening tussen het frame en de muur is behandeld met schuim voor installatie.

Regeling voor het monteren van de revisiestructuur

Selectie van de tegelgrootte

 • Als de installatie plaatsvindt in een geprefabriceerde opening of een nis, moet u eerst het frame uit het profielmateriaal monteren dat is bedekt met vellen. De opening onder het luik wordt gesneden door een ijzerzaag of decoupeerzaag. Het frame wordt in het afgewerkte gat gestoken en met schroeven bevestigd. Aanpassing van het blad in het vlak wordt uitgevoerd met behulp van sloten. Daarna is het noodzakelijk om de tegel op de deur te lijmen.

Spiegeltegels in het badkamersbinnenland

Voordat u een product koopt, moet u de maat bepalen. Meet hiervoor het tegelmateriaal dat voor de bekleding van de badkamer wordt gebruikt.

Tip! De grootte van het luik moet gelijk zijn aan of kleiner zijn dan de tegel. Als het technische gat groter moet zijn dan de grootte van één tegel, kun je ze een paar op de deur plakken. In dit geval komt de grootte van het blad overeen met de grootte van het te lijmen materiaal.

Fabrikanten bieden speciale tabellen waarop u de juiste maat van het product kunt zien en kiezen. Het is gemakkelijker om een ​​afgewerkt model te kopen, maar u kunt het zelf maken. In dit geval hebt u de componenten van de structuur en accessoires nodig. Daarnaast heb je tools en vaardigheden nodig in het werk.

Tegel met imitatiehout

Badkamer in klassieke stijl

Loodgietersluik voor tegels is een handige manier om op elk moment toegang te krijgen tot de knooppunten en communicatie. Deze optie helpt de technische netwerken te verbergen voor de ogen en geeft een esthetische uitstraling aan de badkamer of het toilet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

64 − = 57