Mayonaise thuis met een turn-by-turn-mixer

Het recept voor mayonaise thuis in een blender "Always Successful"

Koop je nog steeds mayonaise in de winkel? Tevergeefs! Als je thuis een mixer of blender hebt, kun je het zelf een minuut koken. Geloof me niet? Probeer het zelf te zien.

Voor salades en andere gerechten, maak ik onmiddellijk mayonaise thuis met een blender. Stapsgewijs recept dat ik je vandaag laat zien, gebruik het met plezier en bespaar je geld.

Waarom is het rendabel om het zelf te doen?

 • Ten eerste is het goedkoper dan een winkel kopen
 • Ten tweede zie je waar je van kookt

Zonder deze saus is er geen vakantie. Het is goed of slecht voor een ieder om te beslissen. Maar het is beter om niet te laten meeslepen door het gebruik ervan. We hebben gemerkt dat het volume van mayonaisepotten kleiner wordt. En de prijs ervan groeit voortdurend. En het is niet bekend uit welke ingrediënten het is gemaakt. Dit artikel zal je vertellen hoe je mayonaise thuis kunt maken. Het recept is eenvoudig tot onfatsoenlijk, één minuut is genoeg om een ​​heel blik dikke smakelijke mayonaise te bereiden.

Hoe mayonaise thuis maken? Het recept zal je aangenaam verrassen en alsjeblieft.

De ingrediënten

   • Ei huisgemaakt
   • 1/3 theelepel zout en suiker
   • Een halve theelepel mosterd
   • 1 eetlepel 9% azijn (of citroensap)
   • Een glas plantaardige olie (geurloos)
   • Indien gewenst, gemalen peper en gehakte groen

Bereiding van zelfgemaakte mayonaise in 1 minuut

   1. Alle producten zijn wenselijk om kamertemperatuur te gebruiken. We hebben een glazen pot van een halve liter en een ondergedompelde mixer nodig. Noch de mixer, noch de handgemaakte rand voor dit recept zullen werken.
   2. In een schone, droge pot, breek het ei voorzichtig. De dooier moet intact blijven, dit is belangrijk.
   3. Giet zout, suiker en mosterd. Voeg de azijn en plantaardige olie toe.
   4. Bedek de dooier met een groot deel van de blender om de integriteit ervan niet te breken.
   5. We zetten het aan en nemen geen paar seconden van de bodem van de pot. Je zult zien dat een dik mengsel zich vormt op de bodem van de pot. Dit is een signaal dat u de steel van de blender nu op en neer kunt tillen.
   6. Nog eens letterlijk 30 seconden en chique dikke mayonaise is klaar!

Mijn opmerkingen en aanbevelingen voor dit recept

Het ei wordt bij voorkeur thuis gebruikt, omdat het oorspronkelijke product geen warmtebehandeling doorstaat. Voor gebruik moet het grondig worden gewassen en gedroogd.

De hoeveelheid specerijen en smaakmakers kan worden aangepast op basis van uw smaak.

Plaats de dooier netjes, zonder de integriteit ervan te verstoren. Anders gebeurt er niets.

Het belangrijkste geheim - het ei bedekken en het keukengadget aanzetten, haal het niet uit de bodem van de pot gedurende de eerste 30 seconden.

   1. We doen twee dooiers met kamertemperatuur in de container. Voeg een theelepel zout, suiker en mosterd eraan toe en klop de mixer tot hij homogeen is.
   2. Beginnen met het gieten van een dun straaltje olie zonder een geur, ongeveer 300 ml.
   3. Voeg na het verdikken een eetlepel azijn toe.
   • Zeer snelle en nuttige manier van voorbereiding. Je zult blij zijn met zijn smaak!
   • Er is een glas gekookte witte bonen nodig (je kunt ingeblikt eten vervangen). We koken het volgens alle regels - één dag geweekt in koud water. Water wordt gedraineerd, we rekruteren nieuw en koken tot het zacht is. De bouillon wordt niet gegoten, indien nodig, het kan puree bonen van bonen zijn tot de gewenste consistentie.
   • Doe de bonen in een kom en maal ze met een blender.
   • We voegen er plantaardige olie aan toe zonder geur (3-4 eetlepels). Olijfolie is het beste om niet te gebruiken, het zal bitterheid toevoegen.
   • Het was mijn beurt om te proeven van zout en peper.
   • Een beetje citroensap en een dessert mosterd moeten noodzakelijkerwijs worden toegevoegd.
   • Een dikke magere en gezonde saus is klaar in een paar minuten!

Express - instant sausrecept

   1. Ik haast me om een ​​geweldig recept te delen voor een zeer smakelijke saus zonder eieren. Dit recept boeit met eenvoud. Nadat je het gekookt en geproefd hebt, stop je met het kopen van een onbegrijpelijk product in de winkel met veel conserveermiddelen.
   2. Giet 150 ml warme gekookte melk (vet) in de pot. Voeg er 300 ml geraffineerde zonnebloemolie aan toe.
   3. Voeg een theelepel mosterd en zout toe, 2 theel. suiker. Sla gedurende 6-8 seconden tot het dik is.
   4. Het blijft om 2 theelepels te gieten. citroensap, zonder. Klop nog een paar seconden en de saus is klaar voor gebruik.

Van deze bewezen recepten zul je zeker degene kiezen die je lekker vindt. Ik wil uw aandacht vestigen op het feit dat de houdbaarheid van zelfgemaakte mayonaisesauzen niet langer is dan twee dagen. Het wordt duidelijk hoeveel conserveermiddelen in de winkelversie. De vervaldatum is immers meer dan zes maanden. Ik wens dat je zelfgemaakte natuurlijke gerechten bij ons kookt. Abonneer u op ons nieuws en kook samen met ons!

Bedankt voor het delen van dit artikel op sociale netwerken:

Het recept ... horror, verwende de producten, niet wat niet werkte. Doe het niet wanneer. Er zijn veel andere recepten waar alles uitdraait ... hetzelfde is eenvoudig geschreven van Boldyrev.

Christina, ik heb oprecht medelijden met het feit dat het je niet lukte om mayonaise te krijgen. Maar wees niet zo categorisch. Ik kook constant voor het eerste en derde recept, des te meer ik mijn stapsgewijze foto's geef. Ik maak een video en post deze naar dit recept. Nee, het is erg snel klaar. Thuis gebruiken we alleen zelfgemaakte mayonaise en al redelijk lang Receptarbeider bij 1000% In mijn ervaring is de meest voorkomende fout wanneer je niet tegen je zenuwen kunt en een blender kunt tillen. Zelf gepasseerd. Probeer de eerste keer op een halve bladwijzer. Ik vraag het heel erg, die alsjeblieft probeerde om dit recept te delen vpchatleniem.

Ik heb de mayonaise gekookt volgens het eerste recept, alles is meteen gelukt. Bedankt voor het gedetailleerde recept. Zelfgemaakte mayonaise bleek erg lekker.

Bedankt voor de feedback, het is goed dat ik het leuk vond en het is gelukt.

Het eerste recept is uitstekend.

Mayonaise is super! Het eerste recept is 1 minuut en voila, alles is klaar.

Ik woon in China. hier is mayonaise maar zoet, of een soort zuur. Omdat het in IKEA-mosterd werd gekocht (nergens anders) en pas nu, toen de biet klaar was, bereikten de handen van de bieten en thuismayonaise! Het is simpel, alles is gelukt! u kunt het recept naar uw smaak compliceren)) Bedankt!

Het is goed dat ze een uitweg hebben gevonden, zelfs in een ander land waar de kwaliteit van het gekochte product niet bij u past. Ik na het beheersen van deze methode, vergat ik over de winkelmayonaise.

Zelfgemaakte mayonaise maken

Geachte lezers, zelden gebruikt ieder van ons mayonaise voor het vullen van salades, snacks en andere gerechten. En ik ben geen uitzondering. Ik zal niet zeggen dat mayonaise een frequente bezoeker is aan onze tafel, maar toch wordt hij tijdens vakanties vaak gebruikt.

De eenvoudigste manier is om mayonaise in de winkel te kopen. Maar we zullen reflecteren, hoeveel er chemie, conserveermiddelen, welke producten worden gebruikt voor de vervaardiging ervan? En waarom koken we onze eigen mayonaise niet? Dergelijke mayonaise is zeker nuttiger, bovendien kunnen we de producten kiezen voor de bereiding en de samenstelling van het recept variëren, iets toevoegen aan uw smaak. Alles is eenvoudig, betaalbaar en goedkoper dan in de winkel.

Vandaag zullen we met u praten over hoe u mayonaise thuis kunt bereiden. Mijn recepten zullen worden gedeeld op de pagina's van mijn blog Natalia Groznova. Ik geef haar het woord.

Goedemiddag voor alle lezers van Irina's blog. Laten we eerst kijken naar de geschiedenis. Onvervangbare witte saus, mayonaise, dankt zijn naam aan de hoofdstad van het Spaanse eiland Menorca - Mahon. De Franse encyclopedie beschrijft deze historische gebeurtenis als volgt. De Fransman Duke van Richelieu won in 1758 de Maon. Op dat moment raakte het team vol met voedselvoorraden. Uitzonderingen waren olijfolie en kippeneieren. Meestal maakten deze componenten omeletten, waar de Franse officiers behoorlijk verveeld mee waren. Toen bestelde Richelieu de chef-kok om het menu te diversifiëren en iets nieuws voor te bereiden. Een vindingrijk fornuis sloeg eieren met boter en het mengsel met zout en kruiden gekruid. Zo werd de wereldberoemde witte saus geboren.

In de dagen van tegenwoordig is mayonaise de beroemdste saus ter wereld. Het wordt op grote schaal gedistribueerd in moderne keukens. Bekwame huisvrouwen leerden hoe ze het thuis zelfstandig konden koken met behulp van een mixer of blender. Het opkloppen kan worden uitgevoerd met de gebruikelijke handmatige garde, dit kost alleen meer tijd.

En ze bereiden de Franse saus heel anders voor. Doe het op dooiers, hele eieren, vegan zonder eieren, op olijf- of plantaardige olie, met kruiden en additieven ... Kortom, er zijn veel variaties, en sommige zullen we vandaag bespreken.

Voordeel en nadeel van zelfgemaakte mayonaise

Opgemerkt moet worden dat zelfgemaakte mayonaise uitsluitend bestaat uit natuurlijke producten: oliën, mosterd, eieren, zout, azijn. Vanzelfsprekend is er niets schadelijk in deze producten. Twijfel kan leiden tot tenzij de mosterd, maar in kleine doses verbetert de spijsvertering. Ook ontstaan ​​er constante discussies vanwege azijn, maar om het effect ervan te minimaliseren, kunt u appel- of balsamicoazijn gebruiken.

Zelfgemaakte mayonaise gemaakt van verse, hoogwaardige en hoogwaardige producten is licht verteerbaar en nuttig voor absoluut iedereen, inclusief kinderen. Het enige onbetwiste gebrek aan het product is een hoog calorisch gehalte en vetgehalte, dus het wordt niet aanbevolen om het in grote hoeveelheden te gebruiken. Onschadelijk alledaags portie - 1 eetl. l. per dag.

Mayonaise recepten thuis

 • olijfolie - 160 ml;
 • eieren - 1 stuk;
 • citroensap - 1 eetl. l.;
 • suiker en zout - 0,5 theelepel;
 • mosterd - 1/4 theel.

Om mayonaise thuis te bereiden, hebt u diepe gerechten, een mixer, een blender of een handgemaakte garde nodig.

Ei breek in een kom. Voeg mosterd, zout, suiker toe. Neem een ​​mixer met crème randen of een staafmixer.

Klop de eieren op luchtschuim. Blijf kloppen in een dun straaltje en giet geleidelijk de olijfolie in. De massa moet indikken en de consistentie van mayonaise verkrijgen.

Klassieke zelfgemaakte mayonaise is nooit een sneeuwwitte kleur, zoals gekocht. Voeg daarom citroensap toe aan de massa. Hij zal ook een lichte pittige zuurheid geven.

Schud nog eens 15 seconden. Zelfgemaakte mayonaise is klaar.

Bewaar mayonaise op een koele plaats in een gesloten container gedurende niet meer dan een week. Als er additieven in zitten, wordt de houdbaarheid gehalveerd.

 • eigeel - 1 stuk;
 • mosterd en appelazijn - 0,5 theelepel;
 • een snufje suiker en zout;
 • olijfolie - 100 ml.

Klop de eieren. Aparte dooiers, toevoegen aan hen mosterd, zout, suiker. Versla producten met een mixer / blender tot een gladde massa. Giet geleidelijk de olijfolie in.

Zodra de massa aan de kroon begint te kleven, is de mayonaise klaar. De laatste stap is het toevoegen van appelciderazijn.

Zelfgemaakte mayonaise in een blender. Stapsgewijs recept

 • geraffineerde plantaardige olie - 400 ml;
 • eieren - 2 stuks;
 • tafelazijn - 1 eetl. l.;
 • zout.

Doe plantaardige olie, kippeneieren, azijn en zout in de mengbeker. Laat het blenderhulpstuk zakken zodat het naar de bodem komt en schakel het apparaat in. De blendermessen beginnen de eieren te slaan, dan nemen ze de olie op en verandert het mengsel van kleur voor de ogen. Ga door met het proces zodat de massa gelijkmatig wordt verdikt. Voeg zout naar smaak toe.

Om te zien hoe je een handige zelfgemaakte mayonaise kunt maken, kun je het video-recept van Hector Jiménez Bravo bekijken.

Aan de minnares van het briefje - nuttig advies

 • Om een ​​goed resultaat te krijgen, kunt u mayonaise bereiden van producten van kamertemperatuur;
 • Om de houdbaarheid te verlengen, gebruikt u vers voedsel en laat u andere voedingsmiddelen niet in de mayonaise vallen;
 • zelfgemaakte eieren geven de saus een zachte gelige kleur, winkel - witte schaduw;
 • een snufje gemalen kurkuma maakt een lichte saus intens geel;
 • olie gebruik zonnebloem geraffineerd, olijf extra vierge of combineer verschillende soorten;
 • verzuren mayonaise met citroensap, tafel, appel of balsamico azijn;
 • een pikante noot voegt mosterd toe. Scherpe mayonaise maakt mosterdpoeder;
 • viskeuze saus verdunt 1-2 st. l. warm water, dichter kan het worden gemaakt met behulp van citroensap;
 • voor de bereiding van caloriearme mayonaise, zonder cholesterol, worden eieren vervangen door koude melk en citroensap verdikt deze massa;
 • meer bruikbare en zachte mayonaise wordt verkregen uit kwarteleitjes.

Hoe de smaak van mayonaise te variëren

De smaak van mayonaise kan worden veranderd door het toevoegen van allerlei soorten specerijen, kruiden, kruiden en producten. Dan zal het interessanter en ongewoner worden. Een favoriet additief is bijvoorbeeld een gehakte of gemiste knoflookpers. Hij voegt pikantheid toe en geeft een uitstekende combinatie van mayonaise met knapperig stokbrood en vlees.

Niet minder populaire gehakte greens van peterselie, koriander en basilicum. Deze saus is geschikt voor visgerechten. Melkorublenye olijven of gepekelde komkommers geven zuidelijke tonen, die worden gecombineerd met aardappelgerechten. Geraspte kaas is in harmonie met groenten en citroenschil met vis en zeevruchten.

In sommige recepten zijn er komijn, koriander, komijn, verschillende pepers, dragon, Provençaalse kruiden, cornichons, kappertjes, mierikswortel, paprika, etc.

Additieven verrijken de smaak van mayonaise en geven nieuwe smaaktonen. Experimenteer met verschillende ingrediënten, en veel combinaties verrassen onverwachts met originaliteit en verfijning.

Naast het toevoegen van smaaktoevoegingen wordt mayonaise om esthetische redenen in kleur gemaakt. Hoe kleur aan mayonaise toevoegen, het helder en ongebruikelijk maken? Dus de heldere saus zal blijken met gekookte bieten. Curry geeft een zachte zonnige kleur, asperges of spinazie - een groene tint, gekookte geraspte worteltjes - oranje tint.

Dus het artikel kwam tot een einde. Als je vragen hebt, vraag het dan in de comments. Ik zal ze altijd graag beantwoorden.

Ik dank Natalya voor de recepten voor zelfgemaakte mayonaise. Ieder van ons op een andere manier geeft om dat ons eten gezond en nuttig was, en de voorgestelde recepten en tips zullen hierbij zo goed mogelijk helpen.

Ook nodig ik je uit om artikelen op de blog te lezen:

En ten slotte stel ik voor om te luisteren naar een mooi lied uitgevoerd door Mireille Mathieu - Pardone moi .

Beoordelingen (8)

Mayonaise met mosterd geeft de gerechten een speciale pikantie en verzadiging. Bedankt voor het recept

Ik ontdekte ook mijn zelfgemaakte mayonaise en dat was met olijfolie. En als je knoflook en groen toevoegt, wordt zo'n heerlijke saus verkregen!

Ik maak geen mayonaise op eieren - wie kent ze, in plaats daarvan sla ik melk met boter - om bijna hetzelfde te proeven, maar veiliger.

Ik word altijd tegengehouden door de aanwezigheid in de huismayonaise van rauwe eieren, er is nooit enige zekerheid dat ze niet besmet zijn met salmonella. Ik zou kippeneieren vervangen door kwartel

Goed advies, Vilia. Ik ben voor.

Bedankt, Irina. Ik koop ook geen winkelmayonaise voor een lange tijd. Ik maak mijn huiswerk.

Eigengemaakte mayonaise is zeker nuttiger dan winkelen. Er zitten geen bewaarmiddelen of kleurstoffen in. En je kunt het snel maken. Bedankt voor het recept.

Ook ik geef de voorkeur aan zelfgemaakte mayonaise. Ik heb een klassiek recept dat ik eerder heb gebruikt om een ​​recept te maken, het is zo "somber" en nu ben ik 2-3 minuten aan het mixen, en het is niet anders dan wat ik eerder deed.

 • Geneeskrachtige kruiden
 • Nuttige wortels
 • Honing producten
 • Gezondheid van kinderen
 • Folkmethoden
 • Diëten en gewichtsverlies
 • galblaas
 • Gezond eten
 • Ziektepreventie
 • Gezicht en lichaam
 • Mooi figuur
 • Handverzorging
 • aromatherapie
 • Haarverzorging
 • Cosmetische oliën
 • Maskers van groenten
 • Maskers van fruit
 • Berry Masks
 • Inspiratie voor het gezin
 • Gelukkig kind
 • Soulful binding
 • Kunst voor de ziel
 • Positieve psychologie
 • adverteerders
 • Neem contact met ons op
 • Zomerboeketten # 15
 • Lente aquarel # 14
 • Ziel van de winter # 13
 • Adem van de herfst # 12
 • Zomer schetsen # 11
 • Krijg het gratis
 • Word een auteur
 • Alle problemen

Mayonaise thuis - klassiek, Provençaals, mager

Alle gerespecteerde saus, een plek die in elke koelkast te vinden is, mayonaise gekookt thuis in een blender of mixer, is niet alleen een geweldige toevoeging aan gerechten. Maar biedt ook een kans in culinaire creativiteit. Oordeel zelf, naast zijn klassieke recept genaamd "Provençaals", kunt u een verscheidenheid aan opties uit verschillende ingrediënten maken: met eieren en zonder, met mosterd, mager, met andere interessante toevoegingen. En je kunt met vertrouwen zeggen dat hij het is die het heerlijkst is.

Door shop mayonaise en wil je niet praten, vooral niet als je de samenstelling ervan leest. Degene die de wetenschap van thuis koken beheerste, passeert trots in de winkel de schappen met een assortiment saus daar. En er zijn verschillende gewichtige verklaringen.

In mayonaise, thuis gemaakt met een eenvoudig apparaat in de vorm van een mixer of een mixer, zijn er veel voordelen:

 • Producten voor mayonaise zijn beschikbaar en opgenomen in de lijst met alledaagse producten.
 • U kunt de kwaliteit en versheid van de producten controleren.
 • De bereiding van zelfgemaakte mayonaise duurt slechts enkele minuten.
 • En, ten slotte, het is heerlijk, maar ook handig.

De meest heerlijke mayonaise maken

Voordat ik je stap voor stap meeneem naar zelfgemaakte mayonaise, zal ik je wat vertellen over nuances, zodat je je niet voor de eerste keer voorbereidt en geen problemen ondervindt, maar niet teleurgesteld bent en niet overstuur.

 1. Gebruik voor kloppen een blender of mixer - dit zal het proces eerst snel en gemakkelijk maken, en ten tweede, bij handmatig koken is het moeilijk om homogeniteit van de massa te bereiken.
 2. Begin met het opkloppen van mayonaise met een laag toerental en alleen als de massa begint te dikker te worden, moet de snelheid worden verhoogd.
 3. Ingrediënten moeten dezelfde temperatuur hebben om gemakkelijk in een homogene en dikke massa te kunnen worden gemengd, zelfs als u als garde fungeert.
 4. Om te zorgen dat de producten niet oxideren, gebruikt u de kom uit de blender of selecteert u het aardewerk.
 5. Belangrijk punt: sla niet alle producten tegelijk in elkaar, werk stap voor stap.
 6. Plantaardige olie giet in porties en een dun straaltje, zonder te stoppen met kloppen. Als je de regel overtreedt, zal de mayonaise beknot raken.
 7. Afvallen en een caloriearme saus willen maken? In de reeds bereide mayonaise een beetje warm water gieten en nogmaals kloppen.
 8. Uit de winkeleieren blijkt de saus soms te bleek, niet mooi. Om de situatie op te lossen, voeg een snuifje kurkuma toe, overdrijf het gewoon niet. De kleur zal geweldig zijn - goudkleurig.

U kunt de situatie oplossen door een paar druppels warm water toe te voegen en nogmaals de saus te kloppen.

Als je het nummer niet hebt gehaald, moet je in een aparte kom het ei breken en langzaam de gekrulde mayonaise eraan toevoegen. Klop en blijf kloppen, giet letterlijk een druppel plantaardige olie. Voeg vervolgens de acidifier toe - citroensap. De massa wordt onmiddellijk vloeibaar, geen paniek.

Blijf tegelijkertijd boter en klopper toevoegen. Dat wil zeggen, je zult opnieuw mayonaise maken van een nieuw deel van de producten, maar er een verwende in stoppen, en de producten zullen niet verloren gaan.

De lekkerste is olijfmayonaise, gemaakt van ongeraffineerde, koudgeperste olie. Een uitstekende optie - plantaardig, maar verfijnd, om niet zijn karakteristieke nasmaak te hebben.

Een paar woorden over de producten:

 • Zout zet aan het einde van het kloppen, naar smaak.
 • Hetzelfde met suiker, maar het is beter om poedersuiker te nemen.
 • Het zuur voegt citroensap en tafazijn toe.
 • Saus houdt van eieren, met hen wordt het intenser, dikker.

Mayonaise thuis met een recept voor een mixer, stap voor stap

Alle home-versies van mayonaise, die hier worden gepresenteerd, zijn getest en meer dan eens. Jouw taak is kiezen en toepassen. En om het je gemakkelijker te maken het te begrijpen, vond ik een video waarin ik je vertelde over alle principes van sausvoorbereiding met kennis.

Iedereen is gewend om eenvoudig te smaken, het mayonnaise recept gemaakt door een blender is scherper dan de klassieke versie. Hetzelfde om vlees te bereiden, de favoriete salade "Olivier" zonder dat is ook ondenkbaar.

 • Plantaardige olie is een glas.
 • Eieren - 1 st.
 • Zout - 1/4 theelepel.
 • Suiker of poeder - onvolledig theelepeltje.
 • Poeder van mosterd - een theelepeltje.
 • Azijn is een theelepel.

In dit recept is een goede emulgator een mosterd, en het is niet nodig om olie toe te voegen door druppeltjes, en alles zal onmiddellijk worden afgebroken. Daarom kunt u in de dooiers boter direct aan het theelepeltje toevoegen en als blender gebruiken.

Voeg aan het eind een eetlepel toe en blijf continu kloppen. Maar voorzichtig, als je olie giet, zal de mayonaise desintegreren, of zoals de koks zeggen - "otmaslitsya."

 1. Dus: vouw een ei, zout, mosterd met suiker in het glas van de blender, roer en begin met het gieten van de olie terwijl je klopt. Je kunt het al nemen klaar mosterd , Ik doe het ook zelf, met recepten, zoals gewoonlijk, en je kunt ze leren kennen.
 2. Nadat je een dikke massa hebt gekregen, giet je citroensap. Mayonaise wordt onmiddellijk lichter en de consistentie is meer vloeibaar.

Klassieke mayonaise thuis - zonder mosterd, op dooiers

Voorbereiding van de klassieker wordt beschouwd als de hoogste kunstvaarding voor koks, omdat ze het maken zonder mosterd, het is namelijk een goede emulgator. Professionals doen dat. Daarom raad ik je aan om geraffineerde olijfolie te gebruiken, het is makkelijker te kloppen, en de smaak is hetzelfde, klassiek, het is niet zo scherp als een Provençaalse. De smaak is malser, maar hij is het die mayonaise heeft verheerlijkt in de wereldkeuken.

 • Olijfolie - 150 - 200 ml.
 • Dooiers - 2 st.
 • Voedselzout is iets minder dan een kwart theelepel.
 • Citroensap is een vloer van een eetlepel.
 • Rode paprika - 1/4 theelepel.
 • Citroenschil, geraspt - thee moet (bij voorkeur, maar niet noodzakelijk).
 • Droge dragon, geplet in een koffiemolen - een kwart theelepeltje.
 1. Klop de dooiers erdoor en druppel een druppel olie. In het begin echt, op sommige druppels, maar aan het einde - op een theelepel, niet meer.
 2. Wanneer de massa dik wordt, voeg je het citroensap toe, zonder het slagproces te onderbreken, citroenschil, dragon, peper en zout tot je het nodig hebt.

Ik stel voor dat je twee recepten voor lean hebt zelfgemaakte mayonaise zonder eieren , een ander stel verwacht u in mijn andere artikel, klik op de link. Recepten zijn uitstekend, geschikt voor veganistische en dieetvoeding.

Recept nummer 1. Zeer zachte mayonaise, net als kinderen, zal je helpen als de kinderen allergisch zijn voor eieren, en ze willen je lekker eten geven. Bovendien wordt de saus alleen op natuurlijke producten gemaakt.

 • Melk - 200 ml.
 • Citroensap - 2 grote lepels (optioneel).
 • Plantaardige olie - 400 ml.
 • Mosterd, zout, peper indien gewenst. Om een ​​unieke smaak te bereiken, kunt u andere kruiden toevoegen - kruiden.
 • Verwarm een ​​beetje melk, voeg er boter aan toe (continu kloppen) en bereik een dikke massa.
 • Nadat je alle kruiden hebt gedaan, giet je het citroensap en werk je de blender nog drie minuten. Om de saus sneller te laten bevriezen, kan deze in de kou worden geplaatst.

Recept nummer 2. Van de boon. Mayonaise van ongewone smaak, geschikt om zelfs als pasta te gebruiken, besmeerd met brood. In dit geval is het aan het einde van het koken passend om er gebakken uien, champignons, sesam, knoflook en verse kruiden aan toe te voegen. Verpletterd met een blender, zullen de producten piquancy en smaak toevoegen.

 • Bonen gekookt of ingeblikt - 400 gr.
 • Plantaardige olie - 300 ml. (iets meer dan een glas)
 • Suikerpoeder en zout - een halve theelepel.
 • Mosterdpoeder - een theelepeltje.
 • De vloeistof uit een pot bonen - 50 ml.
 • Citroensap - 2 grote lepels (of vervang ze door een grote lepel azijn).
 1. Klop in de blenderkom de bonen, laat het blikje vloeistof, mosterd, zout en suikerpoeder leeglopen (de suikerkristallen lossen langer op). Vermaal het.
 2. Stop niet met kloppen, begin met het gieten van olie in kleine porties. De volgende stap is het toevoegen van citroen- of azijnsap.
 3. En kijk nu, als de mayonaise er dicht uitziet, verdun het dan met vloeistof uit de bonenpot.

Mayonaise thuis - recept zonder azijn

 • Plantaardige olie is een kwart kopje.
 • Dooier - 1 st.
 • Citroenzuur of sap - een derde van een eetlepel.
 • Mosterd - een kwart theelepeltje.
 • Zout.

Klop de mayonaise zonder azijn:

 1. Scheid de dooier en zout het, roer en begin met het introduceren van olie. Voeg een theelepel toe, elke keer dat je nog een blender hebt gewerkt. Mosterd is niet nodig om toe te voegen, maar als je een scherpere saus wilt, zet het dan klaar voordat je olie gaat introduceren.
 2. Wanneer je een dikke en homogene massa krijgt, giet het citroenzuur erbij en kijk of de saus te dik is. Besluit om het minder dichte consistentie te maken - voeg een klein lepeltje warm water toe.

Wanneer ze zeggen dat mayonaise weinig calorieën bevat, is dit hoogstwaarschijnlijk een marketingbeweging voor degenen die zich zorgen maken over het overtollige gewicht van kopers. Iedereen die gemaakt is volgens het klassieke recept voor plantaardige olie heeft een hoge energetische waarde. Om de saus minder calorieën te maken, kunt u de plantaardige olie, macadamia-olie of avocado vervangen. Maar het is een beetje duur, en daarom raad ik je aan ontvet yoghurt in een dieet saus.

 • Natuurlijke yoghurt - 100 gr.
 • Dooier - 2 stuks
 • Klaar mosterd of poeder - 2 eetlepels.
 • Citroensap, zout en eventuele kruiden. Om levendiger te proeven, kun je verse groenten of olijven zetten, fijn hakken.
 1. Kook de eieren en pureer de dooiers zo klein mogelijk. Meng dooiers met yoghurt in een blenderglas en klop.
 2. Doe een mengsel van mosterd, kruiden en voeg citroensap toe.

Als je het klassieke recept volgt, bereid je een echte mayonaisesaus, zoals de Fransen aten in de 18e eeuw. Maar je kunt zelf thuis een nieuw recept schrijven en een mayonaise krijgen, een verbluffende verbeeldingskracht. Variërend van de originele smaken kan eindeloos zijn, recepten aanpassen aan verschillende gerechten en uw individuele smaak. Ik zal alleen de meest voorkomende opnoemen.

Aan koud gebakken vlees, gekookt varkensvlees:

 • Met mierikswortel. Voeg aan het einde van de bereiding geraspte mierikswortel toe naar smaak.
 • Met augurken en kappertjes. Hak hele fijne komkommers en kappertjes en voeg aan het einde de mayonaise toe.
 • Orange. Voeg dezelfde hoeveelheid shabby mierikswortel en sinaasappelsap toe.

Voor koude, gebakken vis, dressing van salades met vis:

 • Met tomaat. Voeg de tomatenpuree, een beetje rode peper toe en voeg meer suiker en zout toe. Zet indien gewenst de gefrituurde uien.
 • Met kruiden en sojasaus. Zet aan het einde van zweepslagen.
 • Met dille. Je kunt ook peterselie, soms in plaats van verse kruiden dilleolie toevoegen.
 • Ui. Hak de groene ui fijn of hak (rasp) de ui fijn.
 • Knoflook. Maak een tandvlees van de denticles en voeg daar nog een zwarte peper toe.
 • Apple of Zwitser. Doe een beetje appelmoes in de saus en giet de droge wijn in met citroensap.
 • Spinazie. Geraspte mierikswortel + fijngesneden spinazie of spinaziepasta met dragon. Geschikt vers of gedroogd.

Naast de vullende sauzen onder de algemene naam "mayonaise", is er een groep snackbars. Ze vormen een perfecte aanvulling op vis- en eiergerechten, versieren een broodje.

Je kunt de saus aanvullen met rode of zwarte kaviaar, de haring fijn hakken en ook naar de saus sturen. Soms wordt de haring vervangen door rode vis - zalm, ketu, sockeye zalm, coho zalm. Er is een budget, maar niet minder interessante optie - met sprot. In een blender worden alle ingrediënten verbrijzeld en krijg je een volledig originele en ongewone zelfgemaakte saus.

Aandacht alstublieft! Alle toevoegingen zijn wenselijk om de mayonaise binnen te komen niet meer dan een uur voor de indiening en opslag van een dergelijke saus is niet onderworpen.

Gevallen toen ik de saus kocht, kun je op de vingers rekenen. Het lijkt me vreemd om te betalen voor een bepaalde substantie, gevuld met chemie, wanneer het mogelijk is om je eigen, thuis, prachtige mayonaise te koken. Vroeger deed ik het in een mixer, ik heb nu de blender aangepast en ik ben blij.

Bij mij, zoals altijd het verzoek: bied in de comments de originele varianten van smakelijke saus aan, deel - wees niet hebzuchtig. Met liefde ... Galina Nekrasova.

Wilt u opvrolijken, interessant worden, advies krijgen?

Ontdek eerst over nieuwe artikelen! Abonneer u op onze nieuwsbrief!

Vind je het artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Dit is ook erg interessant

Kijk, wat een geweldige keuze aan mayonaise-recepten. Ik vond de voedingsversie van mayonaise leuk. Zeker op zaterdag zal ik het proberen. Zelf heb ik een paar keer mayonaise gekookt, ik heb onlangs meer zure room gebruikt. Ik voeg er knoflook of tomatensaus aan toe en de dressing is klaar.

Alya, nog niet zo lang geleden was ik bonen aan het maken, ik vond het echt leuk, de smaak is enigszins ongewoon en voor Olivier niet erg geschikt, maar voor een andere salade - uitstekend.

Zelfgemaakte mayonaise, altijd heel zacht en gemakkelijk. Veel hangt natuurlijk van het recept af. Met vriendelijke groeten, dat is alles!

Als je het uitzoekt, Olya, dan zijn alle recepten hetzelfde, een klein beetje van het recept is toegevoegd.

Wat een goed mayonaise recept, paste net in de post.

Ik heb geprobeerd om van de recepten te houden om te delen.

Te vaak maak ik zelfgemaakte mayonaise, hoewel ik maar één recept ken. Ik was zeer verrast door het recept voor bonenmayonaise, ik heb er zelfs niets over gehoord, het is interessant om het te proberen.

Lena, hij liegt al heel lang met me, misschien zelfs uit de Sovjettijd, maar ik durfde het nog steeds niet. Maar ik vond het leuk.

Ik weigerde de mayonaise, ik kook het zelf alleen voor grote vakanties. Ik maak er graag een blender van, een of twee keer en klaar!

Daar heb je zo'n grote selectie, natuurlijk is alles heerlijk, maar het is erg calorieën!

Taya, ik doe het niet elke dag, maar op vakantie heeft God het zelf gezegd.

Bedankt, mijn ziel voor het heerlijke.

Eet, mijn schoonheid, gezondheid!

Checkbox, wat zijn de geweldige recepten van mayonaise, heb ik van je toestemming in je spaarvarken getrokken, ik zal het naar je zin maken. En lean recepten zijn over het algemeen super, en nu is er een bericht, dus voor mij zijn ze erg relevant.

Ja, Tanya, ik, voor dat, inclusief de Lenten, die nu een vasten is, en voor velen relevant is.

Een teek, in tijden van totale tekort, maakte thuis vaak mayonaise. En nu is het lui. Alles is in de winkels. Voor elke smaak en portemonnee.

Nee, Natus, ik ben niet gewend aan Magazan - het verschil is enorm. Nu, met een blender, dit is een minuut-affaire, hier zijn we niet lui.

Al kwijlend, lekker. Ik heb nog nooit zelfgemaakte mayonaise gedaan, maar nu zal ik het zeker proberen. Omdat het niet meer gebruikt werd, werd het al lang geleden vervangen door zure room. Maar salades zonder nergens, vooral de favoriete "haring op een bontjas." Bedankt voor zo'n keuze!

Olga, het is slecht - het is begrijpelijk, maar hoe heerlijk! Ik probeerde de mayonaise volledig te vervangen door zure room, niet-ah, het lukte niet.

Ik hou van mijn zelfgemaakte mayonaise, maar vanwege het feit dat het gemaakt is met geraffineerde olie, vind ik het ook leuk. Van de olijf die ik niet heb geprobeerd, maar aan de hand van de prijs, dan is deze mayonaise goud, ik doe het heel zelden, meestal alleen voor vakanties.

Irinka, maar je zult het ermee eens zijn, er zijn geen toevoegingen in huis. Zelfs als het duurder is, is het des te nuttiger.

Voeg een reactie toe Antwoord annuleren

Welkom bij de gasten

Alle rechten voorbehouden © 2018

Alle materialen die op de site worden gepubliceerd, hebben een adviserend karakter. Alle rechten voorbehouden. Herdrukken van artikelen is alleen mogelijk met toestemming van de auteur en met een actieve link naar de blog. Respecteer het werk van iemand anders, vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 2 = 2